Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ξαφνικά δυσκολεύεται να κοιμηθεί

magnoli

Recommended Posts

neraid πως θα αρχίσεις δουλειά καλό μου? Τί θα τρώτε χωρίς βοήθεια? Θα έχεις γυναίκα? Ο σύζηγος βοηθά όταν είναι σπίτι τουλάχιστο? Αν ναι να φροντίσεις να κάνεις όλες τις δουλειές σπιτιού τότε, επίσης να τον μάθεις να ταίζει το παιδί, τώρα πουδε θηλάζετε!

Και να κάνετε βάρδυες, να κοιμάσαι.

Οκ κι γω με το θηλασμό τράβηξα τα 1000 μύρια αλλά μετά με το μπουκάλι γιατί να τραβάω τα ίδια? 50-50 με το σύζηγο!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με το μεγαλο μου γιο...20 μηνων...εχω περασει τα πανδεινα ως προς τον υπνο του και ακομα περναω.Το τι ξενυχτα εχω ριξει δε λεγεται.Φτασαμε 18 μηνων για να κοηθει ολη νυχτα και τωρα που γεννησα το δευτερο αρχισε παλι τα ξυπνηματα.Εχω νεογεννητο στο σπιτι και πιο πολυ με ξενυχταει ο μεγαλος παρα το νεογεννητο.Και βοηθεια δεν εχω απο πουθενα.Εχω να κοιμηθω σερι ολη τη νυχτα απο τη στιγμη που γεννησα το μεγαλο.Θυμαμαι μεχρι 10 μηνων μου ξυπναγε και καθε μιση ωρα πολλες φορες.

Συμβουλευτικα...μη σπατε τα νευρα σας.Οταν το παρετε χαλαρα εσεις και σταματησετε να ψαχνετε τι φταιει και τι δε φταιει θα εισαστε καλυτερα.παιδακια ειναι...εχουν κι αυτα τις δυσκολιες τους.Ειναι δυσκολο το ξερω αλλα που θα παει θα μεγαλωσουν.

Για τις δουλειες του σπιτιου βαλτε το παιδι σε μαρσιππο...και μη πολυσκατε ...ας μεινει και λιγη σκονη δεν εγινε τπτ.Αν μπορειτε να παρετε γυναικα να σας βοηθαει ακομα καλυτερα.

Και οσο και αν οι περισσοτεροι το θεωρουν λαθος...εγω θα πω παρτε το παιδι στο κρεβατι και κοιμηθειτε.Εγω το μεγαλο μου θυμαμαι καθε μεσημερι απο τις 1 μεχρι τις 5 τον επαιρνα στο κρεβατι...αυτος κοιμοταν πανω μου(ειχε κι αυτη την ιδιοτροπια...ηθελε να κοιμαται πανω μου) κι εγω κοιμομου ή εβλεπα τηλεοραση...παντως ημουνα ξαπλα.Με εσωσε αυτο.Ε απο 6 μηνων και μετα ξεπερασα τους εδοιασμους και τις φοβιες μου πηρ τπ παιδι στο κρεβατι μου και τη νυχτα μιας και ετσι κοιμοταν καλυτερα.

dimmi είπε:
neraid πως θα αρχίσεις δουλειά καλό μου? Τί θα τρώτε χωρίς βοήθεια? Θα έχεις γυναίκα? Ο σύζηγος βοηθά όταν είναι σπίτι τουλάχιστο? Αν ναι να φροντίσεις να κάνεις όλες τις δουλειές σπιτιού τότε, επίσης να τον μάθεις να ταίζει το παιδί, τώρα πουδε θηλάζετε!

Και να κάνετε βάρδυες, να κοιμάσαι.

Οκ κι γω με το θηλασμό τράβηξα τα 1000 μύρια αλλά μετά με το μπουκάλι γιατί να τραβάω τα ίδια? 50-50 με το σύζηγο!

Dimmy μου διστυχως δεν μπορω να μην αρχησω την δουλεια θα εχω προβλημα μετα καταλαβαινεις... Σκεφτηκα να παρω γυναικα για 4 μηνες (αν και ο μισθος μου ειναι πολυ μικρος) μετα θα την παω παιδικο εχουμε εδω ενα δημοσιο και εχω ακουσει πολυ καλα σχολια( σπαραζει η καρδια μου που θα την αφησω αλλα τι να κανω δεν τα βγαζουμε περα αν δουλευει μονο ο αντρας μου) Ο αντρας μου βοηθαει αλλα σχολαει αργα και πολλες φορες ειναι κομματια του αφηνω την μικρη και αυτος αποκοιμιεται!!!! Παντως κανει φιλοτιμες προσπαθειες!!!:oops:

kuWSp3.png

Παράθεση

Συμβουλευτικα...μη σπατε τα νευρα σας.Οταν το παρετε χαλαρα εσεις και σταματησετε να ψαχνετε τι φταιει και τι δε φταιει θα εισαστε καλυτερα.παιδακια ειναι...εχουν κι αυτα τις δυσκολιες τους.Ειναι δυσκολο το ξερω αλλα που θα παει θα μεγαλωσουν.

Για τις δουλειες του σπιτιου βαλτε το παιδι σε μαρσιππο...και μη πολυσκατε ...ας μεινει και λιγη σκονη δεν εγινε τπτ.Αν μπορειτε να παρετε γυναικα να σας βοηθαει ακομα καλυτερα.

Και οσο και αν οι περισσοτεροι το θεωρουν λαθος...εγω θα πω παρτε το παιδι στο κρεβατι και κοιμηθειτε.Εγω το μεγαλο μου θυμαμαι καθε μεσημερι απο τις 1 μεχρι τις 5 τον επαιρνα στο κρεβατι...αυτος κοιμοταν πανω μου(ειχε κι αυτη την ιδιοτροπια...ηθελε να κοιμαται πανω μου) κι εγω κοιμομου ή εβλεπα τηλεοραση...παντως ημουνα ξαπλα.Με εσωσε αυτο.Ε απο 6 μηνων και μετα ξεπερασα τους εδοιασμους και τις φοβιες μου πηρ τπ παιδι στο κρεβατι μου και τη νυχτα μιας και ετσι κοιμοταν καλυτερα.

Συμφωνώ απόλυτα! Ετσι κάπως έγινε και μ΄εμάς, όταν χαλάρωσα εγώ κι έπαψα να το πολυψάχνω, και κατάλαβα κάποια πράγματα σχετικά με τ ον ύπνο των βρεφών και κοιμόμασταν ολοι καλύτερα. Έπισης, να ξέρετε, π ως όσο λιγότερο κοιμούνται τα βρεφάκια μέσα στη μέρα τόσο χειρότερα θα κοιμηθούνε τη νύχτα. Κουράζονται υπερβολικά πολύ - και αυξάνεται και μία ορμόνη που προκαλεί άγχος και νευρικότητα. Γενικώς για τα βρέφη ο ύπνος είναι όσο πολύτιμο είναι και το γάλα τους. Τον έχουν απόλυτη ανάγκη γι αυτό βοηθήστε τα να κοιμούνται καλά με όποιο τρόπο κι αν θέλουν. Προσωπική μου γνώμη πάντα. Και φυσικά ξέρω πόσο δύσκολο και κουραστικό είναι. για μήνες τον πρωινό της ύπνο και τον απογευματινό η μικρή μου τον έκανε στην αγκαλιά μου αποκλειστικά. Κι εγώ είχα συνηθίσει και παράλληλα έκανα διάφορα, από δουλειές μέχρι χάζεμα στο διαδίκτυο.... Μεσημεριανό και βραδινό μαζί στο κρεβάτι ακόμα και σήμερα, αλλά έχουμε βρει την υγεία μας όλοι!!!!!!!!!!!!!

Βοηθάει πολύ επίσης να διαβάσετε πράγματα σχετικά με το πως λειτουργεί ο ύπνος τον πρώτο χρόνο της ζωής, πόσες ώρες έχουν ανάγκη, κάθε πότε περίπου κ.λ.π....Μόλις βρω σχετικά λινκ από αυτά που διάβασα εγώ θα τα παραθέσω.

Διαφημίσεις

neraid moy έχει δίκιο η magnoli!

Καλό κουράγιο κοπέλα μου, είναι πολύ δύσκολα με τη δουλειά.

Εμένα είναι δική μου και δεν παίρνω ούτε μισθό. Στο σπίτι χρήματα δε φέρνω, το μόνο καλό ότι μου πληρώνει η δουλειά νταντά που μου έκανε και δουλειές και μου έλυσε τα χέρια κάθε πρωί που ερχόταν. Στην αρχή ντρεπόμουν και άφηνα το σπίτι στην πένα, μετά την άφηνα και τα έκανε εκείνη!

Τα βράδυα το είχε ο άντρας μου το μικρό. Αλλιώς δεν έπαιζε να δουλεύω πρωί βράδυ. Και τί βράδυ, μέχρι τις 2...

Καθένας έχει τα προβλήματα του στη ζωή του και είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν άλλοι έξω από αυτήν,

όμως έμπρακτα και με βάση κοινή λογική, εκτός από τον ύπνο του παιδιού είναι σημαντικός και ο δικός σας ύπνος!

Εμείς όλο νεύρα και τσακωμούς είμασταν, ξυπνούσα και ήμουν μπριζωμένη αν δεν είχα κοιμηθεί καθόλου σερί.

Ετσι αποφασίσαμε και από αρχές Αυγούστου που άρχισαν τα δοντάκια (αναγκαστηκα) το πηγαίναμε με βάρδυες, ένα βράδυ εγώ (όλο το απέφευγα:lol:)ένα ο άντρας μου. Μέχρι που πήρε άδεια γιατί δεν γινόταν να δουλεύω άυπνη, το παιδί κοιμόταν πχ 12 - 10 αλλά ενδιάμεσα είχε άπειρη ανησυχία, σε σημείο να κλαίει, να μη ξυπνάει, να μη μπορώ να το βοηθήσω και να κλαίω κι γω μαζί του! Τόσα νεύρα!

Και να λέω στην παιδίατρο "δεν ξυπνάει δεν κοιμάμαι! Ας ξυπνήσει να το βοηθήσω να κοιμηθούμε όλοι :lol:"

(παρεπιπτόντως πρόσεχε τί εύχεσαι ;) )

Ελπίζω να γέλασες λίγο, αλλά και να είδες μέσα από τα δικά μου πόσο σημαντικό είναι να βοηθείτε, μεταξύ σας έστω, αλλιώς θα κλατάρετε από την αυπνία αθροιστικά. Δεν είναι η μια μέρα, είναι η επανάληψη.

Χωρίστε τις δουλειές,'αλλωστε και οι δύο πτώμα θα είστε για να τις κάνει ένας.

Ενάς μπάνιο άλλος τάισμα, ένας σκουπίδια άλλος φαγητό, σουπερμαρκετ κτλ

Πόσο ωραία ήταν 40 μέρες! Μόνο αντλήσεις είχα βραδυνές (μπλιαχ) και να κάθομαι σπίτι με το μωρό! Αν το ήξερα τότε δε θα στεναχωριόμουνα τόσο και θα το απολάμβανα! :)

Πάντως έχει και τη γλύκα του να είσαι στη δουλειά χωρίς το παιδί. Αλλάζεις παραστάσεις.

Προσωπικά όμως προτιμώ να αλλάξω παραστάσεις στο γυμναστήριο, για καφέ κτλ :lol:

Eυχομαι κοπέλα μου να σας κάτσει καλά το νέο γάλα! Πάντως σκέψου το και για αντλήσεις να πίνει δικό σου γάλα, κι ας μη το θηλάζει, μέσα σε όλο τον χαμό είναι το λιγότερο.

neraid είπε:
Eχω αρχησει και απελπιζομαι!!!!!!! Εχθες κοιμηθηκε μερα νυχτα 5 ωρες και αυτες οχι συνεχομενα... Νιωθω πολυ κουρασμενη ... Σημερα το πρωι την εδωσα στον αντρα μου να κοιμηθω λιγο γιατι θα επεφτα κατω... Αυτο που με παραξενευει οτι δεν κλαιει συνεχομενα.. απλα μενει μετα ματια ανοικτα και οταν δεν της δινουμε σημασια αρχιζει και κλαει... κοιμαται μονο στο ρυλαξ της στο κρεβατι μολις την βαλω ξυπναει....

άσχετο είχα μια ιδέα γιαυτό πήρα το παλιό σου μήνυμα, γιατί δε βάζεις το ριλάξ δίπλα στο κρεβάτι σας, στην πλευρά που κοιμάσαι, κι όταν κι αν κοιμηθεί να την βάλεις στο κρεβάτι μαζί σου? Η στην κούνια της?

Το καλοκαίρι που καιγόμουν να κοιμηθώ μεσημέρι έκανα ακριβώς αυτό, δεν είχε μάθει ακόμη να κοιμάται μεσημέρι και μας βοήθησε πολύ! Μπαινοβγάζεις και πιπίλα ενώ είσα ξαπλωμένη, ακόμη κι αν δε κοιμηθείς έστε ισιώνει το σώμα!

Βέβαια ήταν και άπειρες οι φορές που εν τέλει κοιμόταν στο ριλαξ, και μάλιστα την ώρα που εγώ έπρεπε να ξυπνήσω :lol: Ασε κι ο σύζηγος να λείπει, room room! :PΝα περιμένω να πάει η ώρα που φεύγει το πλοίο να μου έρθει σπίτι. Και τί να πρωτοκάνω? Να κοιμηθώ, να κάνω μπάνιο ή να φάω? :|

dimmi είπε:
άσχετο είχα μια ιδέα γιαυτό πήρα το παλιό σου μήνυμα, γιατί δε βάζεις το ριλάξ δίπλα στο κρεβάτι σας, στην πλευρά που κοιμάσαι, κι όταν κι αν κοιμηθεί να την βάλεις στο κρεβάτι μαζί σου? Η στην κούνια της?

Το καλοκαίρι που καιγόμουν να κοιμηθώ μεσημέρι έκανα ακριβώς αυτό, δεν είχε μάθει ακόμη να κοιμάται μεσημέρι και μας βοήθησε πολύ! Μπαινοβγάζεις και πιπίλα ενώ είσα ξαπλωμένη, ακόμη κι αν δε κοιμηθείς έστε ισιώνει το σώμα!

Βέβαια ήταν και άπειρες οι φορές που εν τέλει κοιμόταν στο ριλαξ, και μάλιστα την ώρα που εγώ έπρεπε να ξυπνήσω :lol: Ασε κι ο σύζηγος να λείπει, room room! :PΝα περιμένω να πάει η ώρα που φεύγει το πλοίο να μου έρθει σπίτι. Και τί να πρωτοκάνω? Να κοιμηθώ, να κάνω μπάνιο ή να φάω? :|

Dimmy μου το εχω κανει και αυτο αλλα ξυπναει μεσα σε μια ωρα με κλαματα μολις καταλαβει οτι δεν βρισκετε στο ρυλαξ... Το αστειο ειναι που οταν παω να φαω αρχιζει και κλαει το ιδιο και οταν παω να κοιμηθω... Πομπο μου εχει βαλει ελεος!!!!!!!!!!

kuWSp3.png

neraid είπε:
Dimmy μου το εχω κανει και αυτο αλλα ξυπναει μεσα σε μια ωρα με κλαματα μολις καταλαβει οτι δεν βρισκετε στο ρυλαξ... Το αστειο ειναι που οταν παω να φαω αρχιζει και κλαει το ιδιο και οταν παω να κοιμηθω... Πομπο μου εχει βαλει ελεος!!!!!!!!!!

και μια ώρα μια χαρά είστε όμως, δηλαδή αν τον κόβει 1 ώρα κάθε 3 ώρες, καλύτερα από το τίποτε! Επίσης σκέψου και το άλλο, να την αφήσεις περισσότερο στο ριλαξ μέχρι να γίνει βαθύς ο ύπνος και βλέπεις αν θα ξυπνήσει.

Να τσεκάρεις και ότι δεν έχει λερωμένη πάνα που ενοχλεί.

Πχ το βράδυμπορείς πρίν τον ύπνο, και μετά τη χώνεψη του γάλακτος, να της αλλάζεις πάνα, εμάς για παράδειγμα μισή ώρα μετά "τα κάνει". Το έχουμε τσεκάρει και τον αλλάζουμε μη κοιμηθεί με τα τσίσα εξαρχής.

Α όσο για το όταν φεύγεις, που σε καταλαβαίνει, σε μυρίζει καλή μου! Και νιώθει ότι απομακρύνθηκες και ξυπνά. ΔΟκίμασε να μείνεις ξαπλωμένη με το παιδί, πολλές πολλές ώρες! Κάποια στιγμη θα κοιμηθεί δε μπορεί!

dimmi είπε:
neraid moy έχει δίκιο η magnoli!

Καλό κουράγιο κοπέλα μου, είναι πολύ δύσκολα με τη δουλειά.

Εμένα είναι δική μου και δεν παίρνω ούτε μισθό. Στο σπίτι χρήματα δε φέρνω, το μόνο καλό ότι μου πληρώνει η δουλειά νταντά που μου έκανε και δουλειές και μου έλυσε τα χέρια κάθε πρωί που ερχόταν. Στην αρχή ντρεπόμουν και άφηνα το σπίτι στην πένα, μετά την άφηνα και τα έκανε εκείνη!

Τα βράδυα το είχε ο άντρας μου το μικρό. Αλλιώς δεν έπαιζε να δουλεύω πρωί βράδυ. Και τί βράδυ, μέχρι τις 2...

Καθένας έχει τα προβλήματα του στη ζωή του και είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν άλλοι έξω από αυτήν,

όμως έμπρακτα και με βάση κοινή λογική, εκτός από τον ύπνο του παιδιού είναι σημαντικός και ο δικός σας ύπνος!

Εμείς όλο νεύρα και τσακωμούς είμασταν, ξυπνούσα και ήμουν μπριζωμένη αν δεν είχα κοιμηθεί καθόλου σερί.

Ετσι αποφασίσαμε και από αρχές Αυγούστου που άρχισαν τα δοντάκια (αναγκαστηκα) το πηγαίναμε με βάρδυες, ένα βράδυ εγώ (όλο το απέφευγα:lol:)ένα ο άντρας μου. Μέχρι που πήρε άδεια γιατί δεν γινόταν να δουλεύω άυπνη, το παιδί κοιμόταν πχ 12 - 10 αλλά ενδιάμεσα είχε άπειρη ανησυχία, σε σημείο να κλαίει, να μη ξυπνάει, να μη μπορώ να το βοηθήσω και να κλαίω κι γω μαζί του! Τόσα νεύρα!

Και να λέω στην παιδίατρο "δεν ξυπνάει δεν κοιμάμαι! Ας ξυπνήσει να το βοηθήσω να κοιμηθούμε όλοι :lol:"

(παρεπιπτόντως πρόσεχε τί εύχεσαι ;) )

Ελπίζω να γέλασες λίγο, αλλά και να είδες μέσα από τα δικά μου πόσο σημαντικό είναι να βοηθείτε, μεταξύ σας έστω, αλλιώς θα κλατάρετε από την αυπνία αθροιστικά. Δεν είναι η μια μέρα, είναι η επανάληψη.

Χωρίστε τις δουλειές,'αλλωστε και οι δύο πτώμα θα είστε για να τις κάνει ένας.

Ενάς μπάνιο άλλος τάισμα, ένας σκουπίδια άλλος φαγητό, σουπερμαρκετ κτλ

Πόσο ωραία ήταν 40 μέρες! Μόνο αντλήσεις είχα βραδυνές (μπλιαχ) και να κάθομαι σπίτι με το μωρό! Αν το ήξερα τότε δε θα στεναχωριόμουνα τόσο και θα το απολάμβανα! :)

Πάντως έχει και τη γλύκα του να είσαι στη δουλειά χωρίς το παιδί. Αλλάζεις παραστάσεις.

Προσωπικά όμως προτιμώ να αλλάξω παραστάσεις στο γυμναστήριο, για καφέ κτλ :lol:

Eυχομαι κοπέλα μου να σας κάτσει καλά το νέο γάλα! Πάντως σκέψου το και για αντλήσεις να πίνει δικό σου γάλα, κι ας μη το θηλάζει, μέσα σε όλο τον χαμό είναι το λιγότερο.

Διστυχως ο αντρας μου δεν παιρνει αδεια μονο κανενα ρεπο... και αυτο σπανια αλλα και οταν το παιρνει τρεχει στις δουλιες στα χωραφι καθ΄οτι μενουμε σε χωριο... Παντως οσο μπορει με βοηθαει καλα κατι ασχετο.... απο εχθες αποφασισα να την κανω βολτα με το καροτσι στο χωριο μηπως κουραζεται και κοιμαται λιγο... τελικα εγω κουραστηκα... χα χα... τεσπα λεω του αντρα μου αυριο θα την παρω και θα ανεβως στης μαμα σου... και τι μου λεει?? Παρε τηλεφωνο πρωτα... χι χι ελεος του λεω καλα αν ειναι να ενοχλησω δεν παω...Τι να πω...:oops::oops:

kuWSp3.png

Διαφημίσεις

ωχ...βρε κορίτσι μου, κι εμείς επαρχία είμαστε, κι εμένα το ίδιο μου είχαν πεί περίπου! Οτι πάνε για μπανιο, πρίν και μετά ότι έχουν μάθημα και διάβασμα. Σα να μου λέει μην έρθω...

Ευτυχώς έχω τη μάνα μου, μέχρι και γυναίκα να μου καθαρίζει μου πληρώνει...άσε για φαγητό που 5 μήνες δεν είχα μαγειρέψει, και άλλους 5 στην εγγυμοσύνη...

Επεξεργάστηκαν by dimmi
μάθημα

dimmi είπε:
ωχ...βρε κορίτσι μου, κι εμείς επαρχία είμαστε, κι εμένα το ίδιο μου είχαν πεί περίπου! Οτι πάνε για μπανιο, πρίν και μετά ότι έχουν μάθημα και διάβασμα. Σα να μου λέει μην έρθω...

Ευτυχώς έχω τη μάνα μου, μέχρι και γυναίκα να μου καθαρίζει μου πληρώνει...άσε για φαγητό που 5 μήνες δεν είχα μαγειρέψει, και άλλους 5 στην εγγυμοσύνη...

Τυχερουλα μακαρι να ειχα και εγω την μαμα μου εδω...τεσπα εμενα δεν πανε πουθενα ολη μερα σπιτι καθονται η πεθερα μου δε ... ουτε στο κεντρο του χωριου δεν κατεβενει το πολυ πολυ να παει μεχρι τις κοτουλες της... απλα δεν θελει να αναλαβει ευθυνες αλλιως θα ερχοταν λιγο να με ξεκουρασει!!!!!! Τεσπα τα παιδακια μας να ειναι καλα και που θα παει σιγα σιγα θα βρουν το ρυθμο τους...φαντασου εχθες το βραδυ ξυπνησε εκλαιγε και εχω ουτε που την ακουσα... την ακουσε αντρας μου την εβγαλε απο το κρεβατακι της την εβαλε στο ρυλαξ της και αμεσως ξεραθηκε... την ημερα ομως δεν της κανω το χατηρι την βαζω στο κρεβατι της καλει λιγο της δινω πιπιπιλα της βαζω την μουσικουλα της ξανα και ξανα και ξανα.. μεχρι που καποια στιγμη το παιρνει αποφαση και κοιμαται λιγο... Υπομονη θελει αλλα την νυχτα που να την βρεις...:-P:shock:

kuWSp3.png

Δυστηχώς θέλει μεγάλη προσπάθεια ο ύπνος τους, πάντως ο βραδυνός είναι πολύ σημαντικός, έχεις δίκιο που κουράγια...όμως αν κοιμάται όσο καλύτερα μπορεί τόσο καλύτερα θα είναι το παιδί, οπότε ανταμείβεται και ο γονιός κι ας είναι άυπνος!

Ελάτε και στο άλλο φόρουμ να τα λέμε πιο άνετα, γιατί εδώ είναι ενημερωτικό το φόρουμ. Θυμάστε το λινκ?

Τώρα έλεγα σε μια φίλη πως εν τέλει δεν θα κάνω τα γενέθλια μου βράδυ, δεν θέλω να τον κοιμίσει άλλος, έχει μάθει να τον κοιμίζουμε εμείς, (με το μπαμπά), άμα λύπουμε και οι δύο θα ξεσηξωθεί το πουλάκι μου. Κι άμα δεν κοιμηθεί? Κι αν πονά και θέλει κανάκεμα? Κι αν δεν πονά και δεν κάνουν σωστά την ρουτίνα του? Κι αν κι αν, 1000 αν, τελικά δεν κάνω τα γενέθλια και ή θα φέρω τις φίλες μου εδώ (όχι τους άντρες που καπνίζουν, τώρα το έκοψα κι γω και δεν κάπνισα ποτέ μέσα...) ή θα βγούμε σπαστά με τον άντρα μου :lol:

dimmi είπε:
Δυστηχώς θέλει μεγάλη προσπάθεια ο ύπνος τους, πάντως ο βραδυνός είναι πολύ σημαντικός, έχεις δίκιο που κουράγια...όμως αν κοιμάται όσο καλύτερα μπορεί τόσο καλύτερα θα είναι το παιδί, οπότε ανταμείβεται και ο γονιός κι ας είναι άυπνος!

Ελάτε και στο άλλο φόρουμ να τα λέμε πιο άνετα, γιατί εδώ είναι ενημερωτικό το φόρουμ. Θυμάστε το λινκ?

Τώρα έλεγα σε μια φίλη πως εν τέλει δεν θα κάνω τα γενέθλια μου βράδυ, δεν θέλω να τον κοιμίσει άλλος, έχει μάθει να τον κοιμίζουμε εμείς, (με το μπαμπά), άμα λύπουμε και οι δύο θα ξεσηξωθεί το πουλάκι μου. Κι άμα δεν κοιμηθεί? Κι αν πονά και θέλει κανάκεμα? Κι αν δεν πονά και δεν κάνουν σωστά την ρουτίνα του? Κι αν κι αν, 1000 αν, τελικά δεν κάνω τα γενέθλια και ή θα φέρω τις φίλες μου εδώ (όχι τους άντρες που καπνίζουν, τώρα το έκοψα κι γω και δεν κάπνισα ποτέ μέσα...) ή θα βγούμε σπαστά με τον άντρα μου :lol:

DIMMY μου ποιο ειναι το λινκ οι δεν το θυμαμαι!!!!!!!!! Εχεις δικιο και εγω δεν θελω να την αφηνω με τιποτα!!!!!!!!

kuWSp3.png

Διαφημίσεις

neraid είπε:
Valentinat προσεξετο αυτο με το κρεβατι το ιδιο εκανε η κουνιαδα μου ο μικρος ειναι τωρα 4 ετων και δεν κοιμαται στο κρεβατι του οτι και να του εχουν κανει ....ξερω οτι θες να ξεκουραστεις αλλα αν συνηθησει δεν θα ηρεμησεις ποτε ...

Αχ το ξέρω αυτό από την κουμπάρα μου και το ψιλοφοβάμαι... αλλά δεν το κάνω κάθε μέρα πχ τώρα έχω να το κάνω 3 μέρες....

Η κουμπάρα μου αν και δεν θήλαζε παίρναν την μικρή τους να κοιμάται ανάμεσα τους στο κρεβάτι το μεσημέρι σιγά σιγά και το βράδυ και έτσι η μικρή έφυγε από το κρεβάτι της με χίλια ζόρια όταν έγινε 4 ετών!!!

Πιστεύω πως αν το κάνουμε περισταστιακά που και που δεν υπάρχει πρόβλημα.... όπως και με την αγκαλιά που όλοι μου λένε πως την έχουμε μάθει στην αγκαλιά γι αυτό δεν κάθεται μόνη της ή δεν κοιμάται μόνης της την ημέρα (τη νύχτα ευτυχώς κοιμάται φτου φτου μη μας ματιάσω) αλλά τι να κάνω η δόλια μάνα που το βλέπω να τυραννιέται από το πρωί μέχρι το βράδυ? Αρκεί να ηρεμεί και να ξεκουράζεται λίγο γιατί είναι μικρούλα και το έχει ανάγκη....

magnoli μου δεν είμαι Λευκωσία....

Κορίτσια υπομονή θα μεγαλώσουν που θα πάνε!!!!

Ενταξει δεν λεω να εχουμε τα παιδακια μας στην τσιτα... μωρακια ειναι και στο κρεβατι θα τα παρουμε και αγκαλιτσες θα τους κανουμε για να νιωθουν σιγουρια... ασε που και εμεις το εχουμε αναγκη... απλα να μην το παρακανουμε καλο ειναι να μαθαινουν απο μικρα ποιος ειναι ο χωρος τους και εμενα που ειναι ερωτευμενη με το ρυλαξ την ημερα τουλαχιστον 3 ωρες την βαζω στην κουνια τους... τωρα μου αποκοιμηθηκε στον καναπε χιχι:eek:

kuWSp3.png

valentinat είπε:
Αχ το ξέρω αυτό από την κουμπάρα μου και το ψιλοφοβάμαι... αλλά δεν το κάνω κάθε μέρα πχ τώρα έχω να το κάνω 3 μέρες....

Η κουμπάρα μου αν και δεν θήλαζε παίρναν την μικρή τους να κοιμάται ανάμεσα τους στο κρεβάτι το μεσημέρι σιγά σιγά και το βράδυ και έτσι η μικρή έφυγε από το κρεβάτι της με χίλια ζόρια όταν έγινε 4 ετών!!!

Πιστεύω πως αν το κάνουμε περισταστιακά που και που δεν υπάρχει πρόβλημα.... όπως και με την αγκαλιά που όλοι μου λένε πως την έχουμε μάθει στην αγκαλιά γι αυτό δεν κάθεται μόνη της ή δεν κοιμάται μόνης της την ημέρα (τη νύχτα ευτυχώς κοιμάται φτου φτου μη μας ματιάσω) αλλά τι να κάνω η δόλια μάνα που το βλέπω να τυραννιέται από το πρωί μέχρι το βράδυ? Αρκεί να ηρεμεί και να ξεκουράζεται λίγο γιατί είναι μικρούλα και το έχει ανάγκη....

magnoli μου δεν είμαι Λευκωσία....

Κορίτσια υπομονή θα μεγαλώσουν που θα πάνε!!!!

ακριβώς έτσι είναι, το παιδί όταν κλαίει θέλει συμπαράσταση, να είσαι εκεί γιαυτό, να σε εμπιστευτεί, να νιώσει ασφάλεια. Δηλαδή τί δε θα το παίρνεις αγγαλιά και θα το αφήνεις να κλαίει για ποιό λόγο?

Μόνο του δε θα ζητάει αγγαλιές μεγαλώνοντας όταν παίρνει την αγγαλιά όποτε ακριβώς την χρειάζεται.

Κι γω προσέχω πότε θα τον έχω αγγαλιά, αποφεύγω να είναι συχνά, αλλά όταν το παιδί γκρινιάξει έστω παρατάω ό,τι κι αν κάνω και τρέχω. Εχω ακούσει πως μέχρι 1 έτους ένα παιδί δεν κακομαθαίνει με τίποτε, ότι έχει ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται άμεσα για να γίνει ανεξάρτητο παιδάκι αργότερα.

Το άλλο φόρουμ είναι το http://www.parentscafe.gr και μπορούμε εκεί να συζητάμε χαλαρά! Είναι το αδελφάκι του παρεντς αλλά χρειάζεται νέα εγγραφή (μπορείτε να βάλετε τα ίδια στοιχεία αν θέλετε).

neraid σε λίγο δεν θα σου χωρά στον καναπέ! χιχιχιιχ εκεί να σε δώ! Πάντως από τώρα που είναι μικρό μαθαίνει, μη σου πουν ότι είναι μικρούλι και τους ακούσεις ;)

dimmi είπε:
ακριβώς έτσι είναι, το παιδί όταν κλαίει θέλει συμπαράσταση, να είσαι εκεί γιαυτό, να σε εμπιστευτεί, να νιώσει ασφάλεια. Δηλαδή τί δε θα το παίρνεις αγγαλιά και θα το αφήνεις να κλαίει για ποιό λόγο?

Μόνο του δε θα ζητάει αγγαλιές μεγαλώνοντας όταν παίρνει την αγγαλιά όποτε ακριβώς την χρειάζεται.

Κι γω προσέχω πότε θα τον έχω αγγαλιά, αποφεύγω να είναι συχνά, αλλά όταν το παιδί γκρινιάξει έστω παρατάω ό,τι κι αν κάνω και τρέχω. Εχω ακούσει πως μέχρι 1 έτους ένα παιδί δεν κακομαθαίνει με τίποτε, ότι έχει ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται άμεσα για να γίνει ανεξάρτητο παιδάκι αργότερα.

Το άλλο φόρουμ είναι το www.parentscafe.gr και μπορούμε εκεί να συζητάμε χαλαρά! Είναι το αδελφάκι του παρεντς αλλά χρειάζεται νέα εγγραφή (μπορείτε να βάλετε τα ίδια στοιχεία αν θέλετε).

neraid σε λίγο δεν θα σου χωρά στον καναπέ! χιχιχιιχ εκεί να σε δώ! Πάντως από τώρα που είναι μικρό μαθαίνει, μη σου πουν ότι είναι μικρούλι και τους ακούσεις ;)

Και τι να κανω να την σηκωσω απο τον καναπε ξυπναει κατευθειαν και κλαιει!!!:oops:

kuWSp3.png

neraid είπε:
Και τι να κανω να την σηκωσω απο τον καναπε ξυπναει κατευθειαν και κλαιει!!!:oops:

ελπίζω να έχεις μεγάλο καναπέ! :)

Εμάς απόψε έιναι ξερός, κι γω το μάτι γαρίδα! Εμένα ποιός θα με κοιμίσει? Οσο πιο λίγο κοιμάμαι τόσο πιο υπερένταση έχω!:o

Κοριτσια καλημερα!! Ειμαι καινουρια στο forum κι ειναι η πρωτη φορα που γραφω. Συγχωρεστε για τους τονους, αλλα κατι εχει παθει το πληκτρολογιο.

Λοιπον στο θεμα μας , εχω δυο αγορακια, ενα 5 χρονων κι ενα 4 μηνων.Στον πρωτο μου γιο ειχα την μαμα μου για 40 μερες και ημουν αρχοντισα!! Ουτε φαγητο ουτε σπιτι, μονο το παιδι! Μεχρι και τα εσωρουχα μας εβρισκα σιδερομενα. Μετα τις 40 μερες μας ηρθαν τα μαντατα οτι η μαμα μου ειχε καρκινο, και για τους επομενους 5 μηνες ειχα να φροντιζω και τη μαμα και το μωρο, για ψυχολογια δεν το συζηταω. Το δευτερο μου γιο τον γεννησα στη Φινλανδια οπου και μενουμε. Τις πρωτες μερες περνουσαν και 6 7 ωρες χωρις να εχω πιει καν νερο!!Μεχρι που ηρθε η μαια την 2 βδομαδα σπιτι και με βοηθησε αρκετα. Λοιπον καποια κολπακια( που δεν πιανουν παντα!!) για καλυτερο υπνο: Το να βαζεις ενα μωρο να κοιμιθει στο κρεβατακι ειναι σαν να τον ριχνεις στον ωκεανο ενω πριν ηταν σε πισινουλα. Για φαντασου το, για 9 μηνες ηταν στριμωγμενο στη μητρα και τωρα βρισκεται απλωμενο σ ενα τεραστιο κρεβατι. Οσο κι αν μας φαινεται παραλογο , για την ωρα δεν θελει ν απλωθει αλλα να νιωθει οσο πιο οικεια στην προηγουμενη του κατασταση. Οσο το μωρο ειναι πολυ μικρο 1-5 μηνων ειναι καλο ν αποφευγουμε τα πολλα παιχνιδια πανω απο το κεφαλι , καλυτερα να εχει 1 η δυο που τα προτιμα και τον ηρεμουν, τα πολλα χρωματα ολη μερα μπροστα στα ματακια του τον κουραζουν κι επειτα ειναι δυσκολο να κοιμιθει.Αυτο που πραγματικα τα ηρεμει και τα ευχαριστει ειναι η οπτικη επαφη με την μανουλα, προσπαθηστε οτι κι αν κανετε να το κοιτατε και να του μιλατε, παρτε μια φιλη σας τηλεφωνο, δειτε μια σειρα κι αναλυστε την αλλα παντα κοιτωντας το παιδι. Δεν καταλαβαινει τι λετε αλλα θα του αρεσει! Εμεις το τελευται διμηνο εχουμε αναλυσει ολα τα επεισοδια απο το ncis, κι εκει που του μιλαω να σου κλεινει τα ματακια του και ηρεμει. Πρωτο στις εξυγνιασεις φονων θα γινει το γιαβρι μου!!

Στο θεμα των κολικων εμενα με βοηθησε το μπανιο, δεν καναμε μπανιο, απλως μπαιναμε στην τουαλετα ανοιγαμε τις βρυσες κι αυτον ηταν!! Βεβαια ειχα εφοδαστει με μαξιλαρακι πανω απο το καθισμα και το πλυντηριο ειχε γινει τραπεζακι για καφε και φαγητο! Αλλα το ξεπερασαμε κι αυτο.

Εν κατακλειδι αυτο που θελω να πω ειναι πως τα μωρα μας πρωτιστως χρειαζονται γερες και δυνατες τις μανουλες τους. Σωματικα και ψυχικα. Εφοδιαστειτε λοιπον με υπομονη, οι συζυγοι σ αυτην την περιπτωση μπορουν να χρησιμευσουν κι ως σακοι του μποξ:lol:. Οταν ειστε μονες με τπ μωρο σπιτι βαλτε την μουσικη που σας αρεσει η τη σειρα που παρακολουθειτε. Το μονο που μπορει να κανει ηρεμο ενα μωρο ειναι μια ευτυχισμενη και ηρεμη μαμα!! Αυτα ειχα να πω, ελπιζω να μη σας κουρασα:oops: ουπς μαλλον εγραψα πολλα...

dimmi είπε:
ελπίζω να έχεις μεγάλο καναπέ! :)

Εμάς απόψε έιναι ξερός, κι γω το μάτι γαρίδα! Εμένα ποιός θα με κοιμίσει? Οσο πιο λίγο κοιμάμαι τόσο πιο υπερένταση έχω!:o

Ναι ειναι μεγαλος αφου δεν φαινεται!!!!! Τυχερουλα καλε κοιμησου!!!!!!! Πιες βαλεριανα εχω ακουσει οτι κανει καλη δουλεια χι χ... και εμεα εχθες κοιμηθηκε απο της 1 μεχτι της 6 φτου φτου να μν την ματαιασω στο ρυλαξ εννοειται!!!!!!!!αχ αχ

kuWSp3.png

Elsa fin είπε:
Κοριτσια καλημερα!! Ειμαι καινουρια στο forum κι ειναι η πρωτη φορα που γραφω. Συγχωρεστε για τους τονους, αλλα κατι εχει παθει το πληκτρολογιο.

Λοιπον στο θεμα μας , εχω δυο αγορακια, ενα 5 χρονων κι ενα 4 μηνων.Στον πρωτο μου γιο ειχα την μαμα μου για 40 μερες και ημουν αρχοντισα!! Ουτε φαγητο ουτε σπιτι, μονο το παιδι! Μεχρι και τα εσωρουχα μας εβρισκα σιδερομενα. Μετα τις 40 μερες μας ηρθαν τα μαντατα οτι η μαμα μου ειχε καρκινο, και για τους επομενους 5 μηνες ειχα να φροντιζω και τη μαμα και το μωρο, για ψυχολογια δεν το συζηταω. Το δευτερο μου γιο τον γεννησα στη Φινλανδια οπου και μενουμε. Τις πρωτες μερες περνουσαν και 6 7 ωρες χωρις να εχω πιει καν νερο!!Μεχρι που ηρθε η μαια την 2 βδομαδα σπιτι και με βοηθησε αρκετα. Λοιπον καποια κολπακια( που δεν πιανουν παντα!!) για καλυτερο υπνο: Το να βαζεις ενα μωρο να κοιμιθει στο κρεβατακι ειναι σαν να τον ριχνεις στον ωκεανο ενω πριν ηταν σε πισινουλα. Για φαντασου το, για 9 μηνες ηταν στριμωγμενο στη μητρα και τωρα βρισκεται απλωμενο σ ενα τεραστιο κρεβατι. Οσο κι αν μας φαινεται παραλογο , για την ωρα δεν θελει ν απλωθει αλλα να νιωθει οσο πιο οικεια στην προηγουμενη του κατασταση. Οσο το μωρο ειναι πολυ μικρο 1-5 μηνων ειναι καλο ν αποφευγουμε τα πολλα παιχνιδια πανω απο το κεφαλι , καλυτερα να εχει 1 η δυο που τα προτιμα και τον ηρεμουν, τα πολλα χρωματα ολη μερα μπροστα στα ματακια του τον κουραζουν κι επειτα ειναι δυσκολο να κοιμιθει.Αυτο που πραγματικα τα ηρεμει και τα ευχαριστει ειναι η οπτικη επαφη με την μανουλα, προσπαθηστε οτι κι αν κανετε να το κοιτατε και να του μιλατε, παρτε μια φιλη σας τηλεφωνο, δειτε μια σειρα κι αναλυστε την αλλα παντα κοιτωντας το παιδι. Δεν καταλαβαινει τι λετε αλλα θα του αρεσει! Εμεις το τελευται διμηνο εχουμε αναλυσει ολα τα επεισοδια απο το ncis, κι εκει που του μιλαω να σου κλεινει τα ματακια του και ηρεμει. Πρωτο στις εξυγνιασεις φονων θα γινει το γιαβρι μου!!

Στο θεμα των κολικων εμενα με βοηθησε το μπανιο, δεν καναμε μπανιο, απλως μπαιναμε στην τουαλετα ανοιγαμε τις βρυσες κι αυτον ηταν!! Βεβαια ειχα εφοδαστει με μαξιλαρακι πανω απο το καθισμα και το πλυντηριο ειχε γινει τραπεζακι για καφε και φαγητο! Αλλα το ξεπερασαμε κι αυτο.

Εν κατακλειδι αυτο που θελω να πω ειναι πως τα μωρα μας πρωτιστως χρειαζονται γερες και δυνατες τις μανουλες τους. Σωματικα και ψυχικα. Εφοδιαστειτε λοιπον με υπομονη, οι συζυγοι σ αυτην την περιπτωση μπορουν να χρησιμευσουν κι ως σακοι του μποξ:lol:. Οταν ειστε μονες με τπ μωρο σπιτι βαλτε την μουσικη που σας αρεσει η τη σειρα που παρακολουθειτε. Το μονο που μπορει να κανει ηρεμο ενα μωρο ειναι μια ευτυχισμενη και ηρεμη μαμα!! Αυτα ειχα να πω, ελπιζω να μη σας κουρασα:oops: ουπς μαλλον εγραψα πολλα...

Ελσα καλώς μας ηρθες.... πολυ ωραια αυτα που μας γραφεις εχεις δικιο για το κρεβατακι και έμενα το ρυλαξ της προτιμαει αυτο που με φοφιζει εναι μηπως συνηθισει και μετά δεν κοιμάται στο κρεβατάκι της. Πολυ στεναχωρηθηκα με την μαμα σου!!!!!!! Να χαιρεσαι τα παιδακια σου και καλη υπομονη.........:|

kuWSp3.png

Πάλι πάρτυ χθες νεραιδα μου! Τί να πώ, ίσως που αλλάξαμε γάλα και δεν χορταίνει? Θα το ρωτήσω κι αυτό. Ο,τι κοιμήθηκε μέχρι τις 3! Αυτό ήταν!

χαχαχαχ Ελσα φοβερό μήνυμα! Ωραίες λύσεις ιδέες! Να σου πώ πως δεν είσαι "τρελή, κι εμείς το κάνουμε αυτό με τις σειρές!

Παλιά έβλεπα σαν μανιακή σειρές στο pc, τώρα με το παιδί δεν προλαβαίνω αλλά κάθε βράδυ βλέπουμε στην τιβι και του λέω τί γίνεται και τρελαίνεται! Για το δε τηλέφωνο, άμα τύχει να μπλαμπλαδίζω με φίλη (λίγο σπάνιο) αποκοιμιέται ενώ με βλέπει! Εχεις δίκιο :-P

Λυπάμαι για τη μητέρα σου, μπράβο σου που μεγάλωσες/μεγαλώνεις τόσο όμορφα τα παιδάκια σου! Κι ας είχες χάλια ψυχολογία...και ευθύνες άπειρες!

Σας ευχαριστω πολυ για το θερμο καλωσορισμα!!

Νεραιδα δεν νομιζω να μη θελει μετα το κρεβατακι της, οταν πια δεν θα βολευεται στο ριλαξ η στο καροτσι θα στο δειξει. Εδω να φανταστειτε τα παιδια μεχρι 3 μηνων τα εχουν και κοιμουνται σ ενα < χαρτοκουτι> 70*50 , ολες οι μητερες παιρνουν ενα τετοιο κουτι απο το αντιστοιχο ΙΚΑ της Φινλανδιας γεματο ρουχα κι ενα μικρο στρωματακι. Οταν ειδα το στρωματακι απορησα στην αρχη αλλα μετα δεν εδωσα σημασια. Οταν δε ηρθε η μαια στο σπιτι και μου ειπε πως εκει βαζουν το παιδι, εκει να δειτε γελια!!! Την κοιτουσα σαν τρελη κι ελεγα: να βαλω το παιδι μου στην κουτα?? Πατε καλα?:confused: κι ομως οπως αποδειχτηκε μεχρι 2,5 μηνων κοιμοταν μια χαρα εκει μεσα!!!

dimmi να σου πω κατι που παρατηρησα και στα δυο παιδια μου: τον πρωτο χρονο, αν και οι δυο ειναι πολυ βολικοι με τον υπνο και το φαι, οταν ηταν να κανουν κατι καινουριο π.χ ανακαλυπταν τα χερακια τους, γυρνουσαν μονοι, μπουσουλησαν κ.τ.λ., μια μερα πριν το μεγαλο αυτο βημα ηταν ΑΛΛΑ παιδια!!! Ειχαν γκρινια χωρις λογο, δεν κοιμοντουσαν καλα και καποιες φορες δεν ειχαν ορεξη!! Οποτε μπορει και το δικο σου να ετοιμο να κανει καποιο μεγαλο βημα!!Βεβαια αν ισχυει αυτο, τη βαψαμε:!: δεδομενου οτι σ αυτη την ηλικια σχεδον καθε μερα κανουν και κατι καινουριο!!!:P

Καληνυχτα κοριτσια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...