Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ;;;

Recommended Posts

Καλημέρα, καλημέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζετε αν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το άνοιγμα νέας οικογενειακής μερίδας μετά τον γάμο κ την απόκτηση τέκνων;;!!

Εγώ ανήκω σε άλλον δήμο ( ψηφίζω κ εκεί) κ ο σύζυγος ανήκει σε άλλον. Η απορία μου είναι μετά την απόκτηση παιδιών θα πρέπει όλοι να ανήκουμε στον ίδιο δήμο ( το παιδί ανηκει στον δημο Αμαρουσίου όπου γεννήθηκε - Ιασώ) σαν οικογένεια ( χαρτιά για σχολεία κτλ) ;;;;

Ρωτάω γιατί ούτε ο σύζυγος , αλλά ούτε κ εγώ θελουμε να αλλάξουμε τον δήμο όπου γεννηθήκαμε κ μεγαλώσαμε.

Βασικά με νοιάζει αν σε υποχρεώνει κάποιος νόμος να κανείς την αλλαγή κ αν θα χουμε πρόβλημα ( γραφειοκρατία) αργότερα.

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

η οικογενειακη μεριδα νομιζω πλεον δεν εχει σχεση με το που ψηφιζει ο καθενας...σιγουρα πρεπει τα παιδια να δηλωθουν, τα αγορια νομιζω δηλωνονται κατευθειαν στην μεριδα του πατερα...προτεινω να παρεις ενα τηλεφωνο στο δημαρχειο ωστε να μην εχεις προβληματα αργοτερα...τον γαμο σας που τον δηλωσατε??λογικα εκει θα σας ζητηθηκε να αποφασισετε και το που θα ανοιξετε και μεριδα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ο καθενας μπορει να εχει τη δικη του, την οποια πρεπει να ανοιξει μετα το γαμο. ο συζηγος μου ανοιξε στα ιωαννινα και εγω στο δημο αθηναιων οπου και ημουνα παντα. το παιδι ειδικα εαν ειναι αγορι παει υποχρεωτικα στη μεριδα του πατερα.

δεν εχεις κανενα προβλημα να εχετε διαφορετικες;)

MD1op3.png

Καλημέρα, καλημέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζετε αν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το άνοιγμα νέας οικογενειακής μερίδας μετά τον γάμο κ την απόκτηση τέκνων;;!!

Εγώ ανήκω σε άλλον δήμο ( ψηφίζω κ εκεί) κ ο σύζυγος ανήκει σε άλλον. Η απορία μου είναι μετά την απόκτηση παιδιών θα πρέπει όλοι να ανήκουμε στον ίδιο δήμο ( το παιδί ανηκει στον δημο Αμαρουσίου όπου γεννήθηκε - Ιασώ) σαν οικογένεια ( χαρτιά για σχολεία κτλ) ;;;;

Ρωτάω γιατί ούτε ο σύζυγος , αλλά ούτε κ εγώ θελουμε να αλλάξουμε τον δήμο όπου γεννηθήκαμε κ μεγαλώσαμε.

Βασικά με νοιάζει αν σε υποχρεώνει κάποιος νόμος να κανείς την αλλαγή κ αν θα χουμε πρόβλημα ( γραφειοκρατία) αργότερα.

Ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα. Το παιδί γεννήθηκε και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο του Αμαρουσίου αλλά δεν είναι δημότης αυτού του δήμου. Τα παιδιά (ανεξάρτητα αν είναι αγόρια ή κορίτσια) δηλώνονται στην μερίδα του πατέρα και αυτόματα είναι δημότες του δήμου που ανήκει ο πατέρας. Εσύ δεν είσαι υποχρεωμένη να αλλάξεις δήμο απλώς όταν θα παίρνετε πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης από το δήμο που ανήκει ο πατέρας δίπλα στο όνομά σου θα υπάρχει η ένδειξη "ενδεικτική εγγραφή". Και εμείς μέχρι πρόσφατα ανήκαμε σε διαφορετικούς δήμους μέχρι που αξιωθήκαμε και κάναμε μεταδημότευση στο δήμο που μένουμε τα τελευταία 35 χρόνια!!!!!

δε χρειάζεται να κανει κανείς σας μεταδημοτευση.

ο συζυγος δηλωνει το γάμο και γινεται ενδεικτική εγγραφή της συζυγου στη μερίδα του. επίσης τα παιδιά δηλωνονται υποχρεωτικά στη μεριδα του συζύγου (θεωρούνται δλδ δημότες στο δήμο που ανηκει ο σύζυγος)

η συζυγος επίσης δηλωνει το γάμο και τα παιδιά στον δήμο της. γινεται ενδεικτική εγγραφή (απλα δλδ αναγραφεται ότι η ταδε ειναι παντρεμενη με τον ταδε που ανήκει στον δημο ταδε και εχουν τα ταδε παιδιά τα οποια επισης ανηκουν στον δημο ταδε του μπαμπα)

δεν υπαρχει πρόβλημα, ούτε ειναι υποχρεωτικό να ανηκουν και οι δυο συζυγοι στον ίδιο δημο

απλά όλα τα χαρτιά τα κανεις εις διπλούν (και για τις δυο μερίδες) και πιστοποιητικό οικογενειακής καταστασης παιρνει ο καθενας απ' τον δημο του

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ο γάμος έχει δηλωθεί κανονικά στο δημαρχείο όπου κ παντρευτήκαμε. Θα πάω στο ΚΕΠ να βγάλω όλα τα πιστοποιητικά κ να με ενημερώσουν γιατί όλα αυτά μου φαίνονται βουνό.

Ευχαριστώ πολύ πάντως

Ο γάμος έχει δηλωθεί κανονικά στο δημαρχείο όπου κ παντρευτήκαμε.

Χμμμ... αυτό δε λεει κατι.

Γιατί αν πχ εσύ ανήκεις στο Δήμο Περιστερίου, ο σύζυγος στον Δήμο Αμαρουσίου και ο γάμος εγινε στο δημαρχείο Ψυχικού, θα πρεπει και εσύ να πας στον δήμο σου να δηλωσεις τον γαμο και ο σύζυγος στον Δημο του να δηλωσει κι εκείνος τον γαμο.

Θα στα πούνε και στα ΚΕΠ :-)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ ανήκω σε ένα δήμο και ο άντρας μου σε άλλο. Παντρευτήκαμε δε σε άσχετη περιοχή. Πήραμε το χαρτί από το δήμο της εκκλησίας και το πήγε ο άντρας μου στο δήμο του όπου άνοιξε οικογενειακή μερίδα, όχι γιατί έπρεπε αλλά γιατί θέλαμε να ανήκουν εκεί. Εγώ παραμένω στο δήμο μου κανονικά (δεν έκανα τίποτα γιατί είχα ήδη δική μου ατομική μερίδα ανεξάρτητη από τους γονείς μου) και αν ήθελα θα μπορούσα να έχω ανοίξει την οικογ. μερίδα εκεί.

Δεν είναι υποχρεωτικό τα παιδιά να ανήκουν στην μερίδα του πατέρα. Αρκεί να υπάρχει μία μόνο οικ. μερίδα και όχι δύο. Γνωστό μου ζευγάρι έχει ανοίξει την μερίδα στον δήμο της μητέρας χωρίς καμία δυσκολία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...