Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θελω και δεν μπορω να θηλασω αποκλειστικα..Βοηθεια...

Recommended Posts

Καλησπερα σας,εχω ενα αγορακι 17 ημερων.Ηθελα απο την αρχη να θηλασω αποκλειστικα αλλα απο οτι βλεπω δεν γινεται με τιποτα.Ξεκινησα την προσπαθεια στο μαιευτηριο με rooming με αποτελεσμα καποια στιγμη το μωρο να αρχισει να κλαει κ να μην σταματαει.Αναγκαστηκα κ εδωσα ξενο γαλα.Ετσι εγινε κ καποιες αλλες φορες μεχρι να φυγω απο εκει.Οταν ηρθα σπιτι προσπαθησα τον αποκλειστικο με αποτελεσμα να τα καταφερω 4 μερες μονο.Τωρα κ με προτροπη της παιδιατρου δινω μερικες φορες ξενο οπως μου ειχε πει κ η παιδιατρος στο μαιευτηριο.Το μωρο πινει αρκετα μπορω να πω.Εχει φτασει να πινει κ πανω απο τα 100ml.Πηρα θηλαστρο κ εβγαλα απο το ενα στηθος 65 ml.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται?Χορταινει η δεν χορταινει τελικα το μωρο?Τι να κανω?Θελω να αλλαξω και παιδιατρο..Θελω να βρω καποιον υπερ του θηλασμου..Και κατι τελευταιο...Πραγματικα κουραστηκα να εχω το μωρο 23 ωρες το 24ωρο στο στηθος..Εχω γονατισει..Ισως δεν γινεται αλλιως αλλα αν ειναι αυτη η λυση μαλλον θα τα παρατησω διοτι δεν με κραταει το κορμι μου...Δεν κοιμαται καθολου παιδια...:cry::cry::cry:Βαραει 14 ωρες χωρις να κοιμηθει.Βοηθηστε με..Δεν ξερω πως να χειριστω την κατασταση..

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας,εχω ενα αγορακι 17 ημερων.Ηθελα απο την αρχη να θηλασω αποκλειστικα αλλα απο οτι βλεπω δεν γινεται με τιποτα.Ξεκινησα την προσπαθεια στο μαιευτηριο με rooming με αποτελεσμα καποια στιγμη το μωρο να αρχισει να κλαει κ να μην σταματαει.Αναγκαστηκα κ εδωσα ξενο γαλα.Ετσι εγινε κ καποιες αλλες φορες μεχρι να φυγω απο εκει.Οταν ηρθα σπιτι προσπαθησα τον αποκλειστικο με αποτελεσμα να τα καταφερω 4 μερες μονο.Τωρα κ με προτροπη της παιδιατρου δινω μερικες φορες ξενο οπως μου ειχε πει κ η παιδιατρος στο μαιευτηριο.Το μωρο πινει αρκετα μπορω να πω.Εχει φτασει να πινει κ πανω απο τα 100ml.Πηρα θηλαστρο κ εβγαλα απο το ενα στηθος 65 ml.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται?Χορταινει η δεν χορταινει τελικα το μωρο?Τι να κανω?Θελω να αλλαξω και παιδιατρο..Θελω να βρω καποιον υπερ του θηλασμου..Και κατι τελευταιο...Πραγματικα κουραστηκα να εχω το μωρο 23 ωρες το 24ωρο στο στηθος..Εχω γονατισει..Ισως δεν γινεται αλλιως αλλα αν ειναι αυτη η λυση μαλλον θα τα παρατησω διοτι δεν με κραταει το κορμι μου...Δεν κοιμαται καθολου παιδια...:cry::cry::cry:Βαραει 14 ωρες χωρις να κοιμηθει.Βοηθηστε με..Δεν ξερω πως να χειριστω την κατασταση..

μην απογοητεύεσαι και προπαντός μην παραιτηθείς! με λίγη επιμονή πιστεύω οτι θα τα καταφέρεις. και εγώ στο 1ο μου παιδάκι άκουσα την παιδίατρο και τελικά δεν το θήλασα καθόλου... προσπάθησε όσο μπορείς! δυστυχώς και εγώ τώρα περιμένω το δεύτερο και δεν έχω εμπειρία για να σε βοηθήσω παραπάνω. διάβασε όμως τις συμβουλές που θα βρεις εδώ στο φόρουμ, πιστεύω είναι χρήσιμες.

Καλή επιτυχία!

γεωργια μου να σου ζησει το μωρακι.

γεννησα κ γω προσφατα κ με το θηλασμο το παλευω ακομα δεν δινω ξενο καθολου αλλα νομιζω οτι δεν βγαζω αρκετο περιπου 700-800μλ το 24ωρο αλλα η μικρη δεν πινει τοσο κ ετσι ακομα τα καταφερνω αποκλειστικα.να ξερεις ενα πραγμα οτι το παιδι αν ειναι να μεινει ξυπνιο τοσες ωρες θα μεινει κ ας μην εχει σχεση με το θηλασμο η πρωτη μου κορη δεν θηλασε πολυ(γιατι καποιοι με ειχαν πεισει πως δεν ειχα γαλα με αποτελεσμα το παιδι να πινει μονο 2 γευματα δικα μου ) κ ομως εμενα πολλες ωρες ξυπνια.

οσο αφορα το θηλασμο ξεκινα με νοσοκομειακο θηλαστρο εμενα με βοηθησε πολυ στο να αυξησω την παραγωγη .αν δεν μπορεις να το βαζεις 10 φορες την μερα ξεκινα με 8 αλλα να το κρατας 13 λεπτα κ εννοειται διπλης αντλησης γλυτωνεις πολυ χρονο .δινε κ συπληρωμα μεχρι να αυξησεις την παραγωγη σου κ το κυριοτερο πινε πολλα υγρα ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις συντομα να θηλαζεις αποκλειστικα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

οσο για την κουραση να σου πω οτι εγω χθες το πρωι σηκωθηκα εβαλα να ζεστανω το γαλα να ταισω το παιδι κ βρηκα μεσα στο μπεν μαρι ενα αλο μπουκαλι γαλα που ζεματαγε που σημαινει οτι ειχα σηκωθει κ νωριτερα αλλα δεν το θυμαμαι καθολου .κοιμησου οποτε κοιμαται κ το μικρο κ ασε τις δουλειες του σπιτιου ξεκουρασου οσο μπορεις

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Δες σύμβουλο γαλουχίας να σας αξιολογήσει. Αν είναι και παιδίατρος, ακόμη καλύτερα....http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/που-θα-βρείτε-ειδικούς/σύμβουλοι-γαλουχίας-ibclc-ανά-περιοχή/

Να σου ζήσει το μωράκι σου κι εύχομαι όλα να πάνε μέλι γάλα!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Στην αρχη ο κανονας είναι το μωρό να μπαίνει στο στηθος όποτε δειχνει σημαδια ανησυχιας και πεινας. Και συχνες εναλλαγες στηθους ακομα κ στο ιδιο γευμα για να κατεβαινει πολυ γαλα. Το μωρο σου είναι μικρό, πιθανον κανει οσο πιο δυνατες θηλαστικες κινησεις μπορει, μετα κουραζεται κ κοιμαται. Γι αυτο προφανως θελει να τρωει συνεχεια, συχνα κ απο λιγο. Επίσης το στηθος είναι ζεστασια παρηγορια ασφαλεια, ειναι η μαμα του! Σε καθε γευμα να δινεις πρωτα στηθος κ μετα αν δε χορταινει συμπληρωμα, μεχρι να το κοψεις. Και κατεβασε τους διακοπτες για ολες τις υπολοιπες υποχρεωσεις, οι πρωτες μερες δεν θα ξαναρθουν, το μωρακι σε χρειαζεται! Για να σε παρηγορησω θα σου πω οτι η δικια μου τις πρωτες μερες θηλαζε επισης ακαταπαυστα και με ταιζανε στο στομα γιατι δεν προλαβαινα να φαω. Και φυσικά θήλαζα ξαπλα για να ξεκουραζομαι. Να το κανεις κι εσυ, βολευει πολύ! :wink:Δες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39776

6kQ4p3.png

Να σου ζησει το μωρακι σου!

Η ποσοτητα που βγαζουμε με το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικη του ποσο γαλα εχουμε.

Ποσες φορες δινεις συμπληρωμα;Αν θες βρες το θεμα "πως να ζητατε βοηθεια για το θηλασμο" και απαντησε.Το μωρακι μπορει να μην κλαιει επειδη πειναει αλλα γι αλλο λογο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

σε καταλαβαίνω απόλυτα. εμείς ήρθαμε σπίτι κάτω από 2500 και ήταν πολύ αδύναμο. μετά και από ίκτερο, όλο κοιμόταν. το στήθος νόμιζε ότι είναι πιπίλα. όταν μου είπε η παιδίατρος ότι δεν παίρνει αρκετό βάρος και πρέπει να δώσω ξένο μου ρθε ο θάνατος. τελικά ήπιε 3-4 μέρες λίγο ξένο, την συνέχιζα και στήθος έβγαζα και με το θήλαστρο και τελικά αφού κατάφερα και δεν τα παράτησα, τώρα θηλάζω αποκλειστικά και μέσα σε λίγες μέρες έχει φτάσει τα 2900! τρώει μόνο από μένα τώρα πια και ξεκούραστα. δική μου συμβουλή λοιπόν είναι να δώσεις λίγο ξένο, αφού θες πάρε και γνώμη από άλλο παιδίατρο και όταν δυναμώσει θα φάει από μόνο του. τις πρώτες μέρες ειλικρινά έπαθα κατάθλιψη. δεν είχα κοιμηθεί ούτε στο νοσοκομείο ούτε μετά σπίτι πάνω από μισή ώρα συνεχόμενα εγώ, που ήμουν του 12ωρου! τώρα τρώει και μετά κοιμάτε και κοιμάμαι και γω. υπομονή και όλα θα πάνε καλά. λίγο είναι το δύσκολο. καλό κουράγιο κοριτσάκι μου μη τα βάζεις κάτω..

ουπς...:P:p

υπομονη κοριτσαρα μου και επιμονη!!!ξερω πως ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος αλλα ειμαι σιγουρη πως μπορεις να τα καταφερεις!!!πας να κανεις τα λαθη που εκανα στο πρωτο παιδι κι ετσι εχασα το θηλασμο....το παιδι στο στηθος για ωρες και εσυ, διαβασμα, τηλεοραση, η/υ, ακομα και υπνος και πολυ πολυ ξεκουραση.

το θηλαστρο δεν μας λεει ποσο γαλα εχεις, ασε που θελει μερες ωστε να προσαρμοστει το στηθος με το θηλαστρο.εγω ουτε πρησμενο στηθος εχω, ειναι πολυ μαλακο, ουτε το γαλα ρεει αφθονο αλλα μεχρι τωρα τα καταφερα και συνεχιζω ακαθεκτη!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

ουπς...:P:p

υπομονη κοριτσαρα μου και επιμονη!!!ξερω πως ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος αλλα ειμαι σιγουρη πως μπορεις να τα καταφερεις!!!πας να κανεις τα λαθη που εκανα στο πρωτο παιδι κι ετσι εχασα το θηλασμο....το παιδι στο στηθος για ωρες και εσυ, διαβασμα, τηλεοραση, η/υ, ακομα και υπνος και πολυ πολυ ξεκουραση.

το θηλαστρο δεν μας λεει ποσο γαλα εχεις, ασε που θελει μερες ωστε να προσαρμοστει το στηθος με το θηλαστρο.εγω ουτε πρησμενο στηθος εχω, ειναι πολυ μαλακο, ουτε το γαλα ρεει αφθονο αλλα μεχρι τωρα τα καταφερα και συνεχιζω ακαθεκτη!

Kουμπαρα..αχαχαχα:wink:...Χθες ειχα μαρτυρικη μερα...Εκλαιγε συνεχεια,μαλλον ειχε πονακια γιατι δυσκολευοταν στα κακα..Ενω τις αλλες μερες εκανε πολυ ευκολα τωρα τελευταια δυσκολευεται..Εγω παντως απο την κυριακη τα ξημερωματα τον εχω με αποκλειστικο..Χθες παντως με ξεζουμησε..Ηταν απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 11:30 το βραδυ στο στηθος..Δεν ξερω,ισως φταιει αυτο..μπορει να μην του φτανει.Θα το παλεψω παντως.Αυριο εχω ραντεβου και με αλλη παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου να δω πως και ΑΝ μπορει να με βοηθησει να δω τι θα κανω επιτελους με αυτο το παιδι-γκρινια!!!

Διαφημίσεις

Kουμπαρα..αχαχαχα:wink:...Χθες ειχα μαρτυρικη μερα...Εκλαιγε συνεχεια,μαλλον ειχε πονακια γιατι δυσκολευοταν στα κακα..Ενω τις αλλες μερες εκανε πολυ ευκολα τωρα τελευταια δυσκολευεται..Εγω παντως απο την κυριακη τα ξημερωματα τον εχω με αποκλειστικο..Χθες παντως με ξεζουμησε..Ηταν απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 11:30 το βραδυ στο στηθος..Δεν ξερω,ισως φταιει αυτο..μπορει να μην του φτανει.Θα το παλεψω παντως.Αυριο εχω ραντεβου και με αλλη παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου να δω πως και ΑΝ μπορει να με βοηθησει να δω τι θα κανω επιτελους με αυτο το παιδι-γκρινια!!!

:D:D το μωρακι σου ισως ειναι συνεχεια στο στηθος γιατι θελει να σου αυξησει την παραγωγη, ισως γιατι ποναει και θελει μαμαδοαγκαλιτσα!!!να ξερες ποσες φορες σκεφτηκα κι εγω οτι ισως δεν του φτανει το γαλα και γι'αυτο περναμε ωωωρες κολλημενοι(και ο μεγαλος να μας στραβοκοιταζει), αλλα αφου περνουμε βαρος και βρεχουμε πανες ειμαστε οκ!ολες εχουμε ανασφαλειες...δωσε χρονο στον εαυτο σου και στο μωρακι σου και ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις.παντως το παιδι-γκρινια θελω να το γνωρισω!!!εμαθα ειναι κουκλι!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Απο χθες το απογευμα το μωρο δειχνει να μην χορταινει..Το στηθος μου τελευταια φορα που το ενιωσα πρησμενο ηταν χθες το πρωι.(μονο το ενα).Απο εκει και περα τιποτα..Εχει γινει σαν ζελεδακι..Πιο μαλακο κ απο πριν μεινω εγκυος..Το μωρο ειναι ανησυχο συνεχεια και κλαιει..Τον αλλαζω συνεχεια στηθος αλλα τιποτα.Χθες κοιμηθηκε με το ζορι..Σημερα ετρωγε απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 3 το μεσημερι ακριβως με την ιδια συμπεριφορα.Καταφερε και κοιμηθηκε κ τωρα παλι ξυπναει απ οτι βλεπω..Πως να το αντιμετωπισω..Πιεζω το στηθος,απο το ενα βγαινει μια σταγονιτσα απο το αλλο οχι..Εχω μπερδευτει παλι.Τρεφομαι αναλογα για να αυξησω την παραγωγη(oτι εχω ακουσει οτι βοηθαει π.χ πινω γλυκανισο:wink:) αλλα τιποτα..τι εγινε?απο το σαββατο το προηγουμενο ειμαστε με αποκλειστικο..μηπως ειναι αλμα και αν ναι πως θα το καταλαβω κ ποσο να περιμενω για να περασει?αλλα οσον αφορα για το στηθος που εχω ακουσει οτι δεν πρηζεται οταν εδραιωθει η γαλουχια..μηπως ειναι λιγο νωρις για να εχει εδραιωθει η γαλουχια?22 ημερων ειμαστε...

Απο χθες το απογευμα το μωρο δειχνει να μην χορταινει..Το στηθος μου τελευταια φορα που το ενιωσα πρησμενο ηταν χθες το πρωι.(μονο το ενα).Απο εκει και περα τιποτα..Εχει γινει σαν ζελεδακι..Πιο μαλακο κ απο πριν μεινω εγκυος..Το μωρο ειναι ανησυχο συνεχεια και κλαιει..Τον αλλαζω συνεχεια στηθος αλλα τιποτα.Χθες κοιμηθηκε με το ζορι..Σημερα ετρωγε απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 3 το μεσημερι ακριβως με την ιδια συμπεριφορα.Καταφερε και κοιμηθηκε κ τωρα παλι ξυπναει απ οτι βλεπω..Πως να το αντιμετωπισω..Πιεζω το στηθος,απο το ενα βγαινει μια σταγονιτσα απο το αλλο οχι..Εχω μπερδευτει παλι.Τρεφομαι αναλογα για να αυξησω την παραγωγη(oτι εχω ακουσει οτι βοηθαει π.χ πινω γλυκανισο:wink:) αλλα τιποτα..τι εγινε?απο το σαββατο το προηγουμενο ειμαστε με αποκλειστικο..μηπως ειναι αλμα και αν ναι πως θα το καταλαβω κ ποσο να περιμενω για να περασει?αλλα οσον αφορα για το στηθος που εχω ακουσει οτι δεν πρηζεται οταν εδραιωθει η γαλουχια..μηπως ειναι λιγο νωρις για να εχει εδραιωθει η γαλουχια?22 ημερων ειμαστε...

Πραγματι υπαρχει αλμα την τριτη εβδομαδα.Κραταει περιπου 5 ημερες.

Ειναι λιγο νωρις για να εχει εδραιωθει η γαλουχια αλλα και παλι δεν θελουμε το στηθος να ειναι πρησμενο.Οταν το στηθος πρηζεται οι αδενες λαμβανουν το μυνημα να σταματησουν την παραγωγη του γαλακτος αφου δεν χρειαζεται αλλο γαλα.Επισης το γαλα παραγεται κυριως την ωρα που το μωρο θηλαζει.

Αν χορταινει ή οχι θα το καταλαβεις απο τις πανες που βρεχει.Μεχρι να σαραντησεις χρειαζεσαι 6 βρεγμενες πανες.Αν το εχετε αυτο ειστε οκ, η συμπεριφορα του μπορει να οφειλεται αλλου.

Αν εχει συνηθισει την μεγαλη ροη του μπουκαλιου μπορει να δυσανασχετει που στο στηθος το γαλα ρεει πιο αργα, επισης ειναι η εποχη που αρχιζουν οι κολικοι και μπορει να ποναει η κοιλιτσα του.Ειδικα στα αγορακια ειναι πιο εντονο το φαινομενο.

Βαζε το στο στηθος οση ωρα θελει και κανε συχνες εναλλαγες απο το ενα στηθος στο αλλο αν νομιζεις οτι εχεις λιγο γαλα, μεχρι να φαει απο το ενα θα εχει προλαβει το αλλο να γεμισει περισσοτερο.Τρωγε σουπιτσες για να δυναμωνεις και να διατηρεισαι ενυδατωμενη, εννοειται πινε αρκετο νερο.Αν τρως πολλα γαλακτοκομικα περιορισε τα λιγο μηπως τον ενοχλουν.

Με το καλο να σαραντησεις!:-P

καλημερα και απο μενα. εχω ενα αγορακι 4 ημερων. το προβλημα μας ειναι οτι ενω δειχνει οτι πειναει (κλαιει και ψαχνει με ανοιχτο το στοματακι του) οταν το βαζω στο στηθος δεν μπορει να πιασει τη θηλη μου. το ιδιο εκανε και στην κλινικη. ο παιδιατρος που του το ειπα μου ειπε να παρω ψευδοθηλη γιατι η θηλη μου ειναι μεγαλη και δεν μπορει να την πιασει. μια μαια στην κλινικη μου ειπε "αν ειναι δυνατον, τι ψευδοθηλη? εχει προβλημα με αυτη τη θηλη? τι να πουν αλλες κοπελες?". ασε που μεσα στην κλινικη η μια ελεγε καντο ετσι η αλλη καντο αλλιως και εγω εκνευριζομουν. μια μαια μου ειπε οτι οταν το μωρο θελει να φαει να εχει ησυχια και να μην υπαρχει κοσμος στο δωματιο γιατι ταραζεται το μωρο και μου ειπε οτι οταν πεινασει να κατεβω κατω που εχει ησυχια και να με βοηθησει. πηγα και εκανε παλι τα ιδια. φαινοταν οτι πεινουσε αλλα οταν τον εβαλα στο στηθος δεν σταματουσε. επιανε και αφηνε τη θηλη. οποτε δοκιμασαμε ψευδοθηλη. η μαια που το ειδε μου ειπε "ωραια, ρουφαει". η αληθεια ειναι οτι και εγω καταλαβαινα τσιμπηματακια. και λεω "τι ωραια, θα το θηλασω το μωρακι μου". εστειλα τον αντρα μου να παρει απο το φαρμακειο ψευδοθηλες για να εχουμε στο σπιτι αλλα απο χθες που γυρισαμε δεν εχει πολυφαει. το βραδυ ξυπνησε και δεν την επιανε με τιποτα. αναγκαστηκαμε και του δωσαμε ξενο και ηρεμησε το μωρο. σημερα το καταλαβαινω οτι εχει αρχισει να κατεβαινει το κανονικο το γαλα αλλα δεν καθεται στο στηθος μου, ουτε στη δικη μου τη θηλη ουτε στην ψευδοθηλη. τι να κανω? να τον ταιζω κατευθειαν με το που ξυπναει η να περιμενω να πεινασει πολυ? αν τον ταισω κατευθειαν παιζει με την ψευδοθηλη και κοιμαται ξανα. αν περιμενω να πεινασει πολυ δεν τρωει γιατι γκρινιαζει. το πρωι παλι του δωσαμε ξενο γιατι το λυπομαστε που τυραννιεται. τωρα εστειλα τον αντρα μου να παρει θηλαστρο για να βγαλω λιγο γαλα και να του δωσω το δικο μου οταν ξυπνησει. εχει πρηστει το στηθος μου και με ποναει. μονη μου που το παταω βγαζει, αλλα το θεμα ειναι να το φαει το μωρο και οχι ο νεροχυτης. η γυναικολογος μου ειπε να το επιμεινω γιατι ειναι κριμα να μη το θηλασω. και εγω αυτης της γνωμης ειμαι. αλλα πως να επιμεινω οταν κλαιει και δεν πιανει τη θηλη με τιποτα??

Εχετε σωστη σταση κοιλια με κοιλια και παιρνει ολη τη θηλαια αλω στο στομα;

Ασε λιγο απο το γαλα σου να τρεξει στο στηθος και βαλε το μωρο μπροστα στη θηλη για να γλυκαθει

Διαφημίσεις

Αν το στηθος ειναι πολυ πρησμενο βγαλε λιγο για ρουφαει πιο ευκολα το μωρο.Κρατα το μωρο σε σταση ραγκμπυ κατω απο τη μασχαλη και κρατωντας το κεφαλι σπρωξε προς τη θηλη και βαλε τη θηλη μεσα στο στομα του μωρου.Γραφω σε δοσεις γιατι εχω το μωρο

Αν και βαρος πηραμε(τον ζυγισα χθες)συνεχιζονται τα ιδια ισως κ χειροτερα.Πινει στην αρχη και μολις αδειαζει το στηθος εχει ανησυχια,κλαιει κ αποστροφη.Τον αλλαζω πλευρα κ παλι τα ιδια.Κανω συνεχεια εναλλαγες.Παντως δεν φαινεται να υπαρχει αλλο θεμα διοτι παντα δημιουργειται η κατασταση οταν νιωθω οτι αδειαζει το στηθος.Ουτε κολικους φαινεται να εχει ουτε τιποτα.Δεν ξερω τι να υποθεσω.Περασαν 5 μερες κ συνεχιζεται η κατασταση...Τα βραδια παντως κοιμαται εκτος απο ενα που ηταν πιο ανησυχος.Την μερα ειναι συνεχεια στο στηθος.Τι αλλο να κανω?Και στασεις θηλασμου αλλαξα αλλα τιποτα.Στο τελος απο την ανησυχια τον παιρνει ο υπνος.Τα δοκιμασα ολα.Παντως το στηθος μου απο την παρασκευη το πρωι ειναι πολυ ξεπρησμενο.Τι γινεται?

Αν και βαρος πηραμε(τον ζυγισα χθες)συνεχιζονται τα ιδια ισως κ χειροτερα.Πινει στην αρχη και μολις αδειαζει το στηθος εχει ανησυχια,κλαιει κ αποστροφη.Τον αλλαζω πλευρα κ παλι τα ιδια.Κανω συνεχεια εναλλαγες.Παντως δεν φαινεται να υπαρχει αλλο θεμα διοτι παντα δημιουργειται η κατασταση οταν νιωθω οτι αδειαζει το στηθος.Ουτε κολικους φαινεται να εχει ουτε τιποτα.Δεν ξερω τι να υποθεσω.Περασαν 5 μερες κ συνεχιζεται η κατασταση...Τα βραδια παντως κοιμαται εκτος απο ενα που ηταν πιο ανησυχος.Την μερα ειναι συνεχεια στο στηθος.Τι αλλο να κανω?Και στασεις θηλασμου αλλαξα αλλα τιποτα.Στο τελος απο την ανησυχια τον παιρνει ο υπνος.Τα δοκιμασα ολα.Παντως το στηθος μου απο την παρασκευη το πρωι ειναι πολυ ξεπρησμενο.Τι γινεται?

γεια:P:p! απο τη στιγμη που περνει βαρος και βρεχει πανες σημαινει οτι ειναι ολα καλα.φαση ειναι και θα περασει.συνεχισε το θηλαμο και ξεχνα τα ρολογια. ειδες?αρχισε να κοιμαται και το βραδυ!!!ειναι πολυ μωρο για να το βαλεις σε προγραμμα.

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

γεια:P:p! απο τη στιγμη που περνει βαρος και βρεχει πανες σημαινει οτι ειναι ολα καλα.φαση ειναι και θα περασει.συνεχισε το θηλαμο και ξεχνα τα ρολογια. ειδες?αρχισε να κοιμαται και το βραδυ!!!ειναι πολυ μωρο για να το βαλεις σε προγραμμα.

Συμφωνώ. Αφού παίρνει βάρος και έχεις βρεγμένες πάνες όλα καλά για το μωρό. Κάνε υπομονή κοπέλα μου. Δεν είναι τυχαίο που λένε για τις 40 μέρες. Και εμείς τα ίδια τραβήξαμε στον γιο μου. Όλη μέρα στο στήθος μέχρι που και αυτός δυνάμωσε και ρυθμίστηκε η παραγωγή. Πρησμένο στήθος πάντως δεν είναι απαραίτητο να έχεις γιατί το βλέπω και εγώ από την μικρή μου τώρα που είναι 2,5μηνών το στήθος μου δεν είναι καθόλου πρησμένο αυτήν την φορά όμως γάλα υπάρχει. Κάνε λίγο υπομονή και προσπάθησε να κοιμάσαι όταν κοιμάται και το μωράκι σου για να ξεκουράζεσαι. Να σου ζήσει!!

Δεν ειπαμε ειστε πανω σε αλμα;υπομονη.

Αν βρεχει τις πανες που πρεπει ειναι ολα οκ! Κι αφου κοιμαται το βραδυ σημαινει οτι τρωει αρκετα μες την ημερα.Η κορη μου 4μηνων ακομη ξυπναει 2 φορες το βραδυ.

Θα δεις ποση ικανοποιηση θα παρεις οταν θα το ζυγισεις και θα καμαρωνεις για το ποσο βαρος πηρε!

Αντεχεις;κουραγιο!

Η χειροτερη μερα χθες.Ξυπνιος απο το πρωι κ εκλαιγε ασταματητα μεχρι τις 10:30 το βραδυ.Τρομαξα πολυ.Πηραμε την παιδιατρο κ μας μιλησε για μικρη παλινδρομιση ισως μιας κ ο μικρος ειναι ολη μερα στο στηθος,πινει κ ξαναπινει,με αποτελεσμα να βγαζει στχνα γουλιες.Με λιγα λογια θελει παρηγορια στο στηθος κ τραβαει παραλληλα γαλα.Μου συνεστησε ενα σιροπακι.Αλλη εκδοχη να τον πειραζουν τα γαλακτοκομικα.Χθες το πρωι ηπια γαλα μετα απο καιρο που το ειχα κοψει.Αλλα οπως κ αν εχει κ τις προηγουμενες μερες το ιδιο ηταν περιπου.Δεν ξερω τι να πω,εχω απελπιστει.Μιλαμε για πολυ κλαμα.Ειναι αλμα αναπτυξης,μου το ειπε κ η ιδια αλλα σιγουρα εδω παιζει κατι πιο σοβαρο.Το παιδι φανηκε πως ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ.Θα δω και σημερα την εξελιξη.Πονεσε η ψυχη μου παντως χθες.Η γιατρος απεκλεισε το ενδεχομενο να πειναει.Αρα τι γινεται ρε γαμωτο?

Τα κακα του πως ειναι;Εχει αλλο συμπτωμα(μονιμο συγκαμα,μπουκωμα,εκζεμα,κολικους,ανησυχο υπνο, τι αλλο δεν θυμαμαι);Οι πολλες γουλιτσες μπορει να ειναι κι απο αυτο.Που το ξερεις οτι δεν εχει κολικους;

Αν τον πειραζουν τα γαλακτοκομικα πρεπει να τα κοψεις ολα οχι μονο το γαλα.Γαλα υπαρχει παντου, στο ψωμι του τοστ,φρυγανιες,βιταμ,αλλαντικα,σε πρωτεινουχα αλευρια,γενικα στα περισσοτερα συσκευασμενα τροφιμα.Γιατι δεν κανεις αποχη για λιγο να δεις πως θα παει;Παρ'ολο που οι πρωτεινες του γαλακτος κανουν ενα μηνα να φυγουν αν τελικα τον πειραζουν θα δεις βελτιωση απο την πρωτη εβδομαδα.

Αν δινεις συμπληρωμα προσοχη γιατι μπορει να τον πειραζει και αυτο αφου φτιαχνεται απο αγελαδινο γαλα.

Τα κακα του πως ειναι;Εχει αλλο συμπτωμα(μονιμο συγκαμα,μπουκωμα,εκζεμα,κολικους,ανησυχο υπνο, τι αλλο δεν θυμαμαι);Οι πολλες γουλιτσες μπορει να ειναι κι απο αυτο.Που το ξερεις οτι δεν εχει κολικους;

Αν τον πειραζουν τα γαλακτοκομικα πρεπει να τα κοψεις ολα οχι μονο το γαλα.Γαλα υπαρχει παντου, στο ψωμι του τοστ,φρυγανιες,βιταμ,αλλαντικα,σε πρωτεινουχα αλευρια,γενικα στα περισσοτερα συσκευασμενα τροφιμα.Γιατι δεν κανεις αποχη για λιγο να δεις πως θα παει;Παρ'ολο που οι πρωτεινες του γαλακτος κανουν ενα μηνα να φυγουν αν τελικα τον πειραζουν θα δεις βελτιωση απο την πρωτη εβδομαδα.

Αν δινεις συμπληρωμα προσοχη γιατι μπορει να τον πειραζει και αυτο αφου φτιαχνεται απο αγελαδινο γαλα.

Τα κακα του ειναι μια χαρα,κιτρινομουσταρδι.Ανησυχο υπνο εχει συνεχεια.Κολικους δεν νομιζω.Πολυ γκρινια πανω στο στηθος κ γουλιες μετα που ειναι ασπρες κ μυριζουν.Οχι παντα αλλα σχεδον παντα.Θα κοψω τα γαλακτοκομικα τελειως να δω τι θα γινει.Απλα δεν καταλαβαινω ποτε θελει να φαει πια.Διοτι δειχνει να πειναει συνεχεια αλλα στην ουσια βαρυστομαχιαζει με το πολυ φαι.Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Θελω να αποφυγω το σιροπι προς το παρον αλλα δεν ξερω αν θα βοηθησει.Συμπληρωμα δεν δινω καθολου εδω και 10 μερες.

Τα κακα του ειναι μια χαρα,κιτρινομουσταρδι.Ανησυχο υπνο εχει συνεχεια.Κολικους δεν νομιζω.Πολυ γκρινια πανω στο στηθος κ γουλιες μετα που ειναι ασπρες κ μυριζουν.Οχι παντα αλλα σχεδον παντα.Θα κοψω τα γαλακτοκομικα τελειως να δω τι θα γινει.Απλα δεν καταλαβαινω ποτε θελει να φαει πια.Διοτι δειχνει να πειναει συνεχεια αλλα στην ουσια βαρυστομαχιαζει με το πολυ φαι.Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Θελω να αποφυγω το σιροπι προς το παρον αλλα δεν ξερω αν θα βοηθησει.Συμπληρωμα δεν δινω καθολου εδω και 10 μερες.
Ακου, μην αγχωνεσαι.Προσφερε στηθος συνεχεια αλλα μην τον πιεζεις κι ασε εκεινος να αποφασισει τι θα κανει.Αλλα να ξερεις οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα, αν δεις στο θεμα αποκλειστικος μητρικος θηλασμος ειναι γεματο με ερωτησεις για μωρα που ειναι ανησυχα στο στηθος.Κι εμεις περασαμε τετοιες φασεις.Τους πρωτους δυο μηνες ολο αναρρωτιομουν "μα τι θελει να κανει τωρα;να φαει ή να μην φαει".Μετα μαθαινεις το παιδι και μαθαινει κι εκεινο εσενα κι ως δια μαγειας αυτα τα προβληματα λυνονται.Γι αυτο μιλαμε και για "σαραντισμα".

Κανε την αποχη σου και κουραγιο;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...