Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημοτικό σχολείο στον Πειραιά

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την άποψή σας για δημοτικό σχολείο στον Πειραιά.

Πολύ κοντά στο σπίτι μας είναι το 28ο δημόσιο δημοτικό σχολείο (Πασαλιμάνι), αλλά θα ήθελα και την άποψή σας για τα ιδιωτικά της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστώ,

Διαφημίσεις

Εσύ τί ακριβώς ψάχνεις? Απο ιδιωτικό σε ιδιωτικό έχει διαφορά. Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις? Θέλεις να είναι στην περιοχή? Θέλεις να είναι ένα μικρό ιδιωτικό της γειτονιάς ή ένα μεγάλο με παιδιά από διάφορες περιοχές? Έχεις κάτι στο νου σου?

Εσύ τί ακριβώς ψάχνεις? Απο ιδιωτικό σε ιδιωτικό έχει διαφορά. Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις? Θέλεις να είναι στην περιοχή? Θέλεις να είναι ένα μικρό ιδιωτικό της γειτονιάς ή ένα μεγάλο με παιδιά από διάφορες περιοχές? Έχεις κάτι στο νου σου?

Ένα καλό σχολείο που να διδάσκει σωστά τα παιδιά μου!

Αυτονόητο (για μένα) ότι δεν είναι λύση να ξεκινάνε τα ξημερώματα για να πηγαίνουν στα Βόρεια Προάστεια ή στην Παιανία.

Διαφημίσεις

Και αυτό που λές είναι γενικό. Αν πχ. θέλεις ένα εντατικό σχολείο, με δυνατό πρόγραμμα, η Παιδαγωγική είναι ένα καλό σχολείο (για παράδειγμα ξεκινάει με δύο ξένες γλώσσες στην πρώτη δημοτικού). Αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, ενδιαφέρον υπάρχει το Delasalle στον Αλιμο (το γυμνάσιο είναι το saint paul στον πειραιά). Κλασσική δύναμη η Λεόντειος στη Νέα Σμύρνη, με πολλά ερεθισματα ίσως πιο χαλαρό μαθησιακά, πιο καλλιτεχνικό με έμφαση στη μουσική και στα εικαστικά τα Εκπ. Μαλλιάρα στο Π. Φαληρο. (από την προσωπική μου εμπειρία όλα αυτά). Τα περισσότερα έχουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα γαλλικά και οικονομικά κινούνται λίγο πολύ στα ίδια (περ. 5000 ευρώ το χρόνο, ίσως ο Μαλλιάρας λίγο λιγότερο).

Αυτο εννοώ, τί ακριβώς θέλεις. Όλα αυτά, και άλλα θεωρούνται καλά σχολεία, όμως το κάθε ιδιωτικό έχει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, οπότε ξανασκέψουν τί είναι για σένα 'καλό σχολείο που να διδάσκει σωστά'.

Και αυτό που λές είναι γενικό. Αν πχ. θέλεις ένα εντατικό σχολείο, με δυνατό πρόγραμμα, η Παιδαγωγική είναι ένα καλό σχολείο (για παράδειγμα ξεκινάει με δύο ξένες γλώσσες στην πρώτη δημοτικού). Αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, ενδιαφέρον υπάρχει το Delasalle στον Αλιμο (το γυμνάσιο είναι το saint paul στον πειραιά). Κλασσική δύναμη η Λεόντειος στη Νέα Σμύρνη, με πολλά ερεθισματα ίσως πιο χαλαρό μαθησιακά, πιο καλλιτεχνικό με έμφαση στη μουσική και στα εικαστικά τα Εκπ. Μαλλιάρα στο Π. Φαληρο. (από την προσωπική μου εμπειρία όλα αυτά). Τα περισσότερα έχουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα γαλλικά και οικονομικά κινούνται λίγο πολύ στα ίδια (περ. 5000 ευρώ το χρόνο, ίσως ο Μαλλιάρας λίγο λιγότερο).

Αυτο εννοώ, τί ακριβώς θέλεις. Όλα αυτά, και άλλα θεωρούνται καλά σχολεία, όμως το κάθε ιδιωτικό έχει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, οπότε ξανασκέψουν τί είναι για σένα 'καλό σχολείο που να διδάσκει σωστά'.

Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι στην Παιδαγωγική δεν γίνεται η εντατική δουλειά που πλασάρουν. Αναφορικά με τις δύο ξένες γλώσσες, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως τα Γαλλικά δεν διδάσκονται φροντιστηριακά παρά μόνο από την Δ' Δημοτικού και μετά, όπως άλλωστε σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία διδάσκεται η δεύτερη ξένη γλώσσα. Αυτό το λένε και οι καθηγήτριες των γαλλικών στο σχολείο αυτό. Αναφορικά με το δυνατό πρόγραμμα, διαφωνώ πλήρως. Ένα σχολείο που ξεκινά με τη μελέτη των παιδιών μετά τα Χριστούγεννα (αρχές Ιανουαρίου) και κάθε Παρασκευή εν κάνει καθόλου μελέτη ενόψει Σαββ/κου μόνο δυνατό δεν το λες. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην κρίνουμ από το "φαίνεσθαι" και από αυτό που πλασάρει το κάθε σχολείο, γιατίο το συγκεκριμένο αριστεύει στις εντυπώσεις! Για τα υπόλοιπα σχολεία που λες, δεν΄έχω προσωπική εμπειρία. Ξέρω μόνο από τον κουμπάρο μας πως το Δελασάλ, αν και εξαιρετικό από εγκαταστάσεις, δεν κάνει πολύ καλή δουλειά, σε σχέση τουλάχιστον με το Γυμνάσιο Λύκειο. Ο κουμπάρος μας τελείωσε το Γυμνάσιο Λύκειο στον Πειραιά και έστειλε πριν 1-2 χρόνια το παιδί του στο νέο Δημοτικό, το οποίο βεβαίως πήρε μετά τα Χριστούγεννα και το έγραψε στο Παλλάδιο Βάρης. Μου είπε πως μόνο φαβφάρες και μεγάλα λόγια και από πιστοποίηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικί επίπεδο μηδέν. Για τη Λεόντειο, ξέρω πως είναι ένα καλό παλιό σχολείο με αναγνωρισμένο και δοκιμασμένο σύστημα σπουδών. Δυστυχώς, πάσχει από πρακτικά θέματα, π.χ. έχει λίγα σχολικά, τα οποία έχουν συγκεκριμένα δρομολόγια (δεν πάει από το κάθε σπίτι) και ο γονιός με το παιδί περιμένει στην πιο κοντινή στο σπίτι του στάση. Επίσης, δεν έχει απογευματινές δραστηριότητες (νομίζω μόνο φύλαξη). Για τα εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, δεν έχω ακούσει κάτι. Καλά λόγια έχω ακούσει για το αυστηρό σχολείο Ζαν Ντ' Αρκ. Δυστυχώς, ξεκινούν τα Αγγλικά στην Τετάρτη Δημοτικού και αυτό είναι αποτρεπτικό τουλάχιστον για μένα. Όλα τα προαναφερόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κοστίζουν από περίπου 6.000 ευρώ στο βασικό τους πρόγραμμα και κάποια (ΔΕΛΑΣΑΛ) 7.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχεις το ιδανικό σχολείο, επιλέγεις απλώς αυτό που είναι πιο κοντά σ' αυτό που ψάχνεις ως γονιός με τις προτεραιότητες που εσύ δίνεις. Και δυστυχώς, είναι αρκετά τα σχολεία που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Ναι, κι εγώ βλέπω με επιφύλαξη αυτά τα εντατικά προγράμματα. Πάντως για τους γονείς που το θέλουν (και είναι πολλοί), στην παιδαγωγική ξεκινάνε γαλλικά (χωρίς βιβλίο) και αγγλικά (με βιβλίο) από την α' δημοτικού. Μία φίλη που πηγαίνει εκεί τα παιδιά της είναι ευχαριστημένη.

Γιατί λες ότι το ΔΕΛΑΣΑΛ δεν κάνει καλή δουλειά? Θέλω να πω έχεις κάποια προσωπική εμπειρία? Εγώ νομίζω ότι είναι ένα καλό, μαζεμένο σχολείο, δίνει στα παιδιά ερεθίσματα αρκετά, είναι μεθοδικό στη δουλειά του, έχει και τις δραστηριότητές του, διαθέτει στα παιδιά όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, οι δασκάλες που ξέρω έχουν ενδιαφέρον, κάνει δράσεις εξωσχολικές, έχει καλές σχέσεις με τους γονείς κλπ. Το ξέρω γιατί πηγαίνουν τα παιδιά της οικογένειάς μας, μία χαρά τα βλέπω όλα αυτά. Επίσης το κόστος είναι κάτω από 5.000 χωρίς το σχολικό φυσικά. Γενικά με το σχολικό, όλα τα σχολεία ανεβαίνουν πολύ.

Ναι, κι εγώ βλέπω με επιφύλαξη αυτά τα εντατικά προγράμματα. Πάντως για τους γονείς που το θέλουν (και είναι πολλοί), στην παιδαγωγική ξεκινάνε γαλλικά (χωρίς βιβλίο) και αγγλικά (με βιβλίο) από την α' δημοτικού. Μία φίλη που πηγαίνει εκεί τα παιδιά της είναι ευχαριστημένη.

Γιατί λες ότι το ΔΕΛΑΣΑΛ δεν κάνει καλή δουλειά? Θέλω να πω έχεις κάποια προσωπική εμπειρία? Εγώ νομίζω ότι είναι ένα καλό, μαζεμένο σχολείο, δίνει στα παιδιά ερεθίσματα αρκετά, είναι μεθοδικό στη δουλειά του, έχει και τις δραστηριότητές του, διαθέτει στα παιδιά όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, οι δασκάλες που ξέρω έχουν ενδιαφέρον, κάνει δράσεις εξωσχολικές, έχει καλές σχέσεις με τους γονείς κλπ. Το ξέρω γιατί πηγαίνουν τα παιδιά της οικογένειάς μας, μία χαρά τα βλέπω όλα αυτά. Επίσης το κόστος είναι κάτω από 5.000 χωρίς το σχολικό φυσικά. Γενικά με το σχολικό, όλα τα σχολεία ανεβαίνουν πολύ.

Το ΔΕΛΑΣΑΛ Saint Paul στον Άλιμο ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με δασκάλους παλιούς αποφοίτους του Saint Paul, νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά. Δυστυχώς, απ'ότι γνωρίζω και πριν ακόμη ξεσπάσει το θέμα με το ενιαίο μισθολόγιο ή όχι των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έκανε δραστικότατες περικοπές στους μισθούς τους (μέσος μισθός γύρω στα 900 ?). Προφανώς αυτό (εικάζω, δεν μπορώ να ξέρω) συνετέλεσε αρνητικά στο όλο κλίμα της εκπαιδευτικής δουλειάς του σχολείου. Ίσως όμως και όχι. Πάντως, ακούγοντας τον κουμπάρο μας που ο ίδιος αποφοίτησε από το Saint paul στον Πειραιά, τα παιδιά του δεν διδάσκονταν όπως θα έπρεπε, με το ρυθμό και τη δυναμική της τάξης αυτού του ονόματος του σχολείου. Τα χρήματα ήταν 7.000 μαζί με το σχολικό (χωρίς άλλα εξτρά στην τιμή αυτή) και γενικά δεν ήταν αυτό που ο ίδιος περίμενε. Σήμερα πηγαίνουν στο Παλλάδιο Βάρης (διέκοψαν μετά τα Χριστούγεννα) και μου λέει πως τα παιδιά μαθαίνουν εκεί όπως πρέπει.

Παρ΄ολα αυτά που μας είπε, εγώ μαζί με τον άντρα μου επισκεφτήκαμε το ΔΕΛΑΣΑΛ γιατί πάντα θέλω να έχω και προσωπική εικόνα και επαφή με τον κάθε Διεθυντή, να δω και να ακούσω. Το σχολείο, ως χώρος, μας άφησε άριστες εντυπώσεις! Ολοκαίνουργιο, ευήλιο, καθαρό με υπέροχες σχολικές αίθουσες. Θα σου πω όμως τί είδα. Περνώντας από τάξη σε τάξη και κοιτώντας διακριτικά από το μικρό γυάλινο παραθυράκι που έχει πάνω η πόρτα (χωρίς να ανοίγουμε τις αίθουσες για να μην διακόπτουμε το μάθημα), οι περισσότερες αίθουσες ήταν σχεδόν "μουγκές", το μάθημα δεν είχε δυναμική, σα να διάβαζε κάποιος χαμηλόφωνα και οι άλλοι κοιμόντουσαν, σε άλλες αίθουσες, κάποιος ήταν στον πίνακα, αλλά στεκόταν όρθιος χωρίς να καταλαβαίνεις αν μιλά, γράφει ή κάνει κάτι άλλο. Και το κερασάκι στην τούτρα! Σε μια από τις μικρες τάξεις, βλέπω μέσα στην απόλυτη ησυχία μια μεγάλη γυναίκα να κάθεται σ' ένα θρανίο δίπλα σε μια μαθήτρια και κάτι να γράφει, ενώ η δασκάλα της τάξης ήταν όρθια και μίλαγε. Λέω στην υπεύθυνη που μας ξεναγούσε: "Συγγνώμη, ποια είναι αυτή που κάθεται και τί ακριβώς κάνει;" και μου απαντά "α, αυτή; είναι η δασκάλα των αγγλικών και διορθώνει το γραπτό της μαθήτριας!!! Πώς;;;; Τρελάθηκα! Συγνώμη, δεν υπάρχει αίθουσα δασκάλων; Την ώρα του μαθήματος της γλώσσας, η αγγλικού διορθώνει γραπτά μέσα στην τάξη; Πώς να συγνεντρωθούν τα παιδιά, πώς να μην αποσπάται η προσοχή τους; Αυτό δεν το έχω δει πουθενά!

Γενικά, η τάξη πρέπει να έχει δυναμισμό, ζωντάνια, η δασκάλα να έχει σταθερό και ζωντανό τόνο στη φωνή της και να βρίσκει τον τρόπο να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι να τα κοιμίζει, ειδικά στις μικρές τάξεις! Μ' αυτό έφριξα! Ήταν αρκετό για να με αποτρέψει.

Όπως έχω γράψει αλλού επισκέφτηκα αρκετά σχολεία. Δεν ξέρω αν η επιλογή που έκανα ήταν η σωστή. Τα έβαλα σε μια ζυγαριά θετικά-αρνητικά του κάθε σχολείου και πήρα μια απόφαση ανάλογα με το πού έγερνε η ζυγαριά, επισκέφτηκα βεβαίως και το ένστικτό μου! Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαι σε θέση να σας πω αν η επιλογή μου με δικαίωσε.

Επεξεργάστηκαν by cateyes
δεν "επισκέφτηκα" φυσικά το ένστικτό μου....το εμπιστεύτηκα.

Σε εμάς δεν 'έπαιζε' το ΔΕΛΑΣΑΛ (ίσως πολύ αρχικά), γι αυτό και δεν πήγα από εκεί. Έχω πάει στις εκδηλώσεις των παιδιών της φίλης μου.

Τώρα, για το αν κάναμε καλή επιλογή, νομίζω ότι κάναμε, γιατί κρίναμε με βάση το ένστικτό μας, οπότε κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για εμάς. Αν είναι γενικά η καλύτερη επιλογή, εγώ νομίζω ότι δεν ταιριάζουν όλα τα σχολεία σε όλους, οπότε δεν υπάρχει 'το καλύτερο' σχολείο. Αυτά είναι σχετικά. Του χρόνου, όπως λές, θα κάνουμε πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Προς το παρόν, ας ετοιμαστούμε για τον .... Αγιασμό!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

καλημέρα! μένουμε και μείς πειραια και αν και θα πάμε πρώτη το επόμενο σχολικό έτος, έχει ήδη αρχίσει να με προβληματίζει η επιλογή του σχολείου.

γεωγραφικά είμαστε πολύ κοντά στο 20ο αλλά και στο 58ο, από όσο τσέκαρα. δεν ξέρω όμως που ανήκουμε. έχετε να μου πείτε κάτι για τα σχολεία αυτά; μια άλλη επιλογή που σκέφτομαι είναι η ράλλειος.

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Το ΔΕΛΑΣΑΛ Saint Paul στον Άλιμο ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με δασκάλους παλιούς αποφοίτους του Saint Paul, νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά. Δυστυχώς, απ'ότι γνωρίζω και πριν ακόμη ξεσπάσει το θέμα με το ενιαίο μισθολόγιο ή όχι των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έκανε δραστικότατες περικοπές στους μισθούς τους (μέσος μισθός γύρω στα 900 ?). Προφανώς αυτό (εικάζω, δεν μπορώ να ξέρω) συνετέλεσε αρνητικά στο όλο κλίμα της εκπαιδευτικής δουλειάς του σχολείου. Ίσως όμως και όχι. Πάντως, ακούγοντας τον κουμπάρο μας που ο ίδιος αποφοίτησε από το Saint paul στον Πειραιά, τα παιδιά του δεν διδάσκονταν όπως θα έπρεπε, με το ρυθμό και τη δυναμική της τάξης αυτού του ονόματος του σχολείου. Τα χρήματα ήταν 7.000 μαζί με το σχολικό (χωρίς άλλα εξτρά στην τιμή αυτή) και γενικά δεν ήταν αυτό που ο ίδιος περίμενε. Σήμερα πηγαίνουν στο Παλλάδιο Βάρης (διέκοψαν μετά τα Χριστούγεννα) και μου λέει πως τα παιδιά μαθαίνουν εκεί όπως πρέπει.

Παρ΄ολα αυτά που μας είπε, εγώ μαζί με τον άντρα μου επισκεφτήκαμε το ΔΕΛΑΣΑΛ γιατί πάντα θέλω να έχω και προσωπική εικόνα και επαφή με τον κάθε Διεθυντή, να δω και να ακούσω. Το σχολείο, ως χώρος, μας άφησε άριστες εντυπώσεις! Ολοκαίνουργιο, ευήλιο, καθαρό με υπέροχες σχολικές αίθουσες. Θα σου πω όμως τί είδα. Περνώντας από τάξη σε τάξη και κοιτώντας διακριτικά από το μικρό γυάλινο παραθυράκι που έχει πάνω η πόρτα (χωρίς να ανοίγουμε τις αίθουσες για να μην διακόπτουμε το μάθημα), οι περισσότερες αίθουσες ήταν σχεδόν "μουγκές", το μάθημα δεν είχε δυναμική, σα να διάβαζε κάποιος χαμηλόφωνα και οι άλλοι κοιμόντουσαν, σε άλλες αίθουσες, κάποιος ήταν στον πίνακα, αλλά στεκόταν όρθιος χωρίς να καταλαβαίνεις αν μιλά, γράφει ή κάνει κάτι άλλο. Και το κερασάκι στην τούτρα! Σε μια από τις μικρες τάξεις, βλέπω μέσα στην απόλυτη ησυχία μια μεγάλη γυναίκα να κάθεται σ' ένα θρανίο δίπλα σε μια μαθήτρια και κάτι να γράφει, ενώ η δασκάλα της τάξης ήταν όρθια και μίλαγε. Λέω στην υπεύθυνη που μας ξεναγούσε: "Συγγνώμη, ποια είναι αυτή που κάθεται και τί ακριβώς κάνει;" και μου απαντά "α, αυτή; είναι η δασκάλα των αγγλικών και διορθώνει το γραπτό της μαθήτριας!!! Πώς;;;; Τρελάθηκα! Συγνώμη, δεν υπάρχει αίθουσα δασκάλων; Την ώρα του μαθήματος της γλώσσας, η αγγλικού διορθώνει γραπτά μέσα στην τάξη; Πώς να συγνεντρωθούν τα παιδιά, πώς να μην αποσπάται η προσοχή τους; Αυτό δεν το έχω δει πουθενά!

Γενικά, η τάξη πρέπει να έχει δυναμισμό, ζωντάνια, η δασκάλα να έχει σταθερό και ζωντανό τόνο στη φωνή της και να βρίσκει τον τρόπο να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι να τα κοιμίζει, ειδικά στις μικρές τάξεις! Μ' αυτό έφριξα! Ήταν αρκετό για να με αποτρέψει.

Όπως έχω γράψει αλλού επισκέφτηκα αρκετά σχολεία. Δεν ξέρω αν η επιλογή που έκανα ήταν η σωστή. Τα έβαλα σε μια ζυγαριά θετικά-αρνητικά του κάθε σχολείου και πήρα μια απόφαση ανάλογα με το πού έγερνε η ζυγαριά, επισκέφτηκα βεβαίως και το ένστικτό μου! Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαι σε θέση να σας πω αν η επιλογή μου με δικαίωσε.

Καλημερα,

Στα περισσοτερα σχολεια των νοτιων προαστειων τουλαχιστον που εχω επισκευτει (Λεοντειος,Σταυρακης,Μαλλιαρας,Δελασαλ)υπαρχει δευτερος δασκαλος στην ταξη ο οποιος συνδραμει στη διδασκαλια τουλαχιστον στις προγραφικες ασκησεις.Ετσι διασφαλιζεται οτι τα παιδια προχωρουν ολα με τον ιδιο ρυθμο.Επισης σε μερικα απο αυτα οι δασκαλοι των ξενων γλωσσων η οι δασκαλοι αλλων ειδικοτητων συνυπαρχουν με τον δασκαλο στην ταξη.Επισης η ησυχια και η ταξη την διαρκεια του μαθηματος ειναι προαπαιτουμενο για τη μαθηση ειδικα στις πρωτες ταξεις οπου δεν επιδιωκεται μονο η μαθηση αλλα και η εκμαθηση συμπεριφορας.Ολοι κρινουμε με υποκειμενικα κριτιρια και προηγουμενες εμπειριες μας απο αλλα δημοτικα η νηπιαγωγεια οπου πχ τα παιδια τρεχουν ανεμελα στο γρασιδι παιζοντας και πιστευουμε οτι ετσι πρεπει να ειναι και στα δημοτικα.Για ολα υπαρχει ενα μετρο.Το παιδι πρεπει να παιζει και στο διαλλειμα και το παιχνιδι βοηθα και ως μερος της εκπαιδευτικης διαδικασιας.Το παιδι πρεπει να παιζει και μετα το σχολειο ομως και αυτο δεν μπορει και δεν πρεπει να το υποκαταστησει το σχολειο.Δεν ξερω αν θα προτιμουσατε την ωρα του μαθηματος να επικρατει αναστατωση και τα "ατακτα"παιδια να ενοχλουν τα πιο ησυχα.Αυτο δεν θεωρειται επιτρεπτο σε σχολεια επιπεδου με αρχες οπου προσπαθει να διασφαλιστει ενα ομαλο μαθησιακο περιβαλλον.

Καλημερα,

Στα περισσοτερα σχολεια των νοτιων προαστειων τουλαχιστον που εχω επισκευτει (Λεοντειος,Σταυρακης,Μαλλιαρας,Δελασαλ)υπαρχει δευτερος δασκαλος στην ταξη ο οποιος συνδραμει στη διδασκαλια τουλαχιστον στις προγραφικες ασκησεις.Ετσι διασφαλιζεται οτι τα παιδια προχωρουν ολα με τον ιδιο ρυθμο.Επισης σε μερικα απο αυτα οι δασκαλοι των ξενων γλωσσων η οι δασκαλοι αλλων ειδικοτητων συνυπαρχουν με τον δασκαλο στην ταξη.Επισης η ησυχια και η ταξη την διαρκεια του μαθηματος ειναι προαπαιτουμενο για τη μαθηση ειδικα στις πρωτες ταξεις οπου δεν επιδιωκεται μονο η μαθηση αλλα και η εκμαθηση συμπεριφορας.Ολοι κρινουμε με υποκειμενικα κριτιρια και προηγουμενες εμπειριες μας απο αλλα δημοτικα η νηπιαγωγεια οπου πχ τα παιδια τρεχουν ανεμελα στο γρασιδι παιζοντας και πιστευουμε οτι ετσι πρεπει να ειναι και στα δημοτικα.Για ολα υπαρχει ενα μετρο.Το παιδι πρεπει να παιζει και στο διαλλειμα και το παιχνιδι βοηθα και ως μερος της εκπαιδευτικης διαδικασιας.Το παιδι πρεπει να παιζει και μετα το σχολειο ομως και αυτο δεν μπορει και δεν πρεπει να το υποκαταστησει το σχολειο.Δεν ξερω αν θα προτιμουσατε την ωρα του μαθηματος να επικρατει αναστατωση και τα "ατακτα"παιδια να ενοχλουν τα πιο ησυχα.Αυτο δεν θεωρειται επιτρεπτο σε σχολεια επιπεδου με αρχες οπου προσπαθει να διασφαλιστει ενα ομαλο μαθησιακο περιβαλλον.

Εγώ δεν μίλησα αόριστα για σχολεία. Μίλησα απολύτως συγκεκριμένα γι' αυτό που είδα εγώ στο συγκεκριμένο σχολείο. Επίσης, γι αυτό που η ίδια η υπεύθυνη μου είπε "ότι δηλαδή στο μάθημα της γλώσσας με τη δασκάλα τους, η καθηγήτρια των αγγλικών διόρθωνε γραπτά αγγλικών(!!). Ανεπίτρεπτο κατ' εμέ!!! Επίσης, πουθενά στο μήνυμά μου (διαβάστε το πιο προσεκτικά αν θέλετε) δε λέω ότι προτιμώ να επικρατεί αναστάτωση σε μια τάξη και τα άτακτα παιδιά να ενοχλούν τα υπόλοιπα. Είπα ότι θέλω να υπάρχει ζωντάνια σε μια τάξη, δηλ. να ακούγεται η φωνή της δασκάλας και τα παιδιά να συμμετέχουν στο μάθημα. Αυτό που εγώ είδα εκεί είναι μια δασκάλα όρθια να μιλά (σχεδόν ψιθυριστά), μία καθηγήτρια αγγλικών να διορθώνει γραπτά καθιστή σε θρανείο και τα παιδιά σχεδόν κοιμόντουσαν, μια απόλυτη βαρεμάρα....

Επίσης, πάλι απολύτως συγκεκριμένα είπα πως ο κουμπάρος μας, απόφοιτος του Saint Paul στον Πειραιά και φανατικός υποστηρικτής αυτών των σχολείων πήρε το παιδί του άρον άρον μετά το πρώτο τρίμηνο, γιατί όπως μας είπε το σχολείο υστερεί πραγματικά σε εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά, ενώ αριστεύει στις εντυπώσεις (εγκαταστάσεις σούπερ ντούπερ κλπ.). Επίσης και άλλοι γονείς πήραν τα παιδιά τους στα μέσα της χρονιάς από το ίδιο σχολείο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω 3 άλλα παιδάκια που διέκοψαν από εκεί και γράφτηκαν σε άλλο σχολείο των νοτίων προαστίων (μπορώ να μάθω και τα ονόματά τους και να σου τα στείλω με π.μ.. διότι πήγαν στο σχολείο και το τμήμα που ήταν πέρισυ ο γιος της κολλητής μου). Οικονομικά τα δύο σχολεία έχουν τα ίδια δίδακτρα, άρα σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος. Δε μπορεί ξαφνικά όλοι να τρελάθηκαν και να τα έβαλαν στα καλά καθούμενα με το σχολείο!

Επίσης, στο μήνυμά μου έγραψα ότι και η σχετική ανάκριση, στην οποία υπέβαλα το Διευθυντή, δεν απέδωσε. Είδα ένα υποτονικό άνθρωπο, που στις ερωτήσεις μου σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις αξιολογήσεις, επιτηδευμένα δεν μου απαντούσε. Άλλαξε θέμα 3 φορές!!! Αργότερα, μου είπε ο κουμπάρος μου ότι οι περισσότερες δασκάλες, απόφοιτοι του Saint Paul και οι ίδιες και αρκετά νεαρές στην ηλικία και οι οποίες υπέστησαν δραματικές περικοπές (πριν καν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), προφανώς ήταν πολύθ δυσαρεστημένες.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ κατέθεσα τις προσωπικές μου εντυπώσεις. Πέρισυ επισκέφτηκα δέκα σχολεία και αυτό που είδα και ένοιωσα στις τάξεις σ' αυτό δεν το είδα πουθενά αλλού και δε μου άρεσε καθόλου. Καλό είναι πάντως, να είμαστε απολύτως βέβαιοι (προσωπικά οι ίδιοι) γι αυτό που υποστηρίζουμε, πριν πάρουμε αντίθετη θέση σ΄αυτό που λέει ένας γονιός (άλλωστε, κανείς δεν υποχρεώνει κανένα να κάνει κάτι, άλλωστε σε όλο το forum μέσα από την ανταλλαγή απόψεων κάτι μαθαίνουμε όλοι) εκτός βέβαια κι αν ανήκουμε στο προσωπικό του συγκεκριμένου σχολείου....τότε φυσικά έχουμε κάθε λόγο να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας, ότι όλα λειτουργούν άριστα!!!

Εγώ προσωπικά όταν ακούω καλά ή κακά λόγια για ένα σχολείο, πριν σχηματίσω οποιαδήποτε άποψη, επισκέπτομαι το ίδιο σχολείο και γνωρίζω τη Διεύθυνση και μιλώ μαζί τους και κάνω και τη σχετική έρευνα. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ και στη δουλειά μου. Δε δέχομαι άξιωματικά τις θέσεις άλλων. Απλώς τις χρειάζομαι για να ξεκινήσω την έρευνα μου. Αυτό σε όλους τους τομείς.

Συμφωνω μαζι σας οτι πρεπει να ερευνουμε ειδικα οταν προκειται για ενα τοσο σοβαρο θεμα οσο η εκπαιδευση του παιδιου μας.Και πρεπει να ακολουθουμε το ενστικτο μας .

Θα σας πω την προσωπικη μου εμπειρια.

Το σχολειο που εγραψα το γιο μου πριν 5 χρονια θεωρειται ισως το καλυτερο δημοτικο της Αθηνας (δεν θα το κατονομασω).Εβαλα λυτους και δεμενους που λεει ο λογος.Εκει δεχτηκε το bulling ενος συμμαθητη του.Μετα απο τρεις συστασεις στη διευθυνση τιποτα δεν αλλαξε.Τελικα τον πηρα.Η λιστα αναμονης πισω μου ηταν τεραστια.

Τιποτα ομως δεν με ειχε προιδεασει γι αυτο.Το σχολειο μου ειχε δωσει τις καλυτερες εντυπωσεις.Και ολοι μου ελεγαν οτι ειμαι υπερβολικος,δεν μπορει σε αυτο το σχολειο να εγινε κατι τετοιο.Θελω να πω οτι υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες που μπορει να μας επηρεασουν η να μας αλλαξουν γνωμη.Επισης πολλες φορες χρειαζεται να παθουμε για να μαθουμε.Για καθε σχολειο που ειχα ψαξει θυμαμαι ειχα ακουσει τοσα θετικα οσο και αρνητικα ωσπου στο τελος τον εγραψα στο πιο κοντινο μου οπου και εκανε φιλους και ειχε και πολυ χρονο να παιξει και τον βλεπουμε περισσοτερο.Ειναι αριστος και του χρονου ελπιζω και ευχομαι να παει στο κολλεγιο οπως τον παρακινουν οι δασκαλοι του.:cool:

Συμφωνω μαζι σας οτι πρεπει να ερευνουμε ειδικα οταν προκειται για ενα τοσο σοβαρο θεμα οσο η εκπαιδευση του παιδιου μας.Και πρεπει να ακολουθουμε το ενστικτο μας .

Θα σας πω την προσωπικη μου εμπειρια.

Το σχολειο που εγραψα το γιο μου πριν 5 χρονια θεωρειται ισως το καλυτερο δημοτικο της Αθηνας (δεν θα το κατονομασω).Εβαλα λυτους και δεμενους που λεει ο λογος.Εκει δεχτηκε το bulling ενος συμμαθητη του.Μετα απο τρεις συστασεις στη διευθυνση τιποτα δεν αλλαξε.Τελικα τον πηρα.Η λιστα αναμονης πισω μου ηταν τεραστια.

Τιποτα ομως δεν με ειχε προιδεασει γι αυτο.Το σχολειο μου ειχε δωσει τις καλυτερες εντυπωσεις.Και ολοι μου ελεγαν οτι ειμαι υπερβολικος,δεν μπορει σε αυτο το σχολειο να εγινε κατι τετοιο.Θελω να πω οτι υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες που μπορει να μας επηρεασουν η να μας αλλαξουν γνωμη.Επισης πολλες φορες χρειαζεται να παθουμε για να μαθουμε.Για καθε σχολειο που ειχα ψαξει θυμαμαι ειχα ακουσει τοσα θετικα οσο και αρνητικα ωσπου στο τελος τον εγραψα στο πιο κοντινο μου οπου και εκανε φιλους και ειχε και πολυ χρονο να παιξει και τον βλεπουμε περισσοτερο.Ειναι αριστος και του χρονου ελπιζω και ευχομαι να παει στο κολλεγιο οπως τον παρακινουν οι δασκαλοι του.:cool:

Αναφορικά με τους αστάθμητους παράγοντες, ναι συμφωνώ. Όταν επιλέγουμε ένα σχολείο, κρίνουμε με βάση ένα ολόκληρο πακέτο υπέρ-κατά και με βάση αυτό που για μας προσωπικά αποτελεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση του παιδιού μας. Και αυτό διότι ο καθένας μας αποτελεί διαφορετική προσωπικότητα (διαφορετικός τρόπος ζωής, ιδέες, πιστεύω, βιώματα κλπ.) Αυτό που για μένα μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα σ' ένα σχολείο, δε σημαίνει ότι αποτελεί προτεραιότητα και για κάποιον άλλο γονέα. Σίγουρα, δεν επιλέγουμε με βάση τα παιδιά που θα φοιτήσουν εκεί και υποθέτοντας ότι μπορεί να έχουμε περιστατικά bullying εκεί. Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε παρά μόνο όταν πραγματικά συμβεί και μπορεί να συμβεί είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό σχολείο.

Αυτό που πραγματικά όμως είναι εξοργιστικό είναι όχι το περιστατικό αυτό καθαυτό, αλλά η αντίδραση της Δ/νσης του σχολείου. Κάθε σχολείο πρέπει να καταπολεμά περιστατικά bullying, πόσο μάλλον ένα σχολείο σαν αυτό που περιγράφετε!

Κι εγώ πριν από χρόνια όταν διάλεξα παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο για το παιδί μου στον Πειραιά πίστευα ότι διάλεξα (με βάση την έρευνα που σας είπα και τις σχετικές συστάσεις) το καλύτερο με βάση και αυτό που υποστηρίζουν άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους εκεί. Φτάσαμε στα νήπια για να καταλάβω ότι τα παιδιά ζούσαν σε καθεστώς τρομοκρατίας, τα κρατούσαν ήσυχα μεν, αλλά με απειλές και διάφορους εκφοβισμούς και όταν έχαναν τη ψυχραιμία τους (οι εκπαιδευτικοί) έπεφταν και χαστούκια (σε παιδιά 30 μηνών έως και 5 ετών!!!!) και όλα αυτά με την ανοχή και παρρότρυνση(;) της Διευθύντριας, μιας αντιπαθητικής και με ύφος χιλίων καρδιναλίων ηλικιωμένης γυναίκας. Είχα την τύχη-ατυχία να τα μάθω εκ των έσω, αλλά δυστυχώς δεν είχα αποδείξεις, ώστε να προσφύγω στα δικαστήρια, γιατί θα το έκανα! Φυσικά ούτε λόγος να συνεχίσουμε στο Δημοτικό της ίδιας κυρίας! Σε όσους το είπα, άλλοι δε με πίστεψαν, άλλοι με είπαν τρελή και άλλοι θεώρησαν ότι έχω θέμα με τη συγκεκριμένη Δ/ντρια! Το σχολείο έχει εξαιρετική φλημη και κανείς δεν πιστεύει ότι λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά.

Τελικά επέλεξα Δημοτικό σχολείο σε άλλη περιοχή με βάση τη δική μου έρευνα και τις σχετικές συστάσεις. Δεν ξέρω όμως τί μέλλει γενέσθαι! Ο μικρός τώρα ξεκίνησε Α' Δημοτικού κι εγώ κρατώ μικρό καλάθι! Γιατί όποιος καεί στο χυλό, φυσά και το γιαούρτι! Ελπίζω να έπραξα σωστά, αυτό θα κριθεί αργότερα. Ευτυχώς, όμως ο μικρός είναι πια σε ηλικία τε΄τοια, ώστε να μου εξιστορεί τί συμβαίνει καθημερινά.

Διαφημίσεις

Αγαπητη maya,

θα ηθελα να σου πω για το δελασαλ καθως η κορη μου παει εκει απο β δημ.τωρα ειναι τεταρτη.

Στην πρωτη ειχε παει αλλου.Για αρκετους λογους και οικονομικους επρεπε να διαλεξω αλλο σχολειο.Πιστευω οτι σταθηκα τυχερη.Δεν ειχαμε ακουσει σχεδον τιποτα για το δελασαλ απλα ξεραμε το SAINT PAUL στον Πειραια και πιστεψαμε οτι ενα καινουργιο σχολειο θα εχει αλλη δυναμικη και θα ειναι περισσοτερο ανοιχτο σε νεες ιδεες.Δεν εντυπωσιαζομαι απο τα κτιρια και τις υποδομες,καλο ειναι να υπαρχουν αλλα δεν ειναι κριτιριο για μενα.Ηθελα ενα σχολεια να βαζει τα παιδια απο νωρις σε ξενες γλωσσες.Δεν ξερω πως γινεται το μαθημα ακριβως αλλα εχουν τον τροπο τους καθως οτι ειναι να μαθουν το μαθαινουν στην ταξη.Στο σπιτι η δουλει ειναι ελαχιστη.Επισης μετα την τριτη δημοτικου και κανοντας απκετη υπομονη ειδα τη δουλεια στις ξενες γλωσσες,ειδικα στα Γαλλικα που δεν το περιμενα.Οι δασκαλες της ειναι διγλωσσες σπανιο για δημοτικο σχολειο,η προφορα της κορης μου ειναι πολυ καλη και το επιπεδο της ανωτερο απο φιλων της και στις 2 γλωσσες.

Δεν εχω γνωμη για την α δημοτικου,πιστευω παντως απο οτι ακουω οτι το σχολειο εχει βελτιωθει πολυ τον τελευταιο χρονο και εκπαιδευτικα και οργανωτικα.

Το μονο αρνητικο ειναι οτι ειναι πολυ ακριβη η μεταφορα παρ ολο που ειναι πορτα πορτα.

Μπορω να σου πω και περισσοτερς λεπτομερειες αν θες.

• 4 months later...

καλημέρα!

έχω ξανακάνει το ίδιο post παλιότερα... αλλά δεν πήρα καμία απάντηση σχετικά και είπα να ξαναδοκιμάσω ;)

Μένουμε και μείς πειραια και θα πάμε πρώτη το επόμενο σχολικό έτος.

Γεωγραφικά είμαστε πολύ κοντά στο 20ο αλλά και στο 58ο, από όσο τσέκαρα. δεν ξέρω όμως που ανήκουμε. Έχετε να μου πείτε κάτι για τα σχολεία αυτά; μια άλλη επιλογή που σκέφτομαι είναι η ράλλειος.

θα ήθελα πολύ να καταφέρω να τη στείλω σε ιδιωτικό, αλλά όπως είναι τα πράγματα και με άλλη μια να ακολουθεί σε δυο χρόνια.... είναι κομματάκι δύσκολο.

Αν έχει κάποιος/α , πληροφορίες για τα παραπάνω δημοτικά θα με βοηθούσε πολύ. Για τη Ράλλειο έχω διαβάσει αρκετά, για τα άλλα δεν έχει πάρει κάτι όμως το μάτι μου...

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...