Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Γιατί όμως σου συστήνει κάτι που γίνεται αφού κλείσουμε τον 6ο μήνα? Γιατί βάζεις σκόνη στο μύλο? Μήπως το μωρό ενοχλείται από τα φρούτα- σκόνη (εννοώ μήπως πέφτουν βαριά στο ανώριμο πεπτικό του )που του δίνεις και αντιδράει έτσι?

Συμφωνα με την Αμερικανικη Παιδιατρικη Ακαδημια οι στερεες τροφες αρχιζουν μεταξυ 4ου και 6ου μηνα.Οχι μετα τον 6ο γιατι το μωρο δυσκολευεται στην καταπωση.Επισης υπαρχουν καποια δειγματα που λενε οτι πρεπει να αρχισουμε τις στερεες.Π.χ χανουν το αντανακλαστικο του πιπιλισματος(σταματουν να βγαζουν τη γλωσσα οταν πεινουν),κοιταζουν εμας οταν τρωμε,ξυπνουν τη νυχτα για φαγητο και γενικα δειχνουν να πεινουν περισσοτερο.Καποια μωρα ειναι ετοιμα γι΄αυτο το βημα απο τον 3ο αλλα ειναι πολυ ανωριμο το πεπτικο τους.Απο τους 4 1/2 μηνες και μετα μπορουν να αρχισουν να τρωνε.Αυτο το συστημα ακολουθουν στην Αμερικη και απ΄οσο ξερω στη Γερμανια και Βελγιο.

Αυτη την αποψη ασπαζεται και ο παιδιατρος μας που γενικα θεωρειται απο τους καλυτερους στην πολη μου.

Ισως να ειναι πολυ νωρις τι να πω.Οσο για την σκονη γαλα που βαζω αυτος μου ειπε να βαζω 2 κουτ υποαλλεργικη κρεμα μηλο απο το φαρμακειο.Επειδη θελω να την αποφυγω του βαζω η μητρικο η αν δεν εχω αντλησει του βαζω σκονη.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να πω μια σκεψη??η πρωιμη εναρξη στερεεων υπονομευει την ολη διαδικασια του θηλασμου και κυριως την παραγωγη σου...δεν ξερω...τελειως φιλικα σου λεω να το ξανασκεφτεις....

να πω μια σκεψη??η πρωιμη εναρξη στερεεων υπονομευει την ολη διαδικασια του θηλασμου και κυριως την παραγωγη σου...δεν ξερω...τελειως φιλικα σου λεω να το ξανασκεφτεις....

Πριν του δωσω κρεμα τον θηλαζω ετσι ωστε να συμπληρωσει με την κρεμα.Στοχος μου ειναι να τον θηλαζω 5 φορες την ημερα με συμπληρωμα φρουτα για 1 1/2 μηνα, και μετα τον 6ο που θα προστεθουν επιπλεον τροφες, να τον θηλαζω πρωι βραδι.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο η και σωστο.Εχω μπερδευτει λιγο..:roll:

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Πριν του δωσω κρεμα τον θηλαζω ετσι ωστε να συμπληρωσει με την κρεμα.Στοχος μου ειναι να τον θηλαζω 5 φορες την ημερα με συμπληρωμα φρουτα για 1 1/2 μηνα, και μετα τον 6ο που θα προστεθουν επιπλεον τροφες, να τον θηλαζω πρωι βραδι.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο η και σωστο.Εχω μπερδευτει λιγο..:roll:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/12/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82/

Εγώ γενικά έχω υπ'οψιν μου τα δύο παραπάνω αν εσύ παρ'ολα αυτά και κατόπιν σύστασης του γιατρού θεωρείς ότι το μωρό σου είναι έτοιμο δεν μπορώ να σου πω κάτι, απλά μου έκανε εντύπωση μιας και οι πλειοψηφία των παιδιάτρων κρατάει το 6μήνο, γι'αυτό και σε ρώτησα γιατί τόσο νωρίς...... θα σου έλεγα να καθυστερήσεις τη διαδικασία εισαγωγής στέρεων μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα πάνε καλά με τον επαναγαλακτισμό. Όσο για το δεύτερο 6μήνω με μόνο δυο θηλασμούς δεν ξέρω αν θα μπορείς να διατηρήσεις γαλουχία. Για μερικές γυναίκες αυτό γίνεται για άλλες όχι. Εγώ ανήκω στις άλλες.(το μωρό μου τις μέρες που δουλεύω θηλάζει πρώι – απόγευμα δυο φορές , βράδυ πριν τον ύπνο και όσες φορές ξυπνάει τη νύχτα – όταν δεν δουλεύω ζητάει μέχρι το μεσημεριανό έναν θηλασμό έτσι για ορεκτικό και μετά το μεσημεριανό για να κοιμηθεί) Γενικά οι στέρεες στις θηλάζουσες δεν αντικαθιστούν γεύματα λειτουργούν συμπληρωματικά μέχρι το πρώτο έτος. Αλλά αν εσύ θέλεις κάτι διαφορετικό είναι άλλο θέμα. Ταπεινή μου άποψη να δεις τι γίνεται στις προσεχείς ημέρες με το γάλα σου συμπληρώνοντας με ξένο γάλα για να έχεις καλύτερο έλεγχο και να είσαι σίγουρη ότι όντως χορταίνει το μωρό

Κορίτσια καλησπέρα.Ευπειθώς αναφέρω οτι κλείσαμε 8 ημέρες χωρίς συμπλήρωμα.Σας ευχαριστώ όλες για τα ενθαρρυντικά σας λόγια κ την συμπαράσταση.Επανήλθα με ερώτηση τα φώτα σας παρακαλώ. Στο τέλος του γεύματος όταν σηκώνω την μικρή μου ψηλά για να ρευτεί, εκείνη πιπιλίζει τον ώμο μου (. Σκεφτηκα μήπως πεινάει ακόμα αλλά το στήθος δεν το παίρνει αλλο και γκρινιάζει κλαίει και γενικότερα είναι ανήσυχη. Νιώθω πολύ άσχημα που δεν καταλαβαίνω τι θέλει κ΄έπειτα εκείνη εκνευρίζεται κ έχει υπερένταση κ εγώ το ίδιο. Τι μπορεί να συμβαίνει?

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα.Ευπειθώς αναφέρω οτι κλείσαμε 8 ημέρες χωρίς συμπλήρωμα.Σας ευχαριστώ όλες για τα ενθαρρυντικά σας λόγια κ την συμπαράσταση.Επανήλθα με ερώτηση τα φώτα σας παρακαλώ. Στο τέλος του γεύματος όταν σηκώνω την μικρή μου ψηλά για να ρευτεί, εκείνη πιπιλίζει τον ώμο μου (. Σκεφτηκα μήπως πεινάει ακόμα αλλά το στήθος δεν το παίρνει αλλο και γκρινιάζει κλαίει και γενικότερα είναι ανήσυχη. Νιώθω πολύ άσχημα που δεν καταλαβαίνω τι θέλει κ΄έπειτα εκείνη εκνευρίζεται κ έχει υπερένταση κ εγώ το ίδιο. Τι μπορεί να συμβαίνει?

Και ο δικος μου το κανει αυτο και νομιζω απλα μυριζει τη μανουλα και πιπιλιζει.Μερικες φορες ομως μου το κανει γιατι θελει να κοιμηθει κι επειδη δεν περνει πιπιλα τον ξαναβαζω στο στηθος να πιπιλισει για να κοιμηθει.Ισως εσυ εχεις περισσοτερο γαλα και θελει μεν να πιπιλισει αλλα οχι να φαει.Ειπα μια εκδοχη..

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Συγχαρητήρια!

Το πιπίλισμα είναι ανάγκη και αγαπημένη ασχολία του μωρού. Και η δική μου ό,τι βρεθεί μπροστά στο στόμα της, είτε τη μπλούζα μου, είτε τα μανίκια της, το γιακαδάκι της, τα χεράκια της... Περίμενε λίγες εβδομάδες που θα συντονίζει τις κινήσεις και θα βάζει μόνη της πράγματα στο στόμα, εκεί να δεις :-D Έτσι γνωρίζουν τον κόσμο και τα αντικείμενα. Μη νιώθεις άσχημα.

Κοριτσια καλησπερα! Παρακολουθω τακτικα τις συνομιλιες σας και μου εχετε λυσει αρκετες αποριες. Εχω ενα κοριτσακι 68 ημερων κι ευτυχως εχω καταφερει μεχρι τωρα να θηλαζει αποκλειστικα. Πριν λιγο τη θηλασα και την ειχα στον ωμο μου να ρευτει, οπως κανουμε συνηθως στα μισα του γευματος, αλλα η μικρή αντι για ρεψιμο εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε πιει. Να σημειωσω ότι συνηθως θηλαζει 25-30 λεπτά ενω τωρα ειχε θηλασει μολις 13 λεπτα. Ο παιδιατρος ειπε να της δωσω χαμομηλι στο επομενο γευμα της (50ml) κι αν δεν κανει ξανα εμετο να την θηλασω όποτε αυτη το ζητησει. Επειδη φοβαμαι λιγο και δε μας εχει ξανασυμβει μπορει καποια να μου πει τι κανετε εσεις σε αντιστοιχες περιπτωσεις; Ευχαριστω εκ των προτερων...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Κοριτσια καλησπερα! Παρακολουθω τακτικα τις συνομιλιες σας και μου εχετε λυσει αρκετες αποριες. Εχω ενα κοριτσακι 68 ημερων κι ευτυχως εχω καταφερει μεχρι τωρα να θηλαζει αποκλειστικα. Πριν λιγο τη θηλασα και την ειχα στον ωμο μου να ρευτει, οπως κανουμε συνηθως στα μισα του γευματος, αλλα η μικρή αντι για ρεψιμο εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε πιει. Να σημειωσω ότι συνηθως θηλαζει 25-30 λεπτά ενω τωρα ειχε θηλασει μολις 13 λεπτα. Ο παιδιατρος ειπε να της δωσω χαμομηλι στο επομενο γευμα της (50ml) κι αν δεν κανει ξανα εμετο να την θηλασω όποτε αυτη το ζητησει. Επειδη φοβαμαι λιγο και δε μας εχει ξανασυμβει μπορει καποια να μου πει τι κανετε εσεις σε αντιστοιχες περιπτωσεις; Ευχαριστω εκ των προτερων...

Γυρω στους 2 μηνες και ενω θηλαζαμε αποκλειστικα το μωρο(4 1/2 τωρα)

αρχισε να κανει εμετο με πονο ομως στην κοιλια του,5 με 10 λεπτα μετα το θηλασμο.Ο παιδιατρος μου ελεγε πως τα περισσοτερα μωρα μεχρι τους 6 μηνες κανουν γαστροοισοφαγικες παλινδρομησεις.

Εγω δεν ησυχασα μ΄αυτο, αλλαξα παιδιατρο και μου ειπε να σταματησω να πινω γαλα και γενικα γαλακ/κα.Το μωρο σταματησε να κανει.Μετα απο μια εβδομαδα αρχισα παλι τα γαλακ/κα και το μωρο ξαναεκανε εμετους.Συμπεραναμε λοιπον πως ειναι αλλεργικος στην πρωτεινη του αγελαδινου γαλατος(οχι στη λακτοζη).Τωρα που δεν πινω γαλα ειναι μια χαρα.Και σκονη γαλα που του δινω μονο υποαλ/κη.Και κρεμα μηλο υποαλλεργικη απο φαρμακειο.

Συμβουλεψου τον παιδιατρο σου και δοκιμασε με αποχη απο το γαλα να δεις.Σημειωνω οτι δεν μου το παρουσιασε απο την αρχη.

Παρακουλουθησε το μωρακι να δεις σημαδια πονου οταν κανει εμετο.Αν απλως βγαζει μεγαλη γουλια μπορει να εφαγε λαιμαργα.Αν δειχνει να ποναει μπορει να ειναι κατι αλλο π.χ να το πειραξε κατι στο στομαχακι του απο κατι που καταναλωσες εσυ.

Μην αγχωνεσαι ομως εγω στην αρχη ειχα πανικοβληθει αλλα το ξεπερασαμε συντομα.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/12/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82/

Εγώ γενικά έχω υπ'οψιν μου τα δύο παραπάνω αν εσύ παρ'ολα αυτά και κατόπιν σύστασης του γιατρού θεωρείς ότι το μωρό σου είναι έτοιμο δεν μπορώ να σου πω κάτι, απλά μου έκανε εντύπωση μιας και οι πλειοψηφία των παιδιάτρων κρατάει το 6μήνο, γι'αυτό και σε ρώτησα γιατί τόσο νωρίς...... θα σου έλεγα να καθυστερήσεις τη διαδικασία εισαγωγής στέρεων μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα πάνε καλά με τον επαναγαλακτισμό. Όσο για το δεύτερο 6μήνω με μόνο δυο θηλασμούς δεν ξέρω αν θα μπορείς να διατηρήσεις γαλουχία. Για μερικές γυναίκες αυτό γίνεται για άλλες όχι. Εγώ ανήκω στις άλλες.(το μωρό μου τις μέρες που δουλεύω θηλάζει πρώι – απόγευμα δυο φορές , βράδυ πριν τον ύπνο και όσες φορές ξυπνάει τη νύχτα – όταν δεν δουλεύω ζητάει μέχρι το μεσημεριανό έναν θηλασμό έτσι για ορεκτικό και μετά το μεσημεριανό για να κοιμηθεί) Γενικά οι στέρεες στις θηλάζουσες δεν αντικαθιστούν γεύματα λειτουργούν συμπληρωματικά μέχρι το πρώτο έτος. Αλλά αν εσύ θέλεις κάτι διαφορετικό είναι άλλο θέμα. Ταπεινή μου άποψη να δεις τι γίνεται στις προσεχείς ημέρες με το γάλα σου συμπληρώνοντας με ξένο γάλα για να έχεις καλύτερο έλεγχο και να είσαι σίγουρη ότι όντως χορταίνει το

Μου ειπε να του δινω και κρεμα ρυζαλευρο το απογευμα αλλα επισης μου φαινεται νωρις και δεν του δινω.Τι να πω ΚΡΙΣΤΙΝΑ μαλλον θα σταματησω να του δινω.Σημερα θηλασε και εδωσα συμπληρωμα 2 φορες τη μια 50γρ και την αλλη 100.

Μπορεις να μου στειλεις πληροφοριες για το πως μπορω να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο?

Με το medela που εχω σημερα αντλησα 40γρ.:|

περιμενω τηλ ή διευθυνση για να νοικιασω οσο το δυνατον πιο γρηγορα.

Σ΄ευχαριστω

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια η αγλαια ειναι καλα? εχει παρα πολλες μερες να μπει....

:D

Kαλή Χρονιά σε όλες!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Ήμουν σε ένα μικρό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις και δεν είχα διαδίκτυο.

monetier-bains-262086.jpg

Στα χιόνια που πήγαμε βλέπαμε συνέχεια μωρά σε καρότσια, σε έλκυθρα, σε σλινγκ, σε μάρσιπους!

Γενικά στα χιονοδρομικά τις καθημερινές υπήρχαν πολλοί γονείς με μικρά παιδάκια. Υπάρχουν πολλές διευκολύνσεις για γονείς με μωρά και μικρά παιδιά!;)

Δυστυχώς διάφορες υποχρεώσεις μου αφήνουν πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο αυτό το διάστημα και δεν ξέρω πότε θα μπορώ να μπαίνω στο φόρουμ.

Aglaia καλησπερα κι απο μενα.Εχω ζητησει και απο τη ΚΡΙΣΤΙΝΑ ή απο οποιον ξερει,καποια δ/ση ή τηλ για ενοικιαση νοσοκομειακου θηλαστρου.Θελω πολυ να συνεχισω να θηλαζω τον 4 1/2 μηνων γιο μου αλλα νομιζω τελικα εκανα τα παντα για να μειωσω το γαλα!

Πιστευω το θηλαστρο ειναι η μονη μου σωτηρια.Ευχαριστω.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Στην ενότητα:

Θηλασμός Γενικά

φορείς υποστήριξης, βιβλιογραφία, θήλαστρα, διατροφή, φάρμακα

Υπάρχει το τόπικ:

θήλαστρα και συγκρίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Μου ειπε να του δινω και κρεμα ρυζαλευρο το απογευμα αλλα επισης μου φαινεται νωρις και δεν του δινω.Τι να πω ΚΡΙΣΤΙΝΑ μαλλον θα σταματησω να του δινω.Σημερα θηλασε και εδωσα συμπληρωμα 2 φορες τη μια 50γρ και την αλλη 100.

Μπορεις να μου στειλεις πληροφοριες για το πως μπορω να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο?

Με το medela που εχω σημερα αντλησα 40γρ.:|

περιμενω τηλ ή διευθυνση για να νοικιασω οσο το δυνατον πιο γρηγορα.

Σ΄ευχαριστω

Τα στοιχεία είδα ότι στα έδωσε η Αγλαΐα. :wink:

Όπως σου έχω ξαναπεί το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου. Πριν νοικιάσεις κάποιο θήλαστρο κάνε μια προσπάθεια για 2 μέρες με συχνούς θηλασμούς (ανά 2 ΄- 21/2 ώρες) και συμπλήρωμα ξένου να δούμε που βρίσκεσαι πραγματικά με την παραγωγή. Ίσως να μην το χρειαστείς αν το συνολικό συμπλήρωμα που θα δώσεις στο μωρό είναι λίγο μπορεί με συχνούς θηλασμούς και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γαλουχίας να τα καταφέρεις. Το λέω γιατί βλέπω ότι το μωρό σου είναι συνεργάσιμο οπότε μπορείς να το “εκμεταλλευτείς” για να πετύχεις τον στόχο σου.

Διαφημίσεις

αγλαια καλως επεστρεψες λοιπον!!!!!!!!!!!!!!!! θα περασες τελεια φανταζομαι μονο και μονο απο τη φωτογραφια!!!!!!!!!!!

ευτυχως τα καταφεραμε με το θηλασμο οσο ελειπες! μαλιστα πηγαμε χτες στη παιδιατρο και η μπουμπουκα μου ειναι πανω απο το μεσο ορο οποτε μου ειπε να συνεχισω ο,τι κανω με τον αποκλειστικο θηλασμο....

αλλα να σας πω, μου ειπε να δινω στο μωρο καθε μερα 3 σταγονες σιδηρο και 2 σταγονες ασβεστιο, δεν εχω δει να αναφερετε τιποτα εδω γιαυτα τα συμπληρωματα....

WLFfp2.png XI11p2.png

Χαθηκε στις champs elysees...:)

Αμ η dimitrali? αιγαιον πελαγος...:D

Andros-1a-77e2970f-2b93-442a-8326-5eea15f7170c.jpg

andros1.jpg

proorismoi.jpg

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Το χωριο στις γαλλικες αλπεις πολυ ωραιο, αλλα δε ζηλευω, γιατι δεν το αντεχω το βουνο και το χιονι καθολου.

Και τις εχω γυρισει τις αλπεις, αλλα δεν...

Ολοι κανανε σκι, πατιναζ κλπ και εγω μονιμως αραγμενη σε υπαιθρια μπαρ να τους κοιταω και να πινω ζεστα κρασια:rolleyes:

Αλλα το αιγαιον Dimitrali με τσακισε!

Και η θαλασσα και το τραγουδι.

Πως ζω μακρια απο τη θαλασσα, ειλικρινα απορω καμμια φορα.

Οταν ειχα πρωτοερθει στην Αθηνα, ειχα παθει σοκ αποπροσανατολισμου.

Δεν εβλεπα θαλασσα και δεν ηξερα που ημουν...:lol:

k9Tap3.png

Στην ενότητα:

Θηλασμός Γενικά

φορείς υποστήριξης, βιβλιογραφία, θήλαστρα, διατροφή, φάρμακα

Υπάρχει το τόπικ:

θήλαστρα και συγκρίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Aglaia ευχαριστω μολις πηρα τηλ για θηλαστρο και το περιμενω αυριο!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Τα στοιχεία είδα ότι στα έδωσε η Αγλαΐα. :wink:

Όπως σου έχω ξαναπεί το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου. Πριν νοικιάσεις κάποιο θήλαστρο κάνε μια προσπάθεια για 2 μέρες με συχνούς θηλασμούς (ανά 2 ΄- 21/2 ώρες) και συμπλήρωμα ξένου να δούμε που βρίσκεσαι πραγματικά με την παραγωγή. Ίσως να μην το χρειαστείς αν το συνολικό συμπλήρωμα που θα δώσεις στο μωρό είναι λίγο μπορεί με συχνούς θηλασμούς και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γαλουχίας να τα καταφέρεις. Το λέω γιατί βλέπω ότι το μωρό σου είναι συνεργάσιμο οπότε μπορείς να το “εκμεταλλευτείς” για να πετύχεις τον στόχο σου.

Αγχωνομαι ΚΡΙΣΤΙΝΑ και νομιζω οσο περναει ο καιρος θα χασω πολυτιμο χρονο.Μολις τηλ και θα μου στειλουν αυριο θηλαστρο.

Σημερα το πρωι ξεκινησα να θηλασω και το μωρο γκρινιαζε.Δεν ειχα παλι γαλα.Του εδωσα μπουκαλι:(

Επειδη εχω αναγκη απο ψυχολογικη υποστηριξη πες μου σε παρακαλω πως θα μπορεσω να συνεχισω να θηλαζω το μωρο μου.Θα με βοηθησει το θηλαστρο ετσι δεν ειναι?

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Καταλαβαίνω ότι είσαι λίγο μπερδεμένη γι άυτό θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια τάξη ....:)

έως 15/1/10 το μωρό έτρωγε 500-600ml ξένο σε 5 γεύματα και ότι πιπιλούσε/θήλαζε από σένα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

μέχρι δυο μέρες πριν “πνιγόταν” στο στήθος σου από το γάλα όταν το έβαζες (φαντάζομαι λίγες φορές γιατί ήσουν στην διαδικασία αποθηλασμού). Σου έγραψα ότι δεν πιστεύω να σου έχει κοπεί το γάλα τελείως αλλά ότι μπορεί να έχει υπάρξει δραστική μείωση και για αυτό το μωρό να γκρινιάζει στο στήθος. Επίσης έγραψα και τι πιστεύω καλύτερο να κάνεις από εκεί και πέρα.

17/1/10 έγραψες ότι θήλασε σε όλα τα γεύματα και ότι έδωσε συμπλήρωμα ξένο μόνο 50 ml. Μου φάνηκε απότομη η μετάβαση από το πολύ γάλα σε όλα τα γεύματα θηλασμός και συμπλήρωσες ότι έδωσες και μύλο.

18/1/10 θηλασμός και ξένο 50ml +100 ml (δεν είναι μεγάλη ποσότητα)

19/1/10 σήμερα θεωρείς ότι δεν έχεις γάλα

η παραγωγή δεν λειτουργεί έτσι απο μέρα σε μέρα χρειάζονται 3-4 μέρες για να αυξηθεί και 3-4 μέρες για να μειωθεί όταν αλλάζουν τα δεδομένα.

Θεωρώ καλύτερο να κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω για να ξέρουμε πια είναι η πραγματική εικόνα (συχνή θηλασμοί και συμπλήρωμα ξένου, χωρίς στέρεες)βλέποντασ πόσο συμπλήρωμα πίνει θα υπολογίσουμε τι παίρνει από σένα περίπου το παιδί για να δούμε και πως θα συνεχίσουμε. Δεν διαφωνώ με το θήλαστρο εξάλλου στο είχα συστήσει από την αρχή για να μην κουράζεσαι άδικα με αυτό που έχεις απλά επειδή στα επόμενα μηνύματα είδα ότι πηγαίνατε καλά στο στήθος θεωρώ ότι για μια δυο μέρες μπορείτε να το κάνετε για να είσε σίγουρη τι γίνεται. Όταν το μωρό κλαίει στο στήθος δεν θα επιμένεις πολύ θα το ηρεμείς και θα ξαναπροσπαθείς αν δεν θα δώσεις ξένο κανονικά και μετά σε κανένα δίωρο ξαναπροσπαθείς στο στήθος. Δεν χάνεις χρόνο αφού η ίδια λες ότι θηλάζει, αν δεν θήλαζε καθόλου και προσπαθούσες να αντλήσεις με το mini electric θα ήταν χάσιμο χρόνου.....μην απογοητεύεσαι κάθε φορά που το μωρό γκρινιάζει, τα μωρά στην ηλικία σας και με κανονική παραγωγή γκρινιάζουν καμιά φορά ή θηλάζουν λίγο.

γράψε αύριο πόσους θηλασμούς κάνατε και πόσο συμπλήρωμα έδωσες τελικά....

Γυρω στους 2 μηνες και ενω θηλαζαμε αποκλειστικα το μωρο(4 1/2 τωρα)

αρχισε να κανει εμετο με πονο ομως στην κοιλια του,5 με 10 λεπτα μετα το θηλασμο.Ο παιδιατρος μου ελεγε πως τα περισσοτερα μωρα μεχρι τους 6 μηνες κανουν γαστροοισοφαγικες παλινδρομησεις.

Εγω δεν ησυχασα μ΄αυτο, αλλαξα παιδιατρο και μου ειπε να σταματησω να πινω γαλα και γενικα γαλακ/κα.Το μωρο σταματησε να κανει.Μετα απο μια εβδομαδα αρχισα παλι τα γαλακ/κα και το μωρο ξαναεκανε εμετους.Συμπεραναμε λοιπον πως ειναι αλλεργικος στην πρωτεινη του αγελαδινου γαλατος(οχι στη λακτοζη).Τωρα που δεν πινω γαλα ειναι μια χαρα.Και σκονη γαλα που του δινω μονο υποαλ/κη.Και κρεμα μηλο υποαλλεργικη απο φαρμακειο.

Συμβουλεψου τον παιδιατρο σου και δοκιμασε με αποχη απο το γαλα να δεις.Σημειωνω οτι δεν μου το παρουσιασε απο την αρχη.

Παρακουλουθησε το μωρακι να δεις σημαδια πονου οταν κανει εμετο.Αν απλως βγαζει μεγαλη γουλια μπορει να εφαγε λαιμαργα.Αν δειχνει να ποναει μπορει να ειναι κατι αλλο π.χ να το πειραξε κατι στο στομαχακι του απο κατι που καταναλωσες εσυ.

Μην αγχωνεσαι ομως εγω στην αρχη ειχα πανικοβληθει αλλα το ξεπερασαμε συντομα.

Φυλλακος καλημέρα και ευχαριστώ! Μίλησα με τον παιδιατρο κι αυτος ειπε αυτά που έλεγε κι ο δικός σου (πως τα περισσοτερα μωρα μεχρι τους 6 μηνες κανουν γαστροοισοφαγικες παλινδρομησεις). Το ρωτησα για αποχη από τα γαλακτοκομικά αλλα είναι της παλιάς σχολής και δεν πιστεύει πως σχετιζεται το φαγητό της μητέρας μετο γάλα που παράγει. Η μικρή μετά το εμβόλιο που κάναμε την προηγουμενη εβδομάδα δείχνει να πονά 5-10 λεπτά σχεδόν μετά από κάθε θηλασμό. Σημερα το πρωί ξαναέκανε εμετό και ζόριζε το στομάχι της να αδειάσει όλο όπως γινεται και σε μασς όταν κάνουμε εμετό. Μετά ηρεμησε και κοιμήθηκε. Χθες πάντως δεν της έδωσα χαμομήλι κια την νύχτα ξύμνησε 2 φορες να φάει από 8 λεπτά την κάθε φορά.

Ο γιατρός μου είπε να μην την αφήνω τόση ώρα στο στήθος μου να τρώει (του φάνηκε πολυ τα 25-30 λεπτά). Ειπε να την σταματάω νωρίτερα και ας τρώει συχνότερα. Δεν θα παιρνει έτσι μόνο το λεπτό γάλα ατο οποίο οφείλονται και οι κολικοι;;; Τι να κάνω δεν ξερω...

Μηπως ξερει κάποια απο εσας κάποια σύμβουλο γαλουχίας στην Πατρα; Θα ήμουν ευγνώμων...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Καλημερα σε ολους!!!!

Αγλαια σιγουρα θα περασες απιστευτα.......αλλα αυτο το σκηνικο το λεπω σημερα εγω....Στον Εβρο οπου μενω το εχει στρωσει για τα καλα και συνεχιζει..........

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας γιατι αρχιζω να σκευτομαι πως εγω ευθυνομαι....και θα σας εξηγησω τι εννοω.

Το κοριτσακι μου γεννηθηκε στης 28-10-2009.Εκτοτε και χαρη στην πολυτιμη βοηθεια σας θηλαζουμε αποκλειστικα!!!!

Γεννηθηκε 2660 και εχουμε φτασει τα 7 ολοκληρα κιλα!!!!!

το κακο ειναι οτι υποφερει απο κολοικους...........ειχαμε ηρεμησει για λιγο και υπεθεσα οτι σταματησαν.Εδω ομως και 3 μερες εχουμε παλι τα ιδια σε πολυ εντονο ρυθμο.....

Δεν θελει την πιπιλα,θελει μονο αγκαλιτσα κα κουνημα.

Και ρωταω τωρα .αφου θηλαζουμε αποκλειστικα τι μπορω να της δωσω για να μην σπαραζει ετσι???(πινω γλυκανισο για να την ηρεμει....αλλα τιποτα)

Μηπως κανω κατι λαθος με την διατροφη μου?

Ειχακοψει τα γαλακτοκομικα; αλλα δεν ηταν αυτο

Ζοριζετε παρα πολυ το κουκλακι μου και σπαραζει η καρδια μου(επαθε κ ομφαλοκοιλη απο τους κολοικους)

Μηπως να σταματησω να την θηλαζω και να της δωσω τα ειδικα γαλατα για τους κολοικους?Ξερω πω λεω βλακειες αλλα θελω να τη βοηθησω και δεν ξερω πως

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...