Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Και μετά τον εμετό τί;

Μαρινούλα

Recommended Posts

Χαίρεται! Η κορούλα μου είναι επτά μηνών και έχουμε αρχίσει τις στερεές. Δε με δυσκολεύει ιδιαίτερα, αν εξαιρέσουμε τη φρουτόκρεμα που δεν τη τρώει και με χαρά. Αυτό που με απασχολεί είναι όταν κατά τη διάρκεια του φαγητού κάνει εμετό, συνεχίζουμε το τάισμα μετά από κανένα δεκάλεπτο ή τί κάνουμε; Αν κάνει εμετό προς το τέλος του φαγητού, φτιάχνουμε άλλο και το δίνουμε; Στην πρώτη περίπτωση έχει τύχει είτε να ολοκληρώσει αισίως το γεύμα της είτε να κάνει πάλι εμετό. Στη δεύτερη περίπτωση δοκίμασα με λίγο ακόμα φρουτόκρεμα που έφτιαξα και κάτι έφαγε. Την έχω αφήσει και χωρίς να της δώσω τίποτα μετά τον εμετό και να φάει στο επόμενο γεύμα. Απλά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό. Και όταν κάνουν εμετό δε μένει τίποτα μέσα τους, σα να μην έφαγαν;

Διαφημίσεις

μα γιατί να κάνει εμετό? ξέρεις το λες σα να είναι κάτι συνηθισμένο αλλά δεν είναι! κάποιος λόγος υπάρχει που κάνει το παιδάκι σου εμετό και προφανώς πρέπει να μιλήσεις στον παιδίατρό σας. Ίσως τρώει γρήγορα, ίσως τρώει πολύ, ίσως κάτι άλλο την ενοχλεί κτλ κτλ.

Πάντως στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που η δική μου έκανε εμετό (όταν ήταν άρρωστη πχ) την άφηνα μισή με μία ώρα να ηρεμήσει το στομαχάκι της εντελώς και μετά ξαναπροσπαθούσα να της δώσω την υπόλοιπη ποσότητα του φαγητού της.

Γιατι κάνει εμετό;Την αναγουλιάζει η φρουτόκρεμα;Μήπως την πιέζεις πολύ;

ή κάτι άλλο;Εμένα αν μου τα έβγαζε δεν υπάρχει περίπτωση να την ταΐσω άλλο.Αν είναι ίωση θέλει 2 ώρες απόλυτη νηστεία και μετά νερό με το κουταλάκι.

NVVvp2.png

μην συνεχιζεις το φαγητο οταν κανει εμετουλι...εγω αν εκανε τον αφηνα μεχρι να δειξει ο ιδιος οτι πειναει. σιγουρα παντως μιση ωριτσα...σκεψου αν εκανες εσυ εμετο ενω ετρωγες θα μπορουσες μετα να συνεχισεις το φαγητο?

αν το κανει συχνα παντως ψαξε το λογο που κανει εμετο.

Εμένα που έκανε με το γάλα πολλές φορές μου είχε πει η γιατρός μετά από μία ώρα και μόνο αν κλαίει γοερά σε μισή ώρα. Αλλά ήταν με γάλα και είχε και παλινδρόμηση. Μήπως να το έξαχνες με τις στέρεες αν είναι συχνό το φαινόμενο;

Διαφημίσεις

καλυτερα να μιλησεις με τον παιδιατρο σου και να βρειτε την αιτια που κανει εμετο..μηπως δεν της αρεσει καποιο συγκεκριμενο φρουτο μηπως το θελει πιο νερουλο?εγω προσθετα στην αρχη και νερο κ επειτα χυμο πορτοκαλι..οταν μαθεις το λογο αν μπορεις να μας πεις κ εμασ???

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα σας....

ο μπεμπης μου ειναι 7 μηνων και εχουμε μπει στο φαγητο εδω κ ενα μηνα..τρωμε το πρωι γαλα ,,10-11 φρουτοκρεμα ,,το μεσημερι 13.00-14.00 χορτοσουπα με μοσχαρι η' κοτοπουλο μπροκολο κολοκυθι καροτο πατατα και λιγο λαδακι...το απογεμα γαλα (ειμαστε λιγο δυσκοιλιοι και δεν τρωμε ρυζαλευρο) και το βραδυ γαλα

αυτο που με ευχαριστει ειναι οτι γιατο μεσημεριανο κανει σαν τρελο....χτυπιεται ολοκληρος οταν ερχετε η ωρα...αμα αργω να του δωσω κουταλια..φωναζει και κοπανιετε ...αυτο εχει σαν συνεπεια να τρωμε το λιγοτερο 200 γρ φαγητο και μεσα 15 λεπτα...

μετα το απογευματινο γαλα ειναι βαρυς ..δεν χονευει ευκολα το φαγητο...αμα μετα το απογ.γαλα παμε βολτα μετο αμαξι η΄' ταρακουνηθει λιγο κανει γουλιες η' εμετο με το μεσημεριανο φαγητο...

ανυσηχω μηπως κανω καποιο λαθος εγω...μηπως αποκτησουμε ΓΟΠ εκει που ειμασταν μια χαρα ...τι να κανω????

εχω ανχωθει!!!!!!!!

εγω θα ελεγα οσο μπορεις να μην τρωει τοσο λαιμαργα κ εννοειται να μην τον πιεζεις καθολου προς το τελος του γευματος αν δε θελει την τελευταια κουταλια (αν και απ οτι καταλαβα δεν παιζει κατι τετοιο) πχ και επισης εγω θα καθυστερουσα λιγο να του δωσω το απογευματινο γαλα. ρευεται μετα το μεσημεριανο? μηπως κοιμαται κατευθειαν? αν ναι να τον κρατας λιγο ξυπνιο να κατεβει το φαγητο.

εγω θα ελεγα οσο μπορεις να μην τρωει τοσο λαιμαργα κ εννοειται να μην τον πιεζεις καθολου προς το τελος του γευματος αν δε θελει την τελευταια κουταλια (αν και απ οτι καταλαβα δεν παιζει κατι τετοιο) πχ και επισης εγω θα καθυστερουσα λιγο να του δωσω το απογευματινο γαλα. ρευεται μετα το μεσημεριανο? μηπως κοιμαται κατευθειαν? αν ναι να τον κρατας λιγο ξυπνιο να κατεβει το φαγητο.

δεν μου ρευεται παντα...ισως δεν δινω πολυ βαση στο ρεψιμο...κακος τελικα...πιστευα πως μονο με το γαλα θελει ρεψημο...

οσο για τον υπνο δεν κοιμαται κατευθειαν ..μετα απο 45 λεπτα....

σχετικα με το ρεψημο ποση ωρα να επιμενω γιανα ρευτει???εχει τυχη να περιμενω να ρευτει κανα 20 λεπτο κ τιποτα....και αγανακτω κ τον αφηνω κατω μετα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...