Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια λοιπον οι απαντησεις ειναι:Α 38 Β αγορακι Γ κτ Δεπισκληριδιος Ε ναι 14 Ε οχι 1) 14/12 3200 ημ.γεν. 19/12 2950 22/12 3000 24/12 3150 2) 5 3)4 4)στα 4 20 μλ στο 5 βραδυ70-80 μλ 5)200μλ 6)chiccο δεν ξερω αν αυτο ειναι το μοντελοLOT.1009051600 ειναι το χειροκινητο με την αντλια λαβη 7)3-4 πρωι μεσημερι απογευμα και μερικες φορες βραδυ ανμεσα στ γευματα 8)20 λεπτα 9)5

Δεν κατάλαβα πόσες πάνες βρέχει το μωρό. Βρέχει 6-8 πάνες;

Πάντως μία πρώτη παρατήρηση που έχω είναι ότι 5 γεύματα την ημέρα είναι πολύ λίγα. Τα μωρά που θηλάζουν πριν σαραντήσουν κάνουν συνήθως γύρω στα 12 γεύματα.

Επίσης το θήλαστρο σου είναι εντελώς ακατάλληλο, μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία χρειάζεσαι νοσοκομειακό θήλαστρο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρεχει γυρω στις 4-5 και τον ταιζω μονο οταν κλαιει οπως μου εχει πει ο παιδιατρος να μην το ξυπναω

ο παιδίατρος σου έδωσε παντελώς λάθος οδηγίες.

Το μωρό δεν τρέφεται σωστά, θα έπρεπε να βρέχει 6-8 πάνες (δηλ. να ουρεί τόσες φορές). Επίσης δεν ταϊζουμε το μωρό μόνο όταν κλάψει, αλλά με τα πρώτα σημάδια πείνας που είναι να ανοιγοκλείνει το στοματάκι γυρίζοντας το κεφάλι στο πλάι, ή να βάζει τα χέρια στο στόμα. Ακόμα κι αν δεν τα κάνει αυτά, το νεογέννητο το θηλάζουμε κάθε 3 ώρες από την έναρξη του προηγούμενου θηλασμού κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα ύστερα από 5 ώρες μέχρι να βεβαιωθούμε ότι παίρνει βάρος καλά.

Η παραγωγή σου προφανώς έχει ελαττωθεί λόγω των λανθασμένων οδηγιών. Βάζε το μωρό συνέχεια στο στήθος, υπολόγιζε γύρω στα 8-12 γεύματα, κάθε 3 ώρες τουλάχιστον, και πιο σύντομα αν ζητήσει. Επίσης μάλλον θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο για να αυξηθεί η παραγωγή σου, το δικό σου είναι ακατάλληλο. Πληροφορίες δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 χρειάζεσαι το Symphony Medela

Διάβασε και εδώ

http://www.thilasmos.gr/thilasmos.htm

και έπεται συνέχεια

jv42p3.png

DfUyp2.png

κοριτσια καλησπερα και χρονια πολλα!!!!εχω μια χαζη ξανα απορια...επειδη το στηθος μου δεν ειναι σχεδον πρησμενο υπαρχουν φορες που δε θυμαμαι απο πιο στηθος την ταϊσα την προηγουμενη φορα και πρεπει να δινω πολλες φορες σε 2 συνεχομενα γευματα το ιδιο στηθος,,,ποσοσ κακο ειναι αυτο και αν υπαρχει τροπος να μη τα μπερδευω ???

Αν δίνεις το ίδιο στήθος συνέχεια θα μειωθεί φαντάζομαι η παραγωγή από το άλλο που δεν δέχεται ερέθισμα, το παθαίνω και εγώ πολύ συχνά γι΄ αυτό κάνω το εξής αφού θηλασω τον μικρό μετά βάζω τη βέρα στο αντίστοιχο χέρι από το οποίο τον έχω μόλις θηλάσει, έτσι στο επόμενο γεύμα απλώς κοιτάω που είναι η βέρα και ξέρω από ποιο τον είχα θηλάσει :wink:

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Κακακια κανει παρα πολλες φορες την ημερα και τσισα αλλα δεν μπορω τα τσισα ακομη νατα ξεχωρισω επειδη ειναι απορροφητικες οι πανες.Ειναι συνεχεια στοο στηθος αλλα απο χθες το βραδυ ,μου αρχισε κι αλλα κολπα...Απο οτι εχω καταλαβει εχω πολυ γαλα και το μωρο μου πνιγεται με αποτελεσμα να τρωει συνεχεια και μετα απο λιγο να κλαιει και να εκνευριζεται..Αλλαξα διαφορες στασεις αλλα καποιεςνφορες δεν πιανει ...Τον βλεπω που θελει να πιασει και μετα απο λιγο η θηλη μου εχει πολυ γαλα πανω και του γλιστραει και δεν μπορει να φαει...Τι να κανω εχω στεναχβωρηθει παρα πολυ και δεν μπορω να το βοηθησω....Πως να μειωσω την παραγωγη μου και γενικα τι να κανω ρεε κοριτσια θα περασει αυτο?Δεν θελω με τιποτα να του δωσω μπουκαλι... δεν ξερω τι να κανω οταν κανει ετσι...Εχω απελπιστει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Παραλληλα με την γελη να δοκιμασω και acidophilus στο μωρο αλλα και grapefruit seed??Γελη μου εχει πει να βαζω τρεις φορες την μερα στο μικρο...αλλες τοσες βαζω και σε μενα ή καθε φορα που θηλαζω?Η Palladin πιο πανω μιλησε για ξυδονερο...τι κανω δλδ??πλενω στηθος πριν τον θηλασμο (δεν θα απωθει η μυρωδια του ξυδιου το μωρο?) ή μετα τον θηλασμο??Την αντληση σε οσα γευματα δεν κανει το μωρο το βραδυ την σταματω αμεσως??Ή παω σταδιακα??Και αδειαζω πχ 30μλ μετα 20μλ και μετα 10 και μετα τπτ??

Aν βρεις κάτι από τα grapefruit seed και acidophilus, βοηθάνε.

Για το ξυδι δεν γνωρίζω τίποτα και αν χρειάζεται να πλένεις το στήθος είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις γιατί το δέρμα είναι ήδη ερεθισμένο από το μύκητα που μερικές φορές προκαλεί και ξηροδερμία.

Άντληση κάνει μόνο αν νιώθεις το στήθος υπερφορτωμένο και αντλείς μικρή ποσότητα, όση χρειάζεσαι για να ανακουφιστείς (αυτο μπορει να είναι 60 ml αλλά μπορεί να είναι αρκετά και 30, θα το δεις μόνη σου). Αποφεύγεις να αδειάζεις το στήθος γιατί διεγείρεις την παραγωγή.

Για τον παιδιατρο εχεις απολυτο δικιο...μηπως μπορεις με πμ να μου συστησεις καποιον απο Αθηνα (μενω Περιστερι) αλλα οπου και να ειναι ειμαι διατεθειμενη να παω, που να μπορει υπευθυνα να με καθοδηγει και να μην ειναι παντελως ασχετος με θεματα θηλασμου???

Να σε καθοδηγεί υπεύθυνα στο θηλασμό είναι δύσκολο να βρεις. Δεν υπάρχει παιδίατρος που να είναι και σύμβουλος θηλασμού στην Αθήνα.

Βάλε μια ερώτηση στις μητέρες μήπως και μπορούν να σου συστήσουν κάποιον που έχουν δοκιμάσει.

Καλές γιορτές!

Κοριτσια καλησπερα και παλι...Εχω εναν μπεμπη 13 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα...Το θεμα ειναι οτι το μωρο μου θηλαζει συνεχεια και διαβαζοντας το βιβλιο της Πατσουρου μαλλον προκειται για φαση ταχειας αναπτυξης...Ειχε καμια αναλογη εμπειρια?Τα χωπαιξει η αληθεια ειναι...Δεν κοιμαται παρα ελαχιστα θελέι συνεχεια το στηθος κοιμαται μονο επανω μου και τωρα για να γραψω τον κραταει για λιγαλεπτα η μαμα μου.Με ταιζουνε στο στομα δεν μπορω ουτε τουαλετα να παω...εχω εξαντληθεί αλλα δεν τα παραταω...Ποσο διαρκει αυτη η φαση?Να πω οτι γεννηθηκε 3680 και δεν εχασε καθολου βαρος οταν βγηκαμε..Ειναι πολυ φαγανος και στις 11 μερες τον ζυγισα και ηταν 4κιλα και 30 γραμμαρια.

Παρηγορηστε με καποιος....

Να σου ζήσει!

Το μόνο που θα σε σώσει είναι να κοιμάσαι την ώρα που θηλάζεις. Ξάπλωσε στο πλάι με μαξιλάρι στην πλάτη και ανάμεσα στα γόνατα.

Το κεφάλι και ο λαιμός σου θα είναι σε ένα ψηλό ή δύο χαμηλά μαξιλάρια.

Ο ώμος θα ακουμπά στο κρεβάτι και το κάτω χέρι θα πρέπει να μπορεί να μπει κάτω από τα μαξιλάρια.

Οι πρώτες 40 μέρες είναι το διάστημα του μεγάλου πανικού, γι αυτό και σε κάθε πολιτισμό υπάρχει αυτό το διάστημα που η μητέρα και το νεογνό προστατεύονται.

Είσαι τυχερή που έχεις κάποιον να σε ταΐσει στο στόμα!;)

Τα πάτε πολύ καλά!;)

Βρεχει γυρω στις 4-5 και τον ταιζω μονο οταν κλαιει οπως μου εχει πει ο παιδιατρος να μην το ξυπναω

:shock:

Ο παιδίατρος αυτός είναι επικίνδυνος.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΖΕΤΑΙ.

Το μωρό σου ΠΡΕΠΕΙ να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο

ΠΡΕΠΕΙ να βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες το 24ωρο

και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει 3-4 κενώσεις το 24ωρο

Αν το μωρό δεν ξυπνάει το ξεντύνεις για να ξυπνήσει και να φάει.

Αν δεν κάνει 8 γεύματα τουλάχιστον καλείς γιατρό.

Δεν περιμένεις να κλάψει το μωρό. Το κλάμα είναι πολύ καθυστερημένη ένδειξη πείνας.

Με το θήλαστρο που έχεις δεν πρόκειται να αντλήσεις περισσότερο. Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με το συγκεκριμένο θήλαστρο.

Το μωρό δεν μπορεί να χορτάσει με 5 γεύματα ακόμη και αν φάει καλά σε αυτά τα 5 γεύματα.

Θα πρέπει να θηλάζεις πολύ συχνά για να έχεις αρκετό γάλα. Με το πρόγραμμα που ακολουθείς, κάνεις απογαλακτισμό.

Κακακια κανει παρα πολλες φορες την ημερα και τσισα αλλα δεν μπορω τα τσισα ακομη νατα ξεχωρισω επειδη ειναι απορροφητικες οι πανες.Ειναι συνεχεια στοο στηθος αλλα απο χθες το βραδυ ,μου αρχισε κι αλλα κολπα...Απο οτι εχω καταλαβει εχω πολυ γαλα και το μωρο μου πνιγεται με αποτελεσμα να τρωει συνεχεια και μετα απο λιγο να κλαιει και να εκνευριζεται..Αλλαξα διαφορες στασεις αλλα καποιεςνφορες δεν πιανει ...Τον βλεπω που θελει να πιασει και μετα απο λιγο η θηλη μου εχει πολυ γαλα πανω και του γλιστραει και δεν μπορει να φαει...Τι να κανω εχω στεναχβωρηθει παρα πολυ και δεν μπορω να το βοηθησω....Πως να μειωσω την παραγωγη μου και γενικα τι να κανω ρεε κοριτσια θα περασει αυτο?Δεν θελω με τιποτα να του δωσω μπουκαλι... δεν ξερω τι να κανω οταν κανει ετσι...Εχω απελπιστει...

Βάζε το μωρό πάνω στο γόνατό σου απέναντι από το στήθος (σαν να πρόκειται να παίξεις το παιχνίδι αλογάκι)

Αν το έχεις στο δεξί γόνατο, με το δεξί χέρι κρατάς το κεφάλι του μωρού και με το αριστερό το στήθος.

Το μωρό σκύβει προς το στήθος και το στόμα του είναι λίγο πιο ψηλά από τη θηλή.

Προσπάθησε να θηλάζεις μόνο από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα.

Διαφημίσεις

Αγλαια σε ευχαριστω,χθες το βραδυ κοιμηθηκαμε μαζι τον ειχα στον στερνο μου και κοιμηθηκαμε πολυ καλα επιτελους...Ξυπναγε για να φαει και μετα παλι υπνο...Βοηθηκαμε και με τις στασεις και βελτιωθηκε καπως η κατασταση με το γαλα που πνιγοταν...Ελπιζω οταν σαραντησει να ναι καλυτερα τα πραγματα και να κουμανταρει το στηθος πιο ευκολα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

κάνε copy paste τις ερωτήσεις και απάντησέ τες

αν δεν έχεις ζύγιση από την τελευταία εβδομάδα, θα πρέπει να το ζυγίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

αγλαια επιτελους καταφερα να σου απαντησω στις ερωτησεις...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+6

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. απο 10,2 εως 13,2 (1,5 μερα θερμοκοιτιδα) εξοδος με 10,5 ικτερο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/11 2950 γεννηση

22/11 2850 εξοδος απο κλινικη

1/12 3160

11/12 3450

16/12 3650

25/12 3900

2. Πόσα0 γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο 6-7 (αποταν ξεκινησει να τρωει σε 4 ωρες το πολυ ξανακλαιει για φαγητο αλλα τωρα τελευταια το βραδυ την αφηνω λιγο παραπανω για να κοιμηθω κι εγω επιτελους...)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία οχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο 6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5 τουλαχιστον (μηπως παραειναι πολλες???? μερικες μερες καποιες φορες ειναι πρασινα)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Εχω το ιδιο προβλημα κι εγω, το μωρο πνιγεται με το γαλα αλλα παρολαυτα τρωει πολυ λαιμαργα και ξαναπνιγεται κοκ.... τωρα ομως ξεπνιγεται πιο ευκολα, σα να το χει "μαθει" Να προσπαθησω κι εγω να θηλαζω απο το ενα στηθος σε καθε γευμα? Δε νομιζω ομως να αντεξω, θα πρηζεται πολυ το αλλο στηθος...

Επισης τελευταια, στην αρχη του θηλασμου σε καθε στηθος, ενω την εχω στο στηθος κουναει δεξια αριστερα το κεφαλι και κλαιει ασταματητα αντι να κανει τη κινηση του θηλασμου και να τρεξει το γαλα, οταν ομως της πιεσω το κεφαλι και τρεξει το γαλα σταματαει να κλαιει και τρωει κανονικα... Δε μπορω α καταλαβω γιατι το κανει... Γιαυτο ελεγα μηπως επαθε κατι σα συγχυση θηλων που διαβασα στο φορουμ... +Ειχα ακουσει οτι η πιπιλα βοηθαει για το συνδ. αιφνιδιου θανατου κι ετσι θελω και της δινω πιπιλα και νανουριζεται με αυτην...

Εχει ξεκινησει και κολικους το μωρο και μου πε η παιδατρος να πινω χαμομηλια και γλυκανισο επειδη βοηθαει... Ισχυει αυτο? Και αν ναι ποσα τη μερα???

Να προσθεσω το εξης: απο την αρχη σχεδον ξεκινησα να τη θηλαζω με θηλες σιλικονης γιατι δεν επιανε τις θηλες (ηταν καπως μικρες ας πουμε, δεν εβγαιναν καλα εξω) και ηθελαν να του δωσουν συμπληρωμα τη κλινικη αλλα επεμεινα και λεω καποιο τροπο θα βρω, ειχα ακουσει και απο το φορουμ τις θηλες αυτες και ενω η μαια μου ειπε τι χαζομαρα πηγα και αγορασα, εγω ειδα οτι με αυτες ετρωγε το μωρο μου... μαλιστα μου ειπαν οτι θα μειωθει το γαλα μου (αληθευει αυτο???) , αλλα αποφασισα οτι καλυτερα να το θηλασω εστω και λιγο οσο μπορεσω... παντως μια φορα δοκιμασα να τη θηλασω χωρις αυτες και οντως θηλασε το μωρο αλλα μετα ηταν πολυ πρησμενο το στηθος μου και καταλαβα οτι κατεβηκε πολυ πολυ γαλα.... Αυτα συγγνωμη για την πολυλογια!!!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Κοριτσια να σας ρωτησω και κατι ακομη?Αγλαια αν ξερεις πες μου σε παρακαλω τη γνωμη σου...Η παιδιατρος μου εδωσε να δινω κατι σταγονες στο μωρο που ειναι βιταμινες Α και D.Εγω δεν τις εδωσα ακομη το γαλα μας δεν εχει αυτες τις βιταμινες μεσα?Ειναι απαραιτητο να τις παιρνει?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αν δίνεις το ίδιο στήθος συνέχεια θα μειωθεί φαντάζομαι η παραγωγή από το άλλο που δεν δέχεται ερέθισμα, το παθαίνω και εγώ πολύ συχνά γι΄ αυτό κάνω το εξής αφού θηλασω τον μικρό μετά βάζω τη βέρα στο αντίστοιχο χέρι από το οποίο τον έχω μόλις θηλάσει, έτσι στο επόμενο γεύμα απλώς κοιτάω που είναι η βέρα και ξέρω από ποιο τον είχα θηλάσει :wink:

σε αυχαριστω πολυ...δε το σκεφτηκα η χαζη ξανθια μανα......βεβαια η βερα δε βγαινει αλλα θα βαλω κανα αλλο δαχτυλιδι κατι τελος παντων....:wink: και ελεγα οτι μονο εγω το παθαινω τη κριση αμνησιας....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

σε αυχαριστω πολυ...δε το σκεφτηκα η χαζη ξανθια μανα......βεβαια η βερα δε βγαινει αλλα θα βαλω κανα αλλο δαχτυλιδι κατι τελος παντων....:wink: και ελεγα οτι μονο εγω το παθαινω τη κριση αμνησιας....

Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω (στον εγκεφαλο χαχαχα) και βαζω ενα κορδελακι ή ενα λαστιχακι εκει που ανοιγει για το θηλασμο το σουτιεν μιας και τα δαχτυλιδια κλπ δε μου μπαινουν ακομα....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Κρυωσα...εχω προς το παρον καταρροη και πονολαιμο...ο θηλασμος συνεχιζεται κανονικα??αν κανω πυρετο, τι γινεται??παιρνω αντιβιωση και συνεχιζω κανονικα??με το γαλα μεταφερω στο μωρο την ιωση??Αποσυμφορητικο για την μυτη οπως το otrivin επιτρεπεται να το χρησιμοποιησω??Και κατι τελευταιο...υπαρχει καποιο σκευασμα βιταμινων να ειναι συμβατο με την γαλουχια?

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Κρυωσα...εχω προς το παρον καταρροη και πονολαιμο...ο θηλασμος συνεχιζεται κανονικα??αν κανω πυρετο, τι γινεται??παιρνω αντιβιωση και συνεχιζω κανονικα??με το γαλα μεταφερω στο μωρο την ιωση??Αποσυμφορητικο για την μυτη οπως το otrivin επιτρεπεται να το χρησιμοποιησω??Και κατι τελευταιο...υπαρχει καποιο σκευασμα βιταμινων να ειναι συμβατο με την γαλουχια?

O θηλασμός συνεχίζεται κανονικά ακόμα και με πυρετό, μέσω του γάλακτος περνάνε τα αντισώματα και όχι η ίωση. Αν θέλεις φόρα μάσκα στο πρόσωπο και καλό πλύσιμο τα χέρια σαν μέτρο προφύλαξης.

Αν χρειαστείς αντιβίωση παίρνεις συμβατή με θηλασμό (το Augmentin είναι συμβατό). Για να βεβαιωθείς ποια άλλα φάρμακα είναι συμβατά μπορείς σε αυτό το site http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp να βάλεις την δραστική ουσία του φαρμάκου.

Οι βιταμίνες νομίζω είναι συμβατές.

Περαστικά!

jv42p3.png

DfUyp2.png

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/11 2950 γεννηση

22/11 2850 εξοδος απο κλινικη

1/12 3160

11/12 3450

16/12 3650

25/12 3900

To βάρος είναι πολύ καλό, το μωρό τρέφεται καλά μην ανησυχείς.

2. Πόσα0 γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο 6-7 (αποταν ξεκινησει να τρωει σε 4 ωρες το πολυ ξανακλαιει για φαγητο αλλα τωρα τελευταια το βραδυ την αφηνω λιγο παραπανω για να κοιμηθω κι εγω επιτελους...)

Το μωρό ξέρει να τρώει καλά οπότε δεν έχει πρόβλημα αν κοιμηθεί κάποια φορά παραπάνω.;)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5 τουλαχιστον (μηπως παραειναι πολλες???? μερικες μερες καποιες φορες ειναι πρασινα)

Δεν υπάρχει άνω όριο, μια χαρά είναι.

Εχω το ιδιο προβλημα κι εγω, το μωρο πνιγεται με το γαλα αλλα παρολαυτα τρωει πολυ λαιμαργα και ξαναπνιγεται κοκ.... τωρα ομως ξεπνιγεται πιο ευκολα, σα να το χει "μαθει" Να προσπαθησω κι εγω να θηλαζω απο το ενα στηθος σε καθε γευμα? Δε νομιζω ομως να αντεξω, θα πρηζεται πολυ το αλλο στηθος...

Πιες 3 φλιτζάνια φασκομηλο την ημέρα για 3 μέρες και βλέπουμε.

Επισης τελευταια, στην αρχη του θηλασμου σε καθε στηθος, ενω την εχω στο στηθος κουναει δεξια αριστερα το κεφαλι και κλαιει ασταματητα αντι να κανει τη κινηση του θηλασμου και να τρεξει το γαλα, οταν ομως της πιεσω το κεφαλι και τρεξει το γαλα σταματαει να κλαιει και τρωει κανονικα... Δε μπορω α καταλαβω γιατι το κανει... Γιαυτο ελεγα μηπως επαθε κατι σα συγχυση θηλων που διαβασα στο φορουμ... +Ειχα ακουσει οτι η πιπιλα βοηθαει για το συνδ. αιφνιδιου θανατου κι ετσι θελω και της δινω πιπιλα και νανουριζεται με αυτην...

Την πιπίλα τη χρειάζονται τα βρέφη που ΔΕΝ θηλάζουν και έχουν την ευκαιρία να κάνουν μόνο τις λίγες θηλαστικές κινήσεις στο μπιμπερό.

Τα μωρά που θηλάζουν έχουν χαμηλώτερα ποσοστά Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου από όλα τα άλλα.

Εχει ξεκινησει και κολικους το μωρο και μου πε η παιδατρος να πινω χαμομηλια και γλυκανισο επειδη βοηθαει... Ισχυει αυτο? Και αν ναι ποσα τη μερα???

Δεν βοηθάει.

Να προσθεσω το εξης: απο την αρχη σχεδον ξεκινησα να τη θηλαζω με θηλες σιλικονης γιατι δεν επιανε τις θηλες (ηταν καπως μικρες ας πουμε, δεν εβγαιναν καλα εξω) και ηθελαν να του δωσουν συμπληρωμα τη κλινικη αλλα επεμεινα και λεω καποιο τροπο θα βρω, ειχα ακουσει και απο το φορουμ τις θηλες αυτες και ενω η μαια μου ειπε τι χαζομαρα πηγα και αγορασα, εγω ειδα οτι με αυτες ετρωγε το μωρο μου... μαλιστα μου ειπαν οτι θα μειωθει το γαλα μου (αληθευει αυτο???) , αλλα αποφασισα οτι καλυτερα να το θηλασω εστω και λιγο οσο μπορεσω... παντως μια φορα δοκιμασα να τη θηλασω χωρις αυτες και οντως θηλασε το μωρο αλλα μετα ηταν πολυ πρησμενο το στηθος μου και καταλαβα οτι κατεβηκε πολυ πολυ γαλα....

Δοκίμασε να τις βγάζεις μετά το κατέβασμα του γάλακτος και αφού έχει περάσει λίγη ώρα.

Επειδή δεν μπορώ να το δω από κοντά, δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι συμβαίνει αλλά υποπτεύομαι το εξής:

Έχει ελαφριά υπερπαραγωγή και ταυτόχρονα το γάλα κατεβαίνει πολύ απότομα. Η θηλή σιλικόνης αφήνει συνήθως ένα μικρό κενό ανάμεσα στη θηλή και τη σιλικόνη. Σε αυτό το κενό μειώνεται η ένταση της ροής και αυτό βοηθάει το μωρό να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση.

Μετά τις 3 μέρες με το φασκόμηλο να ξαναμιλήσουμε, ίσως χρειαστεί να το πάρεις λίγες μέρες ακόμη για να ρυθμιστεί καλύτερα η παραγωγή και να μπορέσεις να συνεχίσεις χωρίς τις θηλές πιο άνετα.

Ο θηλασμός έχει εδραιωθεί και μπορείς να συνεχίσεις για όσο θέλεις. Αν ρυθμίσεις και τις λεπτομέρειες, θα είναι όλο και πιο εύκολα από εδώ και πέρα!

Καλή συνέχεια!:)

καλημεραααααα.Ξεκινησα τους βζμαραθωνιους οπως μου ειπατε και βλεπω οτι μαλλον παμε καλα μονο που δεν ξερω αν τρωει ή αν του αρεσει εκει και παιζει.του εδωσα μονο μια φορα ξενο γαλα γιατι μετα πο ατελειωτη ωρα εκλαιγε,αλλα που θα μου παει θα τον καταφερω.Τα γευματα υπολογιζονται ξεχωριστα ακομα και αν ειαν μετα πο ενα μισαωρο?Γιατι φτασαμε σχεδον τα δεκα.Οποιαδηποτε αλλη συμβουλη κοριτσια ειναι καλοδεχουμενη.Και κατι αλλο τι ειναι οι θηλες σιλικονης ωρε παιδια?Ειμαι λιγο ασχετη.

ενα ενα μου εχονται Αγλαια δωσε λιγες πλη ρο φοριες οσο αφορα το καπνισμα και τον θηλασμο ντρεπομαι που το λεω αλλα ειμαι μια γαιδαρα μανα ενω προσπαθω να θηλασω το τσιγαρο τσιγαρο.Καπνιζω γυρω στ 6-7 την ημερα:oops::oops::oops::oops::oops::oops:και προσπαθω να ειναι τουλαχιστον μολις θηλασω μετα πο καθε τσιγαρο αλλα ζω βεβαια ρουχα και πλενομαι μανιωδως αλλα με το γαλα τι γινεται?Ποσο περναει μεσω αυτου?Το ξερω θελω φτυσιμο αλλα ειμαι εξαρτημενη η γυναικα

Χτες πηγαμε σε παιδιατρο στο Μητερα...μου σταματησε την αγωγη για την καντιντιαση αφου πρωτα μου ειπε οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο στις μερες μας μανουλα να θηλαζει και αυτο στο στομα του δεν ειναι τπτ να το αφησουμε οπως εχει χωρις αγωγη...ο αλλος ο ανεκδιηγητος ο παιδιατρος μου ειπε οτι το grapefruit seed ειναι αηδιες οπως και τα προβιοτικα δεν κανουν τπτ λεει και αν ηταν ολα τοσο ευκολα θα ειχαμε λυσει και το προβλημα του καρκινου με φυτικα σκευασματα!!!Ειμαι τρομερα εκνευρισμενη και στρεσαρισμενη, σημερα το μωρο δεν καθοταν στο στηθος εκλαιγε και εβγαζε συνεχεια την θηλη στο τελος αποκαμωμενο κοιμηθηκε και εγω αισθανομαι τρομερα ασχημα.Θελω οπωσδηποτε να μου συστησετε μια συμβουλο θηλασμου να την φερω σπιτι για να δωθει μια λυση επιτελους σε ολο αυτο που περναμε και εγω και το μωρο.Κανεις αλλος δεν μπορει να βοηθησει ειναι ολοι ασχετοι και λενε μπουρδες!!!! Αγλαια η οποια αλλη κοπελα ξερει ας μου στειλει με πμ.Μενω Περιστερι δυτικα προαστεια δλδ.Ευχαριστω πολυ πολυ!Ουφ τα ειπα και ξελαφρωσα.

ΥΓ. Τσακωνομαι και με τον αντρα μου που μου λεει οτι το παιζω γιατρος και οτι δεν ξερουν οι γιατροι και ξερω λεει εγω...Βοηθεια!!!

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Επειδή δεν μπορώ να το δω από κοντά, δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι συμβαίνει αλλά υποπτεύομαι το εξής:

Έχει ελαφριά υπερπαραγωγή και ταυτόχρονα το γάλα κατεβαίνει πολύ απότομα. Η θηλή σιλικόνης αφήνει συνήθως ένα μικρό κενό ανάμεσα στη θηλή και τη σιλικόνη. Σε αυτό το κενό μειώνεται η ένταση της ροής και αυτό βοηθάει το μωρό να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση.

Μετά τις 3 μέρες με το φασκόμηλο να ξαναμιλήσουμε, ίσως χρειαστεί να το πάρεις λίγες μέρες ακόμη για να ρυθμιστεί καλύτερα η παραγωγή και να μπορέσεις να συνεχίσεις χωρίς τις θηλές πιο άνετα.

Ο θηλασμός έχει εδραιωθεί και μπορείς να συνεχίσεις για όσο θέλεις. Αν ρυθμίσεις και τις λεπτομέρειες, θα είναι όλο και πιο εύκολα από εδώ και πέρα!

Καλή συνέχεια!:)

ευχαριστω παρααααα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αυτο ακριβως συμβαινει... και οταν βλεπω οτι το μωρο δε προλαβαινει "μαζευω" το γαλα με μια χαρτοπετσετα ή πανακι για να μη τρεχει πανω της και να μη πνιγεται...

θα ξεκινησω αυριο το φασκομηλο! υπαρχει περιπτωση να μειωσει πολυ το γαλα μου και να τα κανω χειροτερα????? γιατι τωρα πια, τρωει καθε φορα και απο τα 2 στηθη και δεν πρηζομαι οπως πριν..... ειναι παντα μαλακα...

και ισως ειναι χαζη ερωτηση, αλλα τι σημαινει οτι εδραιωθηκε ο θηλασμος???????? φανταζομαι αυτο θελαμε ε???????? δυστυχως ομως το πασχα θα παω στη δουλεια..... (6 ωρες συνεχομενες) αλλα ως τοτε εχει ο θεος....

WLFfp2.png XI11p2.png

καλημεραααααα.Ξεκινησα τους βζμαραθωνιους οπως μου ειπατε και βλεπω οτι μαλλον παμε καλα μονο που δεν ξερω αν τρωει ή αν του αρεσει εκει και παιζει.του εδωσα μονο μια φορα ξενο γαλα γιατι μετα πο ατελειωτη ωρα εκλαιγε,αλλα που θα μου παει θα τον καταφερω.Τα γευματα υπολογιζονται ξεχωριστα ακομα και αν ειαν μετα πο ενα μισαωρο?Γιατι φτασαμε σχεδον τα δεκα.Οποιαδηποτε αλλη συμβουλη κοριτσια ειναι καλοδεχουμενη.Και κατι αλλο τι ειναι οι θηλες σιλικονης ωρε παιδια?Ειμαι λιγο ασχετη.

Για την μαγιά μπύρας έχει πει η Αγλαία ότι αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει οπότε και θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα μπορείς να δοκιμάσεις τριγωνέλλα (θα βρεις σπόρους τριγωνέλλας σε καταστήματα με μπαχαρικά) βράζεις για 5 λεπτά 1 κουταλάκι σπόρους για ένα φλιτζάνι τσαγιού, αφήνεις να κρυώσει και πίνεις. Η δοσολογία είναι 4-5 φλιτζάνια την ημέρα. Επίσης πρέπει να παρακολουθείς τις πάνες του μωρού να γίνουν 6-8 βρεγμένες, 3-4 κενώσεις (για 3 συνεχόμενες μέρες) και να το ζυγίζεις αν κάτι από αυτά δεν συμβαίνει το συμπλήρωμα σου είναι απαραίτητο για να μην υποσιτίζεται το μωρό και μέχρι να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος. Οπότε μας κρατάς ενήμερους και βλέπουμε.

καλημερα και χρονια πολλα.χρειαζομαι επειγοντως την βοηθεια σας μεχρι προχθες εβγαζα το γαλα με το μινι της μεντελα και ολα πηγαιναν καλα. ειχα πολυ γαλα. ξαφνικα αρχισα να ποναω οταν κατεβαινε το γαλα και σε δυο σημεια τα στηθη πετρωσαν και πονανε πολυ.στο ενα καταφερα με ζεστες πετσετες να το ξεπετρωσω αλλα το αλλο παραμενει και ποαει πολυ.και το γαλα δεν βγαινει.μειωθηκε πολυ. ουτε 40 μλ δεν βγαζω απο καθε στηθος.δεν ξερω τι να κανω. βοηθεια οποιος ξερει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...