Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μηχανικός με ΔΠΥ - τι δικαιούται

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Ε, θα τρελλαθώ..όλα αυτα σχετικα με τις μειωμενες εισφορες, ούτε που τα ήξερα, ουτε που τα φανταζόμουνα...γεννησα πριν απο 5,5 μήνες και υποθετω οτι θα πρεπει να ψάξω για να παρω καποια χρηματα πισω...μα να μην υπαρχει καμια ενημερωση απο ΤΣΜΕΔΕ...ολα πρεπει να τα βρισκει κανεις μονο του!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

• 1 month later...

Καλημέρα συνάδερφοι,

ήθελα να μου διευκρινίσετε το εξής, σε περίπτωση που γνωρίζετε: οι 17 εβδομάδες άδεια τοκετού-λοχείας, είναι υποχρεωτικό να μοιραστούν σε 8 και 9 εβδομάδες πριν και μετά τον τοκετό ?

ξέρετε περιπτώσεις που κάποια μηχανικός πήρε την πλειονότητα των εβδομάδων αδείας μετά τον τοκετό? υπάρχει αυτή η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αν εργάζεσαι με δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν ισχύει ό,τι και στους εργαζόμενους με ΙΚΑ. Όλα είναι συμφωνία με τον εργοδότη, από τις άδειες μέχρι και τα χρήματα.

Αν είσαι μισθωτή και ο εργοδότης σε έχει ασφαλισμένη και στο ΙΚΑ για ό,τι δεν καλύπτεται από το ΤΣΜΕΔΕ τότε ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ.

Καλημέρα συνάδερφοι,

ήθελα να μου διευκρινίσετε το εξής, σε περίπτωση που γνωρίζετε: οι 17 εβδομάδες άδεια τοκετού-λοχείας, είναι υποχρεωτικό να μοιραστούν σε 8 και 9 εβδομάδες πριν και μετά τον τοκετό ?

ξέρετε περιπτώσεις που κάποια μηχανικός πήρε την πλειονότητα των εβδομάδων αδείας μετά τον τοκετό? υπάρχει αυτή η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Οι εβδομάδες αυτές ορίζονται με γνώμονα την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού (ΠΗΤ) η οποία καθορίζεται από την εξέταση της β επιπέδου. Ο εργοδότης δεν εμπλέκεται σ' αυτό.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί εργαζόμουν σε μεγάλη τεχνική εταιρεία ΑΕ του δημοσίου οπότε δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Συνάδελφοι όμως με ΔΠΥ δεν πήραν τίποτα από τον εργοδότη με αποδοχές ούτε μια εργάσιμη ημέρα, δεν υπάρχει πιο άδικο σύστημα για αυτά τα κορίτσια...και μιλάμε για μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Διαφημίσεις

Αν εργάζεσαι με δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν ισχύει ό,τι και στους εργαζόμενους με ΙΚΑ. Όλα είναι συμφωνία με τον εργοδότη, από τις άδειες μέχρι και τα χρήματα.

Αν είσαι μισθωτή και ο εργοδότης σε έχει ασφαλισμένη και στο ΙΚΑ για ό,τι δεν καλύπτεται από το ΤΣΜΕΔΕ τότε ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ.

Συμφωνώ με την mariori.

Σε εμένα πρόσφατα η λογίστρια της εταιρίας μου είπε ότι η εταιρία υποχρεούται σε 1 μήνα με αποδοχές (είμαι με ΔΠΥ). Όσο για τον χρόνο που θα λείψω από την δουλειά, νομίζω ότι είναι προφανές ότι κάθομαι όσο θέλω αφού δεν πληρώνομαι... Άσε που τους διευκολύνω γιατί πολλοί θα ήθελαν να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών αυτή την περίοδο!!!

4MLyp3.pngsJbbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...