Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ησυχαζει με τιποτα!!!

Recommended Posts

Εχω εναν γιο μολις 2 εβδομαδων και ειναι πολυ νευρικος,ειναι φορες που δεν ηρεμει με τιποτα,ουτε αγκαλια,ουτε το γαλα μου ουτε βολτα πανω κατω...μονο κλαιει(σπαραζει ο καημενος) και δεν του κανει τιποτα καλο!

Επιδη ειμαι νεα μαμα,δεν ξερω εαν αυτο ειναι φυσιολογικο και καποιες εβδομαδες αργοτερα(οταν σαραντησει) βρει λιγο το ρυθμο του(κι αυτο κι εμεισ).Η κουραση ειναι τοσο μεγαλη ιδιως το βραδυ που δεν μας κρατανε τα ποδια μας!

Οι πιο εμπειρες μαμαδες ας μου πουνε εαν ειναι κοινο το φαινομενο!

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κατερινα να σου ζησει το μωρο!!!!!!

Κολικοι θΑ ΕΙΝΑΙ και ποναει το καημενο,,,,,,διαβασε τα σχετικα ποστ να δεις πως θα τον βοηθησεις.......

Δε βλαπτει να ρωτησεις τη γιατρο σου καλου κακου, μηπως ειναι κατι αλλο (που δεν πιστευω).......υπαρχουν τροποι να τον βοηθησεις.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Είχαμε ακριβώς τα ίδια και ήταν κολικοί..Το παλεύουμε!Όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνονται τα πράγματα..Θα συνηθίσεις και την κατάσταση. Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο!!Dont worry :)

κατερινα μου να σου ζησει το μωρακι σου οπως σου ειπαν και οι αλλες μανουλες κατα 99% ειναι κολικοι αν δεν θηλαζεις πες το γιατρο σου να σου προτηνει γαλα κατα των κολικων (το καλυτερο ομως ειναι της μανουλας)επισης βοηθαει η γυμναστικουλα με τα ποδαρακια για να φευγουν τα αερια,τον δικο μου τον εβαζα ψιλα στον ωμο να πιεζεται η κοιλιτσα του και περπατουσα μεσα στο σπιτι μονο ετσι ηρεμουσε και μου ειχε πει η γιατρος σε περιπτωση που δεν ηρεμει βολτα με το αυτοκινητο.ευχομαι κατερινα μου να περασουν γρηγορα τα περασαμε κι εμεις και ξερω.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις και τις ιδεες,θα προσπαθησω να κανουμε λιγη γυμναστικη αν και οταν ειναι νευρικος ουτε τα ποδαρακια του δεν μπορω να πιασω!

Χτες το βραδυ αφου εφαγε και τον αλλαξαμε ειχαμε μαραθωνιο κλαματος 2 ωρες μεσα στην μαυρη νυχτα,οποτε σημερα ειμαστε (μαμα+μπαμπας) πτωμα απο την κουραση!

να τον βαζω στο στηθος καθε φορα που κλαιει? ακομα κι οταν εχει μολις φαει? Η αληθεια ειναι οτι οταν ειναι νευρικος μου τραβαει το στηθος και με ποναει κι ετσι κι εγω το αποφευγω :?

μεσα σε 2 εβδομαδες που φυγαμε απο το μαιευτηριο εχει παρει 370 γραμ.μηπως δεν ειναι αρκετα? μηπως δεν χορταινει γι'αυτο ειναι νευρικος?

800-1000 πρεπει να παρει οποτε μαλλον καλα εισαι

μηπως πειναει? αν πιανει μπουκαλι λιγο κιντερτεκ?

για κολικους υπαρχει και το infacolic σταγονιτσες, αν ειναι να σπαραζει το παιδι καλυτερα να δρας και δραστικα

εμενα ηρεμησε στο 4μηνο ο γιος :cry:

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Κατερίνα αν όντως είναι κολικοί ένα είναι το φάρμακο.

Α Γ Κ Α Λ Ι Τ Σ Α :D

Να φροντίζεις να ακουμπα η κοιλίτσα του πάνω σου έτσι ανακουφίζονται τα μωράκια.

Επίσης και το να φέρνεις τα γονατάκια του στην κοιλίτσα του και αυτό βοηθάει.

Ε και λίγο τραγουδάκι και λίγο πάνω κάτω. Αυτή είναι η λύση. Εμείς έτσι το ξεπεράσαμε.

Προσπάθησε να αποφύγεις το χαμομήλι ή οτιδήποτε άλλο γιατί είναι ακόμη μικρούλη και δεν κάνει να γεμίζει η κοιλίτσα του με νερό και να χάνει γεύματα. Και πάνω από όλα υπομονή!!!!!!!! ¨ολες τα περάσαμε και τελικά επιβιώσαμε.

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

ελπιζω οτι θα τα καταφερουμε τελικα,το μονο που ευχομαι ειναι να εχω δυναμη να αντεχω :) τωρα μου φαινεται βουνο η ολη κατασταση (σαν νεα μαμα) αλλα που θα παει θα βρουμε τα ισια μας καποια στιγμη :D

Ευχαριστω ολες σας

Κατερίνα μου το μωράκι σου σίγουρα πονάει :cry: Διάβασε το topic για τους κολικούς. Εκεί θα βρείς πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις την ώρα της κρίσης. Μπορεί να μην δουλέψει και τίποτα.. απλά να είσαι εκεί για το μωράκι σου μέχρι να περάσει!! :wink:

Κατερινα μεχρι να σαραντησει το μωρο θα το βαζεις στο στηθος συνεχεια.....23 ωρες το 24ωρο αν το επιθυμει.......κι οση περισσοτερη ωρα μενει σε ενα στηθος τοσο εξασφαλιζει να παρει το λιπος που βγαινει στο τελος....ετσι θα παιρνει και βαρος..... :wink:

Η φυση κανει τα μωρα να κλαινε ωστε να τα βαζει η μανουλα στο στηθος.....ετσι διασφαλιζεται η καλη παραγωγη γαλακτος........θα βρεις πολλα τοπικ για το θεμα στην ενοτητα θηλασμου.........κανε υπομονη γιατι μεχρι να σαραντισετε ειναι το πιο δυσκολο, αλλα μετα θα δεις οτι ολα θα ειναι πιο ευκολα και μωρο θα τρωει πολυ πιο γρηγορα τα γευματα του......

Επισης προσεχε την διατροφη σου καλου κακου....οχι λαχανα, ανθρακικο, οσπρια, κρεμμυδια κλπ.....

Σε καταλαβαινουμε και σε συμπονουμε γιατι ολες τα περασαμε!!!! Καλη συνεχεια!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Να ζήσει το μωράκι σου,δες επίσης και το ενδεχόμενο το μωρό σου να μη ρέυεται σωστά .

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει ο μπέμπης και να είναι πάντα καλά. Αν είναι κολικοί, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή. Η γιατρός μας είχε πει να βράζουμε χαμομήλι, τίλιο και γλυκάνισο και να του το δίνουμε. Αν όμως θηλάζεις δεν πρέπει να του δώσεις μπιμπερό από τόσο μικρό, άσε που εμάς δεν το ήθελε κιόλας. ΥΠάρχει και μία στάση που βοηθάει. Κάθεσαι, ξαπλώνεις το μωρό μπρούμυτα στο γόνατό σου (η κοιλίτσα του να ακουμπάει στο γόνατό σου) και του τρίβεις απαλά την πλατούλα. Ο δικός μου σταμάταγε για λίγο, κυρίως όταν του το έκανε αυτό ο μπαμπάς του. Αλλά σου το ξαναλέω, υπομονή, αυτό περνάει μόνο του.

Καλημερα!

προσπαθω να τον εχω οσο πιο πολυ μπορω στην αγκαλια και στο στηθος αλλα πολλες φορες κουναει χερια και ποδια τοσο εντονα που ειναι αδυνατο!!!

Ελπιζω περνωντας οι μερες να ηρεμει σιγα σιγα :)

Να σου ζήσει Κατερίνα!

Πωπω, τώρα θυμάμαι τα δικά μας (όχι ότι τώρα κοιμόμαστε τις νύχτες δηλαδή!). Ο μπέμπης μου ηρεμούσε μόνο όταν τον είχα στον ώμο, τόσο που τα δύο χεράκια του να κρέμονται στην πλάτη μου, και τον έκανα βόλτες. Μόλις καθόμουν ξανάρχιζε τις φωνές! Έχζω λιώσει σόλες και σόλες στη διαδρομή κρεβατοκάμαρα-σαλόνι-κουζίνα... :D Κουράγιο, το έχουμε περάσει όλες το στάδιο αυτό. Είναι περαστικό και αυξάνει και τις αντοχές μας! :roll::?:D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Ευχαριστω souzy για το κουραγιο,βοηθαει οταν σκεφτομαι οτι δεν ειμαι η μονη που το παιδακι της δεν ηρεμει τις περισσοτερς φορες με τιποτα!!! Ανυπομονω να μεγαλωσει λιγακι για να μην φοβαμαι να τον πιανω πιο αποφασιστικα.Φοβαμαι το κεφαλακι του ακομα ειναι τοσο μωρο!!!!

Κατερινα λενε μερικοι οτι τους βιηθησαν στους κολικους τα ριλαξ με δονηση (εχει η fisher price, an θες παρε ενα μοντελο που να γινεται και κουνιστη καρεκλα για να σου χρησιμεψει και αργοτερα, κοστιζουν 40-70ε) οπως και οι κουνιες της fisher price που εχουν και πλευρικη κινηση.......(120-140ε)

Εμεις εχουμε και τα δυο αλλα 1ον δεν ειχαμε κολικους και δευτερον δεν του αρεσε καθολου η δονηση......σε καποια μωρα αρεσει και σε αλλα οχι.....ισως αυτα που ποναναε τα ανακουφιζει......

Η κουνια παλι μας εξυπηρετησε παρα πολυ και την καταευχαριστηθηκαμε......μεχρι που δεν χωρουσε την ειχαμε......τα βοηθαει να ηρεμουν και να κοιμουνται....ηταν το μονο πραγμα που τον κρατουσε μακρια απο αγκαλια..... :wink:

Γλυκιά μου τα πέρασα κι εγώ αυτά και μπορώ να σου πω πως ο Αστέρης μου έχει λίγες μέρες που καλυτέρευσε η κατάσταση.

Είχαμε πολλούς πόνους, οι κολικοί ήταν ό,τι χειρότερο. Το μωράκι μου δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτε. Έκλαιγε με το ρολόι 8 με 9 ώρες την ημέρα...από τους πόνους δεν κοιμότανε σχεδόν καθόλου κι εγώ τρείς μήνες κυκλοφορούσα σαν ζόμπυ από την κούραση και την αυπνία. Δεν ηρεμούσε ούτε στην αγκαλιά μου, πουθενά! Επίσης πολύ νευρικός...χέρια πόδια κουνάμε από την μέρα που γεννηθήκαμε με πολύ νεύρο!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω μ΄αυτό, απλά θέλω να σου πω πως θα έρθουν και καλύτερες μέρες...όπως ήρθανε και για μας και τώρα χαίρομαι το μωράκι μου διαφορετικά :D

κουράγιο και υπομονή....μοναχά αυτά βοηθάνε ...

Φιλιά

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Sardelaki, πόσο γρήγορα μεγάλωσε το παιδάκι σου :shock:

Σαν χτες το θυμάμαι που σε περιμέναμε να γεννήσεις :D:D:D

Μεγαλώνουν ιλιγγιωδώς τα μπουμπουκάκια μας :lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Sardelaki, πόσο γρήγορα μεγάλωσε το παιδάκι σου :shock:

Σαν χτες το θυμάμαι που σε περιμέναμε να γεννήσεις :D:D:D

Μεγαλώνουν ιλιγγιωδώς τα μπουμπουκάκια μας :lol:

ναι souzy μου έχεις απόλυτο δίκαιο...ποσο γρήγορα μεγαλώνουν τελικά ε;

Τώρα πια έχουμε ξεπεράσει και κατά πολύ τους κολικούς μας και πάμε περίφημα. Πόναμε πιά μοναχά που και που κι αυτό όχι πολλές ώρες την ημέρα. Ανακούφιση για τον μικρό αλλά και για την μαμά! :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

να τον βαζω στο στηθος καθε φορα που κλαιει? ακομα κι οταν εχει μολις φαει? Η αληθεια ειναι οτι οταν ειναι νευρικος μου τραβαει το στηθος και με ποναει κι ετσι κι εγω το αποφευγω :?

Να σου ζησει!Τα μωρα που θηλαζουν συνηθως δεν εχουν κολικους,οποτε κατι αλλο θα φταιει...πως τον θηλαζεις;τον αφηνεις οσο θελει και αφηνει μονος του το στηθος;;καλο ειναι πρωτααυτο να κοιτας μολις ξεκινησει την γκρινια,να τον βαλεις στο στηθος.Επισης μην τον αφηνεις να κλαει,αμεσα παρτον αγκαλια,γιατι μετα τιποταδεν θα τον ηρεμει...υπομονη.

Sardelaki,

σ'ευχαριστω για την συμπαρασταση!!! ειναι παρηγορο ν'ακουω οτι καποια στιγμη (συντομα) ολη αυτη η κατασταση θα μου φαινεται μακρινη...και πιστεψε με ανυπομονω να σαραντησει που λενε ολοι οτι βλεπεις μια διαφορα τοτε και μετα στους 2-3 μηνες.Θελω πολυ να χαρω το μωρο μου αλλα με τοση κουραση και εξαντληση.....