Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στήθος για να κοιμηθεί, μπορώ να το αλλάξω? Κάνει?

Recommended Posts

Έχω έναν μπεμπούλη 3 1/2 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Δεν είμαι από τις μαμάδες με το άφθονο γάλα και ο μπεμπούλης δεν είναι από τα μωράκια που αυξάνουν το βάρος τους ραγδαία ... με πολύ υπομονή και πείσμα συνεχίζουμε όμως. Γεννήθηκε 3840, έφτασε το χαμηλότερο στα 3560 και στους 3 μήνες ήταν 5380.

Το θέμα μου είναι το εξής (μάλλον ένα από τα πολλά θέματα μου ... ;))

Για να κοιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας τον βάζω στο στήθος. Άλλες φορές τρώει αρκετά και κοιμάται και άλλες φορές ίσα ίσα τρώει λίγο, πιπιλίζει και κοιμάται. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα “πρόγραμμα” που πάει κάπως έτσι:

Ξύπνημα, παιχνίδι, φαγητό, παιχνίδι, φαγητό, ύπνος - Ξύπνημα, παιχνίδι, φαγητό, παιχνίδι, φαγητό, ύπνος, κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι στη διάρκεια της ημέρας (βγάζω εκτός των βραδινά του ξυπνήματα που κυμαίνονται από 1 έως 3, συνήθως 2) να τρώμε 8 φορές, άντε 7 στην καλύτερη. Κάθε μιάμιση άντε δύο ώρες είμαστε στο βυζί. Το ερώτημα είναι το εξής, θα μπορούσα να βρω κάποιον άλλον τρόπο να τον κοιμίζω και έτσι να μειωθούν οι φορές που τον βάζω στο στήθος? Κάνει? Και αν ναι πως μπορώ να το κάνω?

Διαφημίσεις

Έχω έναν μπεμπούλη 3 1/2 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Δεν είμαι από τις μαμάδες με το άφθονο γάλα και ο μπεμπούλης δεν είναι από τα μωράκια που αυξάνουν το βάρος τους ραγδαία ... με πολύ υπομονή και πείσμα συνεχίζουμε όμως. Γεννήθηκε 3840, έφτασε το χαμηλότερο στα 3560 και στους 3 μήνες ήταν 5380.

Το θέμα μου είναι το εξής (μάλλον ένα από τα πολλά θέματα μου ... ;))

Για να κοιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας τον βάζω στο στήθος. Άλλες φορές τρώει αρκετά και κοιμάται και άλλες φορές ίσα ίσα τρώει λίγο, πιπιλίζει και κοιμάται. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα “πρόγραμμα” που πάει κάπως έτσι:

Ξύπνημα, παιχνίδι, φαγητό, παιχνίδι, φαγητό, ύπνος - Ξύπνημα, παιχνίδι, φαγητό, παιχνίδι, φαγητό, ύπνος, κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι στη διάρκεια της ημέρας (βγάζω εκτός των βραδινά του ξυπνήματα που κυμαίνονται από 1 έως 3, συνήθως 2) να τρώμε 8 φορές, άντε 7 στην καλύτερη. Κάθε μιάμιση άντε δύο ώρες είμαστε στο βυζί. Το ερώτημα είναι το εξής, θα μπορούσα να βρω κάποιον άλλον τρόπο να τον κοιμίζω και έτσι να μειωθούν οι φορές που τον βάζω στο στήθος? Κάνει? Και αν ναι πως μπορώ να το κάνω?

αν το παιδί δεν πεινάει,καλό θα είναι να αποκόψεις το στήθος από τον ύπνο

αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους αρκεί να τους δοκιμάσεις:

παράδειγμα,νανούρισμα,μουσική απαλή,χαμηλό φως,αγκαλίτσα και παραμυθάκι,περιστρεφόμενο παιχνίδι πάνω από την κούνια,βόλτα με το καρότσι

χίλιοι δυο τρόποι υπάρχυν αρκεί να δεις ποιον προτιμά το δικό σου παιδί

μπορεί να θέλει το στήθος γιατι αυτό έμαθε και δε ξέρει κάτι άλλο που ενδεχομένως να το βολέυει και περισσότερο!κι αυτά κουράζονται συνέχεια στην αγκαλιά μη νομίζεις

κάθε επιτυχία!

αν το βαρος του ειναι ικανοποιητικο συμφωνα με την παιδιατρο-που μου φαινεται πως ειναι -τοτε να τον βαζεις λιγο πιο αραια κατα τη διαρκεια της ημερας..παντως θα σου ελεγα να χαλαρωσεις και να τις χαρεις αυτες τις στιγμες γιατι ειναι μαγικες και διαρκουν λιγο. να σου ζησει!

λοιπον επειδη ειχα το ιδιο θεμα ακριβως πιστευω πως πρεπει να το σταματησεις...δεν ειναι ευκολο αλλα προσπαθησε τωρα που ειναι μικρο μικρο!!!εμεις ειμαστε τωρα 7 μηνων και θηλασαμε αποκλειστικα μεχρι 6.5 μηνων...θηλαζα μεχρι τωρα ανα 2.5 ωρες...κουραστικα πολυ γιατι αυτος ετρωγε και μετα πιπιλαγε και κοιμοταν ...πες με χαζη αλλα δεν καταλαβαινα ποτε τρωει κ ποτε πιπιλαει ...ετσι το παιδι καλο μαθε!!!!!εντο μεταξυ εγω επεσα και σε ζεστο καλοκαιρι και δεν αντεχα να τον εχω πανω μου με συνεπεια να ξαπλωνουμε μαζι γιανα φαει ..και ειχε μαθει ετσι να κοιμαται...ασε!!!!τωρα ομως που το σταματησα ειδα το προβλημα γιατι αυτος δεν μπορουσε να κοιμηθει ευκολα γιατι ειχε μαθει πιπιλα...και ακομα δεν μπορω να ξαπλωσω διπλα του γιατι ψαχνει ρογα,,,κλαιει που δεν την βρισκει ,,στεναχωριεμαι εγω και υπαρχουν νευρα κ απο τους 2!!!!!και εκει που δεν ηθελα να μαθει να κοιμαται με κουνημα ,,μονο ετσι κοιμομαστε..με αγκαλια και τραγουδακια,,,στην κουνια δεν θελει μονος του εχω δοκιμασει πολλα κολπα αλλα κλαιει κ εκνευριζετε κ ειναι χειροτερα!!!!!να γινεις πιο αυστηρη τωρα που ειναι νωρις!!!!καλη επιτυχια!!!!

γι'αυτο και τα 2α παιδιά μεγαλώνουν πιο εύκολα!γιατί είμαστε πιο χαλαροί,όχι αυστηροί δε θα το έλεγα!δεν κάνουμε πολλά πολλά πάνω από τα παιδιά!!!κι έτσι είναι πολύ πιο ανεξάρτητα και δυναμικά!

άντε με το καλό τα 2α!χαχχχα

Διαφημίσεις

γι'αυτο και τα 2α παιδιά μεγαλώνουν πιο εύκολα!γιατί είμαστε πιο χαλαροί,όχι αυστηροί δε θα το έλεγα!δεν κάνουμε πολλά πολλά πάνω από τα παιδιά!!!κι έτσι είναι πολύ πιο ανεξάρτητα και δυναμικά!

άντε με το καλό τα 2α!χαχχχα

εχεις δικιο ...δεν εχω βεβαια 2ο ακομα(μακαρι) αλλα εμαθα πολλα με την 6μηνη εμπειρια μου με τον θηλασμο!!!μαλλον οχι αυστηρη οπως ειπα κ εγω θελει να εισαι πολυ επιμονη στις αποφασεις σου!!!αλλα μας πιανει το συναισθηματικο..αστο μωρε το καημενο που κοιμαται!!!καλυτερα αυαισθητες κ τρυφερες μανουλες παρα αψυχες και αναισθητες!!!!!:evil:

εχεις δικιο ...δεν εχω βεβαια 2ο ακομα(μακαρι) αλλα εμαθα πολλα με την 6μηνη εμπειρια μου με τον θηλασμο!!!μαλλον οχι αυστηρη οπως ειπα κ εγω θελει να εισαι πολυ επιμονη στις αποφασεις σου!!!αλλα μας πιανει το συναισθηματικο..αστο μωρε το καημενο που κοιμαται!!!καλυτερα αυαισθητες κ τρυφερες μανουλες παρα αψυχες και αναισθητες!!!!!:evil:

ούτε το ένα ούτε το άλλο!καλύτερα να κρατάμε το μέτρο λέω εγώ!

τι καλύτερο από ένα καλά εκπαιδευμένο παιδί που κοιμάται μόνο του και που παίζει μόνο του;απίστευτες ικανότητες του μέλλοντός του!

και φυσικά η μανούλα πάντα παρούσα με υποβοητικό ρόλο!με αγάπη προσοχή και φροντίδα!

Κι εμένα και τα δύο παιδιά ήθελαν στήθος για να κοιμηθούν αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. (Ξυπνάνε ανα 2 - 3 ώρες)Την ημέρα δουλεύω κι έτσι έχουν βρει άλλους τρόπους όπως περιστρεφόμενο παιχνίδι στη κούνια.Την πρώτη τη θήλασα μέχρι 10 μηνών, το δεύτερο που είναι 9,5 μηνών το θηλάζω ακόμα. Το θέμα είναι ότι όσο του κόβεις γεύματα ελαττώνεται και η ποσότητα που παράγεις. Και διατηρώ ακόμα το νυχτερινό ωράριο για να μη μου κοπεί το γάλα(συμβουλή παιδιάτρου). Μήπως να έκανες λίγη υπομονή ακόμα μέχρι να μπουν και οι κρέμες που τότε αναγκαστικά θα του κόψεις γεύμα.

Τώρα αν όντως καταλαβαίνεις ότι παίζει και δεν τρώει, δοκίμασε να το βάλεις στη κούνια του πριν όμως εξαντληθεί απ' το παιχνίδι, ας πούμε μετά το γεύμα και κρέμασέ του στη κούνια παιχνίδια περιστρεφόμενα με μουσική ή που να μπορέι να πιάσει και να παίξει. Χαλαρώνουν μες στη κούνια και τα παίρνει ο ύπνος ενώ προσπαθούν να πιάσουν τα παιχνιδάκια. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τα βάλω για ύπνο αφού έχουν κουραστεί κι έχουν νυστάξει, τα πιάνει υπερένταση δεν κοιμούνται γκρινιάζουν και αναγκαστικά δίνω στήθος.

nfsop3.png

8Q5qp3.png

Κι εμένα και τα δύο παιδιά ήθελαν στήθος για να κοιμηθούν αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. (Ξυπνάνε ανα 2 - 3 ώρες)Την ημέρα δουλεύω κι έτσι έχουν βρει άλλους τρόπους όπως περιστρεφόμενο παιχνίδι στη κούνια.Την πρώτη τη θήλασα μέχρι 10 μηνών, το δεύτερο που είναι 9,5 μηνών το θηλάζω ακόμα. Το θέμα είναι ότι όσο του κόβεις γεύματα ελαττώνεται και η ποσότητα που παράγεις. Και διατηρώ ακόμα το νυχτερινό ωράριο για να μη μου κοπεί το γάλα(συμβουλή παιδιάτρου). Μήπως να έκανες λίγη υπομονή ακόμα μέχρι να μπουν και οι κρέμες που τότε αναγκαστικά θα του κόψεις γεύμα.

Τώρα αν όντως καταλαβαίνεις ότι παίζει και δεν τρώει, δοκίμασε να το βάλεις στη κούνια του πριν όμως εξαντληθεί απ' το παιχνίδι, ας πούμε μετά το γεύμα και κρέμασέ του στη κούνια παιχνίδια περιστρεφόμενα με μουσική ή που να μπορέι να πιάσει και να παίξει. Χαλαρώνουν μες στη κούνια και τα παίρνει ο ύπνος ενώ προσπαθούν να πιάσουν τα παιχνιδάκια. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τα βάλω για ύπνο αφού έχουν κουραστεί κι έχουν νυστάξει, τα πιάνει υπερένταση δεν κοιμούνται γκρινιάζουν και αναγκαστικά δίνω στήθος.

άσχετο αλλά γιατι κόψατε θηλασμό στους 10 μήνες;και τι γάλα πίνατε μετά;ξέρω ότι στους 12 μπορείς να δώσεις φρεσκο

το εκοψα μαλλον το εκοψε η μικρη γιατι εμεινα εγκυος και αρνιοταν να θηλασει.σα να μη της αρεσε. της εδινα του εμποριου σκονη. τωρα το μικρο θα τον θηλασω οσο αντεξουμε κι οι δυο.:lol:

nfsop3.png

8Q5qp3.png

Διαφημίσεις

το εκοψα μαλλον το εκοψε η μικρη γιατι εμεινα εγκυος και αρνιοταν να θηλασει.σα να μη της αρεσε. της εδινα του εμποριου σκονη. τωρα το μικρο θα τον θηλασω οσο αντεξουμε κι οι δυο.:lol:

και μετά το χρόνο φρέσκο;

με το καλό!!!!

Γενικώς ο ενδοιασμός αυτός είναι πεινάει ή δεν πεινάει? Δηλαδή πέρα απ'το γεγονός ότι θα πρέπει να βρώ έναν άλλο τρόπο να τον παίρνει ο ύπνος, πρέπει να είμαι και σίγουρη ότι δε θα πεινάει επειδή του μείωσα γεύματα. Γιατί μπορεί μερικές φορές να τρώει πολύ λίγο και να αποκοιμιέται, άλλες πάλι τρώει αρκετά! Και φυσικά μην κάνω και κακό στην παραγωγή μου, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ "εργοστασίου" :-D!

Έχω μια εναλλακτική για κοίμισμα, μια κουνιστή πολυθρόνα, στην οποία αν τον κρατάς στον ώμο και κουνιέσαι, ξεχνάει όλα του τα "προβλήματα", ακόμα και την πείνα, και αποκοιμιέται. Αλλά κι αυτό δεν είναι και πολύ καλή λύση γιατί δεν είναι διαθέσιμο εκτός σπιτιού ...

Γενικώς ο ενδοιασμός αυτός είναι πεινάει ή δεν πεινάει? Δηλαδή πέρα απ'το γεγονός ότι θα πρέπει να βρώ έναν άλλο τρόπο να τον παίρνει ο ύπνος, πρέπει να είμαι και σίγουρη ότι δε θα πεινάει επειδή του μείωσα γεύματα. Γιατί μπορεί μερικές φορές να τρώει πολύ λίγο και να αποκοιμιέται, άλλες πάλι τρώει αρκετά! Και φυσικά μην κάνω και κακό στην παραγωγή μου, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ "εργοστασίου" :-D!

Έχω μια εναλλακτική για κοίμισμα, μια κουνιστή πολυθρόνα, στην οποία αν τον κρατάς στον ώμο και κουνιέσαι, ξεχνάει όλα του τα "προβλήματα", ακόμα και την πείνα, και αποκοιμιέται. Αλλά κι αυτό δεν είναι και πολύ καλή λύση γιατί δεν είναι διαθέσιμο εκτός σπιτιού ...

σε καταλαβαινω και εγω τον ιδιο ενδοιασμο ειχα ....απλα θα πρεπει να ειναι σε εγρηγορση οταν τρωει,,να μην χαλαρωνει ποτε γιανα αρχισει το πιπιλισμα...

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει ενα τοσο απλο πραγμα; Δεν ειναι κακο το παιδι να θελλει το στηθος της μαμας του για να κοιμηθει. Εκτος το οτι το ηρεμει και το χαλαρωνει η αισθηση της μανουλας, το γαλατακι σου περιεχει ουσιες που βοηθουν το παοδο να κοιμηθει. Και αλλον τροπο να βρεις, παλι εσυ δε θα κανεις τον κοπο; Τι διαφορα εχει να το παιρνεις αγκαλια, να το κουνας η να κοουνας το καροτσι; Επιπλεον, αφου σε απασχολει και το βαρος, με το πιπιλισμα παιρνει παλι καποια ποσοτητα γαλακτος, η οποια αθροιστικα αν τη δεις δεν ειναι αμελητεα. Εγω προσωπικα, επειδη κι εμνα κοιμαται με το στηθος, το βρισκω πολυ πιο γρηγορο και ευκολο απο οποιονδηποτε τροπο νανουρισματος. Επιπλεον, αν κανει και ενα γευματακι πριν κοιμαται και πιο καλα και πιο πολυ!

NiHHp2.png

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει ενα τοσο απλο πραγμα; Δεν ειναι κακο το παιδι να θελλει το στηθος της μαμας του για να κοιμηθει. Εκτος το οτι το ηρεμει και το χαλαρωνει η αισθηση της μανουλας, το γαλατακι σου περιεχει ουσιες που βοηθουν το παοδο να κοιμηθει. Και αλλον τροπο να βρεις, παλι εσυ δε θα κανεις τον κοπο; Τι διαφορα εχει να το παιρνεις αγκαλια, να το κουνας η να κοουνας το καροτσι; Επιπλεον, αφου σε απασχολει και το βαρος, με το πιπιλισμα παιρνει παλι καποια ποσοτητα γαλακτος, η οποια αθροιστικα αν τη δεις δεν ειναι αμελητεα. Εγω προσωπικα, επειδη κι εμνα κοιμαται με το στηθος, το βρισκω πολυ πιο γρηγορο και ευκολο απο οποιονδηποτε τροπο νανουρισματος. Επιπλεον, αν κανει και ενα γευματακι πριν κοιμαται και πιο καλα και πιο πολυ!

Βρε κακό δεν είναι, όντως κάθε άλλο, έχει όλα τα θετικά που περιγράφεις. Όμως με δυσκολεύει όταν είμαστε κάπου έξω, ή ακόμα περισσότερο αν θέλω να πάω κάπου μόνη μου και να τον αφήσω με το μπαμπά του, η καθαρή ώρα που έχω είναι μια - μιάμιση ώρα.

Και ακόμα κάτι, αύριο μεθαύριο που δε θηλάζει, θα ξέρει πως να κοιμηθεί?

Διαφημίσεις

zemar εχεις δικιο!!!!δεν ειναι κακο οταν τρωει και κοιμαται....εμενα 'ετρωγε' κοιμοταν και μολις τον αφηνα κατω χαλαγε τον κοσμο!!!γιατι δεν ειχε χορτασει...εγω νομιζα οτι χορταινε αλλα αυτος πιπιλαγε κ αποκοιμιοταν...αυτο ειναι κακο!!!γιατι το παιδι μαθαινει ετσι και δεν μπορεις να κανεις τιποτα...ενας λογος σοβαρος που εκοψα τον θηλασμο τωρα ηταν αυτος!!!!αν ηταν φαη και νανι θα συνεχιζα!!!

ΜπεμπηςΜου δε νομιζω οτι το παιδι αποκοιμιοταν πριν χορτασει. Απλα δεν ηθελε να το αφησεις κατω, ηθελε πιπιλισμα και αγκαλιτσα. Zemar εχει δοκιμασει να τον κοιμησει αλλος και δεν καθεται; Γιατι εμενα μια χαρα κοιμαται στην αγκαλιτσα του μπαμπα. Δοκιμαστε κι εσεις καποιες φορες μεσα στη μερα να τον κοιμιζει ο μπαμπας του, για να μη νιωθεις κι εσυ οτι χρειαζεται εσενα παντα. Και οταν δε θα θηλαζεις πια θα προσαρμοστει στα νεα δεδομενα. Ουτως η αλλως ο αποθηλασμος δεν ειναι απλη διαδικασια, αν θες να γινει ομαλα, κατι που συμπεριλαμβανει και τον υπνο.

NiHHp2.png

Τώρα εγώ θα γίνω κακιά αν σου πω πως κακός θα κάνεις να μειώσεις από τώρα τα γεύματα:rolleyes:;Χωρίς παρεξήγηση το τι θα κάνεις τελικά είναι δικό σου θέμα αλλά από μόνη σου λες πως δεν έχεις και πολύ παραγωγή και θες να μειώσεις και τα γεύματα;Αν έκανες λίγο ακόμα υπομονή;Είναι μικρούλη ακόμα...

Dolorita η μόνη εναλλακτική είναι αυτή η κουνιστή πολυθρόνα, που λέω και πιο πάνω, στην οποία κοιμάται είτε στη δική μου αγκαλιά, είτε στου μπαμπά του (μη σου πω στου μπαμπά του καλύτερα ηρεμεί :)). Απλώς επειδή τον "πλανεύει" πολύ έντονα, φοβάμαι ότι μπορεί να ξεχάσει και να φάει :rolleyes:.

Mammy in love καθόλου κακιά δεν γίνεσαι ... μάλλον έχεις και δίκιο. Σήμερα ας πούμε όσες φορές τον έχω βάλει στο στήθος έχει φάει αρκετά...

Είναι λες μικρούλη ακόμα έ? Τι να πω ακούω και από άλλες που πλέον τα μωρά τους κάνουν πιο αραιά γεύματα και ομολογώ ότι μερικές φορές ζηλεύω...:oops: Αναρωτιέμαι κιόλας μήπως εγώ δεν κάνω κάτι σωστά και ακόμα τρώει τόσο συχνά, γι' αυτό και ψάχνομαι συνέχεια.

ΜπεμπηςΜου δε νομιζω οτι το παιδι αποκοιμιοταν πριν χορτασει. Απλα δεν ηθελε να το αφησεις κατω, ηθελε πιπιλισμα και αγκαλιτσα. Zemar εχει δοκιμασει να τον κοιμησει αλλος και δεν καθεται; Γιατι εμενα μια χαρα κοιμαται στην αγκαλιτσα του μπαμπα. Δοκιμαστε κι εσεις καποιες φορες μεσα στη μερα να τον κοιμιζει ο μπαμπας του, για να μη νιωθεις κι εσυ οτι χρειαζεται εσενα παντα. Και οταν δε θα θηλαζεις πια θα προσαρμοστει στα νεα δεδομενα. Ουτως η αλλως ο αποθηλασμος δεν ειναι απλη διαδικασια, αν θες να γινει ομαλα, κατι που συμπεριλαμβανει και τον υπνο.

εχεις δικιο αλλα αυτο γινοταν προς το τελος ..στις αρχες πραγματικα δεν χορταινε γιατι κουραζοταν κ κοιμοταν,,τον αφηνα κατω ,μετα απο 5 λεπτα ΟΥΑ!!!!αλλα τωρα που τα σκεφτομαι με πιο ηρεμο μυαλο ειχε μαθει το μωρο μου να με πιπιλαει...

Καθε παιδακι εχει τις δικες του αναγκες και οσο τις ακολουθεις σιγουρα δεν κανεις κατι λαθος. Ειναι μικρουλι ακομα και χρειαζεται τη μαμα του, την αγκαλια της και το γαλατακι της. Και απο τη στιγμη που κοιμαται και διαφορετικα μη σε νοιαζει καθολου

NiHHp2.png

Θα μπορούσες να πάρεις ένα θήλαστρο και να του αφήνεις γάλα τις φορές που θέλεις να λείψεις λίγο παραπάνω. Εγώ αυτό έκανα (άσχετα που μέχρι στιγμής μόνο δύο φορές έχω λείψει πάνω από μία ώρα) και τουλάχιστον δεν αγχώνομαι μην πεινάσει όσο λείπω. ;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

Τα γεύματά σας ειναι σχετικα λίγα για να τα μειώσεις κι άλλο. Στην ηλικία σας χρειάζονται 8-12 θηλασμοι.

Τα μωρα προσαρμόζονται στις συνθήκες. Αν λείπεις απο το σπίτι δεν ειναι χαζό να περιμένει το στηθος για να κοιμηθει αφου δε θα σε μυρίζει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Dolorita η μόνη εναλλακτική είναι αυτή η κουνιστή πολυθρόνα, που λέω και πιο πάνω, στην οποία κοιμάται είτε στη δική μου αγκαλιά, είτε στου μπαμπά του (μη σου πω στου μπαμπά του καλύτερα ηρεμεί :)). Απλώς επειδή τον "πλανεύει" πολύ έντονα, φοβάμαι ότι μπορεί να ξεχάσει και να φάει :rolleyes:.

Mammy in love καθόλου κακιά δεν γίνεσαι ... μάλλον έχεις και δίκιο. Σήμερα ας πούμε όσες φορές τον έχω βάλει στο στήθος έχει φάει αρκετά...

Είναι λες μικρούλη ακόμα έ? Τι να πω ακούω και από άλλες που πλέον τα μωρά τους κάνουν πιο αραιά γεύματα και ομολογώ ότι μερικές φορές ζηλεύω...:oops: Αναρωτιέμαι κιόλας μήπως εγώ δεν κάνω κάτι σωστά και ακόμα τρώει τόσο συχνά, γι' αυτό και ψάχνομαι συνέχεια.

Κοριτσάκι μου γλυκό στην αρχή το μωρό πρέπει να κάνει πάνω από 8γεύματα.Ακόμα και το πιπίλισμα που κάνει όταν σιγά σιγά αποκοιμιέται είναι σημαντικό!Και αν θες και την άποψη μιας μανούλας που κουράστηκε πολύ για να θηλάσει...Ευχαριστήσου την διαδικασία αυτή τώρα!Αυτές οι στιγμές που έχεις με το μικράκι σου είναι ανεκτίμητες:-D!Δεν θα γυρίσουν πίσω.Απόλαυσε την στιγμή του θηλασμού!Βάλε απαλή μουσική και σκέψου πως εκείνες οι στιγμές της ημέρας είναι οι δικές σας στιγμές και δεν θα τις ξαναζήσεις...Κι εγώ κουραζόμουν πολλές φορές και αγανακτούσα στην αρχή.Είχα γίνει σαν τις γυναίκες στην Μινωική εποχή:lol:.Συνέχεια το στήθος έξω:shock::lol::lol::lol:.Φοβομουν μην χτυπήσει το κουδούνι και ξεχαστώ και κάνω εμφάνιση Τσιτσιολίνας:lol:.Μέχρι που αποφάσησα να το απολαύσω:wink:!

Τα γεύματά σας ειναι σχετικα λίγα για να τα μειώσεις κι άλλο. Στην ηλικία σας χρειάζονται 8-12 θηλασμοι.

Τα μωρα προσαρμόζονται στις συνθήκες. Αν λείπεις απο το σπίτι δεν ειναι χαζό να περιμένει το στηθος για να κοιμηθει αφου δε θα σε μυρίζει.

Γιατί λες ότι είναι λίγα? Όπως γράφω και στην πρώτη μου καταχώρηση, τα γεύματα μας είναι 7-8 την ημέρα συν 2-3 τη νύχτα. Συνήθως δηλαδή το πιάνουμε το 10. Αν έκοβα κάποιο "γεύμα-ύπνου", ας το ονομάσουμε, θα ήταν 1-2 την ημέρα, μια που ο μπέμπης δεν κοιμάται πάνω από 3 φορές την ημέρα από καμία ωρίτσα. Άρα άντε να έπεφτα στα 8, που δεν νομίζω ότι είναι και παράλογο.

Τελοσπαντων, καμιά φορά καλά είναι να σου επιβεβαιώνουν αυτά που φαντάζεσαι, ότι δηλαδή είναι ακόμα νωρίς και τα πράγματα θα αλλάξουν. Μάλιστα όπως λέει και η Mommy in love μάλλον μετά θα μου λείπει κιόλας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...