Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πείραμα CERN...

Κυριακή

Recommended Posts

Εμένα πάντως με νοιάζει πολύ από πού δημιουργήθηκε ο κόσμος, ακόμη κι αν σε λίγο δεν θα υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή δε θα υπάρχουμε. Τουλάχιστον, ας ξέρουμε πιο πριν πώς ξεκίνησαν όλα

συμφωνώ :lol::lol:

λέτε να είναι η τελευταία μας μερα στον κοσμο ...

Μην φοβάστε βρε κορίτσια, δεν θα πάθουμε τίποτα.

Έχω τις πληροφορίες μου..... :D:D:D

Καλή δικαιολογία για ΚΟΠΑΝΑ!!!! πολύ καλό erica

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 231
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτό σκεφτόμουνα και εγώ σήμερα....

Καλή δικαιολογία για ΚΟΠΑΝΑ!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

"Ξέρετε κυριε Τάδε μου, δεν θα έρθω σήμερα στη δουλειά , καθότι αύριο μπορεί να μην υπάρχουμε και αποφάσισα να περάσω τη μέρα με την κόρη μου!...see you tomorrow or in another life...."

:lol::lol::lol:

ναι ρε γμτ ετσι το ειχα σκεφτεί ...δεν επιασε ομως ... :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Υ.Γ. Κάτι που είδα στο video για το 2012..τί είναι πάλι αυτό; Ξέρει κανείς;..δεν πιστεύω να είναι περι θρησκείας πάλι!!

Να ρωτήσουμε τη Δρούζα που έχει κονέ με τον Πατέρα Μάξιμο :roll:

Μου κάνεις πλάκα;

Αυτόν γιατί δεν τον έχουν κλείσει ακόμη μέσα;

Τέτοια άκουγα το 1990 για το 2000 και τώρα λένε αύτά;..έτσι διώχνουν τον κόσμο...

Εγώ πιστεύω στον Χριστό αλλά αυτά δεν τα πιστεύω..

Αυτό το επιχείρημα που λες Κυριακή χρησιμοποιείται πολύ όντως, αλλά δε νομίζω ότι είναι σωστό.

Από τα επιστημονικά πειράματα προκύπτουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους, και τους φτωχούς, και την κλιματική αλλαγή, τα πάντα. Δεν ξέρεις τί θα σου προκύψει από ένα πείραμα, συνήθως μάλιστα έτσι γίνεται, ξεκινάς για να αποδείξεις κάτι και στην πορεία βρίσκεις την πενικιλίνη και διάφορα άλλα που σώζουν κόσμο.

Γι αυτό και πρέπει να γίνεται έρευνα και μάλιστα τολμηρή. Αν μένουμε στα ίδια και στα ίδια τελικά χαμένοι θα είμαστε όλοι

Είσαι πολύ αισιόδοξη..ελπίζω να είναι όπως τα λές...

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Σοβαρά τώρα, δεν είμαι αισιόδοξη, έτσι προχωράει η έρευνα.

Έχεις πετύχει ένα μέιλ που στέλνεται κατά καιρούς και λέει ότι οι Αμερικάνοι προσπαθούσαν να βρουν ένα στυλό να γράφει στο διάστημα και έκαναν εκείνο και το άλλο και έψαξαν από δω κι από κει και ξόδεψαν μερικές χιλιάδες δολάρια για να το βρουν;;; Ενώ οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μολύβι;;;

Αυτό το μέιλ οδηγεί κάποιους στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι ήταν πιο έξυπνοι γιατί γλύτωσαν λεφτά. Δεν είναι όμως έτσι. Όσο ψάχνεις βρίσκεις. Καλά κάνουν και κάνουν πειράματα κι ας μην τα καταλαβαίνουμε εμείς. Επίσης, είναι συγκινητικό να βλέπεις τόσους επιστήμονες να μαζέυονται σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σίγουρα κάτι θα βγει απ'αυτό. Μπορεί να μην είναι η θεραπεία για τον καρκίνο ας πούμε, αλλά θα είναι κάτι άλλο.

Όσο ψάχνεις βρίσκεις. Καλά κάνουν και κάνουν πειράματα κι ας μην τα καταλαβαίνουμε εμείς. Επίσης, είναι συγκινητικό να βλέπεις τόσους επιστήμονες να μαζέυονται σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σίγουρα κάτι θα βγει απ'αυτό. Μπορεί να μην είναι η θεραπεία για τον καρκίνο ας πούμε, αλλά θα είναι κάτι άλλο.

Ετσι είναι, μερικοί έλληνες μάλιστα είναι στην ιστορία αυτή κοντά 20 χρόνια.

Τώρα εμείς ανησυχούμε όψιμα πιστεύω.

Διαφημίσεις

Όσο ψάχνεις βρίσκεις. Καλά κάνουν και κάνουν πειράματα κι ας μην τα καταλαβαίνουμε εμείς. Επίσης, είναι συγκινητικό να βλέπεις τόσους επιστήμονες να μαζέυονται σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σίγουρα κάτι θα βγει απ'αυτό. Μπορεί να μην είναι η θεραπεία για τον καρκίνο ας πούμε, αλλά θα είναι κάτι άλλο.

Ετσι είναι, μερικοί έλληνες μάλιστα είναι στην ιστορία αυτή κοντά 20 χρόνια.

Τώρα εμείς ανησυχούμε όψιμα πιστεύω.

Σωστά όπως ο Νανόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή Φυσικός στον κόσμο (το ξέρατε;) σύμφωνα με την Παγκόσμια Κοινότητα Επιστημόνων, και στον οποίο φυσικά είχαμε αρνηθεί Πανεπιστημιακή έδρα

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το εν λόγο πείραμα...

Ναι! θα μπορούσαν να έπιαναν αλλού τόπο τόσα χρήματα που χρειαστήκανε...

αλλά από την άλλη πάντα τέτοια ανήσυχα επιστημονικά πνέυματα δεν κάναν έρευνες και σήμερα έχουμε εμβόλια και θεραπείες και μηχανήματα και τεχνολογία κλπ κλπ;;; 10.000 επιστήμονες είναι... δεν είναι ένας και δύο!

Φυσικά και φοβάμαι μην κάνουν λάθος εκτίμηση και δημιουργηθεί πρόβλημα από αυτό το πείραμα... μη λειτουργήσει αρνητικά... αλλά αυτή είναι νομίζω η μία όψη του νομίσματος! η άλλη είναι η αισιόδοξη που λέει πως οι απαντήσεις και τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητος...

Τί να πω;

Θα περιμένω τις εξελίξεις όπως όλοι μας!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Έχω πολύ έντονη την εντύπωση (είμαι κατά 99% σίγουρη δηλαδή) ότι πριν γίνει η πρώτη δοκιμή ρήψης πυρηνικής βόμβας δεν ήταν σίγουροι οι επιστήμονες ότι δε θα οδηγηθούμε σε καταστροφή του πλανήτη. Δηλαδή υπήρχε η πιθανότητα οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλούνταν να μη σταματούσαν, να συνεχίζονταν εσαεί και να καταστρεφόταν τελικά η γη.

Ως γνωστόν, οι επιστήμονες τότε θεώρησαν ότι η πιθανότητα αυτή ήταν τόσο μικρή που καθίστατο αμελητέα και προχώρησαν ανάλογα (και σας παρακαλώ τώρα ας μην αρχίσουμε με σχόλια του τύπου "και τί καταλάβαμε", οκ, δε λέω ότι η πυρηνική βόμβα είναι καλό πράγμα, ούτε η πυρηνική ενέργεια αλλά είναι ένα βήμα της ανθρωπότητας, το μέλλον θα δείξει).

Λοιπόν, εμένα όλη αυτή η συζήτηση μου θυμίζει (επειδή στο parents είμαστε) το δίλημμα που σου θέτουν οι γιατροί σχετικά με την αμνιοπαρακέντηση: αν το κάνεις μπορεί να χάσεις το παιδί, αν δεν το κάνεις μπορεί να μη μάθεις για τυχόν πρόβλημα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι αν οι γιατροί έθεταν το ίδιο ερώτημα στους παραπάνω επιστήμονες, θα διάλεγαν να την κάνουν την αμνιοπαρακέντηση. Αυτό για όσες έχετε διλήμματα. :D

Ο άνθρωπος ειναι απο τη φύση του φιλοπερίεργο ον.

Εχει σημασία και για εμένα να ξέρω πως ξεκίνησε ο κόσμος, εχει σημασία να αποδείξουν κάποια πράγματα. Οτι καταστρέφουμε τον πλανήτη το κάνουμε έτσι κι αλλιώς και οχι με την περιέργεια μας αλλα με την απληστία μας.

Εγω περιμένω πως και πως τα αποτελέσματα, να τα κολλήσω και στη μούρη της μαμας μου να μην με πρήζουν και με βαφτίσια...αλλιώς ειναι να λες εσυ δεν υπαρχει θεος και αλλιως να εχεις και απόδειξη :lol::lol::lol:

(μη μου μουντάρετε Please πλακα κάνω)

Εν τω μεταξύ είμαστε ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ανιδεοι για το τι γίνεται στην επιστημονική κοινότητα, πειραματα κτλ που αυτό θα ειναι safe για να το κάνουν τόσο ανοιχτά...τα άλλα φοβάμαι που δεν τα μαθαίνουμε ποτέ!

Διαφημίσεις

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το εν λόγο πείραμα...

Ναι! θα μπορούσαν να έπιαναν αλλού τόπο τόσα χρήματα που χρειαστήκανε...

αλλά από την άλλη πάντα τέτοια ανήσυχα επιστημονικά πνέυματα δεν κάναν έρευνες και σήμερα έχουμε εμβόλια και θεραπείες και μηχανήματα και τεχνολογία κλπ κλπ;;; 10.000 επιστήμονες είναι... δεν είναι ένας και δύο!

Είναι κατανοητό ότι μια τέτοια επένδυση και χρήση επιστημονικού προσωπικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο καθημερινά προβλήματα. Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το πείραμα να μην βγάλει τα "αναμενόμενα" αποτελέσματα, να μην βρεθεί αυτό το σωματίδιο που περιμένουν, ανατρέποντας όλον τον τρόπο που σκεφτόμασταν μέχρι τώρα.

Εγω απορω πως επιτρεπεται σε ενα τσουρμο "ηληθιους" να θετουν σε κινδυνο το μελλον μας για ποιο λογο? Τι θα αποδειξουν με αυτο?

Συμφωνω απολυτα :roll:

.png .png

Εγω απορω πως επιτρεπεται σε ενα τσουρμο "ηληθιους" να θετουν σε κινδυνο το μελλον μας για ποιο λογο? Τι θα αποδειξουν με αυτο?

Συμφωνω απολυτα :roll:

Απάντησα προηγουμένως. Για κάποιους ο τρόπος που δημιουργήθηκαν όλα έχει τεράστια σημασία.

Θα μου επιτρέψεις Ελισάβετ να διαφωνήσω. Αν ο άνθρωπος από την αρχή που δημιουργήθηκε, δεν πειραματίζονταν, δεν έψαχνε να βρει απαντήσεις, από που ήρθαμε, που πάμε, πως μπορώ να κάνω την ζωή μου καλύτερη, τίποτε από όσα βλέπουμε δεν θα υπήρχε, και πολύ περισσότερο οι υπολογιστές, το Internet, οι πλατφόρμες των forum ώστε εμείς να ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε ένα ακόμη πείραμα.

Διαφημίσεις

Μολις πήρα ενα εμαιλ απο συνεργάτη στην Ελβετία που λεει οτι το πείραμα άρχισε πριν απο μια ώρα και ειναι ακόμα ζωντανοί!

Της είπα αν δει καμια μαύρη τρύπα να έρχεται κατα πάνω τους να μας ειδοποιησει να κρυφτούμε :lol::lol::lol::lol:

Παιδιά πάντα η επιστήμη θα προχωράει και πάντα θα ξοδεύονται αμέτρητα χρήματα για την έρευνα ακόμα και την στιγμή που ο πλανήτης υποφέρει και ο μισός πληθυσμός λιμοκτονεί. Αυτοι που θέλουν να μάθουν τόσο πολυ την αλήθεια ειναι αυτοί που εχουν τα φράγκα και θα έκαναν τα παντα αδιαφορώντας για όλους μας. Απλά ετσι ειναι τα πράγματα, χωνεύτε το!

Ο άνθρωπος κατ εμε δεν εχει θεική φύση μέσα του....τα κακά του ειναι πολύ περισσότερα απο τα καλά του.

Δε θα υπήρχαν οι εξετάσεις και οι υπέρηχοι που κάνουμε για να δούμε αν είναι καλά το παιδί, δε θα υπήρχαν οι μέθοδοι υποβοήθησης αναπαραγωγής που βοηθούν τόσο κόσμο, η μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι και πολλά άλλα πράγματα

Δηλαδή θα ήμασταν μια ωραία παρέα στη σπηλιούλα μας, με την ωραία προβιά μας και το ροπαλάκι μας

...ο καθηγητής Mάινστοουν όταν παρέλαβε το φετινό βραβείο IgNoble για το πιο "κουφό" πείραμα της χρονιάς είπε:

"Όταν πάψεις να βλέπεις τη διασκεδαστική πλευρά της επιστήμης, όλα έχουν τελειώσει...." :|:mrgreen:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Θα μου επιτρέψεις Ελισάβετ να διαφωνήσω. Αν ο άνθρωπος από την αρχή που δημιουργήθηκε, δεν πειραματίζονταν, δεν έψαχνε να βρει απαντήσεις, από που ήρθαμε, που πάμε, πως μπορώ να κάνω την ζωή μου καλύτερη, τίποτε από όσα βλέπουμε δεν θα υπήρχε, και πολύ περισσότερο οι υπολογιστές, το Internet, οι πλατφόρμες των forum ώστε εμείς να ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε ένα ακόμη πείραμα.

gerkon σεβομαι την αποψη σου

Εξαλλου οσοι ανθρωποι ειναι πανω στη γη τοσες γνωμες υπαρχουν.

.png .png

Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το πείραμα να μην βγάλει τα "αναμενόμενα" αποτελέσματα, να μην βρεθεί αυτό το σωματίδιο που περιμένουν, ανατρέποντας όλον τον τρόπο που σκεφτόμασταν μέχρι τώρα.

Σήμερα το πρωί διάβαζα στην εφημερίδα Metropolis πως ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ (ο γνωστός επιστήμονας που είναι καθηλομένος στο αναπηρικό καροτσι) στοιχημάτισε 100 στερλίνες πως ο «Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων» (LHC) δεν θα βρεί το μποζόνιο του Χιγκς, το οποίο αποκαλείται και «σωματίδιο του Θεού».

Είπε «πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιό ενδιαφέρον να μη βρούμε το Χιγκς. Αυτό θα έδειχνε πως κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να επανεξετάσουμε τη σκέψη μας».

«Η απουσία του μποζονίου του Χιγκς θα προκαλούσε αναστάτωση στη Θεωρητική Φυσική. Όμως το να μην το ανακαλύψουμε κάθε άλλο παρά αποτυχία θα ήταν»

και κατέληξε

«αυτό που θα βρει ή δεν θα βρει ο LHC θα μας πει πολλά για τη δομή του Σύμπαντος»

Εν τω μεταξύ είμαστε ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ανιδεοι για το τι γίνεται στην επιστημονική κοινότητα, πειραματα κτλ που αυτό θα ειναι safe για να το κάνουν τόσο ανοιχτά...τα άλλα φοβάμαι που δεν τα μαθαίνουμε ποτέ!
Αυτό κι εμένα με ανησυχεί περισσότερο ...

όσο για το οικονομικό μέρος του πράγματος...

μόλις τώρα σκέφτηκα πως πχ, κάποτε το ποδόσφαιρο ήταν «λαϊκό» άθλημα και τώρα οι απολαβές των παιχτών ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των επιστημόνων...

θα μπορούσαν λοιπόν οι αξιότημοι ιδιοκτήτες ομάδων... να δίνουν για ιερούς σκοπούς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους κι όχι να χρυσοπληρώνουν κλοτσιες....

κατ' επέκταση, σε όλους τους τομείς σπαταλούν άδικα χρήμα ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο... οπότε μάλλον αυτό δεν είναι το κερασάκι στην τουρτα σχετικά με το εν λόγω πείραμα :roll:

gerkon σεβομαι την αποψη σου

Εξαλλου οσοι ανθρωποι ειναι πανω στη γη τοσες γνωμες υπαρχουν.

Όπως σέβομαι και εγώ την δική σου. Είναι ωραία να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Βοηθούν στην συζήτηση

Αυτό κι εμένα με ανησυχεί περισσότερο ...

όσο για το οικονομικό μέρος του πράγματος...

μόλις τώρα σκέφτηκα πως πχ, κάποτε το ποδόσφαιρο ήταν «λαϊκό» άθλημα και τώρα οι απολαβές των παιχτών ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των επιστημόνων...

θα μπορούσαν λοιπόν οι αξιότημοι ιδιοκτήτες ομάδων... να δίνουν για ιερούς σκοπούς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους κι όχι να χρυσοπληρώνουν κλοτσιες....

κατ' επέκταση, σε όλους τους τομείς σπαταλούν άδικα χρήμα ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο... οπότε μάλλον αυτό δεν είναι το κερασάκι στην τουρτα σχετικά με το εν λόγω πείραμα :roll:

Έχεις δίκιο...!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Δεν ξέρω γιατι, αλλά ακούγοντας τις θεωρίες συνωμοσίας πίσω απ΄το πείραμα αυτό, φαντάζομαι σε υποθετικό σενάριο τον εαυτό μου να λέει:

Ακούτε δω ηλίθιοι επιστήμονες, επειδή έχω σαν χόμπυ την αστροφυσική και το βράδυ, μετά το τσάι, αναλύουμε οικογενειακώς το Μπιγκ Μπανγκ και επειδή ως εκ τούτου είμαι ειδήμων, σας πληροφορώ πως τζάμπα φάγατε τα νιάτα σας να προετοιμάζετε συτό το ρημαδοπείραμα και παρακαλώ ξενασκεφτείτε το, μην τυχόν και βουλιάξουμε όλοι μαζί.

Ursa Major μιλάς για υποθετικό σενάριο... αλλά και στην πραγματικότητα να τα έλεγες... το ποτάμι πίσω δεν γυρίζει :?:roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...