Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Επισκέφτηκα τη θεία Τάτα τον Ιούλιο. Εξαρτάται το είδος της διαπαιδαγώγησης που θέλεις να δώσεις στο παιδί σου. Εμένα μου φάνηκε ότι απευθύνεται σε καλομαθημένα παιδιά. Μπορούσες να επιλέξεις κάθε μέρα και να τους το πεις τι φαί θα φάει το παιδί σου όπως επίσης μπορείς λέει να επισκεφτείς και ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ μαζί με τα παιδάκια όλη μέρα όποτε θέλεις και όση ώρα θέλεις. Και τα δύο αυτά έχω ακούσει ότι είναι αντιπαιδαγωγικά ,διαταράσσουν την ηρεμία μιας τάξης και προκαλούν γκρίνιες και ζήλιες στα αλλα παιδάκια.Με απώθησε πολύ το όλο σκηνικό.

Εμένα πάλι μου άρεσε αυτος ο τρόπος αισθάνεται ασφάλεια το παιδί να είσαι μαζι του για κάποιο καιρό. Το οικονομικό με ζόρισε και δεν την έστειλα εκει. Μια φίλη μου πάλι που στέλνει τον γιο της ειναι ευχαριστημένη και ο μικρός δεν εχει περάσει τις γνωστες φρίκες του αποχωρισμού.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση σας.Ναι,ούτε εγώ είμαι υπέρ στο να παραμένουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά...από προσωπική μου εμπειρία θα πω πως οχι δεν ειναι καλό μόνο για τα άλλα τα παιδιά αλλά ούτε και για τα ίδια τα δικά μας..δεν αποκτούν βασικές αρχές τις οποίες αποκτούν όταν αποδεσμεύοντε λίγο από τους γονείς..και σίγουρα θα είναι και ενοχλητικό για την εκπαιδευτικό του τμήματος..ίσως να έπρεπε να επιτρέπεται μόνο αν υπάρχουν υπόνοιες απ'τους γονείς ότι για κάποιον λόγο το παιδί δεν νοιώθει ασφαλής στον χώρο αυτόν.Κάτι βασικό που και από αυτό μπορούμε να βγάζουμε κάποια συμπεράσματα για τις συνθήκες του σταθμού...εάν παραμένει το προσωπικό σταθερά το ίδιο η αν συχνά γίνοντε αλλαγές...γνωρίζεται κάτι για το προσωπικό...εάν τα παιδιά δέν περνάνε την φρίκη του αποχωρισμού...θαναι φιλικές οι δασκάλες με τα παιδιά;

Τις βασικές αρχές όπως λες δεν νομίζω ότι τις αποκτούν με το να τους παρατήσεις σε ενα χώρο εντελώς αγνωστο για αυτούς και χωρίς να εχουν

κοντά τους ενα δικό τους άνθρωπο.

Οσο για το αν είναι ενοχλητικό με αφήνει εντελώς αδιάφορη. Το παιδί μου

θα κοιτάξω όχι την ευκολια των εκπαιδευτικών.Που στο φινάλε αυτή είναι

η δουλειά τους.Να κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν ήρεμα στο νέο τους χώρο.

Διαφημίσεις

Δεν διαφωνώ MYRDIM και δεν εννοώ να πας να παρατήσεις ένα παιδί σέναν άγνωστο χώρο απ'την πόρτα και να φύγεις..και φυσικά να περάσει ομαλά την προσαρμογή του..αν όμως ο γονιός κατά την διάρκεια όλης της σχ.χρονιάς δεν ξεκολάει απ'το παιδί πιστεύω δεν δίνει στο παιδί την ευκαιρεία να σταθεί μόνο του στα πόδια του...να μάθει να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της μετέπειτα ζωής του..Ούτε την διευκόλυνση της εκπαυδευτικού σκέφτομαι...φυσικά στα χρέοι της είναι να χαρίσει ασφάλεια και στοργή στα παιδιά...μπορεί όμως να κάνει σωστά την δουλειά της αν έχει 5-10 γονεις συνέχεια εκεί και μάλιστα εαν αυτοί θέλουν να επεμβαίνουν με τις δικές τους απόψεις;Εκτός εάν οι γονείς βρίσκονται απλά σε κάποιον διαφορετικό χώρο και όχι στην τάξη των νηπίων..απλά κάπου κοντά ώστε το παιδί να γνωρίζει και να νοιώθει αυτή την ασφάλεια.Εξάλου πιστεύω ότι δεν ειναι ένας παιδικός/νηπιαγωγείο απλά ένας χώρος φύλαξης...αλλά και τα πρώτα βηματα ανεξαρτητοποίησης,κοινονικοποίησης και ένταξης στα μετέπειτα στάδια του..

μαλλον για το ιδιο πράγμα λέτε νομίζω.

πάντως εφ όσον η προσαρμογή έχει γίνει σωστά, όντως δεν βοηθάει,

ιδιαίτερα στην αρχή εάν ο γονέας έρχεται απροειδοποιητα και μετά ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

αυτό ειναι πολύ κρίσιμο.

αν έρθει απροειδοποίητα πρέπει να έρθει νωρίτερα, πριν τελειώσει το πρόγραμμα, και να φύγει μαζί με το παιδί του.

μια επισκεψη στην οποία ο γονέας θα έρθει στα μισά της ημέρας και θελει να φυγει, 8 χρόνια τώρα όποτε έχει γίνει το παιδί έχει περάσει πολύ στενάχωρα μετά, γιατί έχει δυο αποχωρισμούς σε μια μέρα.

οπότε θυμηθείτε. εάν θέλετε να κάνετε μια απροειδοποίητη επίσκεψη, κάντε την προς το τέλος της ημέρας και πάρτε το παιδί σας μαζί μετά.

αυτό, και μια φορά την εβδομάδα να γίνεται είναι οκ σχετικά.

αν γίνεται συχνότερα τότε το παιδί θα έχει την αισθηση οτι δεν ανήκει στην ομάδα, μιας κ χάνει τον αποχαιρετισμό και την ρουτίνα που υπάρχει πάντα στο τέλος της ημέρας κτλ.

όταν έχει αρχίσει ο παιδικός, μετά τις πρώτες εβδομάδες, είναι καλό να τηρείται το πρόγραμμα κανονικά όπως για όλα τα παιδιά,

και αν είναι μια φορά την εβδομάδα να υπάρχει αυτό που αναφέρω πιο πάνω, εάν το θέλει ο γονέας.

οι πρώτες μέρες ειναι οι ιδανικές για να είναι ο γονέας παρόν, να δεί τον τρόπο που λειτουργουν οι παιδαγωγοί και τις δραστηριότητες.

ειναι καλό να έχει υπόψη του ότι όντως υπάρχει μια πιο μεγάλη βαβούρα λόγω της παρουσιας των γονέων απο ότι θα υπήρχε εάν δεν ήταν παρόν. Είναι όμως μια υγιής βαβούρα! :wink:

επίσης, πάντα μπορεί ο γονέας μετά το τέλος του προγράμματος όπου τα παιδιά έχουν κανει τον αποχαιρετισμό τους, να μπεί μέσα στην τάξη μαζί με τα άλλα παιδιά και να παίξει με το παιδί του με τα παιχνίδια, να του δείξει τι έκανε κτλ κτλ.

να ειναι μαζι με την δασκάλα κτλ.

καθε μέρα , στο τέλος της ημέρας αυτό είναι κατι που είναι πολύ βολικό και καλό για όλους και δεν αναταράσσει καποιο πρόγραμμα.

είναι ενα ευχάριστο τελείωμα της σχολικής μέρας για το παιδί,

αλλά και για τον γονιό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

:) Ναι..νομίζω προς το τέλος της μέρας είναι ευχάριστο για όλους..Παν απόλα τα παιδιά να είναι ευτυχησμένα στον χώρο που τα εμπιστευόμαστε...συνήθως εμεις η γονείς έχουμε μεγαλήτερο πρόβλημα αποχωρισμού παρά τα ίδια τα παιδιά μας.

Οκ maryle τελικά η Μαρία εχει δίκιο. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε :)

Και εγω πήγα να την πάρω σήμερα λίγο πιο νωρίς την ώρα που ήξερα

ότι θα παίζανε έξω και βλέπω την κόρη μου να κρατάει αγκαλιά ενα ντροπαλό κοριτσάκι και να του λεει μην φοβάσαι θα έρθει η μαμα σου.

Οι μαμάδες ΠΑΝΤΑ έρχονται :lol::lol:

:) Πολύ τρυφερό από την κόρη σου.Να την χαίρεσαι.Εχω ακούσει πολλές φορές να το κάνουν αυτό παιδάκια...τις περισσότερες αυτοπαρηγοριούντε κιαυτά με το να συμβουλεύουν άλλα παιδάκια...αλλά πάντα το θεωρώ τρυφερό και συγκινητικό.Δυστυχώς πολλές φορές έχω δει παιδιά αντί να είναι τρυφερά να κοροιδεύουν και να μειώνουν παιδάκια που κλαίνε

Διαφημίσεις

αχ παιδιά αυτό είναι τέλειο το έχω δεί,...

όταν αυτά που λένε οι γονείς τα πείθουν και είναι σωστά,

το αισθάνονται και το λένε και στα άλλα παιδιά!

αυτό είναι πολύ καλό Myrdim, σημαίνει ότι η ίδια νιώθει ήδη άνεση, τόση ώστε να μπορεί και να παρηγορήσει και άλλο παιδάκι...! πολύ καλά τα νέα! :) καλή αρχή της επόμενης εβδομάδας!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 χρόνο μετά...

Μπηκα στο φορουμ περισσοτερο για να απαντησω

σε αυτο το μυνημα αν και πρεπει να ειναι παλιο αυτο

το μυνημα αλλα μπορει και τωρα καποια μελη να θε

λουν πληροφοριες γι αυτο το νηπιαγωγειο, το οποιο

το θεωρω καλο απο προσωπικη εμπειρια γιατι οταν

ημουν 2,5 εως 5,5 ετων πηγαινα σε αυτο το νηπιαγωγειο

ειναι μια πολυ ωραια βιλιτσα ειχε πολυ καλους δασκαλους

και παιδοψυχολογους αριστουχους απεξω, ειχε τραπεζαρια

που διαλεγες τι θα φαει το παιδι σου, μας πηγαινανε εκδρο

μες παντου και εκπαιδευτικες και μαθαιναμε τα παντα ασχο

λιοντουσαν με το καθε παιδι ξεχωριστα αμα χρειαζετε κατι

και με τα δυσκολα παιδια δυσκολα σε ολους τους τομεις ζωηρα

ανυπακουα, πολυ μαζεμενα, με προβληματα ψυχολογικα κατω

απο της συμβουλες αριστουχων ψυχολογων βοηθουσαν τα παιδια

αυτα δεν τα παραμελουσαν οπως σε αλλα νηπιαγωγεια ουτε λεγανε

στο γονεις'' μαζευτο'' ''διωρθοσε το'' ''πηγαινετο'' αλλου δεν μπορουμε να το

ανεκτουμε αντιθετα με πολυ ωραιο τροπο το βοηθουσαν να ξεπερασει τα

οποια προβληματα χαρακτηρα και να ειναι πια ετοιμο για το δημοτικο.Το

προαυλιο ηταν τελειο ολλα τα παιχνιδια ηταν ασφαλες και ειδικα και για πολυ μωρα, ειχαμε και μια μεγαλη αιθουσα για να παιζουμε εκει τις κρυες

μερες και για αλλες δραστηριοτητες π.χ μπαλετο.Το σχολειο δεχετε και πολυ μωρα ειχε ολοκληρη αποθηκη με γαλατα, παμπερς, φρουτοκρεμες κ.α για να διαλεγει ο γονεας τι θελει να δινουν στο παιδι του, το σχολειο

ειχε και ενα δωματιο ξεχωριστο με κρεβατακια μην νυσταξει κανενα παιδακι,

ειχε γιατρο δικο του μονιμο.Λειτουργουσε και ως αργα το απογευμα και ολο το καλοκαιρι για τους γονεις που δουλεβουν και το καλοκαιρι στις ζεστες δεν μας αφηναν ετσι μας ειχαν φερει ειδικη για νηπια πισινα και

δασκαλο που μας μαθαινε.Τα σχολικα του ειχανε και ειδικες θεσεις για τα πολυ μωρα, καθε μερα οταν σχολαγε το παιδι και στο φερνανε στο σπιτι και

σου δινανε μαζι ενημερωτικο χαρτι τι εφαγε, τι εκανε.Δεν ξερω αν ειναι τα

ιδια και σημερα περασαν χρονια αλλα μαλλον καλυτερα θα εχουν γινει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...