Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωινό μούδιασμα-τέντωμα κοιλιάς

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, νομίζω πως θα χρειαστώ τα φώτα σας! Σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης μου μόλις ξυπνήσω το πρωί νιώθω σα να τεντώνεται και παράλληλα να μουδιάζει η κοιλιά μου, σαν αυτό το τέντωμα που κάνουμε όλοι καμιά φορά στο ξύπνημα, αλλά είναι σα να γίνεται από μόνο του, χωρίς εγώ να το ελέγχω!! Διαρκεί μερικά μόλις δευτερόλεπτα, αλλα συμβαίνει κάθε πρωί και μόνο πρωί! Το θεωρούσα φυσιολογικό και ασήμαντο μέχρι πριν λίγη ώρα που διάβασα τυχαία κάτι για συσπάσεις και πέτρωμα κοιλιάς και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε σας;

8hwQp3.png

Διαφημίσεις

να σου πώ ότι ήμουν ετοιμόγεννη (πρόωρα) και δεν ένιωθα καμμιά σύσπαση. Γνώμη μου είναι ότι διαβάζεις πολύ και ανησυχείς, πιστεύω θα κάνει καλό να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Ακόμα και συσπάσεις να είναι αρχίζουν τόσο νωρίς να είναι τόσο έντονες? Μπορεί να είναι χαζό αυτό που ρωτάω αλλά όπως σου προείπα δεν έχω και ιδέα πως είναι οι συσπάσεις εκτός από αυτές του τοκετού!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, τόσο νωρίς;; Κι εγώ δε γνωρίζω πώς είναι οι συσπάσεις, ούτε πότε ξεκινάνε, αλλά υποθέτω ότι αν έρθουν θα το καταλάβω! Ναι, διαβάζω αρκετά προσπαθώντας να ενημερωθώ και όπως συμβαίνει καμιά φορά στην εγκυμοσύνη έκανα ένα συσχετισμό με κάτι που είδα. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

8hwQp3.png

Ο συσπάσεις είναι όντως σαν αυτο που περιγράφεις αλλά κι εμένα μου κάνει εντύπωση να τις έχεις απο τόσο νωρίς. Πάντως, και να τις έχεις, αν είναι μια φορα την ημέρα είσαι μια χαρα (απο όσα ξέρω, αλλα ρωτά και το γιατρό σου καλου κακου). Δεν ξέρω ποτε αρχίζουν οι Braxton hicks αλλά εμένα απο νωρίς μου είχε πει ότι αν έχω 4-6 φορές την ημέρα για λίγα δευτερόλεπτα-αντε λεπτό- κάθε φορα είναι μια χαρα, προπαρασκευαστικές του τοκετού (σα να εξασκείται το σώμα) σε όλη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και δε σημαίνουν τιποτα.

Μάλλον θα ρωτήσω το γιατρό μου για να είμαι σίγουρη, άλλωστε τον έχω ήδη κουφάνει με τις απορίες μου οπότε δε θα του κάνει εντύπωση! Σ'ευχαριστώ!

8hwQp3.png

Διαφημίσεις

κ εγω τ πάθαινα αυτο απο την αρχη της εγκυμοσυνης

λες και γινόταν αυτοματα τ τεντωμα,τ ειχα πει στον γιατρο μου αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι κατι, δεν θυμαμαι παντως να το ειχα μεχρι κ τ τελος

Ο συσπάσεις είναι όντως σαν αυτο που περιγράφεις αλλά κι εμένα μου κάνει εντύπωση να τις έχεις απο τόσο νωρίς. Πάντως, και να τις έχεις, αν είναι μια φορα την ημέρα είσαι μια χαρα (απο όσα ξέρω, αλλα ρωτά και το γιατρό σου καλου κακου). Δεν ξέρω ποτε αρχίζουν οι Braxton hicks αλλά εμένα απο νωρίς μου είχε πει ότι αν έχω 4-6 φορές την ημέρα για λίγα δευτερόλεπτα-αντε λεπτό- κάθε φορα είναι μια χαρα, προπαρασκευαστικές του τοκετού (σα να εξασκείται το σώμα) σε όλη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και δε σημαίνουν τιποτα.

αν δεν απατώμαι οι μπραξτον χικς συσπάσεις απέχουν πολύ χρονικά από την 11 εβδομάδα κύησης που είναι η κοπέλα, άλλωστε είναι για προετοιμασία τοκετού όπως είπες κι συ, ε στο πρώτο τρίμηνο δεν είμαστε κοντά στον τοκετό καν.

Νομίζω πρέπει να το διευκρινίσει με το γιατρό, και να μη τα πολυψάχνει στο νετ. Δεν κάνει και πάντα καλό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κορίτσια καλησπέρα, νομίζω πως θα χρειαστώ τα φώτα σας! Σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης μου μόλις ξυπνήσω το πρωί νιώθω σα να τεντώνεται και παράλληλα να μουδιάζει η κοιλιά μου, σαν αυτό το τέντωμα που κάνουμε όλοι καμιά φορά στο ξύπνημα, αλλά είναι σα να γίνεται από μόνο του, χωρίς εγώ να το ελέγχω!! Διαρκεί μερικά μόλις δευτερόλεπτα, αλλα συμβαίνει κάθε πρωί και μόνο πρωί! Το θεωρούσα φυσιολογικό και ασήμαντο μέχρι πριν λίγη ώρα που διάβασα τυχαία κάτι για συσπάσεις και πέτρωμα κοιλιάς και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε σας;

Ακριβώς το ίδιο πάθαινα κια εγώ και στις δύο μου εγκυμοσύνες, κάτι σαν τέντωμα και τρμούλιασμα για λίγα δευτερόλεπτα και πάντα πρωί. Αυτό σταμάτησε μετά τον τρίτο μήνα ή και λιγότερο δεν θυμάμαι. Να σου πω την αλήθεια δεν έμαθα ποτέ τι είναι, κάποια στιγμή που το ανέφερα στο γιατρό μου στην πρώτη εγκυμοσύνη το αγνόησε τελείως κι έτσι στην τωρινή εγκυμοσύνη δεν το ανέφερα καν ώσπου πέρασε ο καιρός και σταμάτησε και πάλι από μόνο του. Πάντως τίποτα κακό δεν πρέπει να είναι γιατί εγώ και στις δύο εγκυμοσύνες τίποτα δεν έπαθα. Ισως να έχει σχέση με την αιμάτωση στην περιοχή της κοιλιάς κατά την νύχτα:?: τι να πω δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο? Μην ανησυχείς.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Σε λίγες μέρες που πάω για την αυχενική θα το αναφέρω, αν και με μια παθολογο που μίλησα τυχαία μου είπε πως δεν είναι κάτι και ίσως έχει να κάνει με τη στάση του ύπνου όταν μένω στην ίδια για αρκετές ώρες.

8hwQp3.png

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου καλημέρα κι από μένα. Εγώ βέβαια είμαι στην 7 εβδομάδα ακόμη και έχω δρόμο. Ωστόσο στο τέλος της πέμπτης και την έκτη εβδομάδα είχα συσπάσεις στη μήτρα. Για να είμαι ειλικρινείς δεν έδωσα καμία σημασία γιατί έλεγα ότι είναι φυσιολογικό μιας που μεγαλώνει η μήτρα. Πήγα στο γιατρό όμως για έλεγχο της εγκυμοσύνης και χωρίς να του πω τίποτα το κατάλαβε από τον υπέρηχο και προβληματίστηκε για τις συσπάσεις και μου έδωσε χάπια για μια βδομάδα. Τώρα δεν παίρνω τίποτα και δεν έχω τίποτα και οι συσπάσεις σταμάτησαν. Ωστόσο ο γιατρός μου είπε μόλις ξανανιώσω κάτι να τον πάρω κατευθείαν και τα χάπια να είναι πάντα στην τσάντα μου όπου και να είμαι. Απόψη μου ρώτησε το γιατρό σου. Κανένας γυναικολόγος δεν έχει ή δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με τις ερωτησεις. Είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο και καλό είναι ότι μας παραξενεύει ή μας προβληματίζει καλό είναι να τον ρωτάμε. Ας τους ζαλίζουμε κι ας μην είναι τίποτα στο τέλος!Να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και να σου πάνε όλα καλά μέχρι την τελευταία στιγμή!

igdpp3.png

Όπως λέει και η γιαγιά μου "ρωτώντας πας στην πόλη"! Σ΄ευχαριστώ κοπέλα μου, και σε σένα εύχομαι μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

8hwQp3.png

• 9 χρόνια μετά...
7 ώρες πρίν, Mariiinanina είπε:

Καλημέρα κορίτσια …το ίδιο τέντωμα έχω και εγώ και μόνο βράδυ…τελικά είχατε απάντηση για το τι συνέβαινε ;

Μικρή συσπασουλα νομίζω ότι είναι αλλά μην φοβάσαι είναι φυσιολογικό. Κ στις 2 εγκυμοσύνες μου μου συνέβαινε. Με το καλό το μωράκι σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...