Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πείραμα CERN...

Κυριακή

Recommended Posts

vouraikos το να λεει καποιος τη γνωμη του για ενα θεμα το οποίο δεν αφορα προσωπικα εσενα αλλα ολοκληρη την ανθρωπότητα δεν νομιζω να σου επιτρεπει να τον ονομαζεις "τυπακι" και να τον ειρωνευεσαι.

Ολοι εδω λεμε τη γνωμη μας..

Αλλοι ειναι θετικοι αλλοι ειναι αρνητικοι..

Σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι.. αλλοι φοβουνται περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο.. Τα κοριτσια ειπαν την αποψη τους και τις ανησυχιες τους.. δεν εθιξαν κανεναν.

Και οσον αφορα το θεμα της θρησκειας... το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου της χωρας μας πιστευουν στον Θεο .. αυτο σημαινει πολλα.

Μηπως θα πρεπει να απαγορευουμε σε οποιον πιστευει παραπανω απο μας να μπαινει στο φορουμ?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 231
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vouraikos το να λεει καποιος τη γνωμη του για ενα θεμα το οποίο δεν αφορα προσωπικα εσενα αλλα ολοκληρη την ανθρωπότητα δεν νομιζω να σου επιτρεπει να τον ονομαζεις "τυπακι" και να τον ειρωνευεσαι.

Ολοι εδω λεμε τη γνωμη μας..

Αλλοι ειναι θετικοι αλλοι ειναι αρνητικοι..

Σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι.. αλλοι φοβουνται περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο.. Τα κοριτσια ειπαν την αποψη τους και τις ανησυχιες τους.. δεν εθιξαν κανεναν.

Και οσον αφορα το θεμα της θρησκειας... το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου της χωρας μας πιστευουν στον Θεο .. αυτο σημαινει πολλα.

Μηπως θα πρεπει να απαγορευουμε σε οποιον πιστευει παραπανω απο μας να μπαινει στο φορουμ?

Παίρνω το θάρρος (μια και δεν κοιμάμαι ακόμα) να πω ότι μάλλον δεν κατάλαβες καλά.....

Σαν "τυπάκι" περιγράφει τη φωνή που ακούγεται στο βίντεο....δεν αναφέρεται σε κάποιον από δω μέσα, αλλά μια φωνή, ανώνυμη που λέει πολλά για να φοβίσει.....

Όσο για τη θρησκεία...φυσικά και πιστεύουμε οι περισσότεροι και είναι δικαίωμά μας να πιστεύουμε ή να μην πιστεύουμε.......αλλά έχει και μεγάλη διαφορά η πίστη από τη θρησκοληψία......το φως από το σκοταδισμό....νομίζω ε?

οκ.. αν ειναι ετσι..

ειδα την παραθεση και θεωρησα οτι απευθυνεται στα λεγομενα των κοριτσιων.

Οσο ομως αφορα και παλι το θεμα της θρησκειας ο καθενας μπορει να πιστευει με οποιον τροπο θελει...

Το οτι εγω εχω επιλεξει να προσευχομαι μονο στο σπιτι μου και να κραταω αυτα που με συμφερει να κραταω δεν μου επιτρεπει να κρινω αυτον που εχει επιλεξει να ακολουθει κατα γραμμα αυτο που προσταζει η εκκλησια. Δεν ξερουμε τι μπορει να εχει ζησει και βιωσει ο καθενας ωστε να εκφραζει την πιστη του με ενα συγκεκριμενο τροπο.

Οσο αυτο με το φως και το σκοταδισμο .. στις μερες μας εχουμε αρχισει να αμφισβητουμε παρα πολλα.. Το οτι η εκκλησια εχει γεμισει σκουπιδια και διαστροφη δεν πιστευω οτι αναιρει τις γραφες..

Και συγχωρεστε με που θα το πω αλλα εμενα προσωπικα μου ειναι αδυνατο να πιστευω αυτο που με δημιουργησε ηταν μια απλη συγκρουση νετρονιων.

Ειναι τοσο σοφα πλασμενος ο κοσμος που αποκλειεται να εγινε ετσι..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

οκ.. αν ειναι ετσι..

ειδα την παραθεση και θεωρησα οτι απευθυνεται στα λεγομενα των κοριτσιων.

Οσο ομως αφορα και παλι το θεμα της θρησκειας ο καθενας μπορει να πιστευει με οποιον τροπο θελει...

Το οτι εγω εχω επιλεξει να προσευχομαι μονο στο σπιτι μου και να κραταω αυτα που με συμφερει να κραταω δεν μου επιτρεπει να κρινω αυτον που εχει επιλεξει να ακολουθει κατα γραμμα αυτο που προσταζει η εκκλησια. Δεν ξερουμε τι μπορει να εχει ζησει και βιωσει ο καθενας ωστε να εκφραζει την πιστη του με ενα συγκεκριμενο τροπο.

Οσο αυτο με το φως και το σκοταδισμο .. στις μερες μας εχουμε αρχισει να αμφισβητουμε παρα πολλα.. Το οτι η εκκλησια εχει γεμισει σκουπιδια και διαστροφη δεν πιστευω οτι αναιρει τις γραφες..

Και συγχωρεστε με που θα το πω αλλα εμενα προσωπικα μου ειναι αδυνατο να πιστευω αυτο που με δημιουργησε ηταν μια απλη συγκρουση νετρονιων.

Ειναι τοσο σοφα πλασμενος ο κοσμος που αποκλειεται να εγινε ετσι..

Συμφωνώ απολύτως..απολύτως...

Το μόνο που με ενοχλεί είναι οτι κάποιοι(όχι εσύ φυσικά) πάλι θέλουν να περνούν σε κάθε συζήτηση του forum την πίστη τους ή την μη πίστη τους σε οποιοδήποτε Θεό. Ας κρατήσει ο κάθε ένας τί πιστεύει και να μην θέλει να περάσει τα πιστεύω του και την ειρωνία του στους άλλους για τα πιστεύω των άλλων!! Πλέον είναι πολύ κουραστικό να βλέπεις να παλεύουν να περνούν τις "ιδέες" τους στους άλλους...είναι σαν να προσπαθώ εγώ να περάσω με προσβολλές και κατινιές την πίστη μου στον Χριστό. Ας υπάρξει ένας σεβασμός...εκτος αν δεν έχουν μάθει στο σπίτι τους τί σημαίνει αυτό...

Επίσης να αναφέρω οτι για το θέμα του post μίλησε ένας ξάδερφός μου με έναν φυσικό...που δεν συμμετείχε στο πείραμα..οτι αυτό που φοβούνται εκεί(λέει) είναι να μην συγκρουστούν οι πυρήνες...τότε μόνο δημιουργούνται οι μαύρες τρύπες.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

Για δείτε αυτό το άρθρο για το τι υπήρχε πριν το big bang. http://www.physics4u.gr/news/2000/scnews87.html. Γενικά για τους οπαδούς του big bang το τι υπήρχε από την στιγμή 0 μέχρι το ο πρώτο ... τεσσαρακοντάκις τρίτο δευτερόλεπτο του Σύμπαντος (10-43 ή ... 0,000000000000 00000000000000000000000000000001 δευτερόλεπτα μετά το Big Bang) δεν έχει σημασία. Υπάρχουν άλλοι με την θεωρία των υπερχορδών που πιστεύουν ότι έχει σημασία. Σε κάτι τέτοιες ερωτήσεις μπορούμε να βρούμε απαντήσεις Επιπλέον επειδή ο Hawkings είναι υπέρμαχος του Big Bang και μάλιστα στο ερώτημα η απάντηση του είναι ότι δεν έχει νόημα, ενώ ο Βενετσιάνο που ξεκίνησε να ψάχνει είναι από το CERN, δείχνει και μια επιστημονική κόντρα. Αυτή την θεωρία έρχεται να επιβεβαιώσει ή να στηρίξει το πείραμα.

Εγώ δεν είμαι ούτε στους οπαδούς...ούτε στους μή οπαδούς...αλλά το βρήκα ενδιαφέρον..όντως.

Πάντως αν το δώ θετικά το πείραμα αυτό...θα ήθελα να βρούν πώς να κλείσουν..την τρύπα του όζοντος. Ακούγεται ουτοπικό;

Εγώ δεν είμαι ούτε στους οπαδούς...ούτε στους μή οπαδούς...αλλά το βρήκα ενδιαφέρον..όντως.

Πάντως αν το δώ θετικά το πείραμα αυτό...θα ήθελα να βρούν πώς να κλείσουν..την τρύπα του όζοντος. Ακούγεται ουτοπικό;

H τρύπα του όζοντος η οποία δημιουργήθηκε επειδή οι κυβερνήσεις των χωρών έχουν γραμμένες στα παλιά τους τα παπούτσια τις συνθήκες για περιβαλλοντική προστασία (κυρίως οι ΗΠΑ), μπορεί να κλείσει με μία συντονισμένη ρίψη πυραύλων στο σημείο με έκρηξη όζοντος. Δεν θέλουν (οι κυβερνήσεις εννοώ που έχουν την τεχνολογία) να το κάνουν. Αν οι επιστήμονες μπορούσαν -οικονομικά και τεχνικά (αν είχαν πυραύλους) πιστεύω ότι θα είχε ήδη γίνει.

εγώ να συμφωνήσω πως ο καθένας έχει την πίστη του ή όχι και τον δικό του τρόπο να την εκφράζει...

και ότι είναι πολύ άσχημο να ειρωνευόμαστε την πνευματική έκφραση του καθένα...

όμως βρε παιδιά δεν είναι τελείως κουφό να λέμε ότι για το πείραμα πρέπει να ρωτηθούν οι πνευματικοί ηγέτες (όπως έλεγε το "τυπάκι" στο βίντεο)

και γιατί να ερωτηθούν ...

αν επιτρέπεται να ανακαλύψουν ή όχι το μποζόνιο του Χικς;;;; που ατυχώς του έδωσαν το όνομα "το σωματίδιο του Θεού";;;

κι αν το βρουν ή όχι, γιατί θα κλονιστούν οι θρησκείες;;;

αν ... λέμε τώρα ... που δε το πιστεύω ... από αυτό το πείραμα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει Θεός ... ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;

όλα αυτά είναι παιχνίδια εξουσίας κάποιον και δε πρέπει να μασάμε;;;

αν υπάρχει κίνδυνος από το πείραμα είναι λογικό να μας προξενεί ανησυχίες

αλλά μέχρι εκεί

όπως ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου και όπως θέλει έτσι πρέπει να αντιμετωπίαζουμε και την επιστήμη

... και Κυριακή μου φυσικά κάποιοι άλλοι επιστήμονες ασχολούνται και κάνουν πειράματα και ξοδεύουν λευτά ... και για την τρύπα του όζοντος ... και για πολλά άλλα

μη ξεχνάμε όμως ότι και για την τρύπα και για την καταστροφή του πλανήτη έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!

age.png

Γιατί να μην σκεφτόμαστε όλοι θετικά;;; Γιατί να μην στείλουμε όλοι μας την θετική ενέργεια που έχουμε μέσα μας σ'αυτό το πείραμα με την ευχή να γίνει για εναν καλύτερο κόσμο;

Γιατί ότι δεν καταλαβαίνει η κούτρα μερικών πρέπει σώνει και καλά να ειναι κακό;;; Κακία ειναι η ενδόμυχη ευχή να στραβώσει το πείραμα, κακία για την ανθρωπότητα θα τολμούσα να πω κιόλας.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βρούμε λίγη αγάπη και λίγη ελπίδα μέσα μας....αυτό δεν είπε και ο θεός που πιστεύουν οι πολλοί σ'αυτή τη χώρα;

ΑΓΑΠΗ...ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Διαφημίσεις

Εγώ δεν είμαι ούτε στους οπαδούς...ούτε στους μή οπαδούς...

Και μία διευκρίνηση προς όλους. Δεν θέλω να το παίζω έξυπνος. Στέλνω και γράφω όσα ξέρω ως Φυσικός, και προσπαθώ να πω την άποψη μου με τα πολύ λίγα που γνωρίζω. Απλά η Φυσική είναι η κορωνίδα των επιστημών, είναι η διαλεκτική της φύσης και μια επιστήμη τόσο συναρπαστική που μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ψώνιο χωρίς να είσαι. Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

εγώ να συμφωνήσω πως ο καθένας έχει την πίστη του ή όχι και τον δικό του τρόπο να την εκφράζει...

και ότι είναι πολύ άσχημο να ειρωνευόμαστε την πνευματική έκφραση του καθένα...

όμως βρε παιδιά δεν είναι τελείως κουφό να λέμε ότι για το πείραμα πρέπει να ρωτηθούν οι πνευματικοί ηγέτες (όπως έλεγε το "τυπάκι" στο βίντεο)

και γιατί να ερωτηθούν ...

αν επιτρέπεται να ανακαλύψουν ή όχι το μποζόνιο του Χικς;;;; που ατυχώς του έδωσαν το όνομα "το σωματίδιο του Θεού";;;

κι αν το βρουν ή όχι, γιατί θα κλονιστούν οι θρησκείες;;;

αν ... λέμε τώρα ... που δε το πιστεύω ... από αυτό το πείραμα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει Θεός ... ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;

όλα αυτά είναι παιχνίδια εξουσίας κάποιον και δε πρέπει να μασάμε;;;

αν υπάρχει κίνδυνος από το πείραμα είναι λογικό να μας προξενεί ανησυχίες

αλλά μέχρι εκεί

όπως ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου και όπως θέλει έτσι πρέπει να αντιμετωπίαζουμε και την επιστήμη

... και Κυριακή μου φυσικά κάποιοι άλλοι επιστήμονες ασχολούνται και κάνουν πειράματα και ξοδεύουν λεφτά ... και για την τρύπα του όζοντος ... και για πολλά άλλα

μη ξεχνάμε όμως ότι και για την τρύπα και για την καταστροφή του πλανήτη έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!

Έχεις δίκιο σε όλα...και φυσικά δεν θα κλονιστεί η πίστη κανενός...όποιας "κατηγορίας" και αν είναι...και δεν νομίζω οτι είναι το σωστό να το δεί κάποιος έτσι...έτυχε να το βγάλουν αυτό το σωματίδιο έτσι...έτσι το βλέπω...ίσως και να μην έτυχε και απλά ήθελαν να προκαλέσουν..αλλά έχει σημασία;

Δεν θεωρώ οτι έχει σχέση με θρησκείες και τέτοια..

Απλά με ανησυχεί και γενικά..ότι κάνουμε στην φύση και εμείς και οι επιστήμονες.

Ελπίζω να γίνει καλύτερος ο κόσμος..με αυτό το πείραμα...αλλά με ανησυχεί η λέξη πυρήνας και ειδικά της γής....λυπάμαι αλλά ο κάθε ένας έχει τους φόβους του.

Εγώ δεν είμαι ούτε στους οπαδούς...ούτε στους μή οπαδούς...

Και μία διευκρίνηση προς όλους. Δεν θέλω να το παίζω έξυπνος. Στέλνω και γράφω όσα ξέρω ως Φυσικός, και προσπαθώ να πω την άποψη μου με τα πολύ λίγα που γνωρίζω. Απλά η Φυσική είναι η κορωνίδα των επιστημών, είναι η διαλεκτική της φύσης και μια επιστήμη τόσο συναρπαστική που μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ψώνιο χωρίς να είσαι. Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

Δεν είπα κάτι τέτοιο...ίσα ίσα..

Υ.Γ. Και για να συμπληρώσω...εφόσον είσαι φυσικός κατι ξέρεις παραπάνω.

Απλά δεν ήξερα/δεν κατάλαβα οτι υπάρχουν οπαδοί ή μή οπαδοί σε τέτοιο θέμα.

Άσχετο...αλλά εμείς είμαστε οπαδοί της ΑΕΚ και μόνο.

dora, συμφωνώ σε πολλά από όσα έγραψες και κρατάω αυτό!

στις μερες μας εχουμε αρχισει να αμφισβητουμε παρα πολλα..
επίσης μια ερώτηση για τους ποιό ψαγμένους:

αλήθεια, ποιός ονόμασε το χιγκς "σωματίδιο του Θεού" :?: θέλω να πω, πως τελικά και η ίδια η επιστήμη συσχετίζει πράγματα και καταστάσεις... :? έτσι δεν είναι;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

θα πω κατι και παρακαλω σαν να Αριανη κι εγω να με σεβαστειτε...εχω βαθητατη πιστη στην υπαρξη του θεου ...ειμαι πειποιεμσενη οτι υπαρχει και εχω στοιχεια (χαχαχαχαχαχαχα) και εχω να δηλωσω τα ακολουθα...

αν καποιος πιστευει θα με κατραλαβει ...

ο Παντοδυναμος ο πλαστης ο , ο , ο ...τεσπα.. μας εχει δωσει μυαλο,σωμα , πνευμα, μας τα εχει δωσει ολα...αν δεν γουσταρε να γινει το πειραμα θα το χε σταατησει αυτο ξερω εγω....

ειμαστε παιδια μπροστα στο μεγαλειο του

επισης εχω να πω τις δεξιοτητες που εχουν αποκτησει καποιοι ανθρωποι με εμπειρια σπουδες και προσωπικο κοστος , εγω δεν μπορω να τις ακυρωσω .... ουτε και να τους κατηγωρησω ...

οι ανθρωποι αυτοι για καποιο λογο εφαγαν τα νιατα τους σε αυτο το πειραμα...δεν μπορουμε με ευκολια και ελαφρα την καρδια να λεμε οτι μας κατεβει στο κεφαλι ....

επισης αγαπητε gergon επιδη σας γνωρίζω και προσωπικα εχετε καθε δικαιωμα για πραγματα που γνωρηζετε να μας τα καταθετετε χωρις καμια παραπανω εξηγηση ...εμεις , εγω δλδ το μονο που μπορω να πω ειναι οτι σας ευχαριστω γιατι εμαθα πραγαματα που δεν γνωριζα...(καλα αυτο με την τρυπα με πεθανε ....οχι τηνμαυρη του οζοντος...)

φιλια απο τον Αρη .....

Διαφημίσεις

dora, συμφωνώ σε πολλά από όσα έγραψες και κρατάω αυτό!
στις μερες μας εχουμε αρχισει να αμφισβητουμε παρα πολλα..
επίσης μια ερώτηση για τους ποιό ψαγμένους:

αλήθεια, ποιός ονόμασε το χιγκς "σωματίδιο του Θεού" :?: θέλω να πω, πως τελικά και η ίδια η επιστήμη συσχετίζει πράγματα και καταστάσεις... :? έτσι δεν είναι;

Οι φυσικοί έχουν παρατηρήσει 16 σωματίδια που αποτελούν όλη την ύλη στο Καθιερωμένο Μοντέλο των θεμελιωδών σωματιδίων και αλληλεπιδράσεων. Αλλά ο αριθμός 16 δεν συμφωνεί αρκετά με ένα σωστό Καθιερωμένο Μοντέλο, αν αυτά τα σωματίδια θεωρηθούν μόνα. Εάν υπήρχαν μόνο 16 σωματίδια, δεν θα είχαν καμία μάζα - κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ξέρουμε στον κόσμο. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει ένα άλλο σωματίδιο για να τους δώσει αυτή τη μάζα. Για πρώτη φορά εισήχθη ένα νέο σωματίδιο από τον φυσικό Peter Higgs, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και τους συναδέλφους του προς το τέλος της δεκαετίας του '60.

Στη θεωρία τους όλα τα σωματίδια αποκτούν τη μάζα τους μέσω αλληλεπιδράσεων με ένα πεδίο, που λέγεται πεδίο Higgs, που μεταφέρεται από το μποζόνιο Higgs. Η σημασία του Higgs στο Καθιερωμένο Μοντέλο έχει οδηγήσει μερικούς να το βαφτίσουν το "σωματίδιο του Θεού".

Για αυτό το είπαν. Ο Θεός δεν έχει καμία σημασία στην προκειμένη περίπτωση. Η ύπαρξη του ή όχι είναι παντελώς αδιάφορη για τα πειράματα και την επιστήμη. Αν πιστεύουμε ή όχι, έχει να κάνει με άλλα πράγματα, όπως την ανάγκη να πιστέψουμε. Παλιότερα είχε νόημα ο Θεός και στην εξήγηση του κόσμου γιατί ο άνθρωπος δεν ήξερε πολλά πράγματα. Σήμερα όχι.

Για περισσότερα δείτε το http://www.physics4u.gr/news/2004/scnews1340.html

fokion, εσυ να προσεχεις τι λες ειπαμε......ειναι και ο θεος που τιμωρει!!! Μην του πας κοντρα! Οριστε μας!!!! :P:P:P:P:P:P

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

gerkon σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Είμαι σίγουρη πως για την επιστήμη δεν έχει καμία σημασία η ύπαρξη ή μη του Θεού! Απλά αναρωτήθηκα σκεφτόμενη πως δε βάζουμε στο μυαλό μας τον Θεό μονάχα εμείς οι "απλοί κοινοί θνητοί" αλλά ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες! Δηλαδή, ενώ ψάχνουν να αποδείξουν επιστημονικά τη δημιουργία του σύμπαντος... αντί να βαφτίζουν το σωματίδιο πχ "το σωματίδιο της δημιουργίας" ή της γέννεσις ή... το βαφτίζουν "σωματίδιο του Θεού" :wink:

Η σημασία του Higgs στο Καθιερωμένο Μοντέλο έχει οδηγήσει μερικούς να το βαφτίσουν το "σωματίδιο του Θεού".
σε αυτούς τους "μερικούς" αναφέρομαι!

Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με το

Αν πιστεύουμε ή όχι, έχει να κάνει με άλλα πράγματα, όπως την ανάγκη να πιστέψουμε.

gerkon σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

.. αντί να βαφτίζουν το σωματίδιο πχ "το σωματίδιο της δημιουργίας" ή της γέννεσις ή... το βαφτίζουν "σωματίδιο του Θεού" :wink:

Η σημασία του Higgs στο Καθιερωμένο Μοντέλο έχει οδηγήσει μερικούς να το βαφτίσουν το "σωματίδιο του Θεού".
σε αυτούς τους "μερικούς" αναφέρομαι!

Εντάξει. Και οι επιστήμονες άνθρωποι είναι, με αρκετή δόση ματαιοδοξίας, και ανάγκης να δώσουν έμφαση και δραματικό τόνο σε διάφορα πράγματα. Είναι πιο "πιασάρικο" το σωματίδιο του θεού από το να λέγανε της "δημιουργίας" ή "γέννεσις".

Εντάξει. Και οι επιστήμονες άνθρωποι είναι

Φυσικά! και μάλιστα πολλοί πιστεύουν πάααααρα πολύ!

με αρκετή δόση ματαιοδοξίας, και ανάγκης να δώσουν έμφαση και δραματικό τόνο σε διάφορα πράγματα. Είναι πιο "πιασάρικο" το σωματίδιο του θεού από το να λέγανε της "δημιουργίας" ή "γέννεσις".
Αυτό εκτός από μια πολύ μεγάλη αλήθεια, είναι και μια πολύ καλή εξήγηση! :)

Πάντως από μία συζήτηση που άκουσα στην ελληνική tv

οι παπάδες δεν ανησυχούν για το πείραμα όπως άκουσα να λένε

οι επιστημόνες ψάχνουν από τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης του μπιγκ μπαγκ

το οποίο έτσι κι αλλιώς ο Θεός το δημιούργησε...

Όπως βλέπετε άδικα ανησυχούμε οι παπάδες δεν μένουν ποτέ ακάλυπτοι...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Παει μακρυα αυτη η κουβεντα (και γω κλασσικα απανταω σε οτι τσακωσω μιας και ειμαι ξανθια)..

Κι αν υποθεσουμε οτι τελικα με το πειραμα δημιουργηθει μαζα και ζωη.. θα υπαρχει πνευμα και λογικη σε αυτη τη ζωη? Οκ.. αποδεχομαστε οτι η αναπτυξη του ανθρωπου υπηρξε σταδιακη (δεν με εκανε ο Αδαμ και η Ευα αλλα ειμαι εξελιξη της αμοιβαδας) Γιατι λοιπον εγω μιλαω (εστω για να λεω βλακειες) ειμαι νοημον ον (που λεει ο λογος) κλπ κλπ και η γατα , ο σκυλος , ο ελεφαντας οχι? Γιατι υπαρχουν ειδη και ειδη και ολες οι αμοιβαδες δεν εξελιχθηκαν το ιδιο?

Πως γινεται να υπαρχει αυτη η "ποικιλία".. Τι ηταν αυτο που διαχωρησε και αποφασισε ποιο σωματιδιο θα εξελιχθει σε δεντρο, σε ψαρι σε ανθρωπο?

Δεν τις ξερω καλα τις θεωρειες για το μπιγκ μπανγκ και τα σχετικα γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε μου μιας και παντα ηταν εξω απο το φασμα των ενδιαφεροντων μου.. Αλλα αν καταλαβα καλα, λεει οτι σε εναν νεκρο πλανητη , μια μπαλα πετρωμετων εγινε ενα μπαμ και ξαφνικα δημιουργηθηκαν ολα αυτα..

Δεν ξερω για σας, αλλα εμενα η υπαρξη Θεου εστω σαν δημιουργος αυτης της αρχικης μαζας πετρωματων με βοηθα να μην καψω και οσα εγκεφαλικα κυτταρα εχουν γλιτωσει απο το ντεκαπαζ.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κι αν υποθεσουμε οτι τελικα με το πειραμα δημιουργηθει μαζα και ζωη.. θα υπαρχει πνευμα και λογικη σε αυτη τη ζωη? Οκ.. αποδεχομαστε οτι η αναπτυξη του ανθρωπου υπηρξε σταδιακη (δεν με εκανε ο Αδαμ και η Ευα αλλα ειμαι εξελιξη της αμοιβαδας)

Γιατι λοιπον εγω μιλαω (εστω για να λεω βλακειες) ειμαι νοημον ον (που λεει ο λογος) κλπ κλπ και η γατα , ο σκυλος , ο ελεφαντας οχι? Γιατι υπαρχουν ειδη και ειδη και ολες οι αμοιβαδες δεν εξελιχθηκαν το ιδιο?
Δεν νομίζω ότι την νοημοσύνη την κάνει ο λόγος. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ξεχώρισε γιατί χρησιμοποίησε εργαλείο για κάτι παραπάνω από το να ρίξει το φρούτο από το δέντρο. Αν για παράδειγμα το δελφίνι έβγαινε στην στεριά θα ήταν πιθανόν μία δεύτερη φυλή, γιατί είναι εξίσου αν όχι περισσότερο ευφυές όν.

Αλλα αν καταλαβα καλα, λεει οτι σε εναν νεκρο πλανητη , μια μπαλα πετρωμετων εγινε ενα μπαμ και ξαφνικα δημιουργηθηκαν ολα αυτα..
Όχι ακριβώς λέει ότι περίπου πριν 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, ολόκληρο το σύμπαν ήταν συμπιεσμένο στα όρια ενός ατομικού πυρήνα. Μια κατάσταση γνωστή ως ιδιομορφία, είναι η στιγμή πριν από τη δημιουργία όταν δεν υπήρχε ούτε χώρος ούτε χρόνος. Σύμφωνα με το καθιερωμένο κοσμολογικό μοντέλο που εξηγεί τον Κόσμο μας, μια απίστευτη έκρηξη, θερμοκρασίας τρισεκατομμυρίων βαθμών και απείρως πυκνή, δημιούργησε όχι μόνο τα θεμελιώδη υποατομικά σωματίδια και από εκεί την υπόλοιπη ύλη, αλλά και τον ίδιο τον χώρο και χρόνο.

Δεν ξερω για σας, αλλα εμενα η υπαρξη Θεου εστω σαν δημιουργος αυτης της αρχικης μαζας πετρωματων με βοηθα να μην καψω και οσα εγκεφαλικα κυτταρα εχουν γλιτωσει απο το ντεκαπαζ.
Μπα δεν χρειάζεται. Είναι δύσκολο στην σύλληψη του αλλά όντως Θεός δεν χρειάζεται.

Όχι ακριβώς λέει ότι περίπου πριν 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, ολόκληρο το σύμπαν ήταν συμπιεσμένο στα όρια ενός ατομικού πυρήνα. Μια κατάσταση γνωστή ως ιδιομορφία, είναι η στιγμή πριν από τη δημιουργία όταν δεν υπήρχε ούτε χώρος ούτε χρόνος. Σύμφωνα με το καθιερωμένο κοσμολογικό μοντέλο που εξηγεί τον Κόσμο μας, μια απίστευτη έκρηξη, θερμοκρασίας τρισεκατομμυρίων βαθμών και απείρως πυκνή, δημιούργησε όχι μόνο τα θεμελιώδη υποατομικά σωματίδια και από εκεί την υπόλοιπη ύλη, αλλά και τον ίδιο τον χώρο και χρόνο.

Καλά αδερφέ μου την πέθανες τώρα την dora πάνε και τα τσιπάκια και τα εναπομείναντα κύτταρα ΟΛΑ ΚΑΗΚΑΝ! Θα βλέπει σωματίδια να την κυνηγάνε στον ύπνο της! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Καλά αδερφέ μου την πέθανες τώρα την dora πάνε και τα τσιπάκια και τα εναπομείναντα κύτταρα ΟΛΑ ΚΑΗΚΑΝ! Θα βλέπει σωματίδια να την κυνηγάνε στον ύπνο της! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λες;

:D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...