Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάρχει νομοθεσία να επιτρέπει δημιουργία τμήματος κάτω από 25 παιδιά στο δημοτικό

Recommended Posts

Υπάρχει νομοθεσία να επιτρέπει δημιουργία τμήματος κάτω από 25 παιδιά στο δημοτικό???

Οταν υπάρχει παιδάκι με μαθησιακές δυσκολίες που έχει κάνει 2 φορές το νήπιο.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς.

Ο Νόμος λέει μέχρι 25 παιδιά, όχι παραπάνω.

Για παρακάτω δεν νομίζω να μην επιτρέπεται.

Αν δηλαδή εάν τμήμα συγκεντρώνει 18 παιδιά, τι θα γίνει, θεωρείται παράνομο:confused:

Επίσης αν συγκεντρώνονται 40 παιδιά τότε λογικά θα μοιραστούν 20 και 20, όχι 25 και 15.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Πέρυσι ήταν τρεις τάξεις στο δημοτικό.Φέτος θέλουν να τις κάνουν 2 τάξεις δηλ.να μοιράσουν τα παιδιά.Επειδή εφυγαν δύο παιδιά και μειώθηκαν.Συγκεκριμένα έχουν μείνει 49

παιδιά.Αλλά σε μία τάξη υπάρχει παιδάκι που θέλει περισσότερη προσοχή.Υπάρχει κάποια εγκύκλιο πάνω σε αυτό.Ωστε να παραμείνουν οι τρεις τάξεις οπως ήταν πέρυσι????

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

εφοσον περυσι ήταν 51 παιδακια και το ανώτατο οριο ειναι 25 παιδια λογικά προέκυψαν 3 τμηματα. Φετος που ειναι 49 πολύ λογικά θα γινουν 2 τμηματα με 25 και 24 παιδια. Για το παιδάκι τώρα δε νομιζω να ισχύει κατι άλλο εφόσον φοιτά σε κανονικό σχολειο-τμημα.

Αυτό που ρωτάς δεν το ξέρω ακριβώς.

Ξέρω όμως σίγουρα (και από παιδάκι γνωστό μου και από το σχολείο της κόρης μου που υπάρχει ανάλογο τμήμα), ότι όταν υπάρχει παιδάκι που χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς, προσκομίζεις χαρτί / γνωμάτευση από αρμόδια επιτροπή και στέλνουν ειδικό δάσκαλο στο σχολείο που κάνει εξτρά μάθημα σε αυτό το παιδί / παιδιά.

Δεν θυμάμαι πως λέγεται....τμήμα μαθησιακής ένταξης????????

Οπότε πάλι δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου.

Τι σχέση έχει πόσα παιδιά είναι μέσα στην τάξη όταν ένα παιδί θέλει περισσότερη προσοχή?

Η προσοχή που θα του δωθεί θα είναι με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

παιδια αν και ακομη παμε νηπιο εχει αλλαξει το θεμα με τις ταξεις,,,εχει βαση αυτο που ρωταει η κοπελα γιατι κοιταξτε τι εχει βγει http://www.live-pro.gr/arthra/%CF%85%CF%80-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-30-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82

παρε κοριτσι μου στο υπουργειο παιδειας και ρωτα ή στο γραφει πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης να σου πουνε,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Έχω μια ερώτηση εγώ τώρα βάση του λινκ που έβαλες?

Τα σχολεία που δεν συγκεντρώνουν τα 30 παιδιά ανά τάξη τι κάνουν?

Στο τμήμα της κόρης μου δεν είναι 30 παιδιά.

Τα 2 τμήματα είναι από 25 το καθένα.

Είναι παράνομα????????????????

Πρέπει να τα κάνουν 30αρια οπωσδήποτε?

Επίσης η κοπέλα αυτό το ρωτάει συνάρτηση με παιδί που έχει μαθησιακές δυσκολίες.

Και απάντησα ότι το Υπουργείο στέλνει ειδικό δάσκαλο όταν υπάρχουν επισήμως διαπιστωμένα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Μπερδεύομαι πάλι:-D

και πάλι εφόσον ειναι πάνω απο 31 τα παιδια θα σπάσει σε δυο τμηματα

ναι ,,,,αλλα αφου πρωτα το ενα τμημα ειναι μινιμουμ 30,,,,η κοπελα απο οτι καταλαβα θελει ενα τμημα με λιγοτερα παιδια απο οτι καταλαβα δηλαδη να γινει μια τετοια κατανομη στα τμηματα με οσο το δυνατον λιγοτερα παιδια

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ναι ,,,,αλλα αφου πρωτα το ενα τμημα ειναι μινιμουμ 30,,,,η κοπελα απο οτι καταλαβα θελει ενα τμημα με λιγοτερα παιδια απο οτι καταλαβα δηλαδη να γινει μια τετοια κατανομη στα τμηματα με οσο το δυνατον λιγοτερα παιδια

Δηλαδή Λέμε τώρα σε 35 παιδιά το ένα τμημα θα έχει 30 και το άλλο 5??????:shock::shock::shock::shock:

Γίνονται αυτά?

Διαφημίσεις

Έχω μια ερώτηση εγώ τώρα βάση του λινκ που έβαλες?

Τα σχολεία που δεν συγκεντρώνουν τα 30 παιδιά ανά τάξη τι κάνουν?

Στο τμήμα της κόρης μου δεν είναι 30 παιδιά.

Τα 2 τμήματα είναι από 25 το καθένα.

Είναι παράνομα????????????????

Πρέπει να τα κάνουν 30αρια οπωσδήποτε?

Επίσης η κοπέλα αυτό το ρωτάει συνάρτηση με παιδί που έχει μαθησιακές δυσκολίες.

Και απάντησα ότι το Υπουργείο στέλνει ειδικό δάσκαλο όταν υπάρχουν επισήμως διαπιστωμένα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Μπερδεύομαι πάλι:-D

ξερω γω???ετσι γραφει το υπουργειο,,σορρυ απλα παρεθεσα το λινκ επιεδη ειδα οτι λεγατε οτι ειναι 25 τα ατομα μεσα,,,και θυμηθηκα οτι διαβαζα αυτο με τα 30,,,,οτι βγαλανε τετοια αποφαση,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ξερω γω???ετσι γραφει το υπουργειο,,σορρυ απλα παρεθεσα το λινκ επιεδη ειδα οτι λεγατε οτι ειναι 25 τα ατομα μεσα,,,και θυμηθηκα οτι διαβαζα αυτο με τα 30,,,,οτι βγαλανε τετοια αποφαση,,,,,

Λογικά την βγάλανε για να μην υπερβαίνει το 30 ή αν υπάρχουν ακριβώς 30 παιδιά να δημιουργείται ένα μόνο τμήμα για λόγους οικονομίας πλέον.

Γιατί πριν αν το όριο ήταν 25, τότε αν είχαν 28 θα σπάγανε σε 2 τμήματα, ενώ τώρα όχι.

Πάνε να κόψουν οι ξεφτίλες που μας κυβερνάνε από παντού.:evil:

κι εγώ αυτό κατάλαβα, ότι το μεγιστο όριο ενώ ως τώρα ήταν 25, τώρα γίνεται 30,

αυτό όμως δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με τον αριθμό των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δηλαδή η ύπαρξη ή όχι παιδιών με μαθ. δυσκ. σε μια τάξη δεν επηρεάζει το πόσα τμήματα θα δημιουργηθούν,

(ως τώρα τουλάχιστον, δεν ξέρω τι άλλο φασούλι θα βγάλουν)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

• 3 εβδομάδες μετά...
κι εγώ αυτό κατάλαβα, ότι το μεγιστο όριο ενώ ως τώρα ήταν 25, τώρα γίνεται 30,

Αυτό με τα 30 παιδιά, ισχύει για το γυμνάσιο-όχι για το δημοτικό.

Μου το είπε η δασκάλα της κόρης μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...