Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

ο γιος μου εχει μεγαλο κολλημα με την πιπιλα!το κακο ειναι οτι εχει τρελλο ερωτα με ενα αρκουδακι που εχει μονο κεφαλι κ το υπολοιπο ειναι πανακι.ξερετε αυτα που εχουν τα μπεμπακια!:shock::shock:το εχει απο 2 μηνων κ δε μπορει χωρις αυτο!οταν το πλενω καθεται μπροστα στο πλυντηριο κ κλαιει μεχρι να τελειωσει!:evil::? ο ''μπουμπος'' του ειναι το παν γιαυτον:confused: το κακο ειναι ομως οτι τον εχει συνδιασει με την πιπιλα!οποτε κλαιει η νυσταζει το πρωτο που λεει ειναι ''ελω μπουμπο πιπιλα!'' σε λιγο καιρο γενναω.αμα δει τη μπεμπα με πιπιλα θα κολλησει περισσοτερο!η κορη μου την εκοψε 2 μηνες πριν γινει 4!κ ειχα προσπαθησει τα παντα!τι νεραιδες τι παραμυθια τι δωρα τι ιστοριες τιποτα!τελικα της εδειξα στο γιου τουμπ τα πιο ασχημα δοντια ειχε κατι μαυρα κιτρινα σπασπενα κλπ κ της ειπα οτι αν δε την πεταξει θα γινουν κ τα δικα της ετσι κ τελικα την εκοψε αμεσως το ιδιο βραδυ!ΑΛΛΑ η μεγαλη τηνηθελε μονο στον υπνο πριιν την κοψει!αυτος ολη μερα ειναι με εναν μπουμπο κ μια πιπιλα!τι να κανω ρε κοριτσια καμια ιδεα???δοκιμασα να κρυψω το αρκουδακι αλλα 5 μερες ηταν μεσα στη γκρινια κ εκλαιγε κ τις νυχτες!πως θα γινει να μη συνδιασει το αρκουδι με την πιπιλα ωστε να μη την ζηταει μολις το βλεπει?:confused::confused:πως θα την κοψουμε την ατιμη:confused:

Διαφημίσεις

Αφηστε τα κοριτσια η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ.Εντωμεταξυ εχω τυψεις γιατι οπως ειπες ΔΙΩΝΗ ειμεις τους τη μαθαμε,Να για να νανουριζονται ,να γιατι μου αρεσουν τα μπεμπακια με πιπιλα,να για να μην βαζει αλλες βλακειες στο στομα του πχ δαχτυλο....Δεν ηξερα δεν ρωταγα????Ασε αν με αξιωσει ο αθεος για δευτερο παιδακι ουτε ζωγραφιστη δε θα τη δει.Αν δεν ξερουν πως ειναι δεν θα τους λειψει κι ολας.

Το πιο αστεο ειναι οτι οτι κοροιδευεις το λουζεσαι...Εγω πριν κανω παιδακι ελεγα για τα διχρονα "ακομα δεν την εχει κοψει την πιπιλα???"Τωρα εχω την αδυναμια να της την κοψω εγω.Δεν εχω το κουραγιο οπως καποιες μανουλες εδω μεσα για δραστικες λυσεις και της την επιστρεφω μονη μου!!!!!

κι εγω τα ιδια .. το νανι του κ η πιπιλα του... εξαρτηση... και στον υπνο και κατα τη διαρκεια της μερας αμα παρακουραστει, μου τα ζηταει... τι νεραιδες, τι την εκοψα, τι την ξεχασα στο χωριο..

λεω με την αδεια να την κοψω στο χωριο.. οχι τιποτα αλλο αλλα αφενος θα λειπει ο αντρας μου που δεν αντεχει να τον βλεπει να κλαιει και αφετερου θα ειναι και οι γονεις μου και ισως βοηθησουν.. απελπιστηκα.. το μπιμπερο το κοψαμε, πηραμε μια ωραια κουπα και ολα οκ.. με αυτην την τρισκαταρατη τι θα γινει?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

εμεις περασαμε σε αλλη φαση!!! θελει 2 πιπιλες πια!!! μια να πιπιλαει, μια να κραταει.... και στον υπνο, και μεσα στο σπιτι...

κλαιει σπαραχτικα με τη μια, βαζει καρεκλα και σκαρφαλωνει εκει που της βαζω για να παρει κι αλλη...

τι της εκοψα, τι της εκρυψα....

την κομμενη την πιπιλαει μια χαρα, νο προπλεμ, και αν τις εξαφανιζω σκαρφαλωνει στα πιο δυσβατα μερη του σπτιου με κινδυνο να γκρεμοτσακιστει, για να βρει 'μπιμπι'

τα δοντια της ειναι ηδη στραβα, ο αντρας μου λεει οτι ειναι απο την πιπιλα, ψιλοαμφιβαλλω... μαλλον κληρονομικο ειναι, γιατι κι εκεινου τα δοντια ειναι σαν αποτυχημενη διαδηλωση - και δεν πιπιλαει!!!

θα σας φανει παραξενο αλλα την πιπιλα την εκοψα στην κοριτσαρα μου δινοντας την μια μπλουζα μου ασπρη και απαλη.. ηταν 1,5 χρονων οταν ενα βραδυ την σταματησαμε λιγο αποτομα βεβαιως αλλα με επιτυχια.. της εδωσα μια μπλουζα μου την χαιδευε και κοιμοταν..ακομα και τωρα που περασαν 3 χρονια απο τοτε ετσι κοιμαται.. τωρα ομως εχω αλλο προβλημα δεν μου την δινει να την πλυνω και την πλενω αργα το βραδυ οταν κοιμηθει να ειναι στεγνη το πρωι..;):P

Διαφημίσεις

μονο που ο δικος μου τον ''μπουμπο'' δε τον αλλαζει με τιποτα:evil: εδω τον βαζω στο πλυντηριο κ μεχρι να τελειωσει καθεται μπροστα στο πλυντηριο κ ουρλιαζει:shock::evil:αυτη τη στιγμη γυρναει μεσα στο σπιτι με το ποδηλατο αλλα εχει κ πιπιλα κ μπουμπο!!!:evil:προχτες την εκοψα με το ψαλιδι κ οταν την ειδε μελανιασε στο κλαμα μεσα σε δευτερολεπτα:shock:τελικα του εδωσα αλλη:roll:

Ο μικρός μου για να κοιμηθεί θέλει μια πιπίλα στο στόμα και όσες χωράνε στα χέρια του!!!

Του δίνω δυο,την μια την πιέζει στη μυτούλα του και την άλλη στο μάγουλό του και έτσι νανουρίζεται!

Φοβερός έρωτας!Δεν ξέρω πως θα την κόψει...

Ελπίζω να μου μοιάσει γιατί εγώ μωρό άνοιξα το σκουπιδοτενεκέ,τις πέταξα όλες (καμιά δεκαριά είχα) και δεν τις ξαναζήτησα!

εμενα κανενα δε μου εμοιασε!ποτε δε πηρα πιπιλα .η μητερα μου λεει οτι δοκιμασε καποιες φορες κ αναγουλιαζα κ δε πηρα ποτε!αντιθετως τα δικα μου τρελο παθος!η μεγαλη την εκοψε πριν 1 χρονο ακριβως.ο μικρος απο οτιβλεπω..εχει μελλον:evil:

Διαφημίσεις

αν το αντεξουν τα νευρα μου οκ το εχω σκεφτει κ εγω.αλλα ποσο να αντεξουν με 2 ακομη μικρα κ σε συνδιασμο με την αυπνια κ το οτι 12 ωρες τη μερα λειπει ο μπαμπας στη δουλεια πιστευω πως δε θα αντεξω να βρω αλλο τροπο ηρεμιας κ θα καταληξω στην καταραμενη ΠΙΠΙΛΑ!!:evil:

οχι βρε παιδια και χωρις πιπιλα καθολου, δε γινεται οταν ειναι βρεφακια.. εμας αν δεν ηταν η πιπιλα θα κοιμοταν 4ωρες καθε βραδυ.. δεν μπορω να πω, μας βοηθησε.. αλλα ειπαμε 2μιση γιναμε.. παντως fistikaki εμεις εχουμε τελεια δοντια, παρα την πιπιλα..

εμενα τωρα τελευταια θελει μια συγκεκριμενη και καμια αλλη, το θεωρω καλο σημαδι τωρα αυτο?? δεν ξερω..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Θα παρεις κατι τετοιο http://myluxbaby.com/images/zen.jpg εμενα το προτιμουσε απο την πιπιλα η θα θα παρεις ενα ring sling θα το εχεις συνεχεια πανω σου ετσι ωστε να ειναι ηρεμο και να μην χρειαζετε πιπιλα , και που ξερεις μπορει να ειναι ενα πολυ ησθχο μωρακι.. Εγω παντος σε 2ο παιδι δεν δινω πιπιλα !!!!

Κ τα δικα μου εχουν ισια δοντια κ απορω :shock: παντως οντως αν δεν ειχαν πιπιλα βρεφακια ουτε 3 ωρες δε θα κοιμοταν κ με αλλα 2 παιδια δυστηχως δεν εχω χρονο κ πουτελεια να το εχω ολη μερα πανω μου/εκτος κ αν μαθουν να μαγειρευουν να καθαριζουν να σιδερωνουν να πηγαινουν μονα τους σχολειο κλπ:roll::mrgreen:κ προκειμενου να αντεπεξελθεις σε ολα αυτα κ 2 παιδια απο το να ψαξεις τροπους ηρεμιας καταληγεις στην πιπιλα :rolleyes:

Διαφημίσεις

αυτο το ειχα κ στον γιο μου οταν ηταν μωρο αλλα δεν επιασε:evil: μετα το εσπασε κ η μεγαλη :shock:μαρσιπο θα αγορασω ετσι κιαλλιως.εκανα διαφορες δουλειες με το γιο μου στο μαρσιπο αλλα σιδερο μαγειρεμα κ καθαρισμα ?ασε που κ αυτες που μπορουσα να κανω τις εκανα με ρυθμο αναπηρης χελωνας :lol:κ πραγματικα δεν ειχα χρονο περισιο,οπως λεμε ευχομουν η μερα να ειχε καμια 10 ωρες παραπανω

κοριτσια...σημερα χασαμε τον...μπουμπο!!!δηλαδη καπου μεσα στο σπιτι ειναι αλλα δε μπορεσα να τον βρω!!!ισως ηταν για καλο!εντομεταξυ αναγκαστικα εκρυψα κ τις πιπιλες γιατι αν εχει πιπιλα χωρις μπουμπο ουρλιαζει κ μπουμπο χωρις πιπιλα τσιριζει:rolleyes: του εδειξα κ σαυτον οπως ειχα κανει σστην κορη μου βιντεακια στο you tube κ εγραψα ugly teeth:p κ του λεω αν εχεις πιπιπλα στο στομα θα γινουν κ τα δικα σου δοντια ετσι:cool: τον εβαλα για υπνο λοιπον...κ μου ειπε 2 φορες ''θελω μπουμπο πιπιλαααα''του ειπα σοβαρα σοβαρα οτι ο μπουμπος χαθηκε κ πιπιλα δεν κανει γιατι ειδε πως θα γινουν τα δοντακια.

και κοιμαται:shock::shock::shock: απιστευτο????τωρα πρεπει να βρω τον ατιμο μπουμπο κ να τον χαντακωσω(τον θελω για ενθιμιο οταν γινει γαιδουρι θα του λεω ''μας ειχες βγαλει την ψυχη γιαυτο εδωωω:lol:) κ θελω να τον βρω για να τον κρυψω μη τον βρει αυτος πρωτος κ πισωγυρισει!!!γιατι αν τον βρει θα θελει κ πιπιλα!:evil:

δε το περιμενα οτι θα γινοταν ετσι!με τιποτα!μακαρι να μην ειναι τυχαιο κ να απαλλαγηκαμε απο την καταραμενη πιπιλα!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ.

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΛΑ, ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.... ΕΜΕΙΣ (ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΛΔ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΠΙΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ... ΛΕΩ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΠΑΡΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΛ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΑΝ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ (ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ.

ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ (ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ) ΕΙΠΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ, 27 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΠΙΠΙΛΑ....

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Εμένα είχε κόψει τελειως την πιπιλα και μολις γεννηθηκε το μωρο την αρχισε ξανα λογω ζηλιας! Γενικα και απο μωρο η κορη μου δεν ηθελε πιπιλα και την χρησιμοποιουσαμε μονο στον υπνο, τωρα 2,5 ετων ολη την ημερα ακουω "μαμα θελω πιπιλιτσα". Τι να κανω και εγω της την δινω γιατι αρχιζει και κλαιει και κανει διαφορα με ασημαντη αφορμη απο τοτε που ηρθε το μωρο. Περιμενω να περασει ο καιρος και σιγα σιγα να την παρατησει. Ακομα και στο ριλαξ του μωρου καθεται με την πιπιλακαι κλαιει οπως το μωρο, κουναει τα ποδια οπως το μωρο και βγαζει κραυγουλες οπως αυτο. Με πιανουν τα γελια ωρες ωρες με τα καμωματα της και αν με δει νευριαζει.Υπομονη...

2T40p3.pngcIPLp3.png

Γεια σας και απο εμενα.Το θεωρουσα δυσκολο να την κοψει κι ομως εγινε πολυ ευκολοτερα.Πριν 10 μερες πηγαμε διακοπες.Εκει το το ειχε παρακανει, ολο πιπι και πιπι.Γυριζουμε και την εχω μια μερασ την μαμα μου, εκει ειχε μαστορους για μια ανακαινιση και της ειπε οτι την πηραν τα μαστορακια. Αυτο ηταν.Τωρα οποτε την αναφερει φωναζω τον μπομπ τον μαστορα αλλα δεν ερχεται.Το καημενο λεει και αυτο "μπομπ, που εισαι μπομπ?"Το θεμα ομως ειναι οτι το βραδυ κοιμαται δυσκολα.Ολο γελια και χαρες η δικια σου.Τι αρκουδια κουβαλαμε στο κρεβατι, τι ιστοριες λεμε , προσευχες, τα παντα ολα!!

Πως να νανουριζεται και να κοιμαται ευκολα?...τα τελευταια βραδια κανουμε 2 ωρες να κοιμηθουμε.

6bMYp2.png

επιτελους κοψαμε την πιπιλα!!! 22 μηνων και με μια πιπιλα συνεχεια στο στομα!! στις διακοπες μας λοιπον μας εκανε επισκεψη η κλεφτρα η αλεπου...ξερετε της γνωστης ντορας της εξερευνητριας!!! παει η πιπιλα!!!! ευτυχως δεν εχει προβλημα με τον υπνο κατα ενα περιεργο τροπο γιατι μεχρι τωρα μολις της επεφτε το βραδυ εβαζε τα κλαματα.

Εμένα είχε κόψει τελειως την πιπιλα και μολις γεννηθηκε το μωρο την αρχισε ξανα λογω ζηλιας! Γενικα και απο μωρο η κορη μου δεν ηθελε πιπιλα και την χρησιμοποιουσαμε μονο στον υπνο, τωρα 2,5 ετων ολη την ημερα ακουω "μαμα θελω πιπιλιτσα". Τι να κανω και εγω της την δινω γιατι αρχιζει και κλαιει και κανει διαφορα με ασημαντη αφορμη απο τοτε που ηρθε το μωρο. Περιμενω να περασει ο καιρος και σιγα σιγα να την παρατησει. Ακομα και στο ριλαξ του μωρου καθεται με την πιπιλακαι κλαιει οπως το μωρο, κουναει τα ποδια οπως το μωρο και βγαζει κραυγουλες οπως αυτο. Με πιανουν τα γελια ωρες ωρες με τα καμωματα της και αν με δει νευριαζει.Υπομονη...

Μια απ'τα ίδια και ο δικός μας ο μεγάλος. Βέβαια την πιπίλα δεν την είχε κόψει και καθόλου, αλλά τουλάχιστον πριν την ήθελε μόνο στον ύπνο. Τώρα με το που γυρίζει σπίτι κατευθείαν ψάχνει την πιπίλα. Μάλλον θα μας την πάρει το ψαράκι στις διακοπές... Θα τον κουράζω για να ξεραίνεται το βράδυ και να την ξεχνάει. Πάντως, γι' αυτό που λές με το 2ο, και στο ρηλαξ έκατσε και αρκουδάκια που δεν πλησίαζε μέχρι τώρα πήρε,μέχρι και στο πάρκο θέλησε να μπεί από ζήλεια:"Πάκο, μανούλα, πάκο!":shock::lol:

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

καλημερα και απο μενα κοριτσια...

η κορη μου που ειναι τωρα 4 ετων δεν πηρε ποτε πιπιλα...

ο μικρος ειναι τωρα 22 μηνων και εχει μια στο στομα και οσες μπορει να κρατησει στα χερια του θα τις παρει ... οποτε σιγουρα απο 2 και πανω...

εκανα μια προσπαθεια πριν απο 2 μηνες να τις κοψω αλλα τζιφος... του ειχα κοψει με ψαλιδι μια μπροστα του την εδωσα και μου την πεταξε στο κεφαλι...καθε φορα που ζητουσε πιπιλα του εδεινα αυτη και την πεταγε...το πρωτο βραδυ απο τα πολλα κοιμηθηκε αλλα να που δεν κοιμοτανε το μεσημερι...και ενω ηταν τεζα ολη μερα αρχισε να μην κοιματε και το βραδυ...κλαμα κακο υστερια...

αποφασιζω λοιπον να την δινω μονο για υπνο...μεχρι που πηγαμε διακοπες και επειδη δεν ηθελα να ενοχλω τους ανθρωπους διπλα μας...δεν ημουνα σπιτι μου βλεπετε...αντε φτου και απο την αρχη ολες οι πιπιλες στο χερι...τωρα λεω να τον αφησω μεχρι τον οκτωβριο που θα κλεισει τα 2 μηπως και το μυαλουδακι του ειναι πιο ωριμο ( τι ειπα τωρα εεεε) και να κανω ξανα προσπαθεια...

αντε να δουμε...

καλη επιτυχεια σε ολες τις μανουλες που προσπαθουνε να κοψουν την πιπιλα στα παιδακια τους...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...