Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

π.π και μ.π (οπου π = παιδί)... ρουτίνα, ρουτίνα, ρουτίνα!

Vicky-Elena

Recommended Posts

Α και να πω ότι μου φαίνεται τραγικό που στη σημερινή κοινωνία θεωρείται ακόμα νορμάλ να δίνουμε μια μικρή περιουσία στα ιδιωτικά μαιευτήρια για υπόθεση 3 ημερών και να θεωρείται ταμπού να έρθει μια ξένη γυναίκα έστω για λίγες ώρες να κάνει τα παντζούρια, σίδερο, κανα-δυο φορές το μήνα, για να είναι η μαμά πιο ξεκούραστη και να μη χρειάζεται να λέει ότι περνάνε όλα από εκείνη και είναι λίγη (ως γυναίκα/μαμά/σουπεργούμαν) αν χρειαστεί βοήθεια...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 197
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Fire

Fire 32 δημοσιεύσεις

• eft

eft 19 δημοσιεύσεις

• AthinaP

AthinaP 15 δημοσιεύσεις

• polina26

polina26 9 δημοσιεύσεις

Αρχικό μήνυμα απο Marirena

Εμένα πάλι ξέρετε τί μ' ενοχλεί και τελευταία το συναντώ όλο και περισσότερο από γονείς. Το υφάκι 'εμείς δεν έχουμε κανέναν....ούτε γιαγιάδες ούτε τπτ....κουβαλάμε σταυρό μαρτυρίου....οι υπόλοιποι δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε'....

Κι εχω να πω ότι 1. Πόση και πως ζητάει βοήθεια ένας γονιός-ή ένα ζευγάρι γονιών κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει, ή να το χρησιμοποιεί για να βγει ως 'καλύτερος', 'αξιότερος', 'πιο κουρασμένος' κλπ...

αχα!! βρηκα κ τη σωστη λεξη του χρησιμοποιω!!

AthinaP είπε:
Να χωθώ και εγώ για να πω ότι δεν είναι απαραίτητο στο ίδιο αποτέλεσμα, ενώ μπορεί κανείς να φτάσει με εύκολο και δύσκολο τρόπο, να επιλέγει το δύσκολο, ενώ δεν έχει και πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα.

Γιατί όταν μια μαμά μπορεί να επιλέξει να τα έχει όλα με τον εύκολο τρόπο, να επιλέγει να έχει λιγότερο ύπνο, λιγότερο καθαρό σπίτι, λιγότερη όρεξη να χαμογελάσει πραγματικά και να χαρεί το παιδί της; Γιατί με λιγότερο ύπνο και ξεκούραση, όλα κυλάνε πιο δύσκολα...

Προσωπικά είχα απενοχοποιηθεί και επέλεξα να φέρουμε γυναίκα και να είμαστε όλοι όσο πιο ξεκούραστοι γίνεται και να χαρούμε αυτά τα χρόνια που περνάνε πολύ γρήγορα. Δεν είχα και πολλές ενοχές, γιατί είχαμε κάποια χρήματα για ώρα ανάγκης και ήξερα ότι για τα επόμενα χρόνια με περίμενε το πρόγραμμα της εργαζόμενης μαμάς... Οπότε δεν το συζητήσαμε πολύ, ένα ωραίο πρωί ανακοίνωσα στον άντρα μου ότι ψάχναμε για γυναίκα. Επειδή γιαγιάδες δεν είχαμε όπως είπα.

Το τι έκαναν άλλες μαμάδες, λίγο με ένοιαζε εκείνη τη στιγμή. Ήξερα ότι ήθελα το δικό μου παιδί ήθελα να με βλέπει χαμογελαστή και ξεκούραστη... Την εποχή που αρχίσαμε να ψάχνουμε για γυναίκα έβλεπα ότι δεν είχα κουράγιο ούτε να μιλήσω στο παιδί και αυτό δεν θα άλλαζε από μόνο του σύντομα και μόνο καλό δεν ήταν για όλους...

αμ πως θα γινει αθηνα μου -σορυ αν δεν ειναι αυτο το ονομα σου- να αυτοστεφανωθουμε οι καλυτερες μανες αν δεν ..κλωτσησουμε την καλη μας τυχη να εχουμε τη μανα μας διπλα μας?? και να την ..............?- demmi συμπληρωσε σε παρακαλω τη σωστη λεξη

εγω παλι αν ειχα τη μανα μου διπλα μου,πανω,κατω θα ενιωθα απιστευτη ανακουφιση με οποιαδηποτε βοηθεια μου προσεφερε..ΝΑΙ το παραδεχομαι θα την χρησιμοποιουσα (ουπς ξυδι)

κ οταν το παιδι μου ξεπετιοταν κ αποθηλαζα θα της τον αφηνα κ ενα βραδυ στις 15 μερες για 3-4 ωρες να βγω με τον αντρουλη μου για ενα σινεμα ενα φαι ενα κατιτις!

συγνωμη αγαπουλα μου που νιωθω ετσι..ελπιζω αυτο να μην με κανει λιγοτερο καλη μανα για σενα

αθηνα λοιπον,σε ζηλευω για την αποφαση σου κ σε θεωρω εξυπνη

Εμείς ήμασταν και ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είχα δίδυμα. Ο άντρας μου δεν είπε κουβέντα βέβαια, γιατί έβλεπε ότι ένας άνθρωπος στο σπίτι, δεν τα έβγαζε πέρα μόνος του, ακόμα και αν δεν ασχολιόταν κανείς με το σπίτι! Και με το να τα βγάζει πέρα, εννοώ, να περνάμε έτσι και έτσι, να επιπλέουμε, ούτε καν να περνάμε καλά. Δηλαδή μεγάλο μέρος της μέρας περνούσε με τα παιδιά να τσιρίζουν, πότε το ένα και πότε το άλλο. Γιατί ήθελαν απασχόληση, δεν έφτανε το μαμ-κακά-νάνι.

Οπότε πήραμε γυναίκα φουλ τάιμ, πού ήταν μαζί μου τις ώρες που ήταν εκείνος στη δουλειά. Έτσι και αλλιώς το πλάνο ήταν να μάθει και εκείνη τα παιδιά και να της τα αφήναμε κάποια στιγμή μόνη της, όταν θα είχαν στρώσει τα πράγματα και θα επέστρεφα στη δουλειά.

Αλλά δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό στο να έρχεται μια γυναίκα για δουλειές, έστω για λίγες ώρες, όταν και με ένα παιδί τα πράγματα ζορίζουν ή συσσωρεύονται.

Θυμήθηκα και το μαιευτήριο, γιατί επίσης θυμάμαι το ποστ, που αναφέρθηκε εδώ, ότι μια πολυάσχολη μαμά θα "σωθεί" αν αφήσει το μωρό στο θάλαμο νεογνών για 3 μέρες για να "ξεκουραστεί" εκείνη στο δωμάτιο του μαιευτηρίου! Πέρα από του ότι δεν συμφωνώ με την απομάκρυνση, παραείναι χρυσάφι αυτή η ξεκούραση! Ενώ κοστίζει πολύ φτηνότερα να δώσει κανείς ένα ποσό σε βάθος χρόνου για πρακτική βοήθεια στο σπίτι.

κ γω ηθελα να το κανω αυτο κ εψαξα για γυναικα αλλα σε βαθος χρονου οικονομικα μαλλον δεν μας επαιρνε..

θελαμε να διευκολυνουμε εστω λιγο την κατασταση αλλα τελικα την παλεψαμε μονοι μας κ η αληθεια ειναι οτι αν δεν ειχαμε τοσο γερες βασεις σαν ζευγαρι θα τιναζονταν κ ο γαμος μας στον αερα..

τραβουσα μεγαλα αγχη γιατι ακομη κ σε μια δημοσια υπηρεσια που επρεπε να παω -αναφερω το παραδειγμα της maiden- κουβαλουσα τον μικρο μαζι μου με ολη την αγωνια μην αρπαξει καποια ιωση..

anyway ολα καλα

αυτα μαλλον ανηκουν σε αλλη ενοτητα

Διαφημίσεις

Παράθεση
φυσικα εισαι κλασεις ανωτερη..υποκλινομαι κ προσπερνω!!

ευχαριστω για τα πμ,σχεδον εμεινα αφωνη παγωτο..

..........Εντάξει, ότι δημοσιεύεις και γράφεις τα παραπάνω νομίζω τα λέει όλα. Εν κατακλείδι, οπωσδήποτε φαίνεται ποιά είναι που επιθυμεί εναγωνίως την στεφάνωσή της ως 'καλύτερη'. Γενικώς καλύτερη, μαμά, νοικοκυρά, επαγγελματίς, και οτιδήποτε άλλο. Στα δικά μου μηνύματα πουθενά δεν διακρίνεται τέτοια αγωνία, διότι δεν την έχω ούτε στη ζωή μου, παρά μόνο την αγωνία του να είμαι καλή μαμά (αλλά ει να σου πω ένα μυστικό: συναγωνίζομαι τον εαυτό μου, και είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος!!!!!!) και καλός άνθρωπος με ό,τι αυτό σημαίνει για εμένα. Στην τελευταία μου πρόταση βρίσκεται το ζουμί (γιατί ακόμη δεν το έχεις καταλάβει). Το ζουμί δεν βρίσκεται στο κατά πόσο και με ποιούς τρόπους θα με βοηθήσει θα με βοηθήσει η μαμά μου. Και τέλος πάντων, είναι προσωπικό ζήτημα και προσωπική επιλογή, και το να πατάς εσύ επάνω του και να ορίεσαι έστω διαδικτυακά, για το πόσο απαράδεκτη είμαι 'που κλότσησα την καλή μου τύχη', πάλι δείχνει ποιός έχει πρόβλημα. Για μένα βοήθεια από τη μαμά μου δεν είναι να τη βάλω να μου καθαρίσει τα τζάμια, ούτε να μεγαλώσει το παιδί που εγώ έφερα στον κόσμο. Και ναι, μάθε και αυτό που σου λένε παραπάνω, πως οι γονείς μας δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε να μας μεγαλώνουν τα παιδιά, ούτε παραδουλεύτρες μας να είναι μια ζωή. Και το να προσπαθεί τώρα μία κοπέλα από το διαδίκτυο να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο, ΄.οτι αυτό που λέω και κάνω έχει κάποιο πρόβλημα, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ε, τι να πω.....

Σταματώ εδώ, εκτός αν ξαναπροκληθώ αγρίως, όπως προηγουμένως.

Υ.Γ Στην εκδήλωση που θα κάνετε εσείς οι φοβερές μάνες που τα καταφέρνετε όλα μόνες σας, παιδί, δουλειά σπίτι, σκόνες, σίδερα, τζάμια, χλωρίνες.....και είστε τόσο ηρωίδες και φοβερά ευτυχισμένες που στα 5'' που σας μένουν ελεύθερα μπαίνετε να ξεκατινιαστείτε στο διαδίκτυο, επειδή άλλες μαμάδες έχουν τη μάνα τους από πάνω, αλλά επιλέγουν να η της δώσουν να σιδερώσει, κι επιλέγουν και να μη σιδερώσουν γενικώς προκειμένου να έχουν μόνες τους μία ισορροπία στο σπιτικό τους, μη με καλέσετε, δεν θα έρθω!

καλε σταματα να αναμασας τα ιδια με χλωρινες σιδερα κτλ εχεις γινει γραφικη!

δεν θα στο παρει καμμια το στεφανι σου επαναπαυσου στις δαφνες της αυτοθυσιας σου!

ειπα εγω οτι εισαι απαραδεκτη που κλωτσας την καλη σου τυχη?? ΠΟΥ? ισα ισα που σε χαιρομαι κ με εντυπωσιαζεις! δεν εχω γνωρισει αλλη σαν κ σενα..

ολες οσες ξερω κ εχουν μανα πεθερα κτλ κοντα,καπως την χρησιμοποιουν

(ωχου dimmi σορυ,η δυναμη της συνηθειας!;))

Και ναι, μάθε και αυτό που σου λένε παραπάνω, πως οι γονείς μας δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε να μας μεγαλώνουν τα παιδιά, ούτε παραδουλεύτρες μας να είναι μια ζωή. Και το να προσπαθεί τώρα μία κοπέλα από το διαδίκτυο να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο, ΄.οτι αυτό που λέω και κάνω έχει κάποιο πρόβλημα, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ε, τι να πω.....

ποιοι μου το ειπαν αυτο???

ωστοσο κοιτα αν εσυ θεωρεις το να σου κατεβασει η μανα σου ενα φαγακι,να παει στο σουπερ να σου κανει μερικα ψωνια ή να παει να σου πληρωσει ενα λογαριασμο ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ κ μαλιστα για μια ζωη.. ενταξει τι να σχολιασω

Υ.Γ Στην εκδήλωση που θα κάνετε εσείς οι φοβερές μάνες που τα καταφέρνετε όλα μόνες σας, παιδί, δουλειά σπίτι, σκόνες, σίδερα, τζάμια, χλωρίνες.....και είστε τόσο ηρωίδες και φοβερά ευτυχισμένες που στα 5'' που σας μένουν ελεύθερα μπαίνετε να ξεκατινιαστείτε στο διαδίκτυο, επειδή άλλες μαμάδες έχουν τη μάνα τους από πάνω, αλλά επιλέγουν να η της δώσουν να σιδερώσει, κι επιλέγουν και να μη σιδερώσουν γενικώς προκειμένου να έχουν μόνες τους μία ισορροπία στο σπιτικό τους, μη με καλέσετε, δεν θα έρθω!

μα γιατι δεν θα ρθεις? κ συ δεν εισαι μια απ αυτες..που τα κανει ολα μονη της..ή μηπως οχι?? κ μαλιστα θα εισαι η προεδρος κ η κεντρικη εισηγητρια αφου τα κανεις ολα μονη σου ενω θα μπορουσες να ειχες τη μανουλα σου να σε ξεκουραζει που κ που..

κ που σαι?

καμμια διαθεση δεν εχω να σε προκαλω κ δεν θα συνεβαινε ολο αυτο αν πολυ απλα δεχοσουν οτι ενας ανθρωπος δικος μας,καπου κοντα μας,κυριως τον πρωτο καιρο σε αυτη την καταπληκτικη μεταβαση στη μ.π. ζωη μας ειναι εκει να μας στηριξει κ να μας βοηθησει να παρουν ολα το δρομο τους λιγο πιο ομαλα..

το να εχεις μια βοηθεια απο τη μαμα σου marirena δεν σημαινει οτι εισαι λιγοτερο μαμα ή οτι καθσεαι στον καναπε σου κ τρως τα ποπ κορν σου κ αλλος σου μεγαλωνει το μωρο

Marirena είπε:
Καθένας σε αυτή τη ζωή ποικιλοτρόπως και καθημερινά δείχνει το ποιόν του.

χμ ουαου! κ σε τι οφειλουμε αυτη τη βαρυγδουπη δηλωση??

ωστοσο θα το εκτιμουσα αν οσαν τον Βολταιρο δεν μου γραφες γνωμικα αλλα απαντουσες απλοικα σε καποια απο τις ερωτησεις μου..

Διαφημίσεις

Σε ποιές ερωτήσεις θέλεις να σου απαντήσω? Σε αυτή μήπως ?

Παράθεση
Και ναι, μάθε και αυτό που σου λένε παραπάνω, πως οι γονείς μας δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε να μας μεγαλώνουν τα παιδιά, ούτε παραδουλεύτρες μας να είναι μια ζωή. Και το να προσπαθεί τώρα μία κοπέλα από το διαδίκτυο να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο, ΄.οτι αυτό που λέω και κάνω έχει κάποιο πρόβλημα, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ε, τι να πω.....

ποιοι μου το ειπαν αυτο???

εδώ σου το είπαν:

Παράθεση
Α και να πω ότι μου φαίνεται τραγικό που στη σημερινή κοινωνία θεωρείται ακόμα νορμάλ να δίνουμε μια μικρή περιουσία στα ιδιωτικά μαιευτήρια για υπόθεση 3 ημερών και να θεωρείται ταμπού να έρθει μια ξένη γυναίκα έστω για λίγες ώρες να κάνει τα παντζούρια, σίδερο, κανα-δυο φορές το μήνα, για να είναι η μαμά πιο ξεκούραστη και να μη χρειάζεται να λέει ότι περνάνε όλα από εκείνη και είναι λίγη (ως γυναίκα/μαμά/σουπεργούμαν) αν χρειαστεί βοήθεια...

Και νομίζω πως το είπε και η dimmi με πολλούς και διάφορους τρόπους δεν θέλω να ψάξω και να ανακατέψω το μηνύματ α της, δες παραπάνω μόνη σου.

Αλλά συγγνώμη, προσωπικά έγραψα εδώ τη γνώμη μου, και διόλου με απασχολεί αν κάποιος θα συμφωνήσει μαζί΄μου. Εσύ αντιθέτως θέλεις πεισματικά να σου πούμε πως έχεις δίκιο και ευχαρίστησες κιόλας για τα προσωπικά μηνύματα που έλαβες!!! ΧΕ ΧΕ.

Όσο για το πού και πως μου επιτέθηκες για το κατά πόσο η μαμά μου μου κάνεις δουλειές ή μου κρατάει το παιδί, και πάλι δες τα μηνύματά σου.

Αυτές νομίζω ήταν οι ερωτήσεις σου. Και τώρα λυπάμαι, αλλά δεν θα συνεχίσω στο επίπεδό σου.

Όσο για το τελευταίο σου

Παράθεση
κ μαλιστα θα εισαι η προεδρος κ η κεντρικη εισηγητρια αφου τα κανεις ολα μονη σου ενω θα μπορουσες να ειχες τη μανουλα σου να σε ξεκουραζει που κ που..

δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηρωίδα, επειδή έφερα ένα παιδί στον κόσμο και κάνω το καλύτερο που νομίζω, αν δεν μπορούσα ας μην το έφερνα. Δεν το έφερα στον κόσμο για να γκρινιάζω όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, πόοοοοσο κουράζομαι, ούτε για να συγκρίνομαι συνέχεια με τους άλλους και με τους τρόπους που κουμαντάρουν τη ζωή και το σπιτικό

τους.

Αλλά αυτά, είναι ζητήματα παιδείας και κουλτούρας.

Αυτές νομίζω ήταν οι ερωτήσεις σου. Και τώρα λυπάμαι, αλλά δεν θα συνεχίσω στο επίπεδό σου. Πάρε τις δάφνες σου, κι αφού αυτό ήταν και το αρχικό σου ζήτημα, εγώ να παραδεχτώ πως ΝΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια. Μόνο μιζέρια βγάζει το να επιθυμείς ντε και καλά να σου το αναγωρίσουν αυτό. Και μάλιστα στο διαδίκτυο, όπου κανείς δεν ξέρει τίποτα για την καθημερινότητα του άλλου.

Το παραπάνω δεν το έγραψα εννοώντας κάτι προσωπικά. Και αν ξεκίνησε από κάποιον, θα ηταν μάλλον από τον τρίτεκνο που σε άλλο τόπικ παραδέχτηκε ότι είχε πληρώσει ιδιωτικό μαιευτήριο και μετά για αρκετά χρόνια τραβούσαν μεγάλη κούραση επειδή δεν είχαν βοήθεια στο σπίτι. Προς τιμήν του βέβαια, είναι μπαμπάς που βοηθάει!

Το εννοώ όμως γενικά. Ότι οι μαμάδες μας φρόντισαν να μας περάσουν ένα στάνταρ, για το σπίτι τουλάχιστον, το οποίο εκείνες μπορεί να κρατούσαν με διαφορετικές συνθήκες. Είτε δεν δούλευαν έξω από το σπίτι, είτε άφηναν το μωρό όλη μέρα στο παρκοκρέβατο, είτε είχαν βοήθεια εκείνες από τη γιαγιά, είτε είχαν φίλες στη γειτονιά γιατί υπήρχαν ακόμα γειτονιές και έτσι δεν θόλωνε το μάτι από τη μοναξιά, είτε όλα αυτά μαζί! Και αν δεν το κάνουμε όπως εκείνες "μόνες μας δήθεν", πρέπει να δώσουμε και λογαριασμό! :-)

Και να μην περνάει καν από το μυαλό μιας μαμάς σαν σενάριο να φέρει μια γυναίκα, μια φορά το εξάμηνο βρε αδερφέ, για τη "γενική". Δεν το λέω ως μομφή. Αλλά ως κάτι που σχολιάζω, έτσι, πάνω στην κουβέντα.

εκτος απο γραφικη εχεις αρχισει να μη διαβαζεις κ σωστα!

οπως λοιπον σου γραφει κ η αθηνα πιο πανω..το ποστ της δεν απαντουσε σε τπτ αρνητικο οσο αφορα την κατασταση μιας μανας χωρις βοηθεια..δλδ κ τη δικη μου

μαλλον ..στριμωχτηκες αρκετα κ εχεις ξεφυγει λιγο!

ΩΣΤΟΣΟ απορω γιατι διαλεξες να μου απαντησεις σ αυτην -που απαντησες κ αλλα αντι αλλων κ οχι ας πουμε σ αυτην:

ωστοσο κοιτα αν εσυ θεωρεις το να σου κατεβασει η μανα σου ενα φαγακι,να παει στο σουπερ να σου κανει μερικα ψωνια ή να παει να σου πληρωσει ενα λογαριασμο ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ κ μαλιστα για μια ζωη.. ενταξει τι να σχολιασω

επισης

Εσύ αντιθέτως θέλεις πεισματικά να σου πούμε πως έχεις δίκιο και ευχαρίστησες κιόλας για τα προσωπικά μηνύματα που έλαβες!!! ΧΕ ΧΕ.

ποσο πεισματικα το θελω?? επεδη συνεχιζω να σου απανταω?

ναι ευχαριστησα, κ επειδη ειμαι σωστος ανθρωπος ζητησα να τα δημοσιευσουν κ να μην μου τα στελνουν σε πμ μια κ η διαθεση μου οπως λες κ συ δεν ειναι να συμφωνησει κανεις μαζι μου..

ωστοσο εχω ξεσηκωσει..κυμα!

what to do??:rolleyes:

Αλλά αυτά, είναι ζητήματα παιδείας και κουλτούρας. ειπαμε σ αυτα εισαι αρχηγος!!

Αυτές νομίζω ήταν οι ερωτήσεις σου. Και τώρα λυπάμαι, αλλά δεν θα συνεχίσω στο επίπεδό σου. Πάρε τις δάφνες σου, κι αφού αυτό ήταν και το αρχικό σου ζήτημα, εγώ να παραδεχτώ πως ΝΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια. Μόνο μιζέρια βγάζει το να επιθυμείς ντε και καλά να σου το αναγωρίσουν αυτό. Και μάλιστα στο διαδίκτυο, όπου κανείς δεν ξέρει τίποτα για την καθημερινότητα του άλλου.

μονο εσυ καταλαβες πως ο σκοπος της συζητησης ηταν οτι θελω να μου το αναγνωρισουν αυτο!!

τα συγχαρητηρια ωστοσο απο σενα μ ανεβαζουν κ σ ευχαριστω γι αυτο!!

λυπαμαι που δεν θα συνεχισουμε,διασκεδαζες τη μιζερια μου..

φιλια!:D

fire με όλο το σεβασμό μου βγάζεις ένα θυμό που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν την παλεύεις. και οι δυο σας βέβαια νομίζω ότι ειρωνεύεστε η μία την άλλη. Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα από εμάς.Εγώ π.χ. έχω συγγενική οικογένεια με 4 παιδιά το ένα με σύνδρομο down. Ε δεν είμαι στην ίδια θέση. ¨οπως έχω και φιλικό ζευγάρι που το πρωί η κοπέλα δουλεύει το απόγευμα το μεγαλύτερο παιδί φευγάτο κάθε μέρα βόλτα με τον μπαμπά και το μικρότερο ή μαμά ή πεθερά και αυτό κάθε μέρα.Ναι ζηλεύω λίγο αλλά κυριαρχεί το συναίσθημα για την άλλη οικογένεια για το κουράγιο της τη δύναμή της το τρέξιμό της χωρίς βοήθεια και λέω δόξα το θεό. Κάνε κάτι με τον μικρό σου πάντον στην ΧΑΝ σε κάποια δημοτική βιβλιοθήκη, κάνε κάτι όμως και μη φοβάσαι είναι δύσκολα τώρα, όσο μεγαλώνει καλύτερα απλά πίστεψε πρώτα εσύ ότι μπορεί κάποιες φορές και χωρίς εσένα

eft είπε:
fire με όλο το σεβασμό μου βγάζεις ένα θυμό που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν την παλεύεις. και οι δυο σας βέβαια νομίζω ότι ειρωνεύεστε η μία την άλλη. Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα από εμάς.Εγώ π.χ. έχω συγγενική οικογένεια με 4 παιδιά το ένα με σύνδρομο down. Ε δεν είμαι στην ίδια θέση. ¨οπως έχω και φιλικό ζευγάρι που το πρωί η κοπέλα δουλεύει το απόγευμα το μεγαλύτερο παιδί φευγάτο κάθε μέρα βόλτα με τον μπαμπά και το μικρότερο ή μαμά ή πεθερά και αυτό κάθε μέρα.Ναι ζηλεύω λίγο αλλά κυριαρχεί το συναίσθημα για την άλλη οικογένεια για το κουράγιο της τη δύναμή της το τρέξιμό της χωρίς βοήθεια και λέω δόξα το θεό. Κάνε κάτι με τον μικρό σου πάντον στην ΧΑΝ σε κάποια δημοτική βιβλιοθήκη, κάνε κάτι όμως και μη φοβάσαι είναι δύσκολα τώρα, όσο μεγαλώνει καλύτερα απλά πίστεψε πρώτα εσύ ότι μπορεί κάποιες φορές και χωρίς εσένα

δεν χρειαζεται κανενας σεβασμος ωστοσο σ ευχαριστω..

πολυ καλα καταλαβες,αλλα σε λαθος χρονο! δεν την ..παλευα! ηθελα μια βοηθεια,μαμα θα ταν αυτη, αδερφη,ξαδερφη,οικιακη βοηθος (ξερεις οτι το εψαχνα)

ΝΑΙ χρειαζομουν βοηθεια..

τωρα που ειμαστε σχεδον 2 ειμαστε πολυ καλα! σχεδον δλδ απο 18 μηνων αλλαξαν ολα!

δεν ξεχασα ομως ποσο δυσκολα περασα κ στηριζω καθε μητερα που βρεθηκε στη θεση μου

νομιζω ωστοσο οτι το θεμα στην ενοτητα αυτη ηταν πολυ απλο..οτι μια νεα μητερα με καποια βοηθεια ειναι σε καλυτερη μοιρα απο καποια αλλη

μην ξαναρχιζουμε ομως ε..ελεος!

και ναι eft βγαζω θυμο οταν καποια αυτονοητα πραγματα πρεπει να τα ..πλατιαζουμε τοσο!

ειμαστε γραμμενοι στη χανθ,στο ωδειο του νακα κ στο κολυμβητηριο,

σ ευχαριστω ωστοσο για την προταση να εισαι καλα!

Διαφημίσεις

Fire είπε:
δεν χρειαζεται κανενας σεβασμος ωστοσο σ ευχαριστω..

πολυ καλα καταλαβες,αλλα σε λαθος χρονο! δεν την ..παλευα! ηθελα μια βοηθεια,μαμα θα ταν αυτη, αδερφη,ξαδερφη,οικιακη βοηθος (ξερεις οτι το εψαχνα)

ΝΑΙ χρειαζομουν βοηθεια..

τωρα που ειμαστε σχεδον 2 ειμαστε πολυ καλα! σχεδον δλδ απο 18 μηνων αλλαξαν ολα!

δεν ξεχασα ομως ποσο δυσκολα περασα κ στηριζω καθε μητερα που βρεθηκε στη θεση μου

νομιζω ωστοσο οτι το θεμα στην ενοτητα αυτη ηταν πολυ απλο..οτι μια νεα μητερα με καποια βοηθεια ειναι σε καλυτερη μοιρα απο καποια αλλη

και ναι eft βγαζω θυμο οταν καποια αυτονοητα πραγματα πρεπει να τα ..πλατιαζουμε τοσο!

ειμαστε γραμμενοι στη χανθ,στο ωδειο του νακα κ στο κολυμβητηριο,

σ ευχαριστω ωστοσο για την προταση να εισαι καλα!

σου εύχομαι το καλύτερο. Το θέμα στην ενότητα είναι ότι η ζωή όλων αλλάζει με βοήθεια ή χωρίς.

ενταξει eft,

να κυριολεκτισω λοιπον αν κ νομιζα οτι με τοσα ποστ ηταν περιττο:η διαφωνια μου με την marinena- κ οχι το θεμα στην ενοτητα- ηταν οτι μια μανα με βοηθεια ειναι σε καλυερη μοιρα απο μια χωρις.. ελπιζω να ειμαστε ενταξει τωρα ε?

σ ευχαριστω,το ιδιο ευχομαι κ γω για σενα!

Fire είπε:

μα δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα, αλλιώς δε θα σου λέγαμε ότι είσαι εκτός θέματος!

Γενικά στο φόρουμ το θέμα ποτέ δεν είναι ποιός είναι σε καλύτερη μοίρα από ποιον!

Μεμονωμένα οι χρήστες παρερμηνεύουν τα θέματα και φανατίζονται με το ποιές κουράζονται περισσότερο, πόνεσαν περισσότερο, θήλασαν περισσότερο, ζορίστηκαν περισσότερο.

Εντάξει κι άλλες γέννησαν δεν κάναν έτσι.

Το δε αστείο είναι πως κανένα δεν ενδιαφέρει τελικά αυτή η εκτός θέματος αντιπαράθεση και χαλάει και το θέμα. Καλή συνέχεια!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

:-D:grin:

Ως θεματοθέτρια είπα να γράψω για τη διαφωνία μεταξύ Marirenas και Fire πως κορίτσια ειδικά τα τελευταία πόστς (άμα τα ξαναδιαβάσετε όταν είστε πιο ευδιάθετες) θα δείτε πως έχουν την 'πλάκα' τους. Δηλαδή απο ένα σημείο και μετά γελούσα, σόρρυ! Ελπίζω να μη θίγω καμιά σας! Αλλά η διαφωνία έχει γίνει λίγο κωμωδία, τα πόστς δείχνουν πως και οι δύο σας (παρόλες τις διαφορετικές θέσεις σας) έχετε χιούμουρ! Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον :wink:.

Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των μαμάδων που θα ήθελα να έχω βοήθεια (ειδικά τους πρώτους μήνες και έστω κάποιας μορφής πχ μαγείρεμα ή σίδερο) και δεν είχα. Και ναι, Μαριρένα η αλήθεια είναι πως ώρες ώρες νιώθω ήρωας που πχ θήλασα για πολύ μεγάλο διάστημα την κόρη μου ενώ έπασχα απο επαναλαμβανόμενες μαστίτιδες και απόφραξη πόρων και ήμουν μέσα σε ένα σπίτι ολομόναχη με την κόρη μου. Πονούσα, έκλαιγα και όμως τα κατάφερα. Μπορεί στο μέλλον να μην καταφέρω ξανά κάτι αντίστοιχο αλλά για τότε είμαι περήφανη. Και όχι δεν περιμένω ούτε βραβείο ούτε παράσημο (και ξέρω πως ούτε και απο την κόρη μου μάλλον δεν θα ακούσω 'ευχαριστώ' :-D). Απλά έτσι νιώθω. Όπως υπάρχουν πράγματα που έχω κάνει για τα οποία ντρέπομαι έτσι υπάρχουν και πράγματα που έχω κάνει για τα οποία νιώθω περηφάνια. Σέβομαι που εσύ επέλεξες να μην έχεις βοήθεια αλλά δε θα'ταν ωραίο να είχαμε και άλλες τη δυνατότητα αυτής της επιλογής? Γενικά είναι ωραίο στη ζωή να έχεις επιλογές. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν έχεις επιλογές.

Fire σε καταλαβαίνω. Πολύ. Μακάρι εγώ και εσύ και άλλες κοπέλες που περάσαμε έτσι να μην επαναλάβουμε την ιστορία με τα δικά μας παιδιά. Μακάρι να είμαστε γερές και μυαλωμένες να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε (αν το θέλουν) σε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

dimmi είπε:
μα δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα, αλλιώς δε θα σου λέγαμε ότι είσαι εκτός θέματος!

Γενικά στο φόρουμ το θέμα ποτέ δεν είναι ποιός είναι σε καλύτερη μοίρα από ποιον!

Μεμονωμένα οι χρήστες παρερμηνεύουν τα θέματα και φανατίζονται με το ποιές κουράζονται περισσότερο, πόνεσαν περισσότερο, θήλασαν περισσότερο, ζορίστηκαν περισσότερο.

Εντάξει κι άλλες γέννησαν δεν κάναν έτσι.

Το δε αστείο είναι πως κανένα δεν ενδιαφέρει τελικά αυτή η εκτός θέματος αντιπαράθεση και χαλάει και το θέμα. Καλή συνέχεια!

ελα βρε κοριτσι βρες μου τη σωστη λεξη εσυ κ αει παρατα με που θα μου πεις μα δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα, αλλιώς δε θα σου λέγαμε ότι είσαι εκτός θέματος! ποιοι εσεις δλδ? ψαχνεις συμμαχους? ή μηπως στραβωθηκες κ δεν διαβασες τον προ 5 λεπτων διαλογο μου με την eft?

και τελος παντων αφου δεν ενδιαφερει κανεναν αυτη η εκτος θεματος αντιπαραθεση εσυ τι δουλεια εχεις εδω?? νομιζα μας χαιρετησες..

αναρωτιεμαι βεβαια κ για το θρασος σου να συμμετεχεις σ αυτη την αντιπαραθεση που χωρις τη μανα σου να σου κανει τοσο ομορφη απλη κ φυσικη τη μ.π. περιοδο ζωη σου ποιος ξερει τι θα εκανες??

ή μηπως κανω λαθος?

vicky elena χαιρομαι που το ειδες ετσι γιατι φυσικα εχεις δικιο.. δεν ειναι παρα μονο για γελια!!

κ μαζι με σενα γελασαμε πολλοι!

επισης χαιρομαι που με καταλαβαινεις γιατι πραγματικα δαγκωνομαι που καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ενα χερι βοηθειας σε μια τοσο καταλυτικη για τη ζωη σου περιοδο ειναι θειο δωρο!

κυριως αυτοι που το ειχαν κιολας..(το χερι βοηθειας ε,μην ξεχνιεμαι κ δεν κυριολεκτω..)

κ τωρα που ξαναδιαβασα πιο ..ευδιαθετα το ποστ σου θελω να σου πω μπραβο γιατι αυτα που εξω εξεφρασα με ειρωνια κ επιθετικοτητα,εσυ τα γραψες πολυ ομορφα κ τρυφερα!

μπραβο σου κ παλι

Γειά σας,

τo θέμα κλειδώνεται προσωρινά μέχρι την απόδοση καρτών ειδοποίησης με τις αντίστοιχες κυρώσεις εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, και την απομάκρυνση των δημοσιευσεων που αντιβαίνουν στους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ της ΕΕΕΓ.

Κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...