Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυλινα δικτυωματα κατα μηκος ολου του μπαλκονιου

Recommended Posts

Μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα????????

ο ενοικιαστης του οροφοδιαμερισματος του 1ου οροφου της πολυκατοικιας μας,εβαλε σημερα κατα μηκος του μπαλκονιου του στηριγμενες στα καγκελα 6 τον αριθμο ξυλινες περγολες σε αποσταση η μια απο την αλλη..αυτες που υποτιθεται χρησιμοποιουμε για τα αναρριχητικα φυτα.Πιστευω οτι τις εβαλε για καλυψη,σκιαση ή τελοσπαντων για προστασια των παιδιων του....Εικασιες κανω!Ειναι σαν να εκλεισε το μπαλκονι του....

Το θεμα ειναι οτι αισθητικα ειναι παρα πολυ ασχημο.

Στο καταστατικο της πολυκατοικιας λεει μονο για κρεμαστες γλαστρες και ζαρντινιερες οτι απαγορευονται αλλα εχω την εντυπωση οτι ολο αυτο που εφτιαξε αποκλειεται να ειναι σωστο......

Οι υπολοιπο ενοικοι μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο????

Δεν μιλαμε για μια περγκολα σε μια ακρη του μπαλκονιου να πω οκ!!

Λεμε για πληρη καλυψη!!!:evil:

Διαφημίσεις

Δεν νομιζω να μπορειτε να κανετε κατι αν δεν το γραφει στο καταστατικο της πολυκατοικιας σας....

Στο λεω γιατι στο προηγουμρνο σπιτι που νοικιαζα η απο πανω ειχε βαλει κρεμαστα μπαμπου στορακια σαν τεντες το εκανε κρεμοντουσαν μεχρι κατω και φαινοταν απαισιο...αλλα κανενας δεν μπορουσε να κανει τιποτα...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Συγγνώμη κιόλας αλλά γιατί σας πειράζει;Κάθεστε όλοι μαζί έξω από την πολυκατοικία και τη χαζεύετε;Όλες οι πολυκατοικίες άσχημες είναι, με ή χωρίς πέργκολες....Σήμερα κάνετε τα στραβά μάτια εσείς, αύριο αυτός και πάει λέγοντας......Γιατί ασχολείστε;(ειλικρινά απορώ :?

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Μαλιστα...

ευχαριστω για τις γνωμες!

Μας πειραζει διοτι αν ειναι ετσι να το κανουμε κι εμεις το μπαλκονι μας τσαντιρι.

Να το κλεισουμε κιολας με καποιον αυθαιρετο τροπο βαζοντας ας πουμε συρμα μεχρι επανω..να το μετατρεψουμε και σε κλουβι...να βαψουμε τους τοιχους της προσοψης που ειναι στο μπαλκονι μας με αλλο χρωμα,να κανουμε οτι να ναι βρε αδελφε και επειδη ειναι κι αλλες πολυκατοικιες χαλια να ειναι κι η δικια μας...

Περα απο τα παραπανω που τα λεω καπως αιχμηρα η παρατηρηση μου γινεται στο πλαισιο του να ειναι π.χ οι τεντες ολες το ιδιο χρωμα..Κατι που συμβαλλει στην ομοιομορφια και σε ενα αισθητικο αποτελεσμα.Κι εγω δεν ηθελα εκρου τεντες αλλα συμμορφωθηκα και δεν εκανα του κεφαλιου μου εφοσον ετιθετο θεμα!

Τελοσπαντων,εγω ρωταω ακριβως για να δω εαν προβλεπεται κατι σχετικα!Οι περγκολες μπορει ακομη κι απο αερα να παρασυρθουν εαν ειναι σε τετοια σημεια!!

Θα δουμε και στην συνελευση οπου θα γινουν και τα πρωτα πρακτικα μιας και τωρα κατοικηθηκε η πολυκατοικια τι θα αποφασισουμε οι ιδιοκτητες!!!!

Διαφημίσεις

Αν δεν είναι σταθερή κατασκευή δεν μπορείτε να κάνετε κάτι νομίζω.Αν εννοείς αυτα τα ξυλινα φραχτάκια νομίζω ότι επιτρέπονται.

ναι ,αυτα τα ξυλινα φραχτακια ειναι αλλα ειναι σε ολο το μπαλκονι και σε ολο το υψος μεχρι τον αλλον οροφο!!Μεταξυ τους εχουν μια μικρη αποσταση...

Σαν να εβαζαν καθετες τεντες που πιανουν στο καγκελο αλλα οχι σε συνεχεια...6 κομματια σε αποσταση!!

Μηχανικός ή δικηγόρος δεν είμαι αλλά με μια απλή αναζήτηση στο google βρήκα στο http://www.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm ότι στην περίπτωση ιβ λέει ότι δεν χρειάζτεαι οικοδομική άδεια "Η κατασκευή ξύλινης πέργκολας, εστιών, φούρνων και τζακιών σε εσωτερικούς χώρους, σε ακάλυπτους χώρους και σε βεράντες, σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού κανονισμού"

Τώρα όποιος έχει κουράγιο ας διαβάσει και τον κτιριοδομικό κανονισμό σε αυτό http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA/KTIRIOOIKODOMIKOS%20KSNONISMOS εγώ δεν έχω κουράγιο

Διαφημίσεις

Για να σε βοηθήσω να βρεις άκρη, απλά να σε πληροφορήσω ότι πέργκολα λέγεται η ξύλινη κατασκευή που κάνει, ας πούμε, "οροφή" για αναρριχώμενα φυτά. Για να καταλάβεις καλύτερα, δες αυτή την εικόνα:

classic_pergola_2.jpg

Αυτό που περιγράφεις ότι έβαλε ο γείτονάς σου, μου ακούγεται ως ξύλινο δικτύωμα, το οποίο έχει κάθετο προσανατολισμό, όπως π.χ. αυτό:

14-004-0014.jpgΕμένα προσωπικά, μου αρέσουν πολύ και τα δύο ως εικαστικές παρεμβάσεις αλλά υποθέτω ότι για να δημιουργείται πρόβλημα στην οικοδομή σας, μάλλον οι κατασκευές του γείτονά σας δεν είναι τόσο ωραίες όσο οι παραπάνω.:lol:

Πάντως για να βρεις άκρη, σε περίπτωση που ρωτήσεις κάπου ή το ψάξεις, να ξέρεις ότι πέργκολα είναι άλλο από αυτό που περιγράφεις. Η πέργκολα είναι μόνιμη κατασκευή ενώ το ξύλινο δικτύωμα όχι.

Επίσης, αν έχει μικρά παιδιά ο γείτονας, θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας ως ελαφρυντικό. Τα περισσότερα διαμερίσματα με μικρά παιδιά συνήθως σηκώνουν ψηλότερα κάγκελα, βάζουν πλαστικά δίχτυα, κ.λπ. τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καλαίσθητο, αλλά θεωρείται αποδεκτό λόγω του σκοπού για τον οποίο χρησιμοποιείται.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Μαλιστα...

ευχαριστω για τις γνωμες!

Μας πειραζει διοτι αν ειναι ετσι να το κανουμε κι εμεις το μπαλκονι μας τσαντιρι.

Να το κλεισουμε κιολας με καποιον αυθαιρετο τροπο βαζοντας ας πουμε συρμα μεχρι επανω..να το μετατρεψουμε και σε κλουβι...να βαψουμε τους τοιχους της προσοψης που ειναι στο μπαλκονι μας με αλλο χρωμα,να κανουμε οτι να ναι βρε αδελφε και επειδη ειναι κι αλλες πολυκατοικιες χαλια να ειναι κι η δικια μας...

Περα απο τα παραπανω που τα λεω καπως αιχμηρα η παρατηρηση μου γινεται στο πλαισιο του να ειναι π.χ οι τεντες ολες το ιδιο χρωμα..Κατι που συμβαλλει στην ομοιομορφια και σε ενα αισθητικο αποτελεσμα.Κι εγω δεν ηθελα εκρου τεντες αλλα συμμορφωθηκα και δεν εκανα του κεφαλιου μου εφοσον ετιθετο θεμα!

Τελοσπαντων,εγω ρωταω ακριβως για να δω εαν προβλεπεται κατι σχετικα!Οι περγκολες μπορει ακομη κι απο αερα να παρασυρθουν εαν ειναι σε τετοια σημεια!!

Θα δουμε και στην συνελευση οπου θα γινουν και τα πρωτα πρακτικα μιας και τωρα κατοικηθηκε η πολυκατοικια τι θα αποφασισουμε οι ιδιοκτητες!!!!

Καλέ στο πρώτο ποστ αφήνεις να εννοηθεί ότι είστε ενοικιαστές ενώ σε αυτό ιδιοκτήτες...Έτσι αλλάζει το πράγμα...Προφανώς αφού εσύ συμμορφώθηκες σχετικά με την τέντα, περιμένεις να μην κάνει κι ο άλλος του κεφαλιού σου...Και αφού είναι και σπίτι σου και θα μένεις μια ζωή λογικό να σε ενδιαφέρει πως είναι και απέξω...

Απλώς επειδή έμενα σε πολυκατοικία και έκαναν κάποια κουλά εν ονόματι του καταστατικού, αντέδρασα έτσι. Για να καταλάβεις δεν άφηναν τρίτεκνη μάνα να αφήνει το καρότσι του μωρού στο τεράστιο χολ της εισόδου επειδή το ανσασέρ ήταν 2 ατόμων (άρα δεν χώραγε αυτή, το μωρό, 2 μικρά παιδιά και ένα καρότσι), βασιζόμενοι στο ότι είναι κοινόχρηστος χώρος!Φυσικά τους κράξαμε οι υπόλοιποι (ενοικιαστές) και την αφήσαν την κοπέλα!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Για να σε βοηθήσω να βρεις άκρη, απλά να σε πληροφορήσω ότι πέργκολα λέγεται η ξύλινη κατασκευή που κάνει, ας πούμε, "οροφή" για αναρριχώμενα φυτά. Για να καταλάβεις καλύτερα, δες αυτή την εικόνα:

classic_pergola_2.jpg

Αυτό που περιγράφεις ότι έβαλε ο γείτονάς σου, μου ακούγεται ως ξύλινο δικτύωμα, το οποίο έχει κάθετο προσανατολισμό, όπως π.χ. αυτό:

14-004-0014.jpgΕμένα προσωπικά, μου αρέσουν πολύ και τα δύο ως εικαστικές παρεμβάσεις αλλά υποθέτω ότι για να δημιουργείται πρόβλημα στην οικοδομή σας, μάλλον οι κατασκευές του γείτονά σας δεν είναι τόσο ωραίες όσο οι παραπάνω.:lol:

Πάντως για να βρεις άκρη, σε περίπτωση που ρωτήσεις κάπου ή το ψάξεις, να ξέρεις ότι πέργκολα είναι άλλο από αυτό που περιγράφεις. Η πέργκολα είναι μόνιμη κατασκευή ενώ το ξύλινο δικτύωμα όχι.

Επίσης, αν έχει μικρά παιδιά ο γείτονας, θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας ως ελαφρυντικό. Τα περισσότερα διαμερίσματα με μικρά παιδιά συνήθως σηκώνουν ψηλότερα κάγκελα, βάζουν πλαστικά δίχτυα, κ.λπ. τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καλαίσθητο, αλλά θεωρείται αποδεκτό λόγω του σκοπού για τον οποίο χρησιμοποιείται.:wink:

marandnik σε ευχαριστω πολυ για την αποσαφηνιση της κατασκευης..ναι,ξυλινο δικτυωμα ειναi απλα χρησιμοποιησα τον ορο που ειναι λανθασμενα διαδεδομενος.

Για μενα το θεμα ειναι στην ποσοτητα που μπηκαν τα δικτυωματα..δεν θα ειχα κανενα προβλημα αν υπηρχε ενα δικτυωμα σε μια μερια του μπαλκονιου,ακομη κι εγω σκεφτομαι να βαλω στο δικο μου στην ακρη ενα μικρο για να στηριξω φυτο..αλλα εδω λεμε για δικτυωματα 6 μεγαλα με διαστηματα αναμεσα τους και δεν θεωρω οτι ειναι καλαισθητο.Και φυσικα δεν εχουν καν σχεση σε χρωματισμο με τα χρωματα της πολυκατοικιας,ουτε με αυτο της φωτογραφιες..ειναι μια φτηνη λυση η οποια δικαιολογειται σε καιρους κρισεις αλλα μεχρι ενα σημειο νομιζω!

Στο θεμα προστασιας παιδιων ειμαι αρκετα ευαισθητη γιατι ειμαι κι εγω μητερα ενος διχρονου και εννοειται θα παρω τα μετρα μου με προσωρινη προστασια διχτυ ή καποιο καγκελο αλλα δεν θα καλυψω σε υψος μεχρι το μπαλκονι του δευτερου!!!

Καλέ στο πρώτο ποστ αφήνεις να εννοηθεί ότι είστε ενοικιαστές ενώ σε αυτό ιδιοκτήτες...Έτσι αλλάζει το πράγμα...Προφανώς αφού εσύ συμμορφώθηκες σχετικά με την τέντα, περιμένεις να μην κάνει κι ο άλλος του κεφαλιού σου...Και αφού είναι και σπίτι σου και θα μένεις μια ζωή λογικό να σε ενδιαφέρει πως είναι και απέξω...

Απλώς επειδή έμενα σε πολυκατοικία και έκαναν κάποια κουλά εν ονόματι του καταστατικού, αντέδρασα έτσι. Για να καταλάβεις δεν άφηναν τρίτεκνη μάνα να αφήνει το καρότσι του μωρού στο τεράστιο χολ της εισόδου επειδή το ανσασέρ ήταν 2 ατόμων (άρα δεν χώραγε αυτή, το μωρό, 2 μικρά παιδιά και ένα καρότσι), βασιζόμενοι στο ότι είναι κοινόχρηστος χώρος!Φυσικά τους κράξαμε οι υπόλοιποι (ενοικιαστές) και την αφήσαν την κοπέλα!

Χριστινακι,στο πρωτο ποστ ειπα απλα οτι ειμαστε ενοικοι.Δεν διευκρινισα αν ειμαστε ιδιοκτητες ή ενοικιαστες εμεις διοτι δεν θεωρω οτι εχει καμια διαφορα,ειπα οτι ειναι ενοικιαστης ο ενοικος του 1ου οροφου.και ιδιοκτητρια να μην ημουν θα ηθελα εφοσον υπαρχει ενας κανονας να ακολουθειται απο ολους!Δεν κανουμε θεμα επειδη ειμαστε περιεργοι αλλα επειδη δεν ερωτηθηκαμε καν ενω ξερουν οτι ειμαστε συνεχως σε συνελευσεις μιας και η πολυκατοικια τωρα στην ουσια αρχιζει να διοικειται..ενος ετους ειναι!Και επειδη ειναι πραγματικα ακαλαισθητο και μη ταιριαστο στην προσοψη της πολυκατοικιας!

8 ειμαστε ολα και ολα τα διαμερισματα εκ των οποιων μονο στα 2 ειναι ενοικιαστες..ολοι οι αλλοι ιδιοκτητες και σε ηλικιες χωρις ιδιαιτερες παραξενιες.

Αλλα θελουμε να γινει μια καλη αρχη,και αυτο μαζι με κατι ακομη "ψιλοπροβληματακια" που δημιουργει η οικογενεια του 1ου προσθετει λιγο "δυσαρεσκεια" παραπανω!

Συγγνώμη κιόλας αλλά γιατί σας πειράζει;Κάθεστε όλοι μαζί έξω από την πολυκατοικία και τη χαζεύετε;Όλες οι πολυκατοικίες άσχημες είναι, με ή χωρίς πέργκολες....Σήμερα κάνετε τα στραβά μάτια εσείς, αύριο αυτός και πάει λέγοντας......Γιατί ασχολείστε;(ειλικρινά απορώ :?

Προσωπικά η άποψή σου δε μου αρέσει καθόλου. Μία μίνιμουμ αισθητική είναι πάντα απαραίτητη. Πρέπει να μας ενδιαφέρει ακόμα και το τι βλέπει ο άσχετος περαστικός. Όποιος θέλει να κάνει ό,τι θέλει από άποψη αισθητικής μπορεί να το κάνει μέσα στο σπίτι του ή και έξω από αυτό αν δεν είναι ορατό από όσους περνούν απ' έξω. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...