Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πενθος:αναβαλλεται η βαφτιση;;;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπερα παιδια!! Ξερετε αν σε περιπτωση θανατου παππου ή γιαγιας αναβαλλεται η βαφτιση μεχρι να περασουν 40 μερες;

Καλησπέρα!

Εννοείς παππού/γιαγιάς των γονιών ή του βρέφους;

Αν είναι των γονιών κι είστε σε χωριό π.χ. καλύτερα είναι να την αναβάλλετε,λόγω στενού κοινωνικού περίγυρου που είναι και χειρότερες οι κουβέντες...στις 40 μέρες κάντε τη

Αν είναι του βρέφους κι είναι όλα κανονισμένα κι είστε πάλι σε χωριό καλύτερα λόγω πάλι του κοινωνικού περίγυρου να συμβουλευτεις κάποιον μεγαλύτερο συγγενή...Αν πάλι είναι όλα κανονισμένα στις 40 μέρες,αλλά πολύ πιο κλειστά,προσωπική μου γνώμη...Αν κι εγω θα την ανέβαλλα για 6μηνο τουλάχιστον..

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Κανονικά αναβάλλονται αλλα ΠΑΝΤΑ εξαρτάται απο την καθε οικογένεια.Δεν γραφεται πουθενα γιατι εχει να κανει με την θλίψη του καθενος.

Θεωρητικά ενας θανατος φερνει θλίψη στο σπιτι και δεν υπαρχει μυαλο και προπάντων για αλλα γεγονοτα.

Παντα ομως οπως οριζει το καθε σπιτι.

Λυπαμαι αν κατι τετοιο σας συνεβει.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Οχι δεν αναβαλλετε ΤΙΠΟΤΑ....Αλλο μυστηριο και αλλο πένθος....Εχασα την μαμα μου και εγω την Κυριακη ειναι τα 40 της....

Βαπτιση καναμε κανονικα πριν το 15 Αυγουστο, απλα μετα δεν καναμε γλεντια και τετοια...Απλα φαγαμε μαζι ΟΛΟΙ και τέλος (σε πολυ κλειστο κυκλο)....Ρωτησα τον πατερ πριν παμε για βαπτιση και μου το πε αυτος....

Δεν εχει να κανει το Μυστηριο με το πένθος!!!!

Είχα ρωτήσει ιερωμένο για μια παρόμοια περίπτωση και είχε πεί οτι η βάφτιση είναι μυστήριο, δεν αναβάλλεται, απλά δε κάνεις μετά τραπέζια και νταβαντούρια!

Διαφημίσεις

Δεν απαγορεύεται, όπως το νιώθετε. Ήταν να βαφτίσω ένα κοριτσάκι και έχασα τη μητέρα μου, επέλεξα να το αναβάλω 40 μέρες λόγω πένθους.

it's never too late to start all over again

Κανένα μυστήριο δεν αναβάλλεται λόγω πένθους. Τα γλέντια και οι χοροί αναβάλλονται και αυτό γιατί πραγματικά δεν έχεις όρεξη, όχι για το τι θα πει ο κόσμος. Αν θέλεις πιο χαρούμενη βάπτιση θα το αναβάλλεις. Αν θέλεις απλά να γίνει το μυστήριο όμορφα και ωραία θα το κάνεις την ημερομηνία που είχες προγραμματίσει. Και αν μουρμουρίσει κανείς κακεντρεχής στείλτον σε κανέναν παπά - από τους καλούς όμως - να του εξηγήσει τι είναι η Βάφτιση.

Κανένα μυστήριο δεν αναβάλλεται λόγω πένθους.

Noμίζω πως κάνεις λάθος, ή διατυπώνεις λάθος. Αν κάποιος χάσει έναν άνθρωπο και λόγω πένθους έχει τα χάλια του, πώς θα κάνει μυστήριο. Απλώς Εκκλησία δεν απαγορεύει κανένα μυστήριο μετά από θάνατο.

it's never too late to start all over again

Αυτό εννοούσα. Ότι το μυστήριο ως μυστήριο για την Εκκλησία δεν υπάρχει λόγος να αναβληθεί. Δε νομίζω ότι ήμουν ασαφής, πόσο μάλλον όταν παρακάτω διευκρινίζω ότι αν δεν έχεις ο ίδιος όρεξη δεν το κάνεις. Θεολογικά μιλώντας όμως δεν υπάρχει λόγος αναβολής λόγω πένθους.

Διαφημίσεις

Κανένα μυστήριο δεν αναβάλλεται λόγω πένθους. Τα γλέντια και οι χοροί αναβάλλονται και αυτό γιατί πραγματικά δεν έχεις όρεξη, όχι για το τι θα πει ο κόσμος. Αν θέλεις πιο χαρούμενη βάπτιση θα το αναβάλλεις. Αν θέλεις απλά να γίνει το μυστήριο όμορφα και ωραία θα το κάνεις την ημερομηνία που είχες προγραμματίσει. Και αν μουρμουρίσει κανείς κακεντρεχής στείλτον σε κανέναν παπά - από τους καλούς όμως - να του εξηγήσει τι είναι η Βάφτιση.

πολυ καλα τα ειπε το biskotoloukoumaki (μα τι σιδηροδρομος ειναι αυτος :D:D)

κοριτσια σας ευχαριστω ολες απο οτι φαινεται η αποφαση ειναι καθαρα στο τι νιωθει ο καθενας. Ευτυχως δεν εχει συμβει τιποτα ακομη, αλλα ο ενας παππους της μπεμπας ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση :-( και σε ενα μηνα εχουμε τη βαφτιση... κατι ειπωθηκε απο τους δικους του για αναβολη της βαφτισης και ηθελα να ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ευχομαι και ελπιζω να πανε ολα καλα...Σας ευχαριστω πολυ να χαιρεστε τα παιδακια σας!!!:-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...