Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φορολογική δήλωση 2012 - και τώρα τι κάνουμε?

ster

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ νανά. Την δήλωση που θέλω να τσεκάρω είναι της μητέρας μου που ωρύεται ότι ο λογιστής έκανε λάθος γιατί της έβγαλε ένα αστρονομικό ποσό να πληρώσει και έπαθε εγκεφαλικό!

Συγκεκριμένα η δήλωση έγινε χειρόγραφα λόγω συνταξιούχων και ο λογιστής μου έδωσε και το εκκαθαριστικό χαρτί που λέει πόσα θα πληρώσει. Αυτό από που το έβγαλε αυτός;;; Εκεί θέλω και εγώ να πάω να ρίξω μια ματιά.

Οσο για το link από το pc magazine αν το βρείς το βάζεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 160
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρε κορίτσια, εσείς που είσαστε λογίστριες. Αμα πάω σε έναν λογιστή να μου κάνει έλεγχο της δήλωσης που την έκανε άλλος λογιστής πόσο θα με χρεώσει;

Επίσης επανέρχομαι σε ένα προηγούμενο ερώτημά μου: που μπαίνω για να βάλω δεδομένα και να δώ το ποσό που θα πληρώσω; (όχι επίσημα, υποθετικά)

πάντως από όσο ξέρω, ο λογιστής που σου την έκανε θα πρεπει να μπορεί να σου πει το ποσό του φόρου. αυτοί έχουν στάνταρ εφαρμογή που τον υπολογίζει και στη χειρότερη, αν του έχεις δώσει κωδικούς και σου την υποβάλλει αυτός θα μπορεί να σου πει το ποσό από το taxisnet, πριν την υποβάλλει.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Σε ευχαριστώ νανά. Την δήλωση που θέλω να τσεκάρω είναι της μητέρας μου που ωρύεται ότι ο λογιστής έκανε λάθος γιατί της έβγαλε ένα αστρονομικό ποσό να πληρώσει και έπαθε εγκεφαλικό!

Συγκεκριμένα η δήλωση έγινε χειρόγραφα λόγω συνταξιούχων και ο λογιστής μου έδωσε και το εκκαθαριστικό χαρτί που λέει πόσα θα πληρώσει. Αυτό από που το έβγαλε αυτός;;; Εκεί θέλω και εγώ να πάω να ρίξω μια ματιά.

Οσο για το link από το pc magazine αν το βρείς το βάζεις.

τι εκκαθαριστικό, επίσημο? μήπως της την υπέβαλλε ηλεκτρονικά τελικά αυτός? όταν ξυπνήσει ο άντρας μου απ τη σιέστα του θα τον ρωτήσω και θα σου πω. αν θυμάται κι αυτός γιατί έχει περάσει καιρός..

tMJnp2.png

W2cQp3.png

τι εκκαθαριστικό, επίσημο? μήπως της την υπέβαλλε ηλεκτρονικά τελικά αυτός? όταν ξυπνήσει ο άντρας μου απ τη σιέστα του θα τον ρωτήσω και θα σου πω. αν θυμάται κι αυτός γιατί έχει περάσει καιρός..

για δες αυτό το λινκ, το βρήκα μόνη μου.

http://anokalentini.blogspot.gr/2012/03/2012.html

σε παραπέμπει όμως σε rapidshare, γι αυτό είπα "αν ασχολείσαι με αυτά". πρέπει να έχεις rapidshare αλλιώς μάλλον δεν κατεβαίνει.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Οχι, την δήλωση την έκανε χειρόγραφα και την έστειλε με το ταχυδρομείο. Μου έδωσε και την απόδειξη αποστολής. Το χαρτί αυτό το εκκαθαριστικό είναι εκτυπωμένο από το κομπιούτερ για αυτό και ρωτάω που το βρήκε αυτός εκτός και αν έχει ειδική εφαρμογή όπως μου είπες και εσύ.

Διαφημίσεις

Οι λογιστες εχουν συγκεκριμενα προγραμματα που χρησιμοποιουν για τις δηλωσεις με ολα τα εντυπα και σου βγαζουν αυτοματα τα τεκμηρια και το εκκαθαριστικο το οποιο βεβαια ειναι ''προχειρο'', δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις καπου δηλαδη αν σου ζητηθει το εκκαθαριστικο ετσι?

Δεν ξερω που μπορεις να το δεις μονη σου και μαλιστα για χειρογραφη δηλωση.

Αλλα πιθανοτατα να μην εχει γινει λαθος, σε πολλους συνταξιουχους βγαινουν εξωφρενικα ποσα σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια και οπως σου ειπα μην συγκρινεστε με αλλους γιατι παιζουν πολλα ρολο. Αν παλι θελει οπωσδηποτε να το επιβεβαιωσει τοτε μαλλον πρεπει να παει και σε αλλον λογιστη..

κι αλλη ερωτηση! πες πως εχω διαμερισμα 50 τμ και το ενοικιαζω σε αλλο ατομο για ολο το 2011.το τεκμηριο μου υπολογιζεται το ιδιο όπως αν εμενα εγω εκει και το δηλωνα σαν κυρια κατοικια;ή το τεκμηριο υπολογιζεται διαφορετικα κι αν ναι,πως;;

δηλαδη ανεβαινει το τεκμαρτο πιο πολυ ή οχι;

Σε εσενα ανεβαινει το εισοδημα απο τα ενοικια που εισπρατεις. Στον ενοικιαστη ανεβαινει το τεκμαρτο αφου χρεωνεται το τεκμηριο του σπιτιου στο οποιο μενει (και ας ειναι με ενοικιο).

Goody, πώς μπορώ να πάω σε άλλο λογιστή γία έλεγχο από την στιγμή που τα χαρτιά δεν τα έχω; Αφού η δήλωση είναι χειρόγραφη έχουν σταλεί και όλα τα χαρτιά παρέα. Αρα δεν γίνεται να πάω σε λογιστή, μάλλον..

Στον λογιστή αυτόν εγώ έχω εμπιστοσύνη (την δική μας δήλωση μας την έβγαλε μηδενική, αυτό και αν είναι θαύμα), αλλά λογικά κάποιοι που έχουν πιο πολλά (σπίτια και αυτοκίνητα) δεν θα έπρεπε να πληρώνουν και πολύ περισσότερα και όχι απλά λίγο παραπάνω;

Δεν σας εδωσε αντιγραφο της δηλωσης?? Εμεις τα χαρτια που στελνουμε τα βγαζουμε φωτοτυπια και τα βαζουμε μεσα στο αντιγραφο που δινουμε στον φορολογουμενο ωστε να την εχει ολοκληρωμενη, δεν ξερω ο δικος σας πως τα κανει. Παντως αφου τον εμπιστευεσαι πεισε και τη μαμα σου γιατι οπως σου ειπα μαλλον σωστα ειναι..

Σε εσενα ανεβαινει το εισοδημα απο τα ενοικια που εισπρατεις. Στον ενοικιαστη ανεβαινει το τεκμαρτο αφου χρεωνεται το τεκμηριο του σπιτιου στο οποιο μενει (και ας ειναι με ενοικιο).

καταλαβα,οποτε δεν αλλαζει το τεκμαρτο.σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση.εχω και καποιες αλλες αποριες αν μπορειτε να απαντησετε.:oops:

α) κυρια κατοικια 120 τμ ,100% κυριοτητα,ειναι στα 5800;να δω αν το υπολογισα σωστα απο εναν οδηγο που βρηκα..και αν το σπιτι ειναι πρωτη κατοικια με στεγαστικο δανειο,και δηλωσουμε στο ε1 στη κατηγορια 5.2.ε "για την τοκοχρεολητικη αποσβεση δανειων ή πιστωσεων κτλ" το ποσο 9354,83 ανεβαινει το τεκμηριο,κι αν ναι,ποσο;

β)συζυγος 5700 τεκμαρτο,εγω 10900 τεκμαρτο,ποσο κυριο φορο πληρωνουμε;;;και πως υπολογιζεται,συμψηφιζονται;

ευχαριστωωωω προκαταβολικα!:)

και κατι αλλο,γιατι εγω σκαστή θα παω δεν την γλιτωνω!!αν μπορει καποια κοπελα που να ξερει απο λογιστικα,να της στειλω το εκκαθαριστικο μου με e mail,γαι να μου πει πως γινεται να εχω τεκμαρτο 19550,ενω εγω οπως και να το κανω μου βγαινει λιγοτερο.βοηθηστε κοριτσια,γιατι καιγομαι!!

Διαφημίσεις

Εδώ και 10 χρόνια κάνω μόνη μου την δήλωση και πάντα βρίσκω και το φόρο που αναλογεί. Αυτή τη φορά δεν βρίσκω το ποσό αυτό με τίποτα. Έχω προσπαθήσει τα πάντα. Λέω να πάω στην εφορία αλλά δεν νομίζω να καθήσουν να ασχοληθούν... όποια γνωρίζει ας μου πει να της δώσω τα στοιχεία

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...