Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βραδυνός θηλασμός σε μωρό άνω του 1 έτους

Elenikat

Recommended Posts

Kalhmera,

eimai neo melos sto foroum alla parola ayta enhmerwnomai poly apo ta themata. Exw ena agoraki 13 mhnwn kai thilazoume olo ayton ton kairo.

To provlhma pou antimetwpizoume einai me to vradino ypno. Apo 40 hmerwn kai mexri 8 mhnwn (opote kai epestrepsa sth douleia) koimotan olo to vrady apo tis 10 to vrady mexri tis 7 h 8 to prwi epine to galataki tou kai meta pali mexti tis 9 h 10.

Apo 8 mhnwn kai mexri kai shmera exoun allaksei rizika ta pragmata. Ksypnaei kathe vrady toulaxiston 1 mexri kai 6 fores. Twra pia exw stamathsei na ton thilazw to vrady. Synithws tha ksypnhsei kata tis 3 kai mexri tis 5 den tha mprorei na ksanakoimithei. Synithws paw h egw h o antras mou, ton ksaplwnoume katw giati einai orthios sthn kounia, ton xaideyoume ligo mexri na koimithei. otan omws feygoume apo to dwmatio petagetai panw san na exei rantar... Ayto mporei na ginei gia 2 wres... Meta tis 5 tha koimithei mexri tis 6 opote kai tha ton taisw kai meta tha ksypnhsei pali kata tis 7.30 tha tou dwsw ligo akoma gala kai meta stis 8.30 tha ksekinhsei th mera tou... To nyxterino thylasmo to stamathsa giati ksypnage kathe mia wra gia na faei...

Einai poly dyskolo gia emas na ksagrypnoume etsi kathe mera, kai tha ithela na mou peite tis empeiries sas. Einai pithano na mhn tou ftanei to gala? Trwei ta panta twra pia kai den nomizw oti peinaei... Skeftomai na ksaplwnw ki egw dipla tou giati exw thn aisthish oti ayto einai pou tou leipei... Oses fores ton exoume parei sto krevati mas thelei na trwei kai epeidh strifogyrnaei poly ston ypno toy den koimatai kaneis kala...

Elpizw na mh sas kourasa...

Διαφημίσεις

νομίζω ότι του λείπεις, είναι φως φανάρι: άλλαξε συνήθειες ύπνου μόλις γύρισες στη δουλειά.

Μήπως θα βόλευε να βάλεις ένα στρώμα δίπλα στη κούνια του και να πηγαίνεις εκεί μετά το 1ο ξύπνημα? να μη φεύγεις δηλ από κοντά του, ή να φεύγεις αφού καταλάβεις ότι κοιμάται βαριά και δε θα λειτουργήσει το ραντάρ (με τη προϋπόθεση βέβαια ότι δε σε έχει πάρει κι εσένα ο ύπνος εντωμεταξύ).

Άλλες δυνατότητες:

- περισσότεροι θηλασμοί μέσα στην ημέρα

- περισσότερος αποκλειστικός χρόνος με το παιδί μέσα στην ημέρα (ξέχνα τις δουλειές και τις υποχρεώσεις, μη προσπαθείς να κάνεις πράγματα ταυτόχρονα).

οι βραδυες μας αλλαξαν κι εμάς με το που γυρισα στη δουλειά (5,5 ηταν τοτε). Χειροτερα εγιναν απο τοτε που έγινε 8 μηνων ομως, μιλάμε για οδυρμους στη μεση της νυχτας, ξυπνημα καθε 1 ωρα...κλπ.

Εκτοτε τον παιρνω στο κρεββατι μας διοτι δεν αντέχω τα πέρα δώθε.

Το βράδυ ανοιγω τα ματα μου και τον βλέπω συχνά να μπουσουλάει και να έχει φέρει το προσωπακι του πανω απο το δικό μου και να με κοιτάζει! Η βαζει το στομα του στο στηθος (πανω απο το σουτιέν) και προσπαθει να φαει..

Δεν πιστεύω κι εγώ οτι πειναει, ενα μωρο που τρωει τα φαγακια του ολη μερα και θηλάζει, δεν ξυπάει απο πεινα 5 φορες μεσα στη νύχτα.

Άλλα πράγματα του λειπουν του καημενου... :wink::wink:

Η δική μου από 1-5 μηνών κοιμόταν μέχρι κι 6 ώρες σερί τη νύχτα. Στους 5 μήνες άρχισε να ξυπνάει κάθε ώρα, ή και κάθε 45 λεπτά. Τώρα που είναι 21, ξυπνάει από 3-8 φορές.

Δεν ξέρω για ποιό λόγο ακριβώς. Το σιγουρο είναι, οτι δεν φταίει το γάλα. Αν δεν του έφτανε το γάλα, θα έτρωγε πιο πολλές στέρεες.

Μπορεί, να μη θηλάζει αρκετές φορές μες στη μέρα, και προσπαθεί να αναπληρώσει το βράδυ. Μπορεί να του λείπεις. Μπορεί να βγάζει δοντάκια. Μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης. Μπορεί κάτι να τον ενοχλεί, κάτι να τον τρομάζει, μπορεί να απλά να θέλει να είναι κοντά στη μανούλα.

Το μόνο σίγουρο είναι, οτι είναι απόλυτα φυσιολογικό, και συμβαίνει σε πολλά παιδάκια σ’αυτή την ηλικία.

Όσο για λύσεις, υπάρχει το no cry sleep solution που έχω ακούσει οτι είναι πολύ καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Για μένα αυτό που βοηθησε πολύ, ήταν να την πάρω μαζί στο κρεβάτι. Δεν μετράω πόσες φορές ξυπνάει, γιατί δε θυμάμαι. Τη θηλάζω και ξανακοιμόμαστε, χωρίς να χουμε ξυπνήσει εντελώς.

Ο θηλασμός είναι ένα μεγάλο όπλο. Ηρεμεί το μωρό αμέσως. Γιατί να μην το χρησιμοποιείς αφού το έχεις; Αν βέβαια δε θέλεις να τον θηλάζεις πια τη νύχτα, τότε δοκίμασε το cry sleep solution της Elizabeth Pantley. Μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτή την τεχνική:

http://www.drjaygordon.com/development/ap/sleep.asp

Eyxaristw poly!

Exw parei kai exw diavasei hdh to The No cry Sleep Solution.

H alithia einai oti exei lyseis pou mporei na voithisoun tis opoies me ton enan h ton allon tropo tis exw prospathisei hdh...

Ayto pou skeftomai an valw ena strwma kai koimamai dipla tou oti mporei na synithisei kai na koimatai mono an einai kapoios mazi tou...

To provlhma einai katarxhn diko mou giati kai thelw na mathei na koimatai monos tou kai na mhn ksypnaei.... kai mpainw se enan faylo kyklo skepsewn kai anhsyxiwn kai telika den katafernw tipota.

Mallon den me voithaei kai h aypnia...

Διαφημίσεις

Ayto pou skeftomai an valw ena strwma kai koimamai dipla tou oti mporei na synithisei kai na koimatai mono an einai kapoios mazi tou...

To provlhma einai katarxhn diko mou giati kai thelw na mathei na koimatai monos tou kai na mhn ksypnaei....

Κι εγώ στην αρχή έλεγα ότι θα συνηθίσει και θα μάθει με κάποιον μαζί, αλλά στη τελική, τα παιδιά μαθαίνουν με τη βοήθειά μας.. όταν είναι έτοιμο το παιδί δεν θα σε χρειάζεται άλλο.

Εγώ προτιμώ να κοιμάμαι μαζί της (σε διαφορετικό κρεβάτι κοντά στη κούνια της) και σταδιακά να απομακρύνομαι, από το να μπαίνω στον φαύλο κύκλο που λες.

Αφού με έχει ανάγκη, γιατί να μην ανταποκριθώ?

Ξέρεις, καμιά φορά κάνουμε το λάθος και νομίζουμε ότι τα παιδιά σκέφτονται όπως εμείς. Τα παιδιά έχουν δικό τους τρόπο σκέψης, ο οποίος και αυτός αναπτύσσεται μαζί με το υπόλοιπο σώμα :)

Nomizw oti yparxoun 2 lyseis: H tha koimamai dipla sto krevati tou h tha prepei na prospathisw thn taktikh toy na mhn phgainw katholou otan shkwnetai kai na ton afhsw na klaiei... Kati to opoio den kserw an tha to anteksw. Apo thn allh skeftomai oti isws etsi ton voithisw na mathei? kai oti to provlhma tou na ton akouw na klaiei einai kyriws diko mou?

Pragmatika tha ithela na ginei ena thayma kai na arxisei na koimatai apo monos tou... Alla den to vlepw...

Epishs na sas pw oti den exei mathei na koimatai broumyta. Kai molis paei na gyrisei broumyta shkwnetai orthios. Isws kai ayto na einai aitia pou ksypnaei. Alla ti mporw na kanw gia na ton mathw th broumyth thesh?

να μάθει κλαίγοντας, εννοείς???

χμ.... ένα μωρό κλαίει γιατί θέλει τη μαμά του, ας πούμε. Και η μαμά δεν εμφανίζεται. Και το μωρό κλαίει, κλαίει, κλαίει... στο τέλος ή θα παραιτηθεί, νιώθοντας εγκαταλλελειμένο, ή θα αυξήσει την ένταση, συνήθως κάνοντας πολλούς εμετούς. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν νομίζω ότι έμαθε κάτι...

να μάθει κλαίγοντας, εννοείς???

χμ.... ένα μωρό κλαίει γιατί θέλει τη μαμά του, ας πούμε. Και η μαμά δεν εμφανίζεται. Και το μωρό κλαίει, κλαίει, κλαίει... στο τέλος ή θα παραιτηθεί, νιώθοντας εγκαταλλελειμένο, ή θα αυξήσει την ένταση, συνήθως κάνοντας πολλούς εμετούς. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν νομίζω ότι έμαθε κάτι...

Συμφωνώ. Όταν ένα μωρό κλαίει και δεν ανταποκρίνεται η μαμά του, απλά το παίρνει απόφαση. Αυτό όμως δεν είναι κι ότι καλύτερο. Εμένα σίγουρα δε θα μου άρεσε να κλαίω και να μη μου δίνουν σημασία, κι ας μην είμαι μωρό. Το μωρό για κάποιο λόγο μας χρειάζεται. Επειδή δεν τον γνωρίζουμε δε σημαίνει οτι δεν είναι σημαντικός. Είτε είναι γιατί πεινάει, ή διψάει, ή φοβάται, ή απλά του λείπει η μαμά του, έιναι όλα σημαντικά.

Όπως βέβαια είναι σημαντική και η ξεκούραση μας. Γι αυτό εγώ κατέληξα στο να κοιμόμαστε μαζί. Έτσι ανταπκρίνομαι στις ανάγκες της, και κοιμάμαι και γω. Ευχομαι να βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει. :)

Ola ayta ta exw skeftei kai gi ayto den exw katafygei se ayth thn lysh. Apo thn allh skeftomai oti etsi isws dhmiourgountai synithies poy dyskola kovontai meta kai oso pio mikra einai toso pio eykolo einai na synithisoun kati... Skepseis kanw, apla gia na antallaskoume tis idees mas. Ayta einai pou mou trivelizoun to myalo kai gi ayto den exw parei mia apofash. Kai to kserw oti prepei prwta egw na apofasisw kai na eimai sigourh gia thn apofash mou kai meta na to efarmosw sto paidi. Pws na katalavei ekeinos otan h mama tou einai anapofasisth?

Διαφημίσεις

έχεις απόλυτο δίκιο..δυστυχώς, δεν μπορούμε να σου πούμε "κάνε αυτό ή εκείνο". Εσύ είσαι η μαμά και ξέρεις καλύτερα από όλους το παιδί σου :D

Δυστυχώς, ακούς περισσότερα "άστο να κλάψει", από "σε ζητάει, ανταποκρίσου". Ελπίζω να βρεις μια λύση, που να αισθάνεστε όλοι σας (και ο μπαμπάς) καλά.

Η αλήθεια είναι, οτι εμένα δε με πειράζει να κοιμόμαστε μαζί. Ε και πιστέυω οτι σίγουρα μεγαλώνοντας θα το κόψει. Ελπίζω δηλαδή στα 15, να μη θέλει να κοιμόμαστε αγκαλιά :lol:.

Κι επειδή κουράστηκα να ακούω για το τι πρέπει να κάνω, κι οτι θα την κακομάθω και όλα αυτά, είπα να κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου, κι έτσι ξεαγχώθηκα. Και κυρίως... κοιμήθηκα!!

Κάνε κι εσύ αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Έτσι κι αλιώς, ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουρες οτι κάνουμε το σωστό. Τουλάχιστον, ας ακούμε το ενστικτο μας. Το σίγουρο είναι οτι ο,τι και να κάνουμε, θα μεγαλώσουν. Και θα το σκεφτόμαστε όλα αυτά με νοσταλγία. :)

Η αλήθεια είναι, οτι εμένα δε με πειράζει να κοιμόμαστε μαζί. Ε και πιστέυω οτι σίγουρα μεγαλώνοντας θα το κόψει. Ελπίζω δηλαδή στα 15, να μη θέλει να κοιμόμαστε αγκαλιά :lol:.

Κι επειδή κουράστηκα να ακούω για το τι πρέπει να κάνω, κι οτι θα την κακομάθω και όλα αυτά, είπα να κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου, κι έτσι ξεαγχώθηκα. Και κυρίως... κοιμήθηκα!!

Κάνε κι εσύ αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Έτσι κι αλιώς, ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουρες οτι κάνουμε το σωστό. Τουλάχιστον, ας ακούμε το ενστικτο μας. Το σίγουρο είναι οτι ο,τι και να κάνουμε, θα μεγαλώσουν. Και θα το σκεφτόμαστε όλα αυτά με νοσταλγία. :)

τα ίδια κι εγώ Χλόη :wink: η κόρη μου κοιμαται μια χαρα μονη της,αλλα με τον γιο μου η μονη λυση ηταν να κοιμομαστε μαζί...οπερ και εγενετο!

...ναι...στα 15 μάλλον δεν θα μας θελουν.... :lol: σνιφ!

Κι εγω συμπασχουσα........

Απο την αρχη κοιμομουν διπλα στο μωρο, στον καναπε του δωματιου του.......τον επαιρνα μαζι, ενιοτε τον εβαζα στο κρεββατι με το που αποκοιμιοταν, τις περισσοτερες φορες με επαιρνε ο υπνος διπλα του......

Στους 9 μηνες προσπαθησα να πηγαινω στο κρεββατι μου μολις κοιμοταν, αλλα κατεληγα ειτε να κανω δρομολογια ολη νυχτα, ειτε τις ελαχιστες νυχτες που δεν ξυπνουσε καθε 1 -2 ωρες να μη κοιμαμαι απο το αγχος μηπως επαθε κατι........κατεληγα κατα τα ξημερωματα, αφου εφευγε ο μπαμπας μας να τον παιρνω στο κρεββατι μου για να κοιμηθω λιγακι..........γενικως οταν κοιμοταν μαζι μου ξυπνουσε λιγοτερες φορες.......

Τωρα το καλοκαιρι επειδη ο μπαμπας μας κοιμοταν στη βεραντα, αδραξα την ευκαιρια και παρα την κατακραυγη κοιμομασταν αγκαλιτσα στο κρεββατι μου.......δεν μπορω να πω οτι δεν το απολαμβανω....αισθανομαστε και οι 2 ασφαλεια.........τωρα ομως ο μπαμπας θα γυρισει στο κρεββατι μας και δεν ξερω τι να κανω.......θα αναγκαστω να κανω νυχτερινα δρομολογια παλι?

Εσεις που κοιμαστε μαζι εχετε και το συζυγο διπλα? Πως τα καταφερνετε? Εγω τον φοβαμαι γιατι δεν εχει συνηθισει και θα τον πλακωσει....αφηστε το ροχαλητο..... :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μπορείς να κολήσεις το κρεβάτι στον τοίχο, και να βάλεις το μωρό απ’τη μεριά του τοίχου, όχι στη μέση. :wink:

Στον καναπέ, καλό είναι να μην κοιμόμαστε με βρέφη, δεν είναι πολύ ασφαλές.

Διαφημίσεις

Το ξερω Χλοη....αλλα ειχα μαθει να κοιμαμαι κοκκαλωμενη και δεν κουνιομουν ρουπι ολη νυχτα...φυσικα ειχα προβλημα εγω μετα....γι αυτο και τον κουβαλησα στο κρεββατι μου......

Δεν μπορουμε να κολλησουμε το κρεββατι πουθενα γιατι απο την μια μερια ειναι ντουλαπα κι απο ην αλλη μπαλκονοπορτα......

Τεσπα....ειναι παρηγορο που βλεπω οτι κι αλλες κοιμαστε μαζι με το μωρο........με τρελλαινουν στην γκρινια που το εμαθα ετσι, αλλα ηταν ο μονος τροπος να κοιμαμαι εγω καλυτερα.......ο μικρος ξυπανει, πινει λιγο γαλατακι και ξανακοιμαται ησυχος που ειμαι πλαι του...ενιοτε δεν πισνει αλλα ξανακοιμαται κατευθειαν.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Τεσπα....ειναι παρηγορο που βλεπω οτι κι αλλες κοιμαστε μαζι με το μωρο........με τρελλαινουν στην γκρινια που το εμαθα ετσι, αλλα ηταν ο μονος τροπος να κοιμαμαι εγω καλυτερα.......

όταν μου γκρίνιαζαν παλιότερα, που κοιμόμασταν μαζί, τους ρωτούσα: "θέλετε να πάθω κανένα ατύχημα στο δρόμο με το αμάξι από την αϋπνία?"

κι εκεί σταματούσαν...αν δουλεύεις, δοκίμασέ το!

θα την κανω τη χαζη ερωτηση....

σκεφτομαι το εξης(ναι σκεφτομαι κιολας :lol: ):οταν το παιδι αργοτερα θα κανει 2-3 γευματα γαλα τη μερα, τα αντισωματα που θα παιρνει θα ειναι το ιδιο οπως οταν ηταν νεογεννητο???

εχει να κανει με τη ποσοτητα του γαλακτος δηλ.οσο πιο πολυ γαλα τοσα πιο πολλα αντισωματα??? :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

θα την κανω τη χαζη ερωτηση....

σκεφτομαι το εξης(ναι σκεφτομαι κιολας :lol: ):οταν το παιδι αργοτερα θα κανει 2-3 γευματα γαλα τη μερα, τα αντισωματα που θα παιρνει θα ειναι το ιδιο οπως οταν ηταν νεογεννητο???

εχει να κανει με τη ποσοτητα του γαλακτος δηλ.οσο πιο πολυ γαλα τοσα πιο πολλα αντισωματα??? :roll:

Φυσικά και έχει σχέση με την ποσότητα του γάλακτος.... ΟΜΩΣ μερικές ανοσοσφαιρίνες αυξάνονται στο γάλα μετά το χρόνο, δηλαδή το γάλα είναι πιο συμπυκνωμένο σε μερικά από τα αντισώματα! :wink:

Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα ωριμάζει σιγά-σιγά, το παιδί παράγει και δικά του αντισώματα. Χρειάζεται τη βοήθεια από το μητρικό γάλα αλλά οι ανάγκες δεν είναι τόσο μεγάλες όσο το πρώτο διάστημα που παράγει ελάχιστα αντισώματα. Οπότε αυτά που παίρνει από τη μικρότερη ποσότητα του γάλακτος, συνήθως είναι αρκετά!

Αν το παιδί χρειάζεται επιπλέον αντισώματα γιατί πχ καταλαβαίνει ότι θα αρρωστήσει ή γιατί είναι άρρωστο, συνήθως ζητάει περισσότερο γάλα και μειώνει την τροφή! :wink:

Αν το παιδί χρειάζεται επιπλέον αντισώματα γιατί πχ καταλαβαίνει ότι θα αρρωστήσει ή γιατί είναι άρρωστο, συνήθως ζητάει περισσότερο γάλα και μειώνει την τροφή! :wink:

Αληθεια? Πολυ ενδιαφερον αυτο.......παρατηρησα καποιες μερες που αρνειται να φαει και προτιμα να θηλαζει....... ευτυχως προς το παρον δεν εχει καν κρυωσει......

Αληθεια? Πολυ ενδιαφερον αυτο.......παρατηρησα καποιες μερες που αρνειται να φαει και προτιμα να θηλαζει....... ευτυχως προς το παρον δεν εχει καν κρυωσει......

έχει συμβεί πολλές φορές!

Θυμάμαι ένα περιστατικό από μια μαμά που το παιδί της ήταν περίπου 20 μηνών όταν έπαθε σοβαρή γαστρεντερίτιδα και νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Το παιδί θήλαζε μόνο 2 φορές το 24ωρο πριν τη γαστρεντερίτιδα αλλά μόλις αρρώστησε δεν μπορούσε να φάει τίποτα και θήλαζε συνέχεια. Στο νοσοκομείο του έβαλαν ορό και στη μητέρα είπαν ότι δεν μπορεί να του δώσει ούτε νερό. Η μητέρα είπε ότι το παιδί θηλάζει και οι γιατροί χάρηκαν! Της είπαν να θηλάζει όσο θέλει το παιδί. Ήθελε τόσο πολύ που η παραγωγή αυξήθηκε τόσο που όταν το παιδί συνήλθε κι επέστρεψε στις παλιές του συνήθειες η μαμά ήταν πολύ πρησμένη για 3 μέρες, μετά άρχισε να υποχωρεί!

Μου συνέβει κι εμένα κάτι παρόμοιο. Ήμουν άρρωστη με υψηλό πυρετό και το μωρό θήλαζε συνέχεια (22 μηνών), πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Όταν άρχισα να συνέρχομαι (μετά από 2 εβδομάδες) το μωρό αρρώστησε για ένα μόνο 24ωρο, ανέβασε 38 πυρετό και την επόμενη μέρα ήταν περδίκι. Σταμάτησε τους συχνούς θηλασμούς και είχα παραπανίσιο γάλα για 3 μέρες, την 4η είχε ρυθμιστεί. :)

σ'ευχαριστω πολυ πολυ Αγλαια!!! :D

βεβαια ακομη δεν κανουμε 2 γευματα μονο γαλα αλλα προτιμω να παραμεινουμε με τα 4 γευματα γαλα -χειμωνας ερχεται :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κι εγω ημουν αρρωστη πριν 2 βδομαδες, εντελως χαλια και ειχαν τον μικρο κανα 8ωρο τη μερα οι δικοι μου........μετα ομως ηταν συνεχεια μαζι μου και κοιμομασταν μαζι........παρατηρησα οτι θηλαζε πολυ τις επομενες μερες........δεν κολλησε καθολου........ :D

Και υστερα με πρηζουν να κοψω το θηλασμο......μονο που δεν αρρωσταινει ειναι αρκετο.....

• 8 months later...

Γεια σας κορίτσια...

Εχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, και τώρα βρήκα αυτό τπολύ ενδιαφέρον ποστ...

Η μικρή μου είναι 12 μηνών και κάτι, και θηλάζουμε αποκλειστικά!!!

Εδώ και δυο μέρες -σήμερα είναι η τρίτη- έχει διάρροιες...

Τίποτα άλλο. ουτε πυρετό, ούτε εμετούς, έχει τρομερά καλή διάθεση, κλπ.

Όμως έχει αυξήσει πάρα πολύ τους θηλασμούς της. ολη την ωρα μου κατεβάζει -ή σηκώνει , ανάλογα το ρούχο- την μπλούζα και σερβίρεται μόνη της. όρθια, ξαπλωτή, γονατιστή, σκυφτή, ότι βολεύει!!! άλλες φορές για μια τζούρα, άλλες φορές για κάνα τέταρτο, και το βράδυ, ολη την ώρα!!!!

είναι επειδή είναι λίιιγο αρρωστούλα???

ότι και να'ναι, αυτό που σερβίρεται μόνη της είναι τόσο γλυκό...

1Iik.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...