Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ησυχαζει με τιποτα!!!

Recommended Posts

Athena,

προσπαθω καθε φορα να τον βαζω στο στηθος αλλα δεν εχω παντα το κουραγιο γιατι πολλες φορες ειναι νευρικος και μου το τραβαει,λες και παιζει χωρις να πινει.....και ειμαι τοσο κουρασμενη.....ποτε θα εδραιωθει αυτος ο θηλασμος πια????? οταν σαραντσει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 124
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Sardelaki,

σ'ευχαριστω για την συμπαρασταση!!! ειναι παρηγορο ν'ακουω οτι καποια στιγμη (συντομα) ολη αυτη η κατασταση θα μου φαινεται μακρινη...και πιστεψε με ανυπομονω να σαραντησει που λενε ολοι οτι βλεπεις μια διαφορα τοτε και μετα στους 2-3 μηνες.Θελω πολυ να χαρω το μωρο μου αλλα με τοση κουραση και εξαντληση.....

ο δικός μου ο μπόμπιρας ούτε όταν σαράντησε, δυστυχώς, δεν ηρέμησε. Ως δια μαγείας μόλις κλείσαμε τους 3 μήνες είδα καλυτέρευσει. Μέχρι τότε ήμουν ένα ράκος και συνέχεια έκλαιγα από εξάντληση. Ευτυχώς είχα και τον άντρα μου συμπαράσταση αλλιώς θα τρελλενόμουνα. Αφού περίμενα κάθε μέρα σαν τρελλή να γυρίσει από την δουλειά για να χαλαρώσω κι εγώ. Τώρα πιά τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και χαίρομαι το μωράκι μου που όλο μου γελάει ότι κι αν του πω :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Αυτο που περιμενεις τον αντρα απο την δουλεια να γυρισα σαν Σωτηρα...Δεν ειναι φοβερο?

Παντως Σαρδελακι σαν χθες θυμαμαι που ελεγες(ή καλυτερα που διαβαζαμε) οτι θα γεννησεις!!!Ειδες πως περναει ο καιρος?Τωρα ερχονται τα κλαυτερα που θαρχισει να επικοινωνει κιολας με σας!!Αντε γερα να ειναι τα μωρακια μας και χαρουμενα παντα!

Kalispera Katerina,

Na sou zisei to blastari sas kai panta me igia na ton xairestai.

Eimai kai ego freskia manoula, o Marios molis egine 3 minon :)

Tin imera pou bgika apo to maieutirio eklapsa toso poli pou i idia mou i mana tromaxe na me sineferi. Imoun poli tromagmeni kai entelos asxeti me to thema tis mitrotitas. Fobomoun akoma kai na akouso to idio mou to entstikto, ase pou pisteua oti den eixa. Telika omos i apelpisia metatrapike se elpida kai xara.

Thilasmos kai pali thilasmos!!!!!! einai to kalitero giatriko. Bebaia opos eipe kai i Athena an den kano lathos, sinithos ta mora pou thilazoun den exoun kolikous...i toulaxiston oxi toso sixna kai me tin idia entasi. O paidiatros mas otan perase to katofli tis portas tou spitiou mas to proto pragma pou mas eipe itan "OLA TA MORA KLAINE".

Katarxin xalarose, xero oti einai pio eukolo na to leei kaneis apo to na to kanei. Oso eisai esy mesa se mia entasi kai anisixia na xereis oti pernaei sto moro eidika otan thilazeis. Emena me boithise na kano xliara ntouzakia prin ton thilasmo, xoris omos pola aromatika oste na min enoxlisoun to moro, ebaza mousiki pou mou arese kai epeita ebaza to moro sto stithos. Tou milaga kai tou xaideua to kefalaki oste na iremei. Kalo kouragio kai pistepse me den eisai moni!!!! Sto leo giati ego mpika se auto to "tripaki" kai diskoleutika

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Σημερα το απογευμα ειπαμε να τον βγαλουμε την πρωτη του βολτα με το καροτσι μπας και αλλαζοντας παραστασεις ηρεμησει λιγο απο το κλαμα.....εκλαιγε σε ολη την διαδρομη!!! οταν γυρισαμε λεμε θα τον αλλαξουμε,θα του κανουμε κι ενα μπανιο να χαλαρωσει....τιποτα εκλαιγε λες και του καναμε κατι πολυ κακο....τον εβαλα στο στηθος ηρεμησε για λιγο αλλα συντομα αρχισε να το τραβαει...

Δεν ξερω τι αλλο να κανουμε....

Διαφημίσεις

Κατερινάκι μου το μόνο που μπορείται να κάνετε είναι υπομονή. Τα πράγματα θα στρώσουν, θα το δεις. Εμείς κλαίγαμε κάθε βράδυ, πολλές φορές μπορεί να πήγαινε και 3 για να κοιμηθούμε. Λίγο πριν σαραντήσουμε όμως η κατάσταση βελτιώθηκε. Τώρα πια είμαστε μια χαρά :D

Υπομονη Κατερινα....υπομονη......

Να ξερεις οτι ολα αυτα θα περασουν συντομα και θα τα ξεχασεις!!!! Ειναι δυσκολος ο πρωτος καιρος καλη μου....... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Athena,

προσπαθω καθε φορα να τον βαζω στο στηθος αλλα δεν εχω παντα το κουραγιο γιατι πολλες φορες ειναι νευρικος και μου το τραβαει,λες και παιζει χωρις να πινει.....και ειμαι τοσο κουρασμενη.....ποτε θα εδραιωθει αυτος ο θηλασμος πια????? οταν σαραντσει?

Σε νιωθω,καταλαβαινω ακριβως πως εισαι...και η αδελφουλα μου στη φαση σου ειναι και αυτο που χρειαζεται ειναι η βοηθεια,τουλαχιστον να ασχολεισαι μονο με το μωρο και με τιποτα αλλο.δεν ξερω αν γινεται παντως θα βοηθουσε σε αυτη την φαση.

Eγω ηρεμησα απο την 6η εβδομαδα που εδωσα πιπιλα.

Κοριτσια,

σας ευχαριστω ΟΛΕΣ για την συμπαρασταση και το κουραγιο που μου δινετε!!!!

Χτες περασε η παιδιατρος μας να τον δει.Ειναι ολα καλα,πρεπει λεει να εχει κολικους αλλα δεν θα μας δωσει κανενα φαρμακο γιατι πιστευει οτι ειναι κατι φυσιολογικο και οτι δεν χρειαζεται....κατα τα αλλα μας λεει οτι προληπτικα και μονο πρεπει να κανουμε εξετασεις ουρων,μια εξτρα εξεταση για τα ισχια του(αφου εχουμε κανει υπερηχογραφημα στο Λητω και ηταν καλο)θελει να τα ξαναδουμε,να του φοραμε διπλη πανα,δεν καταλαβαινω τον λογο και γενικα ειναι πολυ υπερβολικη.Καθε φορα που πιανουμε το παιδι να βαζουμε οινοπνευμα στα χερια μας,να μην του κανουμε ολοκληρο μπανιο μεχρι να κλεισει 1 μηνα για να μην μολυνθει ο ομφαλος...να του καθαριζουμε την μυτη καθε μερα...μα της λεω δεν ειναι βρομικη...τιποτα αυτη εκει τα ιδια και τα ιδια....μας ετρεξε στο λητω 3 φορες για επανεξεταση ικτερου με μετρησεις 10 και 9 και την τελευταια φορα αρνηθηκαμε να ταλαιπωρησουμε τον μικρο μας με αλλο ενα τσιμπημα....Σκεφτομαστε να την αλλαξουμε γιατι προβλεπω να μας τρελλαινει αντι να μας βοηθαει!!!! να σημειωσω οτι δεν εχει δικα της παιδια που για μενα αυτο ειναι μειον και ισως γι'αυτο να εχει τοσο μεγαλη ανασφαλεια!!!!!!!!!

Πως της λεμε οτι δεν την χρειαζομαστε αλλο? σας εχει τυχει κατι παρομοιο????

Διαφημίσεις

Na σου πω οτι και η δικη μας ζητουσε καποια απο αυτα.....

Μου λεγε να καθαριζω την μυτη του 2-3 φορες την μερα για να καθαρισει καλα (μαλλον απο βλεννες της γεννας).....εγω μια φορα το καθαριζα επειδη με φοβησε για τυχοςν αναπνευστικο προβλημα.....

Επισης να ξερεις οτι οι ποροι του δερματος του μωρου ειναι ανοιχτοι ακομα και αυτο απαιτειται σχολαστικη καθαριοτητα απο μερους σας.......

Σαφως και προσεχεις πως πλενεις το μωρο, αν δεν εχει πεσει ο ομφαλιος λωρος......μη παθει καμμια μολυνση.....

Τη διπλη πανα δεν την καταλαβαινω καθολου..... :roll:

Βρες μια αλλη παιδιατρο πιο ψυχραιμη.....παντως δεν ειναι ευκολο πραγμα....καθε παιδιατρος εχει τα κουσουρια του......καπου δεν θα ταιριαζει μαζι σου......

Η δικη μου εχει το καλο που ειναι πολυ κοντα, προθυμη να την παρεις στο κινητο οποτε χρειαζεται, ειναι στο ικα και θα μου γραφει τα εμβολια, και το σημαντικοτερο δεν με σαμποταρε στον θηλασμο (ελεγε βεβαια για εναλλαξ γευματα και 15λεπτα, αλλα απαξ καταλαβε οτι δεν μασαγα με στηριξε)

Επισης δεν ειναι της υπερβολης, να σε τρεχει για εξετασεις για ψυλλου πηδημα........ζυγιασε τα, ψαξε απο συστασεις και διαλεξε καποιον αλλο......κι αν δε σου κατσει ξαναψαξε μεχρι να βρεις ατομο εμπιστοσυνης σου.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σαφως και προσεχεις πως πλενεις το μωρο, αν δεν εχει πεσει ο ομφαλιος λωρος......μη παθει καμμια μολυνση.....

Μα γιατι το λενε αυτο ή να μην μπαινει νερο στα αυτια τους δεν το καταλαβα ποτε...τιποτα δεν παθαινουν,απλα ταμποναρεις με οινοπνευμα μετα και ειναι οκ. :roll:

Σκεφτομαστε να την αλλαξουμε γιατι προβλεπω να μας τρελλαινει αντι να μας βοηθαει!!!!

Το λιγότερο είναι να σας τρελάνει! Το περισσότερο είναι που θα ταλαιπωρεί τον μπόμπιρα, αδίκως! Να την αλλάξετε :roll:

Όσο για τα πονάκια, περνάνε όταν ωριμάσει το γαστρεντερικό σύστημα (μετά τον 3ο).. Υπομονή ... Μια μέρα θα συνειδητοποίησετε ότι απλά δεν έκλαψε! :D

Το καλύτερο φάρμακο είναι το στήθος. Το αμέσως επόμενο βόλτα αγκαλίτσα (στάση ρεψίματος) και μουσική (μομπιλ) με ελαφρύ λίκνισμα (ιδίως όταν δυσανασχετεί στο στήθος)... Σιγά σιγά θα βρείτε τον ρυθμό σας...

WLn5p2.png

Dokimase και την κουνια που σου λεω.......γονεις με κολικα προβληματα ειπαν οτι βοηθησε πολυ......

Κι εμας μας εξυπηρετησε αφανταστα 11 μηνες......λυπηθηκα πολυ οταν την μαζεψαμε!!! Την καταβρισκε εκει μεσα ο μικρος!!!! Τα καημενα δεν εχουν τροπους να διασκεδαζουν μονα και γι αυτο εχουν αναγκη συνεχεια απο αγκαλιτσες.......η κουνια ειναι ενας ωραιος τροπος να καλοπερνανε μακρια απο την αγκαλια μας (για να κανουμε και καμμια δουλιτσα) :wink:

Διαφημίσεις

Vera,

αγορασα την κουνια που μου ειπες και μπορω να πω οτι καθεται λιγακι.Ισως οσο περναει ο καιρος και βλεπει καλυτερα να του αρεσει περισσοτερο να καθεται εκει απ'οτι ολη μερα στην κουνια του!

Να σας ρωτησω κοριτσια και κατι αλλο....τον βαζω για υπνο παντα στο πλαι αλλα σχεδον παντα τον βρισκω ανασκελα γυρισμενο....ειναι πολυ δυνατος και κουνιεται συνεχεια! να ανησυχω που τον βρισκω ετσι η ειναι φυσιολογικο? σας συμβαινει κι εσας? φοβαμαι μηπως ειναι επικινδυνο....

μπραβο κατερινα.. αντε με το καλο να φυγουν και οι κολικοι τωρα.. υπομονη και ατσαλινα νευρα ηρεμιας.. θα περασει..

τωρα οσο αφορα τον υπνο.. κι ο δικος μας ετσι εκανε, ειναι φυσιολογικο.. και να υποθεσω οτι ωντας ανασκελα το κεφαλι του ειναι γυρισμενο στο πλαϊ, ε? ειναι το αντανακλαστικο των μωρων να γυρνανε στο πλαι το κεφαλι τους οταν κοιμουνται ανασκελα προς αποφυγη εμετου - αναρροφησης.. μην ανησυχεις για τιποτα..

Καλημερα Κατερινα μου. Εμένα ο δικός μου έτσι έκανε μέρα νυχτα. όσο για τη θέση ύπνου ποτέ δεν ήταν όπως τον έβαζα όσο κοιμότανε. Εμας το προβλημα μασ ήταν ότι δεν χόρτενε, πήναγε συνέχεια. τον είχα συνέχεια στο στήθος. Ακόμα και τώρα που είναι 6 μηνών τρώει αρκετα και κάθε περιπου τρεις ώρες. Μήπως δεν χορταίνει και στα κάνει αυταμένα μόνο όταν χορταινε ηρεμούσε

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Τι να πω...ισως να μην χορταινει κι εμενα...προσπαθω οποτε κλαιει να του δινω να τρωει αλλα δεν εχω παντα το κοθραγιο κι ετσι τρωμε καθε 1,5 με 2 ωρες εκτος εαν το βραδυ κοιμαται παραπανω οποτε και δεν τον ξυπναω!!!

Θα παρακολουθουμε το βαρος του και θα δουμε τι γινεται...μεσα σε 3 εβδομαδες απο το μαιευτηριο που φυγαμε εχουμε παρει 600 γραμ.λες να μην ειναι αρκετα? δεν ξερω!

Ευτυχως που δεν ειναι κατι περιεργο το το οτι αλλαζει θεση υπνου :)

Ευχαριστω κοριτσια για την αμεση ανταποκριση!!!

Κατερινα αυτη ειναι η θεση που τους αρεσει......μην ανησυχεις.......

Την κουνια να την βαζεις στην πλευρικη κινηση....δεξια αριστερα.....αυτη προτιμουν.....εχει και ηχιυς, βαζε αυτον με τα κυμματα που παφλαζουν........τα ηρεμει και κοιμουνται........θα δεις οτι θα του αρεσει πολυ.......οσες φιλες εβαζαν τα μωρα τους εκει μεσα ξετρελλαινοντουσαν.......

Ο δικος μου μετα την δευτερη τριτη βδομαδα καθισε εκει.......στις αρχες εκλαιγε........μετα γκρινιαζε μολις περνουσε λιγη ωρα αλλα οσο περναει ο καιρος θα την ευχαριστιεται περισσοτερο.....

ΕΠειδη τρωει μπαταριες θα συστησω να γορασεις φορτιστη και επαναφορτιζομενες μπαταριες......μεγαλη οικονομια.... :wink:

Βαρος ειστε πολυ καλα....μην ανησυχεις καθολου......

Κανε υπομονη....αφου σαραντησετε θα δεις οτι θα βελτιωθει πολυ το θεμα του φαγητου!!!

vera,

εκανα λαθος στο προηγουμενο μηνυμα...δεν πηραμε την κουνια αλλα το ριλαξ :) εγω μπερδευτηκα.... ισως αργοτερα παρπυμε και την κουνια που λες :) οσο για τις μπαταριες εχεις δικιο με τον φορτιστη!!!

A πηρες το ριλαξ με τη δονηση? Και του αρεσει?

Λενε οτι βοηθα τα μωρα που πονανε, στον δικο μου δεν αρεσε καθολου παντως........

Παντως αν σκοπευεις να παρεις την κουνια (που το συνιστω ανεπιφυλακτα) παρε φορτιστη....εγω εδωσα 13 ευρω για την συσκευη και οι μπαταριες (παρε 8 γιατι η κουνια παιρνει τεσσερες) κοστιζουν οσο και οι κανονικες.....

Αν εχεις και mobile και ριλαξ θα τις χρησιμοποιεις ολες....εμεις δωσαμε ενα καρο λεφτα μεχρι να παρουμε το φορτιστη......

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=detail&site=gr&pid=40773&selcat=bgsw

H0795_b_2.jpg

Καλησπέρα σε όλους!!!Είμαι και εγώ μια νέα μανούλα η μικρή μου είναι 25 ημερών!Όταν μας πιάνουν οι κολικοί δεν σταματάει το κλάμα σε σημείο που κλαίω και εγώ μαζί της. Δεν ηρεμεί με τίποτα ούτε με τσάι ούτε με αγκαλιά με τίποτα!

Vera πόσο ήταν το μωράκι σου όταν πήρες την κούνια;

Εμένα που το μωράκι μου είναι 25 ημερών μπορώ να την βάλω σε ριλάξ (ή στην κούνια), ή είναι ακόμα πολύ μικρή;;;;;;;

Στα ξενα σαιτ ειδα οτι εβαζαν τα μωρα απο νεογεννητα, δοκιμασα τον δικο μου απο την δευτερη βδομαδα αλλα δεν ηθελε.......με την τριτη αρχισε να καθεται.......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...