Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες δραστηριότητες για 6χρονο?

VASILIKI

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Το παιχνίδι ενός παιδιού δεν είναι χαμένος χρόνος. Μέσα από αυτό επεξεργάζεται την καθημερινότητά του, τα προβλήματά του και χτίζει τον κόσμο του.

Οι δραστηριότητες κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να στρέφονται γύρω από το παιδί και όχι το παιδί γύρω από αυτές.

Οπωσδήποτε πρέπει να είναι κάτι που να του τραβά το ενδιαφέρον. Το αν θα του αρέσει θα το καταλάβουμε στην πορεία, γιατί ούτε και το ίδιο ξέρει (αφού δεν το έχει γνωρίσει από κοντά).

Επίσης από τις ατελείωτες επιθυμίες των παιδιών πρέπει να επιλέγουμε κάποιες που να υποψιαζόμαστε πως μπορεί να τις διατηρήσει μέχρι το τέλος της χρόνιας αν αυτό είναι δυνατό. Είναι καλό να μπορεί να διαχειριστεί και λίγο την κούραση που θα επέλθει από τη ρουτίνα (π.χ. επανάληψη των ασκήσεων στη γυμναστική) και το καθημερινό πρόγραμμα.

Ας μην ξεχνάμε πως τα παιδιά δε μπορούν να βάλουν φραγμό στις επιθυμίες τους. Ό,τι τους κινήσει το ενδιαφέρον το θέλουν. Την κρίση όμως, τη διαθέτουμε εμείς, άρα τις επιλογές τους θα πρέπει να τις εμπλουτίζουμε με παραμέτρους που θα κρίνουν. Στο κάτω κάτω, δε χάθηκαν και τα χρόνια. Ας κάνουν κάτι φέτος και ας μείνει κάτι άλλο για την επόμενη χρονιά.

Τα δικά μου, μου έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής:

κολυμβητήριο, μπαλέτο, χορό, ενόργανη-ρυθμική, ποδόσφαιρο, βόλευ, μπασκετ,αγγλικά, γερμανικά.

Τους βάζω από τις επιθυμίες τους να διαλέξουν 2 πιο ισχυρές. Μετά, συζητάμε για πρακτικά ζητήματα (π.χ. ποδόσφαιρο, χωρίς κλειστό γυμναστήριο = προπόνηση στο κρύο, βροχή, αέρα -το χειμώνα-... άρα ίσως και ιώσεις ή ... ακύρωση προγράμματος κτλ). Προσπαθώ να τα βάλω στη λογική, "επιλέγω" με κριτήρια.

Και πάνω απ' όλα... τα παιδιά πρέπει να ζήσουν ως παιδιά. Παιχνίδι, κοινωνικές επαφές με άλλα παιδάκια και... όρεξη. Φυσικά και τις δραστηριότητες πρέπει να τις βλέπουν σαν παιχνίδι.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αναρωτιεμαι, μηπως εχουμε ξεχασει οτι τα παιδια μας, πρεπει σε αυτες τις ηλικιες,απλα να παιζουν??στις πλατειες,στις παιδικες χαρες,στα γηπεδα,να παιζουν ομως...μια δραστηριοτητα και αυτη,αν την επιλεξει και την θελει πραγματικα το ιδιο,παραπερα,για εκεινα το παιχνιδι ειναι η καλυτερη δραστηριοτητα...γιατι τα φορτωνουμε με τοσες δραστηριοτητες απο τετοιες ηλικιες??σχολειο τα πρωινα,διαβασμα και μετα τρεξιμο για τις δραστηριοτητες...παιχνιδι ποτε??ξεγνοισια ποτε??πραγματικα αναρωτιεμαι,χωρις να ασκω κριτικη σε οσες μανουλες επιλεγουν τις δραστηριοτητες για τα παιδακια τους...

Εμεις σαν γλωσσα κανουμε Ελληνικα για να εχει μια συκροτημενη (ελπιζω) επαφη. Πισινα πηγαινουμε για να συνηθιζουν το νερο. Ιδανικα θα ηθελα να μαθουν να επιπλεουν αλλα χωρις δασκαλο χλωμο το βλεπω. Και δεν θα εχουμε δασκαλο επειδηα κανουμε μουσικη. Αυτο το αποφασισα εγω (χμμ ολα εγω τα αποφασισα), τους πηγα στο δοκιμαστικο μαθημα και τους αρεσε οποτε γραφτικαμε...

Εμας απλα μας τρωνε οι δρομοι και αυτο μας κουραζει ολους. Η πισινα που ειναι κοντα (10 λεπτα με τα ποδια) θα κοπει οταν πιασουν τα πολλα κρυα. Το ελληνικο σχολειου που ειναι πιο μακρυα θα συνεχιστει πασει θυσια.. Και αυτο ειναι και αυτο που δεν του αρεσει...

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου έχουμε μία μόνιμη διαμάχη για τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει τα απογεύματα ο μεγάλος. Θα πάει κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα, αγγλικά, μία φορά, και μουσική άλλη μία. Νομίζω πως όλα αυτά είναι πάρα πολλα για έναν 6χρονο, αλλά ο άντρας μου δεν με καταλαβαίνει. Το πιο σημαντικό όμως νομίζω ότι είναι πως από όλα αυτά, δεν πηγαίνει με ευχαρίστηση σε κανένα. Ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο άρθρο που να λέει κάτι σχετικό. Νομίζω πως το παιδί πρέπει να διασκεδάζει κι όλας, ή να πάει σε κάποια δραστηριότητα που του αρέσει πολύ. Ποδόσφαιρο μπάσκετ κ.τ.λ. Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί τον λυπάμαι να τον φορτώσουμε από τώρα με τόσο πολλά.

Καλημέρα. Οι δικοί μου κάνουν κολυμβητήριο και μπάσκετ. Ε σε πληροφορώ ότι για το μπάσκετ τρελαίνονται και θεωρώ πως είναι κυρίως λόγω ομαδικότητας, προπονητών (καταπληκτικά παιδιά που φαίνεται η αγάπη τους στα παιδιά) και τρεξίματος κανονική προπόνηση επί μία ώρα. Απ' ότι θυμάμαι είσαι καλαμαριά οπότε εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες πές μου. Το λολυμβητήριο τώρα θεωρώ ότι είναι πιο μοναχικό . Μάθαν όμως να κολυμπούν και είανι η καλύτερη άθληση. Επειδή είανι λίγο πριν αλλάξουν κατηγορία θα δω πως θα είναι και εάν γκρινιάζουν θα τους σταματήσω. ¨οσον αφορά ξένες γλώσσες κ.λ.π. είμαι εντελώς αρνητική

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...