Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασία σε βάρδιες και οργάνωση σπιτιού

Skybeam

Recommended Posts

Υπάρχουν κορίτσια που εργάζονται σε βάρδιες, δηλαδή τη μια εβδομάδα πρωί ώς μεσημέρι και την επόμενη μεσημέρι ώς βράδυ?

Θα ήθελα συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού (καθαριότητα, φαγητό), αν αναθέτετε κάποιες δουλειές στο σύντροφό σας και ποιες, και γενικώς τι σας βοηθάει και τι σας δυσκολεύει.

Επίσης αν έχετε θέμα στον ύπνο, δηλαδή αν ο οργανισμός σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί από τη μια εβδομάδα στην άλλη, κι αν ναι, πώς βοηθάτε τον εαυτό σας.

Οποιαδήποτε πληροφορία/συμβουλή καλοδεχούμενη.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

δουλεύει ο σύζυγος βάρδιες. Στο μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι ναι ο οργανισμός προσαρμόζεται άριστα στο κυλιόμενο ωράριο, ο ύπνος κλπ, ταλαιπωρείται λίγο η οικογένεια αλλά τελικά προσαρμόζεται κ αυτή...

δουλεύει ο σύζυγος βάρδιες. Στο μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι ναι ο οργανισμός προσαρμόζεται άριστα στο κυλιόμενο ωράριο, ο ύπνος κλπ, ταλαιπωρείται λίγο η οικογένεια αλλά τελικά προσαρμόζεται κ αυτή...

Eυχαριστώ Μυρτούλα. Να σε ρωτήσω, όταν είναι απογευματινός τρώει μεσημεριανό και μετά φεύγει, ή παίρνει κάτι μαζί του?

εμενα ο αντρας μου δουλευει 7 μερες 6.30-14.30, 7 μερες 14.30-22.30 και 7 μερες 22.30-6.30. Οταν δουλευει το απογευμα πρεπει να εχω ετοιμο φαγητο μεχρι τις 12.30 για να προλαβει να φαει κι αυτο με δυσκολευει γιατι το παιδι ολο το πρωι δεν κοιμαται και πρεπει να ειμαι μαζι του οποτε πρεπει να σηκωθω αρκετα πρωι κι αν ειμαι τυχερη και δεν ξυπνησει νωρις το πρωι θα προλαβω να κανω καμμια δουλεια, επισης σε αυτη τη βαρδια ειμαι μονη μου μεχρι τις 11 το βραδυ και ουτε μπανιο δεν μπορω να κανω, αφου το απογευμα πρεπει να τον βγαλω βολτα, να παιξουμε, να κανει μπανιο, να φαει. Με πιεζει πολυ η βαρδια αυτη γιατι δεν εχω βοηθια απο κανεναν. Οταν ειναι βραδυνος εχω το αγχος να κοιμαμαι μονη μου(φοβαμαι λιγο), το πρωι ο αντρας μου κοιμαται και πρεπει να κανω παλι δουλειες και παιδι μονη μου, το καλο ειναι οτι βοηθαει το απογευμα ο αντρας μου. Τα πρωινα ειναι τα καλυτερα γιατι και το φαγητο ν ααργησει δε με νοιαζει και απο το μεσημερι εχω και βοηθεια και ολα αυτα με δυσκολευουν και δεν εχω γυρισει ακομα στη δουλεια. Αν γυρισω δεν ξερω πως θα τα καταφερουμε

Μάλιστα. Καλό κουράγιο Ioanna81, ακούγεται πακετάκι όλο αυτό. Στην περίπτωσή μου ο άντρας μου δουλεύει πρωί, φεύγει 06.20 από το σπίτι και γυρίζει μεταξύ 13.00-15.00. Οπότε αναρωτιέμαι πώς θα τα οργανώσω να υπάρχει φαϊ έτοιμο όταν είμαι πρωί κι εκείνος γυρίζει νωρίτερα, πελαγώνω στη σκέψη της ακαταστασίας που θα βρίσκω και καλά τώρα που είμαστε οι 2 μας. Αν μας αξιώσει ο θεός να κάνουμε παιδί? Ούτε κι εμείς έχουμε βοήθεια από κανέναν. Κομπλικέ η κατάσταση...

Διαφημίσεις

Μάλιστα. Καλό κουράγιο Ioanna81, ακούγεται πακετάκι όλο αυτό. Στην περίπτωσή μου ο άντρας μου δουλεύει πρωί, φεύγει 06.20 από το σπίτι και γυρίζει μεταξύ 13.00-15.00. Οπότε αναρωτιέμαι πώς θα τα οργανώσω να υπάρχει φαϊ έτοιμο όταν είμαι πρωί κι εκείνος γυρίζει νωρίτερα, πελαγώνω στη σκέψη της ακαταστασίας που θα βρίσκω και καλά τώρα που είμαστε οι 2 μας. Αν μας αξιώσει ο θεός να κάνουμε παιδί? Ούτε κι εμείς έχουμε βοήθεια από κανέναν. Κομπλικέ η κατάσταση...

τη βδομαδα που θα δουλευεις πρωι θα μαγειρευεις απο το προηγουμενο απογευμα και τη βδομαδα που θα δουλευεις απογευμα θα μαγειρευεις το πρωι, δεν ειναι πολυ δυσκολο ωραριο και αντιστοιχα θα κανεις τις δουλειες του σπιτιου. Ποση ακαταστασια θα δημιουργηθει απο 2 ατομα που τη μιση μερα λειπουν? εμεις οταν δεν ειχαμε παιδι και δουλευα παντα πρωι το απογευμα τις εκανα τις δουλειες , τα βασικα, και σκ τα πιο πολλα αλλα το σπιτι δεν ειχε ακαταστασια αφου λειπαμε τις πιο πολλες ωρες .Επισης κατι που βοηθαει πολυ ειναι να βγαζετε προγραμμα φαγητου για ολη τη βδομαδα για να μην καθεσαι καθε μερα να ψαχνεσαι και να λες τι μαγειρευω σημερα ετσι ωστε να εχεις και παντα υλικα.

O καλός μου δυστυχώς είναι απρόσεκτος, γι' αυτό λέω για μαζέματα.

Επισης κατι που βοηθαει πολυ ειναι να βγαζετε προγραμμα φαγητου για ολη τη βδομαδα για να μην καθεσαι καθε μερα να ψαχνεσαι και να λες τι μαγειρευω σημερα ετσι ωστε να εχεις και παντα υλικα.

Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ. Και μάλλον θα παίξει κυρίως κατσαρόλα γιατί κρέας/ψάρι στο φούρνο θα γίνονται πετσί μέχρι να φάμε...

και εμενα ο συζυγος δουλευει βαρδια. ναι προσαρμοζεται κα ο εργαζομενος και η οικογενεια, βαζω μεσα και τα παιδια.

η απογευματινη βαρδια εινια οντως η πλεον ζορικη ολων. το βραδυ κοιμασαι και δεν το καταλαβαινεις. το πρωινο εινια φυσιολογικο ωραριο αλλα το απογευματινο εινια πολλες ωρες που φαινονται.

ως προς τα πρακτικα:

μπορεις να μαγειρευεις το βραδυ.επισης μπορεις να βαζεις ταπερ στην καταψυξη ετοιμα για ζεσταμα σε ατομικες μεριδες. αυτο θα σου λυσει πολλα προβληματα. δεν θα χρειαζεται να μαγειρευεις συνεχεια και σε ο,τι να' ναι ωρες. θα μαγειρευεις οποτε βολευεσαι και παντα θα εχετε φαγητο ετοιμο οταν το χρειαζεστε.

το φαγητο στη βαρδια εινια δυσκολο γιατι τρως ακαταστατα. στην μεσημεριανη τρως 12:30 το μεσημερι και στην πρωινη 2:30-3 αναλογα.

εγω προσωπικα μαζευω το βραδυ. το σπιτι οποτε και να μαζεψω ειναι χαλια. μαξιλαρια και ρουχα κατω, παιχνιδια παντου γιατι ο μικρος τα παιρνει και τα σκορπαει.

O καλός μου δυστυχώς είναι απρόσεκτος, γι' αυτό λέω για μαζέματα.

απ οτι τη στιγμη που δουλευουν και οι δυο θα πρεπει να ειναι προσεχτικος. και ο δικος μου αντρας στην αρχη δεν τα μαζευε τα πραγματα του αλλα απ οτι τη στιγμη που και οι δυο δουλευουμε κατσαμε και μιλησαμε και απο τοτε προσεχει πιο πολυ και με βοηθαει πολυ στις δουλειες και τοτε που δεν ειχαμε παιδι και τωρα.

Οπως λεει και η kourkoumpini τα ταπερακια θα σου φανουν πολυ χρησιμα!

Eυχαριστώ Μυρτούλα. Να σε ρωτήσω, όταν είναι απογευματινός τρώει μεσημεριανό και μετά φεύγει, ή παίρνει κάτι μαζί του?

τρωει μεσημεριανό λίγο νωρίς - κατά τη μια παρά - κ μετά φεύγει.

Διαφημίσεις

τρωει μεσημεριανό λίγο νωρίς - κατά τη μια παρά - κ μετά φεύγει.

Mάλιστα. Μάλλον το σωστό λοιπόν είναι να τρώει κανείς νωρίς πριν φύγει για δουλειά γιατί αλλιώς θα πεινάσει πιο μετά και θα πλακωθεί στις τυρόπιτες, κάτι που θα προτιμούσα να αποφύγω...

Αυτό που με φρικάρει λιγάκι είναι ότι αν σχολάω δέκα και μισή κι είμαι έντεκα το βράδυ στο σπίτι, θα είμαι μες στην τσίτα και την υπερένταση. Θα θέλω να φάω, να πιω, να μιλήσω, να κινηθώ, ν[ ακούσω μουσικη, κι ο άλλος που ξυπνάει στις πεντέμιση το πρωί θα θέλει ο άνθρωπος να κοιμηθεί...

εγώ όταν δούλευα βάρδια απογευματινή έτρωγα κανονικά το μεσημέρι πριν φύγω και επαιρνα μαζί μου φρουτάκια κομμένα στο τάπερ αν ήθελα να τσιμπολογήσω,καντο οπωσδήποτε γιατί όλο και κάποιος θα παραγγείλει εκεί μέσα και μπορεί να μπεις στο πειρασμό!

Εφτανα σπίτι κατα τις 11 και κάτι το βράδυ και έπινα ένα τσάι με παξιμαδάκι,τυρι και ελιές-ελαφρύ και νόστιμο!έκανα μπανάκι και ύπνο κατευθείαν,δεν είχα υπερένταση.Ήθελα να ξεκουραστώ και να ξυπνήσω νωρίς για να κάνω τις δουλειές μου στο σπίτι.

Για την οργανωση του σπιτιού είχα ένα πρόγραμμα που ακολουθούσα πιστά γιατί στη πορεία βρήκα και δεύτερη δουλειά και έφευγα στις 7 το πρωί απ το σπίτι και επέστρεφα καλές 11,οπότε η τάξη θα έβαζα ή θα είχα σπιτι μπάχαλο που δεν έχω χειρότερο.Ακου τι έκανα εγω

-Κάθε Σάββατο απόγευμα που σχολούσα στις 5 πήγαινα σούπερ μάρκετ και έκανα όλα μα όλα μου τα ψώνια για όλη τη βδομάδα

- Μόλις πήγαινα σπίτι τα έφτιαχνα στο ψυγείο,συγύριζα το σπίτι,έβαζα πλυντήρια,καθάριζα το μπάνιο.

-Κυριακή πρωί μόλις ξυπνούσα,έτρωγα πρωινό στο τακτοποιημένο μου σπίτι(μεγάλη απόλαυση!!)και άρχιζα το μαγείρεμα,έκανα 4 φαγητά.Συνήθως έκανα ψητό με πατάτες που τρώγαμε τη Κυριακή,ένα λαδερό,κάτι σε όσπριο και κατι σε παστίτσιο,έτσι ώστε να έχω φαγητό όλη τη βδομάδα!Ξένοιαζα με το μαγείρεμα.

-Η διαδικασία της μαγειρικής κρατούσε 2 ώρες περίπου,απο τις 8 έως τις 10.

-Μετά έπιανα το σίδερο και τακτοποιούσα ντουλάπες,τα ρούχα τα έβαζα σεταριστά,δηλαδή φούστα-πουκάμισο κτλ στη κρεμάστρα ώστε να μην καθυστερώ το πρωί.

-Κατα τις 12 τελείωνε και αυτή η δουλειά και μετά μέχρι την ώρα που τρώγαμε έκανα και κάποια δουλειά,καθάριζα μπαλκόνια ή φρόντιζα τα φυτά μου ή έκανα εκκαθάριση στην αποθήκη.

-Μετά ξεκουραζόμουν εννοείται!!!!!!!!

Θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις φαγητά στη κατάψυξη,να πάρεις χύτρα και να κάνεις λίγο τα στραβά μάτια,δεν γίνεται να τα έχουμε όλα τέλεια.

Να σου πω οτι το ωράριο αυτό το άντεξα 3 χρόνια!

αυτο εινια ενα θεμα αλλα μην φρικαρεις. εσυ θα εισαι στο ενα δωματιο και ο αλλος στο αλλο. εσυ χαμηλη μουσικη και ο αλλος κλειστη πορτα.

Kάπως έτσι ψυχανεμίζομαι ότι θα γίνεται!

Αντιγόνη, καλά μιλάμε είσαι ηρωίδα! Δύο δουλειές και η μία με κυλιόμενο? Μεγάλο τράβηγμα! Κι εγώ θα δουλεύω 2 Σάββατα το μήνα, και θα χάνω τη λαϊκή, αλλά θα αναπληρώνω με μια άλλη λαϊκή που γίνεται την Τετάρτη. Τέσσερα φαγητά δεν με βλέπω να κάνω το σ/κ, δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά θα ξεκινήσω να κάνω δύο και να δω πώς πάει, αν τρώγονται ευχάριστα, θα κάνω περισσότερα μετά, να μην έχω πολύ μαγείρεμα μεσοβδόμαδα. Σε βρίσκω πάντως πολύ οργανωμένη, πολύ χρήσιμο το post σου!

Διαφημίσεις

και επισης μπορεις να βαζεις ταπερ στην καταψυξη ετοιμα για ζεσταμα σε ατομικες μεριδες. αυτο θα σου λυσει πολλα προβληματα. δεν θα χρειαζεται να μαγειρευεις συνεχεια και σε ο,τι να' ναι ωρες. θα μαγειρευεις οποτε βολευεσαι και παντα θα εχετε φαγητο ετοιμο οταν το χρειαζεστε.

Kι έχω και μικρή κατάψυξη:-(

όταν δουλεύεις σε κυλιόμενο ωράριο αναγκαστικά συνηθίζεις σε όλους τους τομείς!

Τα φαγητά στη κατάψυξη μια χαρά τρώγονται!και εμείς στην αρχή δυσκολευτήκαμε αλλά μετά το συνηθίσαμε.

Μπορείς πάντος αν δεν σου κάθεται το μαγείρεμα να έχεις κάνει τη προεργασία του,δηλαδή ετοίμαζε σακουλάκια,για παράδειγμα με μουσκεμένα φασόλια μαζί με ότι χρειάζεται για να μαγειρευτούν,καρότα-σέλινο-πατάτα-μαιντανό κ.τ.λ ώστε όταν θες να τα μαγειρέψεις να ρίχνεις το σακουλάκι στη κατσαρόλα και να μπαίνει γρήγορα στη φωτιά το φαί σου.

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά και δεν είχα οργανωθεί χαλούσα ένα σωρό λεφτά σε φαγητό και καφέ απ έξω,τον τρίτο μήνα που κατάλαβα τι χαλάω έκατσα 2 μέρες σπίτι με άδεια και τα οργάνωσα όλα,για πότε πήρα χύτρα,τάπερ ,σέικερ,πήγα λαική,έφτιαξα τη κατάψυξη μου τα πάντα!μην πελαγώνεις λοιπόν ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ! καλή διάθεση να υπάρχει

συμφωνω με την αντιγονη.

αντιγονη παντως μπραβο σου.εισαι οντως πολυ οργανωμενη. τοτε που το εκανες αυτο ησουν μονη στο σπιτι η με το συζυγο;

την προεργασια την κανω εγω για τα παιδια. και στα 2 παιδια βαζω σε σακουλακια τα λαχανικα για τη σουπα τους μολις τα παρω φρεσκα απο τη λαικη. το ιδιο κανω και με το κρεας. γιατι δεν γινεται καθε μερα να βρισκεις φρεσκα καροτα, σελινο κτλ. εινια παρα πολυ βολικο.

απο την καταψυξη μονο οι πατατες δεν εινια ωραιες. ολα τα αλλα ειναι μια χαρα. κανονικοτατα και σαν φρεσκομαγειρεμενα.

Μπορείς πάντος αν δεν σου κάθεται το μαγείρεμα να έχεις κάνει τη προεργασία του,δηλαδή ετοίμαζε σακουλάκια,για παράδειγμα με μουσκεμένα φασόλια μαζί με ότι χρειάζεται για να μαγειρευτούν,καρότα-σέλινο-πατάτα-μαιντανό κ.τ.λ ώστε όταν θες να τα μαγειρέψεις να ρίχνεις το σακουλάκι στη κατσαρόλα και να μπαίνει γρήγορα στη φωτιά το φαί σου.

την προεργασια την κανω εγω για τα παιδια. και στα 2 παιδια βαζω σε σακουλακια τα λαχανικα για τη σουπα τους μολις τα παρω φρεσκα απο τη λαικη. το ιδιο κανω και με το κρεας. γιατι δεν γινεται καθε μερα να βρισκεις φρεσκα καροτα, σελινο κτλ. εινια παρα πολυ βολικο.

Είστε τετραπέρατες! Ωραίο κόλπο.

απο την καταψυξη μονο οι πατατες δεν εινια ωραιες. ολα τα αλλα ειναι μια χαρα. κανονικοτατα και σαν φρεσκομαγειρεμενα.

Κι αυτή χρήσιμη πληροφορία.

Ευχαριστώ!

επειδη δινετε καλες ιδεες πειτε μου κατι, οταν τα μαγειρεψετε τα φαγητα και τα βαλετε καταψυξη πως τα ξεπαγωνετε? μπαινει καταψυξη πχ και το κοκκινιστο? εκτος απο λαδερα τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε και να ειναι καλο μετα απο ξεπαγωμα?

οι πατατες δεν ξερω γιατι αλλα γινινται σαν τσαρουχι να το πω; γενικα δεν τρωγονται. επισης οι πιπεριες τραβανε υγρασια και δεν μπορεις να τις κανεις σαλατα. αλλα τις κανεις ωραιοτατα γεμιστα.

θα σε βολεψει πολυ η καταψυξη.

ψαχνω μερος στο σπιτι για καταψυκτη:wink:.

μπορεις να κανεις ακομη και κολατσιο, οπως κεικ, τυροπιτακια, μπισκοτακια και να παιρνεις στη δουλεια ενα σακουλακι και εσυ και ο αντρας σου. αλλιως κοβεις στο ταπερ φρουτακια.

συμφωνω με την αντιγονη.

αντιγονη παντως μπραβο σου.εισαι οντως πολυ οργανωμενη. τοτε που το εκανες αυτο ησουν μονη στο σπιτι η με το συζυγο;

Τότε φίλη συμφορουμίτισα ήμουν με ένα μ.....α, για τον οποίο μαγείρευα,έπλενα και σιδέρωνα πουκάμισα και γενικά τα ήθελε στο χέρι,γυρνούσα το βράδυ και μου έλεγε άντε να φάμε ξελιγώθηκα να σε περιμένω!Το φαγητό στη κατσαρόλα ξεπαγωμένο έτσι!Και έπρεπε να στρώσω τραπέζι,να φαμε,να μαζέψω πιάτα,να στρωσω καναπέδες,να κάνει μπάνιο να μαζέψω νερά,και μετά να κοιμηθώ.

Επίσης ο μ....ας είχε και μια μάινα σε κλουβί και μια γάτα, τα οποία είχα φορτωθεί επίσης στη καμπούρα μου, να πλένω κλουβιά,να αλλάζω άμμο,τάισμα κ.τ.λ.Αυτή τη δουλειά την έκανα καθε βράδυ γιατί φοβόμουν μην μυρίζουν.

Απο τότε απέκτησα το αυχενικό!

επειδη δινετε καλες ιδεες πειτε μου κατι, οταν τα μαγειρεψετε τα φαγητα και τα βαλετε καταψυξη πως τα ξεπαγωνετε? μπαινει καταψυξη πχ και το κοκκινιστο? εκτος απο λαδερα τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε και να ειναι καλο μετα απο ξεπαγωμα?

το θεμα εχει συζητηθει ξανα αλλα δεν θυμαμαι που.

ολα τα φαγητα μπαινουν στην καταψυξη, φασολια κανονικα μαγειρεμενα ειτε σουπα ειτε φουρνου, παστιστιο, μουσακας, φασολακια, κοκκινιστο, λεμονατο, τηγανια, γεμιστα (σημερα πχ εβαλα τον μικρο στον παιδικο γεμιστο απο την καταψυξη), κεφτεδακια, μπαμιες, κοτοπουλο μεγειρεμενο κτλ. ολα μπαινουν.

εγω συνηθως τα κατεβαζω στη συντηρηση απο το βραδυ. αλλα ετυχε αρκετες φορες να τα βγαλω εκεινη την ωρα και να τα ριξω στην κατσαρολα απο το ταπερ για να ξεπαγωσουν κατευθειαν με το ζεσταμα.

νομιζω οτι καλυτερο εινια να τα βγαζεις στη συντηρηση αλλα αμα δεν προλαβαινεις... εμεις παντως δεν παθαμε τιποτα ποτε. μια χαρα εινια.

Τότε φίλη συμφορουμίτισα ήμουν με ένα μ.....α, για τον οποίο μαγείρευα,έπλενα και σιδέρωνα πουκάμισα και γενικά τα ήθελε στο χέρι,γυρνούσα το βράδυ και μου έλεγε άντε να φάμε ξελιγώθηκα να σε περιμένω!Το φαγητό στη κατσαρόλα ξεπαγωμένο έτσι!Και έπρεπε να στρώσω τραπέζι,να φαμε,να μαζέψω πιάτα,να στρωσω καναπέδες,να κάνει μπάνιο να μαζέψω νερά,και μετά να κοιμηθώ.

Επίσης ο μ....ας είχε και μια μάινα σε κλουβί και μια γάτα, τα οποία είχα φορτωθεί επίσης στη καμπούρα μου, να πλένω κλουβιά,να αλλάζω άμμο,τάισμα κ.τ.λ.Αυτή τη δουλειά την έκανα καθε βράδυ γιατί φοβόμουν μην μυρίζουν.

Απο τότε απέκτησα το αυχενικό!

ουαου. συγγνωμη που ρωτησα:oops:. νομισα οτι ησουν μονη και τα εβγαζες περα.

Τα έβγαζα συνήθως απο το βράδυ αν ήταν να φάμε το άλλο μεσημέρι ή το πρωί αν ήταν για το βράδυ.

Όλα μπορείς να τα βάλεις στη κατάψυξη.

Εγώ έβαζα σούπες,παστίτσιο,μουσακά,κοκκινιστό,κιμά,μελιτζάνες,πίτσες,πίτες,λαδερά.

Δεν έβαζα πατάτες,μακαρόνια και ρύζι,εκτος άν μου είχε περισσέψει και δεν ήθελα να το πετάξω,αλλά δεν τα μαγείρευα για να τα καταψύξω,άλλωστε δεν κάνει πολύ ώρα να βράσεις τα ζυμαρικά,σε 10 λεπτά τρώς.

Επίσης έχω ταπεράκια με σέλινο,μαιντανό,άνηθο,κρεμμυδάκι φρέσκο,ντομάτες τριμμένες.Τώρα που είναι η εποχή τους ετοιμάζω σακουλάκια με μπάμιες,φασολάκια,μελιτζάνες,αρακά,έτοιμα καθαρισμένα με τα μυρωδικά τους,στο σακουλάκι ανα μαγείρεμα,αν πάτε λαική κατα τις 2 το μεσημέρι είναι πολύ φθηνά και θα έχετε όλο το χειμώνα χωρίς συντηρητικά στη κατάψυξη σας.

Ακόμη μην πετάτε ποτέ σαλάτα,αν περισσέψει μαρουλι μπορεί να μπει οταν κάνετε φρικασέ ή πίτα,αν μείνει ντοματοσαλάτα μπορείτε να τη τρίψετε και να γίνει σάλτσα.

Στη κατάψυξη μπορούν να μπουν και ζύμες και ψωμί!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...