Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόση άδεια μητρότητας δικαιούται μια αναπληρώτρια εκπαιδ.

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα...Τα έχω λίγο ακατάστατα στο μυαλό μου με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.Σήμερα μου έδωσε ο γιατρός μου χαρτί με την πιθανή ημερομηνία τοκετού (7/8/2008).Πότε πρέπει να ξεκινήσω διαδικασίες με το ΙΚΑ για να πάρω την άδεια.Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και η συμβασή μου λήγει 30/6,μετά κανονικά μπαίνω ταμείο ανεργίας...Ξέρετε τι παίζει???Διαφωτίστε με

σας παρακαλώώώώώώ.....

φιλια. :D:shock:

.png

ttbd8fd.aspx

Διαφημίσεις

Ο γιατρος σου ειναι του ικα;Αν ναι,θα πας στα γραφεια του ικα στις παροχες και θα το καταθεσης,γιατι το χαρτι με την ημερομηνια πρεπει να ειναι απο γιατρο του ικα και συγκεκριμενα απο την μεριμνα προστασιας μανας και παιδιου.Καλη λευτερια

Σχετικά με τις άδειες και τα επιδόματα έχουμε:

Το επίδομα κυοφορίας που καταβάλλεται 56 ημερες πριν τον τοκετό για συνολικά 119 ημέρες αδειας

Το επίδομα κυοφορίας μπορεί να προκαταβληθεί. Αυτό σημαίνει, ότι πας 56 ημέρες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού, να εισπράξεις το ποσό επιδότησης κυοφορίας από το ΙΚΑ, αφού προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μονο να προσέξεις η πιθανή ημερομηνία να σε καλύπτει για 56 ημέρες όχι λιγότερο αλλιώς χάνεις μεροκάματα. Δηλαδή με πιθανή ημερομηνία 7 Ιουλίου θα μετρήσεις 56 ημέρες πριν και θα δηλώσεις στο ΙΚΑ οτι ξεκινά η άδεια στην δουλειά τοτε. Αυτο προσεξε το για τι εγω σαν βλάκας έχασα 9 ημέρες πληρωμών.

Τώρα κλείσε ραντεβού σε γιατρό του ΙΚΑ πάρε τις εξετάσεις σου, υπερήχους και τα σχετικά και πας στο γιατρό. Δεν σε εξετάζει αυτός. Εινα μια καθαρά τυπική γραφειοκρατική πράξη.

Δικαιολογητικά:

Ασφαλιστικά βιβλιάρια ή βεβαίωση εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το οποίο ελέγχει τον εργοδότη. (Εγω πήγα κατευθείαν στο ΙΚΑ της περιοχης μου και ζήτησα βεβαίωση οτι ειμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ για το 2008 μια και τα ένσημα δεν εχουν πάει στον εργοδότη ακόμα. Δεν μου έχει έρθει το αυτοκόλλητο για το βιβλιαριο)

Βιβλιάριο υγείας (ατομικό, οικογενειακό)

ειδικό έντυπο απο τον γυναικολόγο του ΙΚΑ το οποίο περιλαμβάνει : Την πιθανή ημερομηνία τοκετοί - Δήλωση από τον εργοδότη ότι σταμάτησες να εργάζεσαι την ταδε ημερομηνια- Δήλωση δική σου για την ημέρα διακοπής

Επίσης έχουμε μετά την γέννα το επίδομα λοχείας για το οποίο πας με την ληξιαρχική πράξη γέννησης και το βιβλιάριό σου και εισπρατεις τα υπολοποιπα.

Καλη λευτεριά

ltPsp2.png

Εγώ έπρεπε να σταματήσω τη δουλειά (σύμφωνα με το νόμο 56 ημέρες πριν την πιθανή ημερομηνία γέννησης 25/6/08) στις 29 Απριλίου και πήγαμε αρχές Απριλίου στο Κέντρο Μητέρας και παιδιού του Ικα -με ραντεβού- και δεν μας έδωσε το χαρτί κυοφορίας εκείνη την ημέρα γιατί μας είπε ότι ήταν πολύ νωρίς. Μας ζήτησε να ξαναπάμε στις 17 Απριλίου, όταν και πήγαμε και τότε μας το έδωσε.

Πήγε ο πατέρας μου αντί για εμένα (χωρίς εξουσιοδότηση και χωρίς ταυτότητα), μόνο με το υπερηχογράφημα του 2ου τριμήνου μου.

Αυτό το χαρτί το πας στον εργοδότη που στο σφραγίζει και στο επιστρέφει για να το καταθέσεις στο ΙΚΑ για την πληρωμή.

Δεν θυμάμαι περισσότερα, αν και το έχω ξανακάνει πριν 3 χρόνια, αλλά θυμάμαι καλά ότι τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Πήρα τα χρήματα αμέσως και με μία μικρή προσαύξηση γιατί είχα βάλει το παιδί στο δικό μου βιβλιάριο.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Καλησπέρα και απο μένα.

Είμαι στον 5ο μήνα της εκυμοσύνης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Επειδή δεν έχω πάει ακόμα στο ΙΚΑ να δηλώσω την εγκυμοσύνη και στις 2 Ιουνίου πάω για το Β επιπέδου πως έχει η διαδικασία.

Επειδή σκέφτομαι να ζητήσω να μου βάλουν 5 μέρες μετά την ΠΗΤ θα πάω στο ΙΚΑ με αυτό και την βεβαίωση του γυναικολόγου μου?

Ευχαριστώ...

ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΕΧΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ :wink: ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΤ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ

Στον γυναικολόγο Μάνας Παιδιού?Τι εννοείς...Sorry αλλά στο ΙΚΑ δεν πρέπει να πάω?

Επειδή εδώ στην δουλειά μου λένε ότι πρέπει να πάω 2 φορές στο ΙΚΑ μια για να δηλώσω την εγκυμοσύνη και μια για να πάρω την άδεια...

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ SITE http://WWW.IKA.GR ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ. ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΟΥ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΕΡ ΚΑΙ ΠΗΤ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ

Α κατάλαβα...Μέχρι στιγμής πάντως 2 φορές που έχει χρειαστεί να γράψω φάρμακα τα έχω γράψει σε γνωστό μου γιατρό...οπότε δεν έχω πάει στο ΙΚΑ...

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια μπερδεύτηκα πολύ.... :roll::roll:

Πότε πρέπει να πάω στο ΙΚΑ για δηλώσω την άδεια κυοφορίας και λοχείας? Οκ 56 μέρες πριν την ΠΗΤ. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να πάω τελευταία μέρα άσε που φοβάμαι γιατί όλο και κάποιο δικαιολογητικό λιψό θα σου βρουν :evil::evil:

Στον εργοδότη πότε το λέω? Πότε παίρνω βεβαίωση απο τον εργοδότη?

Ουφ! Σας κούρασα συγνώμη....... :oops::oops:

Αλλά περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας ευχαριστώ.. Α και τα δικαιολογητικά αν τα ξέρει κάποια κοπέλα θα με βοηθούσε πολύ!!!!!!!!!!!

xOSvp3.png

οταν θα πας στο ΙΚΑ θα πρέπει να εχεις σταματήσει απο την δουλειά σου και μαζί σου θα έχει την βεβαιωση του εργοδότη οτι σταμάτησες. και να σου λείπει κάποιο χαρτί μπορείς να πας και την επόμενη ασχέτως αν ξεκίνησε η άδεια σου. Θα πας μερικές μερες πριν στον γυναικ του ΙΚΑ και θα παρεις το χαρτι με την ΠΗΤ. Θα υπολογίσεις τις 56 ημερολογιακές ημέρες και θα σταματήσεις απο την δουλεια. 2-3 μέρες πριν θα βάλεις τον εργοδότη να σου υπογράψει την την βεβαιώση. Μην στεναχωριέσαι δεν χάνεις τα λεφτά σου οποτε και να πας αρκεί να είχες σταματήσει την εργασία σου.

.png

οταν θα πας στο ΙΚΑ θα πρέπει να εχεις σταματήσει απο την δουλειά σου και μαζί σου θα έχει την βεβαιωση του εργοδότη οτι σταμάτησες. και να σου λείπει κάποιο χαρτί μπορείς να πας και την επόμενη ασχέτως αν ξεκίνησε η άδεια σου. Θα πας μερικές μερες πριν στον γυναικ του ΙΚΑ και θα παρεις το χαρτι με την ΠΗΤ. Θα υπολογίσεις τις 56 ημερολογιακές ημέρες και θα σταματήσεις απο την δουλεια. 2-3 μέρες πριν θα βάλεις τον εργοδότη να σου υπογράψει την την βεβαιώση. Μην στεναχωριέσαι δεν χάνεις τα λεφτά σου οποτε και να πας αρκεί να είχες σταματήσει την εργασία σου.

Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου ηρέμισα λίγο τώρα.........

Τι κούκλα είναι αυτή η κορούλα σου να σου ζήσει!!!!!!!!!

xOSvp3.png

Καλησπερα σε ολες,

ειμαι καθηγητρια σε φροντιστηριο και η συμβαση μου ληγει 31/05/08.Η πιθανη ημερομηνια τοκετου μου ειναι 25/08/08 ποτε πρεπει να παω στο ικα και τον οαεδ? εκτος του επιδοματος ικα,κυοφοριας και λοχειας θα παρω και επιδομα ανεργιας οπως κανω καθε καλοκαιρι που ληγει η συμβαση μου???

Ειναι το πρωτο μου παιδι και δεν γνωριζω τιποτα απο ολα αυτα!!!Οποια ξερει κατι ας με βοηθησει!

• 3 months later...

Θα ηθελα να ρωτήσω πόση άδεια δικαιούται μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε περίπτωση που την καλέσουν για δουλειά.Υπόψιν να έχει γεννήσει Ιούλιο μήνα (και όλοτον προηγούμενο χρόνο να ήταν άνεργη).Αν κάποιος είναι γνώστης αυτών των θεμάτων ας με διαφωτίσει.Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

ΥΠ.Ε.Π.Θ. - Δ2/2107/04.04.2001

ΘΕΜΑ .Πληροφορίες για άδειες αναπληρωτών καθηγητών

Αναφερόμενοι στο με αριθμ. ττρωτ. 28967/12.2.2001 έγγραφο σας, που αφορά άδειες αναπληρωτών καθηγητών σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τταρ.8 του άρθρου 20 του Π, Δ/τος 410/88 και της 44/90 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι αναπληρωτές δικαιούνται κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές μέχρι δέκα (10) το πολύ εργάσιμες ημέρες κατ' έτος γιο λόγους εξαιρετικής ανάγκης .

Στις αναπληρώτριες καθηγήτριες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2874/00 που δημοσιεύθηκε στο (ΦΕΚ 286/29.12.00, τεύχος Α') η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται σε εκατόν δεκαεννέα (119) ημέρες συνολικά, δηλαδή πενήντα έξι (56) ημέρες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού και εξήντα τρεις (63) ημέρες μετά.

Συνοδευτικά σας στέλνουμε τις διατάξεις νόμων εγκυκλίων κλπ, που αφορούν στις άδειες μητρότητας των αναπληρωτριών καθηγητριών.

• 3 months later...

Καλήσπέρα σας..!

Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, το οποίο σημαίνει πως η σύμβασή μου λήγει τέλος Ιουνίου.

Πρώτα ο θεός, γεννάω τον Ιούλιο. Γνωρίζει να μου πει κάποιος, εάν δικαιούμαι το επίδομα τοκετού από το ΙΚΑ, εφόσον δε θα δουλεύω εκείνη την περίοδο..?

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Πρέπει να έχεις τουλάχιστον 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια. Αν τα έχεις το παίρνεις το επίδομα τοκετού αλλά δε νομίζω ότι δικαιούσαι το 6μηνο του ΟΑΕΔ

• 2 months later...

Συνέχεια ακούω και διαβάζω διάφορα σε σχέση με άδειες, αποδοχές κτλ, αλλά δεν έχω καταλάβει τί ισχύει στη δική μου περίπτωση..!

Όποια ξέρει, ας βοηθήσει...!!

Έχουμε και λέμε: Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, η σύμβασή μου λήγει τέλος Ιουνίου και γεννάω τον Ιούλιο.

α) Έχω τα 200 ένσημα τα 2 τελευταία χρόνια, άρα δικαιούμαι το επίδομα τοκετου, σωστά;

β) Το επίδομα κυοφορίας θα το πάρω ολόκληρο, μιας και απολύομαι ένα μήνα νωρίτερα από τη δουλειά;

γ) Επίδομα λοχείας παίρνω ή το χάνω κι αυτό, αφού δε θα δουλεύω;

δ) Εκτός από τα επιδόματα, κατά την άδεια κύησης, παίρνουμε το μισθό κανονικά από τον εργοδότη;

ε) Με τα ένσημα τί γίνεται;

στ) Ο οαεδ συμβάλλει κάπου οικονομικά;

Αυτά τα λίγα....!!!! :D:D

ITKtp2.png

Feiyp2.png

• 1 month later...

Κορίτσια, μου είπε σήμερα μία συνάδελφος ότι το επίδομα λοχείας ίσως να μην το δικαιούμαι, γιατί θα έχει λήξει η σύμβασή μου, μετά τη γέννα και, ουσιαστικά, θα είμαι άνεργη...

Ισχύει κάτι τέτοιο;

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Αφού θα πάρεις κανονικά το επίδομα μητρότητας, πως δεν δικαιούσαι το επίδομα λοχείας? Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά κουφό

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κορίτσια, μου είπε σήμερα μία συνάδελφος ότι το επίδομα λοχείας ίσως να μην το δικαιούμαι, γιατί θα έχει λήξει η σύμβασή μου, μετά τη γέννα και, ουσιαστικά, θα είμαι άνεργη...

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δεν έχει σημασία αν δε δουλεύεις..τα παίρνεις όλα κανονικά από τη στιγμή που συμπληρώνεις τα ένσημα.