Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασφαλιστικά μέτρα για την κοπέλα του πρώην μου μπορώ να βγάλω;

mgbubu

Recommended Posts

ναι, τώρα που τα λέμε εδώ και βλέπω κάποια πράγματα πιο καθαρά, δεν έχετε κι άδικο...polina26 στείλε μου εκείνο το τηλέφωνο που έλεγες, όποτε μπορέσεις, ίσως τελικά είναι καλύτερα να το χειριστώ διαφορετικά το θέμα. Δεν χάνω και τίποτα να δω και κάποιον ειδικό στα διαζύγια, σίγουρα!! Σας ευχαριστώ κορίτσια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωθα τόσες μέρες και γενικά τον τελευταίο χρόνο. Μεγάλη υπόθεση αυτό το φόρουμ...

twmWp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aλλη μια νυν πρωην που πιστευει οτι κανει καλυτερη δουλεια απο την ιδια την μητερα... Μαλιστα...

Λογικο μου ακουγεται να μπορεις να κανεις ασφαλιστικα μετρα. Ψαξτο πολυ. Ευχομαι να βρεις την λυση και συντομα να ηρεμησετε ολοι.

ακριβώς...και το πιο περίεργο για μένα είναι αυτό που είπε ότι αφήνω το παιδί μου νηστικό και πεινασμένο!!!!! Από πού έβγαλε τέτοιο πόρισμα;;;; Εν τω μεταξύ το παιδί μου είναι ένας άγγελος, πολύ κοινωνικό και ήρεμο παιδί, που φροντίσαμε μέχρι τώρα να μη δεχθεί καθόλου από την ένταση του χωρισμού...μέχρι αυτό το σκηνικό βέβαια. Στο σχολείο του μου λένε τα καλύτερα, ο παιδίατρος κάθε φορά με συγχαίρει για την ανατροφή του, η ομοιοπαθητικός επίσης και μάλιστα απορούν πώς ένα τόσο μικρό παιδί που έχει περάσει χωρισμό, δεν έχει καθόλου φοβίες, έχει τέτοια αυτοπεποίθηση και μιλάει τόσο καλά για την ηλικία του!!! Ο γιος μου είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή και ασχολούμαι μαζί του διαρκώς....Και θα μου πει αυτό το γύναιο ότι παραμελώ το παιδί μου κι ότι αυτή είναι καλύτερη μάνα για το γιο μου από ότι εγώ!!! Δηλαδή, έλεος...Σε ευχαριστώ για τη στήριξη κι εύχομαι κι εγώ να τελειώσουν όλα αυτά σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

twmWp2.png

Για να σου λέει ο πρώην σου πως "εγώ μ'εκείνη είμαστε ένα", προφανώς την αγαπάει και τη βλέπει ως σύντροφό του. Πολύ πιθανό όταν ξεμπερδέψουν και οι δύο με τα διαζύγιά τους να παντρευτούν. Μήπως θα έπρεπε να δεις μακροπρόθεσμα το θέμα -προς όφελος του παιδιού σου πάντα- και να κοιτάξεις 1.να αποδεχτείς την σχέση του (είναι άσχημη η λέξη "γκόμενα" και δείχνει πόσο αρνητικά προϊδεασμένη είσαι) 2. να προσπαθήσεις να γνωριστείς με την εν λόγω, να της δείξεις πως έχει ακούσει υπερβολές και ανακρίβειες για το άτομό σου, να προσπαθήσεις να μάθεις τι σόι άνθρωπος είναι η ίδια (μπορεί να είναι καλή και απλά να "αμύνεται" εναντίον σου) και 3. να διατηρήσεις μια καλή σχέση με τον πρώην σου και πάλι προς όφελος του παιδιού σου.

Μην ξεχνάς πως αύριο μεθαύριο αν η σχέση τους προχωρήσει, το παιδί σου θα έχει και αυτή και τα παιδιά της στην οικογένειά του και δεν είναι ωραίο να βλέπει αντιπάθειες και τσακωμούς εκατέρωθεν.

Σε καταλαβαινω απολυτα...ειμαι πλεον 29 ετων κ τον ιουλιο γεννησα την μπεμπα μου, το αστερι της ζωης μου....ειμαι κ γω παιδι χωρισμενων γονιων...δεν του κανει μαγια απλα γινονται σκυλακια πισω απο την νεα συντροφο τους κ ξεχνουν οτι καποτε αγαπησαν κ παντρευτηκαν τη μητερα τν παιδιων τους....εμενα τωρα ο μπαμπας μου με λατρευει κ με βοηθα τρελα με το μωρο, ομως οταν ημουν μικρη ακουγε μονο την γυναικα του---την παντρευτηκε, ω ναι!!!---αυτη κατηγορουσε τη μαμα μου κ μου απαγορευε να ειμαι συνεχεια με τη μαμα μου----εγω φυσικα την εβριζα κ ποτε δεν με ειχε υπερασπιστει....μου ελεγαν οτι η μαμα μου δεν εκανε τιποτα για εμενα κ τον αδερφο μου....η μαμα μου ειναι ηρωας....εμεινε στα 30 της μονη με 2 παιδια, εμενα 5 ετων κ τον αδερφο μου 2 ετων!!!Ο μπαμπας μας επαιρνε σ-κ κ εγω εκλαιγα που αφηνα τη μαμα κ πηγαινα κ κοιμομουν στο σπιτι με την κυρια αυτη κ τα παιδια της( τα επαιρνε κ αυτη σ-κ[ηταν κ αυτη παντρεμενη).....να ξερεις οτι ο γιος σου θα σε λατρευει κ θα θυμαται τι κανεις για αυτον!!!Εχω περασει δυσκολα παιδικα χρονια, τσακωμοι, δικαστηρια, η μαμα μου με ελκος να φτυνει αιμα κυριολεκτικα, να ζω με τη μαμα κ τα σ-κ ή στις διακοπες να πρεπει να τρωω φαγητα που δεν ετρωγα κ δεν εφτιαχνε η μαμα μου κ να με πιεζουν κ να με λενε κακομαθημενη!!!....Τωρα που εχω την μπεμπα μου κ τον αντρα μου , παλευω ακομα παραπανω για το γαμο μας---που δεν εχει προβληματα--αλλα παλευω οπως κ ο συζυγοσ...να μην χωρισω....γιατι δεν ξερω ποια τρελη θα βρεθει να κουμανταρει το παιδι μου κ δεν μπορω να ζησω μακρια απο το αστερακι μου....παντως πρεπει να εχεις νομικη καλυψη καλη---εμας μας ειχε τηλεφωνησει η μαμα στο σπιτι του μπαμπα κ επειδη δεν μιλησε στην νεα συζυγο του, εκεινη της εκλεισε το τηλεφωνο κ δεν μας εδινε!!!!φυσικα η μαμα μου πηγε στηναστυνομια!!!!Ο μπαμπας μου τωρα εχει παραδεχτει τα λαθη του κ εχει αλλαξει τελειως αλλα οι αναμνησεις δεν σβηνουν τελειως!!!Μεινε βραχος στο παιδι σου....μην κατηγορεις τον μπαμπα του....κανε το παιδι σου ευτυχισμενο...κ καλυψου νομικα γιατι αυτη δεν εχει δικαιωμα κ δεν μπορει να επεμβαινει στο παιδι σου ειδικα σε θεματα υγειας....υπομονη....ξερω ειναι δυσκολα....υπομονη να εχεις την υγεια σου κ πανω απο ολα το παιδι σου( εγω ακομα κλαιω οταν θυμαμαι καταστασεις) ,,,,γιαυτο παλευω να ειναι η μπεμπα μου ευτυχισμενο παιδι!!!

ναι, τώρα που τα λέμε εδώ και βλέπω κάποια πράγματα πιο καθαρά, δεν έχετε κι άδικο...polina26 στείλε μου εκείνο το τηλέφωνο που έλεγες, όποτε μπορέσεις, ίσως τελικά είναι καλύτερα να το χειριστώ διαφορετικά το θέμα. Δεν χάνω και τίποτα να δω και κάποιον ειδικό στα διαζύγια, σίγουρα!! Σας ευχαριστώ κορίτσια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωθα τόσες μέρες και γενικά τον τελευταίο χρόνο. Μεγάλη υπόθεση αυτό το φόρουμ...

μίλησα με την φίλη μου σου εστειλα το τηλ της

Διαφημίσεις

Για να σου λέει ο πρώην σου πως "εγώ μ'εκείνη είμαστε ένα", προφανώς την αγαπάει και τη βλέπει ως σύντροφό του. Πολύ πιθανό όταν ξεμπερδέψουν και οι δύο με τα διαζύγιά τους να παντρευτούν. Μήπως θα έπρεπε να δεις μακροπρόθεσμα το θέμα -προς όφελος του παιδιού σου πάντα- και να κοιτάξεις 1.να αποδεχτείς την σχέση του (είναι άσχημη η λέξη "γκόμενα" και δείχνει πόσο αρνητικά προϊδεασμένη είσαι) 2. να προσπαθήσεις να γνωριστείς με την εν λόγω, να της δείξεις πως έχει ακούσει υπερβολές και ανακρίβειες για το άτομό σου, να προσπαθήσεις να μάθεις τι σόι άνθρωπος είναι η ίδια (μπορεί να είναι καλή και απλά να "αμύνεται" εναντίον σου) και 3. να διατηρήσεις μια καλή σχέση με τον πρώην σου και πάλι προς όφελος του παιδιού σου.

Μην ξεχνάς πως αύριο μεθαύριο αν η σχέση τους προχωρήσει, το παιδί σου θα έχει και αυτή και τα παιδιά της στην οικογένειά του και δεν είναι ωραίο να βλέπει αντιπάθειες και τσακωμούς εκατέρωθεν.

ναι αλλά εδώ μιλαμε για ανθρώπους με παροπίδες

μπορούσε άνετα και η άλλη κοπέλα να παει και να ποιάσει την mgbubu και να την ρωτήσει την συμβαίνει

αλλά όχι εκείνη προτίμησε να την βρίσει και μάλιστα μπροστα στο παιδί

δεν ξέρω αν έχεις παιδάκια αλλά αν δεν έχεις σου λέω πως δεν δέχεσαι κανέναν να σε υποβιβάζει μπροστά στο παιδί σου δεν δέχεσαι κανέναν να προσπαθεί να αναθρεψει το παιδί σου ούτε και οδηγίες για το πως θα το μεγαλώσεις..

αν αργότερα κάνουν οικογένεια βλέποντας και κάνοντας αλλα ακόμα και τότε το παιδί απο μόνο του δεν θα θέλει να πηγαίνει με τέτοιες συμπεριφορες

Δεν υπαρχει λόγος να αποδειξει τιποτα και σε κανεναν και ουτε να κανει γνωριμίες που δεν θελει!!!! Δεν ειναι υποχρεωμενη για τιποτα. Οι γονεις ειναι υποχρεωμενοι μεταξυ τους να κρατανε τις ισορροπιες για το μεγαλωμα των παιδιων τους. Ολοι οι αλλοι ειναι ξενοι και δεν εχουν κανενα απολυτως δικαιωμα.

Ο πρώην μου δεν μπορεί να αγαπήσει γιατί δεν δέχθηκε αγάπη από κανέναν, αλλά αυτό το έμαθα αργά. Δεν τον κατηγόρησα ποτέ και τον αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Ακόμη νοιάζομαι για αυτόν, αλλά δεν ταιριάζουμε καθόλου. Αν την αγαπούσε πραγματικά, δεν θα ήθελε να με αγκαλιάζει κάθε φορά που ερχόταν σπίτι για να δει το παιδί ένα χρόνο, δε θα ζητούσε σεξ, δε θα τον ενδιέφερε τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, ούτε θα με εκβίαζε εντελώς χειριστικά οτι θα αυτοκτονήσει όταν έμαθε ότι θα έφευγα τριήμερο ή όταν τον ζόριζα να δώσει χρήματα για το παιδί του. Τον γνωρίζω πολύ καλύτερα από ότι ξέρει ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά αυτή τη συμπεριφορά του δεν την καταλαβαίνω, ειλικρινά.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει κάνει πολύ κακό και στη σχέση μου και στο γάμο μου. Παρ' όλα αυτά, του έδωσα την ελευθερία που ήθελε και μάλιστα ενώ ήξερα μετά το χωρισμό μας για τη σχέση που είχανε, την οποία δεν αποκάλυπτε σε κανέναν γιατί θα τον έκραζαν που άφησε τη γυναίκα του για μια παντρεμένη με παιδί, εγώ δεν είπα τίποτα στον περίγυρο, γιατί δεν με αφορούσε πλέον η προσωπική του ζωή και δεν ήθελα να θεωρούν ότι προσπαθώ να τους χωρίσω ή οτιδήποτε. Η κοπέλα αυτή μάλιστα μου είπε "αν ήσουν άξια θα κρατούσες τον άντρα σου"....της απάντησα, ότι δεν κρατάω κανέναν με το ζόρι, και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου, είναι γιατί θέλουν κι όχι γιατί τους κρατάω με το ζόρι ή εκβιαστικά...

Μέχρι τώρα έχω κάνει πολλή υπομονή, αλλά εφόσον κρατούσε τις σωστές αποστάσεις από εμένα και τη σχέση του πατέρα με το παιδί του, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μάλιστα ο γιος της ήρθε και στο πάρτυ του μικρού μου στο σπίτι μου, γιατί είπα τι φταίνε τα παιδιά, αφού βρίσκονται συχνά και είναι φίλος του μικρού μου. Αυτή όμως δεν σέβεται τη δική μου θέση κι επεμβαίνει....

Αν παντρευτούν (ας βγάλουμε πρώτα το διαζύγιο με το καλό) εκεί ναι, να βρεθούμε να συζητήσουμε, αλλά αν είναι δυνατόν να κάθομαι να πίνω καφέδες με κάθε μια που θα γνωρίζει πιθανόν ο πρώην μου κάθε 1-2 χρόνια!!

twmWp2.png

Σε καταλαβαινω απολυτα...ειμαι πλεον 29 ετων κ τον ιουλιο γεννησα την μπεμπα μου, το αστερι της ζωης μου....ειμαι κ γω παιδι χωρισμενων γονιων...δεν του κανει μαγια απλα γινονται σκυλακια πισω απο την νεα συντροφο τους κ ξεχνουν οτι καποτε αγαπησαν κ παντρευτηκαν τη μητερα τν παιδιων τους....εμενα τωρα ο μπαμπας μου με λατρευει κ με βοηθα τρελα με το μωρο, ομως οταν ημουν μικρη ακουγε μονο την γυναικα του---την παντρευτηκε, ω ναι!!!---αυτη κατηγορουσε τη μαμα μου κ μου απαγορευε να ειμαι συνεχεια με τη μαμα μου----εγω φυσικα την εβριζα κ ποτε δεν με ειχε υπερασπιστει....μου ελεγαν οτι η μαμα μου δεν εκανε τιποτα για εμενα κ τον αδερφο μου....η μαμα μου ειναι ηρωας....εμεινε στα 30 της μονη με 2 παιδια, εμενα 5 ετων κ τον αδερφο μου 2 ετων!!!Ο μπαμπας μας επαιρνε σ-κ κ εγω εκλαιγα που αφηνα τη μαμα κ πηγαινα κ κοιμομουν στο σπιτι με την κυρια αυτη κ τα παιδια της( τα επαιρνε κ αυτη σ-κ[ηταν κ αυτη παντρεμενη).....να ξερεις οτι ο γιος σου θα σε λατρευει κ θα θυμαται τι κανεις για αυτον!!!Εχω περασει δυσκολα παιδικα χρονια, τσακωμοι, δικαστηρια, η μαμα μου με ελκος να φτυνει αιμα κυριολεκτικα, να ζω με τη μαμα κ τα σ-κ ή στις διακοπες να πρεπει να τρωω φαγητα που δεν ετρωγα κ δεν εφτιαχνε η μαμα μου κ να με πιεζουν κ να με λενε κακομαθημενη!!!....Τωρα που εχω την μπεμπα μου κ τον αντρα μου , παλευω ακομα παραπανω για το γαμο μας---που δεν εχει προβληματα--αλλα παλευω οπως κ ο συζυγοσ...να μην χωρισω....γιατι δεν ξερω ποια τρελη θα βρεθει να κουμανταρει το παιδι μου κ δεν μπορω να ζησω μακρια απο το αστερακι μου....παντως πρεπει να εχεις νομικη καλυψη καλη---εμας μας ειχε τηλεφωνησει η μαμα στο σπιτι του μπαμπα κ επειδη δεν μιλησε στην νεα συζυγο του, εκεινη της εκλεισε το τηλεφωνο κ δεν μας εδινε!!!!φυσικα η μαμα μου πηγε στηναστυνομια!!!!Ο μπαμπας μου τωρα εχει παραδεχτει τα λαθη του κ εχει αλλαξει τελειως αλλα οι αναμνησεις δεν σβηνουν τελειως!!!Μεινε βραχος στο παιδι σου....μην κατηγορεις τον μπαμπα του....κανε το παιδι σου ευτυχισμενο...κ καλυψου νομικα γιατι αυτη δεν εχει δικαιωμα κ δεν μπορει να επεμβαινει στο παιδι σου ειδικα σε θεματα υγειας....υπομονη....ξερω ειναι δυσκολα....υπομονη να εχεις την υγεια σου κ πανω απο ολα το παιδι σου( εγω ακομα κλαιω οταν θυμαμαι καταστασεις) ,,,,γιαυτο παλευω να ειναι η μπεμπα μου ευτυχισμενο παιδι!!!

Τι να πω!!! Με συγκίνησες πολύ και ειλικρινά δάκρυσα... Γενικά έχω συγκινηθεί πολύ με τη στήριξη όλων σήμερα, γιατί τελικά την είχα ανάγκη. Οι γονείς μου κι αυτοί μου λένε ότι το παιδί θα καταλάβει μόνο του μεγαλώνοντας και θα ξέρει τι έκανε ο κάθε γονιός για αυτόν, αλλά δεν θέλω το αστεράκι μου να μεγαλώσει έχοντας άσχημες αναμνήσεις, όπως αυτές που περιγράφεις, δυστυχώς. Όταν χωρίσαμε λέγαμε ότι θα ήμασταν κι οι δυο δίπλα του και πως απλά ο μπαμπάς κοιμάται στο δικό του σπίτι....δυστυχώς, τίποτα από αυτά που έλεγε στην αρχή δεν έχει τηρήσει. Αυτό είναι που με πληγώνει. Βάζει για ακόμη μια φορά τον εαυτό του πάνω από το παιδί του. Και νιώθω άσχημα, γιατί βλέπω το γιο μου να πληρώνει τις αμαρτίες και τα λάθη των γονιών του. Να σας ζήσει η μπεμπούλα σας και να είστε πάντα καλά κι αγαπημένοι.

twmWp2.png

Εγώ μετά από όλα αυτά δεν θα ήθελα συναινετικό διαζύγιο...

και οχι μονο.....σιγουρα θα ειχα πλακωθει με την φιλη του....

Ποσο χρονων ειναι το παιδακι σου??

Δεν υπαρχει καποιο οριο ηλικιας που επιτρεπεται να διανυκτερευει εκτος σπιτιου??

Διαφημίσεις

ΣΤΕΛΛΙ πολυ ωραιο μηνυμα...συγκινητικο!!!!

Να πω στη θεματοθετρια οτι εχει δειξει πολυ υπομονη ειλικρινα..τη ζηλευω που μπορει να χει τοση!

Δυστυχως θελει μεγαλη προσοχη οταν επιλεγουμε ποιος θα γινει πατερας των παιδιων μας ...και μεγαλη προσπαθεια να τα μεγαλωσουμε μαζι. Αυτο ηταν συμβουλη για τα 'ελευθερα' κοριτσια, μια που το 'φερε η κουβεντα.

Καλη τυχη mgbubu, εχεις πολυ αγωνα μπροστα σου...Βρες εναν καλο δικηγορο....σου ευχομαι ο,τι καλυτερο

είναι 2χρονών και τριών μηνών...συνήθως δικαστικά μέχρι τα 2 χρόνια αν υπάρχει αντιδικία δεν κοιμάται το παιδί σπίτι...από εκεί και πέρα το κλασσικό είναι 2 σαβ/κα το μήνα. Κι εμείς έτσι είχαμε συμφωνήσει και δύο απογεύματα την εβδομάδα, αλλά συνήθως δεν έρχεται ή θα περάσει από το σπίτι για κανένα μισάωρο γιατί μετά τη δουλειά πάει σχολείο (μαζί με την κοπέλα του, εκεί γνωρίστηκαν). Βέβαια, χθες που του είπα αν θες να τον βλέπεις μπορείς ευχαρίστως να έρχεσαι στο σπίτι του παιδιού σου να τον βλέπεις μόνος σου, μου είπε "δεν έχω καμία δουλειά να έρχομαι σπίτι σου". Δηλαδή, μέχρι τώρα που το έκανε, τι έπαθε; Ή να τον δω πώς θα βρίσκει το χρόνο να βλέπει και να παίρνει τον γιο του από εδώ και πέρα, χωρίς να παρατήσει το σχολείο(δεν το θέλει με τίποτα αυτό), αφού δεν έχει καμιά δουλειά σπίτι μου πλέον...Αλλά αυτά είναι όλα λόγια της κοπέλας του και νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα..Τι να πω; Ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός...πλέον ούτε κι εγώ θέλω να ξαναπατήσει στο σπίτι μου.

twmWp2.png

Δυστυχως θελει μεγαλη προσοχη οταν επιλεγουμε ποιος θα γινει πατερας των παιδιων μας

Πόσο δίκιο έχεις....ανοιχτά τα μάτια σας κορίτσια!! Κάποτε άκουσα κάτι που μου άρεσε πολύ, αν και δεν θυμάμαι ποιος το είπε.."είναι τόσο χαζό να παντρευόμαστε απλά γιατί αγαπήσαμε κάποιον, όσο το να χωρίσουμε γιατί σταματήσαμε να τον αγαπάμε"...για τη δημιουργία οικογένειας πέρα από την αγάπη και τον έρωτα χρειάζονται κι άλλα συστατικά για να πετύχει η συνταγή.

twmWp2.png

Να μην στενοχωριεσαι....θα υπαρξουν δυσκολιες αλλα θα ξεπεραστουν...η δικη μου ιστορια ειναι για σεναριο...ναι μεν ειχα αγαπη κ απο τους δυο γονεις κ οικονομικη στηριξη..ρουχα, παιχνιδια, φροντιστηρια κλπ....ο μπαμπας μου ηταν εγωιστης ομως...ειχε πει "θα κοιταξω τον εαυτο μου!"...δεν μας παρατησε...απλα τα εφτιαξε με τη νονα μου!!!!χιχιχιχιιχ!!!!τωρα σκιζεται για μας κ για την εγγονη του...μη νομιζεις...κανουν λαθη...τωρα ειναι 55 κ ξερει τι λαθη εχει κανει...το λαθος ειναι να μην βαζουν ορια στη νεα τους συντροφο...κ γυναικα τους να γινει καποτε, θα πρεπει να βαζουν ορια γιατι μητερα του παιδιου ειναι αλλη κ οχι η νεα συζυγος-συντροφος....κ τον λογο στην ανατροφη των παιδιων πρεπει να τον εχουν οι γονεις...οι νεοι συζυγοι μπορουν να εκφραζουν αποψεις αλλα οχι να παρεμβαινουν κ να αναιρουν τις αποφασεις κ τον τροπο ζωης των γονιων,,,,ειμαι παθουσα κ ξερω τι λεω....

επειδη με στεναχωρησε το θεμα σου, πηρα ενα τηλεφωνο και με ενημερωσε φιλη μου δικηγορος οτι απο τη στιγμη που δεν υπαρχει διαζυγιο, αρα δεν εχει οριστει ο τροπος επικοινωνιας, ο συζυγος δεν μπορει να απαιτησει να παρει το παιδι, ειδικα σε τοσο μικρη ηλικια.

Στη θεση σου εγω δεν θα ξανααφηνα να παει το παιδι εκτος αλλα θα του επετρεπα να ερχεται στο σπιτι μου να το βλεπει οταν θελει και μπορει.

Μαλιστα θα του το κοινοποιουσα εγγραφως.

Διαφημίσεις

φιλη θεματοθετρια σε θαυμαζω για την υπομονη σου..και μενα με αγχωνει πολυ κ μονο η σκεψη πως ο πρωην μου μπορει να "ανακατεψει" μια νεα συντροφο στη σχεση μας ως γονεις με το παιδι μας. ψαξτο οσο μπορεις να καλυφθεις νομικα κ να προστατεψεις το παιδακι σου. ομως θα ηθελα κ απο καποιον ειδικο να μας δωσει μερικες συμβουλες σχετικα με αυτο το θεμα. οταν υπαρξει νεος-νεα συντροφος δηλαδη, κ το ποια ορια πρεπει να μπουν σε σχεση με παιδι-παιδια.

Κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη κάποιου ειδικού, αν μας διαβάζει εδώ. Πιστεύω ότι πολλοί χωρισμένοι γονείς αντιμετωπίζουν σίγουρα παρόμοιες καταστάσεις. Θεωρώ ότι χρειάζεται να έχει κανείς πολλή, μα πάρα πολλή υπομονή και ψυχραιμία σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά όλοι έχουν τα όριά τους και απλά εγώ τα έχω ξεπεράσει μάλλον. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τη συγκεκριμένη γυναίκα, αφού έχει αποδείξει ήδη ότι ούτε λογική διαθέτει, ούτε οι πράξεις της πηγάζουν από τη διάθεση να συνυπάρχουμε όλοι όσο γίνεται ειρηνικά. Το γεγονός και μόνο ότι δεν καταλαβαίνει ότι σαν γονείς εγώ κι ο πρώην μου, θα έχουμε πάντα σχέση μεταξύ μας και αυτή η σχέση για καλό όλων, πρέπει να είναι καλή στο μέτρο του δυνατού, τότε τι να ασχοληθώ; Θέλει να εξαφανιστώ από τη ζωή τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον δεχθεί ο πατέρας -πρώην μου, να μην έχει καμία σχέση με τον γιο του....αυτό είναι δικό του θέμα, εξάλλου τα δικά του ψέμματα κι η συμπεριφορά του μας έφτασαν εδώ. Εγώ πάντως του ξεκαθάρισα ότι αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται κι οι δύο έτσι, να με φτάνουν στα όριά μου χωρίς διάθεση συμβιβασμού, τότε είμαι έτοιμη και διατεθειμένη να πάω στο χωριό, θα βγει τώρα ο μπαμπάς μου στη σύνταξη, και να ξεκινήσω μια καινούρια ζωή κι ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν μετά. Αυτό συγκλόνισε τον πρώην μου, γιατί του είπα ότι το έχω ήδη συζητήσει με τους γονείς μου και θα έχω και τα χρήματα για να κάνω δική μου δουλειά εκεί. Επομένως, έχω ρίξει το μπαλάκι σε αυτούς και ειδικά στον πρώην, ο οποίος θα πρέπει το Σάββατο που θα συναντηθούμε κι οι τρεις με τη δικηγόρο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

twmWp2.png

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

mgbubu, λυπάμαι για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίστασαι εσύ και το παιδάκι σου. Ελπίζω μα λήξει σύντομα και με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους για εσάς.

Καταρχάς, να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα: ναι, μπορείς να κάνεις αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για οποιονδήποτε θεωρείς πως θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ή ψυχική υγεία σου ή του παιδιού σου. Επειδή έχουν την ιδιότητα του κατεπείγοντος, δικάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα - αρκεί να μην πέσεις σε καμια απεργία, βέβαια.

Όμως στη δική σου περίπτωση, δε θεωρώ πως είναι απαραίτητα, γιατί τίθεται και το θέμα της απόδειξης. Υπάρχουν μάρτυρες που θα καταθέσουν για όλα όσα περιέγραψες εδώ;

Το κυριότερο πάντως είναι, πως, όπως σωστά σου απαντήσανε πιο πριν, εφόσον δεν έχετε υπογράψει κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό και είσαστε απλά σε διάσταση, δεν είσαι υποχρεωμένη να του δίνεις το παιδί υπό αυτές τις συνθήκες. Κράτα το στο σπίτι σου και πες του να έρχεται να το βλέπει εκεί ή στο σπίτι της πεθεράς σου. Πάντα να υπάρχει και κάποιος άλλος παρών και η νυν φίλη του, απούσα. Δε χρειάζεται να διστάζεις ή να φοβάσαι, εσύ έχεις το πάνω χέρι και είναι υποχρέωσή σου να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να προστατέψεις το παιδί σου, αφού ο πατέρας δεν το κάνει. Κι από εκεί και πέρα, άστον να διεκδικήσει εκείνος δικαστικά τα επιπλέον δικαιώματα που πιστεύει πως πρέπει να έχει. Καλός ο σεβασμός στον άλλο και η αξιοπρέπεια, και σου δίνω θερμά συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετώπισες μέχρι σήμερα την όλη κατάσταση, αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία, αλλιώς σε εκμεταλλεύονται.

Οπότε, συμβουλή μου: μην υπογράψεις οτιδήποτε πριν μιλήσεις με εξιδικευμένο δικηγόρο διαζυγίων (πολύ σημαντικό αυτό) και μη δεχτείς συναινετικό, όσο η κατάσταση είναι όπως περιγράφεις. Το κυριότερο όλων είναι να αναλάβει την υπόθεση ένας τέτοιος δικηγόρος κι εκείνος θα αναλάβει να σε καθοδηγήσει για τις περαιτέρω κινήσεις σου. Μη λυπηθείς τα χρήματα, δανείσου στην ανάγκη, γιατί αυτές είναι πράξεις και αποφάσεις που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον σου και του παιδιού σου.

Καλό κουράγιο σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

mgbubu, λυπάμαι για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίστασαι εσύ και το παιδάκι σου. Ελπίζω μα λήξει σύντομα και με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους για εσάς.

Καταρχάς, να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα: ναι, μπορείς να κάνεις αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για οποιονδήποτε θεωρείς πως θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ή ψυχική υγεία σου ή του παιδιού σου. Επειδή έχουν την ιδιότητα του κατεπείγοντος, δικάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα - αρκεί να μην πέσεις σε καμια απεργία, βέβαια.

Όμως στη δική σου περίπτωση, δε θεωρώ πως είναι απαραίτητα, γιατί τίθεται και το θέμα της απόδειξης. Υπάρχουν μάρτυρες που θα καταθέσουν για όλα όσα περιέγραψες εδώ;

Το κυριότερο πάντως είναι, πως, όπως σωστά σου απαντήσανε πιο πριν, εφόσον δεν έχετε υπογράψει κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό και είσαστε απλά σε διάσταση, δεν είσαι υποχρεωμένη να του δίνεις το παιδί υπό αυτές τις συνθήκες. Κράτα το στο σπίτι σου και πες του να έρχεται να το βλέπει εκεί ή στο σπίτι της πεθεράς σου. Πάντα να υπάρχει και κάποιος άλλος παρών και η νυν φίλη του, απούσα. Δε χρειάζεται να διστάζεις ή να φοβάσαι, εσύ έχεις το πάνω χέρι και είναι υποχρέωσή σου να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να προστατέψεις το παιδί σου, αφού ο πατέρας δεν το κάνει. Κι από εκεί και πέρα, άστον να διεκδικήσει εκείνος δικαστικά τα επιπλέον δικαιώματα που πιστεύει πως πρέπει να έχει. Καλός ο σεβασμός στον άλλο και η αξιοπρέπεια, και σου δίνω θερμά συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετώπισες μέχρι σήμερα την όλη κατάσταση, αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία, αλλιώς σε εκμεταλλεύονται.

Οπότε, συμβουλή μου: μην υπογράψεις οτιδήποτε πριν μιλήσεις με εξιδικευμένο δικηγόρο διαζυγίων (πολύ σημαντικό αυτό) και μη δεχτείς συναινετικό, όσο η κατάσταση είναι όπως περιγράφεις. Το κυριότερο όλων είναι να αναλάβει την υπόθεση ένας τέτοιος δικηγόρος κι εκείνος θα αναλάβει να σε καθοδηγήσει για τις περαιτέρω κινήσεις σου. Μη λυπηθείς τα χρήματα, δανείσου στην ανάγκη, γιατί αυτές είναι πράξεις και αποφάσεις που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον σου και του παιδιού σου.

Καλό κουράγιο σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά.

Έχουμε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, όταν καταθέσαμε την αίτηση συναινετικού διαζυγίου, αλλά ακόμη δεν έχει εκδικαστεί. Ισχύει αυτό το συμφωνητικό; Η δικηγόρος μου είπε ότι αυτό το συμφωνητικό στην ουσία δεν ισχύει ακόμη και θεωρείται ότι είμαστε απλώς σε διάσταση με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

twmWp2.png

Έχουμε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, όταν καταθέσαμε την αίτηση συναινετικού διαζυγίου, αλλά ακόμη δεν έχει εκδικαστεί. Ισχύει αυτό το συμφωνητικό; Η δικηγόρος μου είπε ότι αυτό το συμφωνητικό στην ουσία δεν ισχύει ακόμη και θεωρείται ότι είμαστε απλώς σε διάσταση με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

σε αυτο το συμφωνητικο αναφερεται οτι ζει με την φιλη του και οτι αυτη κοιμαται με το παιδι σου?

Θα το χρησιμοποιησει το συμφωνητικο στο δικαστηριο ο πρωην σου. Και θα πει οτι αυτα ειχατε συμφωνησει ενω τωρα για δικους σου λογους που δεν γνωριζει αλλαζεις οσα αποφασισατε.

Αν μπορει να το χρησιμοποιησει τωρα δεν το γνωριζω αλλα δεν πιστευω οτι μπορει μια που ειναι ιδιωτικου δικαιου .

σε αυτο το συμφωνητικο αναφερεται οτι ζει με την φιλη του και οτι αυτη κοιμαται με το παιδι σου?

Θα το χρησιμοποιησει το συμφωνητικο στο δικαστηριο ο πρωην σου. Και θα πει οτι αυτα ειχατε συμφωνησει ενω τωρα για δικους σου λογους που δεν γνωριζει αλλαζεις οσα αποφασισατε.

Αν μπορει να το χρησιμοποιησει τωρα δεν το γνωριζω αλλα δεν πιστευω οτι μπορει μια που ειναι ιδιωτικου δικαιου .

Φυσικά και δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο στο συμφωνητικό. Αντιθέτως, αναφέρουμε ότι είναι υποχρέωση και των δύο μας να εμπνέουμε αισθήματα αγάπης σεβασμού στο παιδί του ενός προς τον άλλον (σαφώς αυτό δεν τηρείται όταν με βρίζει η φίλη του μπροστά στο παιδί!!), καθώς επίσης να μην κατηγορεί ο ένας τον άλλο στο παιδί. Σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου. Από χθες, αλλά και σήμερα με όσα έχω διαβάσει νιώθω πιο έτοιμη, δυνατή και αποφασισμένη από ποτέ. Για τα χρήματα αν χρειαστεί να πάμε σε διαζύγιο αντιδικίας, κάτι θα κάνω σίγουρα. Όπως πολύ σωστά ανέφερες κι εσύ, αυτές οι αποφάσεις θα καθορίσουν το μέλλον όλων μας και κυρίως του παιδιού μου...θα έπρεπε όμως να τα είχα κάνει αυτά νωρίτερα. Θα είχα γλιτώσει πολλές κρίσεις και σύγχυση μέχρι τώρα. Δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

twmWp2.png

επειδη υπαρχει λοιπον αυτο το συμφωνητικο, για να μην πει μεθαυριο στο δικαστηριο οτι δεν το τηρησες, θα σε συμβουλευα να του κοινοποιησεις μια καταγγελια του συμφωνητικου. Δηλαδη να του στειλεις μια επιστολη ( με φαξ η κουριερ)και να του εξηγησεις εγγραφως για ποιους λογους δεν μπορει να παρει το παιδι πλεον και οτι παρολα αυτα , μπορει να το επισκεπτεται στο σπιτι σου.

επειδη υπαρχει λοιπον αυτο το συμφωνητικο, για να μην πει μεθαυριο στο δικαστηριο οτι δεν το τηρησες, θα σε συμβουλευα να του κοινοποιησεις μια καταγγελια του συμφωνητικου. Δηλαδη να του στειλεις μια επιστολη ( με φαξ η κουριερ)και να του εξηγησεις εγγραφως για ποιους λογους δεν μπορει να παρει το παιδι πλεον και οτι παρολα αυτα , μπορει να το επισκεπτεται στο σπιτι σου.

σωστή...με κούριερ νομίζω είναι πιο σωστό, γιατί με την υπογραφή της παραλαβής αποδεικνύεται ότι κοινοποιήθηκε στον ενδιαφερόμενο το έγγραφο υποθέτω..

twmWp2.png

Ακόμα καλύτερο, είναι να του στείλεις ένα εξώδικο. Αυτό όμως θα το συντάξει ο δικηγόρος. Γι' αυτό, απευθύνσου σε κάποιον εξειδικευμένο, όπως σου είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, άμεσα.

mgbubu, το διαζύγιο εις βάρος του ή εις βάρος σου, δεν έχει καμία επίπτωση στο παιδί. Εις βάρος του σημαίνει ότι θα επιδικαστούν σε αυτόν τα δικαστικά έξοδα, εις βάρος σου σε εσένα. Εγκατάλειχη συζυγικής στέγης κτλ δεν ισχύουν. Αν θέλεις να τελειώνεις γρήγορα, πάτε συναινετικά. Αν όχι, τότε του κάνεις αγωγή για διαζύγιο λόγω ισχυρού κλονισμού. Η μοιχεία είναι ισχυρός κλονισμός. Το οτι έφυγε από το σπίτι, σε δύο χρόνια γίνεται ισχυρός κλονισμός.

Σε κάθε περίπτωση, νομικά, δεν μπορείς να μην του δώσεις το παιδί, παρά μόνο αν υπάρχει δικαστική απόφαση. Στην πράξη βέβαια, το (ηλίθιο κατ'εμέ) σύστημα είναι ότι και να μην του το δίνεις, δεν μπορεί να κάνει και πολλά, παρά μόνο αν υπάρχει δικαστική απόφαση για την επικοινωνία. Και πάλι, λίγα γίνονται: για καλή σου τύχη (και κακή αρκετών πατεράδων και παιδιών, πάλι κατ'έμέ) το σύστημα είναι μητερο-κεντρικό.

Εγώ σου συστήνω να μην φέρεις εμπόδια στην επικοινωνία. Για το καλό του παιδιού. Στην σύντροφο του πρώην συζύγου σου, στείλε ένα εξώδικο, έτσι να υπάρχει. Εξύβριση, προπηλακισμός, μπροστά στά έντρομα μάτια του τέκνου μου και άλλες πολλές τέτοιες μ@@@@ίες. Όπως και να έχει πάντως, εφόσον η σύντροφος του πρώην σου είναι μόνιμη, σημαίνει ότι και αυτή θα έχει μία θέση στον κόσμο του παιδιού σου. Σε μία ιδεατή κατάσταση, εσύ και ο πρώην είσαστε οι δύο πιο αγαπημένοι άνθρωποι του παιδιού στον κόσμο. Το παιδί είναι ο πιο αγαπημένος άνθρωπός του πρώην σου, και η σύντροφός του, εικάζω, ο δεύτερος πιο αγαπημένος άνθρωπός του. Μετάξυ των 2-3 πιο αγαπημένων μας ανθρώπων, λογικό και αναμενόμενο είναι να σχηματίζονται σχέσεις στενές. Το ίδιο θα θέλεις να κάνει το παιδί σου και με τον δικό σου μελοντικό σύντροφο, έτσι δεν είναι; Απλώς, ζήτα από τον πρώην σου να συμμαζέψει τα πράγματα λιγάκι, γιατί το παιδί δεν πρέπει να βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...