Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ax, μα δεν αναφέρομαι σε σένα. Το ξέρω πως δεν επιτίθεσαι. Πάντως σας ευχομαι καλή επιτυχία με τον επαναγαλακτισμό. Έχω χρησιμοποιήσει θήλαστρο περίπου 9 μήνες και ξέρω πως χρειάζεται αρκετό πείσμα και θέληση για να τα καταφέρετε. Είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, μην απογοητευτείτε. Όπως έχει πει και η Αγλαΐα το 80% των γυναικών που προσπαθούν να κάνουν επαναγαλακτισμό τα καταφέρνουν. Άρα οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Ξεκινείστε με μικρούς στόχους. Πρώτα απ' όλα να αρχίσει ξανά η παραγωγή γάλακτος. Έπειτα να εξασφαλίσετε ένα γεύμα στο μωρό. Μετά ένα δεύτερο κοκ.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αντώνη καλή επιτυχία στη γυναίκα σου, και συγχαρητήρια που τη στηρίζεις!

Για την κυρία που θεωρεί ελεϊνό οτι υπάρχουν δίχρονα και τρίχρονα παιδάκια που θηλάζουν... τι να πω? Δεν έχω λόγια. Κρίμα να υπάρχει τόση άγνοια, ενώ οι πληροφορίες υπάρχουν άφθονες παντού για να μορφωθεί κάποιος.

θα ηθελα κ εγω τη βοηθεια σας. μου ειπαν να απευθυνθω στην αγλαια, αλλα δεν ξερω εαν εχω μπει στο σωστο θεμα. οποια μπορει να μου απαντησει υπευθυνα θα ημουν υποχρεη.

θηλαζω κ εγω αποκλειστικα. συνηθως τον βαζω στο ενα στηθος για 20 λεπτα και στο αλλο για 10-15 λεπτα. σχεδον παντα κοιμαται μετα απο 5 λεπτα θηλασμου. τι σημαινει αυτο? επισης οταν ποναει ή ειναι αναστατωμενος μονο με το στηθος ηρεμει.

απο βαρος μεσα σε ενα μηνα πηρε πανω απο ενα κιλο αρα το γαλα μου του επαρκει. αλλα μερικες φορες μπορει να κατσουμε ωρες ολοκληρες να του δινω να κοιμαται να τον βαζω στην καλαθουνα κ να ξυπναει αμεσως κ φυσικα να ηρεμει μονο με στηθος.

αλλες φορες θελει να φαει στη μια ωρα αλλες φορες μπορει να περασουν κ 5 ωρες (την νυχτα συνηθως) μεχρι να ξυπνησει και αλλες φορες σταθερα σε 3 ωρες τρωει.

το αποτελεσμα ολων αυτων ειναι οτι το στηθος μου σπανια καταφερνει να "γεμισει" ετσι ωστε να πω οτι τωρα ναι εχω κατεβασει πολυ γαλα.

ολα αυτα τα περιγραφω γιατι ο,τι κανω μεχρι τωρα το κανω μονο απο ενστικτο κ η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει κ πολυ καλα ποτε χορταινει, ποσο γαλα βγαινει, κτλ κτλ.

απο σημερα λεω να ξεκινησω να βγαζω κ με το θηλαστρο για να φτιαξω τη δικη μου τραπεζα για οταν θα λειπω αλλα κ για να αρχισει να μαθαινει κ το μπιμπερο κ να δουμε τελικα με τι ποσοτητα χορταινει.

θα ηθελα να μου πειτε καθε ποτε να χρησιμοποιω το θηλαστρο, τι ποσοτητα ειναι ικανοποιητικη να βγαινει την ημερα? να αντλω κ απο τα δυο στηθη ή εναλαξ?

συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα οι αποριες μου ειναι ατελειωτες.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Μην τον εναλασσεις στο στηθος με το ρολοι. Βαζε τον στο ενα στηθος σε καθε γευμα και αφου χορτασει, προσφερε και το αλλο στηθος και οσο φαει κι απο αυτο. Στον επομενο θηλασμο ξεκινας απο το στηθος που εδωσες δευτερο στον προηγουμενο θηλασμο.

Αν θηλαζει και κοιμαται, προφανως χορταινει.

Το οτι αλλοτε τρωει καθε 4 ωρες και αλλοτε συνεχεια ειναι απολυτως φυσιολογικο για ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα και μαλιστα τοσο μικρο ακομα.

Το στηθος δεν πρηζεται απο γαλα για να καταλαβεις οτι γεμισε.

Υπαρχει εδραιωση του θηλασμου, πραγμα που απλα σημαινει οτι ο οργανισμος παραγει γαλα τοτε περιπου που το χρειαζεται το μωρο και οχι προκαταβολικα για να πρηστεις.

Καλα κανεις και πας με το ενστικτο, ειναι ο ιδανικος τροπος για να θηλασεις, τη στιγμη μαλιστα που το μωρο παιρνει πολυ βαρος και αρα δε χρειαζεται να ψαχνεσαι και να αγχωνεσαι.

Για την αντληση το μονο που μπορω να σου πω ειναι αυτο που κανω εγω που δουλευω.

δεν εβγαζα καθολου γαλα απο πριν για να μη διαταραξω αυτο το προγραμμα του οργανισμου μου.

Μολις γυρισα στη δουλεια εβγαλα την προηγουμενη ημερα με το θηλαστρο την ποσοτητα που θα χρειαζοταν το μωρο το επομενο πρωι στο γευμα που θα εχανα.

Γυριζω το μεσημερι, τον θηλαζω και μετα απο καμμια ωρα βγαζω τοσο γαλα οσο ηπιε το πρωι που ελειπα.

Ετσι καθε ημερα η παραγωγη μου παει ακριβως με τη ζητηση.

Η Αγλαια ειναι συμβουλος θηλασμου και αρα μπορει να σου πει πιο εξειδικευμενα πραγματα σε αυτο το θεμα.

Εγω απλως σου λεω τι κανω εγω και πως βρηκα εγω λυση.

k9Tap3.png

μεταφέρθηκαν εδώ κάποιες δημοσιεύσεις.

ευχαριστούμε τα μέλη που έκαναν αναφορά δημοσίευσης.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52354

Θα δοθεί αντίστοιχη ειδοποίηση αργότερα στο μέλος.

Μην τον εναλασσεις στο στηθος με το ρολοι. Βαζε τον στο ενα στηθος σε καθε γευμα και αφου χορτασει, προσφερε και το αλλο στηθος και οσο φαει κι απο αυτο. Στον επομενο θηλασμο ξεκινας απο το στηθος που εδωσες δευτερο στον προηγουμενο θηλασμο.

αυτο το κανεις απο καποια χρονικο σημειο και μετα???? γιατι εμενα ειναι καπως μικροτερη η μπουμπου και μου πε η παιδιατρος να της δινω 10 λεπτα απο το ενα στηθος και μετα το αλλο.... αλλα θελω τη δικη σας γνωμη γαιτι νομιζω οτι σαυτα η εμεπιρια μετραει περισσοτερο....

και ο θηλασμος εδραιωνεται μετα τις 40 μερες???? και ενδειξη οτι εδραιωθηκε ο θηλασμος ειναι οτι το στηθος ειναι πια μαλακο και δεν πρηζεται τουμπανο αναμεσα στα γευματα?????

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

σ'ευχαριστω πολυ κασσιανη για τις συμβουλες σου. ειναι πολυ χρησιμες. μια απορια ακομη: πως καταλαβαινεις οτι χορτασε?

για παραδειγμα τωρα επειδη γκρινιαζε τον εβαλα στο στηθος και μετα απο κανα 10 λεπτο κοιμηθηκε αλλα συνεχιζε να θηλαζει ωσπου στο τελος δεν "τραβαγε" με δυναμη οποτε τον εβαλα να κοιμηθει.

α, κ με το ρεψιμο τι γινεται? πειραζει αμα δεν ρευτει? πολλες φορες αφου τον παιρνει ο υπνος στο στηθος μου λυπαμαι να τον ξυπνησω χτυποντας τον στην πλατη. βεβαια τον βαζω στο πλαι.

και παλι ευχαριστω!

αληθεια που θα βρω την αγλαια? ή μας βρισκει εκεινη?

LKcZp2.png 3bjwp3.png

irida, ο παιδίατρος σου έδωσε οδηγίες αποθηλασμού. Το μωρό τρώει από το ένα στήθος μέχρι να το αφήσει και να μην το ξαναπιάνει. Το βάζεις να ρευτεί και μετά τρώει από το άλλο στήθος πάλι μέχρι να χάσει το ενδιφέρον του. Κάνε υπομονή, οι πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολες, αλλά μετά τα χαμόγελα του μωρού θα σε αποζημιώσουν.

Θηλασμός μπορεί να εδραιωθεί και πριν αλλά και μετά τις 40 μέρες. Η κατάσταση του στήθους δεν είναι ενδεικτική. Όταν ρώτησα σύμβουλο θηλασμού αν έχει εδραιωθει μου ζήτησε τις ζυγήσεις του μωρού

Θέλω να ρωτήσω τί διαφορά έχει το να θηλάζεις το μωρό και να του βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο (εκτός από την επαφή με το μωρό). Και συγκεκριμένα:

- η σχέση που έχει ο θηλασμός με τον καρκίνο του μαστου είναι αντιστρόφως ανάλογη. Υπάρχει και όταν αντλείς γάλα με το θήλαστρο;

- όταν θηλάζεις παράγεις ορμόνες που ηρεμούν και τη μαμά και το μωρό. Με το θήλαστρο παράγονται αυτές οι ορμόνες κι αν ναι παραμένουν μεσα στο γάλα;

- μήπως κάνει κακό στο στήθος; Εγώ έχω βγάλει για ένα γεύμα και 370ml όμως κάνω μαλάξεις αλλιώς δεν βγαίνει. Μία ξαδέλφη μου στη μαστογραφία που έκανε της βρήκανε κάτι άσπρες γραμμές. Δεν ήταν απολύτως τίποτα αλλά τη ρώτησε ο γιατρός αν είχε χρησιμοποιήσει θήλαστρο.

Όποιος ξέρει υπεύθυνα ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.

Γιατί δεν μου απαντά κανείς; :-(:sad::-(

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι. Ο ένας μου δίδυμος 2 μηνών και 3 ημερών μετρήθηκε σήμερα και είναι 6960γρ και 65πόντους και ο άλλος 6400γρ και 60πόντους. Δεν είναι πολύ μεγάλοι για την ηλικία τους; Μήπως τρώω εγώ κάτι και παχαίνουν; Τρώω ένα γλυκό την ημέρα. Μήπως να αγχώνομαι;

αυτο το κανεις απο καποια χρονικο σημειο και μετα???? γιατι εμενα ειναι καπως μικροτερη η μπουμπου και μου πε η παιδιατρος να της δινω 10 λεπτα απο το ενα στηθος και μετα το αλλο.... αλλα θελω τη δικη σας γνωμη γαιτι νομιζω οτι σαυτα η εμεπιρια μετραει περισσοτερο....

και ο θηλασμος εδραιωνεται μετα τις 40 μερες???? και ενδειξη οτι εδραιωθηκε ο θηλασμος ειναι οτι το στηθος ειναι πια μαλακο και δεν πρηζεται τουμπανο αναμεσα στα γευματα?????

Οι οδηγίες που σου έδωσε η παιδίατρός σου είναι οδηγίες εδραίωσης του ξένου γάλακτος και ΟΧΙ του θηλασμού.

Θα σου μιλήσουν και πιο ειδικές από μένα μανούλες εδώ αλλά τα βασικά είναι τα εξής:

Αφήνεις το μωρό να θηλάσει από τον ένα μαστό μέχρι να τον αφήσει μόνο του και αν πεινάει κι άλλο του προσφέρεις το άλλο στήθος, Δεν ταίζουμε με το ρολόι. Δεν ισχύει ούτε το 10λεπτο θηλασμού ούτε το κάθε 3ή 4 ώρες που μπορεί να ακούσεις από ασχετους. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα. Ακολουθούμε γενικά το " όσο θέλει το μωρό και όποτε θέλει!". Αν τώρα το μωρό είναι πολύ μικρό και βλέπουμε ότι πέρασαν 2 ή 3 ώρες του δίνουμε εμείς ακόμη και κοιμισμένο.

Αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με οι "βετεράνες"

.pngy3DLp3.png

Η παιδιατρος κουκια τρωει κουκια μαρτυραει :P

Μην το κανεις αυτο το πραγμα. Σταματησε το.

Στην αρχη του θηλασμου, πχ στα πρωτα 5 λεπτα, το μωρο πινει το πιο αραιο γαλα που εναι σχεδον σαν νερο και το ξεδιψαει. Μετα το γαλα γινεται πιο παχυ και το χορταινει. Με τα 10λεπτα κοινως δεν τρωει.

Σε ενα στηθος τη φορα, να το αδειαζει και μετα στο επομενο.

Ο θηλασμος επισης δεν εδραιωνεται με χρονοδιαγραμμα.

σ'ευχαριστω πολυ κασσιανη για τις συμβουλες σου. ειναι πολυ χρησιμες. μια απορια ακομη: πως καταλαβαινεις οτι χορτασε?

για παραδειγμα τωρα επειδη γκρινιαζε τον εβαλα στο στηθος και μετα απο κανα 10 λεπτο κοιμηθηκε αλλα συνεχιζε να θηλαζει ωσπου στο τελος δεν "τραβαγε" με δυναμη οποτε τον εβαλα να κοιμηθει.

α, κ με το ρεψιμο τι γινεται? πειραζει αμα δεν ρευτει? πολλες φορες αφου τον παιρνει ο υπνος στο στηθος μου λυπαμαι να τον ξυπνησω χτυποντας τον στην πλατη. βεβαια τον βαζω στο πλαι.

και παλι ευχαριστω!

αληθεια που θα βρω την αγλαια? ή μας βρισκει εκεινη?

Αμα τρωει και κοιμαται, προφανως χορτασε.

Βεβαια καποια στιγμη μεγαλωνοντας δε θα κοιμαται αμεσως μετα.

Θα βλεπεις ομως οτι ειναι ικανοποιημενο, χορτασμενο και ηρεμο.

Για μενα ουτε τα χερια στο στομα ειναι παντα ενδειξη πεινας, γιατι το ιδιο κανουν τα μεγαλυτερα μωρα οταν τα ενοχλουν τα ουλα τους.

Το ρεψιμο δεν ειναι ιδιο σε καθε παιδι.

Η κορη μου δε ρευοταν ποτε (αλλα ποτε !) και ο γιος μου ρευεται 3-4 φορες, πολλες φορες και μετα απο μιση ωρα.

Η Αγλαια μπαινει, βλεπει και απανταει. Μπορεις βεβαια να στειλεις και πμ.

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι. Ο ένας μου δίδυμος 2 μηνών και 3 ημερών μετρήθηκε σήμερα και είναι 6960γρ και 65πόντους και ο άλλος 6400γρ και 60πόντους. Δεν είναι πολύ μεγάλοι για την ηλικία τους; Μήπως τρώω εγώ κάτι και παχαίνουν; Τρώω ένα γλυκό την ημέρα. Μήπως να αγχώνομαι;

Θα το δω και θα σου απαντησω...Οχι τιποτα αλλο, για να μην παραπονιεσαι.

Παντως αυτο εγραφα τωρα σε ενα αλλο τοπικ.

Αλλες κλαινε γιατι το παιδι δεν παιρνει αρκετα και αλλες γιατι παιρνει πολυ:rolleyes:

Βρεεε....

Αυτα που τρωει η μητερα δεν πανε κατευθειαν στο γαλα του μωρου ωστε να το κανουν με λιγοτερες η περισσοτερες θερμιδες.

Απλα τα αγορακια σου ειναι ανεπτυγμενα:P

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Οι οδηγίες που σου έδωσε η παιδίατρός σου είναι οδηγίες εδραίωσης του ξένου γάλακτος και ΟΧΙ του θηλασμού.

Θα σου μιλήσουν και πιο ειδικές από μένα μανούλες εδώ αλλά τα βασικά είναι τα εξής:

Αφήνεις το μωρό να θηλάσει από τον ένα μαστό μέχρι να τον αφήσει μόνο του και αν πεινάει κι άλλο του προσφέρεις το άλλο στήθος, Δεν ταίζουμε με το ρολόι. Δεν ισχύει ούτε το 10λεπτο θηλασμού ούτε το κάθε 3ή 4 ώρες που μπορεί να ακούσεις από ασχετους. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα. Ακολουθούμε γενικά το " όσο θέλει το μωρό και όποτε θέλει!". Αν τώρα το μωρό είναι πολύ μικρό και βλέπουμε ότι πέρασαν 2 ή 3 ώρες του δίνουμε εμείς ακόμη και κοιμισμένο.

Αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με οι "βετεράνες"

Νομιζω οτι με 11 μηνες θηλασμου, μαλλον εσυ εισαι βετερανος:P

k9Tap3.png

Θέλω να ρωτήσω τί διαφορά έχει το να θηλάζεις το μωρό και να του βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο (εκτός από την επαφή με το μωρό). Και συγκεκριμένα:

- η σχέση που έχει ο θηλασμός με τον καρκίνο του μαστου είναι αντιστρόφως ανάλογη. Υπάρχει και όταν αντλείς γάλα με το θήλαστρο;

- όταν θηλάζεις παράγεις ορμόνες που ηρεμούν και τη μαμά και το μωρό. Με το θήλαστρο παράγονται αυτές οι ορμόνες κι αν ναι παραμένουν μεσα στο γάλα;

- μήπως κάνει κακό στο στήθος; Εγώ έχω βγάλει για ένα γεύμα και 370ml όμως κάνω μαλάξεις αλλιώς δεν βγαίνει. Μία ξαδέλφη μου στη μαστογραφία που έκανε της βρήκανε κάτι άσπρες γραμμές. Δεν ήταν απολύτως τίποτα αλλά τη ρώτησε ο γιατρός αν είχε χρησιμοποιήσει θήλαστρο.

Όποιος ξέρει υπεύθυνα ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.

Καταρχην δεν ειναι ιδιος ο θηλασμος με την αντληση. Το θηλαστρο δεν μπορει να μιμηθει απολυτα τις θηλαστικες κινησεις του μωρου. Το μωρο εκτος απο θηλαστικες κινησεις κανει και κινησεις με το χερακι του βοηθωντας τους αδενες να αδειασουν. Επισης μπορει να βγαζει ελαχιστη ποσοτητα σε σχεση με την ποσοτητα που μπορει να βγαλει η ιδια γυναικα την ιδια ωρα με τον κανονικο θηλασμο.

Ο θηλασμος ειναι προστατευτικος εναντι του καρκινου του μαστου λογω της διαδικασιας. Το θηλαστρο δεν εμποδιζει αυτην την προστατευτικη δραση γιατι η προστασια ερχεται απο τις ορμονες.

Οι ορμονες ειναι μεσα στο γαλα γιατι το γαλα που βγαινει , βγαινει με ολα του τα χαρακτηριστικα.

Κατα την προσωπικα μου γνωμη το θηλαστρο μπορει να βλαψει το στηθος, αλλα προφανως χρειαζεται συστηματικη και μακροχρονη χρηση του.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ Κασσιανή :D.

Δεν έχω πρόβλημα να αντλήσω με το θήλαστρο. Έχω βγάλει για ένα γεύμα και 370ml κι όχι μόνο μία φορά. Τα διδυμάκια μου έχουν ελαττώσει τους θηλασμούς από 8 σε 5 ή 6 με αποτέλεσμα το βράδυ να τρέχει το στήθος μου και να γεμίζω τα ρούχα και τα σεντόνια, ενώ φοράω κι επιθέματα. Κι ενώ δεν ξυπνάνε τα μωρά εγώ σηκώνομαι να αδειάσω το στήθος μου. Το γάλα δεν πάει χαμένο γιατί μέσα στην ημέρα θα το φάνε σίγουρα (συνήθως το απόγευμα που είμαι κουρασμένη).

μολις τωρα τελειωσα την 2η προσπαθεια με το θηλαστρο και...τζιφος.

κ απο τα 2 στηθη μολις που καταφερα να μαζεψω 20 μλ σε μιση ωρα! ε δεν αντεξα αλλο το αφησα!

μηπως γι'αυτο θελει ο μικρος το στηθος μου συνεχεια? δεν εχω πολυ γαλα?

ομως το βαρος του αυξανεται σταθερα κ μαλιστα πιο πολυ απ'οτι πρεπει.

κανω κατι λαθος με το θηλαστρο? ειναι ηλεκτρονικο το avent.

οχι τιποτα αλλο αλλα στο τελος θα αναγκαστω να δωσω ξενο για να μπορεσω να παω σε καμια εξωτερικη δουλεια (και με περιμενουν πολλες απο βδομαδα)!

εχω αγχωθει...

LKcZp2.png 3bjwp3.png

Ασε τα παιδακια σου να τρωνε οσο θελουν μια χαρα ειναι το βαρος τους.

Σε λιγο θα τα κυνηγας για να φανε μια μπουκια φαγητο οπως εγω:-(

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

κ απο τα 2 στηθη μολις που καταφερα να μαζεψω 20 μλ σε μιση ωρα! ε δεν αντεξα αλλο το αφησα!

οχι τιποτα αλλο αλλα στο τελος θα αναγκαστω να δωσω ξενο για να μπορεσω να παω σε καμια εξωτερικη δουλεια (και με περιμενουν πολλες απο βδομαδα)!

εχω αγχωθει...

Το ότι με το θήλαστρο έβγαλες 20μλ δεν σημαίνει ότι και το μωρό σε αντίστοιχο χρόνο θα πάρει μόνο 20μλ. Κάποιες γυναίκες που θήλασαν πάνω από ενάμισι χρόνο τα παιδιά τους δεν κατόρθωσαν ποτέ να βγάλουν επαρκή ποσότητα με τα θήλαστρα και αντίθετα κάποιες άλλες γεμίσαν ένα ψυγείο - κάβα. Δεν μετριέται έτσι το γάλα που θηλάζει ένα μωρό. Να μετράς τις βρεγμένες πάνες κάθε ημέρας και το βάρος του σε ένα μήνα και όχι μετά από κάθε γεύμα γιατί δεν είναι ακριβές.

Ο μικρός θέλει το στήθος σου συχνά για να ρυθμίζει την παραγωγή που χρειάζεται και τον ... "βολεύει". Το στήθος είναι εργαστάσιο γάλακτος (και όχι αποθήκη) και καθώς ο μικρός ζητάει πιο συχνά , θα αυξήσει και αυτό την παραγωγή σε λίγες ημέρες για να καλύψει τη ζήτηση. Αν δώσεις ξένο γάλα η παραγωγή θα αρχίσει να μειώνεται αφού ο μικρός δεν θα ζητά (αφού χορταίνει με το ξένο) και θα κινδυνέψεις να αποθηλάσεις. Κατά τη γνώμη μου θήλασε όσο πιο συχνά μπορείς, μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγή. Η παιδίατρός μας μου είχει πε ότι τους πρώτους μήνες "θα ήμουν με το στήθος έξω" και έτσι έγινε για να χορταινει η φαγού μου... Η πεθερά μου έβλεπε ότι το μωρό ήταν στο στήθος κάθε 1,5 ώρα και επί μισάωρο τουλάχιστον και μου έλεγε συνέχεια¨Μήπως δεν της φτάνει το γάλα σου. Να της δώσουμε μπουκάλι;" Έτσι λένε όσοι δεν ξέρουν. Εσύ να επιμείνεις. Το ΔΙΚΟ σου γάλα είναι το καλύτερο!!!!!!

.pngy3DLp3.png

Το ότι με το θήλαστρο έβγαλες 20μλ δεν σημαίνει ότι και το μωρό σε αντίστοιχο χρόνο θα πάρει μόνο 20μλ. Κάποιες γυναίκες που θήλασαν πάνω από ενάμισι χρόνο τα παιδιά τους δεν κατόρθωσαν ποτέ να βγάλουν επαρκή ποσότητα με τα θήλαστρα και αντίθετα κάποιες άλλες γεμίσαν ένα ψυγείο - κάβα. Δεν μετριέται έτσι το γάλα που θηλάζει ένα μωρό. Να μετράς τις βρεγμένες πάνες κάθε ημέρας και το βάρος του σε ένα μήνα και όχι μετά από κάθε γεύμα γιατί δεν είναι ακριβές.

Ο μικρός θέλει το στήθος σου συχνά για να ρυθμίζει την παραγωγή που χρειάζεται και τον ... "βολεύει". Το στήθος είναι εργαστάσιο γάλακτος (και όχι αποθήκη) και καθώς ο μικρός ζητάει πιο συχνά , θα αυξήσει και αυτό την παραγωγή σε λίγες ημέρες για να καλύψει τη ζήτηση. Αν δώσεις ξένο γάλα η παραγωγή θα αρχίσει να μειώνεται αφού ο μικρός δεν θα ζητά (αφού χορταίνει με το ξένο) και θα κινδυνέψεις να αποθηλάσεις. Κατά τη γνώμη μου θήλασε όσο πιο συχνά μπορείς, μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγή. Η παιδίατρός μας μου είχει πε ότι τους πρώτους μήνες "θα ήμουν με το στήθος έξω" και έτσι έγινε για να χορταινει η φαγού μου... Η πεθερά μου έβλεπε ότι το μωρό ήταν στο στήθος κάθε 1,5 ώρα και επί μισάωρο τουλάχιστον και μου έλεγε συνέχεια¨Μήπως δεν της φτάνει το γάλα σου. Να της δώσουμε μπουκάλι;" Έτσι λένε όσοι δεν ξέρουν. Εσύ να επιμείνεις. Το ΔΙΚΟ σου γάλα είναι το καλύτερο!!!!!!

καταρχας ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

δεν ειναι οτι δεν συμφωνω με ολα αυτα αλλα η αγωνια μου ειναι τι θα γινει σε λιγο καιρο που θα παω δουλεια...εαν δεν τα καταφερω με το θηλαστρο δεν θα εχω κ αλλη λυση...αυτο με στεναχωρει. κατα τ'αλλα οσο ειμαι σπιτι δεν εχω κανενα προβλημα να ειμαι "με το στηθος εξω"!!!!:wink::wink::wink:

LKcZp2.png 3bjwp3.png

αγλαια ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

αν καταλαβα καλα με το θηλαστρο πρεπει να γινονται 8-10 αντλησεις την ημερα?το νοσοκομειακο που λες ειναι αυτο της medela? .

H medela έχει δύο νοσοκομειακά θήλαστρα, το symphony και το lactina. Στην αρχή δεν έχει σημασία πιο χρησιμοποιεί, το sympony είναι καλύτερο γιατί έχει και φάση διέγερσης και μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων αλλά αυτό σας ενδιαφέρει όταν αρχίσει να αντλεί γάλα.

Αν υπάρχει διαθέσιμο lactina να το πάρετε και μετά βλέπετε.

Το διπλό σύστημα άντλησης είναι επίσης πολύ σημαντικό (δηλαδή δύο μπουκαλάκια). Ο χρόνος των αντλήσεων μειώνεται στο μισό και αυξάνονται πιο γρήγορα τα επίπεδα προλακτίνης.

το παιρνει κ ξεκιναει αντλησεις ετσι απλα?κ θα βγαλει τπτ?ποσο πρεπει να περιμενουμε?ποση ωρα διαρκουν οι ανλησεις?πρεπει να κανει κατι αλλο ακομη?

Το σημαντικότερο είναι οι αντλήσεις.

Τις πρώτες σταγόνες γάλακτος οι περισσότερες μητέρες τις βλέπουν μετά τη 2η εβδομάδα αντλήσεων.

Για πιο γρήγορα και αποτελέσματα και για μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι καλό να έχει την υποστήριξη και ενός ενδοκρινολόγου. Στην Αθήνα υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδοκρινολόγος που γνωρίζει το θέμα και μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία. Αν ενδιαφέρεστε θα σου στείλω τα στοιχεία του με πμ.

το αποτελεσμα ολων αυτων ειναι οτι το στηθος μου σπανια καταφερνει να "γεμισει" ετσι ωστε να πω οτι τωρα ναι εχω κατεβασει πολυ γαλα.

το στήθος γεμίζει μόνο αν το μωρό δεν θηλάζει καλά και μόνο αν υπάρχει υπερπαραγωγή που είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να ρυθμιστεί.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι το στήθος γεμίζει, σημαίνει ότι το γάλα θα αρχίσει να λιγοστεύει. Αυτό είναι επιθυμητό μόνο στην περίπτωση της υπερπαραγωγής και το επιδιώκει η μητέρα θηλάζοντας αρκετές ώρες μόνο από το ένα στήθος για να ρυθμίσει την παραγωγή.

ολα αυτα τα περιγραφω γιατι ο,τι κανω μεχρι τωρα το κανω μονο απο ενστικτο κ η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει κ πολυ καλα ποτε χορταινει, ποσο γαλα βγαινει, κτλ κτλ.

Μια χαρά τα κάνεις! Αν χρειαζόταν να μετράς το γάλα που βγαίνει, το στήθος θα είχε και μεζούρα. Για να μην έχει, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται!:wink:

απο σημερα λεω να ξεκινησω να βγαζω κ με το θηλαστρο για να φτιαξω τη δικη μου τραπεζα για οταν θα λειπω αλλα κ για να αρχισει να μαθαινει κ το μπιμπερο κ να δουμε τελικα με τι ποσοτητα χορταινει.

Δεν το βρίσκω καλή ιδέα όλο αυτό.

Καλύτερα να αναβάλεις τη χρήση του θήλαστρου για όταν το χρειαστείς. Δυο-τρεις μέρες πριν, ξεκινάς τις αντλησει και εξασφαλίζεις 1-2 γεύματα για τις ώρες που θα λείπεις.

Το μπιμπερό το δίνει μόνο κάποιος άλλος και μόνο αν εσύ λείπεις από το σπίτι. Είναι βασανιστικό για το μωρό να σε μυρίζει, να σε νιώθει κοντά (ακόμη και αν δεν σε βλέπει) και να μην πηγαίνεις να το ταΐσεις ή ακόμη χειρότερα, να του δίνεις εσύ το μπουκάλι αρνούμενη να του προσφέρεις αυτό που συνήθως του προσφέρεις. Το μωρό σου θα νιώσει πολύ μπερδεμένο, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν είσαι διαθέσιμη και δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάνεις πειράματα και δοκιμές μαζί του.

Σημασία έχει το μωρό σου να χορταίνει. Η ποσότητα δεν είναι σταθερή, κυμαίνεται από γεύμα σε γεύμα, από μέρα σε μέρα και το μωρό σου ξέρει πώς να πάρει λιγότερο ή περισσότερο γάλα για να καλύψεις τις ανάγκες του.

Σε τι θα σε βοηθήσει να ξέρεις την ποσότητα που χορταίνει το μωρό σου;

Θέλω να ρωτήσω τί διαφορά έχει το να θηλάζεις το μωρό και να του βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο (εκτός από την επαφή με το μωρό).

Οι μητέρες αντέχουν τις αντλήσεις πολύ λιγότερο από το θηλασμό και εγκαταλείπουν πολύ πιο γρήγορα.

Υπάρχει, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι αντλήσεις είναι καταδικασμένες. Είναι πολύ λιγότερες οι μητέρες που κατάφεραν να αντλήσουν για μεγάλα διαστήματα. Οι αντλήσεις είναι πολύ χρονοβόρες, απαιτούν και αρκετές ώρες σε πλύσιμο κλπ διαδικασίες.

Μπορώ να στο βεβαιώσω και από την προσωπική μου εμπειρία. Έχω αντλήσει 90 λίτρα γάλα.

κάποιες ορμόνες παραμένουν, για να έχουν την ίδια επίδραση στο μωρό θα πρέπει το μωρό να παίρνει το γάλα την ώρα του 24ωρου που έχει γίνει η άντληση (δηλαδή να πίνει περίπου στις 3 το γάλα που έχει αντληθεί περίπου την ίδια ώρα)

- μήπως κάνει κακό στο στήθος; Εγώ έχω βγάλει για ένα γεύμα και 370ml όμως κάνω μαλάξεις αλλιώς δεν βγαίνει.

Οι αντλήσεις δεν κάνουν κακό, για τις μαλάξεις δεν ξέρω. Εξαρτάται από το αν τραυματίζεται το στήθος ή όχι.

εχω αγχωθει...

Το θήλαστρο που έχεις είναι κάπως δύσκολο στη χρήση. Πρέπει να αντλείς με σταθερό ρυθμό, περίπου 60 κινήσεις το λεπτό για να διατηρήσει το ρυθμό αυτό όταν ξεκινήσει. Συχνά ξεκινάει με λάθος ρυθμό γιατί στην τελευταία κίνηση καθυστέρησες ή επιτάχυνες.

Το συγκεκριμένο θήλαστρο μπορεί να μην σε καλύψει. Θα το καταλάβεις μετά από 10-12 φορές. Αν εξακολουθείς να μην αντλείς, τότε θα είναι καλύτερα να δοκιμάσεις με ένα νοσοκομειακό (η δοκιμή θα σου κοστίσει λιγότερο γιατί μπορείς να το νοικιάσεις για λίγες μέρες)

Και ο δικός μου frosobal είναι 2 μηνών και 3 ημερών (γεννήθηκε 5 Οκτωβρίου) και χθες ήταν 6500γρ και 63εκ. Κι εγώ είχα την ίδια ανησυχία - μήπως δηλαδή είναι αρκετά μεγάλος - και το είπα στην παιδίατρο. Η απάντησή της ήταν αποστομωτική..."φτου φτου μη το ματιάσουμε!!". Έπαψα κι εγώ να στεναχωριέμαι. Είναι από τον θηλασμό η τόσο καλή ανάπτυξη στην ηλικία αυτή.

5054526de0.png[/url]

Ο ένας μου δίδυμος 2 μηνών και 3 ημερών μετρήθηκε σήμερα και είναι 6960γρ και 65πόντους και ο άλλος 6400γρ και 60πόντους. Δεν είναι πολύ μεγάλοι για την ηλικία τους; Μήπως τρώω εγώ κάτι και παχαίνουν; Τρώω ένα γλυκό την ημέρα.

Αν δεν ήταν μεγάλοι θα ανησυχούσες πάλι... :roll:

Επειδή δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς, μπορούμε να το διασκεδάσουμε λίγο!:D

Θα ήθελες να είναι ακριβώς το μέσο όρο για να είσαι ήσυχη;

Από ότι φαίνεται εσύ δεν είσαι στο μέσο όρο (από άποψη αντοχών, παραγωγής κλπ), είναι πολύ πάνω! Γιατί θέλεις τα παιδιά σου να είναι στο μέσο όρο;

Εσύ ότι και να φας δεν έχει σχέση με το βάρος των παιδιών.

Μήπως να αγχώνομαι;

Θέλεις να αγχωθείς με το ζόρι;

Τα μωρά σου ίσως να μη πάρουν καθόλου βάρος για ένα ή για δύο μήνες (μια και έχουν πάρει τόσο πολύ τώρα), τότε θα αγχωθείς και εμείς θα σε ξεαγχώσουμε γιατί είναι φυσιολογικό!

Για την ώρα μπορείτε να κάνετε πολλές πολλές βόλτες. Τα μωρά σου έχουν αρκετό λίπος που τα βοηθάει στο να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους!;)

edit.

Ειμαι στη δουλεια και πολυ γρηγορα θελω να πω πως εγω μενω κυπρο και δενειμαι πολυ σιγουρη για τις συμβουλους θηλαμσου εδω καθως η φιλη μου που σας ελεγα συμβουλευτηκε μια απο τις 3 που υπαρχουν εδω και της εδωσε ενα θηλαστρο (9 ημερων λεχωνα) και τρης ειπε να ταισει το μωρο πρωτα και μετα να βγαλει με το θηλαστρο για να δει ποσο γαλα εχει αρα να δει αν εφαγε το μωρο

Η σύμβουλος έχει κάποιο λόγο και ανησυχεί;

Τα 90 γραμμάρια που πήρε το μωρό στις 4 μέρες είναι πολύ καλό βάρος για τη συγκεκριμένη ηλικία.

και για να διεγειρει το στηθος να κατεγει γαλα.

Δεν κατέβηκε το γάλα; τότε πώς πήρε βάρος το μωρό; Υπάρχει κάποια αλλαγή στις ζυγίσεις;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...