Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενημέρωση ύπαρξης κατηχητικού σε σχολικές αίθουσες απουσία γονέων ( ; )

Recommended Posts

Με κάλυψες με την απάντηση σου.Όμως νομίζω τα παιδιά(τουλάχιστον τα δικά μου)επηρεάζονται αρκετά εύκολα.Αν τους πεις τα κατάλληλα λόγια μπορείς να τα επηρεάσεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα, δεν είναι το θέμα τί επιρρεάζει τα παιδιά και τί όχι. Δεν κάνουμε τεστ αντοχής στα παιδιά.

Εδώ νομίζω για το τί επιτρέπεται και τί όχι..... Αν θέλουμε ένα πολυφωνικό σχολείο (όπου εκπρόσωποι 5-6 θρησκειών μαζεύονται και ενημερώνουν τα παιδιά για το τί πιστεύουν οι άνθρωπου) ή ένα σχολείο 'μπάτε σκύλοι αλέστε' όπου ο κάθε φίλος του δασκάλου ή του διευθυντή ή του ... Δημάρχου, μπορεί να μπαίνει μέσα και να κάνει την ... ενημέρωσή του.

Εγώ, προσωπικά, τον ιερέα θα τον ανεχόμουν μόνο και μόνο επειδή είμαι ΧΟ.

ΧΟ είσαι εσύ όμως. Δεν είναι όλα τα παιδιά ΧΟ.....

Και όπως εσύ δεν θες τα παιδιά σου να ακούν τον οποιονδήποτε άλλο (από ΚΝΕ και γιαουρτάκια, μέχρι αλλόθρησκους ιερείς) έτσι δεν θέλουν και οι άλλοι γονείς που δεν είναι ΧΟ, να πάει ο παπάς και να μιλήσει στα παιδιά.

Και στην τελική, δεν έχει σχέση το τι θέλει ο καθένας από μας και τι ανέχεται ή όχι. Από τη στιγμή που ο νόμος το απαγορεύει.....και τους νόμους οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε πάντα και όχι όταν μας αρέσει ή μας βολέυει....

ΧΟ είσαι εσύ όμως. Δεν είναι όλα τα παιδιά ΧΟ.....

Και όπως εσύ δεν θες τα παιδιά σου να ακούν τον οποιονδήποτε άλλο (από ΚΝΕ και γιαουρτάκια, μέχρι αλλόθρησκους ιερείς) έτσι δεν θέλουν και οι άλλοι γονείς που δεν είναι ΧΟ, να πάει ο παπάς και να μιλήσει στα παιδιά.

Και στην τελική, δεν έχει σχέση το τι θέλει ο καθένας από μας και τι ανέχεται ή όχι. Από τη στιγμή που ο νόμος το απαγορεύει.....και τους νόμους οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε πάντα και όχι όταν μας αρέσει ή μας βολέυει....

Πολύ καλά τα λές, και αν διάβαζες προσεκτικά αυτά που έχω γράψει, θα καταλάβαινες ότι δεν διαφωνώ καθόλου.

Εγώ έγραψα ότι θεωρώ παράνομη την ύπαρξη του ιερέα στην τάξη, όχι μόνο λόγω της εγκυκλίου που αναφέρεις (η οποία δεν είναι καν νόμος), αλλά κυρίως λόγω του Συντάγματος. ΕΜΕΝΑ όμως προσωπικά δεν με ενοχλεί, οπότε 'δεν θα έμπαινα μπροστά' να διαμαρτυρηθώ. Αυτό σημαίνει 'ανέχομαι'. Αν κάποιος διαμαρτύρονταν (γονιός, εκπαιδευτικός κλπ) δεν θα τον αδικούσα, θα αναγνώριζα ότι έχει δίκιο. Αν μου το ζητούσε, θα τον υπερασπιζόμουν κιόλας ως μητέρα.

Επίσης, να σε ενημερώσω, ότι για το ΔΙΚΟ μου παιδί έχει μεγάλη σχέση το τί ανέχομαι και το τί όχι. Επίσης να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να παραβιάζω το νόμο και άλλο να ανέχομαι μία παραβίασή του, επειδή δεν αισθάνομαι ότι αυτή η συγκεκριμένη παραβίαση κάνει κακό στο παιδί μου.

Πολύ καλά τα λές, και αν διάβαζες προσεκτικά αυτά που έχω γράψει, θα καταλάβαινες ότι δεν διαφωνώ καθόλου.

Εγώ έγραψα ότι θεωρώ παράνομη την ύπαρξη του ιερέα στην τάξη, όχι μόνο λόγω της εγκυκλίου που αναφέρεις (η οποία δεν είναι καν νόμος), αλλά κυρίως λόγω του Συντάγματος. ΕΜΕΝΑ όμως προσωπικά δεν με ενοχλεί, οπότε 'δεν θα έμπαινα μπροστά' να διαμαρτυρηθώ. Αυτό σημαίνει 'ανέχομαι'. Αν κάποιος διαμαρτύρονταν (γονιός, εκπαιδευτικός κλπ) δεν θα τον αδικούσα, θα αναγνώριζα ότι έχει δίκιο. Αν μου το ζητούσε, θα τον υπερασπιζόμουν κιόλας ως μητέρα.

Επίσης, να σε ενημερώσω, ότι για το ΔΙΚΟ μου παιδί έχει μεγάλη σχέση το τί ανέχομαι και το τί όχι. Επίσης να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να παραβιάζω το νόμο και άλλο να ανέχομαι μία παραβίασή του, επειδή δεν αισθάνομαι ότι αυτή η συγκεκριμένη παραβίαση κάνει κακό στο παιδί μου.

Χωρίς σκοπό να διαπληκτιστώ, άλλωστε απόψεις ανταλλάσουμε, για μένα παραβιάζω και ανέχομαι παραβίαση νόμου, είναι ένα και το αυτό!

Όσο για το αν η εγκύκλιος είναι νόμος, στα σχολεία (υποθέτω και παντού) έχει την ισχύ νόμου, εκτός και αν είναι ενάντια σε αυτόν. Μπορεί, δηλαδή, άνετα κάποιος να επικαλεστεί την τάδε εγκύκλιο και τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προέρχονται από αυτή, όπως κάνεις και με τον νόμο.

Διαφημίσεις

Ντάλια θα συμφωνούσα μαζί σου, αν οντως τα παιδά μας είχαν τη δυνατότητα να "ακούνε τα πάντα". Εφόσον δεν ακούνε τα πάντα, αλλά μόνο αυτά που έχουν να τους πουν οι εκπρόσωποι της "επικρατούσας" θρησκείας, τότε για μένα υπάρχει πρόβλημα.

Με κάλυψες με την απάντηση σου.Όμως νομίζω τα παιδιά(τουλάχιστον τα δικά μου)επηρεάζονται αρκετά εύκολα.Αν τους πεις τα κατάλληλα λόγια μπορείς να τα επηρεάσεις.

Οκ αλλά και τα δύο είναι δικά μας προβλήματα. Η κοινωνία δεν είναι αγγελικά πλασμένη στα δικά μας μέτρα και σταθμά.

Οπότε για το καλό των παιδιών μας τα "θωρακίζουμε".

Οκ αλλά και τα δύο είναι δικά μας προβλήματα. Η κοινωνία δεν είναι αγγελικά πλασμένη στα δικά μας μέτρα και σταθμά.

Δεν είναι αγγελικά πλασμένη αλλά υπάρχουν κάποιοι νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρούνται.Δηλαδή είναι δικό μου πρόβλημα που μπήκε ένας εκπρόσωπος μιας θρησκείας στην τάξη να τα μιλήσει?Αν το ήθελα αυτό θα το έστελνα από μόνη μου στο κατηχητικό.

Η κοινωνία είμαστε εμείς. Ο καθένας μας προσωπικά. Είμαστε εδώ μέσα για να συζητάμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Εντάξει να "θωρακίσουμε" τα παιδιά μας, συμφωνώ. Αλλά δεν είναι αρκετό αυτό.

Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα. Και να γίνουμε το παράδειγμα για τα παιδιά μας ότι δεν αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν επειδή έτσι είναι, αλλά προσπαθούμε να τα αλλάξουμε αν θεωρούμε ότι υπάρχει ένα καλύτερο σημείο ισορροπίας.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Χωρίς σκοπό να διαπληκτιστώ, άλλωστε απόψεις ανταλλάσουμε, για μένα παραβιάζω και ανέχομαι παραβίαση νόμου, είναι ένα και το αυτό!

.

Καταρχήν συμφωνούμε.

Αυτό που γράφεις είναι σωστό και ενδιαφέρον αλλά είναι γενικότητα. Στην πράξη η ανοχή έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη, γιατί εξηγεί γιατί δεν πήγαν όλοι οι γονείς την άλλη μέρα έξω από το σχολείο να φωνάζουν. Ενώ αν ήταν μουφτής... θα πήγαιναν, οι περισσότεροι.

Η ανεξιθρησκεία είναι λεπτό ζήτημα, δεν είναι θεωρητικό πράγμα, δεν είναι μία λέξη στο Σύνταγμα, είναι (ή δεν είναι) στη συνείδηση των ανθρώπων.

Δεν είναι αγγελικά πλασμένη αλλά υπάρχουν κάποιοι νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρούνται.Δηλαδή είναι δικό μου πρόβλημα που μπήκε ένας εκπρόσωπος μιας θρησκείας στην τάξη να τα μιλήσει?Αν το ήθελα αυτό θα το έστελνα από μόνη μου στο κατηχητικό.

Όχι klouzeu. Απάντησα σε συγκεκριμένο ποστ.

Είναι δικό μας πρόβλημα αν το παιδί μας επηρεαστεί εύκολα, από τον οποιοδήποτε εκπροσωπο θρήσκείας, συρίζιτη ή κνίτη.

Καθώς επίσης είναι δικό μας πρόβλημα αν το παιδί μας δεν γνωρίσει και διαφορετικά πράγματα εκτός από αυτά που θα μάθουν στο σχολείο.

Η δυνατότητα "να ακούσουν" τα πάντα δεν είναι μόνο μέσα από το σχολείο.Ναι θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά στο παρόν thread δεν εξετάζουμε αυτό.

Η κοινωνία είμαστε εμείς. Ο καθένας μας προσωπικά. Είμαστε εδώ μέσα για να συζητάμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Εντάξει να "θωρακίσουμε" τα παιδιά μας, συμφωνώ. Αλλά δεν είναι αρκετό αυτό.

Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα. Και να γίνουμε το παράδειγμα για τα παιδιά μας ότι δεν αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν επειδή έτσι είναι, αλλά προσπαθούμε να τα αλλάξουμε αν θεωρούμε ότι υπάρχει ένα καλύτερο σημείο ισορροπίας.

δεν βρήσκω κάτι που να υπονόησα κάτι διαφορετικό.

Διαφημίσεις

Καταρχήν συμφωνούμε.

Αυτό που γράφεις είναι σωστό και ενδιαφέρον αλλά είναι γενικότητα. Στην πράξη η ανοχή έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη, γιατί εξηγεί γιατί δεν πήγαν όλοι οι γονείς την άλλη μέρα έξω από το σχολείο να φωνάζουν. Ενώ αν ήταν μουφτής... θα πήγαιναν, οι περισσότεροι.

Η ανεξιθρησκεία είναι λεπτό ζήτημα, δεν είναι θεωρητικό πράγμα, δεν είναι μία λέξη στο Σύνταγμα, είναι (ή δεν είναι) στη συνείδηση των ανθρώπων.

Συμφωνώ απόλυτα!!!!!

Και θεωρώ ότι πρώτα είναι ευθύνη του δασκάλου που δέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην τάξη του, μετά ευθύνη του διευθυντή που δέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο στο σχολείο (άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται για κανέναν) και μετά είναι και ευθύνη των γονέων που ανέχτηκαν να γίνει.

Και επιμένω, αν όλοι μας ακολουθούμε τοπυς νόμους (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) γιατί πρέπει να τους ακολουθούμε και όχι μόνο αν ορίζουν κάτι που δεν μας βολεύει, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πολύ καλύτερα σε όλη μας τη ζωή

Μια ερώτηση και απαντάει όποιος θέλει άμα θέλει.Αν αντί για παπάς έμπαινε ένας πχ ραββίνος(έτσι δε λέγονται?) να τα ενημερώσει για το αντίστοιχο τους κατηχητικό (αν υπάρχει δηλαδή) θ' αντιδρούσατε το ίδιο ψύχραιμα?

Εμένα θα με ενοχλούσε πρωτίστως αν είχε μπει χωρίς άδεια (από το δάσκαλο, τον διευθυντή, την πρωτοβάθμια ή όποιον ορίζει ο νόμος ως ικανό να δώσει άδεια) και δευτερευόντως αν η πλειοψηφία των μαθητών δεν ήταν Εβραίοι.

Το να μπει ένας ΧΟ ιερέας σε σχολείο όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι ΧΟ ή ένας ραββίνος σε σχολείο όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι Εβραίοι δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Ειδικά αν η επίσκεψή του είχε ενημερωτικό σκοπό για κάποια δραστηριότητα της εκκλησίας.

Εμένα θα με ενοχλούσε πρωτίστως αν είχε μπει χωρίς άδεια (από το δάσκαλο, τον διευθυντή, την πρωτοβάθμια ή όποιον ορίζει ο νόμος ως ικανό να δώσει άδεια) .

Το θεωρώ εντελώς απίθανο να είχε άδεια.

Και η άδεια χορηγείται με κάποιους κανόνες, δεν μπορεί να δώσει ο αρμόδιος όποια άδεια θέλει.

Προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου.

Αν είμαι ανάξια να περάσω στο παιδί μου ότι ναι μεν ακούμε τα πάντα αλλά δεν επηρεαζόμαστε από το οτιδήποτε, είναι καθαρά δικό μου πρόβλημα.

Εμένα πάλι θα με πείραζε να γίνει το σχολείο κέντρο διερχομένων και όποιος θέλει να μπαινει στην ταξη και να λέει το μακρύ και το κοντό του. Το σχολείο έχει συγκεκριμένο ρόλο και γι'αυτόν και μόνο στελνω εκει το παιδί μου. Αρκετά δεν έχουμε κάνει τα στραβά μάτια σε πολλά θέματα?

Και θεωρώ πως είμαι γενικά ανάξια μητέρα

Εμένα θα με ενοχλούσε πρωτίστως αν είχε μπει χωρίς άδεια (από το δάσκαλο, τον διευθυντή, την πρωτοβάθμια ή όποιον ορίζει ο νόμος ως ικανό να δώσει άδεια) και δευτερευόντως αν η πλειοψηφία των μαθητών δεν ήταν Εβραίοι.

Το να μπει ένας ΧΟ ιερέας σε σχολείο όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι ΧΟ ή ένας ραββίνος σε σχολείο όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι Εβραίοι δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Ειδικά αν η επίσκεψή του είχε ενημερωτικό σκοπό για κάποια δραστηριότητα της εκκλησίας.

Δε θα ήταν πιο σωστό να μιλήσει στους γονείς των παιδιών?Επίσης επειδή μοίρασε φυλλάδια δεν είναι καλύτερο να γίνει αυτό έξω από το σχολείο και μόνο στους γονείς?

Διαφημίσεις

Το θεωρώ εντελώς απίθανο να είχε άδεια.

Και η άδεια χορηγείται με κάποιους κανόνες, δεν μπορεί να δώσει ο αρμόδιος όποια άδεια θέλει.

Καλά το τι θεωρεί ο καθένας πιθανό και απίθανο είναι μια άλλη ιστορία (και δεν το λέω για σένα προσωπικά).

Αν ήμουν στη θέση της θεματοθέτριας, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να πάω στο σχολείο και να ρωτήσω αν ο πάτερ είχε άδεια. Μετά θα έκανα κουβέντα.

Τα υπόλοιπα είναι απλά για να γεμίζουμε σελίδες....

Οταν δηλαδη, ο Συλλογος, εν απουσια γονεων, μπαινει στην σχολικη αιθουσα να ενημερωσει τα παιδια για τις δραστηριωτητες (χορο, μουσικη, κα), τα οποια (μαθηματα) λαμβανουν χωρα μεσα στις σχολικες αιθουσες τα Σ/Κ, ειναι καλα?

Σε αυτο γιατι δεν αντιτιθεται κανεις?

Παλι με την θρησκεια τα βαλαμε?

Δε θα ήταν πιο σωστό να μιλήσει στους γονείς των παιδιών?Επίσης επειδή μοίρασε φυλλάδια δεν είναι καλύτερο να γίνει αυτό έξω από το σχολείο και μόνο στους γονείς?

Για μένα όχι. Γι' αυτό υπάρχουν οι δάσκαλοι, οι διευθυντές και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για να αποφασίζουν εκ μέρους μου. Δεν περιμένω ούτε θέλω να ενημερώνομαι για το κάθε τι που συμβαίνει στην τάξη ώστε να μπορώ να έχω άποψη, ούτε θεωρώ ότι ένα θέμα τόσο απλό χρειάζεται να συζητηθεί από συνέλευση γονέων (γιατί πώς αλλιώς θα παρθεί η απόφαση αν θέλουμε ή όχι να μπει παπάς στην τάξη? μόνο με συνέλευση).

Όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό έμπαιναν μέσα στο σχολείο και μας μοίραζαν φυλλάδια για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα. Και μέσα στην τάξη μας έδιναν να αγοράσουμε θρησκευτικά και άλλα περιοδικά. ΟΚ δεν ήταν κομψό, αλλά δεν πάθαμε και τίποτα.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν άλλα θέματα πιο σοβαρά για τα οποία ως γονείς θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε ενημέρωση, αλλά κολάμε στη λεπτομέρια. Και φυσικά η θρησκεία έχει γίνει από μερικούς κόκκινο πανί, λες και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να τύχει στο παιδί τους είναι να δουν από κοντά έναν παπά...

Το να μπαίνει κάποιος σε τάξη και να "διαφημίζει" κάτι το θεωρώ απαράδεκτο. Στην προκειμένη περίπτωση διαφήμιζε το κατηχητικό. Δεν μίλαγε γενικά περί θρησκείας που και πάλι θα με ενοχλούσε, αλλά ένας λόγος παραπάνω που ψάρευε και κόσμο για το κατηχητικό.

Το να μπαίνει κάποιος σε τάξη και να "διαφημίζει" κάτι το θεωρώ απαράδεκτο. Στην προκειμένη περίπτωση διαφήμιζε το κατηχητικό. Δεν μίλαγε γενικά περί θρησκείας που και πάλι θα με ενοχλούσε, αλλά ένας λόγος παραπάνω που ψάρευε και κόσμο για το κατηχητικό.

Τότε να καθαιρέσουμε και τους δασκάλους που "διαφημίζουν" μαθητικούς διαγωνισμούς (ζωγραφικής, μαθηματικών και τόσους άλλους).

Γενικότερα θέλουμε ο δάσκαλος να μιλάει μόνο για αυτά που γράφει το βιβλίο και να μην παροτρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε καμία εξωσχολική δραστηριότητα, να μην την αναφέρει καν; Ή μας ενοχλεί μόνο η διαφήμιση του κατηχητικού;

Καλά το τι θεωρεί ο καθένας πιθανό και απίθανο είναι μια άλλη ιστορία (και δεν το λέω για σένα προσωπικά).

Αν ήμουν στη θέση της θεματοθέτριας, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να πάω στο σχολείο και να ρωτήσω αν ο πάτερ είχε άδεια. Μετά θα έκανα κουβέντα.

Τα υπόλοιπα είναι απλά για να γεμίζουμε σελίδες....

Το θεωρώ απίθανο, γιατί η λειτουργία της διοίκησης (άδεια εισοδου σε σχολείο) πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το θεωρώ απίθανο, γιατί η λειτουργία της διοίκησης (άδεια εισοδου σε σχολείο) πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Εγώ έχω μείνει σε αυτό:

Στα σχολεία απαγορεύεται να μπαίνει οποιοσδήποτε τρίτος (εκτός της σχολικής κοινότητας, δηλαδή εκτός από δασκάλους και παιδιά) χωρίς άδεια από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας (ή δευτεροβάθμιας αντίστοιχα) εκπαίδευσης.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να τον παραπέμψω σε αντίστοιχες εγκυκλίους

Τις εγκυκλίους δεν τις έχω διαβάσει αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω είναι πιθανό ο παπάς να είχε άδεια από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τότε να καθαιρέσουμε και τους δασκάλους που "διαφημίζουν" μαθητικούς διαγωνισμούς (ζωγραφικής, μαθηματικών και τόσους άλλους).

Γενικότερα θέλουμε ο δάσκαλος να μιλάει μόνο για αυτά που γράφει το βιβλίο και να μην παροτρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε καμία εξωσχολική δραστηριότητα, να μην την αναφέρει καν; Ή μας ενοχλεί μόνο η διαφήμιση του κατηχητικού;

Ο όποιος μαθητικός διαγωνισμός δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας.

Να παροτρύνει ο δάσκαλος τα παιδιά να έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες γενικά ναι.

Να τα παροτρύνει να πάνε στη σχολή μπαλέτου της γειτονιάς όχι. (διαφήμιση)

Να τα παροτρύνει να πίνουν γάλα για παράδειγμα ναι. Να φέρει εκπρόσωπο της ΔΕΛΤΑ όχι. (διαφήμιση)

Να έρχεται παπάς και να μιλάει για το κατηχητικό της ενορίας, επίσης όχι. (διαφήμιση)

Δεν είναι το θέμα μου η θρησκεία συγκεκριμένα

Εμένα πάλι θα με πείραζε να γίνει το σχολείο κέντρο διερχομένων και όποιος θέλει να μπαινει στην ταξη και να λέει το μακρύ και το κοντό του. Το σχολείο έχει συγκεκριμένο ρόλο και γι'αυτόν και μόνο στελνω εκει το παιδί μου. Αρκετά δεν έχουμε κάνει τα στραβά μάτια σε πολλά θέματα?

Και θεωρώ πως είμαι γενικά ανάξια μητέρα

Νόμιζα ( αν και κακώς στο φόρουμ:rolleyes: ) ότι κάποια πράγματα εννοούνται.

Από κει και πέρα απάντησα στην ρητορική σου ερώτηση. Το θέμα ξέφυγε από το νόμιμο και μη νόμιμο και πήγε πάλι στα γνωστά.

Ο όποιος μαθητικός διαγωνισμός δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας.

Να παροτρύνει ο δάσκαλος τα παιδιά να έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες γενικά ναι.

Να τα παροτρύνει να πάνε στη σχολή μπαλέτου της γειτονιάς όχι. (διαφήμιση)

Να τα παροτρύνει να πίνουν γάλα για παράδειγμα ναι. Να φέρει εκπρόσωπο της ΔΕΛΤΑ όχι. (διαφήμιση)

Να έρχεται παπάς και να μιλάει για το κατηχητικό της ενορίας, επίσης όχι. (διαφήμιση)

Δεν είναι το θέμα μου η θρησκεία συγκεκριμένα

Εγώ με αυτά δεν συμφωνώ. Θα ήθελα ας πούμε να έρθουν από τη σχολή μπαλέτου της γειτονιάς να πουν δυο λόγια για το μπαλέτο, να έρθουν από τη σχολή οδηγών (αργότερα ίσως, στο Λύκειο) να πουν δυο λόγια για την εκμάθηση οδήγησης κ.λπ. Δεν το θεωρώ λάθος, το θεωρώ ενημέρωση την οποία καλώς ή κακώς μπορεί να την κάνει μόνο κάποιος στα πλαίσια "διαφήμισης".

Γενικότερα, δεν θα είχα πρόβλημα να αποφασίσει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι είναι καλό να ειπωθεί στο σχολείο και τι όχι, το αφήνω στην κρίση του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...