Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός, κολικοί και μύκητες, βοήθεια!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας μπας και τα καταφέρω να συνεχίζω να θηλάζω γιατί τις τελευταίες μέρες έχω απογοητευτεί!

Το μωράκι μου είναι 37 ημερών, αγοράκι. Γεννήθηκε 3.850 με ΦΤ και πλέον είναι 4850 με αποκλειστικό θηλασμό. (Με εξαίρεση τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο που γεννήθηκε)

Από την αρχή τα πηγαίναμε πολύ καλά, το μωρό έπιασε αμέσως και σχετικά εύκολα το στήθος, το γάλα κατέβηκε την 4η μέρα και ο μικρούλης μου φαινόταν πάντα χορτάτος. Εκτός από την πρώτη βδομάδα που ο θηλασμός κρατούσε 40 λεπτά, αμέσως μετά έπεσε στα 10 λεπτά και μάλιστα κάθε 2,5 ώρες, 3 στην καλύτερη περίπτωση.

Πριν από 3 βδομάδες όμως άρχισαν κολικοί, ήπιοι μεν, αλλά πονάει αρκετά το απόγευμα και τα ξημερώματα. Εκτός από αυτό, την τελευταία βδομάδα η παιδίατρος διέγνωσε και μύκητες στη γλωσσίτσα του για τους οποίους έδωσε ντακταρίν.

Το πρόβλημά μου είναι ότι την τελευταία 1,5 βδομάδα, ο μικρός μου θέλει να τρώει πιο συχνά, ενώ όσο τρώει κοιμάται και πρέπει να τον ξυπνάω, οπότε θέλει να ξαναφάει σε 20 λεπτά. Αυτά νόμιζα ότι θα τα έκανε τις πρώτες μέρες και όχι τώρα. Αντίθετα, τις πρώτες βδομάδες ήταν λες και θηλάζαμε μήνες και ξαφνικά, ενώ κοντεύουμε να σαραντήσουμε, είναι σαν μόλις να αρχίζουμε:(

Επίσης, κάποιες φορές, πάντα απόγευμα, εκεί που τρώει, τεντώνει το κορμάκι του, κλαίει σπαρακτικά και αφήνει απότομα το στήθος, εξ αιτίας των κολικών φαντάζομαι, με αποτέλεσμα να έχουν διαλυθεί οι θηλές μου. Αλλά και όταν φαίνεται ότι δεν πονάει, μπορεί ξαφνικά εκεί που τρώει να τα παρατήσει και να αρχίσει ένα κλάμα απίστευτο που δεν σταματάει παρά μόνο αν καταφέρω να τον κοιμήσω πάνω μου, οπότε πάλι μετά από μισή ώρα πεινάει. Γιατί το κάνει αυτο; Δεν κάνω κάτι καλά εγώ; Μπορεί να τον ενοχλούν και οι μύκητες εκτός από τους κολικούς;;;

Χθες ήταν δραματική η κατάσταση, ήμουν από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ με το μωρό στο στήθος και έδειχνε να μην χορταίνει. Νομίζω κοιμήθηκε νηστικός, εξαντλημένος από το κλάμα:(

Σήμερα τα ίδια πάλι και με έπεισε ο άντρας μου να του φτιάξουμε συμπλήρωμα για να δούμε αν πεινάει ή φταίει κάτι άλλο. Και κορίτσια, όντως, του κάναμε 60μλ και τα έφαγε και ηρέμησε!Νιώθω πολύ άσχημα γιατί φοβάμαι ότι τις τελευταίες βδομάδες βασανίζω το μωράκι μου προσπαθώντας να το θηλάσω αποκλειστικά:(:(:(

Σήμερα που έφαγε από το μπουκάλι γιατί δεν τραβιόταν, γιατί δεν τον ενόχλησαν οι κολικοί ή οι μύκητες;

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με, θέλω τόσο να τον θηλάζω, τα πηγαίναμε τόσο καλά μέχρι πριν μια βδομάδα, αλλά τώρα όλοι μου λένε, φτάνει, δώσε σκόνη. Αν είναι να τον βασανίζω να δώσω, αλλά όντως τον βασανίζω ή φταίει κάτι άλλο;

Διαφημίσεις

αχ, κι εμεις ετσι στην αρχη, η μικρη θηλαζε σαν να ηταν μεγαλο παιδι 10' απο καθε στηθος! μετα μονο 5' συνολικα καθε 1-1,5 ωρα. Οταν σαραντησαμε ξεκινησαν τα προβληματακια σαν αυτα που περιγραφεις, να τιναζεται, να τεντωνεται , να κλαιει. Ολα ομως ειναι φασεις που κρατανε 2-3 μερες κι επειτα ξεπερνιουνται. Συμπεριφορες σαν του μωρου σου ειναι συνηθισμενες. Σιγουρα κατι το ενοχλει για να συμπεριφερεται ετσι, μπορει η κοιλιτσα του, μπορει το στομαχακι του, οι μυκητες, και παει λεγοντας... ολα ομως ειναι γρηγορα περαστικα, να δεις σε 2 μερες θα εισαστε παλι ενταξει.

Μην αποθαρρυνεσαι, να συνεχισεις το θηλασμο. Κι εγω εχω καταφυγει στο μπιμπερο οταν δεν ηξερα τι αλλο να κανω, αλλα μονο περιστασιακα, προσεχε μη γινει συνηθεια κι ευκολη λυση, το ενα μπουκαλι φερνει το αλλο. Αντι για σκονη γιατι δεν αντλεις με θηλαστρο να δινεις δικο σου γαλατακι αν χρειαστει;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

και εμεις περασαμε τα ιδια,δυστυχως ομως αρχισαμε να χανουμε κιλα και ετσι εβαλα το ξενο γαλα στη ζωη μας,δυσυχως δεν καταφερα να θηλασω αποκλειστικα,πανω απ'ολα ομως εχει σημασια να ειναι χορτασμενο το νινι μου!!

να σου ζησει το μωρο!

Να σου ζησει!

Γύρω στις 40 ημέρες υπάρχει άλμα αναπτυξης που είναι πολυ ζορικο! Επομένως είναι φυσιολογικο να είναι στο στήθος πολυ περισσότερο.

Το κριτήριό σου για το αν πίνει οσο γάλα χρειάζεται είναι οι βρεγμενες πάνες του μωρου. Στην ηλικία αυτη θέλεις περίπου 6 βρεγμενες πάνες.

Διάβασε κι αυτο: http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Και εμενα η μικρη ειναι 34 ημερων.....ειναι 3650!!!Γεννηθηκε την 37η βδ με βαρος 2700!!!Βρεχει πανες κ κανει κακακια..οκ!!!Αλλα παρατηρω τις 3 τελευταιες μερες να πειναει τρελα...Ειναι αυτο το αλμα αναπτυξης της 5ης βδομαδας???Καμια φορα το στηθος δεν της φτανει....τη θηλαζω ολη τη μερα κ της δινω 1-2 φορες συμπληρωμα οταν γκρινιαζει στο στηθος....Τη βαζω στο στηθος, τρωει κανονικα κ μετα κλαιει κ γυρνα πισω το κεφαλι της....μετα απο λεπτα προσπαθειων, το στηθος μου εχει αδειασει κ η μικρη πεινα ακομα....δεν καταφευγω στο συμπληρωμα αμεσως...αφου τη ρευω, την παιρνω αγκαλια ή τη βαζω στο ριλαξ ή κανουμε παρεουλα για να δω αμα πεινα ακομα...Αλλα ειναι σαν να μου λεει οτι " μαμα, το γαλα απο το στηθος σου δεν μου αρεσει".....Αραιωνει το γαλα μετα απο ωρα??Βαρος παιρνουμε κανονικα....Να πω οτι κ εμενα εχει αρχισει τους κολικους...κουλουριαζει ποδαρακια κ σφιγγεται...αυτο επηρεαζει την ορεξη της κ λετε να τραβιεται???

Διαφημίσεις

δεν καταφευγω στο συμπληρωμα αμεσως...αφου τη ρευω, την παιρνω αγκαλια ή τη βαζω στο ριλαξ ή κανουμε παρεουλα για να δω αμα πεινα ακομα...Αλλα ειναι σαν να μου λεει οτι " μαμα, το γαλα απο το στηθος σου δεν μου αρεσει".....Αραιωνει το γαλα μετα απο ωρα??Βαρος παιρνουμε κανονικα....

Αν εχουν περασει εστω και 10' μπορεις να την ξαναβαλεις στο στηθος, θα εχει προλαβει να κατεβασει γαλα, αστη να θηλασει λιγη ωρα απο το ενα στηθος και μετα βαλτη στο αλλο που εν τω μεταξυ θα εχει κατεβασει κι αυτο και μετα ξανααλλαξε της στηθος αν χρειαστει(ωστε να προλαβαινει το στηθος που δεν θηλαζει εκεινη την ωρα να κατεβαζει γαλα-αν καταλαβες τι εννοω).

Με το να δινεις συνεχεια συμπληρωμα

α)το μωρο θα περιμενει την ευκολη λυση του μπιμπερο

β)το στηθος σου δεν θα ανταποκριθει στις νεες αναγκες της ζητησης που κανονικα γινεται μεσα σε1-2μερες(οντως στην 5η εβδ υπαρχει αλμα λενε).

Και σιγα που δεν του αρεσει το γαλα σου! ξερεις οτι ολα τα υγρα του οργανισμου εχουν κοινα χαρακτηριστικα και αρα το αμνιακο υγρο και μητρικο γαλα ( ακομη κι ο ιδρωτας κτλ) ομοιαζουν στη γευση;Το μωρακι που εχει μεγαλωσει στο αμνιακο υγρο της μαμας του αποκλειεται να μην του αρεσει το γαλατακι της!:-P

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια! Μπουρμπούρ μακάρι να είναι αυτό που λες, λίγες μέρες και να περάσει γιατί άρχισα να νιώθω την αυτοπεποίθησή μου να βουλιάζει!

Νίνα Νανά το link που έβαλες είναι απίστευτο, περιγράφει ακριβώς την κατάσταση!!! Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα; η παιδίατρος μου είπε αν θέλω να του δίνω 50μλ τσαγάκι εκείνη την ώρα για να ηρεμεί λίγο, (και προφανώς και εγώ) και μετά από λίγη ώρα να συνεχίσω να θηλάζω. Πιστεύετε ότι θα κάνω κακό στο θηλασμό αν του δίνω το τσάι; Και είναι αλήθεια δυνατό, όπως λέει το link, να ηρέμησε χθες με το μπουκάλι επειδή ηρέμησα κι εγώ; Αλλά εγώ ηρέμησα αφού τον είδα να πίνει με όρεξη και να χαλαρώνει κάτι που δεν έγινε με το στήθος.

Πάντως, μετά το βραδινό του μπάνιο στις 8.30 έφαγε πολύ καλά και ήρεμα από το στήθος και έπειτα κοιμήθηκε για περίπου 5 ώρες. Ξύπνησε στις 2 τα μεσάνυχτα για να ξαναφάει και από τότε μέχρι και τώρα τρώει κάθε περίπου 2,5 ώρες όπως πάντα. Μόνο το απόγευμα είναι το πρόβλημα.

Όσο για πάνες, είμαστε καλά, βρέχει συνέχεια:D

Μια ερώτηση ακόμα: το ένα στήθος μου είναι πολύ πρησμένο και η θηαία άλως έχει αλλάξει σχήμα σε ένα σημείο, σαν κάτι να έχει από κάτω. Μπορεί να είναι βουλωμένος πόρος;;; Θήλασε από αυτό το στήθος και για λίγο φάνηκε να επιστρέφει στα κανονικά του όμως τώρα βλέπω πάλι ότι εκείνο το σημείο πρησμένο...

Δε ξερω τι λεει το λινκ(παω τωρα να το διαβασω) αλλα εχω μεινει εκπληκτη με το ποσο γρηγορα κι ευκολα αντιλαμβανεται τον εκνευρισμο μου ' το αγχος μου!!!! και το ανταποδιδει αναλογως...

Μπουρμπουρ1¨: αυτο κανω...της αλλαζω κ το στηθος...ΔΕΝ δινω συνεχεια συμπληρωμα...ολη τη μερα τη θηλαζω κ ισως της δωσω 1 ή 2 φορες τη μερα κ αυτο οχι καθε μερα...τρωει κ κανει κακα κανονικα απο το θηλασμο--και αυτην την γκρινια δεν την ειχα τις προηγουμενες μερες....τις 3 τελευταιες δειχνει εντονη πεινα...αλλα εντονη!!!Ξερω μεγαλωνει,,,αλλα ισως να παιζει ρολο κ το αλμα αναπτυξης....

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια! Μπουρμπούρ μακάρι να είναι αυτό που λες, λίγες μέρες και να περάσει γιατί άρχισα να νιώθω την αυτοπεποίθησή μου να βουλιάζει!

Νίνα Νανά το link που έβαλες είναι απίστευτο, περιγράφει ακριβώς την κατάσταση!!! Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα; η παιδίατρος μου είπε αν θέλω να του δίνω 50μλ τσαγάκι εκείνη την ώρα για να ηρεμεί λίγο, (και προφανώς και εγώ) και μετά από λίγη ώρα να συνεχίσω να θηλάζω. Πιστεύετε ότι θα κάνω κακό στο θηλασμό αν του δίνω το τσάι; Και είναι αλήθεια δυνατό, όπως λέει το link, να ηρέμησε χθες με το μπουκάλι επειδή ηρέμησα κι εγώ; Αλλά εγώ ηρέμησα αφού τον είδα να πίνει με όρεξη και να χαλαρώνει κάτι που δεν έγινε με το στήθος.

Πάντως, μετά το βραδινό του μπάνιο στις 8.30 έφαγε πολύ καλά και ήρεμα από το στήθος και έπειτα κοιμήθηκε για περίπου 5 ώρες. Ξύπνησε στις 2 τα μεσάνυχτα για να ξαναφάει και από τότε μέχρι και τώρα τρώει κάθε περίπου 2,5 ώρες όπως πάντα. Μόνο το απόγευμα είναι το πρόβλημα.

Όσο για πάνες, είμαστε καλά, βρέχει συνέχεια:D

Μια ερώτηση ακόμα: το ένα στήθος μου είναι πολύ πρησμένο και η θηαία άλως έχει αλλάξει σχήμα σε ένα σημείο, σαν κάτι να έχει από κάτω. Μπορεί να είναι βουλωμένος πόρος;;; Θήλασε από αυτό το στήθος και για λίγο φάνηκε να επιστρέφει στα κανονικά του όμως τώρα βλέπω πάλι ότι εκείνο το σημείο πρησμένο...

Το τσαγακι είναι άχρηστο. Τα μωρα δεν μεγαλώνουν ούτε παίρνουν βάρος με το τσάι. Επίσης αυξάνεται ο κίνδυνος σύγχυσης θηλων.

Όταν είσαι ήρεμη είναι και το μωρο ήρεμο.

Αυτη η απογευματινή ανησυχία είναι πολυ συχνή σε μωρα που θηλαζουν.

Η πρησμενη περιοχή πονάει ή είναι καθόλου κόκκινη;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Μπουρμπουρ1¨: αυτο κανω...της αλλαζω κ το στηθος...ΔΕΝ δινω συνεχεια συμπληρωμα...ολη τη μερα τη θηλαζω κ ισως της δωσω 1 ή 2 φορες τη μερα κ αυτο οχι καθε μερα...τρωει κ κανει κακα κανονικα απο το θηλασμο--και αυτην την γκρινια δεν την ειχα τις προηγουμενες μερες....τις 3 τελευταιες δειχνει εντονη πεινα...αλλα εντονη!!!Ξερω μεγαλωνει,,,αλλα ισως να παιζει ρολο κ το αλμα αναπτυξης....

Στην 5η εβδ φοβηθηκα οτι θα με ετρωγε ολοκληρη απο την πεινα της!

και γρινα πολυ.

Nina Nana ακολούθησα σήμερα ακριβώς αυτό που λέει το link σου, κατά τις 4 και μισή που άρχισε να συμπεριφέρεται ανήσυχα, διατήρησα πραγματικά την ψυχραιμία μου, εννοώ δεν αγχώθηκα, είχα στο μυαλό μου αυτό που λέει το link ότι ίσως δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλα τα ερεθίσματα, νιώθει ανασφάλεια και απλώς θέλει να είναι με τη μαμά του. Δεν ξέρω αν ήταν εντελώς τυχαίο, θα φανεί και τις επόμενες μέρες, αλλά τον ηρέμησα στην αγκαλιά μου μέσα σε ένα μισαωράκι!!! Και έφαγε μάλιστα κανένα 15λεπτο από το ένα στήθος, προφανώς ικανοποιητικά γιατί μετά τον άλλαξα, τον νανούρισα λίγο και τον πήρε ο ύπνος! Μακάρι το μυστικό να ήταν η δική μου ηρεμία!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Το στήθος μου όχι δεν είναι κόκκινο στο σημείο αυτό, όταν το πίεζα ίσως και να πονούσε λίγο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γενικά είναι ερεθισμένη η περιοχή, αλλά μετά τον απογευματινό θηλασμό πέρασε εντελώς το πρήξιμο. Ελπίζω να μην ξανάρθει!

Ο πόνος στις θηλές μπορεί να είναι από μύκητες;;; Είναι λίγο ροζ σε κάποια σημεία αλλά νομίζω είναι από το θηλασμό. Όταν θηλάζω δεν πονάνε αλλά δεν αντέχω να με αγγίζει ούτε το σουτιέν, ούτε πετσέτα, ούτε τίποτα:( Φοράω συνέχεια επιθέματα για να αντέξω το σουτιέν. Πότε περνάει αυτό;

Ο πόνος είναι σαν καρφιά ή σπασμένα γυαλιά και σε πιάνει σε άσχετες φάσεις;

Είναι πολυ πιθανόν να είναι μυκητες αφου έχει και το μωρο στη γλώσσα.

Τα επιθεματα θα χειροτερεύουν την κατάσταση. Καλύτερα προτίμησε υφασμάτινα πλενόμενα κι αν δεν έχεις πρόσβαση εύκολη στην αγορά τους φτιάξε μόνη σου κόβοντας πετσέτα ή κάποιο αλλα ύφασμα πχ φανέλα ή βαμβάκι.

Μπορείς αφου το μωρο παίρνει θεραπεία με ντακταριν να βάζεις την κρέμα στις θηλες σου για τουλάχιστον 15 μέρες. Συνδυαστικά γέμισε ένα φλιτζάνι με ξυδονερο (μισο-μισο) και βουτα τις θηλες μέσα οσο πιο συχνα μπορείς ή βάζε το μείγμα με βαμβάκι. Να της αφήνεις να στεγνωνουν στον αέρα.

Μην καταναλώνεις ζάχαρη κι άσπρο αλεύρι γιατι τρέφουν τους μυκητες.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Συνηθως ειναι σαν να εχει ενα παχυ στρωμα απο κατι ασπρο, ετσι τουλαχιστον ηταν του δικου μου μωρου οταν 2 μηνων σχεδον ειχε μυκητες αυτος στο στοματακι και γω στο στηθος.

h0MYp3.png

Διαφημίσεις

Nina Nana ο πόνος είναι μόνο όταν οι ρώγες μου έρχονται σε επαφή με κάτι, πχ το σουτιέν, μια μπλούζα, πετσέτα κτλ. Πιο πολύ θατο περιέγραφα σαν κάψιμο, όπως όταν γυρνάμε από θάλασσα λίγο καμμένοι και φοράμε μπλούζα!

Όταν θηλάζω πονάω ελάχιστα, όχι σαν γυαλιά αλλά σαν το μωρό να έχει σκίσει ένα σημείο στη ρώγα και τσούζει. Έκανα πάντως αυτό με το ξύδι και το νερό και ένιωσα ανακούφιση εκείνη την ώρα. Άρχισα επίσης κι εγώ την κρέμα. Η παιδιάτρος όμως μου είπε ότι δεν χρειάζεται:confused::confused::confused: Κινδυνεύει το μωρό να παίρνει διπλή δόση αν τη βάζω κι εγώ; Την βάζω μετά τον θηλασμό αλλά όπως καταλαβαίνετε, με το θηλασμό σε τόσο μικρό μωράκι δεν υπάρχει ακριβώς πριν και μετά!!!:D

Μπουρμπούρ μου, όπως λεέι και η Μινούλα, η γλωσσίτσα του είναι άσπρη στο πίσω μέρος σαν μόλις να έχει πιεί γάλα. Το υπόλοιπο στόμα καθαρό.

Ισως να βγαινω εκτως θεματος, αλλα μιας που συζητατε για μυκητες...

Το μωρακι μου εχει εμφανισει στον ουρανισκο 2-3 μικρες ασπρες φουσκιτσες (σαν αφτρες) και η γλωσιτσα της ειναι λιγο πιο λευκη στο μπροστινο σημειο (αλλα θεωρουσα ως τωρα οτι ειναι απο το γαλα).

Μπορει να ειναι μυκητες??

Ifk7p3.png

Πήγα σήμερα στον γυναικολόγο μου και δυστυχώς μου επιβεβαίωσε ότι έχω μύκητες στο στήθος:(:(:( Μου είπε να βάζω ντακταρίν, αλλά όχι αυτή που βάζει το μωρό στο στόμα και ότι πρέπει να την ξεπλένω καλά πριν το θηλασμό. Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα, το πριν και το μετά συγχαίονται λιγάκι τον πρώτο καιρό του θηλασμού:( Επίσης, μέχρι το απόγευμα είμαι μόνη σπίτι με το μωρό και φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρνω να μπαίνω για ντουζ τόσο συχνά, ειδικά αν έχει αρχίσει ήδη να πεινάει και κλαίει:(

Η παιδίατρος από την άλλη, μου είπε ότι αφού ολοκληρώσω τη θεραπεία στο μωρό, να μην του ξαναβάλω παρόλο που δεν του πέρασαν οι μήκυτες. (και πώς να του περάσουν αφού ξανακολλάει από μένα;;;). Άρα κι εγώ δεν θα κάνω άδικα την θεραπεία; Αφού θα με ξανακολλήσει ο μπεμπάκος μου. Εναλλακτικά, στο φαρμακείο μου πρότειναν τις ψευδοθηλές. Αλλά δεν θέλω:( Μου αρέσει η επαφή με το μωρό μου.

Καμιά ιδέα ή άλλη λύση;;; Στο μεταξύ, ο πόνος είναι αφόρητος όταν με ακουμπάει ο,τιδήποτε και ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να θεραπευτούν για να μην προχωρήσουν πιο μέσα στο στήθος!

Θα σε ανακουφίσουν οι κομπρέσσες με το σοδόνερο κι επίσης με σπιτικό, παραδοσιακό γιαούρτι (ξέρεις αυτό με την πέτσα στο πήλινο) ή με σπιτικό κεφίρ.

Κόβεις τη ζάχαρη τώρα. Μαχαίρι από τα πάντα και από παντού (δηλ όχι συσκευασμένα τρόφιμα, όχι ψωμί του εμπορίου ίσως λίγο προζυμένιο, όχι στον καφέ, όχι γλυκά με ζάχαρη). Για να μη φρικιάσεις τελείως μπες στο θέμα gaps legal συνταγές, για συνταγές για γλυκά.

Ψάξε επίσης το θέμα καντιντίαση και θεραπεία.

Καλό κουράγιο σου εύχομαι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πήγα σήμερα στον γυναικολόγο μου και δυστυχώς μου επιβεβαίωσε ότι έχω μύκητες στο στήθος:(:(:( Μου είπε να βάζω ντακταρίν, αλλά όχι αυτή που βάζει το μωρό στο στόμα και ότι πρέπει να την ξεπλένω καλά πριν το θηλασμό. Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα, το πριν και το μετά συγχαίονται λιγάκι τον πρώτο καιρό του θηλασμού:( Επίσης, μέχρι το απόγευμα είμαι μόνη σπίτι με το μωρό και φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρνω να μπαίνω για ντουζ τόσο συχνά, ειδικά αν έχει αρχίσει ήδη να πεινάει και κλαίει:(

Η παιδίατρος από την άλλη, μου είπε ότι αφού ολοκληρώσω τη θεραπεία στο μωρό, να μην του ξαναβάλω παρόλο που δεν του πέρασαν οι μήκυτες. (και πώς να του περάσουν αφού ξανακολλάει από μένα;;;). Άρα κι εγώ δεν θα κάνω άδικα την θεραπεία; Αφού θα με ξανακολλήσει ο μπεμπάκος μου. Εναλλακτικά, στο φαρμακείο μου πρότειναν τις ψευδοθηλές. Αλλά δεν θέλω:( Μου αρέσει η επαφή με το μωρό μου.

Καμιά ιδέα ή άλλη λύση;;; Στο μεταξύ, ο πόνος είναι αφόρητος όταν με ακουμπάει ο,τιδήποτε και ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να θεραπευτούν για να μην προχωρήσουν πιο μέσα στο στήθος!

Οσο καιρο υπάρχουν οι μυκητες πρέπει να κανετε τη θεραπεία κι οι δυο αλλιώς θα κολλάτε ο ένας απο τον άλλον! Στο βιβλίο της Πατσουρου γράφει για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Ρώτησε τον γυναικολογο σου αν μπορείς να βάζεις την κρέμα που βάζει το μωρο κατα τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μην χρειάζεται ξεβγαλμα και τη δυνατή κρέμα τις ώρες που μπορείς να ξεπλυνεις το στήθος.

Συνέχισε τις πλυσεις με το ξυδονερο και αποχή απο ζάχαρη κι άσπρο αλεύρι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλημερα!

Προβατακι, ποια ειναι τα συμπτωματα των μυκητων?

Εμενα εχει ασπρη γλωσσιτσα (αλλα οπως ειπε και η μπουρμπουρ ειναι φυσιολογικο) αλλα εχει και κατι σαν σπυρακια στον ουρανισκο. Μηπως ειναι??

Δεν θελω να παιρνω την παιδιατρο τηλ με την καθε μου απορια.....ειναι και πολλες!!!!!!

:oops::oops::oops:

Ifk7p3.png

Probataki, οταν ειχα εγω καντιντιαση και το μωρο επισης, εβαζε το μωρο την ντακταριν και γω μαζι για να μην εχουμε προβλημα με τον θηλασμο. Επειδη σε μενα επεμενε πολυ η καντιντιαση, υμβουλευτηκα και μια συμβουλο θηλασμου η οποια μου ειπε κ πηρα καποια συμπληρωματα και ενα βαμμα. Καλο ειναι να παρεις ενα τηλ σε καποια συμβουλο και να τη ρωτησεις. Ειναι πολυ ατιμο πραγμα η καντιντιαση, εγω υπεφερα καιρο:(

h0MYp3.png

Καλημερα!

Προβατακι, ποια ειναι τα συμπτωματα των μυκητων?

Εμενα εχει ασπρη γλωσσιτσα (αλλα οπως ειπε και η μπουρμπουρ ειναι φυσιολογικο) αλλα εχει και κατι σαν σπυρακια στον ουρανισκο. Μηπως ειναι??

Δεν θελω να παιρνω την παιδιατρο τηλ με την καθε μου απορια.....ειναι και πολλες!!!!!!

:oops::oops::oops:

Να την παίρνεις! Πίστεψέ με, έχουν συνηθίσει τους νέους γονείς!;)

Εμένα έχει μήκυτες στη γλωσσίτσα, είναι άσπρη στο βάθος λες και μόλις έχει πιεί γάλα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι 'αλλα συμπτώματα. Αλλά αφού έχει και τα σπυράκια καλύτερα πάρε τηλ. Αν θηλάζεις, όσο πιο γρήγορα το βρείτε θα μπορέσεις κι εσύ να γλυτ'ωσεις τους μήκυτες. ΄

Δοκίμασα σήμερα τις ψευδοθηλές :? δεν μου άρεσαν αλλά τουλάχιστον το μωρό έφαγε. Έδειξε ένα ψιλοξενέρωμα στην αρχή που βρήκε τη σιλικόνη εκεί αντί για αυτό που είχε συνηθίσει :lol: αλλά μετά του πέρασε.

Αλλά μεγάλος μπελάς ρε παιδιά! Θέλουν αποστείρωση και ο μικρός τρώει κάθε δυο ώρες! Έχει και τις δυσκολίες του θηλασμού και του μπιμπερό μαζί:evil:

Probataki, οταν ειχα εγω καντιντιαση και το μωρο επισης, εβαζε το μωρο την ντακταριν και γω μαζι για να μην εχουμε προβλημα με τον θηλασμο. Επειδη σε μενα επεμενε πολυ η καντιντιαση, υμβουλευτηκα και μια συμβουλο θηλασμου η οποια μου ειπε κ πηρα καποια συμπληρωματα και ενα βαμμα. Καλο ειναι να παρεις ενα τηλ σε καποια συμβουλο και να τη ρωτησεις. Ειναι πολυ ατιμο πραγμα η καντιντιαση, εγω υπεφερα καιρο:(

Το έχω ακούσει για το βάμμα αλλά κάνει όσο θηλάζω; θα τηλ κι εγω την μαία που με βοήθησε στο θηλασμό, σ ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...