Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδέες για αλεσμενο μετα τα 2....

Recommended Posts

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες ιδέες για θρεπτικά γεύματα που να μπορω να τα αλεσω,εκτός απο τα κλασσικά βρεφικα τύπου σούπα κρέας με λαχανικά?Και αν σας ειναι εύκολο και στο περίπου την εκτέλεση.Δυστηχως σχεδόν 2 ετών και ακόμα αλεθουμε.Πφφφφφφφφφ.......

adEup3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα!!!

οκ να καταλαβω για καποιο λογο οτι τα αλεθετε ακομη,,,αλλα δε του αλεθεις τουλαχιστον αυτα που τρωτε εσεις???απο το πρωτο χρονο και μετα υποτιθεται οτι τρωνε οτι τρωμε,,,,μηπως να δοκιμαζες να αλεσεις εστω οτι τρωτεεσεις για αρχη???εκτος εαν υπαρχει καποιος λογος που το κανετε (αλλεργια πχ)

δε θα σε πρηξω με το οτι κανονικα πρεπει να τρωει κανονικα κλπ κλπ κλπ ,,,απλα μηπως να προσπαθουσες σιγα σιγα να τα κανεις με πηρουνακι να τα πατας,,,,,φοβασαι κατι???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λες να μην εχω έστω προσπαθήσει να δώσω πατημενο?χα χα χα.Οσες φορές το Εχω επιχειρήσει το γεύμα καταλήγει σε υστερία για τουλάχιστον 45 λεπτά.Δεν Εχω και περιθώριο με το βάρος της.Προχτεσινη μέτρηση 9.800.Σαν φιδες με μαλλιά ειναι.:lol:

Δικό μας φαγητο να της δώσω,αλλα με τι ζουμακι να της το αλεσω?Με βραστο νερο?Ασε που εμείς στεγνά τρώμε λόγο διατροφής,δηλαδη μπριζολες,μπιφτεκια,στήθος,με ρύζι μπαζματι και τέτοια.

Αλλεργία όχι δεν εχει αλλα εχει παλλινδρομιση απο 20 ημερών και ξερναει με το παραμικρό.Αφου για να καταλάβεις παει να ξεχάσει μονο και μόνο αν δει το μπολακι με το φαΐ αν δεν θέλει να φάει ακόμη.

Στο χέρι δέχεται μετρημένα πράγματα.Μπισκοτο,πατατάκια στικς(όχι στρογγυλά)και φρυγανια.Αυταααααααα

adEup3.png

Λες να μην εχω έστω προσπαθήσει να δώσω πατημενο?χα χα χα.Οσες φορές το Εχω επιχειρήσει το γεύμα καταλήγει σε υστερία για τουλάχιστον 45 λεπτά.Δεν Εχω και περιθώριο με το βάρος της.Προχτεσινη μέτρηση 9.800.Σαν φιδες με μαλλιά ειναι.:lol:

Δικό μας φαγητο να της δώσω,αλλα με τι ζουμακι να της το αλεσω?Με βραστο νερο?Ασε που εμείς στεγνά τρώμε λόγο διατροφής,δηλαδη μπριζολες,μπιφτεκια,στήθος,με ρύζι μπαζματι και τέτοια.

Αλλεργία όχι δεν εχει αλλα εχει παλλινδρομιση απο 20 ημερών και ξερναει με το παραμικρό.Αφου για να καταλάβεις παει να ξεχάσει μονο και μόνο αν δει το μπολακι με το φαΐ αν δεν θέλει να φάει ακόμη.

Στο χέρι δέχεται μετρημένα πράγματα.Μπισκοτο,πατατάκια στικς(όχι στρογγυλά)και φρυγανια.Αυταααααααα

ουαου τελεια περνατε βλεπω,,,καλα μη σκας και εμεις αλεσμενα μπορει να μη τρωμε αλλα πολλα πολλα δε θελουμε,,,,,,χμ,,,,στεγνα ε???δε ξερω,,,,τι εκανα τι εκανα να θυμηθω,,,,οταν ειχα κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο ε στο μουλτι εβαζα και λιγο ζουμακι απο το ταψι και γινοτανε μεν πηχτο αρκετα αλλα το ετρωγαν,,,,αλλα δε γινοτανε πολυ καιρο αυτο,,,σταματησαμε γρηγορα,,,,

λοιπον δε μπορω να βοηθησω θα σε μπερδεψω απλα,,,,,καμια μανουλα που το εχει περασει ας βοηθησει καλυτερα,,,,:oops::oops::oops:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

δεν το εχω περασει, ρωτα βεβαια και το γιατρο σου, μηπως δηλαδη θα ηταν καλυτερα να υστεριασει μια δυο τρεις και να μη φαει και πολυ πολυ δυο τρεις μερες αλλα να συνηθισει σιγα σιγα στα πατημενα.

Πισω στην ερωτηση σου, γιατι δεν κανεις δικα σου stock cubes στην καταψυξη, και της τα αλεθεις με αυτα, μπορεις να κανεις διαφορα, κοτοπουλου, λαχανικων κλπ. Δεν ξερω βεβαια η μπριζολα πως θα ηταν αλεσμενη, αλλα μπορεις να βαλεις κοτοπουλο στηθος με λιγο ζωμο απο τα κυβακια, βαλε και κανενα νερουλο λαχανικο πχ ντοματα.

Δυο φορες την εβδομαδα καν'της οσπρια, αλεθονται πολυ ευκολα. Το ψαρι επισης με καροτακι, πατατουλα, μπροκολακι.

Εδω εχει μια πολυ καλη συνταγη για κοτοζωμο, που μετα το βαζεις σε παγοκυψελες και εχεις ετοιμες μεριδουλες. Καπου στα αριστερα της σελιδας εχει και ενα link για ζωμο λαχανικων

Κι εμεις τρωγαμε για καιρο αλεσμενα...ακομα δλδ τα φασολακια πχ τα αλεθουμε γιατι αλλιως πνιγεται αλλα και 2 χρονων θα πρεπει σιγα σιγα να το σταματησετε...θα ηρεμησεις κι εσυ ετσι δλδ.Κοιτα στεγνα ουτε ο δικος μου τρωει...συνηθως τρωει ζυμαρικο.Δλδ γτιαχνω κιμα ή μοσχαρακι κοκκινιστο για εμας και μεσα στη σαλτσουλα του βραζω τραχανα και γινεται σα σουπιτσα...το τσακιζει.Κατι τετοιο η δικια σου δεν τρωει?Η αυτα τα μακαρονιακια αστρακι γαι τα παιδια που ειναι πολυ μικρουλι.Η τις φακες?Ακομα κι αυτες τις αλεθεις?

Για να φαει με το χερακι επιχειρησε το το απογευμα ου δεν πολυπειναει.Δλδ το μεσημερι τον ταιζω κανονικα εγω .μετα το απογευματακι αναλογως του τι εχω του βαζω στο πιατακι του στο ταπεζι του σαλονιου πχ πατατες τηγανιτες(ξετρελλαινεται)...φρουτα...τυρακι κιτρινο σε κομματακια...κορν φλεικσ(ετσι οπως ειναι χωρις γαλα)...κεφτεδακια σε κομματακια.Αφηνω το πιατακι εκει και αυτος περναει καθε τοσο και τρωει κι απο ενα.Δε τον ζοριζω να το φαει ουτε καν ασχολουμαι αν θα το φαει.Το εκανα ετσι γιατι κι εμενα δεν επιανε τπτ να φαει με το χερακι του σε κομματακια.Καπως ετσι συνηθισε.

Οι πατατουλες φουρνου ειναι καλη λυση...θα τις αφηνεις να ψηθουν καλα και με λιγο ζουμακι απο το ταψι τις αλεθεις.Φασολακια,αρακας και γενικως ολα τα λαδερα....τα τρωτε?Στεγνα δυσκολα θα φαει και αφου εσεις τρωτε στεγνα θα αναγκαστεις να της φτιαχνεις διαφορετικο φαγητο.Ψαρακι τρωτε?Εγω του ψηνω μια τσιπουρα και του τη δινω με το χερι μου συνηθως την τρωει ολη..το λεω επειδη το ψαρι ειναι πολυ μαλακο.

Κοριτσαρες Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.Το θέμα ειναι οτι ενω της φτιάχνω κανονικά το δικό της της πεταω και μέσα οτι δικό μας έχουμε.Δηλαδη,βάζω στο μουλτι το δικό της Οτι Εχω με το ζουμακι του και πεταω ας πούμε απο το δικο μας,κεφτεδακια,μακαρόνια,μπαμιες,φασολακια.Αυτα τα τρώει.Φοβαμαι όμως Οτι τρώει πολυ κρέας κάθε μέρα δηλαδη.Και έλεγα μήπως να άλλαζα κάτι και ας μαγειρευω δικο της.Δηλαδη σπανακοριζο ας πούμε την μια μέρα,φακός την άλλη κοτουλα την άλλη ψαρακι,κτλ.Αλλα εκτός αυτών τι άλλο που να αλεθεται εύκολα?Οτι αφήνω στο τραπέζι δηθεν μπας και δοκιμάσει,δεν το ακουμπαει και καταληγω να το τρώω εγώ.Και κάνω και διατροφή υποτίθεται.Φτουυυυυυυ

adEup3.png

Αν δεν θελεις να της δωσεις κρεας δεν βαζεις.. Υποθετω ολα τα λαδερα αλεθονται.. Αληθια τρωει σπανακοριζο? Εμενα οταν ετρωγαν απο ολα το μονο που δεν ηθελαν ηταν αυτο.. Τωρα ο μεγαλος μπορει να φαει κανα σπανακοπιτακι...

Αν δεν θελεις να της δωσεις κρεας δεν βαζεις.. Υποθετω ολα τα λαδερα αλεθονται.. Αληθια τρωει σπανακοριζο? Εμενα οταν ετρωγαν απο ολα το μονο που δεν ηθελαν ηταν αυτο.. Τωρα ο μεγαλος μπορει να φαει κανα σπανακοπιτακι...

mmdad όχι δεν Εχω δώσει σπανακοριζο ακόμη.Αλλα σκέφτομαι τι άλλο μπορω να της δώσω που να αλεθεται εύκολα!

adEup3.png

Διαφημίσεις

Εγω τους το εδινα που και που αλλα εβαζε και καροτο για να ανοιγει το χρωμα. Το σπανακι μπορει να φαινεται "νανια" αλλα εχει ινες. Ειπες οτι η μικρη σου εχει παλινδρομιση. Μπορει να φαει απο ολα?

Εγω τους εβραζα και μακαρονακια γραμματα σε φρεσκια ντοματουλα με ψαρι ή χωρις. Γενικα μαλακο ειναι. Η μπορεις να βαλες τυρι κρεμα και να γινει πιο κρεμωδες....

Και βεβαια στον μικρο εδινα και φρουτοκρεμα με αυγο (στο μπλεντερ φυσικα)

είμαι της γνώμης ότι πρέπει σιγά σιγά να μάθει να τρώει.η δικιά μου ευτυχώς βαρέθηκε νωρίς τα αλεσμένα(11 μηνών) και ήθελε από το δικό μας..στην αρχή με πιρουνάκι και μετά κομματάκια μικρά ..έως ότου έμαθε.ρώτησε το γιατρό σας.κάτι παραπάνω θα ξέρει.εφόσον όμως είναι αδύνατο καταλαβαίνω την αγωνία σου να φάει ..έστω και αλεσμένο.

πιπίλισέ του το μυαλό ότι έχει δοντάκια...είναι μεγάλο παιδάκι πια..ότι κρέμες τρώνε τα μωράκια...ότι μπορεί να τα καταφέρει όπως η μαμά και ο μπαμπάς ..βάλτου βιντεάκια στο youtube με παιδάκια που τρώνε μόνα τους κανονικό φαγητό...επιμελήσου λίγο την παρουσίαση του πιάτου (φτιάξε με τα κομματάκια πχ αρκουδάκια..και ότι μπορείς δοκίμασέ το..

τώρα..ιδέες για αλεσμένα..(πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή...και όχι κάθε μέρα κρέας)

μανεστράκι-τραχανά-φακές με καροτάκι-φασόλια με σέλινο,κρεμμύδι - καρότο, ρεβυθάκια με ρυζάκι

γιουβετσάκι που θα το κάνει στην κατσαρόλα(να είναι αρκετά ζουμερό

ψαρόσουπα οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα

λαδερά(φασολάκια-αρακά(με καμιά πατατούλα μέσα κτλ)...(η δικιά μου τα σιχαίνεται...)

κοτόπουλο με λαχανικά

κοτόπουλο με τραχανά καρότο

μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτουλα, σέλινο, καρότο,κρεμμύδι

μπορείς να φτιάξεις και γιουβαρελάκια (το αγαπημένο της κόρης μου)

σούπα λαχανικών με λίγο ρυζάκι

πουρέ πατάτας ή ότι άλλο του αρέσει

σπανακόρυζο

(το κρέας μπορείς να ξεκινήσεις να το προσφέρεις σε ίνες...αν και πιστεύω ότι όσα λέω τα έχεις δοκιμάσει!!)

αν του βάλεις μακαρονάκι κοφτό...δεν θα το φάει...ένα ένα..?

τώρα μες την ημέρα..φρουτόκρεμες...κομματάκι μπανανούλα που είναι μαλακιά...κρέμα άνθος αραβοσίτου-ρυζόγαλο-γιαούρτι(το απογευματινό μας), παγωτό, αυγουλάκι 3-4 φορές την εβδομάδα, ζελέ, πανακότα,

καλή δύναμη και υπομονή σου εύχομαι!!!θα μάθει !να είναι γερός και τυχερός!!

είμαι της γνώμης ότι πρέπει σιγά σιγά να μάθει να τρώει.η δικιά μου ευτυχώς βαρέθηκε νωρίς τα αλεσμένα(11 μηνών) και ήθελε από το δικό μας..στην αρχή με πιρουνάκι και μετά κομματάκια μικρά ..έως ότου έμαθε.ρώτησε το γιατρό σας.κάτι παραπάνω θα ξέρει.εφόσον όμως είναι αδύνατο καταλαβαίνω την αγωνία σου να φάει ..έστω και αλεσμένο.

πιπίλισέ του το μυαλό ότι έχει δοντάκια...είναι μεγάλο παιδάκι πια..ότι κρέμες τρώνε τα μωράκια...ότι μπορεί να τα καταφέρει όπως η μαμά και ο μπαμπάς ..βάλτου βιντεάκια στο youtube με παιδάκια που τρώνε μόνα τους κανονικό φαγητό...επιμελήσου λίγο την παρουσίαση του πιάτου (φτιάξε με τα κομματάκια πχ αρκουδάκια..και ότι μπορείς δοκίμασέ το..

τώρα..ιδέες για αλεσμένα..(πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή...και όχι κάθε μέρα κρέας)

μανεστράκι-τραχανά-φακές με καροτάκι-φασόλια με σέλινο,κρεμμύδι - καρότο, ρεβυθάκια με ρυζάκι

γιουβετσάκι που θα το κάνει στην κατσαρόλα(να είναι αρκετά ζουμερό

ψαρόσουπα οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα

λαδερά(φασολάκια-αρακά(με καμιά πατατούλα μέσα κτλ)...(η δικιά μου τα σιχαίνεται...)

κοτόπουλο με λαχανικά

κοτόπουλο με τραχανά καρότο

μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτουλα, σέλινο, καρότο,κρεμμύδι

μπορείς να φτιάξεις και γιουβαρελάκια (το αγαπημένο της κόρης μου)

σούπα λαχανικών με λίγο ρυζάκι

πουρέ πατάτας ή ότι άλλο του αρέσει

σπανακόρυζο

(το κρέας μπορείς να ξεκινήσεις να το προσφέρεις σε ίνες...αν και πιστεύω ότι όσα λέω τα έχεις δοκιμάσει!!)

αν του βάλεις μακαρονάκι κοφτό...δεν θα το φάει...ένα ένα..?

τώρα μες την ημέρα..φρουτόκρεμες...κομματάκι μπανανούλα που είναι μαλακιά...κρέμα άνθος αραβοσίτου-ρυζόγαλο-γιαούρτι(το απογευματινό μας), παγωτό, αυγουλάκι 3-4 φορές την εβδομάδα, ζελέ, πανακότα,

καλή δύναμη και υπομονή σου εύχομαι!!!θα μάθει !να είναι γερός και τυχερός!!

depybal Ευχαριστω για τις ιδέες.Οπως είπες τα Εχω δοκιμάσει όλα.Τον τραχανα τον απεχθάνεται,το μακαρονακι με τα σχήματα γράμματα αν τα δει δεν ανοίγει το στόμα.Πρεπει να Ειναι αλεσμενα.Βαζω στην σουπιτσα της απ΄ολα.Και μακαρονακια και ρυζακι και φακιτσες ενίοτε.Αλλα τα θέλει αλεσμενα.Οπως είπα και πιο πάνω Εχω προσπαθήσει πατημενο αλλα το μόνο μου κατάφερα ειναι να κλαίει απαρηγορητα για 45 λεπτά και να μην μπορω να την σταματήσω.Αν ήταν 12-13 κιλά δεν θα ειχα θέμα να την αφήσω να πεινασει μπας και φάει.Ξερω όμως Οτι θα της πάρει καιρο να προσαρμοστεί και φοβάμαι για το βάρος της.Μπανανα κομματακι της προσφέρω κάθε μεσημέρι πριν το αλεσω αλλα δεν το πιάνει ούτε καν στο χέρι της.Δεν φταίει το μωρο το ξέρω,εγώ αργησα πολυ να της μάθω να τρώει μη αλεσμενο γιατι Φοβομουνα.Τωρα που ξεθαρεψα τα λουζομαι.

Επισης όταν παει να φάει την κουταλια κοιτάει πρώτα τι της προσφέρω.Αν Ειναι πατημενο δεν ανοίγει στόμα και αρχίζει να με χειρίζεται δηλαδη κλαίει μέχρι να της το αλεσω και όταν πια το κάνω το τρώει μια χαρα.Και οι ποσότητες καλές ειναι αλλα βάρος δεν βάζει.Εχει πέσει απο τις καμπύλες.Οι εξετάσεις μια χαρα όμως.Οσο για τον γιατρο μας εχει σηκώσει τα χέρια ψιλά.Δωσε της τοστακι μου λέει......έλα να της το δώσεις εσυ του λέω.αχαχαχχαχαχαχαχ.Ουτε ψωμί δεν τρώει πόσο μάλλον τοστ.

adEup3.png

Εμενα ο μεγαλος μου σαν μωρο ετρωγε τα παντα εκτως απο το σπανακοριζο οσο ετρωγε αλλεσμενα και μαλιστα σε ποσοτιτες. Τσιμπαγε παραλληλα και απο το δικο μας πιατο. Σταδιακα αρχισα να τα λιωνω με το πιρουνι και σταδιακα λιγοστεψε και αυτος την ποσοτητα καθως και το να δοκιμαζει. Νομιζω αποk18_20 μηνων σταματησε να τρωει και ακομη και τωρα στα5 δεν τρωει (πειραζει γιατι εχει αναιμια) . Στον μικρο με τη συμφωνη γνωμη της γιατρου τον κρατησα στα πολυ αλεσμενα μεχρι τα υομιση οποτε σταματισε και αυτος να τρωει...

Εμενα ο μεγαλος μου σαν μωρο ετρωγε τα παντα εκτως απο το σπανακοριζο οσο ετρωγε αλλεσμενα και μαλιστα σε ποσοτιτες. Τσιμπαγε παραλληλα και απο το δικο μας πιατο. Σταδιακα αρχισα να τα λιωνω με το πιρουνι και σταδιακα λιγοστεψε και αυτος την ποσοτητα καθως και το να δοκιμαζει. Νομιζω αποk18_20 μηνων σταματησε να τρωει και ακομη και τωρα στα5 δεν τρωει (πειραζει γιατι εχει αναιμια) . Στον μικρο με τη συμφωνη γνωμη της γιατρου τον κρατησα στα πολυ αλεσμενα μεχρι τα υομιση οποτε σταματισε και αυτος να τρωει...

Διαφημίσεις

Εμ αυτο φοβάμαι και εγώ.Οτι μόλις κοπεί το αλεσμενο θα κοπεί και το φαΐ!Σε κάποια παιδια αυτο το διάστημα μέχρι να συνηθίσουν τα κομματάκια κρατάει λίγο,σε κάποια κρατάει χρόνια.Εχω την αίσθηση οτι η δικια μου ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.:rolleyes:

adEup3.png

• 1 month later...

Mamamikaela, είναι σαν να περιγράφεις τη δική μου κόρη. Παρουσιάζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Έχει και αυτή γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση και ταλαιπωρούμαστε με εμετούς από τότε που γεννήθηκε. Να φανταστείς ούτε το γάλα της δεν έπινε ούτε με θηλασμό ούτε με μπουκάλι, το οποίο δεν έπιασε ποτέ. Και τώρα που γίνεται δύο χρονών τρομάζω να την ταίσω, φυσικά μόνο αλεσμένα. Μπισκοτάκια, ψωμί κλπ. μόνο τα κρατάει στο χεράκι της, ούτε λόγος να τα βάλει στο στόμα της. Μόνο την μπανάνα της τη λιώνω με το πιρούνι και τρελαίνεται στις αναγούλες και τους εμετούς. Αλλά το έχω βάλει πείσμα. Πιστεύω πως έχει αποκτήσει φοβία με τους τόσους εμετούς, δηλαδή το πρόβλημα είναι πιστεύω ψυχολογικό και η πίεση για να τα φάει κανονικά δεν ξέρω αν βγαίνει τελικά σε καλό. Ίσως θέλουν το χρόνο τους, τα καημένα. Η μεγαλύτερη μου κόρη σε αυτήν την ηλικία έτρωγε κανονικά, αλλά αυτή εδώ βλέπω πως αργεί. Τις έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και ευτυχώς είναι καλές. Για να πάρει βάρος φτύνω αίμα. Προσπαθώ με τις ώρες να την ταίσω και όταν τη ζυγίζω για μήνες ολόκληρους δεν παίρνει ούτε ε΄να γραμμάριο. Αντιθέτως μπορεί να χάνει και από πάνω. ¨ετσι και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Τι να της δίνω να τρώει για να ξεφύγει από τα ίδια και τα ίδια. Και με το απογευματινό τι γίνεται; Ακόμα φαρίν λακτέ, μπισκοτόκρεμες και γιαουρτάκια την ταίζω. Για αυγό ούτε λόγος γιατί πρέπει να μασήσει το ασπράδι. Είναι φοβερό. Έχω προσπαθήσει πολλούς μήνες να φάει κανονικά, αλλά με κανένα τρόπο. Και δε ζηλεύει την αδερφούλα της καθόλου όταν τρώει μπισκότα ή σοκολάτες ή άλλες παιδικές λιχουδιές. Δεν σου έγραψα για να σου δώσω λύση, απλά για να σου δείξω ότι καταλαβαίνω το πρόβλημά σου και κυρίως καταλαβαίνω τις προσπάθειες που κάνεις για να φάει κανονικά. Κάθε παιδί θέλει το χρόνο του. Κουράγιο

Mamamikaela, είναι σαν να περιγράφεις τη δική μου κόρη. Παρουσιάζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Έχει και αυτή γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση και ταλαιπωρούμαστε με εμετούς από τότε που γεννήθηκε. Να φανταστείς ούτε το γάλα της δεν έπινε ούτε με θηλασμό ούτε με μπουκάλι, το οποίο δεν έπιασε ποτέ. Και τώρα που γίνεται δύο χρονών τρομάζω να την ταίσω, φυσικά μόνο αλεσμένα. Μπισκοτάκια, ψωμί κλπ. μόνο τα κρατάει στο χεράκι της, ούτε λόγος να τα βάλει στο στόμα της. Μόνο την μπανάνα της τη λιώνω με το πιρούνι και τρελαίνεται στις αναγούλες και τους εμετούς. Αλλά το έχω βάλει πείσμα. Πιστεύω πως έχει αποκτήσει φοβία με τους τόσους εμετούς, δηλαδή το πρόβλημα είναι πιστεύω ψυχολογικό και η πίεση για να τα φάει κανονικά δεν ξέρω αν βγαίνει τελικά σε καλό. Ίσως θέλουν το χρόνο τους, τα καημένα. Η μεγαλύτερη μου κόρη σε αυτήν την ηλικία έτρωγε κανονικά, αλλά αυτή εδώ βλέπω πως αργεί. Τις έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και ευτυχώς είναι καλές. Για να πάρει βάρος φτύνω αίμα. Προσπαθώ με τις ώρες να την ταίσω και όταν τη ζυγίζω για μήνες ολόκληρους δεν παίρνει ούτε ε΄να γραμμάριο. Αντιθέτως μπορεί να χάνει και από πάνω. ¨ετσι και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Τι να της δίνω να τρώει για να ξεφύγει από τα ίδια και τα ίδια. Και με το απογευματινό τι γίνεται; Ακόμα φαρίν λακτέ, μπισκοτόκρεμες και γιαουρτάκια την ταίζω. Για αυγό ούτε λόγος γιατί πρέπει να μασήσει το ασπράδι. Είναι φοβερό. Έχω προσπαθήσει πολλούς μήνες να φάει κανονικά, αλλά με κανένα τρόπο. Και δε ζηλεύει την αδερφούλα της καθόλου όταν τρώει μπισκότα ή σοκολάτες ή άλλες παιδικές λιχουδιές. Δεν σου έγραψα για να σου δώσω λύση, απλά για να σου δείξω ότι καταλαβαίνω το πρόβλημά σου και κυρίως καταλαβαίνω τις προσπάθειες που κάνεις για να φάει κανονικά. Κάθε παιδί θέλει το χρόνο του. Κουράγιο

Ivi μου πω πω βρε συ.Τα ίδια τραβάμε βλέπω!Στειλε μου αν θέλεις πμ να τα λέμε πιο συχνά να παρηγοριωμαστε!!!Η μικρη σου πόσο ακριβώς ειναι?Βαρος ύψος?

adEup3.png

• 1 χρόνο μετά...

κι εμείς σχεδόν δυόμιση και ακόμα αλεσμένα. Βέβαια έχουμε πρόβλημα και περιμένουμε να κάνουμε εγχείρηση, γιατί ο δικός μου τα έχει βαρεθεί τα αλεσμένα. Μόνο τραχανά και φακές θέλει πια. Εγώ του κάνω τα πάντα που έχουν ζουμάκι και μετά του τα αλέθω. Απλώς φροντίζω να βάζω περισσότερο ζουμί, γιατί πρέπει να είναι λίγο νερουλά. Για στεγνά φαγητά ούτε λόγος. Α, επειδή τρελαίνεται για μακαρόνια βράζω ζυμαρικά, ντομάτα και κρέας μαζί. Δηλαδή μια αηδία αλλά τι να κάνουμε;

cN3ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...