Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι "μαθήματα" στα πρωτάκια ?

ligeri

Recommended Posts

μια εξαιρετικη σελιδα με ασκησεις κι οδηγιες για τα μαθηματα της α δημοτικου(για δασκαλους και γονεις) ειναι αυτη εδω:http://www.grafoulis.gr/wp/
μπηκα και οτι αρχειο pdf εχει δεν το ανοιγει ή ειναι αδειο...και σε σας ετσι ειναι;
οχι,σε μενα τα ανοιγει κανονικα και δειχνει τις ασκησεις

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στο σχολειο εδω και δυο μερες γραφουν ορθογραφια,ειχαν απο μια-δυο σειρες με συλλαβες και λεξουλες.Εννοειται οτι πηραμε ''αριστα'' !!! :D

συγχαρητηρια σας :D

εμεις,ασκήσεις,ορθογραφίες και γενικα "μάθημα",μάλλον.....του χρόνου θα τα δούμε :evil:

Και τα δικά μας γράφουν ορθογραφία κάθε μέρα συλλαβές και λεξούλες. Έχουν μάθει αρκετές λέξεις χθες είχανε το Ελάτε, μάνα και αλάτι.

Παρόλα αυτά είμαστε ακόμα στο Α (Άρη Μαρίνα ελάτε πάμε..) σε λίγο θα έχει σιχαθεί τη γλώσσα χωρίς να προχωρήσουν παρακάτω :(

Δεν κάνουν καθόλου μελέτη περιβάλλοντος ή κάποιο άλλο βιβλίο. Μόνο γλώσσα και Μαθηματικά άντε και καμιά γυμναστική. Την προηγούμενη Τρίτη κάνανε Μουσική ελπίζω να κάνουν και σήμερα και ακόμα περιμένουμε το κανονικό πρόγραμμα. Κατά τα άλλα... Γλώσσα και Μαθηματικά και όλα στα ίδια να τα εμπεδώσουν. Η δικιά μου τα έχει βαρεθεί εγώ επίσης.... Πόσο ακόμα να συλλαβίζουμε παπί πίτα, μαμά έλα...?

Παρόλα αυτά μου λέει ότι λίγα παιδιά διαβάζουν κανονικά στην τάξη, τα περισσότερα δυσκολεύονται και άρα η δασκάλα για αυτό επιμένει στα ίδια... ως πότε όμως..? :(

Εεε δεν πρέπει να προσπαθήσουν και λίγο η γονείς στο σπίτι? Η δασκάλα μόνο τι να κάνει.. πόσο να μείνει στα ίδια και τα ίδια?

Μου ζητάει να της διαβάζω τα παρακάτω και έχει μάθει τα επόμενα 2-3 μαθήματα της γλώσσας απέξω... τι να κάνουμε να προχωράμε μόνοι μας?

Αν συνδυάσουν το σχολείο μόνο με γλώσσα και μαθηματικά... πόσο να αντέξουν? Δε χρειάζεται και μια εναλλαγή? Υπάρχουν κι άλλα πράγματα... τεχνικά μουσική μελέτη περιβάλλοντος συζήτηση στην τάξη.... τόσα βιβλία πήραν.

Για ένα παιδάκι που από τα νήπια που ήταν όλο τραγουδάκια και χειροτεχνίες κάνει μόνο γλώσσα και μαθηματικά δεν είναι λίγο βαρύ?

Παρόλα αυτά αναγκάζονται να μένουν ΜΟΝΟ στη γλώσσα αφού τα μισά δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Ας μην προχωράνε γρήγορα... αλλά να γίνει και λίγο δουλειά στο σπίτι ώστε στο σχολείο να κάνουν και κάτι διαφορετικό.

Διαφημίσεις

Εγω νομιζω πως ΟΛΑ τα παιδακια θα εχουν κουραστει με τα ιδια και τα ιδια.

Και αυτα που ξερουν και αυτα που δεν ξερουν να διαβαζουν.

Γιατι δεν τους κανει κατι διαφορετικο,μουσικη,μελετη περιβ.Γυμναστικη?

Για να μαθουν τα παιδακια που δεν ξερουν να διαβαζουν 5 λεξεις?

Δεν το νομιζω.....κανε της μια κουβεντα,ειναι απαραδεκτο τοσες ημερες και τοσες ωρες,ενα μηνα τωρα, να εχει τα παιδακια σε ενα θρανιο να λενε τα ιδια και τα ιδια.Μπορει να μην προχωραει παρακατω στην γλωσσα αν τα παιδια δεν τα καταφερνουν μα αυτος δεν ειναι λογος να μην κανει τιποτα αλλο.Μαθημα δεν ειναι μονο η αναγνωση.

Σε πληροφορώ ότι όταν το ξεστόμησα στη συνάντηση αν θα κάνουν μελέτη και πότε θα αρχίσουν μόνο που δεν πέσαν να με φάνε οι υπόλοιποι γονείς! ΌΟΟΟΧΙΙΙΙ γλώσσα να κάνουν να μάθουν να διαβάζουν! (Τόσο τους κόβει).

ΤΙ ΝΑ ΠΩ... !!! Μόνο εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται εναλλαγή?

Βλέπω γύρω μου ότι οι γονείς δε θέλουν να ασχολούνται. Δεν πιστεύουν στο σχολείο που δίνει ερεθίσματα.. και χρειάζεται και δουλειά στο σπίτι. Ζητάνε (από ότι έχω καταλάβει) ένα σχολείο να τους τα βάζει στο κεφάλι και να μην ασχολούνται ΚΑΘΟΛΟΥ στο σπίτι.

Αφού ζητάνε από τη δασκάλα να μάθει να διαβάζουν και να γράφουν σε 20 διαφορετικά παιδιά χωρίς αυτά να κάνουν εξάσκηση στο σπίτι και από το ολοήμερο ζητάνε να γυρίζουν τα παιδιά διαβασμένα... και αυτοί να μη χρειάζονται να ανοίξουν την τσάντα.. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ!

Άκουγα μάνα που ζητούσε τα ρέστα από τη δασκάλα του ολοήμερου γιατί το παιδί δεν τα είχε κάνει όλα... εκεί. Και γιατί είχε λάθη στο τετράδιό του.. και δεν του τα διόρθωσαν! Τη στιγμή που εγώ ζητάω ΝΑ ΜΗΝ τα διορθώνουν για να καταλαβαίνω τι δεν κατάλαβε.

Τι να κάνουν μετά και οι δασκάλες....???

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το επίπεδο της τάξης όπως είναι η ελληνική παιδεία παίζει μεγάλο ρόλο. Μπορεί να χαντακώσει πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να προχωρήσουν... και τελικά τα φέρνει όλα στο ίδιο επίπεδο αυτό βλέπω!

Και το επίπεδο της τάξης και των παιδιών εξαρτάται από το πόσο ασχολούνται και οι γονείς.

Υποτίθεται ότι στη δική μας τάξη έχουν καλό επίπεδο μας είπαν... στο 1/3 των παιδιών.. φαντάσου να μην είχαν.

Δηλαδή όπως είπες Νιννέτα...

Και για παιδί που τα ξέρει και για παιδί που δεν τα ξέρει... θα τα βαρεθεί όλο γλώσσα μαθηματικά...!

Μακάρι να πέφτω έξω!

Εμάς βαδίζουν πολύ φυσιολογικά. Ούτε πολλά πράγματα ούτε λίγα. Λίγες ασκησούλες στο σπίτι, λίγες στο σχολείο. Ο μικρός βλέπω ότι δεν είναι αγχωμένος μ'αυτά που έχουν. Αλλά και πάλι με κυνηγάει να διαβάσουμε ακόμα και μία ασκηση να έχουν!!!!!Αυτό πάλι...δεν το περίμενα!!!!!!!!!Με το που γυρίζω στο σπίτι, "μαμάααααααααα έλα να διαβάσουμε, για να μην έχουμε μετά"!!!!Και χθές με το που γύρισα, μου είπε ότι την άσκηση την έκανε το μεσημέρι!!!!!!!! :shock::lol::lol:

Εγώ, όταν διαβάζουμε, κάθομαι δίπλα του και του δείχνω, αλλά και ελέγχω τα βιβλία και τα τετράδια. Συνήθως όμως θυμάται ακριβώς αυτά που έχουν και βλέπω ότι δεν πέφτει έξω.

Δυσκολεύεται λίγο στο η, αλλά το έχει βελτιώσει αρκετά. Τους τόνους λίγο ξεχνάει να βάζει...ε...φυσιολογικά πράγματα. Για διάβασμα δεν έχει κανένα πρόβλημα.Ολόκληρη παράγραφο μου διαβάζει γυρνώντας από μόνος του, στη μέση του βιβλίου.

Ελκπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλησπέρα είμαι καινούργια στην παρέα σας. Μόλις το δεύτερο ποστ μου αλλά θα ήθελα να αναφέρω κάτι σχετικά με την μεγάλη μου κόρη. Είναι πρωτάκι φέτος και επιτέλους η δασκάλα της μας έδωσε κάποιες προτασούλες με αυτά που έχουν μάθει μέχρι τώρα για να προσπαθήσουμε να τις διαβάσουμε.

Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με πολύ κέφι αλλά διαπίστωσα ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε αυτό που γράφει στο τετράδιο ή στο βιβλίο. Αφήστε που κάποιες συλλαβές όπως πχ Λε ή Πε ή Με αντί να λέει το έψιλον βάζει το άλφα. Μήπως είναι μαθησιακό πρόβλημα αυτό; Πρέπει να το κοιτάξω;

Ξέρω ότι είναι αρχή ακόμα και δεν πρέπει να αγχώνομαι αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Θα χαιρόμουν να άκουγα και τις δικές σας απόψεις. :D

Ελισαβέτα καλώς μας ήρθες!!! :D:D

Αυτό που αναφέρεις ότι κάνει η κόρη σου, αφορά στον γραπτό ή στον προφορικό λόγο;Δηλαδή το λέει σωστά και το γράφει λάθος ή το αντίθετο;Εάν το γράφει λάθος, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις τη γνώμη της δασκάλας, για το πώς μπορείς να της το εξηγήσεις καλύτερα. Μην αγχώνεσαι πάντως. Είναι κάτι μεμονωμένο, μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα για μαθησιακό πρόβλημα.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Στα δικά σας σχολεία αρχίσαν άλλα βιβλία - μαθήματα εκτός Γλώσσας Μαθηματικών?

Φοβάμαι ότι θα συνδυάσουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ = ΓΛΩΣΣΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ... από εκεί που στα νήπια ήταν στα τραγούδια και τις χειροτεχνίες και θα τους πέσει βαρύ!

Στο δικό μας κάνουν μουσική 2 ώρες τη βδομάδα, τεχνικά 2 ώρες τη βδομάδα, γυμναστική 2 ώρες τη βδομάδα και άλλες 2 έχουν ευέλικτη ζώνη.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Ελισαβέτα καλώς μας ήρθες!!! :D:D

Αυτό που αναφέρεις ότι κάνει η κόρη σου, αφορά στον γραπτό ή στον προφορικό λόγο;Δηλαδή το λέει σωστά και το γράφει λάθος ή το αντίθετο;Εάν το γράφει λάθος, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις τη γνώμη της δασκάλας, για το πώς μπορείς να της το εξηγήσεις καλύτερα. Μην αγχώνεσαι πάντως. Είναι κάτι μεμονωμένο, μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα για μαθησιακό πρόβλημα.

Μάτα ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!! :D

Αυτό που αναφέρω συμβαίνει στο διάβασμα, αν και τώρα έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν. Δηλαδή ήταν οι πρώτες προτάσεις που τους έδωσε. Στο γραπτό λόγο είναι αστέρι. Πετάει η ομάδα που λένε!!! :lol::lol: Αλλά λίγο στο διάβασμα με άγχωσε και ξέρεις γιατί; Γιατί υποτίθεται ότι τις συγκεκριμένες προτάσεις τις είχαν κάνει και στο σχολείο και λέω όλο και κάτι θα της έχει μείνει βρε παιδάκι μου!!

Βασικά προσπαθώ να της εξηγήσω ότι όταν διαβάζει κάτι πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στο βιβλίο της και όχι να κοιτάει τον τοίχο, το ταβάνι ή εμένα. Μίλησα για μαθησιακό πρόβλημα γιατί με άγχωσε η μαμά μου. Ααααχ αυτές οι μαμάδες!!! :roll: Τεσπα, αν τελικά έχει όμως πως θα το καταλάβω; Κάτι μου είπε για δυσλεξία και αγχώθηκα η χαζομαμά!!! :?:lol:

Στο δικό μας κάνουν μουσική 2 ώρες τη βδομάδα, τεχνικά 2 ώρες τη βδομάδα, γυμναστική 2 ώρες τη βδομάδα και άλλες 2 έχουν ευέλικτη ζώνη.

Καλέ και εμάς το ίδιο!!! Και μάλιστα χθες τους έδωσαν το επίσημο πρόγραμμα!! Μέχρι τώρα έψαχναν που να βάλουν τη γυμναστική. Καλό; :lol::lol:

Στου Αλεξανδρου κανουν καθε μερα γλωσσα και μαθηματικα,4 φορες μελετη περιβαλλοντος,2 φορες Γυμναστικη,2 αγγλικα,2 εικαστικα,2 μουσικη,και 4 διαθεματικες δραστηριοτητες,που αν εχω καταλαβει καλα ειναι μαθημα με διαφορα εποπτικα μεσα,σε διαφορετικο μαθημα καθε φορα,π.χ.μια μερα τα σχηματα με d.v.d,τα γραμματα με κομπιουτερ κ.λ.π.

Μια φορα την εβδομαδα κανουν επαναληψη.

Διαφημίσεις

Νινέττα καλημέρα. Καλέ εσένα κάνουν και αγγλικά και κομπιούτερ (έστω και τα γράμματα). Σε ιδιωτικό τον έχεις; Αγγλικά είπα να την ξεκινήσω εγώ κάποιες λεξούλες αλλα μάλλον μετά τα Χριστούγεννα μας βλέπω. Κάτσε να μάθουμε πρώτα τα Ελληνικά και βλέπουμε.

Επανάληψη εμάς κάνουν κάθε φορά που τελειώνουν μια ενότητα. Την εβδομαδιαία την κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι :D

Ναι ειναι ιδιωτικο.Τωρα για τα αγγλικα καλα λες ας μαθουν καλα καλα τα Ελληνικα :lol: Ειναι μεσα στα μαθηματα,δεν ειναι κατι εξτρα που του βαλαμε εμεις.Το βιβλιο που κανουν στο σχολειο ειναι πακετο με μια κασετα.

Σαν μελετη στα αγγλικα,μας εχουν πει να βαζουμε την κασετα στο σπιτι και να την ακουει την ωρα που παιζει.Εχει τραγουδακια με απλες λεξεις,τα χρωματα και τα γραμματα.Δεν γραφουν κατι στο μαθημα απλα ακουνε και ζωγραφιζουν οτι ακουνε....τι να σου πω θα δουμε.

Αν καποια στιγμη αποφασισεις να κανεις κατι στο σπιτι μια πολυ ομορφη σειρα που του μαζευω ειναι με την Κυριακατικη ελευθεροτυπια ενα D.v.d magic english,το λενε εχει μαζι και βιβλιαρακι΅Ειναι με ηρωες του disney,πολυ ευχαριστο με παιχνιδια και τραγουδακια!!!

Αν καποια στιγμη αποφασισεις να κανεις κατι στο σπιτι μια πολυ ομορφη σειρα που του μαζευω ειναι με την Κυριακατικη ελευθεροτυπια ενα D.v.d magic english,το λενε εχει μαζι και βιβλιαρακι΅Ειναι με ηρωες του disney,πολυ ευχαριστο με παιχνιδια και τραγουδακια!!!

Βρε μαμάδες, τι χάλι ήταν αυτό! Το πήρα αυτή την Κυριακή και γέλαγα μόνη μου: προφορά "εγώ-ξέρω-αγγλικά-αλλά-κατάγομαι-από-Ελλάδα" - μα τόσο άσχετοι είναι; Αγγλική σειρά χωρίς ίχνος αγγλικής προφοράς;

Από την πτωχή πλην τίμια εμπειρία μου ως καθηγήτρια αγγλικών (στο μακρινό παρελθόν), θεωρώ οτι μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στα αυτάκια των παιδιών. Απαράδεκτο!

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Το είχε βάλει κάποια στιγμή και το "παιδί μου και εγώ" αλλά ήταν πριν ακόμα κάνω το Μαράκι μου. Τότε μάλιστα δεν δούλευα σε γραφείο αλλά σε παιδικό σταθμό. Για φαντάσου. Εμείς την εφημερίδα δεν την παίρνουμε αλλά αν πάρω στην εταιρεία δεν θα μου τα στείλουν; :D

Iro μόνο δύο βιβλιαράκια έχω. Δεν έχω ακούσει τις κασέτες. Τόσο χάλια είναι καλέ; :roll:

Μα η μεταφραση εχει γινει στις οδηγιες μονο.Οχι στο μαθημα.Ετσι δεν ειναι?γιατι να κανουν μεταφραση απο τα αγγλικα στα αγγλικα?

Τι να σου πω,καθηγητρια αγγλικων εισαι σιγουρα την προφορα την εχεις πολυ περισσοτερο απο εμενα.Ομως ρωταω, υπαρχει περιπτωση να μην ξερουν στην disney αγγλικα?και να εδωσαν αδεια σε σειρα με μεταφραση απο αγγλικα σε αγγλικα?και μαλιστα σε τοσο κακη?

:roll:

Νινέτα μου, την προσωπική μου γνώμη έγραψα. Δεν ξέρω αν το άκουσες το dvd, αλλά τσέκαρε το και εσύ: συζήτησε το ίσως και με άλλες μαμάδες.

Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για το παιδάκι σου :)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

ιro μου,δεν εχω παρεξηγηθει :D Καθε αλλο....απλα νομιζω πως δεν εχει γινει μεταφραση απο τα αγγλικα στα αγγλικα :roll: και ποσο καλυτερα να τα πει ο αγγλος :lol: ?Το ακουσες ολο?η απλα την αρχη που ενας ελληνας λεει τις οδηγιες του d.v.d?

Τι να πω...μπορει να κανω και λαθος και να εκαναν μεταφραση των αγγλικων σε αγγλικα :lol:

υ.γ. μετα την κουβεντα μας πολλοι θα το παρουν να δουν τι σοι αγγλικα εχει το ριμαδοdvdv :lol::lol::lol:

Ηταν το πρωτο,τα επομενα θα κυκλοφορουν μονα τους στα περιπτερα.

Καλα τρελες πωλησεις θα κανουν :lol: αν το παρουν χαμπαρι θα κανουν και διαγωνισμο με θεμα"εχει γινει μεταφραση?εχει καλη προφορα?"και θα πουλαει ακομα περισσοτερο.iro λεω να παρουμε δικαιωματα και ποσοστα :lol::wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...