Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο ένας η 'ουρά' του άλλου

Recommended Posts

Εχω διδυμα αγοράκια 3 χρονων και εχω αρχισει να προβληματιζομαι με τον ενα που ειναι 'αρχηγος' και τον αλλο που ακολουθεί, ειναι κοινως η 'ουρα' του αλλου! Νομιζω οτι πολλες φορες τα διδυμα ειναι ετσι (ειμαι και εγω διδυμη, ετσι ήμασταν) αλλα η κατασταση με ενοχλει πολυ. Ο ενας ειναι παντα λιιγο πιο μπροστα στις 'κατακτησεις' (περπατησε πιο νωρις, εκανε προταση πιο νωρις, κλπ) και εχει πιο ισχυρη προσωπικοτητα. Η κατασταση ειναι ως εξης: παιζουν και συνηθως ο 'αρχηγος' λεει στον αλλο τι να παιξουν και πως και ο αλλος ακολουθει. Αυτο βλεπω οτι τον εκνευριζει τον αλλο πολλες φορες γιατι δε γινεται το δικο του και φωναζει. Μετα, οταν μιλανε μαζι, ο ενας μιλαει συνεχεια λεει ιστοριες, ο αλλος προσπαθει να πει κατι, θα τον διακοψει και στο τελος θα μιλαει μονο ο ενας. Αποτελεσμα (νομιζω) ειναι ο ενας κανει ολοκληρη κουβεντα, ο αλλος οταν τελικα του δινεται η ευκαιρια, μιλαει, κομπιαζει τα μπερδευει και στο τελος πολλες φορες δεν ολοκληρωνει αυτο που λεει!

Αλλο για το μεγεθος της εξαρτησης: του λεω ελα να ντυθεις και με ρωταει αν ντυθηκε ο αδερφος του (για να ντυθει και αυτος).

Φοβαμαι μηπως η προσωπικοτητα του ενος καταπλακωνει τον αλλο και δεν τον αφηνει να εξελιχθει.

Προσπαθω να μιλαω και με τους δυο...Μια φορα αναγκαστηκα να πω στον ενα (τον 'αρχηγο') 'αφησε τον να μιλησει' και απο τοτε πολλες φορες ο αλλος μολις παει να τον διακοψει φωναζει 'ασε με να μιλησω!'. Δηλαδη τον ενοχλει αυτη η κατασταση. Τις περισσοτερες φορες οταν ειναι μαζι δινω τον λογο (δηλ τους ρωταω κατι) μία στον ενα μία στον αλλο. Ε, ο ενας θα απαντησει ολοκληρωμενα, ο αλλος θα επαναλαβει *ακριβως* οτι θα πει ο αδερφος του. Παπαγαλία. Ακομα και αν ρωτησω 'τι σου αρεσει...'. Ε αυτο με ενοχλει παρα πολυ αλλα τι να του πω εκεινη τη στιγμη;

Γενικα παιζουν καλα μαζι (οπου ειναι φανερο ποιος ειναι ο αρχηγος), δε μαλωνουν τοσο πολυ οσο παλιοτερα, αλλα και μονοι τους εχουν διαφορετικα αγαπημενα παιχνιδια/ασχολιες.

Ανυπομονω να τους χωρισουν στο δημοτικο αλλα τι κανουμε μεχρι τοτε; Οι δασκαλες στον παιδικο (ξεκινησαν πολυ προσφατα παιδικο σταθμο) αραγε μπορουν να βοηθησουν σε κατι;

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...