Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι "μαθήματα" στα πρωτάκια ?

ligeri

Recommended Posts

Συμφωνώ κι εγώ είναι καλύτερα στο τετράδιο. Εμένα με καθοδηγούσε η μητέρα μου που είναι εκπαιδευτικός συνταξιούχος βέβαια από πέρσι :D , και μπορώ να πω ότι βοηθήθηκε πολύ το παιδί!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Που βρίσκεστε στην ύλη?

Ειναι στο γραμμα "Π" και καθημερινα εχουν να μαθουν 10 λεξεις.Η κορη μου ακκομη δεν μπορει να ξεχωρισει τα ν,μ,λ και τα ι,ε σε αυτα δυσκολευεται οπως της λεω γραψε πανί και ή θα γραψει πνί ή θα κανει μια ωρα να βρει το ν,ι... :cry:

Ειναι στο γραμμα "Π" και καθημερινα εχουν να μαθουν 10 λεξεις.Η κορη μου ακκομη δεν μπορει να ξεχωρισει τα ν,μ,λ και τα ι,ε σε αυτα δυσκολευεται οπως της λεω γραψε πανί και ή θα γραψει πνί ή θα κανει μια ωρα να βρει το ν,ι... :cry:

Όχι όχι! Πρώτα να μάθει τα γράμματα και μετά να συλλαβίζει πα νι όπως είπα και παραπάνω. Αυτή είναι η γνώμη μου γιατί διαφορετικά τα μαθαίνουν φωτογραφικά και μετά χάνουν την μπάλα!!!

10 λέξεις????

Τι εννοείς έχουν να μάθουν 10 λέξεις... πολλές μου φαίνονται.

Εμείς περίπου 3-4 καινούριες τη μέρα έχουμε και επιμένουν πολύ μπορεί και 2 μέρες 3 στις ίδιες.

Εμάς αρχικά μάθανε παπί τόπι πίπα μετά ποτό πίτα, και μείναν πολύ καιρό σε αυτά ώστε να μάθουν όλες τις συλλαβές με Π και Τ, (πα πι πο τα το ) μετα κάνανε πε, τε και είχαν τις λέξεις προχθές είχανε ποτέ, τότε, πέτα.

Χθες αρχίσαν με ε και λ και τις συλλαβές λα, λο, λε, και είχαν τις λέξεις έλα, έλατο, Λέλα, πιπίλα.

Μας εξήγησε η δασκάλα τους ότι μπορεί να μείνει λίγο πίσω στην αρχή..... στο βιβλίο για να τα εμπεδώσουν αλλά αργότερα όταν πιάσουν το μηχανισμό θα πάει πιο γρήγορα.

Μήπως προχωράνε πολύ γρήγορα? Για ένα παιδί που δεν ξεχωρίζει τα γράμματα είναι πολύ δύσκολο να μάθει 10 λέξεις!!!

Πάντως όπως βλέπω τα πράγματα.. ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να ξέρουν κεφαλαία και μικρά γράμματα και να τα ξεχωρίζουν από τα νήπεια.

Καλύτερα να χρησιμοποιείς τετράδιο για να μάθει να γράφει σε σειρές και όπως ακριβώς γίνεται και στο σχολείο. Για εξάσκηση και παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιήσεις και τον πίνακα.

Παιχνίδια όπως scrable επιτραπέζια με ζάρια (ώστε να κάνει προσθέσεις) παιχνίδια με καρτέλες που έχουν συλλαβές και λέξεις ενώ έχουν δίπλα και την εικόνα βοηθάνε πολύ. Κυρίως με αυτά παίζαμε από προνήπεια νήπεια και έμαθε να συλλαβίζει χωρίς να το καταλάβει.

Διαφημίσεις

κι εμείς στα ίδια με την rike είμαστε. Ακόμα δεν έχουν αρχίσει το λ, λα κλπ αλλά μάλλον σήμερα θα τους προχωρήσει. Είναι μία βδομάδα στη σελ. 12-13 και τους βάζει συνέχεια τα ίδια για να τα εμπεδώσουν.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

10 λέξεις????

Τι εννοείς έχουν να μάθουν 10 λέξεις... πολλές μου φαίνονται.

Εμείς περίπου 3-4 καινούριες τη μέρα έχουμε και επιμένουν πολύ μπορεί και 2 μέρες 3 στις ίδιες.

Εμάς αρχικά μάθανε παπί τόπι πίπα μετά ποτό πίτα, και μείναν πολύ καιρό σε αυτά ώστε να μάθουν όλες τις συλλαβές με Π και Τ, (πα πι πο τα το ) μετα κάνανε πε, τε και είχαν τις λέξεις προχθές είχανε ποτέ, τότε, πέτα.

Χθες αρχίσαν με ε και λ και τις συλλαβές λα, λο, λε, και είχαν τις λέξεις έλα, έλατο, Λέλα, πιπίλα.

Μας εξήγησε η δασκάλα τους ότι μπορεί να μείνει λίγο πίσω στην αρχή..... στο βιβλίο για να τα εμπεδώσουν αλλά αργότερα όταν πιάσουν το μηχανισμό θα πάει πιο γρήγορα.

Μήπως προχωράνε πολύ γρήγορα? Για ένα παιδί που δεν ξεχωρίζει τα γράμματα είναι πολύ δύσκολο να μάθει 10 λέξεις!!!

Πάντως όπως βλέπω τα πράγματα.. ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να ξέρουν κεφαλαία και μικρά γράμματα και να τα ξεχωρίζουν από τα νήπεια.

Καλύτερα να χρησιμοποιείς τετράδιο για να μάθει να γράφει σε σειρές και όπως ακριβώς γίνεται και στο σχολείο. Για εξάσκηση και παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιήσεις και τον πίνακα.

Παιχνίδια όπως scrable επιτραπέζια με ζάρια (ώστε να κάνει προσθέσεις) παιχνίδια με καρτέλες που έχουν συλλαβές και λέξεις ενώ έχουν δίπλα και την εικόνα βοηθάνε πολύ. Κυρίως με αυτά παίζαμε από προνήπεια νήπεια και έμαθε να συλλαβίζει χωρίς να το καταλάβει.

Ολα αυταπου λες τα εχουμε κανει και ειμαστε στο Π αν θα δεις δεν θυμαμαι σελιδα...26-27;;;οχι καθε μερα 10 λεξεις εχουνε ,οπως για σημερα ειχαν πατατα,πατινι,πανι,πιπιλα κ.α...δυσκολευτηκε πολυ χθες και να μετρησουν απο το 10 μεχρι το 0.Εχουν αρχισει και αναγνωση στα κειμενα και ειναι στα μπλε με τον "παπαγαλο".Η Μελινα ειναι σαν να μην πηγε νηπιο γιατι δεν ειχε το συγκεκριμενο υλη του υπουργειου,οποτε δεν εκαναν τιποτα. :cry:

κι εμείς στα ίδια με την rike είμαστε. Ακόμα δεν έχουν αρχίσει το λ, λα κλπ αλλά μάλλον σήμερα θα τους προχωρήσει. Είναι μία βδομάδα στη σελ. 12-13 και τους βάζει συνέχεια τα ίδια για να τα εμπεδώσουν.
εμεις αυτα τα καναμε 3ο μαθημα...

γιατί τους τρέχει τόσο?? Για όνομα του Θεού! 10 λέξεις κάθε μέρα??? Αφού έτσι κι αλλιώς η ύλη βγαίνει...

τέλος πάντων... κάθε σχολείο και κάθε δασκάλα έχουν το δικό τους σύστημα...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

γιατί τους τρέχει τόσο?? Για όνομα του Θεού! 10 λέξεις κάθε μέρα??? Αφού έτσι κι αλλιώς η ύλη βγαίνει...

τέλος πάντων... κάθε σχολείο και κάθε δασκάλα έχουν το δικό τους σύστημα...

Maryp, σωστά το είπες!Είναι υπερβολικό!Όχι η κάθε δασκάλα δεν μπορεί να κάνει τόσα πολλά και να φορτώνει τα παιδιά!Εμάς η δασκάλα, μας είπε ότι υπάρχει ένας περιορισμός στην ύλη. Είναι όντως πολλές 10 λέξεις, και δεν νομίζω ότι είναι σωστό και υπάρχει τέτοια οδηγία στην ύλη. Εμάς μας τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, μέχρι την πρώτη ενότητα για παράδειγμα, μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα πάμε πολύ καλά και χαλαρά. Ο μικρός έχει όρεξη, και δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος!ΠΟλύ καλά!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:

Για παιδί που δεν ξέρει να αναγνωρίζει γράμματα και συλλαβές και δεν έχει γίνει δουλειά στα νήπεια προχωράνε πολύ γρήγορα. (Αυτή είναι η γνώμη μου βέβαια).

Η δασκάλα βλέπει το επίπεδο της τάξης και πιστεύω ότι ανάλογα προχωράει. Εμάς πάντως μας το εξήγησε ότι στην αρχή θα προχωράει αργά και θα είναι ίσως πίσω από άλλα τμήματα - σχολεία μετά θα αλλάξει ρυθμό.. γιατί έτσι είναι το σύστημά της.

Τώρα τι να πω... κουράγιο! :)

Σε πιο σχολείο πάει? Εάν στο σχολείο αυτό τα παιδιά στα νήπεια έχουν δουλευτεί είναι αλλιώς το τμήμα.

Παει σε ιδιωτικο και μονο 3 παιδακια που ηταν με τη Μελινα δεν τα πανε καλα...δεν ξερω...θα δοκιμασω και αυτα που μου ειπατε,παντως στενοχωριεμαι που την βλεπω να απογοητευεται και πολλες φορες κλαιει...

Εγω θα ελεγα να μιλησεις με την δασκαλα :wink: και να σου πει ποιο τροπο-συστημα να ακολουθησεις

Ας πουμε η δικια μας δασκαλα δεν τους εκανε τα γραμματα χωρια στην αρχη..δλδ πρωτα μαθαν το πα και μετα οτι ειναι π και α, απο και υστερα οταν μπηκαν στα γραμματακια μαθαιναν π.χ το που (π) και λεγαν που+α=πα , που +ι=πι ,πε, πο κτλ.

Και πραγματικα τα παιδακια δεν δυσκολευτηκαν και σαν τμημα ειχαν υψηλο επιπεδο και το τευχος της γλωσσας το τελειωσαν τελη Νοεμβριο μαζι με επαναληψεις καθε παρασκευη..μεχρι τα Χριστουγεννα τους το ξανα εκανε ολο το βιβλιο :wink:

Οποτε πιο πολυ κοιτα να δεις το συστημα της δικια σας δασκαλας και αν απ κει δεν τα βρεις λυση..εδω ειμαστε κι εμεις ..ο καθενας με την γνωμη του....για να διαλαξεις τι τελικα ταιριαζει σ εσενα και στην κορη σου :wink:

Εγω θα ελεγα να μιλησεις με την δασκαλα :wink: και να σου πει ποιο τροπο-συστημα να ακολουθησεις

Ας πουμε η δικια μας δασκαλα δεν τους εκανε τα γραμματα χωρια στην αρχη..δλδ πρωτα μαθαν το πα και μετα οτι ειναι π και α, απο και υστερα οταν μπηκαν στα γραμματακια μαθαιναν π.χ το που (π) και λεγαν που+α=πα , που +ι=πι ,πε, πο κτλ.

Και πραγματικα τα παιδακια δεν δυσκολευτηκαν και σαν τμημα ειχαν υψηλο επιπεδο και το τευχος της γλωσσας το τελειωσαν τελη Νοεμβριο μαζι με επαναληψεις καθε παρασκευη..μεχρι τα Χριστουγεννα τους το ξανα εκανε ολο το βιβλιο :wink:

Οποτε πιο πολυ κοιτα να δεις το συστημα της δικια σας δασκαλας και αν απ κει δεν τα βρεις λυση..εδω ειμαστε κι εμεις ..ο καθενας με την γνωμη του....για να διαλαξεις τι τελικα ταιριαζει σ εσενα και στην κορη σου :wink:

ειχαμε συναντηση και μας ειπε ακριβως τον τροπο,οπως λες και εσυ δηλαδη,αλλα και παλι δυσκολευεται...και οι αλλες μητερες τα ιδια μου λενε.δεν ξερω... :roll:

Αθηνά μου, μη στεναχωριέσαι..

Να σου πω μια ιδέα; Αγόρασε ένα scrubble και παίξτε τα Σαββατοκύριακα - βάλτε και τον μπαμπά στο παιχνίδι: "παντρέψτε φωνούλες" (πα + το + πι, κλπ) και τοποθετήστε τα σε διαφορετικά σημεία του ταμπλώ. Μετά, παντρέψτε τις φωνούλες για να κάνετε λέξεις: πατάτα, τόπι, πίτα, κλπ.

Η δική σου ανησυχία - που δείχνει πόσο καλή μανούλα είσαι - ίσως την αντιλαμβάνεται υποσυνείδητα και έτσι να στρεσσάρεται περισσότερο.

Πες μας άμα το δοκιμάσεις.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

εμεις ειχαμε συναντηση με τη δασκαλα την προηγουμενη βδομαδα και μας ειπε κατι παρομοιο μ' αυτο που προτεινει η iro.Στο σχολειο τους δινει χαρτονακια με τα γραμματα και μας ειπε στο σπιτι να το κανουμε σαν παιχνιδι και να σχηματιζουμε λεξεις.Ειναι το ιδιο με το να χρησιμοποιησεις το σκραμπλ(οποτε αν δεν το εχεις το παιχνιδι,φτιαξε χαρτονακια).Επισης θα ελεγα να μην παρεις βοηθημα,να μη βλεπει το βιβλιο και κανει συνειρμο με το σχολειο.Ας το δει σαν παιχνιδι με τα γραμματακια(ειτε του σκραμπλ ειτε σε χαρτονι) και με τον πινακα που εχετε.Καλο ειναι ακομη ,να μαθει πρωτα να βαζει τα γραμματα στη σειρα και να τα ανγνωριζει και μετα ας εξασκηθει περισσοτερο στο γραψιμο δηλ σε τετραδιο.Σιγουρα ομως η δασκαλα τους προχωραει πολυ γρηγορα,εμεις χτες καναμε τη συλλαβη 'με'.Στο νηπιαγωγειο γιατι δεν εκαναν την υλη του υπουργειου;αφου ειναι πια υποχρεωτικο.Φετος μαλιστα διαβασα οτι αν το νηπιαγωγειο δεν ειναι αναγνωρισμενο απο το υπουργειο(κι αρα ακολουθει το σχετικο προγραμμα) δε θα μετραει σαν ταξη νηπιου και θα χρειαζεται επαναληψη.Για οσες ενδιαφερονται ,προκειται σημερα μαλλον να βγει λιστα με τα αναγνωρισμενα νηπιαγωγεια(εχει σχετικη ειδηση το http://www.alfavita.gr)

Αthena ενα θα σου πω.....μην αγχωνεσαι και μην την αγχωνεις την μικρη.Και μενα σε νηπιο ηταν και δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ.Τωρα ειμαστε Ισπανια,πηγαινει σε ισπανικο σχολειο και δυο φορες την βδομαδα το απογευμα παει ελληνικα μονο γλωσσα.

Γκρινιαζει λιγο γιατι δεν εχει μαθει να γραφει και το παλευω αλλα την παω με το μαλακο.Ολα τα παιδια θα μαθουν να διαβαζουν,δεν με αγχωνει τιποτα....φαντασου εμεις που πρεπει να μαθει να γραφει και στα ισπανικα ΚΑΙ καλλιγραφικα μαλιστα!!!!!

Λιγο-λιγο λοιπον χωρις να αισθανεται οτι πιεζεται....ολα θα γινουν :D:D

.Στο νηπιαγωγειο γιατι δεν εκαναν την υλη του υπουργειου;αφου ειναι πια υποχρεωτικο.
Οπως το ειπες...ειναι πια μεχρι περυσι δεν ηταν και συστεγαζοταν με τον παιδικο και τα προνηπια,φετος δεν υπαρχει πλεον νηπιαγωγειο εκει.Δυστηχως και η "νηπιαγωγος" περυσι δεν ειχε διαθεση και ορεξη απο μονη της να τους μαθει κατι...

Αthena ενα θα σου πω.....μην αγχωνεσαι και μην την αγχωνεις την μικρη.Και μενα σε νηπιο ηταν και δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ.Τωρα ειμαστε Ισπανια,πηγαινει σε ισπανικο σχολειο και δυο φορες την βδομαδα το απογευμα παει ελληνικα μονο γλωσσα.

Γκρινιαζει λιγο γιατι δεν εχει μαθει να γραφει και το παλευω αλλα την παω με το μαλακο.Ολα τα παιδια θα μαθουν να διαβαζουν,δεν με αγχωνει τιποτα....φαντασου εμεις που πρεπει να μαθει να γραφει και στα ισπανικα ΚΑΙ καλλιγραφικα μαλιστα!!!!!

εμενα εχθες εκλαιγε πολυ ωρα γιατι λεει ντραπηκε που την σηκωσε για αναγνωση και δεν τα καταφερε...ε!στενοχωρηθηκα και εγω μεσα μου.

ειναι ευαισθητη η μικρη σου.....να της μιλας,να της εξηγεις οτι ειναι και αλλα παιδια ετσι,οτι εσενα δεν σε πειραζει αυτο,να μην αισανεται ασχημα.Μιλα και στην δασκαλα οποσδηποτε ωστε να την προσεχει και να την εχει απο κοντα,αυτη ειναι η δουλεια της,να ενυσχυει τους πιο αδυναμους....

Μην αγχωνεσαι,αληθεια στο λεω.....εγω ειμαι σε πιο δυσκολη κατασταση αλλα δεν θα την πιεσω στα ακρα κιολας!καθε παιδι εχει τον ρυθμο του,θα δεις :D

εμενα εχθες εκλαιγε πολυ ωρα γιατι λεει ντραπηκε που την σηκωσε για αναγνωση και δεν τα καταφερε...ε!στενοχωρηθηκα και εγω μεσα μου.

Πιστεύω σίγουρα πρέπει να μιλήσεις με τη δασκάλα.

Η δασκάλα μπορεί να καταλάβει τις δυνατότητες κάθε παιδιού και να το πάει με το μαλακό να το βοηθήσει και να το κάνει και στην τάξη σαν παιχνίδι και όχι σαν εξέταση. Εάν η κόρη σου ένιωσε άσχημα θα πρέπει να το ξέρει η δασκάλα για να μην ξανασυμβεί...

Από ότι μου λέει η δικιά μου τα περισσότερα πράγματα τα λένε όλοι μαζί σαν χωροδία.. και έτσι παρασείρονται και όσοι δεν τα ξέρουν. Αφού το κάνουν έτσι πολλές φορές μετά τα λένε και ένας ένας...

Ανάγνωση κάνουν αφού πρώτα το έχουν για το σπίτι σαν μάθημα. Άρα στο σπίτι θα πρέπει να επιμένεις να διαβάζει πολλές φορές αυτό που ήδη κάνανε ώστε να το ξέρει σχεδόν απ' έξω.

Αργά η γρήγορα θα διαβάζει κανονικότατα.... και θα σκέφτεσαι το άγχος που πέρασες... :) Το σημαντικό είναι όμως να μη στεναχωριέται το παιδί. Πες της ότι δεν πειράζει που δεν τα κατάερε.. για αυτό πάμε σχολείο. Αν τα ξέραμε δε θα πηγαίναμε!

Ψυχουλα μου :(

Μιλα με την δασκαλα και για το συγκεκριμενο περιστατικο....και αν δεν βρεις ακρη...ρωτα στο σχολειο σας εαν εχει ενισχυτικη διδασκαλια...βοηθα τα παιδακια που για καποιο λογο (δενε χει σημασια ποιος ειναι αυτος) ζοριζονται λιγο παραπανω.

Τωρα που ειναι αρχη...στο κατω κατω...γιατι να τα σκας τσαμπα....πρεπει να σκυψουν πανω στο παιδι σου ξεχωριστα ... και να φτασετε '' τα αλλα παιδακια'' σ αυτα που ξερουν.

Η κορη σου απ οτι φαινεται ειναι ενα φιλοτιμο παιδακι..που θελει να μαθει..και προσπαθει...βοηθησε την τωρα(αν και αυτο ειμαι σιγουρη οτι το κανεις ηδη :wink: )

Σου ευχομαι συντομα να βγειτε απ αυτην την δυσκολη θεση :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...