Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γεννα στην 38η εβδ.

Recommended Posts

καλημερα!ειμαι στην 34η εβδομαδα κ προχθες που πηγα για ντοπλερ μου ειπε ο γιατρος μου οτι θα με βαλει να γεννησω γυρω στην 38 λογω διαβητη(οι τιμες ειναι στα ορια κ εδω κ ενα μηνα ακολουθω με επιτυχια διατροφη).με το που θα μπω στον μηνα μου θα παω να δει κ τραχηλο κ μετα μου ειπε να μηνω αθηνα(ειμαι απο επαρχεια).απο τη μια εχω βαρεθει να ειμαι εγγυος(ακουγετε καπως αυτο, ε?)απο την αλλη θα ειναι ενταξη το μωρο?θα με βαλει δηλαδη με προκλιση?ποναει?θα κανω βεβαια επισκληριδιο.υπαρχει περιπτωση να σπασουν νωριτερα τα νερα?θα με βαλει να κανω ενεσεις κορτιζονησ για τα πνευμονια του μωρου ή στην 38η εχουν σχηματιστει?

Διαφημίσεις

μην στεναχωριεσαι ολα καλα θα πανε...εγω θα εμπαινα με προκληση 38 και 1 αλλα λιγες ωρες πριν μπω με πιασαν οι πονοι...:D:D

Μια χαρα θα ειναι το μωρακι σου στην 38η βδομαδα δεν θεωρειτε προωρο...να εισαι ηρεμη ολα θα πανε καλα με το καλο ευχομαι

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εμενα ο γιατρος μου ειχε πει πως καλυτερα ειναι να μπω στην 38η εβδομαδα κ μετα να γεννησω...σε αυτην την εβδομάδα το μωρακι ειναι πλεον σχηματισμενο κ δεν νομιζω να χρειαστει να κανεις ενεσεις για τα πνευμονάκια του!τα νερα μπορει να σπασουν οτι ωρα να'ναι κ οποτε να'ναι κ αυτο ηταν παντα κατι που με τρομαζε!αφου σου ειπε ο γιατρος σου ομως, μην ανυσυχεις, να ξερεις πως θα εκανε το καλυτερο για εσενα κ το μωρακι σου!

ntRCp3.png

Εγώ παλι δεν καταλαβαινω γιατί πρεπει να σε βαλει να γεννήσεις την 38η εβδομάδα, προ-διαβήτη έχεις, όχι διαβήτη κύησης (πρεπει να κανεις ινσουλίνη για να χαρακτηριστεί η κατάστασή σου "διαβήτης κύησης").

Πάντως την 38η εβδομάδα δεν ειναι προωρο το μωρό, δε χρειάζεσαι ενέσεις κορτιζόνης, τώρα για το άν πονάει...΄ε, όσο να 'ναι γέννα ειναι. ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μα αν κανω επισκλιριδιο γιατι να ποναω?για να μου πει ο γιατρος οτι πρεπει να γεννησω στην 38η μαλλον κατι ξερει.διαβητη κυησης εχεις κ με μια τιμη ζαχαρου πανω απο το κανονικο.δεν αμφισβητω τα λεγομενα του.λες αυτος να θελει να με ξεγενναει 15αυγουστο?εξαλου αυτος ειναι ο γιατρος.ευχαριστω παντως πολυ για τις απαντησεις σας!

Διαφημίσεις

μα αν κανω επισκλιριδιο γιατι να ποναω?για να μου πει ο γιατρος οτι πρεπει να γεννησω στην 38η μαλλον κατι ξερει.διαβητη κυησης εχεις κ με μια τιμη ζαχαρου πανω απο το κανονικο.δεν αμφισβητω τα λεγομενα του.λες αυτος να θελει να με ξεγενναει 15αυγουστο?εξαλου αυτος ειναι ο γιατρος.ευχαριστω παντως πολυ για τις απαντησεις σας!

Με την επισκληρηδιο δεν πονας.....αλλα δεν την κανεις απο τη αρχη δεν γινεται....Παντως εμενα δεν με επιασε γιατι εχω προβλημα στην μεση...αλλα με επιασε για 10 λεπτα στην αρχη εεε ηταν μαγικο λες και πηγα για καφε ...με τη επισκληρηδιο θα σαι τελεια....με το καλο....ακου τον γιατρο σου και ολα θα πανε καλα:P:p

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

καλημερα!ειμαι στην 34η εβδομαδα κ προχθες που πηγα για ντοπλερ μου ειπε ο γιατρος μου οτι θα με βαλει να γεννησω γυρω στην 38 λογω διαβητη(οι τιμες ειναι στα ορια κ εδω κ ενα μηνα ακολουθω με επιτυχια διατροφη).με το που θα μπω στον μηνα μου θα παω να δει κ τραχηλο κ μετα μου ειπε να μηνω αθηνα(ειμαι απο επαρχεια).απο τη μια εχω βαρεθει να ειμαι εγγυος(ακουγετε καπως αυτο, ε?)απο την αλλη θα ειναι ενταξη το μωρο?θα με βαλει δηλαδη με προκλιση?ποναει?θα κανω βεβαια επισκληριδιο.υπαρχει περιπτωση να σπασουν νωριτερα τα νερα?θα με βαλει να κανω ενεσεις κορτιζονησ για τα πνευμονια του μωρου ή στην 38η εχουν σχηματιστει?

δειξε εμπιστοσυνη στο γιατρο σου(εφοσον δεν σου εχει δωσει αντιθετη εικονα) κ ολα θα πανε καλα!!!!κ εγω στην 38η εβδομαδα γεννησα λογω ελλειψης αμνιακου υγρου.ειχα εννοειται τους ιδιους φοβους με σενα κ ενα μωρακι που στους υπερηχους εβγαινε οριακα πανω απο 2,5 κιλα!τελικα ειχα ενα πολυ ομορφο κ γρηγορο φυσιολογικο τοκετο!η μπεμπα δε χρειαστηκε τιποτα!γι αυτο σου ειπε για 38η εβδομαδα ωστε το μωρο να ειναι πλεον τελειως σχηματισμενο.για μενα οτι σε αγχωνει καλυτερα να το συζητησεις μαζι του!!!να περασεις τις τελευταιες εβδομαδες εγκυμοσυνης σου ομορφα κ να σκεφτεσαι θετικα!!!

κι εγώ 38η θα γεννήσω λόγω δεύτερης κ.τ. το μωρό είναι πλήρως σχηματισμένο..δλδ η γειτόνισσά μου γέννησε από μόνη της στην 37 η της σπασανε τα νερά και όλα καλά..συμφωνώ απόλυτα, μη βιαζόμαστε να καταδικάσουμε τους γιατρούς μας..πρεπει να τους εμπιστευόμαστε..συνήθως για να μας βάζουν νωρίτερα και σε τόσο 'άβολη' γι αυτους ημερομηνία κάτι βλέπουν ..που εμείς δεν είμαστε γιατροί άρα όχι σε θέση να το δούμε..απλά πράγματα..

με το καλό..εγώ μπαίνω στο ρέα γύρω στις 20/8

διαβητη κυησης εχεις κ με μια τιμη ζαχαρου πανω απο το κανονικο.

Προσωπικά εκανα διαβήτη κύησης με χρήση ινσουλίνης και στις δυο μου εγκυμοσύνες, γέννησα με καισαρική εξαιτίας αυτου και τα μωρά μου εμειναν στην ΜΕΝΝ την πρωτη μερα της γέννησής τους για παρακολούθηση, γιατί αυτό ειναι το πρωτόκολλο στον διαβήτη κυησης.

Ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες μεν, αλλα να μην παραπληροφορούμε.

Εν πασει περιπτώσει δεν εχω ξανακούσει πρόκληση τοκετού την 38η εβδομάδα, σε σάκχαρο που ρυθμίζεται με τη διατροφή και ενώ δεν γίνεται χρήση ινσουλίνης. Μήπως έχει παρει πολυ βαρος το μωρό? Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη σου ειναι καλή?

Ο ενδοκρινολόγος σου τι λεει?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μα δεν αμφισβητω το γιατρο μου που θα με βαλει να γεννησω νωριτερα.απο τη στιγμη που το μωρο θα ειναι ενταξη δε θα ειχα προβλημα να γεννησω ακομα κ τωρα.αν οταν γεννησω το μωρο μεινει μια μερα στην μεν θα μπορεσω να το θηλασω?δηλ. δε θα το δω καθολου?

Διαφημίσεις

Εγω προσωπικά, αν δεν είχα βαρεθεί φυσικά να είμαι έγκυος, θα πρότεινα στο γιατρό μου να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα τουλάχιστον. Μπορεί να μην είναι πρόωρο το μωρό αλλά κάθε βδομάδα παίζει το ρόλο της. Η πρόκληση τόσο νωρίς (όταν το σώμα δηλαδή μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο για γέννα) είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε καισαρική. Ο γιατρός σου το ξέρει αυτό αλλά μπορεί να μην θέλει να σου πει για καισαρική για να μην τον θεωρήσεις χασάπη. Σκέψου ότι η εγκυμοσύνη φτάνει έως τις 42 εβδομάδες, άλλες γυναίκες μπορεί να γεννήσουν από μόνες τους την 38η αλλά άλλες να πάρουν όλο τον καιρό.

Εγω λεω εαν και εφοσον εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στο γιατρο σου να ακολουθησεις οτι σου λεει κατα γραμμα.Στο λεω αυτο απο προσωπικη εμπειρια...Δεν ειμαστε ολοι γιατροι κατι μπορει να βλεπει ο γιατρος που εμεις δεν το γνωριζουμε.

Εγω λεω εαν και εφοσον εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στο γιατρο σου να ακολουθησεις οτι σου λεει κατα γραμμα.Στο λεω αυτο απο προσωπικη εμπειρια...Δεν ειμαστε ολοι γιατροι κατι μπορει να βλεπει ο γιατρος που εμεις δεν το γνωριζουμε.

ακριβώς έτσι..το έχω γράψει και αλλού..εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας βρε κορίτσια..πόσες βλέπω που χωρίς ιατρικές γνώσεις σπεύδουν να τους αποδώσουν τις χειρότερες προθέσεις...πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό..

επίσης όντως κάτι μπορεί να βλέπει που να συναποτελεί παράγοντα για τοκετό στην 38η..

εμένα ο δικος μου στην προηγούμενη με είχε βάλει νωρίς για ντόπλερ..τώρα στην 35η δεν με έβαλε ακόμη...και όταν με ρώτησε μου είπε ότι κάτι είχε δει στον υπέρηχο..δλδ γερασμένο πλακούντα..δλδ να υπέθετα ότι το έκανε για να τα πάρει από το Μητέρα? κι όμως το κάνουν πολλές κοπέλες..και δεν το καταλαβαίνω, είναι ένα επιπλέον άγχος..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...