Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μας κοιτάει

Recommended Posts

Μανούλες χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Το μωρό μου γεννήθηκε στη 35η εβδομάδα.Αμέσως μπήκε στη θερμοκοιτίδα με ταχύπνοια και αυτόματο πνευμοθώρακα,όπου έμεινε για 13 ημέρες.Τώρα είναι 2,5 μηνών και δεν μας κοιτάει πάντα όταν της μιλάμε,ούτε μας χαμογελάει πάντα.Κάποιες φορες είναι σαν να μην είμαστε μπροστά της.Επίσης δεν γυρνάει στη πηγή του ήχου.Είναι φυσιολογικά όλα αυτά?Έχει περάσει κάποια κάτι αντίστοιχο?

Διαφημίσεις

Μανούλες χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Το μωρό μου γεννήθηκε στη 35η εβδομάδα.Αμέσως μπήκε στη θερμοκοιτίδα με ταχύπνοια και αυτόματο πνευμοθώρακα,όπου έμεινε για 13 ημέρες.Τώρα είναι 2,5 μηνών και δεν μας κοιτάει πάντα όταν της μιλάμε,ούτε μας χαμογελάει πάντα.Κάποιες φορες είναι σαν να μην είμαστε μπροστά της.Επίσης δεν γυρνάει στη πηγή του ήχου.Είναι φυσιολογικά όλα αυτά?Έχει περάσει κάποια κάτι αντίστοιχο?

Καταρχας να σου ζησει..!!:P

Εμενα τα διδυμακια μου γεννηθηκαν την 34η εβδομαδα και εμειναν στην θερμοκοιτιδα μια βδομαδα με οξυγονο και μετα αλλες 3 βδομαδες στη ΜΕΝΝ 2 και 1...

Στην αρχη και εμας μας ανησυχουσε το καθε τι που εκαναν ή δεν εκαναν...Ο μεγαλος, κατα ενα λεπτο, μας κοιταζε και μας χαμογελουσε συνειδητα απο τον 2ο μηνα...Ο μικρος μας εκλεισε και τον 3ο μηνα για να τα κανει αυτα...Επισης αυτο που λες με την ακοη, το να γυριζει σε καποιον ηχο, ακομα και ο μεγαλος αργησε να το κανει..το εκανε που και που, ομως τωρα πια γυρναει σε καθε ηχο και "ψαχνει" με τα ματακια του να μας βρει αμα φυγουμε απο μπροστα του...Ο μικρος, τωρα αρχισε να το κανει..

Η νεογνολογος μας ειπε πως ειναι απολυτα φυσιολογικο και πως τα προωρακια δε τα μετραμε αναπτυξιακα στην ουσια απο την ωρα που γεννηθηκαν αλλα απο την ωρα που ΘΑ γεννιοντουσαν κανονικα...Γι αυτο ισως και να αργησουν να κανουν καποια πραγματακια σσε σχεση με τα τελειομηνα μωρα..Ομως αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο και καθολου ανησυχητικο..!!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Γιατρός το παρακολουθεί το μωρό? Τι λέει? Follow up και γενικα τις εξετασεις που χρειαζεται ένα προωρο τις κανετε?

Να σου ζησει το μωρακι!!!

Να σας ζησει το μωρο.Θα σου πω με τον ανοιψιο μου που σημερα ειναι 12 χρονων.Οταν γεννηθηκε του μιλουσαμε και ουτε εδειχνε δειγματα οτι μας βλεπει και μας ακουει.Μπροστα στην μουριτσα του,φωναζε η πεθερα της αδερφης μου "ΗΗΗΗΛΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑ....." αυτο ανεκφραστο.

Ειχαν αρχισει να πιστευουν οτι το παιδι δεν βλεπει και δεν ακουει!!Αυτο συνεχιστηκε για μεγαλο διαστημα και ειχε αρχισει να ανυσηχει και ο γιατρος!!

Τελικα,ο Ηλιας μας και βλεπει και μιλαει και ολα τα καλα μας κανει....ηταν μαλλον ενα παιδακι που βαριοτανε να μιλησει και να παιξει τα "παιχνιδια" που τον βαζαμε να παιξει με το ετσι θελω!

Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απάντησεις σας και τις ευχές σας.Να σας ζήσουν και σας τα παιδάκια σας.Την μπέμπα μας την παρακολουθεί παιδίατρος-νεογνολόγος ειδική στα πρόωρα.Όταν κάναμε το πρώτο μας εμβόλιο μας είπε ότι θα έπρεπε να χαμογελάει και να έχει επαφή με τα μάτια μαζί μας,όμως επειδή είναι πρόωρη της έδωσε περιθώριο άλλον εναν μήνα.Ξαφνικά άρχισε να χαμογελάει όμως επαφή με τα μάτια δεν έχει συνέχεια.Κάποιες φορές μας κοιτάει και άλλες όχι.Τέλος του μήνα θα ξαναπάμε για εμβόλιο και θα μιλήσουμε και μαζί της.

Διαφημίσεις

Χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω απλα μιλάω ως μαμα πρόωρου (ειχα γεννήσει 3 εβδομαδες νωρίτερα από εσένα)... Σας είπαν αν πρέπει το μωρό να κάνει κάποιες εξετασεις? ακοογραμμα, βυθοσκόπηση κτλ?

Η κορη μας είχε μείνει 27 μέρες στην θερμοκοιτίδα στο Παίδων (την είχαμε μεταφέρει με δική μας απόφαση) και παρότι για ένα μικρό διάστημα την παρακολουθουσε νεογνολόγος μέσα απο την μονάδα, μας είχαν βγάλει πρόγραμμα και πάνω στον μήνα (απο την γέννηση) είχαμε κανει βυθοσκόπηση και μετά απο λίγες μέρες ακοογραμμα. Εννοείται οτι πηγαίναμε για followup ανα τρίμηνο στην αρχη και μετά ανα εξαμηνο μέχρι που εγινε περιπου 4 ετων. Παράλληλα την εβλεπε η παιδίατρος της.

Σιγουρα το καθε παιδί έχει τους ρυθμούς του και σίγουρα στα πρόωρα δίνουν τον χαμένο χρόνο. Ομως σε τόσο σοβαρά πράγματα καλό είναι να ακούς μονο τον γιατρό σου και οχι την καθε μία απο εμάς που θέλει να σε καθησυχασει ή αντιστοιχα να σε αναστατωσει.

Χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω απλα μιλάω ως μαμα πρόωρου (ειχα γεννήσει 3 εβδομαδες νωρίτερα από εσένα)... Σας είπαν αν πρέπει το μωρό να κάνει κάποιες εξετασεις? ακοογραμμα, βυθοσκόπηση κτλ?

Η κορη μας είχε μείνει 27 μέρες στην θερμοκοιτίδα στο Παίδων (την είχαμε μεταφέρει με δική μας απόφαση) και παρότι για ένα μικρό διάστημα την παρακολουθουσε νεογνολόγος μέσα απο την μονάδα, μας είχαν βγάλει πρόγραμμα και πάνω στον μήνα (απο την γέννηση) είχαμε κανει βυθοσκόπηση και μετά απο λίγες μέρες ακοογραμμα. Εννοείται οτι πηγαίναμε για followup ανα τρίμηνο στην αρχη και μετά ανα εξαμηνο μέχρι που εγινε περιπου 4 ετων. Παράλληλα την εβλεπε η παιδίατρος της.

Σιγουρα το καθε παιδί έχει τους ρυθμούς του και σίγουρα στα πρόωρα δίνουν τον χαμένο χρόνο. Ομως σε τόσο σοβαρά πράγματα καλό είναι να ακούς μονο τον γιατρό σου και οχι την καθε μία απο εμάς που θέλει να σε καθησυχασει ή αντιστοιχα να σε αναστατωσει.

Σου ευχομαι τα καλυτερα για το παιδακι σας.Ολα να πανε καλα!Θα σταθω στην τελευταια σου προταση,και θα συμφωνησω απολυτα.Να ακους και να εμπιστευεσαι τον γιατρο σου και να μην στηριζεσαι σε εμπειριες απο αλλους,γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

κοπελα μου 2,5 μηνων δεν ειναι λιγο μικρο για να εχετε συνεχεια οπτικη επαφη? δεν εχω ειμαι ειδικη ομως θεωρω πως αν υπαρχει προβλημα υπαρχουν και αλλα συμπτωματα.η παιδιατρος σου τι λεει?

ο μονος που μπορει να απαντησει στα ερωτηματα σου ειναι ο παιδίατρος.. και εμένα για αυτη την ηλικία μου φαίνεται μικρό για να χαμογελαει... θυμαμαι που μου έλεγε ο παιδιατρος μας πως στον 3ο μηνα χαμογελανε τα μωρα και οι γονείς :) αυτο με την οπτικη επαφη παλι νομίζω ότι ειναι συνηθισμενο σε αυτη την ηλικία...για τον θόρυβο θυμαμαι που ο μικρος μπορεί να γινοταν ενας μεγάλος θόρυβος και να μην γυρνουσε και σε μικρο θόρυβο να γύρναγε αμέσως.... ο παιδίατρος όμως θα σε κατευθύνει... κάθε παιδάκι ειναι διαφορετικο...

Διαφημίσεις

λογω της προωροτητας, ισως δεν ακολουθειτε ακριβως τα χρονοδιαγραμματα αναπτυξης.... εσυ απλα θα παρακολουθεις το παιδακι σου αλλά μην πεσεις επανω του με αγχος να σε κοιταζει ή να σου γελαει σωνει και καλα...

για την οπτικη επαφη μπορεις να παιζεις με κουκλες για κουκλοθεατρο κοντα του. εγω κρυβομουν πισω απο τον καναπε και εβγαζα μονο τα χερια μου και επαιζα και μιλουσα. κι ο μικρος κοιτουσε. πηγαινα απο δω πηγαινα απο κει, ακολουθουσε.... μετα μεγαλωνοντας του εκανα φουσκες σχετικα κοντα του και τις παρακολουθουσε με το βλεμμα. σαν γυμναστικη για το βλεμμα ενα πραγμα...

διαβασε κι αυτο αν θελεις...

http://anaptyksi.blogspot.gr/2012/06/6.html

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...