Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

καλημερα και χρονια πολλα.χρειαζομαι επειγοντως την βοηθεια σας μεχρι προχθες εβγαζα το γαλα με το μινι της μεντελα και ολα πηγαιναν καλα. ειχα πολυ γαλα. ξαφνικα αρχισα να ποναω οταν κατεβαινε το γαλα και σε δυο σημεια τα στηθη πετρωσαν και πονανε πολυ.στο ενα καταφερα με ζεστες πετσετες να το ξεπετρωσω αλλα το αλλο παραμενει και ποαει πολυ.και το γαλα δεν βγαινει.μειωθηκε πολυ. ουτε 40 μλ δεν βγαζω απο καθε στηθος.δεν ξερω τι να κανω. βοηθεια οποιος ξερει

Καλημέρα Ελευθερία κάνε ζεστές κομπρέσες για κανενα 20λεπτο και μετά βάλε το θήλαστρο κάνωντας ταυτόχρονα μασαζ με λαδακι. Βαλε στο χερι σου λίγο αμυγδαλέλαιο και κάνε κυκλικό μασάζ στο σημείο που έχει πετρώσει με τις ακρες των δαχτυλων σου κ μετα κάνε με την παλάμη σου τη κίνηση χαϊδεύοντας το στήθος σαν να θέλεις να σπρώξεις το γάλα από το σημείο προς τη θηλή. Επειδη δεν ξερω αν στο εξηγω καλα δες στο www.thilasmos.gr στο μαζας στηθους. Θελει υπομονη εγω στο ένα στήθος παθαίνω συχνά πετρώματα, και τωρα αυτό ακριβώς κάνω από της 9.00. Μετά από 1 - 2 ώρες επανέλαβε θέλει αρκετες φορες την ημέρα μπορεί να σου πάρει ακόμα και 1 ή 2 μερες να συνέλθει. Και φυσικά το μωρό να θηλάζει όσο γίνεται περισσότερο από το στήθος που έχει πρόβλημα

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια τι θα κανωμε τον μπεμπη μου...Ολο και κατι μου βγαζει καινουριο...Εκτος του οτι θηλαζει ολη μερα,οταν θελει να κανει πιπιλα του πεφτει πολυ το γαλα μου και τον εκνευριζει.Σταματαει και ξαναρχιζει και μεταπαλι τα ιδια..Ενω τον βλεπω οτι νυσταζει...Τι να κανω?να μειωσω το γαλα μου πως?Πιπιλα ειπαμε δεν δινουμε.Τι να κανω ρε κοριτσια...Κουραζεται πολυ να ρουφαει...Θα φτιαξει μεγαλωνοντας αυτο?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Για την μαγιά μπύρας έχει πει η Αγλαία ότι αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει οπότε και θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα μπορείς να δοκιμάσεις τριγωνέλλα (θα βρεις σπόρους τριγωνέλλας σε καταστήματα με μπαχαρικά) βράζεις για 5 λεπτά 1 κουταλάκι σπόρους για ένα φλιτζάνι τσαγιού, αφήνεις να κρυώσει και πίνεις. Η δοσολογία είναι 4-5 φλιτζάνια την ημέρα. Επίσης πρέπει να παρακολουθείς τις πάνες του μωρού να γίνουν 6-8 βρεγμένες, 3-4 κενώσεις (για 3 συνεχόμενες μέρες) και να το ζυγίζεις αν κάτι από αυτά δεν συμβαίνει το συμπλήρωμα σου είναι απαραίτητο για να μην υποσιτίζεται το μωρό και μέχρι να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος. Οπότε μας κρατάς ενήμερους και βλέπουμε.

Ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη θα το κανω και θα σας ενημερωσω παντως παμε καλα κουραστικα λιγο αλλα καλα

Επισης τελευταια, στην αρχη του θηλασμου σε καθε στηθος, ενω την εχω στο στηθος κουναει δεξια αριστερα το κεφαλι και κλαιει ασταματητα αντι να κανει τη κινηση του θηλασμου και να τρεξει το γαλα, οταν ομως της πιεσω το κεφαλι και τρεξει το γαλα σταματαει να κλαιει και τρωει κανονικα... Δε μπορω α καταλαβω γιατι το κανει...

αγλαια αυτο μπορεις να καταλαβεις γιατι το κανει και πως να τη βοηθησω???? οταν τελειωνει απο το ενα στηθος και ρευεται κλπ μετα για να συνεχισει μιλαμε με ξεκουφαινει στις φωνες ενω ειμαι βεβαιη 1000% οτι πειναει αφου εχει φαει λιγο και αν τη πιεσω τρωει κανα 10 λεπτο τουλαχιστον μετα απο το αλλο στηθος....

επισης ακομα ξενυχταω γιατι καθε 4 ωρες θελει να τρωει μερα-νυχτα ενω ακουω οτι τα περισσοτερα μωρατοσων ημερων κοιμουνται αρκετες ωρες το βραδυ... υπαρχει κανενα "κολπο"???

WLFfp2.png XI11p2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!Eδώ και 3 ημέρες θηλάζω το μικρό μου κανονικά και ευτυχώς δεν έχει κολλήσει τίποτα !!

Υπάρχει όμως άλλο πρόβλημα...Θηλάζει για 10 το πολύ 15 λεπτά απο το ένα στήθος,κατεβάζει μεν γουλιές γιατί τον ακούω,αλλα μετά κοιμάται επάνω μου και δεν τρώει άλλο...Κανα δυό φορές τον άφησα να ξαναφάει στο 3ωρο,μήπως πεινάει και φάει περισσότερο και μπούμε σ'ένα πρόγραμμα,αλλα πάλι κάνει τα ίδια...

Τι λέτε να κάνω?

Τα ίδια έκανε ο μεγάλος μου πέρισυ και το παιδί έχανε βάρος...Στο τέλος του έδινα συμπλήρωμα απο ξένο και καταλήξαμε να μου σταματήσει το δικό μου,κι έτσι περάσαμε στο ξένο...

Δεν θέλω να γίνει το ίδιο ξανά...και γι'αυτό επειμένω και δεν του δίνω ξένο καθόλου.Αν όμως χάνει βάρος,τι θα κάνω?

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!Eδώ και 3 ημέρες θηλάζω το μικρό μου κανονικά και ευτυχώς δεν έχει κολλήσει τίποτα !!

Υπάρχει όμως άλλο πρόβλημα...Θηλάζει για 10 το πολύ 15 λεπτά απο το ένα στήθος,κατεβάζει μεν γουλιές γιατί τον ακούω,αλλα μετά κοιμάται επάνω μου και δεν τρώει άλλο...Κανα δυό φορές τον άφησα να ξαναφάει στο 3ωρο,μήπως πεινάει και φάει περισσότερο και μπούμε σ'ένα πρόγραμμα,αλλα πάλι κάνει τα ίδια...

Τι λέτε να κάνω?

Τα ίδια έκανε ο μεγάλος μου πέρισυ και το παιδί έχανε βάρος...Στο τέλος του έδινα συμπλήρωμα απο ξένο και καταλήξαμε να μου σταματήσει το δικό μου,κι έτσι περάσαμε στο ξένο...

Δεν θέλω να γίνει το ίδιο ξανά...και γι'αυτό επειμένω και δεν του δίνω ξένο καθόλου.Αν όμως χάνει βάρος,τι θα κάνω?

πόσες φορές τη μέρα ουρεί και πόσες κενώσεις έχει;

για να ξυπνάει αν θεωρείς ότι κοιμάται γρήγορα στο στήθος μπορείς να το ξεντύνεις λίγο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κενώσεις έχει αρκετές φορές αλλα απο λίγο...κάθε 2-3 ώρες που το αλλάζω είναι λερωμένο,αλλα όχι πολύ...

Όσο για το ξύπνημα,μέχρι το προσωπάκι του του έβρεξα,αλλα τίιιιιιποτα....

Κάνει εκει πέρα κανα δυό νιάου και ξανακοιμάται του καλού καιρού!!!

Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλες, να χαιρόμαστε τις οικογενειες μας!!!!!!!

Ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία ή όποια άλλη κοπελίτσα γνωρίζει στάσεις θηλασμού για μωράκι με ΓΟΠ! Δλδ πως να θηλάζω για να τον κρατάω ψιλοόρθιο;; Είναι 2 μηνών κ δεν στηρίζει κεφάλι, σώμα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε κ έναν δημιουργικό χρόνο!!!!

Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλες, να χαιρόμαστε τις οικογενειες μας!!!!!!!

Ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία ή όποια άλλη κοπελίτσα γνωρίζει στάσεις θηλασμού για μωράκι με ΓΟΠ! Δλδ πως να θηλάζω για να τον κρατάω ψιλοόρθιο;; Είναι 2 μηνών κ δεν στηρίζει κεφάλι, σώμα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε κ έναν δημιουργικό χρόνο!!!!

Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Πιστεύω πως κάτι τέτοιο http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=826682&postcount=104 θα βοηθούσε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κοριτσια σημερα ο μικρος καθως θηλαζα απο το ενα στηθος μου πνιγηκε 2 φορες.Σημαινει κατι?Τι μπορω να κανω για να μην ξανασυμβει?Υπαρχει περιπτωση να εχω γαλα σε τετοια ποσοτητα μεσα σε τοσο λιγες μερες?Γιατι απο το ιδιο στηθος σημερα ετρεχε λιγο.

Διαφημίσεις

... επισης ακομα ξενυχταω γιατι καθε 4 ωρες θελει να τρωει μερα-νυχτα ενω ακουω οτι τα περισσοτερα μωρατοσων ημερων κοιμουνται αρκετες ωρες το βραδυ... υπαρχει κανενα "κολπο"???

Προφανώς τα ακούς από μητέρες που δεν θηλάζουν. Το να θέλει να τρώει καθε 4 ώρες είναι πολύ καλά γιατί ο δικός μου είχε γίνει 5 μηνών για να αραιώσει τόσο τα βραδυνά γεύματα. Στο δεύτερο μήνα τον θήλαζα κάθε 2,5-3 ώρες το βράδυ γιατί φοβόμουν μην γυρίσει πίσω το γάλα, πράγμα που είχα δει σε φίλη μου που είχε αφαιρέσει τους βραδινούς θηλασμούς στο 2ο μήνα.

Προφανώς τα ακούς από μητέρες που δεν θηλάζουν. Το να θέλει να τρώει καθε 4 ώρες είναι πολύ καλά γιατί ο δικός μου είχε γίνει 5 μηνών για να αραιώσει τόσο τα βραδυνά γεύματα. Στο δεύτερο μήνα τον θήλαζα κάθε 2,5-3 ώρες το βράδυ γιατί φοβόμουν μην γυρίσει πίσω το γάλα, πράγμα που είχα δει σε φίλη μου που είχε αφαιρέσει τους βραδινούς θηλασμούς στο 2ο μήνα.

καλα λες ειναι απο μητερες που δινουν ξενο γαλα!

εννοω 4 ωρες αποταν ξεκινησε να τρωει, δηλαδη πχ αν τρωει στις 12 τελειωνει στις 1 και 4 θελει να ξαναφαει... και παντα τη κραταω ορθια να ρευτει και ενδιαμεσα στο γευμα και μετα γιατι φοβαμαι πολυ να μη βγαλει γαλα και εχω το κρεβατακι με κλιση.... γιατι στην αρχη μου βγαζε μπουκιες σχεδον καθημερινα και φοβηθηκα.....

WLFfp2.png XI11p2.png

καλα λες ειναι απο μητερες που δινουν ξενο γαλα!

εννοω 4 ωρες αποταν ξεκινησε να τρωει, δηλαδη πχ αν τρωει στις 12 τελειωνει στις 1 και 4 θελει να ξαναφαει... και παντα τη κραταω ορθια να ρευτει και ενδιαμεσα στο γευμα και μετα γιατι φοβαμαι πολυ να μη βγαλει γαλα και εχω το κρεβατακι με κλιση.... γιατι στην αρχη μου βγαζε μπουκιες σχεδον καθημερινα και φοβηθηκα.....

ωχ μανίκι!

δηλαδή μέσα στη νύχτα σηκώνεστε για να ρευτεί; έχει το μωρό κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το βάζεις να ρευτεί; Γιατί κι εμένα η κόρη μου ξυπνάει 4-5 φορές τη νύχτα αλλά γυρίζω, της δίνω στήθος μισοκοιμισμένη, τρώει, τεζάρει, τεζάρω κι εγώ και ούτω καθεξής. Δεν την σηκώνω να ρευτεί

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα,

Bebe-q, να σου ζήσει το μωράκι σου! Ελπίζω το μεγαλύτερο αδερφάκι να μην έχει αρχίσει τις ζήλιες!!!

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... Δυστυχώς η μικρή ήταν μεγάλη υπναρού! Τσίμπημα στο χέρι, γαργάλημα στο αυτί, ξύσιμο στην πλάτη, τράβηγμα από το πόδι, δεν έπιασε τίποτα. Θυμάμαι ένα πρωί, την είχα στο στήθος, κοιμόταν του καλού καιρού, οπότε αποφάσισα να την ξυπνήσω μπας και πιεί κάτι, να δραστηριοποιηθεί! Μέχρι που πήγα και την ξέντυσα, της άλλαξα πάνα, της έβρεξα το κεφάλι και όταν την ξαναέβαλα να θηλάσει, ξανακοιμήθηκε σε 2 λεπτά...

Όπως και να έχει και χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω, εγώ παρατήρησα ότι, ενώ είχα πολύ γάλα στην αρχή, όταν ο οργανισμός μου "κατάλαβε" ότι δεν υπάρχει δυνατό ερέθισμα, άρχισε να μειώνει την παραγωγή ώσπου στο τέλος όταν η μικρή ήθελε να θηλάσει, δεν υπήρχε αρκετό γάλα, με συνέπεια το μωρό μετά από 3 εβδομάδες να μην έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης και μάλιστα να έχει χάσει και άλλα 20 γραμμάρια από το βάρος που είχε όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο...

Προσπάθησε όσο το δυνατό να κρατάς σε εγρήγορση το μωράκι σου και μάλλον θα ήταν καλύτερο να μιλήσεις σε μία σύμβουλο. Πραγματικά εγώ μετανιώνω που δεν το έκανα από τις πρώτες κιόλας μέρες και τελικά δεν γλύτωσα το ξένο (έστω και αν το έδωσα για 1 1/2 μήνα μόνο και μαζί με θηλασμό) και "έπεσα" αναγκαστικά στις αντλήσεις...

Καλή συνέχεια και εύχομαι να πάνε όλα καλά με το θηλασμό!

Χθες σαραντσισαμε εδω και καμμια εβδομαδα το βραδυ ο μπεμπης δεν ξυπναει ανα τριωρο που ξυπνουσε το εχει κανει 4 και πολλες φορες 4,30 ωρες απο την ωρα που αρχιζουμε τον θηλασμο.Αυτο σημαινει οτι εδραιωθηε ο θηλασμος?ποσες ωρες μπορω να τον αφησω να κοιματε χωρις να φαει?

Διαφημίσεις

ωχ μανίκι!

δηλαδή μέσα στη νύχτα σηκώνεστε για να ρευτεί; έχει το μωρό κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το βάζεις να ρευτεί; Γιατί κι εμένα η κόρη μου ξυπνάει 4-5 φορές τη νύχτα αλλά γυρίζω, της δίνω στήθος μισοκοιμισμένη, τρώει, τεζάρει, τεζάρω κι εγώ και ούτω καθεξής. Δεν την σηκώνω να ρευτεί

προβλημα δε νομιζω να χει, αλλα παρατηρησα οτι επειδη τρωει λαιμαργα εβγαζε μπουκιες και πολυ γαλα μερικες φορες και μου ειπαν εδω τα κοριτσια να το κανω αυτο και οντως σωθηκαμε!!!! σπανια βγαζει τωρα... δοξα το θεο!!!!

παντως κοιμισμενη η δικια μου δεν τρωει με τιποτα!!!! το χω δοκιμασει... οταν πειναει κλαιει και ξεσηκωνει το κοσμο (στις 4 ωρες παντα ε?) πρωι μεσημερι βραδυ δε κανει διακρισεις :D:D:D αν κατα τυχη κοιμηθει κατευθειαν πανω μου ανυσηχω φαντασου....

WLFfp2.png XI11p2.png

Τι λέτε να κάνω?

Το μωρό δεν επιτρέπεται να χάνει βάρος για κανένα λόγο.

Μπορείς κάθε 24ωρο να ελέγχεις αν το μωρό έχει τραφεί καλά μετρώντας τις βρεγμένες πάνες. Πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες μέχρι να σαραντήσει και 5-6 μετά τις 40 μέρες.

Αν βρέχει τόσες πάνες δεν μπορεί να χάνει βάρος. Αν δεν τις βρέχει σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθείς ότι το μωρό παίρνει 200 γρ. την εβδομάδα για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

προβλημα δε νομιζω να χει, αλλα παρατηρησα οτι επειδη τρωει λαιμαργα εβγαζε μπουκιες και πολυ γαλα μερικες φορες και μου ειπαν εδω τα κοριτσια να το κανω αυτο και οντως σωθηκαμε!!!! σπανια βγαζει τωρα... δοξα το θεο!!!!

παντως κοιμισμενη η δικια μου δεν τρωει με τιποτα!!!! το χω δοκιμασει... οταν πειναει κλαιει και ξεσηκωνει το κοσμο (στις 4 ωρες παντα ε?) πρωι μεσημερι βραδυ δε κανει διακρισεις :D:D:D αν κατα τυχη κοιμηθει κατευθειαν πανω μου ανυσηχω φαντασου....

να ρίξω μια ιδέα; Από ότι κατάλαβα ταΐζεις την μικρή αφού κλάψει. Δοκίμασε την ημέρα να την ταΐσεις πιο πριν, πριν πεινάσει πολύ, ίσως τότε να μην φάει τόσο λαίμαργα. Επίσης σε τι στάση θηλάζετε; Συνήθως στην ξαπλωτή στάση τα μωρά δεν καταπίνουν πολύ αέρα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και με βοηθάτε!Η αλήθεια είναι οτι βρέχεται συχνά.Επίσης έχει και αέρια που και που.

Το άλλο που μου κάνει απο χθές είναι οτι ενώ π.χ το πρωί έφαγε με όρεξη, μου κάνει αναγωγές και βγάζει πίσω αρκετή ποσότητα ακόμη και μετά απο αρκετή ώρα...μάλλον θα φταίει οτι ήπιε ξένο γάλα...Λέτε να του πευτει βαρυ τωρα το δικό μου??

Πάντως σήμερα,σα να΄χει 'ξυπνήσει...'

......τρώει τουλάχιστον με τα μάτια ανοιχτά!

Πιστεύω όμως πως αν επιμείνω,όσο εκείνο θα τραβάει θα έχω και το ανάλογο γάλα..Προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα..Όσο θέλει να φάει υπάρχει αρκετό..

Γιά να δούμε...

να ρίξω μια ιδέα; Από ότι κατάλαβα ταΐζεις την μικρή αφού κλάψει. Δοκίμασε την ημέρα να την ταΐσεις πιο πριν, πριν πεινάσει πολύ, ίσως τότε να μην φάει τόσο λαίμαργα. Επίσης σε τι στάση θηλάζετε; Συνήθως στην ξαπλωτή στάση τα μωρά δεν καταπίνουν πολύ αέρα

εχω δοκιμασει να την ταισω πριν την ωρα της και δε μου τρωει οποτε την περιμενω...

η ξαπλωτη σταση μαλλον θα χειροτερεψει τα πραγματα γιατι τρεχει πολυ το γαλα μου και θα πνιγεται χειροτερα...

ευχαριστω πολυ παντως!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Λέτε να του πευτει βαρυ τωρα το δικό μου??

...

:roll:

και ποιο του πέφτει ελαφρύ; το αγελαδινό που τα μοσχάρια χρειάζονται 4 στομάχια για να το χωνέψουν;

το ανθρώπινο γάλα είναι ειδικό για ανθρώπους...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+2

Β. Το φύλο του βρέφους θηλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.(8,2-8,5)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

27/11 (ημερομηνία γέννησης) 3030 gr

30/11 2830 gr

6/12 3010 gr

13/12 3190 gr

20/12 3650 gr

27/12 4000 gr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. mini electric medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 9 το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτά -συνήθως 150 ml

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Η μικρή είναι 30 ημερών. Την προηγούμενη εβδομάδα καθόταν 40-45 λεπτά στο στήθος (την έβαζα 20-30 λεπτά στο ένα και 10-15 λεπτά στο άλλο).Τώρα κάνει μικρότερα γεύματα 10-20λεπτα. Άλλες φορές μου ξυπνάει νωρίτερα για να ξαναφάει αλλά άλλες κοιμάται 3-3,5 ώρες.Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Πως να μοιράζω το χρόνο θηλασμού ανάμεσα στα δυο στήθη ώστε και η μικρή να λαμβάνει θρεπτικό γάλα αλλά και εγώ να μην αντιμετωπίσω προβλήματα με την παραγωγή μου?

Άλλες φορές μου ξυπνάει νωρίτερα για να ξαναφάει αλλά άλλες κοιμάται 3-3,5 ώρες.Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό.

Eίναι φυσιολογικό κάποιες φορές να κοιμάται περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Πως να μοιράζω το χρόνο θηλασμού ανάμεσα στα δυο στήθη ώστε και η μικρή να λαμβάνει θρεπτικό γάλα αλλά και εγώ να μην αντιμετωπίσω προβλήματα με την παραγωγή μου?

Αφήνεις το μωρό στο πρώτο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του, συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο στο άλλο. Αν θέλει έχει καλώς, αν δεν θέλει πάλι έχει καλώς.

Το μωρό σου παίρνει πολύ καλό βάρος, οπότε προφανώς το μωρό κι εσύ ξέρετε τι να κάνετε!;)

tzia τα πάτε πάρα πολύ καλά!

σχετικά με τον χρόνο που μένει σε κάθε στήθος, η γενική συμβουλή είναι να αφήνουμε το μωρό στο ένα στήθος να φάει όσο θέλει, και όταν αφήσει μόνο του το στήθος το βάζουμε να ρευτεί. Στη συνέχεια μπορούμε να προσφέρουμε το άλλο στήθος, και είτε φάει το μωρό είτε όχι έχει καλώς.

Κάθε ζεύγος μητέρας-μωρού εν τέλει βρίσκουν τι τους βολεύει. Η κόρη μου για παράδειγμα πέφτει με τα μούτρα στο σήθος, τρώει τρώει τρώει, και αφού το αφήσει δεν ξαναθέλει να φάει ούτε από το ίδιο ούτε από το άλλο, έχει χορτάσει.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απλώς αγχώθηκα λιγάκι γιατί τελευταία χάνει το ενδιαφέρον της στο στήθος στο 5λεπτο 10λεπτο αρκετά συχνά. Βέβαια πολλές φορές ξαναγκρινιάζει όσο την έχω για ρέψιμο και ξανατρώει άλλα 5-10 λεπτά. Αλλά εγώ σε αυτήν την περίπτωση της δίνω από το ίδιο στήθος γιατί έχω ακούσει ότι μετά τα 10 λεπτά το γάλα γίνεται πιο λιπαρό και πιο θρεπτικό.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...