Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώην εργαζόμενη, νυν νοικοκυρά

Recommended Posts

Μα το θέμα είναι οτι πολλές απο μας δε διαλέγουμε το ένα ή το άλλο, αλλά το ένα ή και τα δύο.Και το πρόβλημα είναι στην δεύτερη επιλογή.Οτι δουλεύεις δε σημαίνει οτι γλιτώνεις τις δουλειές του σπιτιού ή τις υποχρεώσεις προς τα παιδιά σου ή του άντρα σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αλλα δεν συγκρίνεται με το να δουλεύεις. Μην προσπαθούν κάποιες να μας πουν ότι τα οικιακά (χαχαχα) είναι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου γιατί μόνο γέλιο προκαλεί αυτό.

Πείτε τουλάχιστον ότι ''πάλι καλά είμαι τυχερή και κάθομαι σπιτάκι μου'', μη λέτε ότι είναι κουραστική έλεος!!!!!

Στην τελική εσείς το παραδέχεστε ότι είστε με τις πυτζαμούλες σας, δεν έχετε κανέναν να σας πρήζει, πάτε 2 και 3 μήνες διακοπές... Παλιοζωή!!

Και καλά να καθήσεις λίγο καιρό... Κανέναν δεν θα τον χάλαγε! Μετά από 1-2-3 μήνες όμως, δεν θα σε χτυπήσει στο κεφάλι το να κάθεσαι στο σπίτι? Μια ζωή στο σπίτι?

Το αραλίκι ουδείς εμίσησε!!

Και ναι, μου αρέσει να προκαλώ σ' αυτό το θέμα γιατί τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια!

Ναι αλλα δεν συγκρίνεται με το να δουλεύεις. Μην προσπαθούν κάποιες να μας πουν ότι τα οικιακά (χαχαχα) είναι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου γιατί μόνο γέλιο προκαλεί αυτό.

Πείτε τουλάχιστον ότι ''πάλι καλά είμαι τυχερή και κάθομαι σπιτάκι μου'', μη λέτε ότι είναι κουραστική έλεος!!!!!

Στην τελική εσείς το παραδέχεστε ότι είστε με τις πυτζαμούλες σας, δεν έχετε κανέναν να σας πρήζει, πάτε 2 και 3 μήνες διακοπές... Παλιοζωή!!

Και καλά να καθήσεις λίγο καιρό... Κανέναν δεν θα τον χάλαγε! Μετά από 1-2-3 μήνες όμως, δεν θα σε χτυπήσει στο κεφάλι το να κάθεσαι στο σπίτι? Μια ζωή στο σπίτι?

Και ναι, μου αρέσει να προκαλώ σ' αυτό το θέμα γιατί τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια!

οκ, επειδη ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι ζορικη...

πουτ γιορ μανυ γουερ γιορ μαουθ ιζ....

ελα σπιτι μου μια μερα.. ΜΙΑ ΜΕΡΑ....

να παω εγω στη δουλεια σου..:twisted:

αμα θες, κοιμησου και με τον αντρα μου, θα στον εχω πλυνει πρωτα, θα του βουρτσισω και δοντια...

πμ με τηλεφωνακι να κανουμε το κοννε? εσυ παιρνεις παιδι, σκυλι, γατι, αντρα, σπιτι... και γω παιρνω τη δουλεια σου.. τι δουλεια κανεις, δωσμου κατι ζορικο... νταλικιερης, καθαριστης βοθρων, ανθρακωρυχος, νηπιαγωγος?

BRING IT ON!!!!!!!!!!!!!:twisted:

Αφού δουλεύεις, έχεις άποψη για το αραλίκι, ή μιλάς θεωρητικά?

11 στους 10 άντρες όταν η γυναίκα κάθεται, έχουν πολλές περισσότερες απαιτήσεις, καλώς, κακώς άλλη συζήτηση, αλλά έχουν. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ ή μιλάς εκ του ασφαλούς?

Επίσης, σόρυ κι όλας, αλλά αισθάνομαι ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την ανάγκη να προσβάλλει τόσο τη διαφορετική επιλογή, απλά δεν τον καλύπτει η δική του.

Κι όπως είπε και η κίνκα πιο πάνω, πόσο υγιής μπορεί να είσαι όταν σε καλύπτει μόνο η δουλειά σου, και αισθάνεσαι ότι υπάρχεις μόνο όταν δουλεύεις?

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Επίσης, σόρυ κι όλας, αλλά αισθάνομαι ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την ανάγκη να προσβάλλει τόσο τη διαφορετική επιλογή, απλά δεν τον καλύπτει η δική του.

Επίσης, σορυ κιόλας, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την ανάγκη να υπάρχει μέσα από το ίντερνετ, απλά δεν έχει ζωή και είναι καμμένος σαν παϊδάκι στο μπάρμπεκιου

λοιπον γκουχου γκουχου.. μολις πηρα την απολυση μου στα χερια μου.. ευτυχως εχω μεγαλη αποζημειωση οποτε μπορω να καλυψω αρκετο καιρο!

Χριστινακι... να μου φερθηκαν σκαρτα.. αλλα τελικα ετσι ειναι .. το χρημα πανω απο ολα!Οντως μου βγηκε σε καλο.Αν κανονικα γυρνουσα στη δουλεια???Ναι οσο νομιζα οτι δεν υπηρχε προβλημα το ειχα δεδομενο οτι θα ημουν εργαζομενη μητερα!Ομως για καλη μου τυχη δεν χρειαστηκε να επιλεξω.. το εκαναν αυτοι για μενα και απολαμβανω την μητροτητα που τοσο καιρο περιμενα!

Ιωσιφινα μου.. μπορει να προκαλεις .. αλλα δεν πειραζει.. ετσι ειναι πιο πικαντικο το θεμα!Εγω πλουσιο αντρα δεν εχω.. βεβαια δοξα το θεο εχουμε το σπιτι μας .. αυτος τη δουλεια του κλπ κλπ.Απλα.. οσα βγαζεις τοσα χαλας!Ολοι μας ανοιχτηκαμε με τα τοτε οικονομικα δεδομενα .. και τωρα οι περισσοτεροι τουλαχιστον εχουν φαει στραπατσο!Ομως λιγο πολυ κατι θα κανω για να βγαζω και εγω ενα χαρτζηλικι γτ εχω παθος με τη δουλεια μου... απλα για μενα.. η μητροτητα ειναι το νοημα της ζωης και θελω να αφωσιοθω εκει!Δεν θα ηθελα να μην ξαναδουλεψω.. απλα η δουλεια που θα εχω να μην μου στερουν το χρονο απο το η τα παιδια μου!

Μπορειτε καποιες να με πειτε τεμπελα,.. μπορει καποιες να αισθανονται λιγες επειδη δεν δουλευουν στα "ματια "των αλλων!Εγω νιωθω μια χαρα.. γτ μεσα απο τη δουλεια μου εφτιαξα το σπιτι μου κλπ.. δουλευα 2 δουλειες για να αγορασω αυτοκινητο.. αλλα τωρα εχω αλλη δουλεια.. την οικογενεια μου!Δεν χρειαζεται να απολογηθω σε κανεναν.Αλλωστε δεν το επελεξα.. μου τα εφερε η ζωη ετσι.. εγω απλα το αξιοποιω!

FvxMp3.png

Ιωσηφίνα αν δεν ήταν δύσκολες οι δουλειές του σπιτιού (όχι τα πασαλείμματα) και η ανατροφή των παιδιών, τότε οι οικιακές βοηθοί και οι νταντάδες δεν θα έπαιρναν τόσα λεφτά, κι επίσης όλες θα ονειρευόμασταν μια καριέρα νταντάς ή καθαρίστριας, αφού είναι τόσο εύκολο και δεν θα τρώγαμε τα νιάτα μας στα πανεπιστήμια....Αλλά όχι μόνο είναι δύσκολες, αλλά είναι δύσκολο να βρεις και γυναίκα που να σε ικανοποιεί σε αυτούς τους τομείς, κι ας την πληρώσεις όσο όσο....

Επίσης, είναι διαφορετική η κούραση της δουλειάς γιατί στο κάτω κάτω πληρώνεσαι, και όταν μπαίνουν τα λεφτά στο λογαριασμό ξεχνάς την κούραση και τα νεύρα, ενώ στο σπίτι όχι μόνο κουράζεσαι χωρίς ωράριο αλλά δεν πληρώνεσαι κιόλας, ενώ περνούν από τα χέρια σου λεφτά...Δηλ. μπορεί να κρατάς 100 ευρώ για σουπερμάρκετ και ούτε ένα ευρώ να μην είναι για σένα και να νιώθεις και ενοχές που σου τελείωσε η ενυδατική κρέμα και θες να πάρεις άλλη, ή ακόμα και για τα ταμπόν σου...Και όχι γιατί θα σου πει κάτι ο άντρας σου αλλά γιατί ντρέπεσαι να τον φορτώνεις ακόμα και αυτά τα πολύ μικρά έξοδα....

Και άλλο να φροντίζεις τα παιδιά σου από τις 6-7 το απόγευμα μέχρι τις 10 που πέφτουν ας πούμε για ύπνο και άλλο από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ συνεχόμενα, να έχεις εσύ όλη την ευθύνη διαρκώς...Θα το άντεχες εσύ;;;

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

οκ, επειδη ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι ζορικη...

πουτ γιορ μανυ γουερ γιορ μαουθ ιζ....

ελα σπιτι μου μια μερα.. ΜΙΑ ΜΕΡΑ....

να παω εγω στη δουλεια σου..:twisted:

αμα θες, κοιμησου και με τον αντρα μου, θα στον εχω πλυνει πρωτα, θα του βουρτσισω και δοντια...

πμ με τηλεφωνακι να κανουμε το κοννε? εσυ παιρνεις παιδι, σκυλι, γατι, αντρα, σπιτι... και γω παιρνω τη δουλεια σου.. τι δουλεια κανεις, δωσμου κατι ζορικο... νταλικιερης, καθαριστης βοθρων, ανθρακωρυχος, νηπιαγωγος?

BRING IT ON!!!!!!!!!!!!!:twisted:

Αφού δουλεύεις, έχεις άποψη για το αραλίκι, ή μιλάς θεωρητικά?

11 στους 10 άντρες όταν η γυναίκα κάθεται, έχουν πολλές περισσότερες απαιτήσεις, καλώς, κακώς άλλη συζήτηση, αλλά έχουν. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ ή μιλάς εκ του ασφαλούς?

Ρε κορίτσια μίσο λίγο...Συμφωvω ότι η iosifiva δεv εκφράζεται σωστά και χάvει και το δίκιο της. ΟΚ μαζί σας.

ΑΛΛΑ vαι όσο και vα μηv μας αρέσει αυτό μία εργαζόμεvη που πρέπει συγχρόvως vα είvαι και μητέρα και συζηγος και γκόμεvα και πολλά άλλα μαζί είvαι σε πιο δύσκολη θέση.

Kαι δεv μιλάω θεωρητικά έχω πάρει μία γεύση 6 μήvες που γέννησα και μετά, τις 2-3 συνεχόμενες το καλοκαίρι και τις άσχετες βδομάδες που πέρνω μέσα στον χειμώνα.

rQGhp3.png

Επειδη μαλλον ψαχνεις για καλαμπουρι- (ή απλα δεν ξερεις πώς ειναι να μενεις σπιτι)

επειδη εχω κανει και τα τρια -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ- και μονο να εργαζομαι χωρις οικογενεια, και να εργαζομαι και να εχω οικογενεια, και να μην εργαζομαι και να εχω οικογενεια-σου υπογραφω οτι αραλικι δεν ειναι. Σιγουρα, το πιο κουραστικο ειναι να εργαζεσαι και να εχεις αναλαβει μονη σου και τα του σπιτιου, ειναι σκετη τρελλα. Χωρις βοηθεια, θελεις μεγαλα κουραγια για να ανταπεξελθεις.

Αραλικι ομως, ξερεις τι ειναι?

Περιγραφη (αληθινη και παααρα πολυ συνηθισμενη)

1. ερχεται η νταντα-παει το παιδι παιδικο κλπ

2. καλλωπιζεσαι, πας δουλεια

3. καλαμπουριζεις με του συναδελφους, μιλας στο παρεντς σαν καλη παρεντ, πας στην επιστροφη μια βολτα στα μαγαζια

4 γυρνας σπιτι και το παιδι εχει ηδη παιξει-χ...ει-μαθει να τρωει μονο του-μαθει τους αριθμους-του εχουν διαβασει παραμυθια-κοιμηθει για μεσημερι, το σπιτι ειναι ετοιμο απο την καθαριστρια,

5 παραγγελνεις απ εξω ή πας βολτα.

Αραλικι δεν ειναι οταν εχεις τροποποιησει τα Νο3-4-5 σαν εμενα την μαζοχα, και σιγουρα αραλικι δεν ειναι να εισαι σπιτι και να πρεπει

1. να μαγειρεψεις-σκουπισεις-καθαρισεις-σιδερωσεις-κανεις τα μπαλκονια-τον φουρνο-το χαλι-το μπανιο με το παιδι να φωναζει-να σκαρφαλωνει στον καναπε-να βγαινει στο μπαλκονι-παει να φαει απο τα σκουπιδια

2. να κανεις ενα ντουζ-να φας ενω το παιδι να φωναζει-σκαρφαλωνει στον καναπε-να βγαινει στο μπαλκονι-παει να φαει απο τα σκουπιδια

3. να μαθει να τρωει μονο του-μαθει τους αριθμους-του διαβασεις παραμυθια

4. να το πας παιδικη χαρα-ενω το παιδι τρεχει προς την εξοδο-τρωει χαλικι-ανεβαινει στο καγκελο

5. να το κοιμησεις (το χειροτερο ισως)

μολις μεχρι τις 3 το απογευμα. Σουπερ ευχαριστο για εμενα, ειναι.

Αραλικι, ΔΕΝ ειναι, και σιγουρα, δεν μου σπαει το κεφαλι να ειμαι σπιτι τα πρωινα γιατι δεν με εχει κανεις αλυσοδεμενη. Αν θελω να παω καπου, παιρνω το παιδι και παω,ή παμε το απογευμα.

Αντιθετα, αλυσοδεμενη ημουν οταν εργαζομουν 9-6 μπροστα απο εναν υπολογιστη, ακουγα το μακρυ και το κοντο του καθε βλακα διευθυντη και επρεπε να παρω αδεια για να παω και για κατουρημα. Τοτε, ναι, μου τη βαραγε στο κεφαλι.

Διαφημίσεις

Και άλλο να φροντίζεις τα παιδιά σου από τις 6-7 το απόγευμα μέχρι τις 10 που πέφτουν ας πούμε για ύπνο και άλλο από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ συνεχόμενα, να έχεις εσύ όλη την ευθύνη διαρκώς...Θα το άντεχες εσύ;;;

ξεχvας έvαv πολύ βασικό παράγοντα. Τα παιδιά κάποια στιγμή θα πάνε σχολείο και θα λείπουν από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.;)

rQGhp3.png

Εγώ απολύθηκα προ διετίας..εν μέρει μου βγήκε σε καλό...Απολύθηκα Απρίλη κι απόλαυσα ένα υπέροχο καλοκαίρι ξεκουράστηκα και ευχαριστήθηκα και τον άντρα μου-τότε μόνο σύντροφος,ο οποίος μου είχε δηλώσει οτι μετά τον γάμο θα σταμάταγα λόγω τρελλού ωραρίου..

όμως ζούσα ήδη την ζωή της εργαζόμενης νοικοκυράς/γηροκόμου..έχωντας χάσει τη μαμά μου,με άλλα 2 αδέρφια σπίτι εργαζόμενα σε οικοδομή και τον μπαμπά μου άρρωστο..(αρραβωνιάστηκα τον Σεπτέμβρη του '10 και με το ζόρι ήταν όρθιος λόγω της ασθένειας...) μετά απο πολλές συζητήσεις με τις άλλες αδερφές όσον αφορά τη φροντίδα του πατρός αλλά και του πατρικού,αποφασίζω να μετακομίσω με τον άντρα μου...κάθε 3 μέρες απο Χαιδάρι σε Π.Φάληρο..κι απο ΤΖΑΝΕΙΟ,σε ΚΡΑΤΙΚΟ με διανυκτερεύσεις διότι ήμουν η μόνη άνεργη και χωρίς παιδιά..κι απο κει στο ΑΤΤΙΚΟ διότι διεγνώσθη με καλπάζων καρκίνο και ο πεθερός μου...κατέληξαν και οι δυο φέτος με 1 μήνα διαφορά κι εμένα να μην έχω κλείσει ΚΑΝ το πρώτο τρίμηνο κύησης...

Μένω μαζί με την πεθερά μου προς το παρον,μιας και ξενοικιάσαμε και επιστρέψαμε στο πατρικό του συζύγου..δυσκολεύεται ο σύζυγος αλλά όχι τόσο όσο και να πληρώναμε νοίκι...

ΝΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑ........................να έπαιρνα τα ωραιότερα πράγματα για το μωρό μου (και το μεγάλο και το μικρό),τα ωραιότερα για μένα,να μπορούσα να συνεισφέρω στα έξοδα που είναι ομολογουμένως πολλά...

ΑΛΛΑ απολαμβάνω το "καθησίο" και καμία και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει γι'αυτό.Κι ας ξέρω οτι ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ θα πάω διακοπές (και προσωπικά για μένα χεσ..κα αλλά ο άλλος πρέπει να ξεκουραστεί) αλλά και οτι θα πάει πίσω η ανακαίνιση του σπιτιού να μην αναφέρω δε,οτι προσωπικά ψώνια+έξοδα παντός τύπου τα έχουμε κι οι δυο ξεχάσει...

Χάρηκα όμως που ήμουν εκεί για τον πατέρα μου,τον πεθερό μου..ήμουν εδω στα ξεσπάσματα του συζύγου...είμαι εδω όταν έρχεται και του δίνω ένα φιλί,μετά απο ώρες δουλειάς...δεν μπορεί καμία να με κατηγορήσει γι'αυτό..πρόβλημά μου στην τελική..να με ταίζει ο άντρας μου παρά να τον ταίζω εγω...

Και ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αγαπητή θεματοθέτρια κι εγω το λατρεύω που είμαι νοικοκυρά και καλή μάλιστα!!το μαγείρεμα δεν είναι το φόρτε μου αλλά ευτυχώς η πεθερά απο κάτω θα μείνει;)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Όταν δούλευα έλεγα να πάρω άδεια...να δω πως είναι να μένεις στο σπίτι και να μην τρέχεις σαν τον Βέγγο...τώρα είμαι σε άδεια μητρότητας με μια πιτσιρίκα και ένα μωρό και ένα σπίτι με δουλειές που δεν τελειώνουν ποτέ και ανυπομονώ να γυρίσω στην δουλειά μου για να μπω σε ένα πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...τα οικοκυρικά δεν είναι απλή δουλειά γιατί εκτός της ρουτίνας δεν εμπεριέχουν την έννοια της αμοιβής. Οκ υπάρχει η ηθική ανταμοιβή(καθαρό σπίτι, ωραίο φαγητό κτλ κτλ) αλλά για εμένα η δουλειά εκτός από χαρά είναι και αμοιβή....επιπλέον υπάρχει το αυτονόητο ότι λόγω φύλου είναι ταυτισμένο με την γυναικεία υπόσταση και αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της (η μαμά μου συμπλήρωνε όταν μιλαγε για κάποια...είναι και πολύ καλή νοικοκυρα... σαν να ακύρωνε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της η νοικοκυροσύνη της).

Η δουλειά,προσωπικά μιλώντας, είναι υγεία...διότι σε υποχρεώνει να συγκεντρωθείς άλλου,πέρα από τα οικογενειακά σου....επίσης εγώ γελάω πολύ στην δουλειά μου (είμαι νηπιαγωγός) και με βοηθάει να είμαι ισορροπημένη και τέλος "αμοίβομαι".

Το ιδανικό θα ήταν να πέρναγες ικανό χρονικό διάστημα με την οικογένεια σου...που θα σε έκανε να αναπολείς την δουλειά σου...και όταν επέστρεφες να είχες την δυνατότητα μετά από κάποια χρόνια να ξαναγυρίσεις στα οικοκυρικά για να κάνεις μια αλλαγή και να γεμίσεις μπαταρίες....Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο...και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις ισορροπίες μας όπως μπορεί η καθεμία...χωρίς να τρωγώμαστε μεταξύ μας για το ποιος ρόλος είναι πιο πολύπλοκος και κουραστικός...

Όταν δούλευα έλεγα να πάρω άδεια...να δω πως είναι να μένεις στο σπίτι και να μην τρέχεις σαν τον Βέγγο...τώρα είμαι σε άδεια μητρότητας με μια πιτσιρίκα και ένα μωρό και ένα σπίτι με δουλειές που δεν τελειώνουν ποτέ και ανυπομονώ να γυρίσω στην δουλειά μου για να μπω σε ένα πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...τα οικοκυρικά δεν είναι απλή δουλειά γιατί εκτός της ρουτίνας δεν εμπεριέχουν την έννοια της αμοιβής. Οκ υπάρχει η ηθική ανταμοιβή(καθαρό σπίτι, ωραίο φαγητό κτλ κτλ) αλλά για εμένα η δουλειά εκτός από χαρά είναι και αμοιβή....επιπλέον υπάρχει το αυτονόητο ότι λόγω φύλου είναι ταυτισμένο με την γυναικεία υπόσταση και αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της (η μαμά μου συμπλήρωνε όταν μιλαγε για κάποια...είναι και πολύ καλή νοικοκυρα... σαν να ακύρωνε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της η νοικοκυροσύνη της).

Η δουλειά,προσωπικά μιλώντας, είναι υγεία...διότι σε υποχρεώνει να συγκεντρωθείς άλλου,πέρα από τα οικογενειακά σου....επίσης εγώ γελάω πολύ στην δουλειά μου (είμαι νηπιαγωγός) και με βοηθάει να είμαι ισορροπημένη και τέλος "αμοίβομαι".

Το ιδανικό θα ήταν να πέρναγες ικανό χρονικό διάστημα με την οικογένεια σου...που θα σε έκανε να αναπολείς την δουλειά σου...και όταν επέστρεφες να είχες την δυνατότητα μετά από κάποια χρόνια να ξαναγυρίσεις στα οικοκυρικά για να κάνεις μια αλλαγή και να γεμίσεις μπαταρίες....Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο...και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις ισορροπίες μας όπως μπορεί η καθεμία...χωρίς να τρωγώμαστε μεταξύ μας για το ποιος ρόλος είναι πιο πολύπλοκος και κουραστικός...

αυτο ακριβώς!!!!!

απλά να σημειώσω ότι όπως είπε και η ντάλια η θεματοθέτρια αναγκάστηκε δεν επέλεξε να ειναι στο σπίτι...μεγάλη διαφορά και τα αποτελέσματα της θα φανούν εν καιρό.

Χριστινάκι μην μπερδεύεις τις δουλειές της καθαρίστριας και της νταντάς με τα οικυρικά...καμία σχέση...Στο σπίτι σου θέτεις τα στάνταρ σου εσύ που μπορεί να είναι απέιρως πιο χαμηλά από τα δικά μου αν έρθεις στο δικό μου σπίτι να κάνεις κάποια από τις δυο δουλειές. Και στην τελική, μην τρελαθούμε δεν νομίζω ότι κάποια υποστηρίζει ότι το νοικοκυριό είναι πυρηνική φυσική και σαφώς δεν νομίζω ότι καμιά αμφισβητεί ότι η εργαζόμενες που κρατάνε και σπίτι και παιδιά ΝΑΙ κουράζονται πολύ περισσότερο. Το να παραδεχτείτε το αυτονόητο δεν σας κάνει λιγότερο άξιες:cool:

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...τα οικοκυρικά δεν είναι απλή δουλειά γιατί εκτός της ρουτίνας δεν εμπεριέχουν την έννοια της αμοιβής. Οκ υπάρχει η ηθική ανταμοιβή(καθαρό σπίτι, ωραίο φαγητό κτλ κτλ) αλλά για εμένα η δουλειά εκτός από χαρά είναι και αμοιβή..

Συγνώμι αλλά παρόλλο που δουλεύω έχω και καθαρό σπίτι και ωραίο φαγητό και φρέσκο φαγητό.:confused: Η διαφορά είναι ότι για να τα πετύχω αυτά τρέχω λίγο παραπάνω από κάποια που είναι σπίτι;) και το πρόγραμμα μου είναι πιο περιορισμένο χρονικά.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

αυτο ακριβώς!!!!!

απλά να σημειώσω ότι όπως είπε και η ντάλια η θεματοθέτρια αναγκάστηκε δεν επέλεξε να ειναι στο σπίτι...μεγάλη διαφορά και τα αποτελέσματα της θα φανούν εν καιρό.

άνα μπράβο, το εξέφρασες πολύ καλύτερα :D

rQGhp3.png

Βρε κορίτσια, προς τι η κόντρα?Πρέπει ν' αποδείξει κατι η μια στη άλλη?Κάποιες θέλουν να δουλεύουν,κάποιες δουλεύουν απο ανάγκη,κάποιες δε δουλεύουν.Ε,και?Είναι οι μεν καλύτερες σε κάτι απο τις δε?Εγω δε νιώθω ούτε ανώτερη ούτε κατώτερη σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση μου.Απλώς είμαι πιο ξεκούραστη σωματικά και ψυχικά.Αυτό μετράει σε μένα:-)

δουλευα απο τα 17 μου, μεχρι τα 29 νον στοπ, απο το πρωι μεχρι το βραδυ, σπουδαζοντας ταυτοχρονα 18-22... 29-34, παρτ ταιμ

και τα 2 τελευταια χρονια ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...

αν ανταλασσω την ηρεμια του σπιτιου μου, το μεγαλωμα του παιδιου μου, την περιποιηση στον αντρα μου, το καθαρισμα και το μαγειρεμα, το πλυσιμο και το σιδερωμα

με

τρελους ρυθμους δουλειας? με τρελο αγχος, με πηξιμο, με ντεντλαινς, με κινηση στους δρομους, με τσακωμους με εργοδοτες και υπαλληλους, με ωραρια και υπερωριες?

αν ανταλλασω την κατσαρολα μου με μπριφκεης? τις πυτζαμες μου με ταγερ και τις παντοφλες μου με 12ποντα?

ΧΤΕΣ

δινω μαζι ενα νεφρο και εναν ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ!!!!!!

που μπορω να κανω την αντααλλαγη?

απο το παραπανω εγω καταλαβα οτι η "ηθικη" ή ψυχικη ανταμοιβή των παραπανω ειναι τοσο εξισοροποιητικη (καλα το λεω?) για τον ανθρωπο, που δεν το αλλαζεις με τιποτα.

αν αυτο εννοεις ειμαι μεσα με τα χιλια!

ειμαι κι εγω "θυμα" της κρισης και ειναι γεγονος οτι μου φαινεται πολυ ασχημο να βρισκομαι εκτος παραγωγικης διαδικασιας. να μην βγαζω καθε μηνα καποια χρηματα.

με παρηγορει προς το παρον οτι μπορω να εχω καποιες δουλειες με την ωρα ή με το κομματι.

σκεφτομαι τι αλλο θα μπορουσα να κανω ωστε να εχω δουλεια. δηλ ψαχνω σεμιναρια και τετοια ωστε να επεκταθω σε νεους τομεις.

δεν θελω να καθομαι σπιτι. ναι το ομολογω! το πρωι το παιδι ειναι στο σχολειο.

αντε κι εκανα το φαι, το σκουπισμα και οτι αλλο. μετα? και μην μου πειτε οτι γεμιζει η μερα...

και οχι δεν ειμαι ηρεμη να καλοδεχτω το παιδι μου και τον αντρα μου οταν πηζω ολη μερα μεσα! ειμαι μεσα στην ανασφαλεια και το αγχος! η αυτοεκτιμηση μου πεφτει και με κανει να ειμαι στην τσιτα!

οταν τρεχω ολη μερα με τη δουλεια και ταλαιπωρουμαι αλλά και παραγω κατι, τοτε τρεχω στο σπιτι που ειναι το ζεστο καταφυγιο μου (πολυ μελό ακουστηκε) και στο παιδι μου να σαχλαμαρισουμε, να μου πει τα νεα του απο το σχολειο και να του πω τα νεα μου απο τη δουλεια.

δεν θελω να με ρωταει εσυ τι νεα μαμα? και να λεω ειδα μια καινουργια συνταγη στην τηλεοραση... δεν με γεμιζει... και φοβαμαι οτι σε λιγο αν συνεχισω ετσι "δεν θα του γεμιζω κι εγω το ματι".

παντως η μονη που με ρωτησε με ενθουσιασμο "πως καλοπερνας τωρα? πας μαγαζια, καφε ?" ειναι μια δημοσιος υπαλληλος.

μην αρχισετε τωρα τα γνωστα σφαξιματα...

απο το παραπανω εγω καταλαβα οτι η "ηθικη" ή ψυχικη ανταμοιβή των παραπανω ειναι τοσο εξισοροποιητικη (καλα το λεω?) για τον ανθρωπο, που δεν το αλλαζεις με τιποτα.

αν αυτο εννοεις ειμαι μεσα με τα χιλια!

ειμαι κι εγω "θυμα" της κρισης και ειναι γεγονος οτι μου φαινεται πολυ ασχημο να βρισκομαι εκτος παραγωγικης διαδικασιας. να μην βγαζω καθε μηνα καποια χρηματα.

με παρηγορει προς το παρον οτι μπορω να εχω καποιες δουλειες με την ωρα ή με το κομματι.

σκεφτομαι τι αλλο θα μπορουσα να κανω ωστε να εχω δουλεια. δηλ ψαχνω σεμιναρια και τετοια ωστε να επεκταθω σε νεους τομεις.

δεν θελω να καθομαι σπιτι. ναι το ομολογω! το πρωι το παιδι ειναι στο σχολειο.

αντε κι εκανα το φαι, το σκουπισμα και οτι αλλο. μετα? και μην μου πειτε οτι γεμιζει η μερα...

και οχι δεν ειμαι ηρεμη να καλοδεχτω το παιδι μου και τον αντρα μου οταν πηζω ολη μερα μεσα! ειμαι μεσα στην ανασφαλεια και το αγχος! η αυτοεκτιμηση μου πεφτει και με κανει να ειμαι στην τσιτα!

οταν τρεχω ολη μερα με τη δουλεια και ταλαιπωρουμαι αλλά και παραγω κατι, τοτε τρεχω στο σπιτι που ειναι το ζεστο καταφυγιο μου (πολυ μελό ακουστηκε) και στο παιδι μου να σαχλαμαρισουμε, να μου πει τα νεα του απο το σχολειο και να του πω τα νεα μου απο τη δουλεια.

δεν θελω να με ρωταει εσυ τι νεα μαμα? και να λεω ειδα μια καινουργια συνταγη στην τηλεοραση... δεν με γεμιζει... και φοβαμαι οτι σε λιγο αν συνεχισω ετσι "δεν θα του γεμιζω κι εγω το ματι".

παντως η μονη που με ρωτησε με ενθουσιασμο "πως καλοπερνας τωρα? πας μαγαζια, καφε ?" ειναι μια δημοσιος υπαλληλος.

μην αρχισετε τωρα τα γνωστα σφαξιματα...

ΟΚ ας κανει η καθε μια τις επιλογες της, δεν πιεζει κανενας κανεναν για τπτ αλλα

δεν μου απανταει καμμια στο εξης: γιατι να πηζεις σπιτι?

Δεν εχω καταλαβει γιατι οσες ειναι νοικοκυρες, μενουν σπιτι οταν λειπουν τα παιδια. Εγω που ακομα δεν την εχω στειλει προνηπιο του χρονου θα παει, την παιρνω μαζι μου σε μουσεια, στο κεντρο βολτα, σε φιλες μου κλπ. Δεν κοστιζει, εχω καρτα για ολα τα μεσα και σε μουσεια συνηθως βρισκω προσφορες ή εχουν μικρη εισοδο.

Οποτε υποθετω οτι οταν παει με το καλο σχολειο, για οσο διαστημα δεν εργαζομαι, θα βγαινω περισσοτερο. Μαλλον ειμαι σιγουρη γιατι ξερω τον εαυτο μου.

Αντιθετα, στο γραφειο, επηζα. Κοιταγα το ρολοι. Περιμενα να φυγω. Και ειχα σουπερ εργασια. Αλλα ειναι σκλαβια το ωραριο.

Κι οχι, εγω δεν ενοιωθα πιο σημαντικη. Πιο κουρασμενη και σιχτιρισμενη ενιωθα. Εννοειται, οτι αν καποια αλλη αισθανεται διαφορετικα, θα πρεπει να πραξει διαφορετικα.

Περιγραφη (αληθινη και παααρα πολυ συνηθισμενη)

1. ερχεται η νταντα-παει το παιδι παιδικο κλπ

2. καλλωπιζεσαι, πας δουλεια

3. καλαμπουριζεις με του συναδελφους, μιλας στο παρεντς σαν καλη παρεντ, πας στην επιστροφη μια βολτα στα μαγαζια

4 γυρνας σπιτι και το παιδι εχει ηδη παιξει-χ...ει-μαθει να τρωει μονο του-μαθει τους αριθμους-του εχουν διαβασει παραμυθια-κοιμηθει για μεσημερι, το σπιτι ειναι ετοιμο απο την καθαριστρια,

5 παραγγελνεις απ εξω ή πας βολτα.

Ξέρεις πολλές έτσι όπως τα περιγράφεις ή τη συγκεκριμένη μόνο.

Προσωπικά αν και έχω πολύ μεγάλο κύκλο ξέρω μόνο μία.

Γιατί και εγώ έχω να σου δόσω αληθινό παράδειγμα με την άλλη όψη του νομίσματος.

ΟΚ ας κανει η καθε μια τις επιλογες της, δεν πιεζει κανενας κανεναν για τπτ αλλα

Δεν εχω καταλαβει γιατι οσες ειναι νοικοκυρες, μενουν σπιτι οταν λειπουν τα παιδια. Εγω που ακομα δεν την εχω στειλει προνηπιο του χρονου θα παει, την παιρνω μαζι μου σε μουσεια, στο κεντρο βολτα, σε φιλες μου κλπ. Δεν κοστιζει, εχω καρτα για ολα τα μεσα και σε μουσεια συνηθως βρισκω προσφορες ή εχουν μικρη εισοδο.

Οποτε υποθετω οτι οταν παει με το καλο σχολειο, για οσο διαστημα δεν εργαζομαι, θα βγαινω περισσοτερο. Μαλλον ειμαι σιγουρη γιατι ξερω τον εαυτο μου.

Αντιθετα, στο γραφειο, επηζα. Κοιταγα το ρολοι. Περιμενα να φυγω. Και ειχα σουπερ εργασια. Αλλα ειναι σκλαβια το ωραριο.

Κι οχι, εγω δεν ενοιωθα πιο σημαντικη. Πιο κουρασμενη και σιχτιρισμενη ενιωθα. Εννοειται, οτι αν καποια αλλη αισθανεται διαφορετικα, θα πρεπει να πραξει διαφορετικα.

Ναι έτσι όπως τα περιγράφεις είναι σούπερ ( αλλάζω τις δραστηριότητες όμως ) αλλά τουλάχιστον για την δική μου οικογένεια προ οικονομική κρίσης.

rQGhp3.png

Συγνώμι αλλά παρόλλο που δουλεύω έχω και καθαρό σπίτι και ωραίο φαγητό και φρέσκο φαγητό.:confused: Η διαφορά είναι ότι για να τα πετύχω αυτά τρέχω λίγο παραπάνω από κάποια που είναι σπίτι;) και το πρόγραμμα μου είναι πιο περιορισμένο χρονικά.

Αυτο ακριβως ειναι το θεμα καλο μου.Αν εγω γυρισω και σου πω οτι αφου εργαζεσαι αρα αποκλειεται να εισαι καλη νοικοκυρα και καλη μανα σε σχεση με εμενα την σουπερ μαμα που ειμαι ολη μερα με το παιδι μου και δε το παρατησα σε ξενα χερια δε θα ενοχληθεις?

Ομοιως θα ενοχληθει και καποια κοπελα που δεν εργαζεται οταν τη λες αργοσχολη και τεμπελα.

Το πως ζει η καθεμια μονο η ιδια και η οικογενεια τς το γνωριζει...ολα τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Το παν ειναι να ειμαστε ευχαριστημενοι με τις επιλογες μας...τωρα αν προσπαθεις να δωσεις αξια στον τροπο ζωης σου μειωνοντας τον τροπο ζωης του αλλου...αστα να πανε.

Επισης η θεματοθετρια ανοιξε το θεμα να μοιρατσει μαζι μας το ποσο καλα περναει τωρα που δεν εργαζεται...ουτε κλαφτηκε οτι κουραεται...ουτε ειπε τι τυχερες εισαστε εσεις που εργαζεστε.Ισα ισα ολες παραδεχτηκαμε ποσο δυσκολο ειναι να εισα εργαζομενη γυναικα.Οποτε ολα τα υπολοιπα που ειπωθηκαν δεν καταλαβαινω σε ποια βαση ειπωθηκαν.

Θα ηθελα να ακούσω τη γνώμη μιας μητέρας που δούλευε ή δουλευει σε εργοστάσιο ,ή καθαρίστρια

Θα ήθελα να μας πει πόσο τη χαλαρώνει η δουλειά της ..πόσο την "ανεβάζει' ψυχολογικά

Αυτή την εργαζόμενη θα ήθελα να ακούσω..έτσι για αλλαγή

Αλλά μαλλον δεν ειναι εδω

p7z6p3.pngsQqep3.png

Θα ηθελα να ακούσω τη γνώμη μιας μητέρας που δούλευε ή δουλευει σε εργοστάσιο ,ή καθαρίστρια

Θα ήθελα να μας πει πόσο τη χαλαρώνει η δουλειά της ..πόσο την "ανεβάζει' ψυχολογικά

Αυτή την εργαζόμενη θα ήθελα να ακούσω..έτσι για αλλαγή

Αλλά μαλλον δεν ειναι εδω

Δεν είναι εδώ γιατί δεν έχει καμια σχέση με το συγκεκριμένο θέμα της klouzeau, η οποία απολύθηκε και μας περιγράφει πώς είναι τώρα η ζωή της. Θα μπορούσε κάλλιστα, αν είχε χρόνο, να ανοίξει δικό της θέμα με τις ανησυχίες της. Υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με εργαζόμενες μαμάδες και τις ανησυχίες τους.

Επισης η θεματοθετρια ανοιξε το θεμα να μοιρατσει μαζι μας το ποσο καλα περναει τωρα που δεν εργαζεται...ουτε κλαφτηκε οτι κουραεται...ουτε ειπε τι τυχερες εισαστε εσεις που εργαζεστε.Ισα ισα ολες παραδεχτηκαμε ποσο δυσκολο ειναι να εισα εργαζομενη γυναικα.Οποτε ολα τα υπολοιπα που ειπωθηκαν δεν καταλαβαινω σε ποια βαση ειπωθηκαν.

Αυτό ακριβώς

....Δεν εχω καταλαβει γιατι οσες ειναι νοικοκυρες, μενουν σπιτι οταν λειπουν τα παιδια.

απαντω εγω που ειπα το "πηζω"

διοτι οταν εχω μαθει να τρεχω σαν το βεγγο και να προλαβαινω δουλεια και οικιακες εργασιες χωρις γυναικα για το σπιτι, τωρα που εχω ολη μερα μονο για τις οικιακες εργασιες καταλαβαινεις οτι μου φτανει και μου περισσευει ο χρονος.

ποσες φορες να σκουπισω? ποσα πλυντηρια να βαλω?

εγω μενω σπιτι οταν δεν ειμαι στη δουλεια και ενταξει δεν υπαρχουν εξωτερικες δουλειες (τραπεζες, ψωνια), διοτι δεν ξερω τι να κανω εξω (?) τοσες ωρες. μου φαινεται πολυ αργοσχολο να κοιταω βιτρινες.

ετσι ειμαι εγω! δεν κατηγορω αλλους που πανε για καφε ολημερα. το διαπιστωσα χθες που ετρεχα για δουλειες και ειδα οτι τα καφε ειχαν ολα καποια πελατεια.

δεν το κατηγορω, παλι καλα για να ζησουν κι αυτοι που δουλευουν σε αυτα!

βιβλιο διαβαζω το βραδυ πριν κοιμηθω, μου φαινεται κουλο μες την μερα να καθισω να ανοιξω το βιβλιο μου.

τηλεοραση, δεν μου αρεσουν αυτα που εχει το πρωι και το μεσημερι και το απογευμα....

γιαυτο πηζω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...