Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερη φορά κενός σάκος κύησης σε 6 μήνες, τυχαίο γεγονός;;

Recommended Posts

Καλημέρα ;)

Θα το ψάξω να δω πως θα προχωρήσω με την ανάλυση.. Σου έκαναν καθόλου υστεροσκόπηση; Με προβληματίζει αν όντως πρέπει να την κάνω ή όχι.. Αν όντως υπάρχει πρόβλημα στην μήτρα π.χ. διάφραγμα ή κάτι άλλο, θα απέβαλα σε τόσο αρχικό στάδιο και θα ήταν κενός σάκος; Ο γιατρός μου είναι ο Κερίμης στην Λεμεσό. Είσαι από Λεμεσό και σύ; :-P

Ναι, κι εγώ από Λεμεσό είμαι αλλά πήγα και Λευκωσία σε γιατρούς. Κοίτα ο Κερίμης θεωρείται καλός γιατρός αλλά δεν ξέρω αν ειδικεύεται σε προβληματικές εγκυμοσύνες. Μια υστεροσκόπηση δεν είναι κακό να την κάνεις. Εχω κάνει κι εγώ και δεν είναι τίποτα. Ξέρω κοπέλα η οποία απέβαλλε (2-3 φορές) και μετά από υστεροσκόπηση έκανε 2 παιδιά γιατί τελικά ειχε διάφραγμα το οποίο εμποδιζε το έμβρυο να αναπτυχθει. Απλά εγώ πρώτα θα έκανα όλες τις αναλύσεις και μετά θα προχωρούσα σε οποιουδήποτε είδους επέμβαση. Αφού μπορείς να έχεις κάποιου είδους πληροφόρηση με αναλύσεις γιατί να μην κάνεις πρώτα αυτές κι αν δεν βρεις απαντήσεις τότε να προχωρήσεις και με το χειρουργείο.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

όπως λένε και οι γιατροί, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και δε σημαίνει ότι θα έχει και την ίδια κατάληξη με κάποια άλλη (εκτός αν υπάρχει σοβαρό διαπιστωμένο πρόβλημα). όμως, από την εμπειρία μου, λέω ότι καλό είναι να ψαχνόμαστε, ακόμη κι από την 1η φορά που θα συμβεί μια ατυχία, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να το ξαναπάθουμε.

Έχεις δίκιο και νιώθω τόσο άσχημα που δεν το έψαξα από την πρώτη φορά και πέρασα τα ίδια ξανά..Δεν έπρεπε να ακούσω τον γιατρό αλλά τότε άκουσα πολλές κοπέλλες που την πρώτη φορά απέβαλλαν και μετά χωρίς ψάξιμο και θεραπεία έκαναν τα παιδάκια τους... Το μετανιώνω πολυ..

V5vWp2.png

Έχεις δίκιο και νιώθω τόσο άσχημα που δεν το έψαξα από την πρώτη φορά και πέρασα τα ίδια ξανά..Δεν έπρεπε να ακούσω τον γιατρό αλλά τότε άκουσα πολλές κοπέλλες που την πρώτη φορά απέβαλλαν και μετά χωρίς ψάξιμο και θεραπεία έκαναν τα παιδάκια τους... Το μετανιώνω πολυ..

μη στενοχωριέσαι κοπέλα μου. κι εγώ που εννοείται ότι το έψαξα από την 1η φορά, είχα και 2η παλλίνδρομη. ήταν που εμπιστεύθηκα λάθος γιατρό, που αποδέιχτηκε ανεπαρκής. το θέμα είναι να το ψάχνουμε με το σωστό γιατρό, κάποιον εξειδικευμένο.

Ναι, κι εγώ από Λεμεσό είμαι αλλά πήγα και Λευκωσία σε γιατρούς. Κοίτα ο Κερίμης θεωρείται καλός γιατρός αλλά δεν ξέρω αν ειδικεύεται σε προβληματικές εγκυμοσύνες. Μια υστεροσκόπηση δεν είναι κακό να την κάνεις. Εχω κάνει κι εγώ και δεν είναι τίποτα. Ξέρω κοπέλα η οποία απέβαλλε (2-3 φορές) και μετά από υστεροσκόπηση έκανε 2 παιδιά γιατί τελικά ειχε διάφραγμα το οποίο εμποδιζε το έμβρυο να αναπτυχθει. Απλά εγώ πρώτα θα έκανα όλες τις αναλύσεις και μετά θα προχωρούσα σε οποιουδήποτε είδους επέμβαση. Αφού μπορείς να έχεις κάποιου είδους πληροφόρηση με αναλύσεις γιατί να μην κάνεις πρώτα αυτές κι αν δεν βρεις απαντήσεις τότε να προχωρήσεις και με το χειρουργείο.

Δεν ξέρω ούτε κ γω αν ειδικεύεται σε προβληματικές εγκυμοσύνες. Θα πάω την Παρασκευή αλλά θα πάω και για δεύτερη γνώμη στον φασουλιώτη, σκέφτομαι και για τον δικό σου γιατρό αλλά είπα να μην μπερδευτώ και αγχωθώ, να πάω πρώτα σε αυτούς να δω τι θα μου πουν και βλέπω. Θα τους πάρω τις αναλύσεις και αν δεν μου πουν για άλλες αιματολογικές αναλύσεις θα πάω για την υστεροσκόπηση. Πονάς; Αν σου βρουν κάτι φαντάζομαι το διορθώνουν την ίδια στιγμή έτσι; Πόσα σε χρέωσαν; Εμένα μου έιπε για 1700 ευρώ

V5vWp2.png

μη στενοχωριέσαι κοπέλα μου. κι εγώ που εννοείται ότι το έψαξα από την 1η φορά, είχα και 2η παλλίνδρομη. ήταν που εμπιστεύθηκα λάθος γιατρό, που αποδέιχτηκε ανεπαρκής. το θέμα είναι να το ψάχνουμε με το σωστό γιατρό, κάποιον εξειδικευμένο.

Ακριβώς αυτό σκέφτομαι και ήδη έκλεισα σε έναν που είναι ειδικός για υπογονιμότητα και ακούσα κοπέλλες που είχαν αποβολές και βρήκε το προβλημα τους. Θέλω τόσο πολύ ένα μωρακι, προσεύχομαι στον Θεο να με βοηθήσει... Σας ευχαριστώ πολύ. Βρήκα πολλή συμπαράσταση σε αυτό το φόρουμ,νάστε καλά

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Να πας εκεί που αισθάνεσαι εσύ πιο καλά. Αν ο Φασουλιώτης σου έκανε κλικ τοτε να πας να τον δεις. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφάλεια με τον γυναικολόγο σου. Τον δικό μου σου τον ανέφερα γιατί είχα πάει σε πολλούς γιατρούς (χωρίς αποτέλεσμα) και Λεμεσό και Λευκωσία και ηταν ο μόνος που κατάφερε και με γέννησε. Και για να μην έχεις όμως έννοια, σου λέω ότι στο Φασουλιώτη δεν είχα πάει. ;)

Οχι δεν πονάς καθόλου με την υστεροσκόπηση. Σε 20 λεπτά όλα τελειώνουν κι εννοείται πως αν βρουν κάποιο πρόβλημα το διορθώνουν εκείνη την ώρα. Το ποσό δεν το θυμάμαι γιατί έχει περίπου 6 χρόνια που την έκανα. Αν μπορέσω θα ψαξω στο αρχείο μου να δω τότε πόσο με χρέωσαν και θα σου πω.

Πότε θα έχεις όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων σου;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Να πας εκεί που αισθάνεσαι εσύ πιο καλά. Αν ο Φασουλιώτης σου έκανε κλικ τοτε να πας να τον δεις. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφάλεια με τον γυναικολόγο σου. Τον δικό μου σου τον ανέφερα γιατί είχα πάει σε πολλούς γιατρούς (χωρίς αποτέλεσμα) και Λεμεσό και Λευκωσία και ηταν ο μόνος που κατάφερε και με γέννησε. Και για να μην έχεις όμως έννοια, σου λέω ότι στο Φασουλιώτη δεν είχα πάει. ;)

Οχι δεν πονάς καθόλου με την υστεροσκόπηση. Σε 20 λεπτά όλα τελειώνουν κι εννοείται πως αν βρουν κάποιο πρόβλημα το διορθώνουν εκείνη την ώρα. Το ποσό δεν το θυμάμαι γιατί έχει περίπου 6 χρόνια που την έκανα. Αν μπορέσω θα ψαξω στο αρχείο μου να δω τότε πόσο με χρέωσαν και θα σου πω.

Πότε θα έχεις όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων σου;

Θα πάω να τον δω και θα δείξει με το τί θα μου πει. Σίγουρα αν δεν με καλύψει θα ψαχτώ και αλλού, πιθανός και στον δικό σου αφού άκουσα και γιαυτόν πολύ καλά λόγια. Τα μόνα που έμειναν είναι του καρυότυπου τα οποία περιμένω σήμερα αφού μου τα έστειλαν. Είμαι μέσα στην αγωνία.. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.. Κάντε μια ευχή κορίτσια ;)

V5vWp2.png

Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς. Και μόνο το γεγονός ότι μένεις έγκυος, είναι ΠΟΛΥ θετικό σημάδι! Εχουν βγει και τα αποτελέσματα της ομοκυστείνης;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς. Και μόνο το γεγονός ότι μένεις έγκυος, είναι ΠΟΛΥ θετικό σημάδι! Εχουν βγει και τα αποτελέσματα της ομοκυστείνης;

Ναι έχουν βγει και είναι καλά. Σ' ευχαριστώ πολύ ;) Θα επανέλθω με τα αποτελέσματα του καρυότυπου ελπίζω σύντομα...

V5vWp2.png

Κορίτσια είμαι κι εγώ από Κύπρο κι εγώ παθούσα με τρεις αποβολές η μια ήταν κενός σάκος και οι άλλες δυο βιοχημικές (δηλαδή είχα λίγες μονάδες, αυξήθηκαν μια φορά κανονικά και μετά έπεσαν και είδα περίοδο). Οι δυο δηλαδή δεν σχηματίστηκε καν σάκος. Έκανα κι εγώ όλες τις εξετάσεις του κόσμου με πολύ μικρή ένδειξη για θρομβοφιλία αλλά στην τελευταία μου εγκυμοσύνη πέρσι τον Αύγουστο έκανα και τις αντιπηκτικές χωρίς αποτέλεσμα. Κορίτσια εγώ έχει τρια χρόνια που βασανίζομαι με τα γιατί και τα πως. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς που έχετε αναφέρει. Δεν είναι θέμα αν κάποια είναι ευχαριστημένη και κάποια όχι με τον κάθε γιατρό. Για κάποιες απλά έτυχε να μείνουν έγκυες και να τα κρατήσουν και το εναπόθεσαν στα εμβόλια που έκαναν. Άλλες πάλι δεν έκαναν εμβόλια και πάλι πήγαν μια χαρά. Δε λέω πειραματιζόμαστε για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα αλλά τελικά τι μας μένει; Μια είναι η ουσία δεν έχει βρει τη λύση σε όλα η ιατρική. Εύχομαι να έχετε επιτυχίες και σύντομα παιδάκια! Εγώ απελπίστηκα και τα παράτησα. Δεν πάω σε γιατρό και δεν ακούω τίποτα πλέον. Αν ξαναμείνω έγκυος τότε ό Θεός να βάλει τοχέρι του. Έτσι κι αλλιώς πήγα σε όλους και απλά ο καθένας λέει κάτι. Αποτέλεσμα; Έχασα ήδη τρεις εγκυμοσύνες χωρίς λόγο και αιτία, όλα είναι καλά και το μόνο που ακούω είναι πόσο τυχερή είμαι που είμαι γόνιμη και μένω έγκυος! Τράγική ειρωνία

Διαφημίσεις

Κορίτσια είμαι κι εγώ από Κύπρο κι εγώ παθούσα με τρεις αποβολές η μια ήταν κενός σάκος και οι άλλες δυο βιοχημικές (δηλαδή είχα λίγες μονάδες, αυξήθηκαν μια φορά κανονικά και μετά έπεσαν και είδα περίοδο). Οι δυο δηλαδή δεν σχηματίστηκε καν σάκος. Έκανα κι εγώ όλες τις εξετάσεις του κόσμου με πολύ μικρή ένδειξη για θρομβοφιλία αλλά στην τελευταία μου εγκυμοσύνη πέρσι τον Αύγουστο έκανα και τις αντιπηκτικές χωρίς αποτέλεσμα. Κορίτσια εγώ έχει τρια χρόνια που βασανίζομαι με τα γιατί και τα πως. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς που έχετε αναφέρει. Δεν είναι θέμα αν κάποια είναι ευχαριστημένη και κάποια όχι με τον κάθε γιατρό. Για κάποιες απλά έτυχε να μείνουν έγκυες και να τα κρατήσουν και το εναπόθεσαν στα εμβόλια που έκαναν. Άλλες πάλι δεν έκαναν εμβόλια και πάλι πήγαν μια χαρά. Δε λέω πειραματιζόμαστε για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα αλλά τελικά τι μας μένει; Μια είναι η ουσία δεν έχει βρει τη λύση σε όλα η ιατρική. Εύχομαι να έχετε επιτυχίες και σύντομα παιδάκια! Εγώ απελπίστηκα και τα παράτησα. Δεν πάω σε γιατρό και δεν ακούω τίποτα πλέον. Αν ξαναμείνω έγκυος τότε ό Θεός να βάλει τοχέρι του. Έτσι κι αλλιώς πήγα σε όλους και απλά ο καθένας λέει κάτι. Αποτέλεσμα; Έχασα ήδη τρεις εγκυμοσύνες χωρίς λόγο και αιτία, όλα είναι καλά και το μόνο που ακούω είναι πόσο τυχερή είμαι που είμαι γόνιμη και μένω έγκυος! Τράγική ειρωνία

κοπέλα μου, όταν έχεις 1 αποβολή/παλλίνδρομη/βιοχημική, τότε μπορεί και να είναι τυχαίο γεγονός (χρωμοσωμική ανωμαλία).

όταν έχεις 2 ή 3, όπως εσύ, τότε δε μπορεί να είναι τυχαίο. κάποιος λόγος υπάρχει.

μου είχαν πει κι εμένα για πιθανή θρομβοφιλία και παρά την αγωγή που πήρα είχα και 2η παλλίνδρομη (άρα δεν έφταιγε η θρομβοφιλία). όσο για τα εμβόλια που αναφέρεις, πράγματι κάποιοι τα παραδέχονται και κάποιοι όχι. αφού κάποιοι τα πιστεύουν ας το δοκιμάσω κι αυτό για να μη λέω πως δεν προσπάθησα, έτσι σκέφτηκα. εμένα τα αντιπατρικά ήταν στο 20% και με τα εμβόλια πήγαν στο 40%. και μετά απέκτησα το 2ο παιδάκι μου. κι εγώ είχα πει πως θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, μετά θα τα παράταγα, αφού είχα ήδη ένα παιδάκι.

Κορίτσι μου σε καταλαβαίνω απόλυτα πως αισθάνεσαι. Εκεί που είσαι ήμουν κι εγώ και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να μένεις έγκυος και να το χάνεις χωρίς να ξέρεις ούτε λόγο ούτε αιτία. Οπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post, πέρασα αυτό το πράγμα 7 φορές.

Λυπαμαι πολύ που αισθάνεσαι έτσι... και που παράτησες το θέμα εγκυμοσύνη.:( Τι σου είπαν οι γιατροί που είδες; Μένεις έγκυος με φυσικό τρόπο; Επίσης, στις εγκυμοσύνες που υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία κι αποβάλλονται παίζει και κάποιο ρόλο η ηλικία. Μίλησε μας αν θέλεις και που ξέρεις... εμείς που χτυπήσαμε περισσότερο μπορεί κάτι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Καλημέρα κορίτσια,

Επανέρχομαι με καλά νέα. Βγήκαν τα αποτελέσματα του καρυότυπου και απότι καταλαμβαίνω είναι φυσιολογικά και για τους δυό μας. Μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος αλλά χτες καθώς έψαχνα για καρυότυπο και προβλήματα βρήκα κάποιες πληροφορίες ότι μπορεί να μην δείχνει τα πάντα η ανάλυση που έκανα και υπάρχουν πιο εξειδικευμένες αναλύσεις. Φυσικά τέτοιου είδους προβλήματα είναι πολύ σπάνια αλλά δεν ξέρουμε αν θα χτυπήσουν την δική μας πόρτα.. Αχ πάλι άγχος. Αύριο θα πάω στον γιατρό μου στην Λεμεσό και θα δω τι θα μου πει. Μου έμεινε η υστεροσκόπηση αλλά για νάμαι ειλικρινής δεν θέλω να την κάνω κοντά του. Θέλω κάποιον πιο εξειδικευμένο. Τελικά απότι κατάλαβα δεν μου έγραψε την εξέταση για τα Natural Killers. Νικουδάκι αν ξέρεις μπορώ να την κάνω μόνη μου στην Λεμεσό ούτως ώστε μέχρι τις 31/5 που θα πάω στον Φασουλιώτη να έχω τα αποτελέσματα;

V5vWp2.png

Καλημέρα Lucky ,

Είμαι και γω παθούσα με δύο αποβολές (κενοί σάκοι). Καταλαμβαίνω απόλυτα πως αισθάνεσαι, τον πόνο και την απογοήτευση και τις δύσκολες στιγμές που πέρασες και περνάς.. Οι γιατροί που πήγες σου έδωσαν κάποιες αναλύσεις να κάνεις φαντάζομαι. Τι αποτελέσματα είχες; Υστεροσκόπηση έκανες; Τι σου είπαν;

V5vWp2.png

Μπράβο κορίτσι μου!!! Και μην αγχώνεσαι... είσαι στο σωστό δρόμο! Για τα natural killers από ότι ξέρω πρέπει να σου γράψει την ανάλυση γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο. Η μητέρα μου δουλεύει εκει και θα της πω να μας βοηθήσει. Μην ανησυχεις. Μόλις μάθω θα σου πω. Απλά δεν το βλέπω να παίρνεις αποτέλεσμα μέχρι τις 31/5 που θα έχεις το ραντεβού σου. Θέλει περίπου μια βδομάδα με 10 μέρες από την ημέρα που κάνεις την ανάλυση.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο κορίτσι μου!!! Και μην αγχώνεσαι... είσαι στο σωστό δρόμο! Για τα natural killers από ότι ξέρω πρέπει να σου γράψει την ανάλυση γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο. Η μητέρα μου δουλεύει εκει και θα της πω να μας βοηθήσει. Μην ανησυχεις. Μόλις μάθω θα σου πω. Απλά δεν το βλέπω να παίρνεις αποτέλεσμα μέχρι τις 31/5 που θα έχεις το ραντεβού σου. Θέλει περίπου μια βδομάδα με 10 μέρες από την ημέρα που κάνεις την ανάλυση.

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! :) Θα περιμένω νέα. Δεν πειράζει αν δεν τα έχω μέχρι εκείνη την μέρα καλή μου.. Τα στέλνω ή πηγαίνω να τα παρω του γιατρού όταν βγούν τα αποτελέσματα.

V5vWp2.png

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! :) Θα περιμένω νέα. Δεν πειράζει αν δεν τα έχω μέχρι εκείνη την μέρα καλή μου.. Τα στέλνω ή πηγαίνω να τα παρω του γιατρού όταν βγούν τα αποτελέσματα.

Μη νομίζεις ότι σε ξεχασα... απλά κάνουμε έρευνα με τη μητερα να βρουμε που πηγε ο συγκεκριμένος τομέας που κάνει την ανάλυση αυτή γιατί μας είπαν ότι μεταφερθηκε αλλού. Δε βρισκεται στο Μακάρειο. Μόλις έχω νεα θα σ΄ενημερώσω.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

γεια σου rigoula82 kai σε ολα τα κοριτσια εδω στελνω τους χαιρετισμους μου. Ριγουλα απευθυνομαι ιδιαιτερα σε σενα γιατι οταν διαβασα το αρχικο σου μηνυμ ηταν σαν να διαβαζα τη ικη μου ιατορια. Εγω ειχα μια εγκυμουνη πριν απο εναμιση χρονο που στην 6,5 εβδομαδα οδηγησε σε αποξεση γιατι ποτε δεν ειδαμε εμβρυο και η χοριακη αυξανοτ;ν χαλια, δλαδη απο 1800 σε 2000, μετα 2180. κ.ο.κ. Εγινα κουρελι φυσικα.Μου ειπαν τυχαιο κ ετσι δεν το εψαξα, παρα μονο πηρα μια αντιβιωση για το ουρεοπλασμα που βρηκαμε.

Μετα απο 10μηνες προσπαθειων κ με τη βοηθεια των serpafar για προκληση ωορρηξιας (παρολι που την πρωτη φορα ειχα μεινει εγκυος με την πρωτη.αρα ηταν λογω αγχους προφανως) ξανα εμεινα εγκυος...τον γεναρη..και τελος φλεβαρη στην 8η εβδομαδα (ημερολογιαξα 8η γιατι η αναπτυξη εδειχνε οτι ημουν στην 5,5) ξαναεκανα αποξεση. Εκανα και ιστολογικη αυτη τη φορα ωπου γραφει οτι δεν βρηκαν εμβρυικα στοιχεια...

Φρικη δηλαδη. Και αυτην την φορα η χοριακη δεν ανεβαινε καλα, δηλαδη απο 60 πηγε 100 μετα 160 μετα 200 μετα 315 κ.ο.κ.

εννοειται οτι θορυβηθηκα και ετρεξα να κανω οτι εξετασεις υπαρχουν. και μαλιστα επειδη μου ειχε καρφωθει στο μυαλο η θρομβοφιλια εκανε τις εξετασεις αυτε οσο ημουν εγκυος. Ξεκινησα ηπαρινες στην 6η εβδομαδα αλλα καμια διαφορα. Οι εξετασεις εδειξαν θρομβοφιλια ομοζυγη σε mthfr και ετεροζυγη σε μεταλλαξη προθρομβινης g 20210 a.

Καναμε κ καρυοτυπο μια χαρα ηταν, κ αυτοανοσα εψαξα κ θυροειδη κ νκ κυτταρα ολα οκ.εκανα κ καμπυλη σακχαρου εκει κατι υπαρχει ακλα ακομα δεν πηγα σε ενδοκρινολογο να τα δειξω γιατι κουραστηκα πολυ...απο τον μαρτιο τρεχω κ πληρωνω να κανω εξετασειε... Η ειδικος που με παρακολουθει εδω στη θεσσαλονικη πιστευει οτι πηγε ετσι γιατι πρεπει να παιρνω salospir απο πριν μεινω εγκυος..αυτην τη στιγμη το εχω ηδη ξεκινησει κ παραλληλα κανω παλι αγωγη με serpafar.. οποτε εδω θα ειμαδτε να σας πω αν οντως ηταν αυτο που το ευχομαι Παναγια μου...

Υστεροσκοπηση ριγουλα δεν εχω κανει αλλα σκεφτομαι αν δεν μεινω εγκυος αυτον τον μηνα να παω να κανω..μονο σαλπιγγογραφια εκανα κ ηταν μια χαρα..

Σας ζητω συγνωμη για δυο πραγματα: 1.για το μακροσκελετατο μηνυμα μου αλλα επειδη εγω σαε ξερω τοσο καιρο που σας διαβαζω κ σκεφτομαο μονη μου, ηθελα να με γνωρισετε κ σεις καλυτερα και 2.για τα τυπογραφικα μου λαθη αλλα σας γραφω απο το κινητο μου κ οσο να πεις μου εχουν βγει τα ματια!

Φιλια και θετικες σκεψεις σε ολες σας και περιμενω να διασταυρωσουμε τις εμπειριες μας ...κι αν δεν βγαλουμε καποθα ακρη..τουλαχιστον να παρηγορηθουνε.. γιατι κ γω πιστευω οτι μονο μεταξυ μας εμεις οι γυναικες με τραυματα μπορουμε να καταλαβουμε τοσο καλα η μια τον κοσμο της αλλης..

Με πιστη, ελπιδα και αγαπη...ολα γινονται...

Καληνυχτα σας! :-) :-)

γεια σου rigoula82 kai σε ολα τα κοριτσια εδω στελνω τους χαιρετισμους μου. Ριγουλα απευθυνομαι ιδιαιτερα σε σενα γιατι οταν διαβασα το αρχικο σου μηνυμ ηταν σαν να διαβαζα τη ικη μου ιατορια. Εγω ειχα μια εγκυμουνη πριν απο εναμιση χρονο που στην 6,5 εβδομαδα οδηγησε σε αποξεση γιατι ποτε δεν ειδαμε εμβρυο και η χοριακη αυξανοτ;ν χαλια, δλαδη απο 1800 σε 2000, μετα 2180. κ.ο.κ. Εγινα κουρελι φυσικα.Μου ειπαν τυχαιο κ ετσι δεν το εψαξα, παρα μονο πηρα μια αντιβιωση για το ουρεοπλασμα που βρηκαμε.

Μετα απο 10μηνες προσπαθειων κ με τη βοηθεια των serpafar για προκληση ωορρηξιας (παρολι που την πρωτη φορα ειχα μεινει εγκυος με την πρωτη.αρα ηταν λογω αγχους προφανως) ξανα εμεινα εγκυος...τον γεναρη..και τελος φλεβαρη στην 8η εβδομαδα (ημερολογιαξα 8η γιατι η αναπτυξη εδειχνε οτι ημουν στην 5,5) ξαναεκανα αποξεση. Εκανα και ιστολογικη αυτη τη φορα ωπου γραφει οτι δεν βρηκαν εμβρυικα στοιχεια...

Φρικη δηλαδη. Και αυτην την φορα η χοριακη δεν ανεβαινε καλα, δηλαδη απο 60 πηγε 100 μετα 160 μετα 200 μετα 315 κ.ο.κ.

εννοειται οτι θορυβηθηκα και ετρεξα να κανω οτι εξετασεις υπαρχουν. και μαλιστα επειδη μου ειχε καρφωθει στο μυαλο η θρομβοφιλια εκανε τις εξετασεις αυτε οσο ημουν εγκυος. Ξεκινησα ηπαρινες στην 6η εβδομαδα αλλα καμια διαφορα. Οι εξετασεις εδειξαν θρομβοφιλια ομοζυγη σε mthfr και ετεροζυγη σε μεταλλαξη προθρομβινης g 20210 a.

Καναμε κ καρυοτυπο μια χαρα ηταν, κ αυτοανοσα εψαξα κ θυροειδη κ νκ κυτταρα ολα οκ.εκανα κ καμπυλη σακχαρου εκει κατι υπαρχει ακλα ακομα δεν πηγα σε ενδοκρινολογο να τα δειξω γιατι κουραστηκα πολυ...απο τον μαρτιο τρεχω κ πληρωνω να κανω εξετασειε... Η ειδικος που με παρακολουθει εδω στη θεσσαλονικη πιστευει οτι πηγε ετσι γιατι πρεπει να παιρνω salospir απο πριν μεινω εγκυος..αυτην τη στιγμη το εχω ηδη ξεκινησει κ παραλληλα κανω παλι αγωγη με serpafar.. οποτε εδω θα ειμαδτε να σας πω αν οντως ηταν αυτο που το ευχομαι Παναγια μου...

Υστεροσκοπηση ριγουλα δεν εχω κανει αλλα σκεφτομαι αν δεν μεινω εγκυος αυτον τον μηνα να παω να κανω..μονο σαλπιγγογραφια εκανα κ ηταν μια χαρα..

Σας ζητω συγνωμη για δυο πραγματα: 1.για το μακροσκελετατο μηνυμα μου αλλα επειδη εγω σαε ξερω τοσο καιρο που σας διαβαζω κ σκεφτομαο μονη μου, ηθελα να με γνωρισετε κ σεις καλυτερα και 2.για τα τυπογραφικα μου λαθη αλλα σας γραφω απο το κινητο μου κ οσο να πεις μου εχουν βγει τα ματια!

Φιλια και θετικες σκεψεις σε ολες σας και περιμενω να διασταυρωσουμε τις εμπειριες μας ...κι αν δεν βγαλουμε καποθα ακρη..τουλαχιστον να παρηγορηθουνε.. γιατι κ γω πιστευω οτι μονο μεταξυ μας εμεις οι γυναικες με τραυματα μπορουμε να καταλαβουμε τοσο καλα η μια τον κοσμο της αλλης..

Με πιστη, ελπιδα και αγαπη...ολα γινονται...

Καληνυχτα σας! :-) :-)

Καλησπέρα amor και καλωσορισες στο φόρουμ :)

Λυπάμαι πολύ για το τι πέρασες και καταλαμβαίνω απόλυτα τι αισθάνεσαι...

Μήπως σε σένα παίζει μεγάλο ρόλο η θρομβοφιλία; Αφού από ότι διαβάζω σε διάφορα sites η ομόζυγη δημιουργεί πρόβλημα στην κύηση, και έχω την εντύπωση πως πρέπει να παίρνεις αγωγή μόλις ανακαλύψεις την εγκυμοσύνη. Γιαυτό ίσως η δεύτερη απέτυχε αφού στο ξεκίνησε ο γιατρός στην 6 εβδομάδα. Τι σου είπε ο γιατρός σου για την θρομβοφιλία; το σαλοσπίρ θα βοηθήσει; Και γω σκέφτομαι τι να κάνω με την υστεροσκόπηση. Μου είπε ο γιατρός μου ότι μόνο το 5-10% των γυναικών έχουν πρόβλημα στην μήτρα και με συμβουλεύει να πρόσπαθήσω για εγκυμοσύνη πρώτα αφού είναι απομακρυσμένο το γεγονός και επειδή η κάθε επέμβαση έχει κάποια ρίσκα. Απ την άλλη φοβάμαι μήπως όντως έχω κάποιο πρόβλημα στην μήτρα και περάσω ξανά τα ίδια.. Κάτι άλλο γενικό να ρωτήσω αφού έχω μπερδευτεί λιγάκι. Τα ΝΚ κύτταρά είναι το ίδιο με τα αντιπατρικά;

Στο τελευταίο που έγραψες συμφωνώ απόλυτα, αφού μόνο μια γυναίκα που δυστυχώς πέρασε τα ίδια με μας μπορεί να καταλάβει τον πόνο και το κενό που νιώθουμε... Εύχομαι σε όλες μας γρήγορα μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη με ένα μπεμπάκι που θα γεμίσει την ζωή και την καρδιά μας!!!

V5vWp2.png

rigoula γεια σου και παλι! Τι να σου οω, ελπιζω να ειναι μονο η θρομβοφιλια και τιπιτα αλλο. Η αιματολογος μου ειπε οτι ειναι σοβαρη η θρομβοφιλια και οτι το σαλοσπιρ θα με βοηθησει κ να το παιρνω απο πριν μεινω εγκυος κ μετα ηπαρινεε. δεν το παιρνεις κ συ καλου κακου για καλυτερη αιματωση γενικως? Αφου σου ειπε ετσι ο γιατρος σου τοτε μην την κανεις την υστεροσκοπηση.Εγω θα περιμενω να δω πως θα παει κ η τριτη αποπειρα οταν ερθει με το καλο κ μετα βλεπουμε. Εχουμε κ την ιδια ηλικια βλεοω! εσυ εκανρς ιστολογικη κ αν ναι τι εγραφε?

Τα νκ κ τα αντιπατρικα ειναι αλλο πραγμα..αν ειναι να κανεις κατι απο τα δυο τοτε κανε μονο τα νκ, τα αντιπατρικα πολλοι τα αμφισβητουν, εγω δεν παιρνω θεση γιατι δεν τα εχω κανει τα εμβολια, παρολα αυτα εκανα την εξεταση κ θα την παρω αυριο η μεθαθριο.

Καμπυλη σακχαρου εκανρς? ορμονικο ελεγχο , προγεστερονη κτλ ? Συγνωμη που ρωταω τοσα πολλα αλλα λεω μιας κ εμεις οι 2 ειχαμε 2 φορες κενο σακο μηπως κ εψουμε κ ιδια αιτια που τους προκαλεσε...

Φιλακια σε ολες, τα ξαναλεμε συντομα!!

rigoula γεια σου και παλι! Τι να σου οω, ελπιζω να ειναι μονο η θρομβοφιλια και τιπιτα αλλο. Η αιματολογος μου ειπε οτι ειναι σοβαρη η θρομβοφιλια και οτι το σαλοσπιρ θα με βοηθησει κ να το παιρνω απο πριν μεινω εγκυος κ μετα ηπαρινεε. δεν το παιρνεις κ συ καλου κακου για καλυτερη αιματωση γενικως? Αφου σου ειπε ετσι ο γιατρος σου τοτε μην την κανεις την υστεροσκοπηση.Εγω θα περιμενω να δω πως θα παει κ η τριτη αποπειρα οταν ερθει με το καλο κ μετα βλεπουμε. Εχουμε κ την ιδια ηλικια βλεοω! εσυ εκανρς ιστολογικη κ αν ναι τι εγραφε?

Τα νκ κ τα αντιπατρικα ειναι αλλο πραγμα..αν ειναι να κανεις κατι απο τα δυο τοτε κανε μονο τα νκ, τα αντιπατρικα πολλοι τα αμφισβητουν, εγω δεν παιρνω θεση γιατι δεν τα εχω κανει τα εμβολια, παρολα αυτα εκανα την εξεταση κ θα την παρω αυριο η μεθαθριο.

Καμπυλη σακχαρου εκανρς? ορμονικο ελεγχο , προγεστερονη κτλ ? Συγνωμη που ρωταω τοσα πολλα αλλα λεω μιας κ εμεις οι 2 ειχαμε 2 φορες κενο σακο μηπως κ εψουμε κ ιδια αιτια που τους προκαλεσε...

Φιλακια σε ολες, τα ξαναλεμε συντομα!!

Καλημέρα κορίτσια,

Amor εγώ έχω γεννηθεί γεννάρη του 82, εσύ;

Μακάρι να είναι μόνο η θρομβοφιλία και σύντομα να ακούσουμε από σένα ευχάριστα νέα!!! Η δική μου θρομβοφιλία χρειάζεται μόνο φολικό οξύ επειδή ειναι ετερόζυγη η μετάλλαξη. Θα πάω για δεύτερη γνώμη σε ένα ειδικό για θέματα υπογονιμότητας και μετά θα αποφασίσω για την υστεροσκόπηση. Δεν έκανα ιστολογική στο σάκο αφού την πρώτη φορά έπεσε πριν κάμω απόξεση και την δεύτερη άρχισε ήδη το αίμα και δεν κάναμε απόξεση. Τα ΝΚ θα τα κάνω αλλά επειδή είμαι από Κύπρο και δεν έχουμε ειδικά τμήματα για καθέξιν αποβολές, προσπαθεί η νικουδάκη που έκανε ήδη την εξέταση, μαζί με την μητέρα της να με βοηθήσει να βρούμε που θα την κάνω. Όσο για τα άλλα δεν έκανα ούτε καμπύλη ζαχάρου, ούτε ορμονικά ούτε προγεστερόνη. Δεν μου έδωσε τίποτα από αυτά ο γιατρός και αναρωτιέμαι γιατί, αφού διάβασα πως πολλές κοπέλλες τα έκαναν. Γιαυτό θα πάω και σε άλλους γιατρούς. Εσένα ποιά εξήγηση σου έδωσε ο γιατρός για τους κενούς σάκους; Εμένα μου είπε πως ήταν τυχαία περιστατικά. Τώρα δύο φορές κενός σάκος και να σταματά στην 5 εβδομάδα η ανάπτυξη του ναναι τυχαίο σαν κάτι δεν μου κολλά...

V5vWp2.png

γεια σας κοριτσα! Ριγουλα εγω ειμαι τον μαρτιο! Τι να πω, λες να φταει η γενια μας?!???!!!!! πλακα κανω...

Κι ενενα μου ειπαν οτι ειναι τυχαιο κ οτι κατα 99% φταει η θρομβοφιλια. Σημερα πηγα κ στην ανοσολογο για να δει τις εξετασεις μου κ μου ειπε οτι εκτος απο ηπαρινη μολις μεινω εγκυος θα παιρν κ κορτιζονη πρεζολον γιατι μετα την πρωτη μου αποβολη ειχα θετικα αντιπυρηνικα αντισωματα τωρα δεν εχω, ειναι στο πακετο με τα αυτο;νοσα αυτο) αλλα μου ειπε καλο εινααι να τα παρω μιας κ τοτε ηταν ανεβασμεν;. Τι να πω, θα δειξει.

Υστεροσκοπηση προς το παρον δεν θα κανω. Ριηουλα αν θες τη γνωμη μου ζητα να σου κανουν και ορμονολογικο ελεγχο αλλα.και για αυτοανοσα για να εισαι καλυμενη..

οχι οτι εχουν σχεση με τον κενο σακο αλλα για να.ξςρεις τι.γινεται. Παντως σε σενα ειναι λογικο.ο σακος να.ειναι.κενος γιατι στην 5 εβδομαδα ποτε δεν φαινετ;ι σακος με εμβρυο, αλλα μονο ο σακος. Γι αυτο δε ρωτησα αν εκανες ιστολογικη, γιατι εκει μονο θα επιβεβαιωσουν οτι ο σακος ηταν αδειος. Καρυοτυπο ζευγους ειπες κανατε?

Παντως μην ανησυχεις..ολα θα φτιαξουν κ ολα θα γινουν κ ελπιζω ολα τα κοριτσια εδω μεσα να εχουμε τα μονο καλα νεα!! φιλακια!

γεια σας κοριτσα! Ριγουλα εγω ειμαι τον μαρτιο! Τι να πω, λες να φταει η γενια μας?!???!!!!! πλακα κανω...

Κι ενενα μου ειπαν οτι ειναι τυχαιο κ οτι κατα 99% φταει η θρομβοφιλια. Σημερα πηγα κ στην ανοσολογο για να δει τις εξετασεις μου κ μου ειπε οτι εκτος απο ηπαρινη μολις μεινω εγκυος θα παιρν κ κορτιζονη πρεζολον γιατι μετα την πρωτη μου αποβολη ειχα θετικα αντιπυρηνικα αντισωματα τωρα δεν εχω, ειναι στο πακετο με τα αυτο;νοσα αυτο) αλλα μου ειπε καλο εινααι να τα παρω μιας κ τοτε ηταν ανεβασμεν;. Τι να πω, θα δειξει.

Υστεροσκοπηση προς το παρον δεν θα κανω. Ριηουλα αν θες τη γνωμη μου ζητα να σου κανουν και ορμονολογικο ελεγχο αλλα.και για αυτοανοσα για να εισαι καλυμενη..

οχι οτι εχουν σχεση με τον κενο σακο αλλα για να.ξςρεις τι.γινεται. Παντως σε σενα ειναι λογικο.ο σακος να.ειναι.κενος γιατι στην 5 εβδομαδα ποτε δεν φαινετ;ι σακος με εμβρυο, αλλα μονο ο σακος. Γι αυτο δε ρωτησα αν εκανες ιστολογικη, γιατι εκει μονο θα επιβεβαιωσουν οτι ο σακος ηταν αδειος. Καρυοτυπο ζευγους ειπες κανατε?

Παντως μην ανησυχεις..ολα θα φτιαξουν κ ολα θα γινουν κ ελπιζω ολα τα κοριτσια εδω μεσα να εχουμε τα μονο καλα νεα!! φιλακια!

Καλησπέρα κορίτσια,

λες ναναι η χρονολογία το πρόβλημα amor? :P Άντε εύχομαι σύντομα να μας έχεις ευχάριστα νέα!!!!

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην ήταν κενός σάκος αλλά απλά να ήταν νωρίς και γιαυτό ο γιατρός να τον είδε κενό; Ναι καρυότυπο κάναμε και οι δύο και είναι φυσιολογικος.

πήγα την Πέμπτη στον Φασουλιώτη, του έδωσα το ιστορικό μου και μου έγραψε ορμονικές αναλύσεις, αναλύσεις για χλαμύδια,ουρεόοπλασμα και μυκόπλασμα και για τα νκ κύτταρα και ακόμη μία για να δει μήπως έχουμε κοινό γονίδιο με τον σύζυγο μου την οποία θα κάνει και ο σύζυγος. Τις δύο τελευταίες μου είπε πως τις κάνει το Καραϊσκάκιο στη Λευκωσία και αφού ήμασταν εκεί πήγαμε και τις κάναμε, τα αποτελέσματα θα βγούν σε 10 μέρες. Τις ορμονικές θα τις κάνω την 3 μέρα του κύκλου και μου μένουν τα υπόλοιπα. Μήπως ξέρετε αν είναι αιματολογικές; Δεν ρώτησα τον γιατρό πάνω στην σύγχυση μου. Α, μου έγραψε και υστεροσαλπιγγογραφία, μου είπε αν θέλω κάνω και υστεροσκόπηση αλλή η άλλη εξέταση δεν είναι επεμβατική. Πονάει; Την έκανε καμιά ώστε να μου δώσει λεπτομέρειες; και που να την κάνω σε γυναικολόγο ή ακτινολόγο; Ουφ, θέλω να τις κάνω όλες να τελειώνω για να ξαναρχίσω προσπάθειες, πνίγομαι από την αγωνία και το άγχος...

V5vWp2.png

Καλησπέρα σε ολες! Ριγουλα μην αγχωνεσαι καλη μου,...το ξερω οτι εχεις πολλες αγωνιες γιατι κ γω τα ιδια ακριβως περασα και σε καταλαβαινω 100% αλλα πανω απ'ολα ψυχραιμια!! Απο το μηνυμα σου καταλαβαινω οτι σε εχει πιασει ενας ψιλοπανικος.. μην αγχωνεσαι αλλοστε τωρα κανεις και τις εξετασουλες σου και να δεις που ολα καλα θα πανε!

Πρωτα απ'ολα να σου πω οτι ολες οι εξετασεις που εγραψες ειναι αιματολογικες εκτος απο ουρεοπλασμε (που ειχα κ τετοιο κ πηρα αντιβιωση περυσι κ εφυγε) και μυκοπλασμα που ειναι καλλιεργεια κολπικου υγρου και δεν ποναει ΚΑΘΟΛΟΥ! (σαν το τεστ παπ ποναει)!!

δευτερον, αν μπορεις διευκρινισε για την εξετασει με το ιδιο γονιδιο με το συζυγο που κανατε (για να καταλαβω αν την εχω κανει κ γω). Πως σου την εγραψε ο γιατρος σου?? Μηπως εννοεις τα αντιπατρικα αντισωματα που κατι κοιτανε κατι με τα λεμφοκυτταρα?

Τριτον, η υστεροσαλπιγγογραφια δεν ποναει, αλλοστε διαρκει μονο λιγα δευτερολεπτα, μεχρι να πεις αχ τελειωσε (κ αυτη την εκανα) αλλα την εκανα γιατι για 8 μηνες μετα την πρωτη αποβολη προσπαθουσαμε κ τιποτα, αρα η γιατρος μου θελησε να δει αν ειναι καλες οι σαλπιγγες. Εσυ απο τη στιγμη που μεσα σε 6 μηνες εμεινες εγκυος 2 φορες ποιος ο λογος να κανεις σαλπιγγογραφια? Αν ειναι για να δει ο γιατρος σου για προβληματα μητρας τοτε καλυτερα να κανεις υστεροσκοπη που ειναι και πιο εγκυρη γιατι βλεπει απευθειας τη μητρα.

Εγω θα ελεγα να περιμενεις να βγουν τα αποτελεσματα σου να δεις τι θα δειξει και μετα να το σκεφτεις για υστεροσκοπηση.

Τωρα για αυτο που ρωτας με τον σακο δε ξερω....τι διαμετρο ειχε ο σακος σου μεχρι που απεβαλες? εμενα ηταν 6,6 χιλιοστα και δε φαινοταν τιποτα μεσα, και η χοριακη μου επισης δεν διπλασιαζοταν,οπως και ο σακος δε μεγαλωνε με τους ρυθμοτς που επρεπε, φανηκε απτην αρχη δηλαδη και τις 2 φορες οτι κατι δεν πηγαινε καλα. Εσυ μετρουσες τις χοριακες σου καθε 2-3 μερες?

Η γιατρος μου μου ειπε οτι λογω θρομβοφιλιας δεν αιματωθηκε καλα η περιοχη με αποτελεσμα να μη δινει θρεπτικα συστατικα και ετσι το εμβρυο δεν αναπτυχθηκε..

Παρ'ολα αυτα πραγματικα μπορει να ετυχε.

Οπως και να 'χει θελω να πιστευω οτι ολα θα πανε καλα και οτι θα γινουμε μανουλες. Και πανω απ'ολα να εχουμε αισιοδοξια!

Περιμενω νεα σου και ο,τι αλλο θες ρωτας!:P:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...