Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φορολογική δήλωση 2012 - και τώρα τι κάνουμε?

ster

Recommended Posts

Οι ημιυπαίθριοι δηλώνονται μόνον στο Ε1 για τα τεκμήρια. Όχι στο Ε9. (Σημειώνω ότι με τον όρο ημιυπαίθριοι είναι όλες οι ρυθμίσεις που έγιναν με το Νόμο 3843/10 και όχι με το Νόμο 4014/11 που τρέχει ακόμη.)

sogni d'oro, όχι η αντικατάσταση του ασανσέρ δεν είναι ενεργειακή αναβάθμιση.

Ενεργειακή αναβάθμιση είναι η μόνωση, τα κουφώματα, καλοριφέρ, μπόιλερ, air condition και άλλα τέτοια

Καλό βράδυ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 160
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ενεργειακη αναβαθμιση ειναι και το φυσικο αεριο επισης μαζι με τα υπολοιπα που ειπε η συμφορουμιτισσα.

μαλιστα. και οι ημιυπαιθριοι εινια εκατο φορες πληρωμενοι και μας εβαλαν να τους νομιμοποιησουμε και να πληρωσουμε και τωρα ειναι και τεκμηριο. θελει καποιο χαρτι για να τους δηλωσω; αμα δεν τους δηλωσω;

Τα μέτρα φαίνονται στο χαρτί της νομιμοποίησης. Τώρα, αν δεν τους δηλώσεις...δε φαντάζομαι να γίνει και τίποτα.

Εγώ είμαι μηχανικός. Οι οδηγίες που είχαμε από την αρχή του νόμου αυτού (το 2010), ήταν ότι δεν έμπαιναν πουθενά τα μέτρα αυτά. Αυτό λέγαμε και σε όλο τον κόσμο. Τώρα προέκυψε αυτό με το τεκμήριο. Οι περισσότεροι δε φαντάζομαι να τα δηλώσουν γιατί ξέρουν ότι δε μπαίνουν πουθενά.

Φιλιά

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

εγω δεν εχω κανενα χαρτι για τη νομιμοποιηση. εστειλα στο μηχανικο κατι δεν θυμαμαι τι και ειπε οτι τα πηγε στην πολεοδομια και οκ. θα τον παρω τηλ. και μαλλον θα κανω την παπια. θα δω και το λογιστη τι θα πει.

Διαφημίσεις

Είναι εις βάρος μας αν φορολογούμαστε βάσει τεκμηρίων. Αν φορολογήσε βάσει εισοδήματος, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Το χαρτί που θα πρέπει να έχεις είναι ένα Α4 με τρεις σφραγίδες στο κάτω μέρος του, που σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό αποτελεί και τη "νομιμοποίηση" του χώρου.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Γεια σας κι απο μενα ! Κι εγω εχω αποριες σχετικα με την ηλεκτρονικη δηλωση φετος. Μπορειτε να μου πειτε γαι υπολογισμο του τεκμηριου κατοικιας υπολογισουμε συνολικα τα τετραγωνικα με τους ημιυπαιθριους ετσι ? Το ποσο για αποδειξεις υπολογισουμε απο καθαρο εισοδημα ή ακαθαριστο ? Το επιδομα ανεργιας ΟΑΕΔ και αποζημιωση απολυσης συμπεραλαμβανουμε στο ποσο για αποδειξεις ?

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

υπαρχει καποιο σαϊτ να βαλουμε στοιχεια να δουμε ποσα περιπου θα μας ζητησουν να πληρωσουμε????εννοω μεχρι να τα κανει ο λογιστης εγω θελω να παρω τη ψυχρολουσια μου απο τωρα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

κοριτσια να πω ενα μεγαλο ευχαριστω και εγω σε οσες ξερετε και μας κατατοπισατε γενικα και μας λυσατε αποριες για ολα τα θεματα.

θελω να ρωτησω αν στις αποδειξεις μετρανε και τα διοδια. εχω πολλες αποδειξεις απο το πανω κατω αθηνα θεσσαλονικη.

Διαφημίσεις

Nαι, σίγουρα μετράνε τα διόδια.

ωραια εχουμε και απο αυτα αλλα της αττικης οδου,,,και μπαινουν κανονικα στις αποδειξεις ε?

εννοω οχι σε αλλο πεδιο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Την Παρασκευή ήρθε το εκκαθαριστικό και τη Δευτέρα πέρασα από τη Citibank και το εξόφλησα άμεσα με την Dinners. Θα με χρεώσουν με 5 άτοκες (μπορούσα και περισσότερες αν ήθελα) και έτσι πήρα το 1,5% έκπτωση από την εφορία και bonus από την χρήση της κάρτας.

Ρίξτε μια ματιά αν οι κάρτες που έχετε προσφέρουν παρόμοια προγράμματα διότι συμφέρει ανάλογος τρόπος εξόφλησης.

Σωκράτης

ωραια εχουμε και απο αυτα αλλα της αττικης οδου,,,και μπαινουν κανονικα στις αποδειξεις ε?

εννοω οχι σε αλλο πεδιο

εχω και εγω της αττικης οδου, εχω και διοδια της εθνικης οδου πολλα.

Εαν έχεις 0 εισόδημα, φορολογήσαι για το τεκμαρτό εισόδημα? Έχω πχ 5.4ΟΟ φορολογγείται το ποσό των 400 ευρώ?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια να πω ενα μεγαλο ευχαριστω και εγω σε οσες ξερετε και μας κατατοπισατε γενικα και μας λυσατε αποριες για ολα τα θεματα.

θελω να ρωτησω αν στις αποδειξεις μετρανε και τα διοδια. εχω πολλες αποδειξεις απο το πανω κατω αθηνα θεσσαλονικη.

Nαι, σίγουρα μετράνε τα διόδια.

άλλαξε κάτι?

γιατί πέρυσι δεν..... δηλ. σε εμάς δεν σίγουρα.

κ ήταν 400.:mad:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Τους ημιυπαιθριους που τακτοποιησατε τους δηλωνετε φετος. Προσθετετε τα τετραγωνικα τους στους κυριους χωρους του σπιτιου στο Ε1. Δεν χρειαζεται να κανετε Ε9. Αν για παραδειγμα τα τετραγωνικα των κυριων χωρων του σπιτιου σας ειναι 100 τμ και τακτοποιησατε εναν ημιυπαιθριο 15 τετραγωνικων τοτε στη φετινη σας δηλωση θα βαλετε στους κυριους χωρους 115 τμ.

Γεια σας ! Καταλαβα σωστα οτι φετος προσθετω τα τετραγωνια ημιυπαιθ. στους κυριους χωρους ετσι ? Εχουμε τακτοποιησει το 2010 με το νομο 3843/10 τους ημιπαιθρ. περσι δεν γραψαμε τιποτα φετος γραφουμε τελικα ? Ευχαριστω

Γεια σας ! Καταλαβα σωστα οτι φετος προσθετω τα τετραγωνια ημιυπαιθ. στους κυριους χωρους ετσι ? Εχουμε τακτοποιησει το 2010 με το νομο 3843/10 τους ημιπαιθρ. περσι δεν γραψαμε τιποτα φετος γραφουμε τελικα ? Ευχαριστω

Ακριβως!

Επισης οσοι λετε να μην τους δηλωσετε την στιγμη που τους εχετε τακτοποιησει, προσεξτε το. Εχουν αρχισει και διασταυρωνουν τα παντα. Μην αργοτερα υπαρξουν κυρωσεις. Ρωτηστε καλυτερα εναν φοροτεχνικο. Η δικια μου ειπε οπωσδηποτε τους δηλωνουμε.

Ακριβως!

Επισης οσοι λετε να μην τους δηλωσετε την στιγμη που τους εχετε τακτοποιησει, προσεξτε το. Εχουν αρχισει και διασταυρωνουν τα παντα. Μην αργοτερα υπαρξουν κυρωσεις. Ρωτηστε καλυτερα εναν φοροτεχνικο. Η δικια μου ειπε οπωσδηποτε τους δηλωνουμε.

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση ! :) Γραφω μονη μου και δεν θελω να κανω κανενα λαθος.

Επίσης που μπαίνω να δώ την δήλωση που μου καταχώρησε ο λογιστής (μέχρι να πάω να πάρω τα χαρτιά από τον ίδιο);

www.gsis.gr

υπηρεσίες προς πολίτες, επιλέγεις την πρώτη επιλογή που λέει Ε1 κλπ. πληκτρολογείς τους κωδικούς και βλέπεις την δήλωση.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Eυχαριστώ. Μπήκα και είδα ότι στην δήλωση, εκεί που δηλώνεται το σπίτι έχει γίνει λάθος στον αριθμό της διεύθυνσης. Ενώ στην αρχή είναι γραμμένο σωστά όπως και στο εκκαθαριστικό. Να το αφήσω έτσι ή θα έχω πρόβλημα; Πώς μπορώ να κάνω διόρθωση;

Επίσης τα εκκαθαριστικά θα μας σταλούν ταχυδρομικώς από την ΔΟΥ;

εενα ο μηχανικος μου ειπε οι θα μου φεριε αμεσα το χαρτι των ημιυπεθριων για την εφορια. μετρησα και τα διοδια.

υπαρχει περιπτωση αν μετρανε και οι αποδειξεις απο τα duty free; ευτυχως εινια λιγες αλλα αμα μετρανε να τις κρατησω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...