Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προετοιμασια για τον παιδικο σταθμο και προσαρμογη

Recommended Posts

Καλημερα μανουλες!

Εχω 2 παιδακια την Δεσποινα [27 μηνων] και τον Δημητρη [14 μηνων] και ημουν απο τις τυχερες που μπηκαν μεσω ΕΣΠΑ στον σταθμο που δηλωσαν [Φωτεινη Ηλιαχτιδα Προμπονα].

Πως μπορω να προετοιμασω τα παιδια για τον σταθμο? η Δεσποινα ειναι κοινωνικη πολυ κ οποτε περναμε απεξω χοροπηδαει κ φωναζει "χολειο" οποτε δν νομιζω οτι θα εχει ιδιαιτερο θεμα. Ο μικρουλης μου ομως μεχρι πριν λιγους μηνες ηταν τρομερα προσκολημενος σε εμας και δεν καθοταν ουτε με την γιαγια αν δν μας εβλεπε... Τους τελευταιους 2 μηνες παει και σε αλλους κ καθεται χωρις προβλημα αλλα δν ειναι κ σαν την αδερφη του να τρεχει σε ολους... το μωρο λοιπον πως το προετοιμαζω?

Μεχρι τωρα τα παιδια ηταν σπιτι με τον αντρα μου ο οποιος ειναι ανεργος, ξυπναγαν αργα [11] και ειχαν συνηθησει να παιζουμε εμεις μαζι τους συνεχεια. επαφες εχουν φυσικα και με αλλα παιδακια αλλα του μικρου του φαινεται αδιαφορο.. καθεται ονος του κ παιζει για λιγο αλλα μετα θελει παλι να παιξει μαζι μας... ζητησα 3 μερες αδεια στην πρωτη βδομαδα του σεπτεμβρη για την προσαρμογη αλλα θα ειναι αρκετο? εχω αγχωθει παρα πολυ ειδικα για τον μικρο...

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Διαφημίσεις

Η γνώμη μου είναι να ρωτήσεις ποια είναι η πολιτική του σταθμού για την προσαρμογή των παιδιών. Έτσι κι αλλιώς θα προσαρμόσεις την τακτική σου σε αυτό.

Επίσης σε συμβουλεύω να μην πας και τα δύο παιδιά. Η μικρή φαίνεται να μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Πήγαινέ την πρώτη και μετά από καμία εβδομάδα,΄πήγαινε και τον μικρό. ΕΠίσης μπορεί να την πάει και ο μπαμπάς της, αφού τα κρατάει, τα παιδιά θα τον εμπιστεύονται εξ ίσου, οπότε γιατί να μην συμμετέχει σε αυτό?

Μην έχεις αγωνία πάντως, γιατί την μεταδίδεις και στα παιδιά.

Καλή αρχή!

νομιζω οτι ειναι καλυτερα να τα στειλεις και τα δυο μαζι ετσι δεν θα νοιωθει ο ενας απο τους 2 πιο ασχημα...η οτι το ενα το αγαπατε πιο πολυ απο το αλλο...στο σταθμο μεσα στη βδομαδα θα εχει ηδη προσαρμοστει μην ανησυχεις εκει θα παιζει θα ακουει τραγουδακια ολα καλα θα ειναι...ποσο ειναι ο μικρουλης σου?

τωρα ειδα ποσο ειναι συγνωμη...θα τους πεις οτι θα πανε σε ενα μερος οπου θα παιζουνε και θα τραγουδανε θα εχει και αλλα παιδακια και διαφορα που μπορουν να καταλαβουν τα μικρουλια σου..μην τους πεις λςξεις οπως σχολειο που ειναι αγνωστο για αυτα πιθανον να τρομαξουν...

Στην Δεσποινα λεμε οτι το σχολειο ειναι ενα μερος που ειναι πολλα παιδακια μαζι κ λενε τραγουδακια και παιζουν... νομιζω πως ειναι πιο καλο να πανε μαζι γιατι θα εχουν ενα γνωστο προσωπο για τις πρωτες μερες... Η πολιτικη του σταθμου απο οσο ξερω ειναι τα παμε για 3 μερες περιπου λιγες ωρες και μετα κανονικα... Ο μπαμπας μας εννοειται θα συμμετεχει σε ολο αυτο... ο μικρουλης ομως με αγχωνει πολυ...

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...