Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι "μαθήματα" στα πρωτάκια ?

ligeri

Recommended Posts

Κορίτσια, μη σκάτε :)

Θα πουλήσει τρελά επειδή έχει χαρακτήρες disney - όχι για την ουσία! Όταν άκουσα το dvd, δεν μπήκα καν στον κόπο να ανοίξω το βιβλίο..

Θυμηθείτε να μου πείτε τη γνώμη σας, ε;

Νινετα μου, δεν τρέχει πιθανότητα παρεξήγησης ανάμεσα μας! Τώρα που θα πάρουμε και ποσοστά απο την Ελευθεροτυπία, θα γίνουμε συνεταιράκια ;) Ελισαβέτα, και συ στο club, ε;

Kalo mesimeri (τέλεια η προφορά, ε;)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και δε μου λες βρε Νινέττα μου πόσο θα έχει στα περίπτερα; Ερώτηση κρίσεως είναι ε; :lol: Αλλά βέβαια!!! Deagostini είναι αυτή!! Σε παραπλανεί με το πρώτο που κοστίζει γύρω στα 2 ευρώ και μετά το ανεβάζει στα 5-6-7-8 και πάει λέγοντας. Τεσπα θα δείξει!!!

Iro και εγώ στο club. Κάθε Κυριακή θα κυκλοφορεί; Αν ναι θα σας πω από Δευτέρααααααααααααα............... :D

τι διαγωνισμα ρε παιδια??????

ειμαστε σοβαροι??????εχω θυμωσει πολυ με αυτο που διαβασα!!!!!

εγω τα εχω παιξει...αφου κρατιεμαι να μην καπνισω,ειλικρινα. :roll:

Τελικα γραψανε διαγωνισμα και πηρε "Αριστα" :D Εχω σταματησει να πιεζω το παιδι και εγω να αγχωνομαι.Ας τρεχει οσο θελει η δασκαλα,εμεις δεν θα τρελλαθουμε,οτι μπορουμε θα κανουμε :wink:

Διαφημίσεις

Μπραβο στο Μελι σου :D:D σ εσενα.... λυπαμαι αλλα γενικα ως γονεις κατι αλλο θα βρουμε ν αγχωθουμε :P:cool::lol: (εγω τουλαχιστον ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ολο και κατι βρισκω ...ωστε να μην ηρεμω :roll: )

Ελισαβέτα καλώς μας ήρθες!!! :D:D

Αυτό που αναφέρεις ότι κάνει η κόρη σου, αφορά στον γραπτό ή στον προφορικό λόγο;Δηλαδή το λέει σωστά και το γράφει λάθος ή το αντίθετο;Εάν το γράφει λάθος, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις τη γνώμη της δασκάλας, για το πώς μπορείς να της το εξηγήσεις καλύτερα. Μην αγχώνεσαι πάντως. Είναι κάτι μεμονωμένο, μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα για μαθησιακό πρόβλημα.

Μάτα ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!! :D

Αυτό που αναφέρω συμβαίνει στο διάβασμα, αν και τώρα έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν. Δηλαδή ήταν οι πρώτες προτάσεις που τους έδωσε. Στο γραπτό λόγο είναι αστέρι. Πετάει η ομάδα που λένε!!! :lol::lol: Αλλά λίγο στο διάβασμα με άγχωσε και ξέρεις γιατί; Γιατί υποτίθεται ότι τις συγκεκριμένες προτάσεις τις είχαν κάνει και στο σχολείο και λέω όλο και κάτι θα της έχει μείνει βρε παιδάκι μου!!

Βασικά προσπαθώ να της εξηγήσω ότι όταν διαβάζει κάτι πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στο βιβλίο της και όχι να κοιτάει τον τοίχο, το ταβάνι ή εμένα. Μίλησα για μαθησιακό πρόβλημα γιατί με άγχωσε η μαμά μου. Ααααχ αυτές οι μαμάδες!!! :roll: Τεσπα, αν τελικά έχει όμως πως θα το καταλάβω; Κάτι μου είπε για δυσλεξία και αγχώθηκα η χαζομαμά!!! :?:lol:

Ελισαβέτα μην αγχώνεσαι. :wink: Δουλέψτε στο διάβασμα με διασκεδαστικό τρόπο, και λέγοντας ενδιαμεσα καμιά ιστοριούλα, για να της τραβήξεις την προσοχή, μια που λές ότι χαζεύει. Αν και σ'αυτή την ηλικία, νομίζω πως τα περισσότερα παιδάκια, χαζεύουν. Αν συνεχίσει, εφόσον περάσει κι άλλο διάστημα, να τα λέει έτσι πάλι, μίλησε με την δασκάλα, για το πώς μπορείς να τις τα εξηγήσεις καλύτερα. Και τώρα βέβαια, μπορείς να το κάνεις αυτό, για να μην περνάει ο καιρός, και δυσκολεύεται.

Πάντως η δυσλεξία ή τυχόν μαθησιακό πρόβλημα, προκύπτει από περισσότερα πράγματα που διαπιστώνεις στο διάβασμα με το παιδί. Χαλάρωσε..αλλά παράλληλα συζήτησε το με την δασκάλα, μήπως σου δώσει κάποια λύση!!!!

:wink::D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Βασικά προσπαθώ να τη βρω τη δασκάλα για να της μιλήσω γιατί μόλις έρχεται στο σχολείο ίσα που προλαβαίνω να δω ότι ήρθε. Εξαφανίζεται στο γραφείο εν ριπή οφθαλμού. Ενώ η δασκάλα του άλλου τμήματος κάθεται και λίγο στην αυλή πριν χτυπήσει το κουδούνι. Να φανταστείτε ούτε στη συγκέντρωση του Συλλόγου δεν ήρθε!!! :shock: Μάλλον ήρθε για να αφήσει την κόρη της στην άλλη δασκάλα και μετά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Κάτσε καλέ να σε γνωρίσουμε και εμείς που δουλεύουμε πρωί και δεν μπορούμε να έρθουμε στις συγκεντρώσεις γονέων!!! Ναι τις κάνουν το πρωί θαρρείς και μπορούμε κάθε τρεις και λίγο να παίρνουμε άδειες!! Η νοοτροπία του δημόσιου σχολείου. :roll::roll:

Σήμερα πάνε την πρώτη τους εκπαιδευτική εκδρομή. Θα πάνε στην Παιανία να δούνε πως φτιάχνεται το κρασί. Καλό; Μια φορά το μήνα θα πηγαίνουν και κάπου αλλού. Και αύριο η δασκάλα θα λείπει γιατί θα πάει να κάνει κάποιες εξετάσεις. Οπότε αύριο τα βλαστάρια μας θα ρεπάρουν από το σχολείο.

Από βδομάδα μας είπε η δασκάλα θα ξεκινήσουν και ορθογραφία. Ένας φίλος πάντως της Μαρίας που πάει ιδιωτικό είπαν στους γονείς ότι στην πρώτη δεν κάνουν ορθογραφία. Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω Κάνουν ή δεν κάνουν τελικά ορθογραφία;

Ααααααααααα και το κλου της υπόθεσης δεν σας το είπα. Μας έστειλαν μια επιστολή που γράφει πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τα μαθηματικά. Μια σμίκρυνση δεν μπορούσαν να την κάνουν να χωρέσει ολόκληρη η πρόταση σε μια γραμμή; Έλεος δηλαδή!! Δεν μπορούσαμε σε ορισμένες φράσεις ή και παραγράφους ακόμα να βγάλουμε νόημα. Δυστυχώς το πρωί δεν την πρόλαβα τη δασκάλα αλλιώς θα της την έτριβα στη μούρη!!! Και από ότι έμαθα από άλλη μαμά στο πίσω μέρος της σελίδας υπήρχε και ένα σκίτσο με χέρια για να καταλάβουν πως πρέπει να μετράνε με τα χέρια. Σε εμάς αυτό ΕΛΕΙΠΕ!! :shock:Αυτές τις επιστολές λέει θα μας τις στέλνουν κάθε φορά που τελειώνουν μια ενότητα. Αν είναι όλες έτσι καλύτερα να μην τις στέλνουν καθόλου!!!

Από βδομάδα μας είπε η δασκάλα θα ξεκινήσουν και ορθογραφία. Ένας φίλος πάντως της Μαρίας που πάει ιδιωτικό είπαν στους γονείς ότι στην πρώτη δεν κάνουν ορθογραφία. Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω Κάνουν ή δεν κάνουν τελικά ορθογραφία;

εμεις εχουμε ξεκινησει ορθογραφια.

Διαφημίσεις

εμεις εχουμε ξεκινησει ορθογραφια.

Εσείς είστε γρήγορα πιστόλια κορίτσι μου!!! :lol::lol:

Και ο γιός μου κάνει ορθογραφία. Εδώ και 15 μέρες. (πάει σε δημόσιο)

Εσείς είστε ακόμα πιο γρήγορα πιστόλια!! :lol::lol: Εμάς φαίνεται η δασκάλα τους πάει με το μαλακό!!! Πάντως χθες που πήγε ο άντρας μου στη συγκέντρωση γονέων τους είπε ότι από εβδομάδα θα ξεκινήσουν και μάλιστα θα μας ειδοποιεί βάζοντας ένα Ο μπροστά από τη φράση που πρέπει να μάθουν!!

η δική μας δασκάλα μας βάζει γραπτές οδηγίες στην τσάντα τους κάθε μέρα με τις εργασίες που έχουν να κάνουν για την επομένη. συνήθως είναι αντιγραφή, ορθογραφία, μαθηματικά ή/και φωτοτυπία με ασκήσεις γραφής ή μαθηματικών.

και μας έχει δώσει και φωτοτυπίες για το σπίτι, που τις διαβάζει το παιδί ανάλογα με το πού έχουν φτάσει στην ύλη για να τα διευκολύνει με την ανάγνωση.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

η δική μας δασκάλα μας βάζει γραπτές οδηγίες στην τσάντα τους κάθε μέρα με τις εργασίες που έχουν να κάνουν για την επομένη. συνήθως είναι αντιγραφή, ορθογραφία, μαθηματικά ή/και φωτοτυπία με ασκήσεις γραφής ή μαθηματικών.

και μας έχει δώσει και φωτοτυπίες για το σπίτι, που τις διαβάζει το παιδί ανάλογα με το πού έχουν φτάσει στην ύλη για να τα διευκολύνει με την ανάγνωση.

κι εμας.

Διαφημίσεις

Αγαπητές φίλες,

Γεια σας. Έχω και εγώ ενα πιτσιρίκο στην Α δημοτικού και έχω να συμπληρώσω τα εξής στα όσα γράψατε.

Η δική μας δασκάλα μας πρότεινε στο σπίτι να παίρνουμε τις καρτέλες που φτιάξανε στο σχολείο και να παίζουμε με το παιδί. Μάλιστα μας είπε να βάζουμε να παιδί να μας κάνει μάθημα όπως κάνανε στο σχολείο και εμείςνα το παίζουμε ανίδεοι. Δηλαδή να κάνουμε και λάθη όταν μας λέει φτιαξε τη λέξη "πάμε", για να του δώσουμε την ευκαιρία να μας διορθώσει.

Εγώ έβαλα τη γιαγιά του χθες να το κάνει και ο μικρός ενθουσιάστηκε. Το βράδυ μου είπε; "Μαμά η γιαγιά δεν βλέπει καλά και κάνει λάθη, αλλά εγώ τη βοήθησα και τα έμαθε" με ύφος 20 καρδιναλίων.

It works!!!Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας. :wink:

40+mama

.pngy3DLp3.png

Εμάς βασικά μας δίνει ασκησούλες για το σπίτι (φωτοτυπίες) σε γλώσσα και μαθηματικά. Μας είπε να πάρουμε και το "Τετράδιο Πρώτης Γραφής" του Παπαδόπουλου και τους βάζει και από εκεί ασκησούλες.

Όσον αφορά την ανάγνωση έχουμε ένα τετράδιο σαν πρόχειρο θέλετε να το πείτε και εκεί τους κολλάει μια σελίδα με προτασούλες τις οποίες πρέπει να προσπαθήσουν να τις διαβάσουν. Την πρώτη φορά δυσκολευτήκαμε αρκετά μπορώ να πω αλλά χθες που καθίσαμε να τις ξαναδιαβάσουμε η ομάδα πέταγε!! :D Και μετά ότι λέει μέσα το βιβλίο (αυτά που είναι χρωματισμένα πάντα έτσι; )

40+mama αυτό που κάνει η δασκάλα είναι πολύ καλό!! Κάτι τέτοιο έκανε και η δική μου η δασκάλα. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να παίρνουμε τις καρτέλες που έφτιαξαν στο σχολείο. Έχουμε ένα παιχνίδι στο σπίτι που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Είναι σε μορφή παζλ και προσπαθεί το παιδί να ενώσει τις συλλαβές και να φτιάξει λέξεις.

Επίσης τώρα που το θυμήθηκα μας ζήτησε η δασκάλα να στείλουμε και ένα παιχνίδι στο σχολείο που να έχει σχέση είτε με γράμματα και λέξεις είτε με αριθμούς. Βρήκε ένα η κόρη μου και το πήγε (Ορθογραφία με τη Ντόρα)

• 3 εβδομάδες μετά...

Που βρίσκονται τα πρωτάκια μας? Η δικιά μου έχει φτάσει στο Ι (πες μια ιστορία) και στα αθροίσματα μέχρι το 7 στα μαθηματικά. Μέσα σε όλα αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά και σε έννοιες της γραμματικής όπως το ένα τα πολλά ουδέτερα θηλυκά αρσενικά.

Για το σπίτι είναι μέρες που έχουν νορμαλ δουλειά (αντιγραφή ανάγνωση ορθογραφία και κανένα φυλλάδιο στα μαθηματικά) είναι μέρες που έχουν μπόλικα όπως χθες 2 φυλλάδια γλώσσα ένα στα μαθηματικά + αντιγραφή ανάγωνση ορθογραφία και γράψιμο στο τετράδιο των μαθηματικών.

Να δώσω κι εγώ μια "χείρα βοηθείας" στις αγχωμένες μανούλες;

Ανάγνωση: Τις λεξούλες που έχουν για ανάγνωση τα παιδάκια τις γράφουμε σε ένα χαρτί και τις χωρίζουμε σε φωνούλες και γράμματα για να τις διαβάσουμε. πχ. έλατο, έ-λα-το, έ-λ-α-τ-ο, έ-λα-το, έλατο. Είναι μια καλή εξάσκηση. Συνήθως γίνεται και μέσα στην τάξη.

Κάθε νέο γράμμα συνδυάζεται με αυτά που ήδη γνωρίζουν τα παιδιά για να φτιαχτούν φωνούλες, τις οποίες και διαβάζουν. πχ όταν μάθουν το α στο πρώτο μάθημα της 2ης ενότητας φτιάχνουμε τις φωνούλες, πα, τα, λα, να, μα, αφού έχουμε μάθει τα σύμφωνα π,τ,λ,ν,μ από την 1η ενότητα. Ομοίως το σύμφωνο τ που μαθαίνουν αμέσως μετά το συνδυάζουν με τα φωνήεντα α,ε,ι,ο που γνωρίζουν και φτιάχνουν τις φωνούλες τα,τε,τι,το. Για κάθε καινούργιο γράμμα πρέπει να γίνεται αυτό. Κι όταν διαβάζετε με τα παιδιά σας τις φωνούλες να λέτε "π-α, πα". Όχι "π και α" γιατί όταν μεσολαβεί η λέξη "και" τα παιδάκια έχουν ξεχάσει ήδη το πρώτο γραμματάκι που τους είπατε. Τις λεξούλες "έχει, είναι, και" θα τις μάθουν ολικά στην αρχή. Τα δίψηφα φωνήεντα θα τα διδαχτούν μετά τα Χριστούγεννα και θα τα μπερδέψετε αν τους πείτε ότι "ε και ι διαβάζονται ι". Θα μάθουν να τις αναγνωρίζουν και να τις γράφουν ολόκληρες αυτές τις λεξούλες, θα τις "φωτογραφίσουν" στο μυαλουδάκι τους.

Και μην αγχώνεστε αν δυσκολεύονται λίγο ή αν μπερδεύουν καμιά φορά τα γράμματα. Ούτε αν αργούν να διαβάσουν μια φωνούλα ή μια λέξη. Νωρίς είναι ακόμα. Όσο για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, ούτε λόγος να γίνεται! Μετά τα Χριστούγεννα αν δυσκολεύονται ακόμα αρκετά, κινούν τις υποψίες της δασκάλας η οποία συστήνει αξιολόγηση από ΚΔΑΥ ή άλλον ειδικό. Αυτό για το οποίο χρειάζεται παρέμβαση ακόμα κι αν δεν σας το έχει συστήσει η δασκάλα σας, είναι τυχόν προβλήματα στον προφορικό λόγο. Αν το παιδί χρειάζεται λογοθεραπεία καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό γιατί συνήθως τα παιδάκια γράφουν ότι ακούνε και ίσως δυσκολευτούν στη γραφή κάποιων λέξεων.

Όσον αφορά τα αγγλικά προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο να αρχίσει το παιδί ξένη γλώσσα από τόσο νωρίς. Το καλύτερο είναι να κατακτήσει τη μητρική του γλώσσα πρώτα. Θα μπερδευτεί πολύ καθώς γράμματα του αγγλικού αλφάβητου είναι ίδια με τα δικά μας άλλα εκφέρονται διαφορετικά. Το γιώτα ας πούμε εμείς το λέμε "ι" αλλά οι Άγγλοι "άι". Άντε τώρα να το θυμάται αυτό το παιδάκι της πρώτης και να μην το μπερδεύει!

Με τις ασκήσεις μην τα πιέζετε. Μην τα κουράζετε και τους φανεί αγγαρεία το σχολείο. Μόνο στη σωστή φορά των γραμμάτων να επιμείνετε και όσο μπορούν καθαρά γράμματα. Ρωτήστε και τη δασκάλα σας πώς θα τα βοηθήσετε στις εργασίες και στα μαθηματικά. Να μην τους δείχνει έναν τρόπο αυτή και άλλον εσείς. Σιγά-σιγά θα μπούνε και σε έναν ρυθμό και θα χρειάζονται όλο και λιγότερο τη δική σας βοήθεια. Θα γίνουν και πιο υπεύθυνα. Να τα ενθαρρύνετε πάντως να σας διαβάζουν παραμυθάκια, ταμπέλες στο δρόμο, στα τρόφιμα και να γράφουν σιγά-σιγά μαζί σας πχ τη λίστα για τα ψώνια, μια καρτούλα κλπ. Χαίρονται πολύ που ασχολείστε μαζί τους όταν διαβάζουν και πολλές φορές αναπληρώνετε με τον τρόπο αυτό τις ώρες που τους λείπετε γιατί δουλεύετε. Κάντε το διάβασμα μια ευχάριστη ώρα για τα παιδιά και αποφύγετε όσο μπορείτε την γκρίνια.

Ευχαριστω δασκαλα :D ευχαριστω πολυ!!!

νιωθω καλα που εισαι στην παρεα μας :D

Την αγωνια που θα'χα σαν μαμα δεν την περιμενα,και με βοηθαει να ξερω πως εχω καποιον ειδικο,που μαλιστα αγαπα τοσο τα παιδια και την δουλεια του στο πλευρο μου,να μας βοηθαει και να μας δινει συμβουλες!!!!

Τι καλα!

Να τα ενθαρρύνετε πάντως να σας διαβάζουν παραμυθάκια, ταμπέλες στο δρόμο, στα τρόφιμα και να γράφουν σιγά-σιγά μαζί σας πχ τη λίστα για τα ψώνια, μια καρτούλα κλπ. Χαίρονται πολύ που ασχολείστε μαζί τους όταν διαβάζουν και πολλές φορές αναπληρώνετε με τον τρόπο αυτό τις ώρες που τους λείπετε γιατί δουλεύετε. Κάντε το διάβασμα μια ευχάριστη ώρα για τα παιδιά και αποφύγετε όσο μπορείτε την γκρίνια.
καλο,σε ευχαριστουμε :wink:

Υπάρχει ένα site που ίσως το γνωρίζεται και είναι το http://www.paidika.gr εκεί έχει κατά καιρούς ωραίες παιδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές. Μπορεί και να σας φανεί χρήσιμο ...!

Ευχαριστω δασκαλα :D ευχαριστω πολυ!!!

νιωθω καλα που εισαι στην παρεα μας :D

Την αγωνια που θα'χα σαν μαμα δεν την περιμενα,και με βοηθαει να ξερω πως εχω καποιον ειδικο,που μαλιστα αγαπα τοσο τα παιδια και την δουλεια του στο πλευρο μου,να μας βοηθαει και να μας δινει συμβουλες!!!!

Τι καλα!

Ευχαρίστησή μου Νινέττα! Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω όποια μαμά μου το ζητήσει. Να θυμάστε βέβαια όλες οι μανούλες ότι καλό θα ήταν να στραφείτε πρώτα στη δικιά σας δασκάλα. Αν όμως χρειαστείτε και μια δεύτερη γνώμη ή αν έχετε κάποια απορία σχετικά με το πώς θα εξηγήσετε το μάθημα ή κάποια άσκηση στα παιδιά σας κλπ. θα είμαι εδώ. Προχθές η φαρμακοποιός μου που είναι κι αυτή νέα μανούλα με παιδάκι στην πρώτη με ρώτησε πώς να του εξηγήσει το > < (μεγαλύτερο-μικρότερο). Της είπα να πάρει ένα χαρτί και να κάνει με χοντρό μαρκαδόρο το σημαδάκι >. Μετά να του ζωγραφίσει με μολύβι περίγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχεδιαστεί ένα ψαράκι με το σημαδάκι > να είναι το ανοικτό στόμα του ψαριού. Έπειτα να κόψει γύρω-γύρω το ψαράκι και να το γυρίσει από την άλλη μεριά και να πατήσει ξανά με το μαρκαδόρο το στόμα (που τώρα, ανάποδα, φαίνεται <). Αυτή λοιπόν είναι η λαίμαργη φαλαινίτσα που όταν συναντάει ψαράκια στο βυθό διαλέγει να φάει τα πιο πολλά! Της είπα λοιπόν αρχικά να σχεδιάζει ψαράκια σε ένα χαρτί και να δίνει στο παιδί τη φαλαινίτσα να την τοποθετεί με τέτοιο τρόπο ώστε να "τρώει" τα πιο πολλά. Μετά να συνεχίσει με αριθμούς. Είναι ένας ευχάριστος και γρήγορος τρόπος να το μάθει το παιδί, μπορείτε κιόλας να του τη δώσετε να τη χρωματίσει. Και μπορεί μετά να το δείτε να το παίζει μόνο του το καινούργιο του "παιχνίδι". Την επομένη που πήγα στο φαρμακείο, περιχαρής η μαμά μου είπε ότι το κατάλαβε. Βέβαια μετά ο πιτσιρίκος την ζάλισε τη μαμά να του φτιάξει λέει φαλαινίτσες και για τους φίλους του.... :lol: αλλά άξιζε τον κόπο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...