Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλημα με το όνομα του μπέμπη....

yiannaf

Recommended Posts

.......οτι ειναι μεγαλη γρουσουζια να δωσει ονομα ανθρωπου που ειχε τετοια κακοτυχια στη ζωη του και δεν ειναι καθολου σωστο να φορτωνεις ενα νεο πλασμα με το καρμα ενος αλλου.....δικαιουται να ξεκινησει τη ζωη του με το δικο του ονομα και τη δικη του ξεχωριστη ταυτοτητα και να μη συνδεεται με τοσο πονο.......κι οτι ο ιδιος θα ποναει συνδεοντας την κορη του με την αδερφη του....

Συμφωνω με αυτο ακριβως.

Διαφημίσεις

Μην το βλέπεις τόσο μεταφυσικά. Το έχω δει να γίνεται και όλα είναι καλά! Ακόμα και αν ο παππούς 'παραχώρησε' τη θέση του για να ακουστεί το όνομα του χαμένου γιού, για εσένα, αν σου αρέσει το όνομα, το ίδιο είναι.

Μαγια μου, δεν ειναι μεταφυσικο το θεμα......δεν ειναι πως περιμενεις να παθει το παιδι σου ακριβως τα ιδια.......ειναι οτι στα ματια του παιδιου σου θα βλεπεις να αντανακλαται καποιος αλλος......οι αλλοι θα σε υποχρεωνουν να το βλεπεις....κι αμα εισαι ευαισθητη και προληπτικη βρασε ρυζι!!!!

.....οι περιπτωσεις που το ονομα που ανηκει σε νεκρο νεο μελος της οικογενειας διαφερουν πολυ απο τις περιπτωσεις παππουδων..... η θλιψη ειναι πολυ μεγαλυτερη και νιωθουν πως το ατομο εκεινο δεν προλαβε να ζησει τη ζωη του...δεν ειναι θεμα αποδοσης τιμης κλπ....αυτοι νιωθουν σαν να τους δινεται δευτερη ευκαιρια....ξερω πολλους στα μερη μου που εδωσαν ονοματα απο πεθαμενα αδερφια και η συναισθηματικη φορτιση ειναι πολυ μεγαλη.......αποκαλουν τα παιδια τους με το ιδιο ακριβως ονομα η υποκοριστικο, τους φορανε τα ιδια ρουχα, μεχρι που τα ωθουν να ασχολουνται με τα ιδια χομπυ και σπορ..... εγω το βρισκω μακαβριο κι αν ημουν στη θεση τους κι ενιωθα ετσι θα ηξερα οτι εχρηζα ψυχολογικης βοηθειας....

Αυτο ειτε το δεχεται καποιος και το προσπερναει ειτε οχι.......ειναι στον ανθρωπο.......καποιος μπορει να το θεωρει πολυ χαζο και να μη τον ενδιαφερουν καν τα ονοματα...δεν βαριεσαι κανε την χαρη στον αντρα σου....., καποιος αλλος να το θεωρει πολυ σοβαρο και να χαλιεται αφανταστα με αυτη την ιδεα........το θεμα ειναι τι αισθανεται ο καθενας......καποιος που ειναι ευαισθητος και δινει βαρυτητα σε τετοια θεματα ειναι δυσκολο να τα προσπερασει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γιαννα στις συζητησεις που κανω με τον δικο μου, του λεω οτι καταλαβαινω τον πονο του και πιθανως να αισθανομουν κι εγω ετσι στην θεση του, αλλα δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο γιατι θα απαλυνε μεν την στενοχωρια μου αλλα θα ηταν πολυ αδικο για το μωρο........στην ουσια το χρησιμοποιεις για παρηγορια δικη σου και της οικογενειας σου αντι να εστιασεις στην ευτυχια της νεας υπαρξης στη ζωη σου......

Μηπως να μιλησετε με ψυχολογο για το θεμα?........φιλη ψυχολογος ηταν σαφως κατα αυτης της πρακτικης.....λεγε λεγε μπορει να τον κανεις να το δει απο τη δικη σου οπτικη γωνια....το θεμα δεν ειναι να καταπιεστεις και να δυσφορεις εσυ για να παρει χαρα (που δεν ειναι χαρα αλλα αναβιωση θλιψης) αυτος......πρεπει να χαρειτε και οι δυο.....

Κι αυτο που λετε για ομοιοτητες.......και να μη μοιαζει το παιδι στο νεκρο θα το κανουν να μοιασει......ο καθενας βλεπει αυτο που θελει να δει........

Εδω ο γιος μου που ειναι ιδιος εγω, τωρα που ειμασταν στο χωριο οι συγγενεις του αντρα μου, επεμεναν οτι ειναι φτυστος η κουνιαδα μου... :shock: .και ο αντρας μου αμεσως συμφωνουσε (που εχει αναγκαστει πλεον να παραδεχθει οτι ο γιος μας μοιαζει εντελως σε μενα).......αμα ποναει ο αλλος θα βλεπει τον χαμενο ακομα και στα φυτα του μπαλκονιου του.......τι λεμε τωρα..........

...ειχαν φαγωθει τα δικα μας χαιβανια να δωσω το ονομα της κουνιαδας στο γιο, παραφραση του ονοματος δλδ γιατι δεν βγαινει ακριβως σε ανδρικο......σκεφτομαι τι θα λεγανε τοτε που τον βρισκουν και φτυστο!!! :?Ολη μερα μοιρολογια θα ακουγα.... :shock: .....ειδικα απο τον πεθερο μου που κατα ενα περιεργο τροπο οποτε εβλεπε το παιδι εκλαιγε για τη γυναικα του και την κορη που εχασε....δεν ηξερα τι να κανω .........που να κανεις και παιδι και να δωσεις τα ονοματα τους......θα ναι βαφτιση-μνημοσυνο...θα σπαραζαν στο κλαμμα καθε τεταρτο......να μου λειπει το βυσσινο..... :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

η Βέρα με έχει ΥΠΕΡκαλύψει

συζητώντας με τον άντρα μου την περίπτωση αυτή, με αφορμή αυτό το θέμα, εκ του ασφαλούς βέβαια η αλήθεια είναι, τον ρώτησα ποια είναι η άποψη του σε μια τέτοια περίπτωση... τι θα έκανε αυτός

μου είπε κάτι που δεν το είχα σκεφτεί εγώ η αλήθεια είναι....

Μου είπε ότι ο ίδιος δε θα ήθελε να δώσει το όνομα του νεκρού αδερφού του στο παιδί του γιατί όταν το παιδί μεγαλώσει και τον ρωτήσει "γιατί μπαμπά με λένε έτσι" δε θα ήθελε να του πει ότι του έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου αδερφού του :?

Όπως τα λέει η Βέρα ανατρίχιασα....

Εγώ από προσωπικά βιώματα δεν έχω δει κάτι τέτοιο...ανατριχιαστικό...

Με αυτά που διαβάζω είναι θέμα πια καθαρά το πως το βλέπει ο καθένας....άλλοι το βλέπουν απλά σαν τιμή...κι άλλοι σαν μετανσάρκωση?

ε στους δεύτερους θέλει προσοχή... :shock:

Κι επειδή κάθε περίπτωση μάλλον είναι ξεχωριστή τελικά μόνο η φίλη μας μπορεί να εκτιμήσει τη δική της ...

Εμείς είπαμε απλά τη γνώμη μας....

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω ότι προβάλλοντας βέτο στο όνομα ουσιαστικά αθετείς τη συμφωνία σας να αποφασίσει το όνομα ο σύζυγός σου. Θα τηρούσες δηλαδή τη συμφωνία μόνο άμα σου άρεσε η πρόταση του άντρα σου? λίγο άδικο δεν είναι?

Η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη και περίεργη οφείλω να ομολογήσω.. Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι υπέρ ή κατα..

Να στο θέσω λοιπόν αλλιώς εγώ: Ο μικρός μου έχει πάρει το όνομα του πεθερού μου. Ο άνθρωπος ζει βέβαια και είναι μια χαρά ακμαίος και δυνατός. Λοιπόν παρόλα αυτά κάθε φορά που έρχονται χτυπάω ταβάνι διότι ΟΤΙ και να πω για τον μικρό σίγουρα το έχει πάρει απ' τον πεθερό μου, την πεθερά μου, την κουνιάδα μου, τον πατέρα της πεθεράς μου ή ακόμα και από τον αδερφό του πατέρα της πεθεράς μου.. Πράγματα τρελά όπως δεν του αρεσει η θάλασσα επειδή δεν άρεσε και στον πεθερό μου. Είναι ψηλό παιδί σαν τον αδερφό του πατέρα της πεθεράς μου (χαθήκατε??) που ήταν πολύ ψηλός και ήταν τερματοφύλακας.. Τρέχα γύρευε λοιπόν.. Διάβαζα το πρόβλημα σου και σκεφτόμουν εμ είναι δυνατόν αν εγώ ακούω τόσα αυτή η κοπέλα δεν θα ακούσει ακόμα χειρότερα πράγματα? Και καλά εγώ ήμουν σύμφωνη με το όνομα αλλά εσύ που διαφωνείς για φαντάσου πως θα νιώθεις κάθε φορά που θα πρέπει να τους δεις..

Απ την άλλη ο άνθρωπος που λατρεύεις, ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος συμφώνησες κιόλας να έχει το ελευθερο να διαλέξει όποιο όνομα θέλει διαλέγει αυτό. Γιατί δεν το διάλεξε πρίν? Γιατί δεν το είχε σκεφτεί μέχρι που κάποιος του έβαλε την ιδέα στο μυαλό του και τώρα έχει κολήσει. Αποτέλεσμα: Εχει κολήσει, έχει πεισμώσει και το θέλει άρα ή δεν θα υποχωρήσει και θα τσακωθήτε ή θα υποχωρήσει αλλά δεν θα στο συγχωρέσει ποτέ. Δεν θα αναφερθώ καν στους γονείς του άντρα σου που και αυτούς τους καταλαβαίνω σαν γονεις, αλλά δεν ξέρω αν οι σχέσεις σας είναι τέτοιες που σε ενδιαφέρει αν θα στεναχωρεθούν ή όχι.. Το σίγουρο πάντως είναι οτι ούτε αυτοί θα στο συγχωρέσουν. Και θα μου πεις χε...ηκα ας μην μου ξαναμιλήσουν και θα σου πω ναι ΑΛΛΑ θα μιλάνε στον άντρα σου ο οποίος ήδη θα τα έχει πάρει μαζί σου και γενικά αστα να πάνε.. Συγνώμη αν η πολλή ανάλυση σε κούρασε, θα κλείσω λέγωντας ότι κατα την γνώμη μου καλύτερα να πιάσεις τον άντρα σου και να του εξηγήσεις τι νιώθεις, τους φόβους και τις ανησυχίες σου.. Αν επιμείνει μπορείς να υποχωρήσεις αφήνοντάς τον όμως υπεύθυνο σε περίπτωση που το πραγματάκι αρχίσει να ξεφεύγει έστω και λίγο θα πρέπει να παρεμβαίνει και να διευθετεί την κατάσταση.. Επίσης η λύση με τα δύο όνόματα είναι πολύ καλή..

phzU.jpgwddf.jpg

Εχοντας χασει τον αδερφο μου εγω η ιδια....

γεννωντας τον πρωτο μου γιο ειχα την τρελλη επιθυμια

να του δωσω το ονομα του....νομιζοντας οτι ετσι θα εκπληρωνα

την τρελλη μου επιθυμια να τον φερω πισω......ματαια βεβαια....

Συζητωντας ομως με τους γονεις μου κ με τον αντρα μου

συνειδητοποιησα οτι με αυτο το τροπο θα πληγωνομασταν

ολοι ακομα περισσοτερο.....γιατι πολυ απλα ενα ονομα

δεν αλλαζει τιποτα......κ δεν φερνει τιποτα πισω.......

Ο καθενας μας εχει τη θεση του σ αυτο το κοσμο

κ οπως λενε κ οι παλιοι καθε παιδι γεννιεται με το

ονομα του οσο κ αν εμεις θελουμε να του δωσουμε αλλο..

Τελικα του δωσαμε το ονομα του πεθερου μου

-οχι λογο παραδοσης- αλλα γιατι ειναι λεβεντια

κ τον αγαπαμε πολυ!

Ετσι κ τα παιδια μας αγαπαμε κ λατρευουμε

οχι για τα ονοματα αλλα γιατι ειναι παιδια μας.

Ευχομαι να σας πανε ολα καλα κ να βρειτε

μια λυση.

εγω δεν θεωρώ ότι είναι κακό..είναι παράδοση στην ελληνική οικογένεια κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης..ούτε ότι όταν θα τον βλέπουν θα βλέπουν το νεκρό παιδί τους..δεν χρειάζεται νομίζω να είμαστε αντιδραστικές σε όλα βρε κορίτσια..καμιά φορά αν πρόκειται να δώσουμε χαρά σε τόσο δικό μας άνθρωπο, γιατί να μην το κάνουμε??θα επαναφέρω το ερώτημα, αν δηλαδή ο παππούς είχε πεθάνει νέος, δεν θα βάζατε τ όνομα του παππού??θα σκεφτόσουνα και τότε συγκρίσεις??νομίζω ότι καλό θα είναι να ειμαστε και λίγο συγκαταβατικές για να μπορούν να λειτουργούνε και οι οικογένειες μας, και να μην είμαστε συνέχεια στα άκρα και στην κόντρα..και στο κάτω κάτω δεν είναι μόνο της μανας το παιδί :wink: ας σκεφτόμαστε και τους άλλους κάποιες φορές..

Κορίτσια σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις απάντήσεις σας. Είναι καλό να βλέπεις πολλές και διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο είμαι ακόμα μπερδεμένη αλλά είμαι βέβαιη πως θα το ξεπεράσουμε που θα πάει :D

Διαφημίσεις

γενικα ειμαι της αποψης οτι με το να βγαλω ενα ονομα στο παιδι μου δε τιμω κανενα. δε μου αρεσει καθολου αυτη η συνηθεια...το παιδι ειναι ενα ξεχωριστο ατομο και δε θελω να κουβαλαει ενα ονομα επειδη λενε τη γιαγια του ετσι.

τωρα οντως ειναι λιγο περιεργη η κατασταση. καταρχην δε συμφωνω καθολου με τη συμφωνια που κανατε. τι παει να πει αν ειναι κοριτσι η αν ειναι αγορι? δηλαδη αν εσυ θελεις να τη βαφτισεις αφρουλα θα πρεπει συμφωνησει ο αντρας σου?

ειναι λιγο καπως παντως το ζητημα. εγω θα ηθελα να καταλαβω πως το βλεπει ο αντρας σου. θα ηθελα να μας πεις αν του εχεις πει τις φοβιες και τους ενδοιασμους σου και αν παρολα αυτα θελει...

προσπαθω να μπω στη θεση σου και να αποφασισω τι θα εκανα εγω αλλα δε μπορω γιατι απο την αρχη θα επαιρνα αλλη θεση.

αληθινα δε ξερω...και ξερω οτι δε σε βοηθησα :oops:

μαλλον οχι...δε θα το εκανα...

γενικα ειμαι της αποψης οτι με το να βγαλω ενα ονομα στο παιδι μου δε τιμω κανενα. δε μου αρεσει καθολου αυτη η συνηθεια...το παιδι ειναι ενα ξεχωριστο ατομο και δε θελω να κουβαλαει ενα ονομα επειδη λενε τη γιαγια του ετσι.

τωρα οντως ειναι λιγο περιεργη η κατασταση. καταρχην δε συμφωνω καθολου με τη συμφωνια που κανατε. τι παει να πει αν ειναι κοριτσι η αν ειναι αγορι? δηλαδη αν εσυ θελεις να τη βαφτισεις αφρουλα θα πρεπει συμφωνησει ο αντρας σου?

ειναι λιγο καπως παντως το ζητημα. εγω θα ηθελα να καταλαβω πως το βλεπει ο αντρας σου. θα ηθελα να μας πεις αν του εχεις πει τις φοβιες και τους ενδοιασμους σου και αν παρολα αυτα θελει...

προσπαθω να μπω στη θεση σου και να αποφασισω τι θα εκανα εγω αλλα δε μπορω γιατι απο την αρχη θα επαιρνα αλλη θεση.

αληθινα δε ξερω...και ξερω οτι δε σε βοηθησα :oops:

μαλλον οχι...δε θα το εκανα...

Υποτιθεται πως αν θα ηταν αγορι θα επαιρνε το ονομα του πεθερου ενω αν ηταν κοριτσι τη μητερας μου. Αυτή ηταν η συμφωνια. Τα ονόματα ηταν προκαθορισμενα.

αρα δεν ειπατε πως θα διαλλεξω ενα οποιοδηποτε ονομα, το ξεκαθαρισατε δηλαδη? αρα δεν αθετεις καποια συμφωνια!

δε ξερω βρε κουκλα μου....εσυ τελικα κλινεις προς τα καπου?

οχι ακομα... ειμαι ακομα μπερδεμενη. αν δεν καταφερω να το κανω να με καταλαβει ισως συμβιβαστω και να μπει σαν δευτερο ονομα το ονομα του αδερφου αλλα σίγουρα να τον φωναζουμε με το ονομα του πεθερουυ. δεν ξερω....

Διαφημίσεις

Δεν θέλω να έχει ένα όνομα που θα θυμίζει στενάχωρα πράγματα... Θέλω κάτι αισιόδοξο και χαρούμενο. Είμαι υπερβολική?

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο λογικό και σωστό απ'αυτό!!!

Πιστεύω πως οι γονείς πρέπει να διαλέγουν ένα όνομα για το παιδί τους που θα τους αρέσει και θα το αγαπάνε για κάποιον λόγο.

Ο λόγος μπορεί να είναι ένα όνομα που αγαπάμε γιατί μας θυμίζει κάτι ή ένα όνομα που αγαπάμε γιατί δεν μας θυμίζει τίποτα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, για μένα αυτό που μετράει, είναι το όνομα αυτό να βρίσκει σύμφωνους και τους 2 γονείς!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο ένας από τους δύο γονείς να προβληματίζεται και καμμιά φορά να υποφέρει κιόλας,

για το όνομα που θα δώσει στο παιδί του.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στην εποχή μας!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει η Γιάννα να στεναχωριέται για να κάνει χαρούμενο τον άντρα της...ή το αντίθετο.

Γιάννα δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μας είπες πως η αρχική συμφωνία που έκανες με τον άντρα σου ήταν "διαλέγεις όνομα για το αγόρι και διαλέγω όνομα για το κορίτσι".

Κάνοντας μια τέτοια συμφωνία, δίνεις το ελεύθερο στον άλλον να διαλέξει ότι όνομα θέλει χωρίς να μπορείς να πεις κουβέντα!

......δεν σκέφτηκες πως υπάρχει ένας νεκρός αδελφός και μπορεί να γινότανε αυτό που έχεις να αντιμετωπίσεις τώρα?...η "παράδοση μας" έχει πολλά τέτοια παραδείγματα.....(την μαμά μου ήταν να την βγάλουν Δήμητρα και η νονά της μες την εκκλησία άλλαξε το όνομα και της έδωσε το όνομα της πεθαμένης της αδελφής!!!)

Είναι ρίσκο μια τέτοια συμφωνία εκτός αν είσαι απόλυτα σίγουρη για τις επιλογές του συζύγου σου...

Πιστεύω πως πρέπει να εξηγήσεις στον άντρα σου πως η σκέψη του να δώσει το όνομα του χαμένου του αδελφού, είναι κάτι που βρίσκεις πολύ ανθρώπινο και καταλαβαίνεις τα αισθήματά του για το συγκεκριμένο θέμα αλλά πως αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα σε κάνει δυστυχισμένη γιατί δεν θέλεις να συνδεθεί το όνομα του παιδιού σας με έναν άνθρωπο που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή, και πως θα ήθελες για το μωράκι σας ένα όνομα αισιόδοξο όπως μας έγραψες.

Πρέπει να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση για να μπορέσεις και εσύ να καταλάβεις τι κενό μέσα του προσπαθεί να καλύψει θέλοντας κάτι τέτοιο αλλά να καταλάβει κι εκείνος πόσο δύσκολο είναι για σένα να συνδεθεί το όνομα μωρού σας με μια τραγική ιστορία...

Ίσως η λύση ενός άσχετου ονόματος θα ήταν ότι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση.

Τουλάχιστον δεν θα νιώθει πως δίνοντας το όνομα του πατέρα του "αδικεί" τον χαμένο αδελφό του...

Για σκέψου το, μπορείτε να κάνετε μια καινούργια συμφωνία, που θα λέει ότι θα διαλέξετε μαζί για τα παιδάκια σας όνομα που δεν θα έχουν καμμία σχέση με κανέναν από τις οικογένειές σας.

......ή θα μπορούσες να του προτείνεις το όνομα "Άγγελος" αν σ'αρέσει και να του πεις πως μπορεί να σκέφτεται πως το παιδάκι σας έχει σαν φύλακα άγγελο τον θείο του.......νομίζω πως είναι πολύ αισιόδοξο και τρυφερό φωνάζοντας τον γιό σας έτσι, να νιώθει πως έχει και την προστασία και αγάπη του χαμένου του αδελφού...

.png.png

Δεν θέλω να έχει ένα όνομα που θα θυμίζει στενάχωρα πράγματα... Θέλω κάτι αισιόδοξο και χαρούμενο. Είμαι υπερβολική?

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο λογικό και σωστό απ'αυτό!!!

Πιστεύω πως οι γονείς πρέπει να διαλέγουν ένα όνομα για το παιδί τους που θα τους αρέσει και θα το αγαπάνε για κάποιον λόγο.

Ο λόγος μπορεί να είναι ένα όνομα που αγαπάμε γιατί μας θυμίζει κάτι ή ένα όνομα που αγαπάμε γιατί δεν μας θυμίζει τίποτα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, για μένα αυτό που μετράει, είναι το όνομα αυτό να βρίσκει σύμφωνους και τους 2 γονείς!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο ένας από τους δύο γονείς να προβληματίζεται και καμμιά φορά να υποφέρει κιόλας,

για το όνομα που θα δώσει στο παιδί του.

quote]

Ένας απο τους βασικούς λόγους που δεν θέλω να βγάλω τα ονόματα των πεθερικών μου :lol::lol: Να βλέπω το παιδί μου και να μου τους θυμίζουν!!!! Ααααααααααααααααα δεν θα το αντέξω :)

Μα τελικα γινεται για να στους θυμιζει......

Οταν συζητουσαμε με το συζυγο το θεμα, προσπαθουσε να με πεισει οτι απλα ειναι πολυ ωραιο το ονομα της αδερφης και δεν ειχε σχεση με την ιδια.......

Τον γιο του ομως δεν ηθελε με τιποτα να τον βαφτισει με το ονομα του πατερα του για να μη του τον θυμιζει μεν αλλα και επειδη ετρεμε μη του μοιασει σε κατι....... :lol:

Παντως εγω ετσι το χειριστικα......

1.Με στενοχωρει πολυ η ιδεα και μονο

2. Αδικο για το παιδι, γιατι του στερεις την μοναδικοτητα και το υποχρεωνεις να ακολουθει την ιστορια καποιου αλλου

3.Μεταφερεις την κακη ενεργεια και την κακοτυχια

4. Μειωνεις και την σημασια της αδερφης αφου χανει κι αυτη τη μοναδικοτητα της

5. Θα στενοχωριεται κι ο ιδιος αναβιωνοντας ασχημες αναμνησεις, ειδικα αν μας προκυψουν κακοτυχιες.....

Ολα τα λεφτα ειναι και το ποστ της ΝΤΙΝΑΤ......εγω θα το ανεφερα.....

Παντως εγω ετσι το χειριστικα......

1.Με στενοχωρει πολυ η ιδεα και μονο

2. Αδικο για το παιδι, γιατι του στερεις την μοναδικοτητα και το υποχρεωνεις να ακολουθει την ιστορια καποιου αλλου

3.Μεταφερεις την κακη ενεργεια και την κακοτυχια

4. Μειωνεις και την σημασια της αδερφης αφου χανει κι αυτη τη μοναδικοτητα της

5. Θα στενοχωριεται κι ο ιδιος αναβιωνοντας ασχημες αναμνησεις, ειδικα αν μας προκυψουν κακοτυχιες.....!

Ολα τα λεφτα ειναι και το ποστ της ΝΤΙΝΑΤ......εγω θα το ανεφερα.....

Σωστή η vera! :wink:

.png.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...