Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ησυχαζει με τιποτα!!!

Recommended Posts

Ο νυχτερινος θηλασμός ειναι λιγο κουραστικος στην αρχη . Ζητα βοηθεια απο τον αντρα σου να σου φερνει το μωρο στο κρεβατι να θηλάζεις και μετα ας το ρευει αυτος και να το ξανακοιμιζει . Ετσι θα κοιμασαι αμεσως εσυ και δεν θα σηκωνεσαι .

Ξερω πως και αυτος θα θελει να ξεκουραστει αλλα ο ενας θα βοηθαει τον αλλον οποτε μπορει και οι δυο μαζι το μωρο σας :D

Θα φτιαξουν τα πραγματα σιγα σιγα . Προσπαθησε να ξεκουραζεσαι οποτε βρισκεις λιγο χρονο εστω και για 20 λεπτά . Ολα καλα θα πανε Κατερινακι θα τα καταφέρεις ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 124
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παρτε φορτιστη κι επαναφορτιζομενες μπαταριες.......παιρνει 4 μεγαλες και τωει πολυ πραμμα.......13 ευρω εχει ο φορτιστης και για επαναφορτιζομενες πληρωνεις οσο για να αγορασεις κανονικες.....

vera, ξέρεις από που μπορώ να πάρω τον φορτιστή; για να τον χρησιμοποιείς, χρειάζεσαι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτές του εμπορίου;

Εγω τον πηρα απο καταστημα με ηλεκτρικα ειδη (φωτιστικα) της γειτονιας μου.......θελει ειδικες μπαταριες........αν θυμαμαι καλα κοστιζαν 5 ευρω η δυαδα.......η κουνια παιρνει 4 μπαταριες αρα πρεπει να αγορασεις 8........

Παντως ξεφορτιζεται οποτε θελει...αναλογως της χρησης φυσικα.......την πρωτη φορα κρατησαν οι μπαταριες (αλκαλικες κανονικες) 3 βδομαδες και μετα αρχισαν να πεφτουν........καμμια βδομαδα κρατουσαν μονο...φαγαμε ενα σωρο μεχρι να παρουμε φορτιστη........δεν παει χαμενος γιατι τωρα χρησιμοποιουμε τις μπαταριες και σε παιχνιδια του......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λοιπον τωρα για τα κινητικα παιδια......

Επειδη συστησαμε την κουνια σε ολους τους φιλους μας, ολοι την βολευτηκαν, μονο καποιο ζευγαρι ειχε το εξης προβλημα.......το παιδι μεσα στην κουνια μετα απο λιγη ωρα εκανε ενα τιναγμα, σαν γεφυρα και πεταγοταν το κεφαλι πισω και χτυπουσε στο σωληνα που κρατα την κουνια στον κορμο..........Αυτο βεβαια γινεται οταν το παιδι μεγαλωσει και μακρυνει........εμεις χρησιμοποιουσαμε την κουνια μεχρι και οταν ηταν 11 μηνων και δεν τιναζοταν ο δικος μου, ενω ο σωληνας ηταν ακριβως πισω του.........ετυχε εκεινη η περιπτωση τωρα........ομως το χρησιμοποιησαν για μηνες μεχρι να αναγκαστουν να την αποσυρουν........

Η κουνια εχει λουρια για να μη φευγει το παιδι.......κανονικα απο την στιγμη που κουνιεται το παιδι δεν εχει λογω να κανει ταρζανιες, απολαμβανει το κουνημα.......πρεπει να πεσεις ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για ναχεις προβλημα!!!! :roll:

Αν εχετε καποιο γνωστο μπορειτε να την δανειστειτε να δειτε αν αρεσει στο παιδι......σε μενα οσοι ηρθαν παντως τα παιδια επαιξαν κι ενθουσιαστηκαν......μαλιστα στα πιο μεγαλα παιδακια αρεσε που ειχα κρεμασει απο το μομπιλε παιχνιδια κι επαιζαν με αυτα μεχρι να αποκοιμηθουν...... :wink:

Παντβς οσο τα μικρα μας δεν καθονται καλα για να μπορουν να παιξουν με παιχνιδια δεν ειναι πολλοι οι τροποι για να διασκεδασουν.......ειτε γυμναστηριο, ειτε ριλαξ, θα βαρεθουν γρηγορα........οποτε η κουνια ειναι ενας καλος τροπος για να διασκεδασουν και να κοιμηθουν......

Δειτε κι εδω που γραφω για τροπους διασκεδασης....

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10233&start=15

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ευχαρστω πολυ vera αν και αυτο το τιναγμα ειναι που με φοβιζει ειναι σα να περιγραφεις το παιδι μου :D το κανει παντου,στην κουνια ,στο ρηλαξ ,οταν τον αλλαζω ακομα και μεσα στην μπανιεριτσα του με το ζορι τον κραταμε δεδομενου οτι ειναι και πολυ ψηλος (ηδη 73 ποντους )για την ηλικια του....παντως θα παω να τη δω την κουνια απο κοντα και βλεπουμε...

και κατι αλλο να ρωτησω...μιας και τουλαχιστον τον εχω καταφερει να αποκοιμιεται μονος του μπας και με την κουνια μαθει στο κουνημα??

εσεις αντιμετωπισατε τετοιο θεμα?

ευχαριστω για τις πληροφοριες...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

...μιας και τουλαχιστον τον εχω καταφερει να αποκοιμιεται μονος του μπας και με την κουνια μαθει στο κουνημα??

Λε φιλεναδιτσα μου δεν μου λες και μενα το μυστικό ? Πως τον κατάφερες τον γλυκουλινο ? :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ριτα οχι...καμμια σχεση.......δεν μαθαινει να κοιμαται μονο με κουνημα......

Το θεμα ειναι γιατι πεταγεται ετσι......αν το κανει επειδη δεν του αρεσει κατι και ετσι αντιδρα για να σε κανει να καταλαβεις, πιθανον να το κανει και στην κουνια οταν θα βαριεται......

Το παιδι που περιγραφω ηταν ιδιαιτερα νευρικο γιατι πονουσε το καημενο και τιναζοταν απο πονους φανταζομαι........ακομα και σημερα δεν εχουν βρει λυση (κολικους) και ειναι ετσι νευρικο.......παρολα αυτα μεχρι που εβρισκε καγκελο τους βολεψε......

Τι να πω? Εχει ενα αλφα κοστος σιγουρα.........παντως οσοι γνωστοι μου την πηραν την βολευτηκαν εστω για το μισο διαστημα που την βολευτηκαμε εμεις.......ειναι τοση η ταλαιπωρια των πρωτων μηνων που λες εστω και λιγο να κατσει σε ξεκουραζει.........εγω την βολευτηκα τοσο πολυ που αν μου χαλουσε θα αγοραζα αλλη χωρις κουβεντα......

Που μενεις? Σε ποια περιοχη?

καλε ναι ετσι το κανει απο βαρεμαρα και ταυτοχρονα περιεργεια,η κουρτινα να κουνηθει πισω του και να την παρει με την ακρη του ματιου του θα τιναχθει να τη δει ειναι πολυ κουτσομπολακος... :lol: ουτε πονακια ουτε γκρινιες απλα βαρεμαρα και περιεργεια

μενω παγκρατι θα παω τζαμπο να τη δω αλλα ρωτησα και στο αλλο θεμα που αναφερετε η κουνια ειναι ηδη 8 κιλα ο μικρος μου μεχρι τα 9 ειπες οτι μπαινει?

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

νΟΜΙΖΩ ΜΕΧΡΙ τα 10.......α ειναι μπουλουκακος!!!! :D

Δεν ξερω......κανονικα πρεπει να βαζει λιγοτερο βαρος στο εξης αφου πηρε τοσο πολυ βαρος μεχρι τωρα......εμεις 8 κιλα ειμασταν στους 6 μηνες και ειμασταν χοντρουληδες υποτιθεται!!! :lol: Αλλα μετα εβαζε 350-450 γραμμ το μηνα......τωρα ειμαστε 11 κιλα να καταλαβεις...φετος το καλοκαιρι γιναμε κορμαρες!!!! :lol:

Ειδικα οταν αρχιζουν να μουσουλανε βαζουν μετα βιας βαρος....αλλα εσεις εχετε καιρο ακομα να μπουσουλησετε!!! Τι να πω.......μπορεις να την παρεις και να την εχεις και για επομενο παιδι μετα.....

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι οτι δεν ειναι καθολου μπουλουκακος γενικα δειχνει πολυ αδυνατος αλλα εχει τα κιλα αυτα προφανως λογω του υψους του ειναι ηδη 73 ποντους ειμαστε πολυ πανω απο την καμπυλη στο υψος ,βεβαια γεννηθηκε και 55 ποντους.μαλλον αυτο θα κανω θα την παρω και βλεπουμε...σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

α ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟς.......κι εμεις γεννηθηκαμε 55 υψος αλλα αυτος ειναι λελεκας.......θα βρισκει πισω μωρε......

θΕς ΝΑ σου δανεισω την δικη μου να τη δοκιμασεις? Κι αν δεις οτι σε βολευει την αγοραζεις.....

καταρχην σε ευχαριστω θερμα για την καλη σου προθεση...ουτε να γνωριζομασταν...το εκτιμω αφανταστα απλα για αρχη λεω να παρω τον λελεκα :lol: μου μαζι στο τζαμπο και αν εχουν καμμια στημενη δειγμα να τον βαλω να κατσει να δω αντιδρασεις...απο εκει και υστερα αν ειναι θα δω...

και παλι σε ευχαριστω για την προταση και αν ειναι θα επικοινωνησω

φιλια

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Γι αυτο σε ρωτησα που μενεις......αν ησουν κοντα θα ηταν ευκολο.....

Συνηθως εχουν στημενη στα τζαμπο.......αλλα πολυ φοβαμαι οτι για λιγο καιρο θα την χαρεις....ο δικος μου στους 11 μηνες ηταν καπου 75-76 εκ και πολυ κοντα στο σωληνα.......γι αυτο και τον σταματησα.......ηταν και τα κιλα βεβαια αλλα εγω τον εβαζα μεσα και πανω απο τα 9 κιλα!!!!

Τι να πω....αν την παρεις θα ναι με την διακιολογια για το επομενο παιδι.....

Παντως υπαρχουν αλλες κουνιες (καθιστες ομως) για μεγαλυτερα παιδια ....αλλα δεν κοιμουνται εκει!!!

Διαφημίσεις

Λαμπρινή μας, τι έγινε με την κούνια σήμερα; Την αγοράσατε τελικά; Εντυπώσεις;

Εγώ πήγα το πρωί και την παρήγγειλα στο παιχνιδάδικο της γειτονιάς μου. Μιλάμε για πολύ baby gadget ;)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Καλη μέρα και καλη εβδομάδα σε ολες/ους σας.

Βάζω εδώ την απορία μου ( αν κα ειναι λιγο παλιο το θέμα ) για να μην ανοιγω καινούργια ποστ.

Γεννήσαμε στις 21/08 ένα αγοράκι υγειέστατο.

Τις πρώτες μέρες που το φέραμε στο σπιτι ολα κυλούσαν ομαλά. Ετρωγε, μας κερνούσε 1-2 πανες και μετά νανάκια του.

Τις τελευταίες μέρες όμως αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα.

Τρώει κανονικά αλλά μετά δεν κοιμάται. Βγάζει κάτι ήχους σαν να πιέζεται να κάνει κακά ( άσχετα αν έχει κανει πριν καμια ώρα ) σε σημειο να κοκκινίζει/μαυρίζει το προσωπάκι του. Αυτο τον κάνει να μην ηρεμεί με τίποτα ουτε την μέρα ουτε το βράδυ, με αποτέλεσμα να μας έχει τρελάνει ( οχι εμένα τοσο πολύ, διότι τα πρωϊνά ειμαι στη δουλειά, αλλά τη σύζυγό μου ).

Ρωτήσαμε τον γιατρό αλλά δε μας έδωσε μια συγκεκριμένη απάντηση ( αυτό ειναι ένα άλλο θέμα που ισως ποστάρω ) παρα μονο οτι " πιέζεται " ( λες και θέλει 3 ντοκτορα και 4 Phd για να το καταλάβει κάποιος ).

Στο μηνιαίο check-up που του έκανε τον βρηκε υγειέστατο και πολυ καλά στα κιλά του/ ύψος του.

Α, να σημειώσω οτι η σύζυγος μου το θηλάζει ( όχι με τον ρυθμό των πρώτων ημερών γιατί προσπαθει να απογαλακτίσει, χωρίς την χορηγία φαρμάκων ) κάποιες φορές ( 2-3/ημέρα ) και τα υπόλοιπα γεύματα ειναι nativa HA ( 4 μεζούρες ) και Gikoz ( αν το γράφω σωστά, 1 μεζούρα ).

Ειχε ποτέ κάποιος/α το ίδιο πρόβλημα με εμάς;

Αν ναι πως το αντιμετωπίσατε;

Κάθε συμβουλη-πληροφορία ειναι σημαντική καθότι η γυναίκα μου κοντεύει να τρελαθεί στο σπιτι και εγώ δεν μπορώ να κανω κάτι παρα μονο τα απογεύματα:(

Ευχαριστώ πολύ

περάσαμε κι εμείς ακριβώς τα ίδια.... τίποτα αλλο εκτός από υπομονη δεν κάναμε...

Είχα καταλήξει ότι είναι ίσως το γαστροκολικό αντανακλαστκό που όλοι έχουμε και είναι εαίσθητη παραπάνω...ο γιατρός ελεγε ότι είναι ανευ σημασίας, εγώ τρελενόμουν από αγωνία...

Κράτησε λίγο, 2-3 μηνών τέλος...εγώ της έτριβα την κοιλίτσα κυκλικα, και εβαζα μια παιδική φλισ θερμοφόρα με χλιαρό νεράκι...ήταν χειμώνας βέβαια...νομίζω κάπως την ανακούφιζα.

Ισως να τον ρευετε περισσότερη ώρα? Θα ελεγα επίσης να ξανασκεφτεί τον απογαλακτισμό η γυναίκα σου, καθότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευπεπτο απο το μητρικό γάλα, και πάντα στο στήθος θα ηρεμει, εστω κι αν ακόμα τα πρώτα λεπτά ρίχνει τα τεντώματακια ακόμα και με...τη θηλή στο στόμα!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

περάσαμε κι εμείς ακριβώς τα ίδια.... τίποτα αλλο εκτός από υπομονη δεν κάναμε...

Είχα καταλήξει ότι είναι ίσως το γαστροκολικό αντανακλαστκό που όλοι έχουμε και είναι εαίσθητη παραπάνω...ο γιατρός ελεγε ότι είναι ανευ σημασίας, εγώ τρελενόμουν από αγωνία...

Κράτησε λίγο, 2-3 μηνών τέλος...εγώ της έτριβα την κοιλίτσα κυκλικα, και εβαζα μια παιδική φλισ θερμοφόρα με χλιαρό νεράκι...ήταν χειμώνας βέβαια...νομίζω κάπως την ανακούφιζα.

Ισως να τον ρευετε περισσότερη ώρα? Θα ελεγα επίσης να ξανασκεφτεί τον απογαλακτισμό η γυναίκα σου, καθότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευπεπτο απο το μητρικό γάλα, και πάντα στο στήθος θα ηρεμει, εστω κι αν ακόμα τα πρώτα λεπτά ρίχνει τα τεντώματακια ακόμα και με...τη θηλή στο στόμα!!!

Σε ευχαριστώ πολυ για την γρήγορη απάντηση.

Στην αγκαλιά μας ηρεμεί λιγο ( οχι πάντα ) αλλά με το που τον βάλουμε στο λικνο αρχίζει τα ίδια.

Δεν γινεται να το συνεχίζει καθότι σε λιγο καιρό θα πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της. Για αυτον τον λόγο και το κάνει σταδιακά. Για να μην του κακοφανει:)

Αυτή τη θερμοφόρα ξέρεις απο που μπορώ να την αγοράσω;;

Α, και κάτι άλλο. Ο γιατρός μας ειπε να τον βάζουμε στο κρεβατάκι του μπρούμυτα. Σας ειπε τπτ παρόμοιο ο δικός σας;

Φοβόμαστε ( ακομα και αν ειμαστε διπλα του ) να τον βάλουμε μπρούμυτα ( οχι μονο μην πνιγει.. αλλά για γουλίτσες, εμετους και τέτοια )!!

Και εγώ έχω επιστρέψει στην εργασία μου...αντλώ κάποια γεύματα και τα δίνει η μητέρα μου που την κρατάει, και όταν γυρίζω σπίτι συνεχίζουμε ακάθεκτοι, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματός μας! Ας κάνει ότι την ευχαριστεί αυτό είναι το πιό σημαντικό και σεβαστό.

Τη θερμοφόρα τη βρήκα τυχαία σε ένα φαρμακείο, φαντάζομαι καποια κεντρικα και μεγάλα θα εχουν σίγουρα...

Αυτό με το που τον ακουμπατε στο λικνο/κουνια/οπουδηποτε εκτος αγκαλιάς κλαίει, το έχουν όλα τα μωρα....ειναι μικρουλι ακομα θεωρει ότι ειναι επεκταση της μαμας και όχι αυτονομος οργανισμος...σαν να εχουν ρανταρ όλα πάντως! :lol:

Δοκίμασε τα σεντονάκια να είναι φανελένια, διατηρούν τη ζεστασιά καλύτερα! Βάζε τον κοιμισμένο καλά, και κουνίστε τον ταυτόχρονα οταν τον ακουμπάτε. Ισως να μην ξυπνήσει...

Όσο για το μπρούμυτα, επισημα είναι εντελώς λάθος και κακώς σας συμβούλεψε κάτι τετοιο...από προσωπική εμπειρία όμως, η μικρή γυρνούσε έτσι μονη της και δεν κοιμόταν με κανέναν άλλο τρόπο...μόνο μπρούμυτα βολευόταν.

Σίγουρα μπρουμυτα ανακουφιζονται όταν έχουν την κοιλίτσα, αλλά μπορείτε την ημέρα να τον βάζετε έτσι για κάποια λεπτα να ξεπιάνεται.Μπρούμυτα είναι ασλφαλέστερα για να ΜΗΝ πνιγεί οπότε αυτό μην το φοβάστε αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κοιμάται ανασκελα, για τους γνωστούς λόγους (συνδρομο αιφνιδιου θανάτου)

eNeap2.pngNziDp2.png

Και εγώ έχω επιστρέψει στην εργασία μου...αντλώ κάποια γεύματα και τα δίνει η μητέρα μου που την κρατάει, και όταν γυρίζω σπίτι συνεχίζουμε ακάθεκτοι, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματός μας! Ας κάνει ότι την ευχαριστεί αυτό είναι το πιό σημαντικό και σεβαστό.

Τη θερμοφόρα τη βρήκα τυχαία σε ένα φαρμακείο, φαντάζομαι καποια κεντρικα και μεγάλα θα εχουν σίγουρα...

Αυτό με το που τον ακουμπατε στο λικνο/κουνια/οπουδηποτε εκτος αγκαλιάς κλαίει, το έχουν όλα τα μωρα....ειναι μικρουλι ακομα θεωρει ότι ειναι επεκταση της μαμας και όχι αυτονομος οργανισμος...σαν να εχουν ρανταρ όλα πάντως! :lol:

Δοκίμασε τα σεντονάκια να είναι φανελένια, διατηρούν τη ζεστασιά καλύτερα! Βάζε τον κοιμισμένο καλά, και κουνίστε τον ταυτόχρονα οταν τον ακουμπάτε. Ισως να μην ξυπνήσει...

Όσο για το μπρούμυτα, επισημα είναι εντελώς λάθος και κακώς σας συμβούλεψε κάτι τετοιο...από προσωπική εμπειρία όμως, η μικρή γυρνούσε έτσι μονη της και δεν κοιμόταν με κανέναν άλλο τρόπο...μόνο μπρούμυτα βολευόταν.

Σίγουρα μπρουμυτα ανακουφιζονται όταν έχουν την κοιλίτσα, αλλά μπορείτε την ημέρα να τον βάζετε έτσι για κάποια λεπτα να ξεπιάνεται.Μπρούμυτα είναι ασλφαλέστερα για να ΜΗΝ πνιγεί οπότε αυτό μην το φοβάστε αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κοιμάται ανασκελα, για τους γνωστούς λόγους (συνδρομο αιφνιδιου θανάτου)

Δηλαδή δεν κάναμε κάτι λάθος... Γιατί μέχρι τώρα πιστεύαμε οτι τον κακομάθαμε στην αγκαλιά και τώρα δεν θέλει πουθενά αλλου!! :oneup:

Άμα λέω εγώ οτι ο παιδίατρός μας ειναι....... καλά λέω!!

Να υποθέσω οτι και εσυ με αγκαλιά την πέρασες την κατάσταση;

Πότε η αγκαλιά δεν είναι λάθος και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κακομαθαίνουν τα μωρα...είανι η πραγματική τους ΑΝΑΓΚΗ και όχι πείσματα....σορρυ για τα κεφαλαία αλλα εχω αγανακτήσει με όσα ακούω από τους γυρω μου...ακόμα και από φίλους!

Γνώμη μου είναι να κάνω ότι μπορώ και έχει αποτέλεσμα, ωστε το παιδί να είναι ήρεμο και ευτυχισμένο...

Η κόρη μου έχει χορτάσει από αγκαλια, ολοι έλεγαν την εχεις μαθει ετσι κλπκλπ μια χαρά κάθεται πλεον και μονη της και παίζει...

Αγκαλίτσες και χουχουλιασμα λοιπόν χαρείτε το τώρα , πραγματικά ο καιρός περνάει πολύυυυ γρήγορα....

eNeap2.pngNziDp2.png

Να'σαι καλά βρε Galat.

Λέμε να του πάρουμε και αυτή την " κουνια " που εκτός απο κούνημα έχει και δόνηση ( σχωράτε με κορίτσια δεν ξέρω πως την λένε:P )

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...