Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ vs ΤΕΒΕ

gio_kx

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Εγώ είμαι στο "ΤΕΒΕ" και θα πάρώ όταν γεννήσω 800€ - 12η εβδομάδα - ένώ ο άντρας μου είναι στο ΤΣΜΕΔΕ. Μήπως τελικά να κόψω για κάποιους μήνες το ΤΕΒΕ και να κάνω έμμεση ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ? Γίνεται αυτό... τώρα ή θα έπρεπε ήδη να το έιχα κάνει?

Οσο για τα 2500€ είστε σίγουρες? Στο Ιντερνετ που έψαξα στο site του ΤΣΜΕΔΕ μιλάει για περίπου 1750€?

Μήπως κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά?

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση...

z4X6p2.png

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά,

τελικά έμαθες τίποτα για το ερώτημα σου; Έχουμε και εμείς το ίδιο θέμα και ψάχνουμε να βρούμε τι γίνεται. Αν ξέρεις κάτι στείλε μας μια απάντηση.

Ευχαριστούμε

Κορίτσια καλησπέρα,

Εγώ είμαι στο "ΤΕΒΕ" και θα πάρώ όταν γεννήσω 800? - 12η εβδομάδα - ένώ ο άντρας μου είναι στο ΤΣΜΕΔΕ. Μήπως τελικά να κόψω για κάποιους μήνες το ΤΕΒΕ και να κάνω έμμεση ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ? Γίνεται αυτό... τώρα ή θα έπρεπε ήδη να το έιχα κάνει?

Οσο για τα 2500? είστε σίγουρες? Στο Ιντερνετ που έψαξα στο site του ΤΣΜΕΔΕ μιλάει για περίπου 1750??

Μήπως κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά?

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση...

Καλή χρονιά και καλή λευτεριά!

Δεν ξέρω αν γίνεται να κόψεις το τεβε και να ξαναγραφτείς μετά κ.λ.π., θα πρέπει να ρωτήσεις στα ταμεία να σου πούνε.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι στο ΤΣΜΕΔΕ παίρνεις οπωσδήποτε τα 2500 για Φ.Τ.(για καισαρική είναι λίγο περισσότερα νομίζω), και κάτι ψίχουλα από τις εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ΑΛΛΑ δεν καλύπτουν την διαμονή στο νοσοκομείο/κλινική, σε καμία θέση, κιαθώς και το γιατρό. Τα πληρώνεις όλα εσύ, ακόμη και σε δημόσιο νοσοκομείο αν γεννήσεις. Δεν ξέρω για το ΤΕΒΕ, αλλά μήπως καλύπτει κάτι από νοσοκομείο?? Ψάξτο λιγάκι.

• 1 χρόνο μετά...

Τελικα τι μας συμφερει???

Ειμαι ασφαλισμενη στο ΤΕΒΕ, σαν ελευθερη επαγγελματιας, με ελευθερο ωραριο και ο συζυγος στο ΤΣΜΕΔΕ. Μηπως τελικα-μετα απο αυτα που διαβασα στο φορουμ- θα μας συνεφερε να κοψω το ΤΕΒΕ για κανενα χρονο και να ασφαλιστω εμμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ???:?

Μηπως ειναι περισσοτερα τα οφελη??:!::!:

Διαφημίσεις

εγω στο τσμεδε ειμαι, παω οπου θελω και μετα παιρνω το ποσο που δικαιουμαι πισω, στο τεβε δεν ξερω πως γινεται αλλα με τσμεδε ποτε δεν σκεφτηκα αυτος ο γιατρος δεχεται εκεινος οχι κτλ...για το τι επιστρεφουν φανταζομαι γνωριζεις απο τον αντρα σου οποτε να μη πω και εγω, λογικα συμφερει, αλλα παρε κι αλλες γνωμες

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...