Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985!!!ΘΥΜΑΣΤΕ?

Recommended Posts

ακουω για wermaht και martins μποτακια........... που ηταν πιο βαρεια απο μας κ ολοι τα λατρευαμε

επισης ολοι να φοραμε levi's 501 και μλουζες fruit of the loom

ολα τα παιδια φορουσαμε τα ιδια αλλα δεν μας πειραζε

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ακουω για wermaht και martins μποτακια........... που ηταν πιο βαρεια απο μας κ ολοι τα λατρευαμε

επισης ολοι να φοραμε levi's 501 και μλουζες fruit of the loom

ολα τα παιδια φορουσαμε τα ιδια αλλα δεν μας πειραζε

Που τα θυμήθηκες παναγίτσα μου τα martins! Θυμάμαι που μου τα πέταξε η μάνα μου γιατί τα φορούσα και το καλοκαίρι και τα μάζεψα από σκουπίδια!!!!!!1

Καλά..αυτό ειναι topic...για να κλεινεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.. :)

Εγώ θυμάμαι που αλληλογραφούσα με παιδιά απο τη Μανίνα και τη Κατερίνα..κάτι ανάλογο του σημερινού face book και chat rooms αλλά καμία σχέση..πολύ πιο αθώα και με περισσότερη φαντασία..και βάζαμε και το μυαλό μας να δουλέψει με το γραψιμο....θυμάμαι που έβλεπα μικρό σπίτι στο λιβάδι και ξετρελενόμουν..κια ακόμη θα το βλεπα να υπήρχε δηλαδη :lol::lol:

Θυμάμαι που όοολοι οι συμμαθητές μου γούσταραν την Κέλλυ απο το Beverlly Hills.. :lol: ...εμένα μου άρεσε ο Στηβ..τον θυμάσται?? ....

Θυμάμαι τα άλμουμ που κολλάγαμε αυτοκόλλητα απο παιδικά,ελληνικές ταινίες..σειρές..σαφώς όλα ήταν πολύ καλύτερα απο τώρα νομίζω..

Γεννημένη 1979.. :)

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Οντως φοβερες αναμνήσεις!εμενα μου αρεζε ο Μπράντον!Αφού τώρα που το παίζει επανάληψη στον Αλφα πιάνω τον εαυτό μου να κολλάει!Επίσης έντονη ανάμνηση είναι το λάστιχο (Εμα εμα εσα σα εσα σα και μπι μπι α!

Γεννημένη το 1978.Σε λίγες μέρες αποχαιρετώ το 2.. :cry:

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

elepet έχω την εντύπωση ότι στην Μανίνα έγραφε για χρόνια ο Νίκος Μουρατίδης..αυτός που τώρα κάνει διάφορες γελοιότητες.

Θυμάσαστε τον πόλεμο Wham-Duran Duran σε Μανίνα Κατερίνα;;;

Τον ΤΑΟ-ΤΑΟ τον έβλεπε κανείς;;

yaki και εμείς παίζαμε λάστιχο τα μεσημέρια για να μην ενοχλούμε τους γείτονες...Άσχετο τώρα υπάρχει ακόμα αυτό το παιχνίδι;;;

sabrina μπλουζάκι fruit of the loom του γυμνασίου, μετά από χίλια πλυσίματα, και ακόμη επιζεί ως "πανάκι ύπνου" για το μωρό μου!!!!

Γιατί καλέ με πιάνει τέτοια μελαγχολία με το θέμα;;;;;

πολλες γριες μαζευτηκαν .....οποτε δεν γινεται να λειπω :D:D:D

συμφωνω με οτι ειπατε ολες και ακομη θυμαμαι τα γονατα μου μεχρι να παω γυμνασιο ηταν μονιμα με πληγες απο τα πεσιματα...παιχνιδι εξω καθε μερα!!!

Τωρα τα παιδια μονο καμμια γρατσουνια θα εχουν...που να χτυπησουν?στο σπιτι????

και γω γρια,γεννημενη το 70 :roll: .....οποτε Σταρ γρια η Ρουλα,Μις γιανγκ εγω μας λειπει η ενδιαμεση Μις γρια....ποια να ειναι....ποια να ειναι.....αυτη και αν εχει να θυμηθει....την αργοναυτικη εκστρατεια....τον πελοποννησιακο πολεμο...οταν περπαταγε με τα σανδαλια στην Κνωσσο....κτλ κτλ :D:D:D:D

Koρίτσια εγώ είμαι η ενδιάμεση γριά 1968 γεννημένη

Αυτο που θυμάμαι έντονα είναι το σπίτι μου το οποίο ήταν μονοκατοικία και είχε κήπο και εγώ και η κολλητή μου περνάγαμε ώρες εκεί .Τώρα έχει γίνει πολυκατοικία στην οποία είναι το τωρινό μου σπίτι .ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ

θυμαμαι ενα παιδικο νομιζω το λεγανε πατατουφ (παμε ταξιδι μαγικο στη φαντασια) ,το ταξιδι του νιλς χολγκερσον,χιλιοποδαρουσα τα γαριδακια τυροσουζας , την σοκολατα πεταλουδα το παγωτο μπαλακι της δελτα.θυμαμαι να παιζω ως τα μεσανυχτα κρυφτο κυνηγητο αμπαριζα κ τοσα αλλα κ τα γονατα ματωμενα μονιμα κτλ κ ναι οντως οι γονεις δεν ανυσηχουσαν οπως κανουμε εμεις σημερα ....επισης μπιλ κοσμπι εβλεπα ανελιπως μαγκαιβερ τα λιονταρακια κ αλλα πολλα .η καλυτερη δεκαετια ηταν αυτη του 80.

1975

Θυμάστε τα σιδερότυπα στη Μανίνα και την Κατερίνα? Είχα γεμίσει όλες τις μπλούζες μου, μέχρι και τα εσώρουχα του πατέρα μου :oops: η μαμά μου είχε αλοφρονίσει! Διάβαζα και Πάτυ μετά μανίας! Κουκουρούκου γκοφρέτα στην τσάντα του σχολείου για το διάλλειμα και Ντιούκς τα βράδια στην τηλεόραση! :D

Κι εγώ εκεί κοντα! 1974

EXXQp3.pngAIzKp2.png

νανσυ14 καπου ξετρυπωσα κ μια μπλουζα "fido dido" την εχω δωσει στο αστερακι την 3 χρονη ανηψια κ τη φοραει θυμαμαι σφαζομασταν με τον αδερφο μου ποιος θα την φορεσει , επισης θυμαμαι οτι τσακωνομασταν και για τα ιδια ρουχα σκεφτηκε η μοδα ηταν πολυ unicex δεκαετια 90 εεεε ημουν κ αρκετα αγοροκοριτσο στην εμφανιση

α ρε εφηβεια?????

τρέλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που έχω αρχίσει να νοσταλγώ.

Προσθέστε άλλη μια γρια του 1973.

α! Θυμήθηκα τον Boy George, για τον οποίο μάλωνα με τον πατέρα μου, γιατί τον έλεγε gay και εγώ τον θεωρούσα άντρα!!!

.png,.png

Μανίνα/Κατερίνα τις Τρίτες, Μίκυ Μάους/Βαβούρα τις Παρασκευές...Τα Goody's στο Περιστέρι που ήταν η έξοδος του Σαββάτου...το λάστιχο, το τσάκα-τσάκα και τα μήλα...και αυτά τα περίεργα σανδάλια με τον διαφανή πλαστικό πάτο και τα χρωματιστά κορδόνια που η μητέρα μου αρνιόταν να μου πάρει και μου είχε 'στοιχίσει'... :cry:

1974...

Θυμάμαι που 1η Δημοτικού γυρίζαμε από το σχολείο με τα πόδια στο σπίτι σε ομάδες 5-6 παιδιών!!!(και οι μαμάδες δεν ανησυχούσαν).

Θυμάμαι που είχαν ανοίξει τα VideoClub και νοικιάζαμε ελληνικές ταινίες!!!

Θυμάμαι που είχαμε 2 θερινά σινεμά στα Κάτω Πατήσια..

Θυμάμαι που ακούγα φανατικά Wham ...Θυμάμαι και την διάλυση τους!!!

Θυμάμαι το πρώτο τεύχος του ΚΛΙΚ (Με Κωστόπουλο ψαρωμένο και intelectuel!!!-νεοφερμένο από το Παρίσι)

Θυμάμαι την πρώτη μέρα του Mega Channel

Θυμάμαι το Eurobasket το 87 (6η Δημοτικού!!!)

Θυμάμαι που άκουγα Τσαουσόπουλο στο ραδιόφωνο και Πέτρο Κωλλέτη (άσχετο που θυμήθηκα το όνομα του τώρα..ούτε και θυμάμαι τη μουσική έπαιζε!!)

Είαμι στο γραφείο και έχω γεμίσει αναμνήσεις για την γειτονιά μου που χάθηκε...

1975 (η πιο γριά;;;;;;)

Κι εγώ μαζί σου....εκτός φυσικά από την περιοχή

1974.....

Διαφημίσεις

το θέμα είναι υπέροχο,γεμάτο νοσταλγία πίσω σε μια εποχή που δεν πρόκειται να ξαναέρθει.

Ειμαι γεννημένη το 1978 .

Θυμάστε τους new kids on the block?

Santa Barbara, τολμη και γοητεία ,οσο για την τελευταία δεν μας αφήνει να την ξεχάσουμε γιατι συνεχίζει ακάθεκτη.

Επίσης τα μπουφάν φλάι

προσπαθώ και ελπίζω να τα καταφέρνω να είμαι καλή μαμά

ΝΙΚΟΛΑΣ 13/01/2006

ΧΑΡΗΣ 21/10/2007

Ωραιες εποχες...ησυχες....αλλα παντα υπηρχε ο φοβος...μπορει να μην ειχαμε κινητα αλλα εμενα ακομα υπαρχει στα αυτια μου η φωνη της μαμας μου να φωναζει "Κατεριναααααααα ελα σπιτι καλεεεεεεε δεκα η ωραααα"!!!!!!! :lol::lol::lol:

Ολη η γειτονια μας ακουγε!!!!!! :lol::lol::lol:

1985 πανω στην αλλαγη γεννηθηκα!!!! :wink::lol::lol:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την κοπέλα, που άνοιξε αυτό το υπέροχο τόπικ! Έχω τις ίδιες αναμνήσεις με τις nancy14, elena32, souloumpamia. Δεν ντρέπομαι να πω πως τα κείμενά τους με εκφράζουν απόλυτα και με έκαναν να βουρκώσω...

Η δεκαετία του 80 ήταν υπέροχη όχι μόνο επειδή εμείς είμασταν έφηβες ή παιδούλες αλλά γιατί υπήρχε μια διάχυτη αθωότητα ΚΑΙ από την πλευρά των ενηλίκων.

Η μητέρα μου με άφηνε να παίζω στις αλάνες των Αγίων Αναργύρων, γιατί δεν φοβόταν μήπως με βιάσουν ένα τσούρμο Πακιστανοί ή μήπως με κλέψουν για ανταλλακτικά δηλαδή εμπόριο οργάνων(...).

Η έκρηξη του χρηματιστηρίου δεν υπήρχε και το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού και της επιδειξιομανίας δεν είχε γιγαντωθεί όπως τώρα.

Οι φιλίες των ενηλίκων, τουλάχιστον όπως τις ήξερα από τους γονείς μου, ήταν αληθινές. Έβαζες κόσμο στο σπίτι σου και δεν φοβόσουνα μήπως κάποια την πέσει στο σύντροφό σου.

Ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ να βγαίνουν νεαρά ζευγάρια με τα παιδάκια τους για πίτσες και παϊδάκια. Δεν υπήρχε αυτή η μιζέρια και η κακομοιριά που υπάρχει σήμερα και που, κατά την άποψή μου, δεν πηγάζει μόνο από την οικονομική κρίση.

Μπορούσες να ήσουν τύπος large. Αν ήσουν άντρας και σου άρεσε μια κοπέλα στην καφετέρια, της έστελνες κέρασμα και αμέσως ξεκίναγε το φλερτ. Τώρα, αν το κάνεις, θα σε πουν απελπισμένο ή μαλ*&*...

Ήσουν κοπέλα και δεν χρειαζόταν να έχεις φιγούρα μοντέλου, μαλλί κομμωτηρίου και να φοράς επώνυμα ρούχα για να έχεις πέραση. Μια πετυχημένη περμαναντ, ένα ζευγάρι βάτες και έτοιμη για έξοδο! Αν ήσουν 5 κιλά πάνω από το κανονικό δεν έτρεχε και τίποτα.

Στις ονομαστικές γιορτές γίνονταν γλέντια τρικούβερτα, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού. Δεν σου σέρβιραν ξεροσφύρι ένα περσινό ουίσκυ και δεν σου έλεγαν ένα κρύο "Ευχαριστούμε που μας θυμηθήκατε".

Έκανες οικονομία -όχι φοβερή- 10 χρόνια και αγόραζες ντούκου δικό σου σπίτι. Αγόραζες ρούχα και παπούτσια χωρίς να είσαι χρεωμένος εφ΄όρου ζωής στις τράπεζες.

Γενικότερα τότε υπήρχε μια διάχυτη ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ του στυλ "όλα θα πάνε καλά". Γι΄αυτό πιστεύω πως και ο κόσμος έκανε πολύ πιο εύκολα παιδιά. Τώρα βασιλεύει ο ΦΟΒΟΣ. Χαίρομαι που έζησα την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ υπέροχη δεκαετία της ανθρωπότητας.

Γεννημένη το 1971.

Grow up and get a life!

Thimamai san simera tis ateliwtes wre volta me to podilato, to kinigito ,to krufto me ta paidia apo tin polukatikia mou. Eixame rantevou kathe imera meta to diavasma. Tin sulogi apo xartia allilografias, tis theatrikes parastaseis pou steiname molis teleiwne to sxoleio me tous goneis mas na pianoun thesi stin piloti .

Menw stin idia perioxi alla ola exoun allaxei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pou twra ta paidakia mas na vroune xrono ola teleiwnoun toso arga les kai einai enilika. Eimai ekpaideutikos kai ponaei i psihi mou pou panta mou lene oti koimithikan 11-12 to vradu apo to diavasma akoma kai an einai dimotiko.....Lupamai pou twra pia oi apetiseis mas apenanti se auta ta plasmatakia einai 10plasies les k pote mas den vrethikame stin ilikia tous...................................................................

genimeni to 1977

OUR LITTLE GIRLS ARE OUR HEAVEN IN EARTH

XN6Sp2.pngTrmmp2.png

Τι ωραίο θεμα ανοιξατε.Πρώι στη δουλεία και ομως τωρα ταξιδευω στην γειτόνια μου......

Κρυφτό ,κυνηγητό, λαστιχο ,μηλακια,ΒΙΒΙΒΟ & JOHN-JOHN,ατελειωτες ώρες πάνω στο ποδήλατο χτυπημένα ποδια χερια αγκώνες .

ΒΟΝ JOVI.......................... Ντιουκσ ,Περιπολικά εν δράσει,Σπορτ Μπιλλι

ΜΑΓΙΑ η ΜΕΛΙΣΣΑ

Και που τα θυμηθηκατε τα διαφανα σανδαλια με τα χρωματιστα κορδανια;;;;;Απιστευτο!!!!!!!!

Εκεινο ομως που θυμαμαι και δεν θα το ζησουν τα παιδια μας ειναι οτι ποτε και κανεις δεν ήρθε να μας παρει απο το σχολειο η το φροντηστηριο

σε όλες τις τάξεις οποιαδήποτε ώρα και αν σχολούσαμε.Με την κολλητη μου μεναμε σε διπλανα σπίτια ,ιδια τάξη και φροντηστήριο μαζι.Θυμάμαι είχαμε 7-9 αγγλικα γυρνουσαμε σπίτι , χειμώνα μεσα στο κρύο και την ερήμια και καθομασταν στην γωνία της γειτονιας και μπλα μπλα μπλα μπλα μεχρι να βγει καποια μαμα να δει τι εγιναν επιτέλους αυτα τα παιδια(αν και ξεραν οτι εκει θα είμαστε) Πραγματικα αξεχαστα......Σ ευχαριστω φιλεναδα για την ομορφη παιδικη και εφηβικη μας ηλικία..........

Γεννημενη 1975

QJZup3.png

bxuCp3.png

Τα κάλαντα, βρε παιδιά, τα θυμάστε? Που ξεκινούσαμε από τις 7 το πρωί και γυρνούσαμε το απόγευμα! Πόσες bibibo είχα πάρει μ'αυτά τα λεφτά :D Και πού λόγος να μας συνοδέψουν οι γονείς, ε?

Μανίνα/Κατερίνα τις Τρίτες, Μίκυ Μάους/Βαβούρα τις Παρασκευές...Τα Goody's στο Περιστέρι που ήταν η έξοδος του Σαββάτου...το λάστιχο, το τσάκα-τσάκα και τα μήλα...και αυτά τα περίεργα σανδάλια με τον διαφανή πλαστικό πάτο και τα χρωματιστά κορδόνια που η μητέρα μου αρνιόταν να μου πάρει και μου είχε 'στοιχίσει'... :cry:

1974...

Μαυτο το τσακα – τσακα ακόμα γελάω. Που το θυμήθηκες !!!!!!!!!!!!

Σε κάθε γειτονία υπήρχε 1 ποδήλατο που κάναμε όλοι!!!!

Είχαμε και μια μπάλα που δεν θυμάμαι ποιανού ήταν αλλά θυμάμαι ότι την αφήναμε στο δρόμο σε ένα συγκεκριμένο σημείο για όποιον θέλει να παίξει. Και γενικότερα αφήναμε τα παιχνίδια μας για να τα ξαναβρούμε εκεί την επόμενη μέρα…………………

1974...

Μαυτο το τσακα – τσακα ακόμα γελάω. Που το θυμήθηκες !!!!!!!!!!!!

Σε κάθε γειτονία υπήρχε 1 ποδήλατο που κάναμε όλοι!!!!

Είχαμε και μια μπάλα που δεν θυμάμαι ποιανού ήταν αλλά θυμάμαι ότι την αφήναμε στο δρόμο σε ένα συγκεκριμένο σημείο για όποιον θέλει να παίξει. Και γενικότερα αφήναμε τα παιχνίδια μας για να τα ξαναβρούμε εκεί την επόμενη μέρα…………………

:D Το θυμάμαι και γελάω και γω μ'αυτό ακόμα, γιατί μου έρχεται συνέχεια μια σκηνή με το συχωρεμένο το μπαμπά μου που είπε να το δοκιμάσει και πήρε σβάρνα όλα τα έπιπλα στο σαλόνι!! :lol: Δεν ήξερε, δε ρώταγε??

Κορίτσια ωραίο θέμα...........θυμάμαι την ασπρόμαυρη τηλεόραση.....ΥΕΝΕΔ !!!! Τον κλούβιο και την σουβλίτσα, την κάντυ κάντυ, Ντιούκς και βέβαια Σαβατόβραδο με Ελληνική ταινία και σουβλάκι, το λάστιχο, τα μήλα και το σχοινάκι στους δρόμους και όχι μπροστά σε μία οθόνη ( tv, monitor ) όλη μέρα!!!!

Τις φωτιές που ανάβαμε στους δρόμους την ημέρα του Αι γιάννη του κλείδωνα χωρίς να φοβόμαστε τα λιγοστά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία με εισπράκτορα, τα περιοδικά μπλεκ, μανίνα, κατερίνα, το κοσμοϊστορικό γεγονός της κινητής τηλεφωνίας.

Τις original γεύσεις των φρούτων και λαχανικών, την μπομπονέλα και τα σποράκια στον δρόμο τα απογεύματα.

1971

:D

a40Vp3.pngGchMp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...