Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σημαντικες διαφορες στο "χειρισμο" μιας εγκυου της επαρχιας απο των μεγαλουπολεων

Recommended Posts

ξεκινω αναποδα απο την ερωτηση

μηπως ο "πρωτογονος" , πιο κουλ και απλος τροπος των γιατρων των μικρων πολεων της ελλαδας παραμενει ετσι γιατι οι γυναικες εκει ειναι πιο "δυνατες" σε υγεια λογω τροπου ζωης σε σχεση με τις πρωτευουσιανες(για να το πω καλυτερα, οι ιατροι τωνμεγαλων ελληνικων πολεων ειναι πιο υποψιασμενοι γιατι και τα ποσοστα σοβαροτητας ειναι μεγαλα) των 4-5 μεγαλων πολεων της ελλαδας? λαμβανοντας υποψιν οτι ολοι εζησαν παραλληλα την ιατρικη τους φαση μεχρι να εγκατασταθουν ο καθενας εκει που ειναι τωρα.επαρχια ή μη.

και στο θεμα:

-κανεις δε μας ειπε οτι η β'επιπεδου ειναι σημαντικη. μονο αν θελουμε, αν ειμαστε απολυτα υγιεις μανα και εμβρυο.

-κανεις δε μας ειπε τεστ για να μετρησω ζαχαρο ή να κανω γενικη αιματος μετα το πρωτο τριμηνο μεχρι τωρα για προληψη.μονο μια φορα εγινε γενικη αιματος ουρων.

-κανεις δε μας προτεινε μαθηματα ανωδυνου τοκετου

-κανεις δε μιλησε για βλαστοκυτταρα

-κανεις κανεις κανεις...

απο απλους ανθρωπους μεχρι ιατρους. μονο εγω οταν ρωτουσα μου απαντουσαν. αλλά ακομα και γιατροι να μην ειναι η απαντηση ειναι περιπου:

-β επιπεδου?τζαμπα θα τη κανεις κ θα δωσεις 100-200 ευρω. μη τα σκαλιζεις και πολυ τα θεματα.

-ζαχαρο?αν ηταν κατι σοβαρο θα φαινοταν (απο που?) . γενικη αιματος?εκανες στο 1ο τριμηνο.κ αλλη?

-δλδ παλια οι γυναικες δε γεννουσαν χωρις να κανουν αυτα τα μαθηματα τοκετου?απο που τα ακουσες? μη τα σκαλιζεις και πολυ. ολα ειναι πιο απλα και τα κανεις δυσκολα!!!

-βλαστοκυτταρα.. πφ.. ποιος ξερει τι πειραματα κανουν κρυφα.

και τελικα μπορω να πω οτι μιλωντας με ποσοστα σα γενικη εικονα εχουν δικιο δυστυχως.γιατι οι περισσοτερες εγκυες ειναι κουλ χαλαρες στην επαρχια και δε τις πρηζουν με ενα σωρο "πονοκεφαλους" πρεπει , μη , κανεαυτο, εκεινο, εξετασεις, τεστ.. αλλα... υπαρχει και το αλλα! αν μια στο εκατομμυριο συμβει κατι? θα τα τιναξεις μια και εξω χωρις πολλα πολλα? τι καθομαικαι λεω θεε μου ελεος! με επιασε η ανασφαλεια.. παντως στα χωρια οι κοπελες καμια σχεση! ολο πανω κατω ειναι ακομα και δουλειες κανουν και κλαμπ πηγαινουν και ξενυχτια κανουν κανονικα. whats up sis?

Διαφημίσεις

νομιζω οτι δεν ισχυουν οσα λες για ολες τις επαρχιακες πολεις..κ πιστευω οτι ειναι θεμα γιατρου.οσο για το τι κανανε παλια δε νομιζω οτι εχει λογικη, εφοσον σε ολους τους τομεις της ζωης μας παμε μπροστα γιατι καποιοι να επιμενουν π.χ. στο οτι παλια οι γυναικες γενναγαν στα χωραφια...ναι κ κανανε 5-6 παιδια κ τα 2 πεθαινανε..

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Giwta-la νομίζω πως πλέον κ στις επαρχιακές πόλεις, τείνουν να μιμούνται τις μεγαλουπόλεις... Δηλ. πριν 2 χρόνια που γεννησα την κόρη μου κ ρώτησα το γιατρό για 4D μου είπε να μην κάνω γιατί δεν είναι καλό για το μωρό κλπ κλπ. Τωρα που είμαι πάλι εγκυος μου το επέβαλλε, λέγοντας πως μόνο έτσι θα ξέρουμε κάποια πράγματα κλπ κλπ... Γενικώς να ξέρεις πως όλα τα θυσιαζουν στο βωμό του χρηματος. "Μα, του λέω, αφού το Β' επιπεδου τα δείχνει όλα καλά, δε θελω να κάνω" και μου είπε "Ειναι πολιτική του νοσοκομείου" (για να πάρουν money κ οι εξωτερικοί γιατροί φυσικά...)

Ύστερα μπορεί να μην συνηθίζουν τα μαθήματα ανωδυνου τοκετού. Κ τι έγινε; Μια μαια με πήρε 20 λεπτα πριν τη γεννα και μου εξηγησε πως να αναπνέω κ όλα καλά!! Με βοήθησε απίστευτα κ μάλιστα τζάμπα!!

Τωρα υπάρχουν κ κάποιες διαφορές π.χ ενώ στην Αθήνα δεν υπάρχει γυναίκα που να γενναει χωρίς επισκληρίδιο, εδώ σπανίως γεννας με επισκληρίδιο. Να πω την αλήθεια, καθολου δε με πείραξε!!

Τωρα όσον αφορά τις δουλειές κ γενικά πόσο υπακοή κάνεις στο γοατρό σου, ειδικά αν είναι κ υπερβολικός, αυτό νομίζω είναι θεμα γυναίκας!!!

nrG6p3.png

Giwta-la νομίζω πως πλέον κ στις επαρχιακές πόλεις, τείνουν να μιμούνται τις μεγαλουπόλεις... Δηλ. πριν 2 χρόνια που γεννησα την κόρη μου κ ρώτησα το γιατρό για 4D μου είπε να μην κάνω γιατί δεν είναι καλό για το μωρό κλπ κλπ. Τωρα που είμαι πάλι εγκυος μου το επέβαλλε, λέγοντας πως μόνο έτσι θα ξέρουμε κάποια πράγματα κλπ κλπ... Γενικώς να ξέρεις πως όλα τα θυσιαζουν στο βωμό του χρηματος. "Μα, του λέω, αφού το Β' επιπεδου τα δείχνει όλα καλά, δε θελω να κάνω" και μου είπε "Ειναι πολιτική του νοσοκομείου" (για να πάρουν money κ οι εξωτερικοί γιατροί φυσικά...)

Ύστερα μπορεί να μην συνηθίζουν τα μαθήματα ανωδυνου τοκετού. Κ τι έγινε; Μια μαια με πήρε 20 λεπτα πριν τη γεννα και μου εξηγησε πως να αναπνέω κ όλα καλά!! Με βοήθησε απίστευτα κ μάλιστα τζάμπα!!

Τωρα υπάρχουν κ κάποιες διαφορές π.χ ενώ στην Αθήνα δεν υπάρχει γυναίκα που να γενναει χωρίς επισκληρίδιο, εδώ σπανίως γεννας με επισκληρίδιο. Να πω την αλήθεια, καθολου δε με πείραξε!!

Τωρα όσον αφορά τις δουλειές κ γενικά πόσο υπακοή κάνεις στο γοατρό σου, ειδικά αν είναι κ υπερβολικός, αυτό νομίζω είναι θεμα γυναίκας!!!

Εγω παλι που γεννησα σε επαρχιακη πολη ολα ιδια με την Αθηνα τα βλεπω...Και β επιπεδου(απαραιτητα) και εξετασεις συχνα και επισκληριδιος και μαθηματα ανωδυνου.....Γεννησα βεβαια με ιδιωτη γιατρο σε ιδιωτικη κλινικη,δε ξερω αν στα δημοσια νοσοκομεια ισχυουν αυτα που περιγραφει η θεματοθετρια αλλα εγω δε βιωσα τιποτα παρομοιο....

q3pIp3.png

7QYNp3.png

δεν ξέρω αν είναι θέμα Αθήνας ή επαρχίας. μάλλον είναι θέμα γιατρού κι εγκύου. σίγουρα σε κάποια θέματα υπάρχουν υπερβολές (πχ επισκληρίδιος) που πολλές φορές μάλλον κακό κάνουν παρά καλό.

ωστόσο, είναι εγκληματικό για έναν γιατρό να μην υποβάλλει την έγκυο σε εξετάσεις για έλεγχο σακχάρου ή να μην προτείνει εξέταση β-επιπέδου από όπου φαίνονται πολλά προβλήματα του μωρού που ίσως πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα μετά τη γέννηση, για να επιβιώσει το παιδί.

στις μέρες μας, με τόση πληροφόρηση που υπάρχει και με τόση πρόοδο της επιστήμης, είναι τραγικό να λέμε ότι θα επιλέξουμε τον τρόπο που επέλεγαν και οι γιαγιάδες μας πριν 60 χρόνια κι ό,τι γίνει (όπως είπε κι άλλη κοπέλα από τα 5-6 παιδιά πέθαιναν τα 1-2, άσε που κινδύνευε και η ίδια η γυναίκα).

πάντως, πολλές κοπέλες από επαρχία επιλέγουν να τις παρακολουθεί γιατρός στην Αθήνα. ίσως γιατί νιώθουν περισσότερη ασφάλεια έτσι.

Διαφημίσεις

γεια σασ ειμαι καινουρια στο φορουμ αν και το διαβαζω απο την πρωτη στιγμη που εμαθα οτι ειμαι εγκοσ! ειμαι απο επαρχια και μολισ χτεσ συζητουσα με τον αντρα μου στο ποσεσ πολλεσ εξετασεισ εχω υποβληθει. φυσικα για καλο εγιναν αλλα πολυ αγχοσ! νομιζω οτι πλεον και οι μαιευτηρες τησ επαρχιασ ''εκσυγχρονίζονται" μαλλον για καλο!

κουλ και χαλαρες ειναι και οι εγκυες των μεγαλουπολεων γιωτα...αν δεν συντρεχουν λογοι, μια χαρα κουλατες ειναι ολες οι εγκυμονουσες...απλα κανοντας μια απλη εξεταση αιματος,ειναι σε θεση να προλαβουν ολα οσα δεν θα ειναι σε θεση να προλαβει μια εγκυος που ο γιατρος της εχει αποψεις σαν αυτες που αναφερεις...δεν ειναι θεμα τοπου διανομης η αντιμετωπιση της εγκυου,αλλα θεμα αντιληψης και γνωσεων του γυναικολογου που την παρακολουθει...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Αν ο γιατρός σου δεν είπε πως είναι σημαντική η Β' επιπέδου και πως είναι πεταμένα λεφτά, αν δεν σου ζητησε καμπύλη σακχάρου και αν δεν σου ζητάει τακτικές αιματολογικές τότε φταίει ο γιατρός που δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν φταίει η επαρχία που φτιάχνει γερές φοράδες-γυναίκες. Δεν μιλάμε για πριν 50 χρόνια, μιλάμε για το σήμερα.

Δεν ειναι θεμα διαφορων επαρχιας και μεγαλων πολεων...οσο νοοτροοπιας (αγνοιας ισως καποιες φορες) διαφορων γιατρων.

Εχω ακουσει κοπελες που και στην Αθηνα δεν εκαναν τις απαραιτητες εξετασεις ( απο δικη τους επιλογη συνηθως) και ολα πηγαν καλα...και καποιες που δεν τις εκαναν...και δεν ηταν τοσο απλα τα πραγματα τελικα

Στο μυαλο μου εχουν κολλησει 2 περιπτωσεις...

1. γνωστη μας απο επαρχια (βορειοδυτικη ελλαδα) που δεν καναν αυχενικη δεν καναν τιποτα (πριν απο 14 χρονια που και τοτε ηταν υποχρεωτικη) και το παιδακι με συνδρομο νταουν

2. κουμπαρα της κουμπαρας μου...απο Λαμια..το πρωτο παιδι ολα τελεια (μ εναν υπερηχο σ ολη την εγκ) στην δευτερη εγκ ο γιατρος περα απο 2 εξετασεις αιματος δεν την αφησε να κανει τιποτα...η απαντηση του οταν τον ρωταγε ηταν ''αφου η πρωτη εγκυμοσυνη ηταν ζαχαρη η δευτερη ειναι μελι)...τελικα με τα πολλα στον 7ο μηνα θελαν να μαθουν το φυλο του μωρου και ετσι τους ειπα να κανουν υπερηχο... :( ..το μωρο ηταν υδροκεφαλο) και ειχαν μπει σ αλλες περιπετειες...γιατι δεν τους αναλαμβανε κανεις να την ξεγεννησει ...ουτε ο γιατρος της !!!

Οποτε το θεωρω ατοπο να συγκρινουμε τις γυναικες που ζουν επαρχια-αθηνα-θεσ/κη ως πιο δυνατες αδυνατες που κανουν πιο γερα /ασθενικα παιδια

εμενα που ο γιατρος μου εχει ιατρειο κ στην πολη που καταγομαι αλλα κ εδω στην Αθηνα,μου εκανε ολες τις εξετασεις κ να σας πω την αληθεια χαιρομαι.γιατι να μην κανεις β'επιπεδου?θα τσιγκουνευτεις 100 ευρω για μια εξεταση?θα το ρισκαρεις?εγω πάλι οχι.κ εμενα ο γιατρος ειπε πως αμα ειχα ζαχαρο θα φαινοταν,αλλα προληπτικα με εστειλε να κανω ετσι για να ειμαστε κ πιο σιγουροι κ οι 2 μας.νομιζω δεν εχει να κανει με την επαρχια αλλα με τον γιατρο.δεν μου εκανε εξετασεις αιματος καθε μηνα ουτε ουρων που πολλοι άλλοι κάνουν κάθε μηνα,αλλα αρχες καθε τριμήνου.αλλα κ εγω φρόντιζα τον σίδηρο να τον παίρνω συνεχεια.αλλα οι εξετασεις πρεπει να γινουν οσο κ αν κοστιζουν, ειναι αυτο που λεει η μανα μου, αφου μπηκες στο χορο,θα χορεψεις...

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

μηπως ο "πρωτογονος" , πιο κουλ και απλος τροπος των γιατρων των μικρων πολεων της ελλαδας παραμενει ετσι γιατι οι γυναικες εκει ειναι πιο "δυνατες" σε υγεια λογω τροπου ζωης σε σχεση με τις πρωτευουσιανες(για να το πω καλυτερα, οι ιατροι τωνμεγαλων ελληνικων πολεων ειναι πιο υποψιασμενοι γιατι και τα ποσοστα σοβαροτητας ειναι μεγαλα) των 4-5 μεγαλων πολεων της ελλαδας? λαμβανοντας υποψιν οτι ολοι εζησαν παραλληλα την ιατρικη τους φαση μεχρι να εγκατασταθουν ο καθενας εκει που ειναι τωρα.επαρχια ή μη.

και στο θεμα:

-κανεις δε μας ειπε οτι η β'επιπεδου ειναι σημαντικη. μονο αν θελουμε, αν ειμαστε απολυτα υγιεις μανα και εμβρυο.

-κανεις δε μας ειπε τεστ για να μετρησω ζαχαρο ή να κανω γενικη αιματος μετα το πρωτο τριμηνο μεχρι τωρα για προληψη.μονο μια φορα εγινε γενικη αιματος ουρων.

-κανεις κανεις κανεις...

απο απλους ανθρωπους μεχρι ιατρους. μονο εγω οταν ρωτουσα μου απαντουσαν. αλλά ακομα και γιατροι να μην ειναι η απαντηση ειναι περιπου:

-β επιπεδου?τζαμπα θα τη κανεις κ θα δωσεις 100-200 ευρω. μη τα σκαλιζεις και πολυ τα θεματα.

-ζαχαρο?αν ηταν κατι σοβαρο θα φαινοταν (απο που?) . γενικη αιματος?εκανες στο 1ο τριμηνο.κ αλλη?

-δλδ παλια οι γυναικες δε γεννουσαν χωρις να κανουν αυτα τα μαθηματα τοκετου?απο που τα ακουσες? μη τα σκαλιζεις και πολυ. ολα ειναι πιο απλα και τα κανεις δυσκολα!!!

και τελικα μπορω να πω οτι μιλωντας με ποσοστα σα γενικη εικονα εχουν δικιο δυστυχως.γιατι οι περισσοτερες εγκυες ειναι κουλ χαλαρες στην επαρχια και δε τις πρηζουν με ενα σωρο "πονοκεφαλους" πρεπει , μη , κανεαυτο, εκεινο, εξετασεις, τεστ.. αλλα... υπαρχει και το αλλα! αν μια στο εκατομμυριο συμβει κατι? θα τα τιναξεις μια και εξω χωρις πολλα πολλα? τι καθομαικαι λεω θεε μου ελεος! με επιασε η ανασφαλεια.. παντως στα χωρια οι κοπελες καμια σχεση! ολο πανω κατω ειναι ακομα και δουλειες κανουν και κλαμπ πηγαινουν και ξενυχτια κανουν κανονικα. whats up sis?

εάν αυτά που λες τα λές για τις επαρχειακές πόλεις τότε καλύτερα να αναφέρεσαι μόνο στη δική σου και να μη γενικεύεις, γιατί δεν είναι καθόλου έτσι.

Επίσης χθες σε μαγαζί ήρθε μια κοπέλα, περπατούσε σαν συγκαμμένη, ψώνισε και είπε "θα έρθει να τα πάρει ο άντρας μου γιατί δε κάνει να σηκώσω βάρος (ούτε ένα κιλό το βάρος)"

σκεφτήκαμε θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τη μέση της και πάει για χειρουργείο.

Μετά είπε όλο θλίψη πως είναι έγγυος και δεν κάνει να σηκώνει. Τις είπαν όλοι πως δεν είναι βάρος αυτό 1 κιλό για 10 μέτρα απόσταση. ΕΚείνη επέμεινε πως έχει εμετούς και δεν κάνει αλλά ότι δεν έχει ρωτήσει το γιατρό της :!: 2 μηνών έγγυος και...πρωτευουσιάνα.

Προσωπικά είχα τέλεια εγγυμοσύνη, πλήρη συνείδηση γιατί και ποιές εξετάσεις κάνω, ζούσα και τη ζωή μου κανονικά και όταν χρειάστηκε μέχρι και μετακόμιση έκανα. Δεν άκουσα από κανένα όσα λες και οι εξετάσεις στην κύηση ήταν απλά ατέλειωτες! Α και είμαι στην επαρχεία.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δεν μπορω να καταλάβω για πόσο μικρή επαρχιακη πόλη μπορεί να μιλάμε για να υπαρχουν αυτές οι διαφορές.

Εμενα η νύφη μου που γεννάει σε ένα μήνα και μενουν επαρχία φυσικα εκαναν όλες τις εξετάσεις και όλους οτυς υπέρηχους και αιματολογικές καθε μήνα. Μαλιστα την αυχενική την έκαναν χωρίς να το γνωρίζουν σε ακτινολογο ο οποίος έλεγε ότι κανει τετοιου είδους εξετασεις (απαραδεκτο αλλά άσχετο). Ο γυναικολόγος του δημόσιου νοσοκομείου είπε ότι το αποτελεσμα δεν είναι έγκυρο αφού χρειάζεται εμβρυολόγος και εγινε επαάληψη της εξέτασης.

Οσο για την β επιπέβου, επειδή είχες ανοίξει και θεμα, νομίζω ότι καταλαβες ότι δεν είναι κατι τοσο ασήμαντο και ήταν συμβουλή μαλλον του δικού σου γιατρού απ' ότι καταλαβα. Δεν είθισται να συμβαίνει.

Αρα μαλλον όλα εχουν να κανουν με το γιατρό, ισως και με τη νοοτροπία. Εξαλλου ακόμα και στην Αθήνα αν η καθεμιά από εμας αρχίσει να αναφερει τι της λεει ο γιατρός, σιγουρα θα υπάρχουν αρκετές διαφορές. Ισως όχι σε ζητήματα οπως να κανω β επιπέδου ή όχι, αλλά παντα υπάρχουν επιμέρους διαφορές που έχουν να κανουν και με τη διαφορετικότητα της κάθε εγκύου.

Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα γιατρού και όχι τοποθεσίας. Εγω πχ είχα μία πολύ εύκολη έγκυμοσύνη και από την αρχή ο γιατρός μου μου είπε "είσαι έγκυος όχι άρρωστη, θα συνεχίσεις τη ζωή σου φυσιολογικά και θα κάνεις τα πράγματα που σε ευχαριστούν" και αυτό έκανα. Και έσκυβα και σήκωνα πράγματα και οδηγούσα κανονικά μέχρι που γέννησα. Εννοείται ότι έκανα όλες τις εξετάσεις μου κανονικότατα και αν ο γιατρός μου έλεγε να τις παραλείψω τότε θα τον άλλαζα, δεν ρισκάρω την υγεία του παιδιού μου! Επίσης φίλη μου που κι εκείνη είχε πολύ καλή εγκυμοσύνη, σε νησί της άγονης γραμμής κάθε μήνα έκανε 6ωρο ταξίδι με πλοίο για να κάνει τις αιματολογικές της, έκανε κανονικά αυχενική, β'επιπέδου και doppler και όταν μπήκε στο μήνα της πήγε στο μεγάλο νησί που θα γεννούσε για να την παρακολουθεί ο γιατρός της.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ δε θυμάμαι να μου έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να κάνω όλες τις εξετάσεις. Και έκανα μόλις τις απολύτως "απαραίτητες"...

Αν ο γιατρός 'τρομοκρατεί' τη μέλλουσα μητέρα, είναι απλώς ηλίθιος γιατρός και δεν έχει σημασία κι αν είναι στο τελευταίο κορφοβούνι της Λαμίας.

Και όπως ειπώθηκε ήδη...παλιά έκαναν καμιά δεκαριά παιδιά και τα μισά πέθαιναν στη γέννα ή μετά από λίγο. Είναι αυτό μέτρο σύγκρισης τώρα...;:rolleyes:

8OgYp3.png

Εγώ δε θυμάμαι να μου έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να κάνω όλες τις εξετάσεις. Και έκανα μόλις τις απολύτως "απαραίτητες"...

σωστα! αυτο θελω να καταληξω! ειναι καλο αυτο το "κανω μονο τα απαραιτητα"?

προσωπικα δεν εχω κανει για σακχαρο τεστ. ουτε ξερω πως λεγεται η εξεταση καν να τη ζητησω με τονομα της!

επισης ειναι νορμαλ μονο αυτα? γενικες αιματος ουρων στο 2ο μηνα , συνδρομο νταουν, βεπιπεδου. μαλιστα στη βεπιπεδου δεν βρηκα ουτε υποστηριξη απο κανεναν ! ολοι ελεγαν τζαμπα λεφτα και πολυ τα σκαλισα και θα το γκαντεμιασω το θεμα. δε ξερω.. πολλοι λενε την εκφραση πως "οι γιατροι που δε δινουν φαρμακα ειναι οι καλυτεροι γιατροι", αλλα ισχυει το γνωμικο σε ολες τις περιπτωσεις? μηπως μια εγκυος θαθελε ναναι πιο σιγουρη γιατι απο τη φυση της εχει ανασφαλειες για το μωρο και την ιδια?

Διαφημίσεις

αλλο η χορηγηση φαρμακων για το παραμικρο κ αλλο οι εξετασεις!αν μη κακαο γεννησει μια κοπελα ενα μωρακι με προβλημα, το οποι θα μπορουσε ν ειχε διαγνωστει κ προληφθει με εναν υπερηχο οπως ο β' επιπεδου, ή με μια καμπυλη ζαχαρου(ετσι λεγεται) μετα θα ζητησει τα ρεστα απο τον "καλο" γιατρο της που ηταν κατα των πολλων εξετασεων??????????

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

και στο θεμα:

-κανεις κανεις κανεις...

συγνωμη αλλα σε ποια επαρχιακη πολη ζεις;;;;

στη δικη μου επαρχιακη πολη παντως δεν ισχυουν τα παραπανω!!

ο γιατρος τουλαχιστον που με παρακολουθει ειναι τοσο ενημερωμενος οσο και ο "πρωτευουσιανος" γιατρος και ακολουθει το ιδιο ακριβως συστημα παρακολουθησης και εξετασεων! αυτα που γραφεις μου κανουν μεγαλη εντυπωση και μαλιστα αρνητικη! ειναι δυνατον σε ολη την εγκυμοσυνη να κανεις πχ μονο μια γεν. αιματος; να μη σε τσεκαρει για το σακχαρο; να μη σου πει για β' επιπεδου;;; σαφως και η τελευταια ειναι προαιρετικη αλλα ο γιατρος οφειλει να εξηγησει στο ζευγαρι για ποιους λογους πρεπει να γινει και ποιος ειναι αρμοδιος για να την κανει και στο τελος ας αποφασισουν οι γονεις για το παιδι τους, οχι ομως να σου λενε μη τα σκαλιζεις και πολυ και τζαμπα λεφτα!

δεν αναφερομαι καν σε γιατρους που σε στελνουν με το παραμικρο να κανεις εξετασεις αλλα μιλαω για νορμαλ περιπτωσεις.

οσο για τις εγκυμονουσες που πχ κανουν δουλειες ή πηγαινουν στα κλαμπ τι σχεση εχει το υψομετρο ή η γεωγραφικη θεση που κατοικουν;; ολα ειναι θεμα εγκυμοσυνης και πως αντιδραει ο οργανισμος σ' αυτη! αλλες εχουν ευκολες εγκυμοσυνες, αλλες δυσκολες, αλλες εχουν βεβαρυμενο ιστορικο οποτε καθονται στ΄αυγα τους θελουν δεν θελουν και παει λεγοντας!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

σωστα! αυτο θελω να καταληξω! ειναι καλο αυτο το "κανω μονο τα απαραιτητα"?

προσωπικα δεν εχω κανει για σακχαρο τεστ. ουτε ξερω πως λεγεται η εξεταση καν να τη ζητησω με τονομα της!

επισης ειναι νορμαλ μονο αυτα? γενικες αιματος ουρων στο 2ο μηνα , συνδρομο νταουν, βεπιπεδου. μαλιστα στη βεπιπεδου δεν βρηκα ουτε υποστηριξη απο κανεναν ! ολοι ελεγαν τζαμπα λεφτα και πολυ τα σκαλισα και θα το γκαντεμιασω το θεμα. δε ξερω.. πολλοι λενε την εκφραση πως "οι γιατροι που δε δινουν φαρμακα ειναι οι καλυτεροι γιατροι", αλλα ισχυει το γνωμικο σε ολες τις περιπτωσεις? μηπως μια εγκυος θαθελε ναναι πιο σιγουρη γιατι απο τη φυση της εχει ανασφαλειες για το μωρο και την ιδια?

τι εννοουσαν θα γκαντεμιασεις το θεμα;; δηλαδη αν στη β' επιπεδου βλεπατε πως το μωρο ειχε καποιο προβλημα θα εφταιγε που το ψαξατε και κανατε τη β' επιπεδου ενω αν δεν το ψειριζατε και τοσο το θεμα το μωρο δεν θα ειχε τιποτα;;;;

αυτοι που σου τα λενε αυτα οταν εχουν καποιο πονο πηγαινουν στο γιατρο ή στον μαγο της φυλης;; ετσι για να ξερουμε και σε ποιο αιωνα ζουμε γιατι μαλλον δεν φταιει η επαρχια αλλα η μηχανη του χρονου!

επισης μια εγκυος δεν μπορει να ειναι ησυχη 100% οσες εξετασεις και να κανει..παντα μια ανησυχια θα την εχει!

(δεν κανω επιθεση σε σενα μη το παρεις προσωπικα, απλα εξοργιζομαι με οσα κουφα και ανυποστατα σου λενε οι διαφοροι καλοθελητες επιστημονες και μη)

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Κι εγω ειμαι απο επαρχιακη πολη και εχω κανει ολες τις εξετασεις, Α' και Β' επιπεδου, καθε μηνα γενικη αιματος και ουρων και καμπυλη ζαχαρου και απ'ολα. Για ελεγχο α' και β' επιπεδου πηγα στην διπλανη πολη γιατι η πολη μας δεν εχει ειδικο εμβρυομητρικης. Μαλλον ειναι η νοοτροπια του γιατρου σου που τα λεει αυτα, για ποιο λογο δεν ξερω να σου πω, αλλα αφου δεν σε καλυπτει γιατι δεν τον αλλαζεις; Δεν ξερω τι περιθωριο επιλογης εχεις, αλλα ειναι κριμα να βγαλεις την εγκυμοσυνη μεσα στο αγχος, αλλωστε απ'οτι θα εχεις καταλαβει δεν υπαρχει αλλος γιατρος με την ιδια τακτικη. Καποτε ειχες γραψει οτι ηταν ο ιδιος γιατρος που εφερε εσενα στον κοσμο, μηπως παραειναι μεγαλος και εχει μεινει πισω ή απλα δεν ενδιαφερεται; Ξερεις αλλες εγκυμονουσες που τις εχει αναλαβει ο ιδιος και πως αισθανονταν με τις συμβουλες του; Καλο ειναι να παρεις στα χερια σου λιγο αυτο το θεμα, αφου οπως καταλαβαινω δεν αισθανεσαι καλα με την αντιμετωπιση της εγκυμοσυνης σου ή την τακτικη του. Φιλικα σου τα λεω, ελπιζω να μην με παρεξηγησεις, εγω πηγαινα σε 2 γιατρους μεχρι να βεβαιωθω ποιος μου κανει και με κανει να αισθανομαι καλυτερα. Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο για σενα και το μωρακι σου!

Τι αλλη βλακεια θα ακουσουμε??? Καμμια σχεση ειμαι θεσσαλονικια αλλα μενω επαρχια εχω να σ πω πως διαφορα βλεπω μονο στο θεμα των χρηματων απο κει και περα ολες οι εξετασεις ειναι σημαντικες κατ εμε γιατι μπορεις ν απρολαβεις πολλα πραγματα εξετασεις οπως β επιπεδου κτλ!

Αυτο το μην το πολυψαχνεις το θεωρω μεγαλη βλακεια και απο μερος του γιατρου αλλα και της εγκυου....

Η ζωη παει μπροστα και οχι πισω το τι καναν παλια ας μην το πιασουμε καλυτερα...Παλια δνε πηγαιναν ουτε καν για τις απαραιτητες τοτε εξετασεις..Γι αυτο και πολλα παιδια χανονταν ετσι ειτε πριν την γεννα η μετα...

Η προληψη σωζει......σε λογικα πλαισια παντα;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

αχ μ'εχει παρει απο κατω τωρα..

για να συνοψισω..

ναι ειναι παλιος γιατρος αφου ξεγεννησε και μενα.τον διαλεξα με γνωμονα τη μερα του τοκετου! δηλαδη στα χερια του θα νιωθω ασφαλεια κατα το τοκετο. δεν εκανα καλα? κατα τα αλλα δε ρωτησα λεπτομερειες..

μια συμβουλη..πως πρεπει να χειριστω το θεμα του τεστ ζακχαρου?να του υποδειξω οτι πρεπει να το κανει σε μενα γιατι με ενδιαφερει πολυ? να ρωτησω ταχα αδιαφορα ποτε θα το κανω ή να παω απλα αλλου να τους πω να μου το κανουν?ειμαι στον 8ο.

καλημερα!η καμπυλη ζαχαρου γινεται σε μικροβιολογο ο γυναικολογος απλα στο γραφει αν εισαι σε καποιο ταμειο.πηγαινεις στο μικροβιολογικο ΝΗΣΤΙΚΙΑ σου παιρνουν αιμα κ σου δινουν μετα εκει κ πινεις γλυκοζη μεσα σε ενα μπουκαλακι, ή 50 ή 75 μλ μεσα σε 5 λεπτα.κ μετα απο 1 ωρα που το ηπιες ξαναδινεις αιμα ωστε να μετρηθει το ζαχαρο σου κ ΠΡΙΝ τη ληψη γλυκοζης αλλα και ΜΕΤΑ.αυτη ειναι η εξεταση.

για ανωδυνο τοκετο δε μπορω να σε βοηθησω, αναπνοες ξερω οτι ειναι κυριως κ οτι τα μαθηματα τα κανουν συνηθως μαιες.

επισης για τα βλαστοκυτταρα εχει ανοιχτει εδω τοπικ αλλα να σου πω κ την προσωπικη μ γνωμη?γιατρος που δεν κανει τοσο βασικες εξετασεις δεν ξερω αν ειναι εμπιστος να προβει σε συλλογη βλαστοκυτταρων.με ολο τοθαροος κιολας...

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

α!μπορειτε να αναφερθειτε και στα βλαστοκυτταρα και τον ανωδυνο τοκετο επισης?

Γιωτα αν ενδιαφερεσαι για μαθηματα ανωδυνου θα πρεπει να απευθυνθεις σε καποια μαια που ασχολειται...Εγω ειχα κανει αλλα δε το θεωρω και απαραιτητο.Ουτως η αλλως την ωρα του τοκετου θα σε καθοδηγουν οι μαιες εκει.Οσο για τα βλαστοκυτταρα εμεις απευθυνθηκαμε σε ιδιωτικη τραπεζα,ψαξε στο google η εδω στο φορουμ πληροφοριες και ενημερωσου σχετικα με το θεμα....Υπαρχουν πολλες επιλογες.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

αχ μ'εχει παρει απο κατω τωρα..

για να συνοψισω..

ναι ειναι παλιος γιατρος αφου ξεγεννησε και μενα.τον διαλεξα με γνωμονα τη μερα του τοκετου! δηλαδη στα χερια του θα νιωθω ασφαλεια κατα το τοκετο. δεν εκανα καλα? κατα τα αλλα δε ρωτησα λεπτομερειες..

.

συγνωμη αλλα ποσο χρονων ειναι ο γιατρος σου?? και οταν λες ασφαλεια,γιατι να αισθανεσαι ασφαλεια με εναν γιατρο με τοσο απαρχιωμενες ιδεες??

οσο για την καμπυλη, εδω σε σημαινει τιποτε για τον γιατρο η εξεταση β επιπεδου,θα σημαινει η καμπυλη ζαχαρου??συγνωμη κιολας,αλλα εξοργιζομαι με αυτα που ακουω εν ετη 2012!!

(προτεινω να κουβεντιασεις μαζι του και τις αποψεις του περι του τοκετου...για να ειστε και οι δυο προετοιμασμενοι...)

σε καθε περιπτωση,με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου,κοντευεις

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...