Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση άδεια μητρότητας δικαιούται μια αναπληρώτρια εκπαιδ.

Recommended Posts

Λογικά, το επίδομα κύησης θα το πάρω (αν όχι όλο, το μισό σίγουρα), γιατί θα είμαι σε άδεια από τη δουλειά..

Προφανώς, δε δικαιούμαι το λοχείας γιατί η σύμβασή μου λήγει τέλος Ιουνίου κι εγώ γεννάω Ιούλιο..

Κάτι τέτοιο με άφησε να καταλάβω η συνάδελφος.

Το αν ισχύει δεν ξέρω..

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μου είπε σήμερα μία συνάδελφος ότι το επίδομα λοχείας ίσως να μην το δικαιούμαι, γιατί θα έχει λήξει η σύμβασή μου, μετά τη γέννα και, ουσιαστικά, θα είμαι άνεργη...

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δεν έχει σημασία αν δε δουλεύεις..τα παίρνεις όλα κανονικά από τη στιγμή που συμπληρώνεις τα ένσημα.

Είναι σίγουρο αυτό..??

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Ναι είναι σίγουρο..Μια φίλη την απέλυσαν ενώ ήταν έγγυος 2 μηνών..δε το ήξερε ούτε αυτή ακόμα..και τα πήρε όλα κανονικά ενώ δεν είχε ενεργή εργασιακή σχέση..και εγώ επίσης στο 1ο παιδί επειδή μάλωσα με το αφεντικό μου αφού σιγουρεύτηκα πρώτα ότι θα θα τα πάρω όλα έκανα οικιοθελή αποχώρηση όταν ήμουν 8 μηνών στην άδεια εγκυμοσύνης και τα πήρα όλα τα επιδόματα.Δε πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι.Η φίλη μου έχει 3 μήνες που γέννησε.

Ναι είναι σίγουρο..Μια φίλη την απέλυσαν ενώ ήταν έγγυος 2 μηνών..δε το ήξερε ούτε αυτή ακόμα..και τα πήρε όλα κανονικά ενώ δεν είχε ενεργή εργασιακή σχέση..και εγώ επίσης στο 1ο παιδί επειδή μάλωσα με το αφεντικό μου αφού σιγουρεύτηκα πρώτα ότι θα θα τα πάρω όλα έκανα οικιοθελή αποχώρηση όταν ήμουν 8 μηνών στην άδεια εγκυμοσύνης και τα πήρα όλα τα επιδόματα.Δε πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι.Η φίλη μου έχει 3 μήνες που γέννησε.Δεν έχει σημασία αν είσαι άνεργη..το θέμα είναι να συμπληρώνεις τα 200 ένσημα.

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Γεια σας,

είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια. 24-9-09 έγινε η πρόσληψή μου και ταυτόχρονα πήρα αδεια κύησης μεχρι 8-10-09 ( πιθανή ημερομηνία τοκετού). τελικα γεννησα 25-9-09 μια μερα δηλαδη μετα την αναληψη υπηρεσίας. το ικα τωρα μου λεει οτι εξαιτιας αυτής της ημέρας που ανελαβα υπηρεσία , χάνω το επίδομα κύησης. ειναι δυνατον?? ας υποθέσουμε οτι η ημερα που αναλαμβάνει κανεις υπηρεσία θεωρείται εργάσιμη παρολο που εκεινη την ημερα ξεκινάει η άδεια μου, χάνω όλο το επίδομα κυήσεως 56 ημερων ή μόνο το ποσο για εκείνη τη μία μέρα??

Σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι να με βοηθήσει..

Σίλη

• 8 months later...

γεια σας.εχω ΠΗΤ τα χριστουγεννα.τι μπορω να κανω για να παρατεινω τη παραμονη μου στο σπιτι με το παιδι ; πιανονται κανονικα στην αδεια και οι μερες των διακοπων χριστουγεννων; τι προτεινετε να κανω; να δηλωσω μεταγενεστερη πητ ;

bmH9p2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας. Είμαι αναπληρωτρια εκπαιδευτικος, την επόμενη εβδομαδα θα μπω στον 6ο μηνα. Για διαφορους λογους θελω να κανω χρηση της επαπειλουμενης αδειας. Η ΠΗΤ ειναι 23/1 αρα η κανονικη άδεια κύησης ξεκινα περιπου τελη Νοέμβρη. Το διάστημα αυτό ποιες διαδικασίες πρέπει να κάνω?

Χρειάζεται να εργαστω 10 μερες? Επίσης, τους 2 μηνες της επαπειλουμενης αδειας θα πληρωνομαι το μισο μισθό?

Διαφωτίστε με σας παρακαλώ.:)

• 1 month later...

Κορίτσια μια ερώτηση και από μένα. Είμαι αναπληρώτρια και γεννάω τέλος Μαΐου. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που πάθω κάτι για να πάρω άδεια, από τώρα ας πούμε, που είμαι στον 2ο μήνα; Θέλω να πω αν συμβεί οτιδήποτε στους αρχικούς αυτούς μήνες πριν φτάσω δηλ στον 7ο, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να πληρώνομαι απ' το ικα; Είναι απλό; Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά, αλλά σκέφτομαι και τις ιώσεις και την πιθανότητα να χρειαστεί να σταματήσω για οποιονδήποτε λόγο, που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια μια ερώτηση και από μένα. Είμαι αναπληρώτρια και γεννάω τέλος Μαΐου. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που πάθω κάτι για να πάρω άδεια, από τώρα ας πούμε, που είμαι στον 2ο μήνα; Θέλω να πω αν συμβεί οτιδήποτε στους αρχικούς αυτούς μήνες πριν φτάσω δηλ στον 7ο, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να πληρώνομαι απ' το ικα; Είναι απλό; Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά, αλλά σκέφτομαι και τις ιώσεις και την πιθανότητα να χρειαστεί να σταματήσω για οποιονδήποτε λόγο, που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...