Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν γυρίσατε σπίτι μετα το μαιευτήριο...

Helen@

Recommended Posts

Αυτό ακριβώς, σαν απάντηση σε όσους είπαν οτι μετά δεν θα τους έχεις και οτι τους θες μόνο για τις αγγαρείες. Όχι και στα δύο, όπως εγώ θα είμαι έτσι με το παιδί μου, όταν θα με χρειάζεται θα είμαι εκεί ανεξάρτητα αν κάποιες φορές πιο πριν με έχει "διώξει", έτσι περιμένω και από τους δικούς μου, και έτσι ξέρω οτι θα κάνουν κιόλας. Όσο για τα πεθερικά.. δικό τους θέμα αν θα παρεξηγηθούν που δεν θέλω, όντας λεχώνα, να τους έχω στο σπίτι μου, συγνώμη κιόλας, και τον δικό μου πατέρα θα ντρέπομαι οταν θα κυκλοφορώ ημίγυμνη στο σπίτι, πόσο μάλλον κάποιον που δεν έχω σχεδόν καθόλου οικειότητα. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να αφήσω περιθώρια να μας κάνουν ο,τι θέλουν.. οικογενειακώς!!!

Όπως και να'χει, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε κάπως να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα ;)

Εσύ λες ότι οι οικογένειες που έριξαν το παραπέτασμα για το σαράντισμα περίμεναν από τους δικούς τους την αντιμετώπιση που είχαν στη συνέχεια ή όχι; Το είχαν προβλέψει δηλαδή; Απλά όταν χρειάστηκαν τους παππουδογιαγιάδες, συνειδητοποίησαν ότι επειδή δεν είχαν δεθεί οι παππουδογιαγιάδες, έβγαιναν διάφορες δικαιολογίες-προτεραιότητες. Σαφώς και δεν θα το πουν ευθέως. Φαίνεται όμως και το πόσο τηρούν διαφορετική στάση σε σχέση με άλλα εγγόνια, όπου οι μαμάδες φέρθηκαν διαφορετικά και έχουν ανοιχτεί και σχετικά τόπικς σε ενότητες για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες. Τέλος πάντων, αν έχεις τουλάχιστον υπόψη ότι συνέβη σε κάποιες οικογένειες αυτό, ίσως και λίγες, μπορεί να το χειριστείς διαφορετικά, τέλος πάντων, να δεις πώς θα το πεις μην το πάρουν στραβά. Γιατί εσύ θα είσαι λεχώνα και απαιτείς κατανόηση, αυτοί μπορεί να σκεφτούν ότι είναι παππούδες και να περιμένουν το ίδιο. Εξάλλου, στη δική τους γενιά, λεχώνα δεν σήμαινε κλείνομαι στο σπίτι μόνη με το μωρό, αλλά ανοίγω το σπίτι στις γυναίκες της οικογένειας. Ας μην ξεχνάμε ότι το σαράντισμα αυτή την έννοια έχει και άλλη έννοια σαραντίσματος απλά δεν υπάρχει σε δυτικές κοινωνίες. Και μια στάση παραπετάσματος μπορεί να την ερμηνεύσουν ότι δεν τους αισθάνεσαι και πολύ οικογένεια.

Όσο για να θηλάζεις με το στήθος έξω, απλά δεν χρειάζεται, δεν χρειάζεται να φοράς νυχτικό με κουμπάκια σαν γιαγιά, φόρα κανονικό μπλουζάκι που θα το σηκώνεις και δεν θα φαίνεται τίποτα ξεκίνα το και από το μαιευτήριο, όπου θα νιώσεις ότι ο θηλασμός είναι κάτι φυσιολογικό, που μπορεί να γίνει χωρίς διωγμό του κόσμου και χωρίς φανφάρες. Θα νιώθεις πιο νορμάλ, γιατί εγώ ένα πολιτισμικό σοκ το έπαθα που έβλεπα 25χρονες να περιφέρονται με νυχτικά λουλουδάτα στους διαδρόμους του μαιευτηρίου! Ακόμα και για τον άντρα σου να σε βλέπει είναι πιο ελκυστικό, ξέχνα τα πεθερικά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 103
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλή μου με το καλό το μωράκι σου!!!Εύχομαι να περνάς μια ήρεμη εγκυμοσύνη!

Σε ότι αφορά στο θέμα σου εγώ θα σου πρότεινα ότι αν θεωρείς απο τώρα, που δεν έχεις ακόμα γεννήσει, ότι θα "πνίγεσαι" απο την παρουσία τρίτων τότε σίγουρα να φροντίσεις να προετοιμάσεις το έδαφος. Με αυτό εννοώ ότι μπορείς να πεις ότι η βοήθειά τους είναι πολύτιμη αλλά επειδή είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζομαι όταν θα κοιμάται το μωρό θα προτιμούσα να υπάρχει διακριτικότητα σε ότι αφορά στην παραμονή στο σπίτι. Δηλαδή εννοείται ότι μπορείτε να έρχεστε κάθε μέρα να βλέπετε το μωρό αλλά μην μένετε σε εμένα. Είναι κάτι που θα με αγχώσει γιατί θα πρέπει να υπάρχει ησυχία στο σπίτι, θα πρέπει να μπορώ να θηλάζω όποτε θέλει το μωρό (εμένα ο γιός μου θήλαζε συνεχώς!!!!), θεωρώ ότι πρέπει να φροντίζω και εσάς (ως φιλοξενούμενους) και αγχώνομαι.

Μην σε αγχώνουν οι δουλειές του σπιτιού και το μαγείρεμα. Εγώ τα κατάφερα μια χαρά μόνη μου και το σπίτι μου ήταν πάντα καθαρό (έχω μια μικρή υστερία με την καθαριότητα!!!!) και μαγείρευα καθημερινά. Βέβαια μπορεί αυτό να έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο δεύτερο παιδί δεν δούλευα (όπως νομίζω ότι ανέφερε κάποια άλλη κοπέλα παραπάνω), αλλά νομίζω ότι το πρώτο τρίμηνο τουλάχιστον υπάρχει σχετική πρόνοια για την μητέρα ακόμα και όταν δουλεύεις. Αλλά και στο πρώτο που δούλευα με σύμβαση είχα άδεια 3 μήνες οπότε είχα μπει στη σειρά μου χωρίς να επιβαρύνω ή να υποχρεωθώ σε κανέναν. Όταν το μωρό θα κοιμάται θα προσπαθείς να κοιμάσαι, αλλά σε έναν ύπνο του μωρού προλαβαίνεις να κάνεις τις άμεσες δουλειές του σπιτιού και να βάλεις κάτι στην κατσαρόλα.

Δεν θέλω βέβαια να υποτιμήσω τις κοπέλες που δεν μπορούσαν να τα κάνουν αυτά. Εγώ επειδή είμαι "τσίτα τα γκάζια" σαν άνθρωπος τα κατάφερα πολύ εύκολα. Να προσθέσω όμως ότι ο άντρας μου πήγαινε super market γιατί δεν οδηγώ και έτσι δεν θα μπορούσα να κουβαλήσω τα ψώνια με ένα μωρό στο slink (παρεπιπτώντως με βοήθησε υπερβολικά στο δεύτερο παιδί μου. Στο πρώτο δεν το είχα ανακαλύψει...)

Σε ότι αφορά σε αυτό που κάποιες κοπέλες σου είπαν ότι στην ουσία αν τους διώξεις τώρα θα είναι δύσκολο να τους ζητήσεις εξυπηρέτηση όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά, δεν ξέρω τι να πώ...Νομίζω ότι όταν ο γονιός αγαπάει το παιδί του δεν θα σκεφτεί ότι πριν απο 2-5-10 χρόνια ήθελα να μπαστακωθώ στο σπίτι με το ασαράντιστο μωρό και το παιδί μου δεν με άφησε. Βέβαια με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου κρατάω επιφύλαξη.

Σου εύχομαι να έχεις μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη και σε λίγο καιρό να κρατάς ένα υγιέστατο αγγελούδι στην αγκαλιά σου!!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Σε ότι αφορά σε αυτό που κάποιες κοπέλες σου είπαν ότι στην ουσία αν τους διώξεις τώρα θα είναι δύσκολο να τους ζητήσεις εξυπηρέτηση όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά, δεν ξέρω τι να πώ...Νομίζω ότι όταν ο γονιός αγαπάει το παιδί του δεν θα σκεφτεί ότι πριν απο 2-5-10 χρόνια ήθελα να μπαστακωθώ στο σπίτι με το ασαράντιστο μωρό και το παιδί μου δεν με άφησε. Βέβαια με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου κρατάω επιφύλαξη.

εχει να κάνει πάρα πολυ αυτο με το χαρακτήρα του αλλου, με την κατανοηση του και με το ποσο βάζει τα δικα σου θελω πάνω απο τα δικά του..

εγω επειδή την πάτησα οχι απο πεθερικά και γονεις τοσο (αυτους τους ειχα πει να ερθουν να βοηθησουν αν θελουν αλλά δεν ηρθαν γιατι ειχα πει πως δεν θέλω να με βοηθανε με το παιδι αλλά λιγο με το σπιτι τα ζωα και τον κήπο)

και ειχα πει πως ΔΕΝ θα δεχτω επισκέψεις στο σπίτι μεχρι να κλείσει το παιδι μηνα γιατι το σπίτι 'ηταν πολυ μικρό και δεν θα μπορουσα να εξυπηρετώ τον κοσμο και να έχω και το παιδι και πως θα ήθελα πρώτα να βρω τους ρυθμους μου και μετα.. αποτελεσμα να μαλωσω με την αδερφη μου και την κουνιαδα μου και με μερικους φιλους ....

για αυτο αν πιστευεις οτι η μανουλα σου θα είναι εκεί σεβόμενη τα θελω σου πως θα έρθει οντως να βοηθησει δεξου την βοηθεια της.. αλλά αν καποιοι παρεξηγηθουν απλά πες τους ξυδάκι.

εχει να κάνει πάρα πολυ αυτο με το χαρακτήρα του αλλου, με την κατανοηση του και με το ποσο βάζει τα δικα σου θελω πάνω απο τα δικά του..

εγω επειδή την πάτησα οχι απο πεθερικά και γονεις τοσο (αυτους τους ειχα πει να ερθουν να βοηθησουν αν θελουν αλλά δεν ηρθαν γιατι ειχα πει πως δεν θέλω να με βοηθανε με το παιδι αλλά λιγο με το σπιτι τα ζωα και τον κήπο)

και ειχα πει πως ΔΕΝ θα δεχτω επισκέψεις στο σπίτι μεχρι να κλείσει το παιδι μηνα γιατι το σπίτι 'ηταν πολυ μικρό και δεν θα μπορουσα να εξυπηρετώ τον κοσμο και να έχω και το παιδι και πως θα ήθελα πρώτα να βρω τους ρυθμους μου και μετα.. αποτελεσμα να μαλωσω με την αδερφη μου και την κουνιαδα μου και με μερικους φιλους ....

για αυτο αν πιστευεις οτι η μανουλα σου θα είναι εκεί σεβόμενη τα θελω σου πως θα έρθει οντως να βοηθησει δεξου την βοηθεια της.. αλλά αν καποιοι παρεξηγηθουν απλά πες τους ξυδάκι.

Μα αυτό λέω ακριβώς. Τώρα είναι το παιδί μικρό και σου γεμίζει τη μέρα. Αργότερα, μπορεί να δεις ότι στο παιδί θα λείπει μια κανονική σχέση με τους παππουδογιαγιάδες - και εκείνων με εσένα και η δική σου ζωή θα είναι σε πολλούς τομείς διαφορετική από όσων έχουν οικείους κοντά. Ο άντρας σου θα χαθεί από τους φίλους του γιατί θα περιμένεις από εκείνον να σας στηρίξει και απλά να σου κάνει παρέα. Μπορεί έτσι και ο ίδιος να χάσει επιλογές καριέρας, και φυσικά θα ξεχάσετε πώς είναι να βγαίνετε ως ζευγάρι χωρίς τα παιδιά. Εκτός και αν εμπιστευτείτε ξένους ανθρώπους εκεί που δεν εμπιστευτήκατε τους δικούς σας. Μετά θα πεις έτσι είναι η ζωή, τα παιδιά θέλουν θυσίες για να μεγαλώσουν. Δεν είναι όμως απαραίτητα έτσι. Και θα πιστεύεις αλήθεια ότι δέθηκες πιο πολύ με τα παιδιά σου σε σχέση με μια μαμά που άνοιξε το σπίτι σε συγγενείς και κολλητούς;

Και προσπαθώντας να μπω στο μυαλό της γιαγιάς που βλέπει ότι οι κόρες των φιλενάδων της και η ίδια της η άλλη κόρη ή η νύφη δεν ρίχνει το παραπέτασμα. Μπορεί να βλέπει ότι το πρόβλημα δεν το έχει εκείνη, αλλά εσύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...