Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

καλημερα,

εμενα η μικρη μου ηταν 2,5 οταν κοψαμε την πιπιλα.

το εβρισκα παρα πολυ δυσκολο αλλα τελικα κρατησε περιπου 1 μερα η ολη διαδικασια.Εκει που ειχαμε την πιπιλα μονο για τον υπνο ξαφνικα την ζητουσαμε ολη μερα και δεν μου αρεσε καθολου.Εχουμε κοψει τα μπεμπιλινα και να φοραμε πιπιλα ολη μερα??Τελικα απλα εκοψα τις πιπιλες μας απο μπροστα λιγο και φυσικα της μικρης δεν της αρεσε γιατι δεν μπορουσε να πιπιλισει κατι.Και μια μια πηγαινε και τισ εβαζε στα σκουπιδια και μου ελεγε οτι χαλασαν.Εγω της ελεγα πως ειναι μεγαλη πια και επειδη εχει πολλα δοντια τις εκοψε εκεινη.Δεν κρατησε παραπανω απο μια μερα και δεν τις ξαναζητησε ποτε.Νομιζω πως ηταν καλυτερα ετσι παρα να την τρομαζα με κατι.Τωρα το εχει συνειδητοποιησει και αν δει πουθενα καμια πιπιλα ισως στο σπιτι της γιαγιας μας τη φυλαει και λεει πως ειναι για το μωρο μας που θα ερθει που δεν θα εχει δοντια....

Επεξεργάστηκαν by eleni - myrsini
:P:D

Διαφημίσεις

εγω του την εκοψα πριν κανενα μηνα... Την επαιρνε μονο στον υπνο, αλλά αν δεν την ειχε γινοταν χαμος

μου βρωμουσαν αν και τις αλλαζα καθε 2 μηνες, δεν μπορουσα να τις βλεπω αλλο, εβγαζε και αφρες που και που και ειπα "τερμα".

τις πηρε η πιπιλονεραιδα να τις δωσει σε μικρα μωρα χωρις δοντια, και με ρωτουσε καθε μερα για 1 εβδομαδα γιατι δεν εφερε και στο δικο μας μωρο και του ελεγα οτι μαλλον την ξεχασει την καημενουλα τη μικρη μας..

τη ζητουσε επιμονα 2 βραδυα με κλαματα, μετα αλλα 2 πιο ηπια και μετα που και που για λιγες μερες ακομα.. Συνολικα 1 εβδομαδα και δεν το αναφεραμε ξανα το θεμα...

kalispera ,

emeis tin kopsame tin pipila maxairi k omologo oti den to perimena etsi ..Idiaitera apo tin mia mou kori i opoia tis eixe treli agapi . Blepete exoume didima diomisi eton k apoktisame k mia mpoumpou pou tora einai trion minon .Oi didimes eixan pathei mia iwsi apo ton pediko me diaroia , emeto ktl.Tous exigisa oti enas logos pou kanoun emeto einai giati epimenoun na exoun tin pipila sto stoma tous .Ligo to oti to na kanoun emeto itan k einai to xeirotero tous k ton dio auti i koufi dikaiologia epiase .. Apo tote k stin bebe mas lene oti den prepei na exei pipila giati mporei na kanei k auti emeto, otan doun paidaki me pipila episis ! Apo tote den tin xanazitisan oute i mia oute i alli.:-P

Ρε γαμώτο μου έχει σπάσει τα νεύρα. Ενώ δε ζητάει πιπίλα έχει μια απίστευτη άρνηση να κοιμηθεί. Το ΣΚ την ξεθεώναμε μέχρι τις 10 στους παιδότοπους για να κοιμηθεί και πάλι με δυσκολία κοιμόταν. Όλο ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ φωνάζει. Δε νυστάζει ποτέ πια αυτο το παιδί. Με την πιπίλα τουλάχιστον κοιμόταν εύκολα. Αμέσως ... χωρίς φωνές κι ας κοιμόταν λίγο. Τώρα αν κοιμάται και αργά - το ΣΚ δεν κοιμόταν και το μεσημέρι - και ξυπνάει και με τις κότες τι να πω ...

Πείτε μου βρε κορίτσια ... ωραία την κόψαμε την πιπίλα ... αλλά τι να κάνουμε που τώρα δε θέλει να κοιμάται? 1ώρα την έχω στην κούνια και ακόμα στριφογυρίζει και μυξοκλαίει. Κι έχει μέρες να κοιμηθεί καλά ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Ρε γαμώτο μου έχει σπάσει τα νεύρα. Ενώ δε ζητάει πιπίλα έχει μια απίστευτη άρνηση να κοιμηθεί. Το ΣΚ την ξεθεώναμε μέχρι τις 10 στους παιδότοπους για να κοιμηθεί και πάλι με δυσκολία κοιμόταν. Όλο ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ φωνάζει. Δε νυστάζει ποτέ πια αυτο το παιδί. Με την πιπίλα τουλάχιστον κοιμόταν εύκολα. Αμέσως ... χωρίς φωνές κι ας κοιμόταν λίγο. Τώρα αν κοιμάται και αργά - το ΣΚ δεν κοιμόταν και το μεσημέρι - και ξυπνάει και με τις κότες τι να πω ...

Πείτε μου βρε κορίτσια ... ωραία την κόψαμε την πιπίλα ... αλλά τι να κάνουμε που τώρα δε θέλει να κοιμάται? 1ώρα την έχω στην κούνια και ακόμα στριφογυρίζει και μυξοκλαίει. Κι έχει μέρες να κοιμηθεί καλά ...

Πιστεύω ότι όχι, δεν έχει άρνηση να κοιμηθεί... μάλλον προσπαθεί να συνηθίσει την νέα της ζωή χωρίς πιπίλα...και σίγουρα είναι μια εξάρτηση... θέλει μεγάλη υπομονή και ναι έχεις δίκιο... σου έχουν σπάσει τα νεύρα, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή να ησυχάσετε... σου δίνω όλο το δίκιο γιατί το έχω περάσει...και αρχίζεις να ανακαλύπτεις διάφορα "τερτίπια" (*έτσι τα λέω εγώ". Ας πούμε, ορίσαμε ότι στις 9 το βράδυ είναι η ώρα ύπνου. Αφού έχουν προηγηθεί τα σχετικά (γάλα, πλύσιμο,πυτζαμάκια κλπ) την βάζαμε στο κρεβάτι της ΑΛΛΑ δεν λέγαμε ότι είναι ώρα ύπνου... είναι ώρα να ησυχάσουμε, αν δεν θέλεις να κοιμηθείς δεν πειράζει. Θα κάνουμε όμως ησυχία... Αλλο τερτίπι ήταν να κάθομαι από πάνω της και να διαβάζω παραμύθια μέχρι που κοιμόταν αλλά εγώ "κομμάτια" η γυναίκα.. μιλάμε ότι διάβαζα για πολύυυυ ώρα. Άλλες φορές βάζαμε την μουσική που της άρεσε. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις , ίσχυε αυτό που είχαμε συμφωνήσει. Ωρα 9 στο κρεβάτι σου και ησυχία!!! Στην αδερφή μου πέτυχε αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του μπαμπά που "έκανε" τον πολύ αυστηρό!!! Δεν λέω ότι πετύχαινε κάθε βράδυ αλλά αξίζει η προσπάθεια...

Α! και κάτι άλλο που θυμήθηκα... της έλεγα ένα βράδυ "κλείσε τα ματάκια σου και η μανούλα θα φτιάξει το φαγητό και θα ξανάρθει" Ξέρετε τι έκανε?? Σηκώθηκε , πήρε τα κουζινικα της και μου ήρθε κουνάμενη-σιναμένη στην κουζίνα να μαγειρέψουμε μαζί!!!!!! Άρχισα να γελάω και να την φιλάω, να την αγκαλιάζω... δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο για εκείνη τη βραδιά... είμαι σίγουρη ότι θα τον βρεις τον τρόπο...

Διαφημίσεις

Εμείς προς το παρόν είμαστε λίγο αυστηροί ... γιατί αν αρχίσουμε ιστορίες να της διαβάζουμε και να καθόμαστε δίπλα της τελείωσε. Δεν είναι από τα παιδιά που ηρεμούν όταν είμαι δίπλα της αλλά ξεμυαλίζεται ... θέλει παιχνίδια και είναι ικανή να αργήσει πολύ να κοιμηθεί και μετά να θέλει και κάθε βράδυ το ίδιο.

Το ξέρω ότι της λείπει η πιπίλα αλλά πρέπει να βρει κάποιον άλλο τρόπο να κοιμάται! Αμάν πια! Όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή πρέπει να τα κόβουμε γιατί κάνουν κακό!

azHYp2.png

vwuep3.png

Καλημέρα! Έχει μια εβδομάδα που κόψαμε την πιπίλα και το παιδί ενώ δεν τη ζητάει ιδιαίτερα ... δλδ κάνει μια αναφορά μια στο τόσο δεν κοιμάται εύκολα ούτε νιώθει κουρασμένη. Δηλαδή είναι full ενέργεια με 10ώρες συνολικά την ημέρα κι αυτές κουτσουρεμένες. Κοιμόταν γύρω στις 11 με 11,5 και τα ΣΚ παραπάνω γιατί κοιμόταν και πολύ το μεσημέρι. Τώρα τι έγινε? Έτσι θα πάμε χωρίς πιπίλα? Αφού το Σάββατο την πήγαμε σε παιδότοπο μέχρι τις 10 (κανονικά κοιμάται στις 8:30) για να γίνει πτώμα και τελικά φτάσαμε 11;30 στο σπίτι και πάλι δε νύσταζε. Μ' έχει εξαντλήσει! Είναι λέτε λόγω πιπίλας??

Επίσης έχει αρχίσει και βάζει τα δάχτυλα στο στόμα ... τα σαλιώνει τα δαγκώνει, πιάνει τη γλώσσα της ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Καλημερα και απο μενα...η κορη μου που ειναι τωρα στα 4 δεν πηρε ποτε πιπιλα και ολα κυλισαν ωραια ευτηχως...ο μικρος μου γιος ομως 18 μηνων τωρα ειναι γεματος πιπιλες...μια στο στομα και μια στο χερι ,μπορει και 2 και 3 στο χερι καμια φορα...σε αυτο πιστευω οτι ευθυνεται και λιγο η παιδιατρος μου η οποια μου ελεγε να του βαζω 3-4 πιπιλες στην κουνια του για να τις βρισκει το βραδυ και να μην κλαιει...

το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε??? κλεινει τα 2 τον ερχομενο οκτωβριο και σκεφτομαι κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου να κανω κατι να του τις κοψω αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο αφου εχει μαθει να εχει πολλες πιπιλες γυρω του...πραγματικα δεν ξερω τι να κανω αν και αυτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι αυτο με το ψαλιδισμα της πιπιλας ετσι ωστε να τις πεταξει μονος του...

Βερα καλη σου μερα...οσον αφορα που δεν κοιμαται καλα μετα απο τοσο παιχνιδι η μικρη σου νομιζω οτι δεν ειναι καλο να παιζουν εντονα τα παιδια λιγο πριν τον υπνο γιατι περνανε σε υπερενταση...μπορει να κανω και λαθος αλλα αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει απο τα δικα μου παιδια...

να το χαιρεσαι το παιδακι σου...

παίζει έντονα αλλά μετά γυρνάμε σπίτι, κάνουμε μπάνιο, πίνουμε γάλα, διαβάζουμε παραμύθια ... υπάρχει μια διαδικασία τουλάχιστον μιάς ώρας ... όπου έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει (αν και αυτό το παιδί είναι μονίμως στην τσίτα). Και γενικά έχω δει μεγάλη αλλαγή αυτή την εβδομάδα γι' αυτό ρώτησα άλλες μαμάδες που έχουν κόψει την πιπίλα τα παιδιά τους αν τους μείωσαν τον ύπνο και αν αυτό είναι μόνιμο ή παροδικό...

Elizaa όσον αφορά το γιο σου νομίζω είναι μικρός ακόμα και αν είναι πολύ εξαρτημένος και αν βγάζει και δόντια ακόμα δεν υπάρχει λόγος να του την κόψεις από τώρα. Περίμενε να πάει 2-2,5 που θα καταλαβαίνει και πιο πολύ ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Πάλι εγώ!!! Λοιπόν όπως έχω ήδη πει κόψαμε την πιπίλα πριν μία εβδομάδα και τώρα βάζει τα δάχτυλα στο στόμα. Και μάλσιτα σήμερα έβαλε και τον αντίχειρα ... στιγμιαία τον πιπίλισε! Λέτε να μου αρχίσει το δάχτυλο τώρα?

azHYp2.png

vwuep3.png

Βέρα καλησπέρα, από την εμπειρία μου τα δάχτυλα στο στόμα δηλώνουν οτι βγαίνει δόντι ... δες όμως μήπως έχει κάποιο σπυράκι στο στόμα και αυτό όχι μόνο για τώρα αλλά γενικά επειδή βάζουν συνέχεια τα χεράκια τους στο στόμα... λέω μήπως τις φταίει κάτι άλλο...αν παρατηρήσεις ότι βάζει τον αντίχειρα και "τρίβει" κάποιο σημείο είναι ότι κάτι την ενοχλεί... αλλιώς αν δείχνει ευχαριστημένη με αυτή της την κίνηση είναι σημάδι πιπίλας... θα σου έλεγα να την εμψυχώσεις, να της δώσεις να καταλάβει ότι μεγαλώνει και αν είναι και λίγο κοκέτα να της αγοράσεις ένα παιδικό βραχιολακι... ή κάτι άλλο που εσύ σαν μάνα ξέρεις καλύτερα... σαν επιβράβευση που έκοψε την πιπίλα....μπορεί να είναι μικρούλα αλλά σε κάθε αλλαγή που τα καταφέρνουν είναι απαραιτητο και την χρειάζονται την επιβράβευση... ελπίζω η σημερινή νύχτα σας να είναι καλύτερη και πιο ήσυχη....

καλησπερα μανουλες. 3 ημερες καθαροι ( χωρις πιπιλα ).

ολα ξεκινησαν το σαββατο το πρωι. ξυπνησε το καμαρι μου (3 ετων κ κολλημενος με την πιπιλα), ηρθε στην κουζινα με τα σαλια να τρεχουνε στη μπλουζα του. βγαλε λιγο την πιπιλα Θανουλη μου να στη πλυνω, του λεω. (σημ. η πιπιλα ειναι κομμενη στη βαση εδω κ πολυ καιρο αλλα δεν πτοειται). οταν μου τη δινει του δειχνω την τρυπα κ του λεω οτι την εκοψε με τα δοντια του κ πρεπει να την πεταξει γιατι μπορει να πνηγει. κ αυτο ακριβος εκανε. ανοιξε το ντουλαπι κ την πεταξε στον καδο. δεν την αναζητησε ολη μερα. την κυριακη το βραδυ μου την ζητησε, του θυμησα οτι την πεταξε κ τελος. σημερα πριν κοιμηθει γκρηνιαζε λιγο κ την ζηταγε. του ειπα οτι δεν εχω, μου ζητησε μια μικρη του μπεμπη, του λεω δεν γινετε μικρη θα πνηγεις και αυτο ηταν. κοιμηθηκε μια χαρα. θελω να πιστευω οτι τα καταφεραμε!!!!!!!!!!:D:D:D

λετε να ξανακυλησει????????

Εμάς πάντως τις πρώτες 3 μέρες κοιμήθηκε πολύ πιο εύκολα από τις επόμενες. Δε ζητάει την πιπίλα αλλά εδώ και 10μέρες που την έχουμε κόψει τη βάζουμε για ύπνο και κλαίει, μας φωνάζει να πάμε εκεί δίπλα της να κοιμηθούμε, λέει ότι φοβάται, ότι πονάει, σκαρφίζεται τα πάντα! Γενικά μείωσε πάρα πολύ τις ώρες ύπνου της μέσα στη μέρα.

Αλλά ... στην ερώτηση σου αν θα ξανακυλίσει μία είναι η απάντηση: Αν δεν πισωγυρίσεις εσύ το παιδί δεν ξανακυλάει!

azHYp2.png

vwuep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ είχα το ίδιο θέμα με τον μεγάλο μου γιο μέχρι πέρσι. Ήταν 2,5 εών και η πιπίλα προέκταση του στόματος! Είχα φρικάρει!

Δοκίμασα το κόλπο με το κόψιμο, αλλά από τα νεύρα του που τις έβρισκε κομμένες άρχισε να δαγκώνει το πλαστικό με μανία (!) και φοβήθηκα πολύ μη σπάσει κανένα δόντι.

Εντωμεταξύ εκείνο τον καιρό του είχα πάρει ένα dvd με τον Ροζ Πάνθηρα και είχε τρελαθεί. Έβλεπε λοιπόν κάτι επεισόδια με έναν αστυνομικό που κυνηγούσε τον ρόζ πάνθηρα και τον ψιλοφοβόταν (μαμά είναι κακός αυτός ο κύριος και τέτοια). Συμπτωματικά μας είχε ακούσει που συζητούσαμε με τον καλό μου για τον αστυνόμο Μπέκα που βλέπαμε, οπότε ο αστυνόμος απέκτησε όνομα!

Ένα μεσημέρι λοιπόν (επίτηδες δεν το ξεκίνησα βράδυ γιατί όσο να ναι είναι μικρότερο το ζόρι) ξαπλάρει ο δικός σου στην κρεβατάρα μου και βλέποντας ροζ πάνθηρα φωνάζει: μαμάαα... γάαααλα και πιπίιιλααα!!! Του πάω εγώ κιουρία το γαλατάκι του, μου λέει πιπίλα? Του λέω δεν τη βρίσκω βρε Μάρκο μου, νομίζω ότι ήρθε ο αστυνόμος μπέκας και την πήρε! Φωνές κακό, να πας να μου την φέρεις, λέω απαπα, δεν πάω, φοβάμαι. Να τον πάρω τηλέφωνο να του τη ζητήσεις εσύ? Μόκο το Μαρκάκι! Κάνα δυό μέρες την ζητούσε, του έλεγα τα ίδια, είδε κι απόειδε και το πήρε απόφαση.

Μια μέρα με φωνάζει και μου λέει μαμά, τελικά αυτός ο Μπέκας είναι βλάκας! Και τέλος! :D

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

Ο γίος μου μέχρι 2.5 χρονών ήταν μανιακος παίχτης του "αθλήματος'. Απο 2 χρόνών ξεκινήσαμε να βουρτίζουμε δοντάκια και του εξήγησα για την τερηδόνα που τρυπά τα δοντάκια κλπ. Είχα αγχωθεί πολύ γιατί δεν το έβλεπα να κόβει την πιπίλα με τίποτα. Συχνά του έλεγα παραμυθάκια που τα σκαρφιζόμουν εκείνη την ώρα.Πρωταγωνιστής στις ιστορίες ο πρίγκιπας γλυκούλης. Μια μέρα ήρθε η επιφυτηση και το θάυμα έγινε. Του είπα ένα παραμύθι με τον αγαπημένο του πρίγκιπα.Ολες οι πιπίλες του πρίγκιπα είχαν μολυνθεί απο την κακιά τερηδόνα και θα του κατέστρεφαν τα δόντια του γιαυτό οι πιπίλες έπρεπε να πάνε στην κυρ.Ιωάννα (την παιδοοδοντίατρο) για να τις φτίαξει. Μόλις άκουσε το παραμύθι μου έδωσε όλες τις πιπίλες να τις πάρουμε στο γιατρό και δεν τις ξαναζήτησε. :-P:-P:-P Τι ευτυχία.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Κορίτσια δεν αντέχω άλλο!!!! Έχω 1μήνα που έκοψα την πιπίλα και πλέον μου έχει κόψει τον ύπνο! Τη βάζω νωρίς όπως την έβαζα και κοιμάται μία ώρα μετά με κλαψουρίσματα. Ακόμα κι αν έχει κοιμηθεί ελάχιστα την προηγούμενη δεν πτοείται. Και το μεσημέρι πόλεμος!!!Την έχω ακομα σε κούνια περιορισμένη αλλά τι θα γίνει μετά?

Γενικά είμαι πολύ απογοητευμένη και κουρασμένη. Είναι που είναι ζουμπάς η δικιά μου, δεν πίνει που δεν πίνει γάλα με τίποτα, τώρα μου έκοψε και τον ύπνο... μα είναι δυνατόν στην ηλικία της max 10ώρες να κοιμάται? Θα επανέλθει ο ύπνος της όταν περάσει καιρός πολύς από την πιπίλα???

Πάντως γενικά δεν είναι να κόβεις τίποτα. Έκοψα το μπιμπερό πριν από 10μήνες ... μου έκοψε το γάλα. Πίνει 2 γουλιές και αυτό ήταν!μ Και ούτε γιαούρτι τρώει. Και τυριά λόγω χοληστερίνης δε μπορώ να της δώσω. Έκοψα την πιπίλα μου έκοψε και τον ύπνο. Τώρα άμα κόψω την πάνα μήπως θα μου κόψει και τα κακά???

azHYp2.png

vwuep3.png

Βέρα θέλει υπομονή... και καταλαβαίνω πως περνάς το ζόρι σου αλλά γέλασα πολύ με το μήνυμα σου στο τέλος! Οι πιο έμπειρες μανούλες θα μας πουν καλύτερα αλλά μήπως δεν ήταν έτοιμη ακόμα να τη κόψει; Της έχει δώσει καποιο άλλο παιχνιδάκι για να το έχει σαν αγκαλίτσα ας πούμε όταν κοιμάται; Αχ!Ελπίζω να μην είναι τόσο δύσκολο γιατί σκέφτομαι και εγώ γύρω στα 2 να της την κόψω γιατί τώρα βγάζουμε ακόμα δόντια (αν και την έχουμε μόνο για τον ύπνο).

Να σε ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση; Γιατί της έκοψες το μπιμπερό τόσο νωρίς; Δηλαδή τί ήταν 14 μηνών όταν της το έκοψες;Σου το είπε ο παιδίατρος; γιατί μου φαίνεται πολύ νωρίς...

Ήταν 20μηνών όταν της το έκοψα (8μήνες πριν - το Σεπτέμβριο). Βασικά το έκοψα γιατί μου είπε η παιδίατρος - επειδή λέει δυσκολεύονται ΠΟΛΥ πιο μεγάλα να το κόψουν καλό θα ήταν να το κόψεις τώρα μου είπε. Το δοκίμασα και δε φάνηκε να την ενοχλεί. Τον πρώτο μήνα μάλιστα μου έπινε την ίδια ποσότητα με αυτή που έπινε με το μπιμπερό, οπότε ... το κράτησα. Μετά που άρχισε να μου μειώνει το γάλα δε μου πήγαινε να πισωγυρίσω ...

Πάντως η μικρή το έκανε αυτό και με την πιπίλα. Τις πρώτες 2 μέρες κοιμήθηκε μια χαρά ... χωρίς ιδιαίτερο ζόρι και τώρα είναι χειρότερα από πριν. Τώρα άρχισε να τον κόβει τον ύπνο΄. Με έχει τρελλάνει ... δεν αντέχω άλλο πραγματικά!

azHYp2.png

vwuep3.png

Κορίτσια δεν αντέχω άλλο!!!! Έχω 1μήνα που έκοψα την πιπίλα και πλέον μου έχει κόψει τον ύπνο!

Συμβαίνει... κι εμένα έκοψε εντελώς το μεσημεριανό ύπνο όταν κόψαμε την πιπίλα και ήταν πολύ μεγαλύτερος, 4χρονών. Προσπάθησε να βρεις τρόπο που να την ηρεμεί και να τη βάζει σε διαδικασία ύπνου, μπανάκι, χαδάκια, παραμύθι, εσύ θα βρεις τι της ταιριάζει.

Έκοψα το μπιμπερό πριν από 10μήνες ... μου έκοψε το γάλα.

Κι εγώ βιάστηκα να κόψω το μπιμπερόν του μεγάλου μόλις χρόνισε...:? Πάει το γάλα, μεγάλωσε με γιαουρτάκια... Ξανάρχισε να πίνει γάλα στα 3. Το κουάκερ είναι καλή εναλλακτική αν της αρέσει.

Συμβαίνει... κι εμένα έκοψε εντελώς το μεσημεριανό ύπνο όταν κόψαμε την πιπίλα και ήταν πολύ μεγαλύτερος, 4χρονών. Προσπάθησε να βρεις τρόπο που να την ηρεμεί και να τη βάζει σε διαδικασία ύπνου, μπανάκι, χαδάκια, παραμύθι, εσύ θα βρεις τι της ταιριάζει.

Και τέρμα? Σου έκοψε τον ύπνο και τέρμα? Δεν επανέρχεται??? Δε θα το αντέξω ... το μόνο που με ηρεμούσε με αυτό το παιδί ήταν ότι κοιμόταν κάποια στιγμή σχετικά εύκολα. Είναι εντελώς νευρόσπαστο ... όλη την ημέρα κουνιέται, δεν κάθεται δευτερόλεπτο. Ουφ ... καλά κάνω και δεν κάνω 2ο!

Κι εγώ βιάστηκα να κόψω το μπιμπερόν του μεγάλου μόλις χρόνισε...:? Πάει το γάλα, μεγάλωσε με γιαουρτάκια... Ξανάρχισε να πίνει γάλα στα 3. Το κουάκερ είναι καλή εναλλακτική αν της αρέσει.

Πάντως ΑΝ κάνω 2ο παιδί ΔΕ θα του κόψω ποτέ το μπιμπερό!

azHYp2.png

vwuep3.png

Αχ κορίτσια και εμένα ο μικρός τώρα τη ζητάει συνέχεια την πιπίλα του. Μερικά βράδια κρατάει δυο στα χέρια του και μια βγάζει μια βάζει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος!:shock::shock:

Επίσης Αυτές τις ημέρες παρατήρησα ότι άρχισε να τις κόβει με τα δοντάκια του και αυτό με φοβίζει λίγο...

Θα του την είχα κόψει γιατί την έπαιρνε μόνο τα βράδια αλλά σκεφτόμουν ότι θα βλέπει τα άλλα παιδάκια στο σταθμό και έτσι την πάτησα!τώρα την θέλει μερικές φορές και την ημέρα. Μόλις κλείσει ο σταθμός μάλλον...

Να δώ τι αλλαγή θα πρωτοκάνουμε τότε! πάνα ή πιπίλα;

Αχ κορίτσια και εμένα ο μικρός τώρα τη ζητάει συνέχεια την πιπίλα του. Μερικά βράδια κρατάει δυο στα χέρια του και μια βγάζει μια βάζει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος!:shock::shock:

Επίσης Αυτές τις ημέρες παρατήρησα ότι άρχισε να τις κόβει με τα δοντάκια του και αυτό με φοβίζει λίγο...

Θα του την είχα κόψει γιατί την έπαιρνε μόνο τα βράδια αλλά σκεφτόμουν ότι θα βλέπει τα άλλα παιδάκια στο σταθμό και έτσι την πάτησα!τώρα την θέλει μερικές φορές και την ημέρα. Μόλις κλείσει ο σταθμός μάλλον...

Να δώ τι αλλαγή θα πρωτοκάνουμε τότε! πάνα ή πιπίλα;

εγω ξεκινησα με την πανα. εχω διδυμα κοριτσια 2,4 χρονων. η μια την εκοψε η αλλη το παλευει. τωρα θα μπω στην διαδικασια της πιπιλας . μου το ειπε κ η παιδιατρος. τους εχει γινει αυτοκολητο στο στομα. κ μου φενεται οτι ειναι πολυ δυσκολο. κ εμενα μου την εκοβε με τα δοντια η μια εμπαινε αερας μεσα αλλα τιποτα.. μια κ καλη μου εχουν πει. για να δουμε καλη επιτυχια

Λέω να κάνω μια προσπάθεια το σ/κ για την πιπίλα μιας και θα απέχει 2 μέρες από το σταθμό...

Και εγώ πιστεύω ότι η πάνα πρέπει να κοπεί πρώτη. Αλλά και αυτή η πιπίλα μου σπάσε τα νεύρα πια!

αγγελάκια καλή επιτυχία και σε εσας!!

Λέω να κάνω μια προσπάθεια το σ/κ για την πιπίλα μιας και θα απέχει 2 μέρες από το σταθμό...

Και εγώ πιστεύω ότι η πάνα πρέπει να κοπεί πρώτη. Αλλά και αυτή η πιπίλα μου σπάσε τα νεύρα πια!

αγγελάκια καλή επιτυχία και σε εσας!!

να σου πω τι πιστευω..

η πανα μου φαινεται πιο δυσκολο απο τ πιπιλα..

να σου πω τι εκανα σε αυτην που δ την εχει βγαλει ακομα?

της ειπα οτι οποιος παει στην κυρια λεκανη του δινει καποιο δωρακι, ( σοκολατακι, τσιχλιτσα, γκοφρετακια....) αλλα μονο οταν κακει εκει τα τσισακια η τα κακα, αν δεν κανει δεν δινει τιποτα

δεν προλαβαινει να πηγαινει, θελει δ θελει..

θα δουμε κ με την πιπιλα...μαλλον καποια στιγμη θα χαθει ξαφνικα..2, 3 μερες υποθεση ειναι μου εχουν πει...παντος ξεκινα με πανα

αντε να δουμε

κ σε εσενα οτι καλυτερο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...