Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαντρη μητερα

ssttaa

Recommended Posts

ενα παιδι πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ οχι απο ναρκισσισμο

Τώρα θα διαφωνήσω όμως.

Δηλαδή άν γίνει απο σπασμένο προφυλακτικό τρέχει τίποτα;

Δεν πιστεύω πως η μητρότητα είναι πια σύμφυτη με την γυναικεία φύση.

Ενα παιδί το αγαπάς όλο και περισσότερο με τον καιρό.

κ ετσι να γινει ,δεν θα γινει απο την αναγκη μας να ικανοποιησουμε εγωπαθη ενστικτα,την φιλαρεσκεια μας, να αφησουμε εναν διαδοχο λες κ ειμαστε τοσο σημαντικοι

συμφωνω η φραση ΄΄εγω ποτε θα γινω μανα/πατερας΄΄ δεν ταιριαζει σε ολους κ κρυβει πολλα

καποιες το παιδι τους το αγαπουν απο οταν ειναι ακομα στα σπλαχνα τους , καποιοι μετα καποιοι ποτε

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Athena

Athena 28 δημοσιεύσεις

• almak

almak 21 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 18 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 14 δημοσιεύσεις

Αγαπημενη ssttaa ευχομαι με το καλο να ερθει το μωρακι σου .1074139afz8864vna.gif

Υ.Γ Αυτη τη στιγμη μια γυναικα ειναι σε ενδιαφερουσα ειναι ασχημο λοιπον να τη φορτωνουμε αδικα και να τη στεναχωρουμε.Δεν αναφερομαι στα θετικα σχολια βεβαια :) μονο στα αρνητικα σχολια .Και ειναι αμαρτια να κανουμε αρνητικα σχολια , γλωσσοτρωμε μια ψυχουλα που ακομα δεν εχει ερθει σε αυτο τον κοσμο.

.png .png

Να ξερες τι χανεις...αλλα τι σου λεω;.. σιγουρα ξερεις εσυ. :cool:

Για πες... με ενδιαφερει να μαθω...

Δυστυχως θα σε απογοητεψω αλλα δεν ξερω τι χανω.. ισως γιατι απλα ποτε δεν ενιωθα οτι χανω κατι..

Η εννοια "διαφορετικοτητα" σου λεει κατι?

Με ποια λογικη θεωρεις δεδομενο οτι αυτο που ειναι η υψιστη ευτυχια για σενα πρεπει να ειναι και για τους υπολοιπους?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ενας γαμος πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ μονο

και επισης ενα παιδι πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ οχι απο ναρκισσισμο

τοτε αυτα μπορουν να συνυπαρξουν

Για να καταλάβω, με τον τρόπο αυτό θέλεις να στηρίξεις το επιχείρημα πως είναι καλύτερα να μην παντρευτείς χωρίς αγάπη, ούσα έγκυος;

Τωρα θα προσβληθω κι εγω γιατι καλως η κακώς ποτε δεν μπορεσα στη ζωή μου να κανω σχεσεις.. Ισως επειδη σαν ανθρωπος ειναι πολυ ολοκληρομενος για να ψαχνω να βρω το αλλο μου μισο..

Δεν ειναι κακο το να εισαι ενα ολοκληρο μηλο και οχι το μισο ενος αλλου.. Δηλαδη τα παιδια ειναι μονο καρποι αγαπησιαρικων σχεσεων και παραφορων ερωτων?

Καποιος πρεπει να σου πει Athena (και μαλλον ο κληρος πεφτει σε εμενα) οτι ο τροπος σου ειναι εξαιρετικα εριστικός. Υπαρχουν τροποι και τροποι να διατυπωσουμε τις αποψεις μας για κατι, αλλα εχω την αισθηση οτι ολα αυτα που λες τα λες επιτηδες και δεν καταλαβα ακομη το λογο. Τι επιδιωκεις;

Διαφημίσεις

ενας γαμος πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ μονο

και επισης ενα παιδι πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ οχι απο ναρκισσισμο

τοτε αυτα μπορουν να συνυπαρξουν

Για να καταλάβω, με τον τρόπο αυτό θέλεις να στηρίξεις το επιχείρημα πως είναι καλύτερα να μην παντρευτείς χωρίς αγάπη, ούσα έγκυος;

ναι γιατι δεν σε καλυπτει?

Καποιος πρεπει να σου πει Athena (και μαλλον ο κληρος πεφτει σε εμενα) οτι ο τροπος σου ειναι εξαιρετικα εριστικός. Υπαρχουν τροποι και τροποι να διατυπωσουμε τις αποψεις μας για κατι, αλλα εχω την αισθηση οτι ολα αυτα που λες τα λες επιτηδες και δεν καταλαβα ακομη το λογο. Τι επιδιωκεις;

:lol::lol::lol::lol:

αστην να πει βρε συμπεθερα.. αφου ξερεις.. ψοφαω να πηγαινω στο αρχειο.. :lol::lol: μια στο τοσο προλαβαινω θεμα πριν κλειδωθει..

Μην μου το χαλας.. :lol::lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Jean απορείς τι επιδιώκει η προκλητική συμφορουμίτισσα. Δε ξέρω. Μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι γι αυτή τη συμπεριφορά. Υπάρχει μια λέξη στα αρχαία ελληνικά για τον άνθρωπο που γουστάρει τις έριδες. Η λέξη "φίλερις". Μπορεί να είναι αυτό. Μπορεί να φταίει το ότι μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και όσοι δε συμφωνούν μαζί τους είναι γίδια. Το ψιλοβάρβαρο στην όλη ιστορία είναι το ότι το thread ξεκίνησε με το post ενός ανθρώπου που περνάει τη πιό κρίσιμη φάση της ζωής του, και δε μιλάμε για επαγγελματία που κάνει τη πιο σημαντική εμπορική συμφωνία. Μιλάμε για μια γυναίκα 40 ετών που ξαφνικά θα γίνει μανούλα... Και εκτός γάμου... Δύσκολα πράγματα.. Αν έχουμε αντιρρήσεις για το πως βλέπουμε ότι παει να χειριστεί τα πράγματα στη πορεία --με απαραίτητη προϋπόθεση να μας έχει δώσει το δικαίωμα η ίδια--, κάνουμε την όποια κριτική, παραίνεση, επισήμανση ή οτιδήποτε. Αλλά στη παρούσα φάση cool και μαζί της..

Αυτά..

Αυτη θα ειναι και η τελευταια φορα που γραφω που γραφω εδω ...(ελπίζω όχι στο φορουμ γενικα γιατι το αγαπω και εχω κανει συμαντικες φιλιες και γνωριμιες )

Εχεις δικιο almak ειναι λαθος να παρω στους ωμους μου όλες τις ανυπαντρες μητερες... αλλα θελω και θα κανω το εξης: θα παρω στους ώμους μου όλα τα παιδια των ανυπαντρων μητερων .... και γενικα όλα τα παιδια όσα θα μπορεσω να γνωρίσω (και με αξιωσει η τυχη - ο θεος- το συμπαν - το καρμα μου ....) στην ζωη μου ...\

την αδικια προς το προσωπο μου την αποδεχομαι .... δεν ειναι αγγελικα πλασμενος τουτος εδω ο κόσμος... και τον σταυρο μου μεταβιας τον κουβαλω καθημερινα .... και οκ και επειδομα ας μην μου δωσει κανεις ( αν και βρε dora αυτα τα ευρουδακια που περισσευαν στην οικογενεια που ανεφερες δεν θα μου πευταν ασχημα..να χα και κατι δλδ να παρω κανενα παιχνιδακι στο παιδι ...αντε και βενζυνη για το διαστυμοπλοιο χωρις το σταγομετρο....)

ΑΛΛΑ ΤΗΝ αδικια προς τα παιδια αυτα γιατι οι γονεις τους εσφαλαν δεν την μπορω , δεν την αντεχω....¨γιατι το αλλιωτικο κ το απο αλλου φερμενο δεν το αντεχει ο κοσμος .... σ΄αγαπω μ ακους...¨όπως λεει και ο ποιητης ...

μπορω το λοιπον να κατηγορηθω ανετα για κοινωνικη συνηδηση ... για αγαπη προς τον πλησον μου , και για σεβασμο προς την ανθρωπινη προσωπικοτητα...και ελευθερια ΑΠΟ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΟΜΩς .... απο τοτε που το παιδι ειναι παιδι ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΤΟΥ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λυπαμε και εκπλήσομε με την ευκολια που κρίνουμε το ανθρωπινο γενος ..αλλα αυτο που δεν με εκπλησει αλλα δεν ανεχομαι κι ολας ειναι το να αντιμετοπίζουμε διαφορετικα μια μητερα για τς επλιογες τις ...καποτε η gavrias σε αλλο μου ποστ εβαλε μια αφησα που ελεγε ...οταν εσυ δεν βλέπεις εγω σε κοιτω που κανεις αυτο...κι εκεινο και το αλλο....κι εδειχνε ενα παιδακι μια ζωγραφια , που κοιτουσε τους γονεις του να κανουν διαφορα υπεροχα πραγματα!!!!

κι οταν ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙς ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ κι εγω οταν δεν κοιτω... το παιδι μου βλεπει πως κοιτατε την μανα του κι αυτο το πληγωνει....

δεν το πληγωνει η μαμα του

το πληγωνει το βλεμα σας...

Χαιρομε όμως για κατι ...: Η παναγια (αν υποθεσουμε την υπαρξη της σαν ιστορικο προσωπο - αυτο για τους αθεους) ηταν η πρωτη αγαμη μητερα ... και χαιρομε που ειμαι κι εγω ...οχι η Παναγια ....αλλα η μανα αυτου του παιδιου ...μοναχα κατι δεν θελω ..να μην τραβιξει τον δικο μου σταυρο το παιδι μου ... κι οποις το τολμισει να του τον φορτωσει θα τον σφαξω στο γονατο!

παραυτα η σημερινη μερα με γονατησε... αγαπητη Athena υποψιαζομαι (ετσι ειδα στο τικερ σου ) οτι μεγαλωνεις κορη ...ειμαι ΒΕΒΑΙΗ οτι θα την προτατεψεις απο ¨λαθη¨ αλλα επιδη ειδα οτι εχεις και γιο ....ελπίζω αυτος να μην το κανει το ¨στιγμιαιο λαθος¨

σας ευχομαι καλη συνεχεια ....

Διαφημίσεις

aria146 καταλαβαίνω απολυτα πως νιωθεις θιγμένη και στεναχωρήθηκες !

Το ξέρω πως έστω και απο ένα φορουμ τα βέλη και το δηλητήριο που πετάν οι ανθρωποι περνάει απο τις οθόνες .

Εμένα Αρια μου , με ενδιαφέρει και με πονάει η γνωμη των ανθρωπων που εκτιμώ , έστω και αυτους που γνωρισα ή δεν γνωρισα διαδυκτιακά . Για τους υπόλοιπους δεν δινω δεκαρα . Μήπως ειναι καιρος να κανεις το ιδιο ?

Μια γενικη παρατηρηση λε παιδια .... Δεν φτανει τωρα ? Αρκετο μυαλο δεν μοιράσατε ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Για πες... με ενδιαφερει να μαθω...

Δυστυχως θα σε απογοητεψω αλλα δεν ξερω τι χανω.. ισως γιατι απλα ποτε δεν ενιωθα οτι χανω κατι..

Η εννοια "διαφορετικοτητα" σου λεει κατι?

Με ποια λογικη θεωρεις δεδομενο οτι αυτο που ειναι η υψιστη ευτυχια για σενα πρεπει να ειναι και για τους υπολοιπους?

Το μονο δεδομενο και αποδεδειγμενο σε αυτη την ζωη ειναι οι αναγκες μας.Και ειναι κοινες για ολους μας.Και αυτες για να τις καλυψουμε χρειαζεται να εχουμε σχεσεις,μονο ετσι θα ειμαστε ευτυχισμενοι-ικανοποιημενοι-γεματοι.Φοβαμαι και ανησυχω οταν ακουω ανθρωπους να λενε οτι τα εχουν τοσο καλα με τον εαυτο τους ωστε να μην εχουν αναγκη απο σχεσεις.

παραυτα η σημερινη μερα με γονατησε... αγαπητη Athena υποψιαζομαι (ετσι ειδα στο τικερ σου ) οτι μεγαλωνεις κορη ...ειμαι ΒΕΒΑΙΗ οτι θα την προτατεψεις απο ¨λαθη¨ αλλα επιδη ειδα οτι εχεις και γιο ....ελπίζω αυτος να μην το κανει το ¨στιγμιαιο λαθος¨

σας ευχομαι καλη συνεχεια ....

Σε καμμια περιπτωση δεν τα εβαλα ουτε με σενα ουτε με τα παιδια "σας" οπως λες.Μπορει να εχεις εισπραξει πολλα αρνητικα απο την κοινωνια.Κοινωνικος ρατσισμος παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει.Και για τις διαζευγμενες και για τις παντρεμενες και για τις απατημενες και για τις εξαρτημενες.

Με συγχωρεις ειλικρινα αν σε γονατισα,αλλα δεν ειχα τετοια προθεση.Η ζωη εμενα αλλιως με εμαθε να λειτουργω.Θελω να νιωθω καλα,το ιδιο και οι δικοι μου.Προσπαθω να μην δυσκολευω τη ζωη μου και στενοχωριεμαι οταν βλεπω παλια μου κομματια σε αλλους.Εχω ταλαιπωρηθει στη ζωη μου αρκετα και εμαθα να προστατευω τον εαυτο μου.Τα λαθη των αντρων δεν τα κρινω,ουτε τα κατακρινω,οπως και να εχει ενα τυχαιο τετοιο λαθος εμεις θα το υποστουμε.Προσεχω τον εαυτο μου,για αυτο συζηταω τοση ωρα.Με αυτα θυμωνω και με αυτα στενοχωριεμαι.Και αν δεν το μαθεις θα το ξαναπαθεις.Οπως ανεφερα και για την κολλητη μου.Επιλεγω τη λυση με το μικροτερο κοστος και αν μια τετοια λυση καποια στιγμη για εμενα προσωπικα ηταν η διακοπη μιας κυησης,με μεγαλη δυσκολια το εκανα.και δεν γυριζω πισω,ουτε θρηνω για αυτο.Ευτυχως μπορω να το διορθωσω και να μην αφεθω.Εγω ειπα και πιο πανω καλη δυναμη και το εννοω.Γνωριμια κανουμε και ανταλλαγη αποψεων,οχι πολεμο ιδεων.Keep walking

μου πηρε ωρες να διαβασω το θεμα και δεν καταλαβα και πολλα.

Κατα αρχην δεν υπαρχουν ανυπαντρες ,παντρεμενες ,χηρες,ζωντοχηρες μητερες.Υπαρχουν μονο ΜΗΤΕΡΕΣ.

Και χωρις να θελω να θιξω καποιον ή καποια κατα ενα μεγαλο μερος πιστευω οτι ολες αυτες οι μητερες μεγαλωνουν ''μονες τους'' τα παιδια τους.

Για μενα η μονη γνησια αγαπη ειναι αυτη της μανας προς το παιδι.

Μπραβο στις γυναικες που μεγαλωνουν μονες τους το παιδι τους ,μπραβο και σε αυτες που το μεγαλωνουν μονες με παρεα τον αντρα τους και μπραβο και σε αυτες που το μεγαλωνουν μαζι με τον αντρα τους.

Σε καμμια περιπτωση δεν τα εβαλα ουτε με σενα ουτε με τα παιδια "σας" οπως λες.Μπορει να εχεις εισπραξει πολλα αρνητικα απο την κοινωνια.Κοινωνικος ρατσισμος παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει.Και για τις διαζευγμενες και για τις παντρεμενες και για τις απατημενες και για τις εξαρτημενες.
Ευχαριστω θερμα για αυτη σας την παρατηρηση επισημανση .... το ξερω το ζω καθε μερα.....
Με συγχωρεις ειλικρινα αν σε γονατισα,αλλα δεν ειχα τετοια προθεση
.

ατι βαθεια μεσα μου λεει οτι χαιρεστε ...παραυτα το οτι γονατησα ή οτι στεναχωρηθηκα το εγραψα οχι για να σας κινησω τα ¨χαμενα συναισθηματα΄αλλα το οφειλα σε αυτους που με ξερουν και μου στελνουν πμ και με βοηθανε ιθηκα εδω μεσα.... κι σε αυτο δεν εχετε καμια συμμετοχη!

Η ζωη εμενα αλλιως με εμαθε να λειτουργω
.

ειναι εμφανεις ο κινησμος σας (επιτρεψτε μου την εκφραση ...αλλα δημοσιο φορουμ ειναι ..οτι θελει ο καθενας λεει ....)

Θελω να νιωθω καλα,το ιδιο και οι δικοι μου.Προσπαθω να μην δυσκολευω τη ζωη μου και στενοχωριεμαι οταν βλεπω παλια μου κομματια σε αλλους

ενα βλεπατε παλι ασας κομματια θα εισασταν πιο επιηκης στις εκφρασεις σας ...αλλα καποιος οταν δεν μπορει να συνχωρεσει τον ευατο του ειναι πολυ αυστηρος με τους αλλους ...εχω ψυχιατρικη κατανοηση προς αυτην την λειτουργια.....

Τα λαθη των αντρων δεν τα κρινω,ουτε τα κατακρινω,

δεν μπορω να μην δω την αναφορα σας μονο στο ανδρικο γενος.....

τα λαθη των γυναικων ειδαμε το λοιπον οτι και τα κρινετε και τα κατακρινετε ..... οκ ...ειπαμε των αντρων οχι

οπως και να εχει ενα τυχαιο τετοιο λαθος εμεις θα το υποστουμε.

δεν υπεστει οπως λετε κανε τεοιο λαθος ...δεν γνωριζετε ειναι σαφες...εγω εγγυος εμεινα με τον ανθρωπο μου ...εγγατελειφθει με τον πιο βανααυσο κι εξωργηστικο τροπο ...αλλα παραυτα δεν υπεστει καποιο λαθος η γραφουσα...μια χαρα δωρο κιντερ εκπληξη ειχε η ολη ιστορια ...ΤΟ ΑΡΙΑΝΟΠΑΙΔΟ

Προσεχω τον εαυτο μου,για αυτο συζηταω τοση ωρα

ΧΜ.... οκ τρεφεστε σωστα? ασκειστε.... σας συνχαιρω..δεν εχω χρονο για ολα αυτα ..ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΟΝΗ....αλλα παραυτα σας ζηλευω ΕΝΤΟΝΩς ....

Και αν δεν το μαθεις θα το ξαναπαθεις.Οπως ανεφερα και για την κολλητη μου.

ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑς ΕΡΘΕΙ Ως ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΚΦΡΑΣΗ: ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΦΙΛΗ ΣΑς.....ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΘΑ ΛΥΠΩΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Επιλεγω τη λυση με το μικροτερο κοστος και αν μια τετοια λυση καποια στιγμη για εμενα προσωπικα ηταν η διακοπη μιας κυησης,με μεγαλη δυσκολια το εκανα.και δεν γυριζω πισω,ουτε θρηνω για αυτο.Ευτυχως μπορω να το διορθωσω και να μην αφεθω.

σασ νιωθω .... ΑΛΗΘΕΙΑ ..... κι εγω μετα απο πολη ψυχοθεραπεια περασα-ξεπερασα πολλα.... αλλα δεν ειστε στην θεση μου ...αν ησασταν .... θα κανατε αλλα τοσα χρονια ψυχοθεραπεια...και θα τρεχατε σε ψυχολογους και παιδοψυχιατρους ...ακουστε γιατι : για να διασφαλησετε την ψυχηκη σας υγεια σε σχεση με το περιαλλον ...ναι ναι ναι ...σε σχεση με το πως θα βοηθησετε το παιδι σας να ξεπερασει αυτα που ακουει ή γραφουν ...καποιου ...

Εγω ειπα και πιο πανω καλη δυναμη και το εννοω.Γνωριμια κανουμε και ανταλλαγη αποψεων,οχι πολεμο ιδεων.Keep walking

ειναι αδυνατον μια ανυπαντρη μητερα να μην εχει δυναμη ...η μονη χωρις δυναμη ειναι αυτη που ειναι νεκρη ...κι εγω ειμαι εδω και σας απαντω!

Διαφημίσεις

Το μονο δεδομενο και αποδεδειγμενο σε αυτη την ζωη ειναι οι αναγκες μας.Και ειναι κοινες για ολους μας.Και αυτες για να τις καλυψουμε χρειαζεται να εχουμε σχεσεις,μονο ετσι θα ειμαστε ευτυχισμενοι-ικανοποιημενοι-γεματοι.Φοβαμαι και ανησυχω οταν ακουω ανθρωπους να λενε οτι τα εχουν τοσο καλα με τον εαυτο τους ωστε να μην εχουν αναγκη απο σχεσεις.

Δεν θα συμφωνήσω...

Η μαλλον θα συμφωνησω μεχρι ενα σημειο.. στο ολοι εχουμε καποιες αναγκες.. οι αναγκες ομως του καθενος ειναι διαφορετικες.. και ο καθενας τις καλυπτει με διαφορετικους τροπους..

συ μπορει να τις καλυπτεις μεσα απο τις σχεσεις.. εγω καπως αλλιως.. καποιος αλλος καπως διαφορετικα..

και επειδη στο συγκεκριμενο τοπικ αναφερωμαστε σε σχεσεις ερωτικες, συζυγικες και τελος παντως σχεσεις ζευγαριου , να σου υπενθυμίσω οτι υπαρχουν και αλλων ειδων σχεσεις οι οποιες μπορουν πχ να καλυψουν τις οποιες αναγκες σου. Και φυσικα διαφορετικος τροπος διαχειρισεις των εκαστοτε σχεσεων απο τον καθενα μας..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Μην ανησυχείς να δεις που θα τα καταφέρεις μία χαρά!

αυτο ακριβως.σε θαυμαζω.με το καλο!!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Παρακαλείσθε όσοι βγάλατε "μαχαίρια" να τα μαζέψετε μη μας έρθει καμία αδέσποτη "καταλάθος" 866772jncjo11923.jpg

ΑΡΙΑΝΗ κάτι για καφέ με τη φίλτατη Ντόρα ακούω.. Να ζηλέψω?? :cry:

Στην κοπέλα που περιμένει το μωράκι, με το καλό!!! :D

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Ευχαριστω θερμα για αυτη σας την παρατηρηση επισημανση .... το ξερω το ζω καθε μερα.....
Με συγχωρεις ειλικρινα αν σε γονατισα,αλλα δεν ειχα τετοια προθεση
.

ατι βαθεια μεσα μου λεει οτι χαιρεστε ...παραυτα το οτι γονατησα ή οτι στεναχωρηθηκα το εγραψα οχι για να σας κινησω τα ¨χαμενα συναισθηματα΄αλλα το οφειλα σε αυτους που με ξερουν και μου στελνουν πμ και με βοηθανε ιθηκα εδω μεσα.... κι σε αυτο δεν εχετε καμια συμμετοχη!

Η ζωη εμενα αλλιως με εμαθε να λειτουργω
.

ειναι εμφανεις ο κινησμος σας (επιτρεψτε μου την εκφραση ...αλλα δημοσιο φορουμ ειναι ..οτι θελει ο καθενας λεει ....)

Θελω να νιωθω καλα,το ιδιο και οι δικοι μου.Προσπαθω να μην δυσκολευω τη ζωη μου και στενοχωριεμαι οταν βλεπω παλια μου κομματια σε αλλους

ενα βλεπατε παλι ασας κομματια θα εισασταν πιο επιηκης στις εκφρασεις σας ...αλλα καποιος οταν δεν μπορει να συνχωρεσει τον ευατο του ειναι πολυ αυστηρος με τους αλλους ...εχω ψυχιατρικη κατανοηση προς αυτην την λειτουργια.....

Τα λαθη των αντρων δεν τα κρινω,ουτε τα κατακρινω,

δεν μπορω να μην δω την αναφορα σας μονο στο ανδρικο γενος.....

τα λαθη των γυναικων ειδαμε το λοιπον οτι και τα κρινετε και τα κατακρινετε ..... οκ ...ειπαμε των αντρων οχι

οπως και να εχει ενα τυχαιο τετοιο λαθος εμεις θα το υποστουμε.

δεν υπεστει οπως λετε κανε τεοιο λαθος ...δεν γνωριζετε ειναι σαφες...εγω εγγυος εμεινα με τον ανθρωπο μου ...εγγατελειφθει με τον πιο βανααυσο κι εξωργηστικο τροπο ...αλλα παραυτα δεν υπεστει καποιο λαθος η γραφουσα...μια χαρα δωρο κιντερ εκπληξη ειχε η ολη ιστορια ...ΤΟ ΑΡΙΑΝΟΠΑΙΔΟ

Προσεχω τον εαυτο μου,για αυτο συζηταω τοση ωρα

ΧΜ.... οκ τρεφεστε σωστα? ασκειστε.... σας συνχαιρω..δεν εχω χρονο για ολα αυτα ..ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΟΝΗ....αλλα παραυτα σας ζηλευω ΕΝΤΟΝΩς ....

Και αν δεν το μαθεις θα το ξαναπαθεις.Οπως ανεφερα και για την κολλητη μου.

ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑς ΕΡΘΕΙ Ως ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΚΦΡΑΣΗ: ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΦΙΛΗ ΣΑς.....ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΘΑ ΛΥΠΩΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Επιλεγω τη λυση με το μικροτερο κοστος και αν μια τετοια λυση καποια στιγμη για εμενα προσωπικα ηταν η διακοπη μιας κυησης,με μεγαλη δυσκολια το εκανα.και δεν γυριζω πισω,ουτε θρηνω για αυτο.Ευτυχως μπορω να το διορθωσω και να μην αφεθω.

σασ νιωθω .... ΑΛΗΘΕΙΑ ..... κι εγω μετα απο πολη ψυχοθεραπεια περασα-ξεπερασα πολλα.... αλλα δεν ειστε στην θεση μου ...αν ησασταν .... θα κανατε αλλα τοσα χρονια ψυχοθεραπεια...και θα τρεχατε σε ψυχολογους και παιδοψυχιατρους ...ακουστε γιατι : για να διασφαλησετε την ψυχηκη σας υγεια σε σχεση με το περιαλλον ...ναι ναι ναι ...σε σχεση με το πως θα βοηθησετε το παιδι σας να ξεπερασει αυτα που ακουει ή γραφουν ...καποιου ...

Εγω ειπα και πιο πανω καλη δυναμη και το εννοω.Γνωριμια κανουμε και ανταλλαγη αποψεων,οχι πολεμο ιδεων.Keep walking

ειναι αδυνατον μια ανυπαντρη μητερα να μην εχει δυναμη ...η μονη χωρις δυναμη ειναι αυτη που ειναι νεκρη ...κι εγω ειμαι εδω και σας απαντω!

Δεν σε παρεξηγω που τα ερμηνευεις ετσι,εισαι θυμωμενη αλλα δεν φταιω εγω για αυτο.ΔΕν χαιρομαι ποτε με τα προβληματα του αλλου,ηθικη στηριξη μεσω πμ...συγγνωμη δεν το κανω,οπως οπυτε φιλιες μεσω υπολογιστη.Οι σχεσεις δεν δημιουργουνται ετσι.Τον κυνισμο ευτυχως για εμενα τον απεκτησα τα τελευταια χρονια.Το να σαρκαζεις τη μουρη σου ειναι μεγαλο κατορθωμα.Δεν το καταφερνω παντα και αυτο ειναι καλο,σε αλλους ειναι μονιμη κατασταση και μαλλον πηγαζει απο ανασφαλεια..Ουτε σε παρεξηγω που δεν καταλαβαινεις τον κυνισμο μου οπως λες γιατι δεν με γνωριζεις.Τωρα αν εννοεις οτι κυνισμος συνεπαγεται με αρνητισμο-μηδενισμο-πικροχολα σχολια με σκοπο να θιξουν ,αυτη δεν ειμαι εγω,ουτε τετοιο στοχο ειχα.μιλησατε για "διαφορετικοτητα" αλλα λιγο μονοπλευρα,δεν νομιζεις;."ψυχιατρικη κατανοηση" τι εννοεις με αυτο;;δεν τον γνωριζω αυτον τον ορο;

Αγαπητή ssttaa είμαι κι εγώ άντρας και θέλω να πω την άποψή μου. Και είναι κάποια πράγματα που θα έπρεπε να σε απασχολούν πάρα πολύ στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σου. Αυτό μέ τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αύριο μεθαύριο ας πούμε δες το πολύ σοβαρά.... :D:D Και ακούς εκεί να πάθεις τέτοιο πράγμα 40 χρονών γυναίκα. Η τελευταία μεταβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού δεν είναι οι φρονιμίτες όπως ήξερες... Είναι το αλεξίγκαφο που φυτρώνει μετά τα 35 και γι αυτό όλοι εμείς που είμαστε από 40 και πάνω δεν κάνουμε ποτέ λάθος πράξεις, δε λέμε ποτέ λάθος λόγια, δεν κάνουμε ποτέ λάθος εκτιμήσεις για ανθρώπους ή καταστάσεις και το κυριότερο δεν κάνουμε ποτέ λάθη στην ανατροφή των παιδιών μας. Κοίτα γύρω σου να δεις σε τι όμορφο κόσμο ζούμε...Για να σοβαρευτούμε λίγο, αυτό που είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις και μάλιστα με τις πρακτικές δυσκολίες που ανέφερες στο πρώτο σου post, είναι δύσκολο. Όσον αφορά τον πατέρα του παιδιού, από τα λίγα που αναφέρεις, το λιγότερο που θα σου πώ είναι να είσαι πολύ επιφυλακτική... Ευχομαι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και να γεννήσεις με το καλό. Μη φρικάρεις με τις αρκούδες που διαβάζεις στο κάτω κάτω σε κάθε παρέα υπάρχουν σπασίκλες.
όπως επίσης κουτοπόνηροι............και πολλοί άλλοι.

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που αυτό το θέμα έβαλε έναν άνθρωπο να κάνει την εγγραφή του σήμερα να καταθέσει την άποψη του...............και ειδικότερα τις γνώσεις του στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και την συγγένεια του με το ζωικό βασίλειο.

Αν είναι να έχει το 4ουμ τέτοιες συγκροτημένες συμμετοχές να ανοίγονται συχνότερα τέτοια θέματα , να ξεδιπλώνουν όλοι το ταλέντο τους.

Το 1945,μια κοπέλα 19 χρονών βρέθηκε χήρα με 2 παιδιά... γνώρισε ένα συνομήλικό της και ερωτευτήκανε ,έμεινε έγκυος αλλά εκέινος μπήκε στη φυλακή (πολιτικός κρατούμενος) πρίν προλάβουνε να παντρευτουνε και έμεινε εκεί για πολλά χρόνια... δεν παντρευτήκανε ποτέ.Αυτή η μάνα κράτησε το παιδί της και το μεγάλωσε σε μια κοινωνία που τη λιθοβολούσε κι εκείνη και το παιδί της...και μεγάλωσε ένα εκπληκτικό παιδί το οποίο με περνάει 26 χρόνια και έιναι αδερφή μου.

Θαυμάζω τη μάνα της γιατί εκείνη έκανε επανάσταση και την ευγνωμονώ γιατί χάρη στο κουράγιο της έχω μια αδερφή και γιατί όταν τη σκέφτομαι ξέρω ότι η κακία και η μικροπρέπεια μπορεί να νικηθεί...

Επίσης ξέρω ότι απο τον καναπέ και την ωραία μας άνεση κάνουμε την καλύτερη κριτική,στο "κολύμπι" όμως φαίνεται το παλικάρι.

Παρ'όλα αυτά θα μιλήσω στην κόρη μου για αντισύληψη πολύ νωρίς, για να μπορεί να κάνει εκείνη επιλογές και για να φροντίζει εκείνη για τη ζωή της.

Αν επιλέξει να κάνει παιδί χωρίς να είναι ζευγάρι με κάποιον, θα προσπαθήσω να είμαι όσο καλύτερη γίνεται στο ρόλο της μάνας για το παιδί και της γιαγιάς για το εγγόνι μου.

Στο γιό μου πάλι, θα μάθω να σκέφτεται απο νωρίς τις συνέπειες των πράξεων και των λόγων του και τις ζωές των ανθρώπων που θα βρεθούν στο δρόμο του.

Επίσης είμαι περήφανη που η άρια με όλες τις ιδιότητες που αντιπροσωπέυει είναι φίλη μου.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Δεν σε παρεξηγω που τα ερμηνευεις ετσι,εισαι θυμωμενη αλλα δεν φταιω εγω για αυτο.ΔΕν χαιρομαι ποτε με τα προβληματα του αλλου,ηθικη στηριξη μεσω πμ...συγγνωμη δεν το κανω,οπως οπυτε φιλιες μεσω υπολογιστη.Οι σχεσεις δεν δημιουργουνται ετσι.Τον κυνισμο ευτυχως για εμενα τον απεκτησα τα τελευταια χρονια.Το να σαρκαζεις τη μουρη σου ειναι μεγαλο κατορθωμα.Δεν το καταφερνω παντα και αυτο ειναι καλο,σε αλλους ειναι μονιμη κατασταση και μαλλον πηγαζει απο ανασφαλεια..Ουτε σε παρεξηγω που δεν καταλαβαινεις τον κυνισμο μου οπως λες γιατι δεν με γνωριζεις.Τωρα αν εννοεις οτι κυνισμος συνεπαγεται με αρνητισμο-μηδενισμο-πικροχολα σχολια με σκοπο να θιξουν ,αυτη δεν ειμαι εγω,ουτε τετοιο στοχο ειχα.μιλησατε για "διαφορετικοτητα" αλλα λιγο μονοπλευρα,δεν νομιζεις;."ψυχιατρικη κατανοηση" τι εννοεις με αυτο;;δεν τον γνωριζω αυτον τον ορο;

Φυσικα και δεν φταις εσυ... εισαι πολυ μικρη για να φταις για τον ολον τον κοινωνικο ρατσισμο που περιβαλει την φιλη μας την Αρια. Πολλοι μικροι ομως σαν και σενα μπορουν να κανουν μεγαλο κακο...

Εισαστε σαν τα μυρμηγκια που μπηκαν πριν λιγο καιρο στην κουζινα της... το ενα θα το εκανε χαζι.. τα πολλα ομως την ενοχλησαν.

Το αν λυπασαι ή χαιρεσαι με τα προβληματα των αλλων δεν νομιζω οτι μας αφορα εμας.. αυτο μαλλον αφορα τα ατομα του περιβαλοντος σου.

Αλλα οσον αφορα αυτο με τις σχεσεις που λες μου κανει εντυπωση... εσυ δεν ησουν που λιγο πιο πανω υποστηριζες με θέρμη τις ανθρωπινες σχεσεις? Η κανω λαθος και υποστηριζες μονο τις "συζυγικες-ερωτικες" σχεσεις? Μηπως τελικα δεν υπαρχουν αλου ειδους σχεσεων στη ζωη σου και γι αυτο νιωθεις την αναγκη να υποστηριξεις με παθος την αναγκαιοτητα συντροφου?

Ποιος ο λογος που μπαινεις σε ενα φορουμ απο τη στιγμη που βασικος στοχος αυτου του ειδους των σελιδων ειναι η επικοινωνια και κατα συνεπεια η αναπτυξη σχεσεων μεταξυ των μελων τους? Αν σε ενδιαφερει να μπαινεις μονο για ενημερωση θα μπορουσες να μεινεις απλη αναγνωστρια και να μην λαμβανεις μερος σε συζητησεις που αφορουν καθαρα τις σχεσεις των μελων..

Τελος θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση και αποχωρω και γω απο το θεμα..

Εγω που δεν εχω την τοσο στενη σχεση με τον συζυγο μου και που δεν τον χρειαζομαι προφανως τοσο για να με καλυπτει συναισθηματικα οσο εσυ και που προφανως τον αγαπω πολυ λιγοτερο απ όσο εσυ, οταν ειναι εδω δεν μπαινω σχεδον καθόλου στο φορουμ.. Ακομα κι αν υπαρχουν τοσο καυτα θεματα οσο αυτο προτιμω να περασω τις ωρες μου μαζι του, αφενος σεβομενη την παρουσια του στο σπιτι και αφετερου του οτι οι κοινες μας ωρες ειναι ελαχιστες εφοσον και οι δυο εργαζομαστε..

Να υποθεσω λοιπον οτι ο συζυγος σου απουσιαζει τις τελευταιες μερες απο το σπιτι? Η οτι η αναγκη σου γι αυτον μειωνεται στο επακρο οταν στον απροσωπο υπολογιστη σου σκαει θεματακι απο ατομα με τα οποια σαφως δεν επιθυμεις να αναπτυξεις καμια σχεση?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Φυσικα και δεν φταις εσυ... εισαι πολυ μικρη για να φταις για τον ολον τον κοινωνικο ρατσισμο που περιβαλει την φιλη μας την Αρια. Πολλοι μικροι ομως σαν και σενα μπορουν να κανουν μεγαλο κακο...

Εισαστε σαν τα μυρμηγκια που μπηκαν πριν λιγο καιρο στην κουζινα της... το ενα θα το εκανε χαζι.. τα πολλα ομως την ενοχλησαν.

δεν ξερω τι να σου απαντησω και δεν ξερω αν υπαρχει και λογος τελικα...αλλο επικοινωνια,αλλο αναπτυξη σχεσεων-αλλο σχεση,αλλο φιλια.Οι παρομοιωσεις σου δε... με κανουν να χαμογελω :)

Δεν σε παρεξηγω που δεν βλεπεις λιγο πιο ξεκαθαρα τις αποψεις μου.Κολλησε μου οτι ταμπελα σε κανει να νιωθεις προς στιγμη καλα.δεν με πειραζουν τα λογια σου,δεν γνωριζομαστε αλλωστε...λυπαμαι για οτι εχεις περασει και εσυ.Δεν φταιω παντως εγω.

δηλαδη διαφορα αποψεων, χωρις να "τη λεει" ο ενας στον αλλο, δε γινεται? συζητηση χωρις εριστηκοτητα και προσωπικη επιθεση ειναι αδυνατον να συμβει?

το σημαντικο ειναι να "κατατροπωσουμε" τον υποτιθεμενο αντιπαλο, αν οχι με επιχειρηματα τουλαχιστον με μπιχτες??

τετοιο παθος πια για το συγκεκριμενο θεμα... μακαρι να εδειχναν ολοι τετοια ενταση συναισθηματων στη περιπτωση αναγκης υλικης υποστηριξης καποιας γυναικας που μεγαλωνει μονη ενα παιδι, αντι να πεσουμε ολοι πανω της να τη κρινουμε, λες κι αυτο ειναι που επειγει!!

προσωπικα, θα προτιμουσα να επεμβουν οι αντμινιστρεητορς και να κλειδωσουν το θεμα, γιατι με κανει να νιωθω αβολα η πορεια της συζητησης και προβλεπω να γινει ακομα πιο ζορικη.

δηλαδη διαφορα αποψεων, χωρις να "τη λεει" ο ενας στον αλλο, δε γινεται? συζητηση χωρις εριστηκοτητα και προσωπικη επιθεση ειναι αδυνατον να συμβει?

το σημαντικο ειναι να "κατατροπωσουμε" τον υποτιθεμενο αντιπαλο, αν οχι με επιχειρηματα τουλαχιστον με μπιχτες??

τετοιο παθος πια για το συγκεκριμενο θεμα...

συμφωνω.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...